anwad "Anatomia manipulacji" 11.06.08, 12:54 O manipulacji Wyborczej w tej sprawie (artykuł B. Wildsteina): www.rp.pl/artykul/146260.html Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: "Anatomia manipulacji" 11.06.08, 12:56 Najbardziej nierzetelny dziennikarz IV Rzeszy demaskujacy manipulacje. Zaraz sie posikam ze smiechu. Niech najpierw zdemaskuje swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
marac Re: "Anatomia manipulacji" 11.06.08, 13:16 Wiadomo, ze papier jest cierpliwy. Wildsteinowi bym nie uwierzyl, nawet jakby napisal, ze boga nie ma. Nie mam zwyczaju czytywac propagandy (z tego samego powodu nie tknalbym Trybuny). Odpowiedz Link Zgłoś
dinko11 Agata ma już dość 11.06.08, 12:54 policja musi czarną zaraze watykańską razem z ciemnogrodem moherowym zamknąć do aresztu Odpowiedz Link Zgłoś
marccini Agata ma już dość 11.06.08, 12:55 Niestety zyjemy w kraju w ktorym za duzo do powiedzenia maja moherowe cioty i klechy. Szkoda tylko tej biednej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 to ile swiatów ocalił Superboy? 11.06.08, 12:57 Przeleciał przez machinę L.L i ocalił wszelkie życie na naszej planecie (może nawet w całym wszechświecie). Jak nie macie co robić to idzcie na pielgrzymkę do Izraela, oglądajcie ME ale dajcie dziecku spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Gdyby Agata miala komputer i troche wyobrazni .... 11.06.08, 12:59 www.antykoncepcjadorazna.pl/antykoncepcja_cala.html Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 zapamietam sobie, jak bedziesz ofiara 11.06.08, 13:01 gwaltu w ciazy to tez ci przesle :D Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: amanasunta, wyobrażenie czego, gwałtu? 11.06.08, 13:18 W jej sytuacji powinnaś ją odesłać do strony internetowej sklepu z bronią palną. Odpowiedz Link Zgłoś
radon13 Re: Gdyby Agata miala komputer i troche wyobrazni 11.06.08, 15:25 amanasunta napisała: > www.antykoncepcjadorazna.pl/antykoncepcja_cala.htmla 100% racji. Dziewczyna wybiera się na biologię i nie wie co to antykoncepcja dzień po ? Trzeba ten watek naglosnić jako wazny dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Gdyby Agata miala komputer i troche wyobrazni 11.06.08, 15:33 Agatka ma dosyć - woli wodne żabki, i seksik z nieletnim z gimnazjalnej ławki, więc dalej lekarze - szczypcami czy zssawką w końcu taki zabieg jest czystą zabawką! Dziennikarz - nie lekarz - rączek nie pobrudzi, psychologia też zbytnio nigdy sie nie trudził, liczy sie pierwsza strona, i nakład w miliony, szacuneczek szefa, no i kult MAMONY. Swojski Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek_alpejski Re: Gdyby Agata miala komputer i troche wyobrazni 11.06.08, 15:31 a dlaczego nie napisales/as tego do jej chlopaka ???? czemu on nie mial wyobrazni ???? Agata ma madra matke, ktora chce jej ratowac zycie, ale nie, w Polsce, tym zas... kraju, zostanie oskarzona ! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 na fanatykow nie ma rady, zarowno tych 11.06.08, 13:00 z pro-life i tych pro-aborcyjnych, banda debili a prawda jest po srodku, tylko nalezy przestrzegac prawa aborcja sie jej nalezy jak psu kosc Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: na fanatykow nie ma rady, zarowno tych 11.06.08, 15:13 gekon1979 napisał: > a prawda jest po srodku, tylko nalezy przestrzegac prawa > aborcja sie jej nalezy jak psu kosc > Szkoda ze nikt z dyskutantów nie porusza tego problemu jakim jest prawo do aborcji w przypadku czynu zabronionego, przeciez ta dziewczyna nie chce nielegalnej aborcji ze wzgledów społecznych tylko została zgwałcona, czyli tak jak piszesz nalezy jej sie aborcja jak psu kość Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: na fanatykow nie ma rady, zarowno tych 11.06.08, 15:22 Agatka ma dosyć - woli wodne żabki, i seksik z nieletnim z gimnazjalnej ławki, więc dalej lekarze - szczypcami czy zssawką w końcu taki zabieg jest czystą zabawką! Swojski P.S. Czynu zabronionego nie powinna robic, bo potem sa przykre konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: na fanatykow nie ma rady, zarowno tych 11.06.08, 15:49 czynem zabronionym chory psychicznie człowieczku jest w tym wypadku gwałt na dziewczynie i z łaski swojej jak nie masz nic wiecej do powiedzenia to wynocha stad!! Odpowiedz Link Zgłoś
bobka1 Agata ma już dość 11.06.08, 13:04 Powiem tak, okej, prawo zezwala na aborcję, to powinno się jej dokonać.. ale mam ale.. była dorosła jak poszła do łóżka z chłopakiem (z tekstu wynika jednoznacznie, że nie została zgwałcona - termin gwałt pojawia się dlatego, że nie ma 15 lat), mogła się zabezpieczać, jednak tego nie zrobiła - a teraz chce aborcji, bo "zostanie mamą jak będzie dorosła"???? może przemawia przeze mnie mały (młodszy od Jej dziecka) Bąbel we mnie, który ma już serduszko, rączki, nóżki i mózg, a także oczka... Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Agata ma już dość 11.06.08, 16:05 bobka1 napisała: > mam ale.. była dorosła jak poszła do łóżka z chłopakiem (z tekstu wynika > jednoznacznie, że nie została zgwałcona - termin gwałt pojawia się dlatego, że > nie ma 15 lat), Zdaje się, że usłużna pamięć przekręciła Ci treść artykułu, żeby pozwolić wyciągnąć wnioski, jakie chcesz wyciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Agata ma już dość 11.06.08, 13:04 Mam swoje zdanie o moralności koscielnej, a tym bardziej daleko mi do babć z Radyja. Ale to, co wyrabia Wyborcza w ramach swoich propagandowych kampanii po prostu wzbudza moje obrzydzenie. Najpierw wmawia się dzieciakom “róbta co chceta”, przedstawia się im wizję radosnego seksu bez zobowiązań i konsekwencji (kto myśli inaczej, ten jest “zacofany”). Kiedy konsekwencje przychodzą, nagle przypomina się o “czynach zabronionych prawem” (bzykajace się dzieciaki, które robią, “co chceta”) i tym razem wmawia się, że aborcja to bezstresowy, normalny “zabieg” “dla dobra” ciężarnej dziewczyny (kto twierdzi inaczej, ten jest “nieudzki” i “osacza”). Następne konsekwencje, tym razem konsekwencje aborcji dla młodej dziewczyny (psychologiczne, medyczne) to oczywiście, jak twierdzą postepowcy, “wymysł księży”. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Agata ma już dość 11.06.08, 13:05 Mam swoje zdanie o moralności kościelnej, a tym bardziej daleko mi do babć z Radyja. Ale to, co wyrabia Wyborcza w ramach swoich propagandowych kampanii po prostu wzbudza moje obrzydzenie. Najpierw wmawia się dzieciakom “róbta co chceta”, przedstawia się im wizję radosnego seksu bez zobowiązań i konsekwencji (kto myśli inaczej, ten jest “zacofany”). Kiedy konsekwencje przychodzą, nagle przypomina się o “czynach zabronionych prawem” (bzykajace się dzieciaki, które robią, “co chceta”) i tym razem wmawia się, że aborcja to bezstresowy, normalny “zabieg” “dla dobra” ciężarnej dziewczyny (kto twierdzi inaczej, ten jest “nieudzki” i “osacza”). Następne konsekwencje, tym razem konsekwencje aborcji dla młodej dziewczyny (psychologiczne, medyczne) to oczywiście, jak twierdzą postepowcy, “wymysł księży”. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Podobno kto ratuje jedno zycie ratuje cały św 11.06.08, 13:05 pl2512 napisała: ...cos tam napisała ... A OD KIEDY TO 12 TYGODNIOWY PłOD JEST CZLOWIEKIEM???? Odpowiedz Link Zgłoś
hoogo Obrońcy życia to strażacy. A te baby to 11.06.08, 13:06 zwolennicy nielegalności aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Agata ma już dość 11.06.08, 13:07 Z tego co czytam, wynika, że katobandyci mają sprawnie działającą sieć donosicieli. Do sieci tej należy pracownik szpitala (lekarz?), który powiadomił katotaliban o ciąży dziewczynki, łamiąc tajemnicę lekarską. Do sieci tej należy osoba, która podstępem zdobyła numer telefonu Agaty. Do sieci tej należy prawdopodobnie tysiące innych osób gotowych do popełniania przestępsw w imię swojej chorej ideologii. Dlaczego polskie władze wydają pieniądze na sprawdzanie, czy jakiś zapomniany aktor był donosicielem 30 lat temu, a nie pilnuje, żeby nie rozwijały się podobne do SB organizacje przestępcze TU I TERAZ? A poza tym, czy chociaż jedna z osób z piszących te sms-y zadeklarowała się, że ZAADOPTUJE to dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
greyorchid Agata ma już dość 11.06.08, 13:08 Najpierw zgwałcił ją chłopak ze szkoły, potem ksiądz i ogranizacje pro-life. Żyjemy w kraju w którym ponad prawem stoi kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi Re: Agata ma już dość 11.06.08, 13:13 Najpiekniejsze w tej historii jest to, ze moherowe berety beda bronic "zycia", dopoty, dopoki owo zycie nie zacznie funkcjonować poza macicą. W momencie, w ktorym panna rozlozy nogi i wyda dziecko na swiat - no coz, to bedzie juz jej prywatny problem, co dalej. Jak dobrze pojdzie, odnajdzie sie w sytacji, jak zle - TVN bedzie pokazywac kolejnego porzuconego dzieciaka. I wszyscy beda pytac - DLACZEGO! No k... ciekawe, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Agata ma już dość 11.06.08, 13:35 jasmina_tdi napisała: > Najpiekniejsze w tej historii jest to, ze moherowe berety beda > bronic "zycia", dopoty, dopoki owo zycie nie zacznie funkcjonować > poza macicą. W momencie, w ktorym panna rozlozy nogi i wyda dziecko > na swiat - no coz, to bedzie juz jej prywatny problem, co dalej. Jak > dobrze pojdzie, odnajdzie sie w sytacji, jak zle - TVN bedzie > pokazywac kolejnego porzuconego dzieciaka. I wszyscy beda pytac - > DLACZEGO! No k... ciekawe, dlaczego. W pytaniu DLACZEGO ? Jest odpowiedz, ze czlowiek jest wielkim prostaczkiem. Jest rowniez odpowiedz, ze do prostactwa czlowieka przyczynila, przyczynia i bedzie jeszcze dlugo przyczyniac sie religia. Odpowiedz Link Zgłoś
mpszyman Agata ma już dość 11.06.08, 13:09 Też uważam, że niepotrzebnie tak się rozdmuchało sprawę. Z tego, co wyczytałem, to Agata miała chwile wątpliwości, kiedy chciała zachować ciążę. Ale namolnośc tzw. obrońców życia wpłynęła na jej decyzję. Osobiście uważam, że dziewczyna powinna podjąć decyzję sama i nikt nie powinien na nią w tym względzie wpływać. Ewidentne przeciąganie w czasie zabiegu pozostawi w jej psychice o wiele większe rany niż sam gwałt (o ile do niego doszło) czy ewentualny poród. Ale z drugiej strony, jako humanista... i rodzic nie jestem w stanie sobie wyobrazić podjęcia takiej decyzji. Nie tylko z dzisiejszej perspektywy - gdy patrzę na swoje dzieci bawiące się i przytulające mnie. Takie samo podejście miałem i w wieku 14 lat - bo takie zasady mi wpojono. I nauka Kościoła nie miała nic do tego. Szkoda, że z Agatą nie porozmawiał nikt spokojnie, obiektywnie. Szkoda, że tzw. obrońcy chodzą za nią krok w krok. Szkoda wreszcie, że psycholog został nasłany przez księdza - z pewnością jego siła przekonywania była mniejsza niż psychologa szpitalnego, specjalizującego się w traumach. Może powiedziałby o skutkach psychicznych zabiegu... Może byłby w stanie jej wytłumaczyć, dlaczego warto urodzić dziecko, nawet mimo młodego wieku. Przy wsparciu rodziny innym niż "w Twoim wieku najlepsza byłaby aborcja" może się udać. Odpowiedz Link Zgłoś
marsianin Agata ma już dość-i ma rację 11.06.08, 13:10 Agatko trzymaj się!!! Na pewno matce , zależy na tym , byś w życiu miała jak najlepiej.Masz rację mówiąc ,że to jeszcze za wcześnie by zakładać rodzinę i wychowywać dziecko,bo sama ńim jesteś.A tych przygłupów w czarnych sutannach i rozmodlonych bab uńikaj,po prostu....,zmień nr.telefonu.Masz najlepszy przykład na to,w jakim żyjesz kraju.... ,talibowie w porównaniu z czarną mafią-to tylko przedszkole.A tak na marginesie... ,ludzie młodzi uciekają z naszego kraju bo widzą..., że nie da się żyć w państwie,gdzie żądzi kler i ciemnota.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Agata ma już dość-i ma rację 11.06.08, 15:31 marsianin napisał: > Agatko trzymaj się!!! Na pewno matce , zależy na tym , byś w życiu > miała jak najlepiej.Masz rację mówiąc ,że to jeszcze za wcześnie by > zakładać rodzinę i wychowywać dziecko,bo sama ńim jesteś.A tych > przygłupów w czarnych sutannach i rozmodlonych bab uńikaj,po > prostu....,zmień nr.telefonu.Masz najlepszy przykład na to,w jakim > żyjesz kraju.... ,talibowie w porównaniu z czarną mafią-to tylko > przedszkole.A tak na marginesie... ,ludzie młodzi uciekają z naszego > kraju bo widzą..., że nie da się żyć w państwie,gdzie żądzi kler i > ciemnota.... Czyzbys mial w genetycznej pamieci i rozumiesz, co sie stalo na Marsie ? Odpowiedz Link Zgłoś
flashsc Księża na Księżyc! 11.06.08, 13:12 Niech klechy pilnują siebie samych i się nie wpieprzają w sprawy innych. Tą bandę moherowych beretów powinno się wystrzelać. CIEMNOTA i ŚREDNIOWIECZE to słowa które do nich pasują najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kluska11 Agata ma już dość 11.06.08, 13:12 Co prawda nie czytalem poprzednich komentarzy, ale wg mnie powinna natychmiast wyskrobac. A "ofiaroj" (to z sms-a) zdecydowanie przez "u" zwykle sie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
fajny_kurczak Agata ma już dość 11.06.08, 13:12 Słabo mi jak to czytam, strasznie żal mi dziewczyny, nikt nie napiętnuje GWAŁCICIELA, nikt za nim nie jeździ, rodzice już "wzięli swojego GWAŁCICIELA pod opiekę"-zamiotą wszystko pod dywanik, byle synalkowi włos z głowy nie spadł, pewnie zjada teraz na obiad swoją kiełbaskę i już nawet nie pamięta co zrobił...... A tą czarną hołotę wychłostałbym osobiście. Pożal się boże obrońcy życia nienapoczętego. gdyby tak interesowali się losem ludzi którzy już chodzą po tym świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 [...] 11.06.08, 13:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamperek007 Do pani ordynator Skrzypczak:: 11.06.08, 13:16 Odpowiedzialność za ujawnienie tajemnicy lekarskiej ( ze strony wssd.olsztyn.pl ) "Ujawnienie tajemnicy lekarskiej może skutkować odpowiedzialnością cywilną związaną z naruszeniem dóbr osobistych pacjenta. Jeżeli przez ujawnienie tajemnicy pacjent poniósł szkodę, to możliwa jest także odpowiedzialność na zasadzie odpowiedzialności za czyny niedozwolone. Niezależnie od odpowiedzialności cywilnej nie jest wykluczona także odpowiedzialność karna – przede wszystkim ze względu na sam fakt ujawnienia tajemnicy zawodowej przez osobę, która była zobowiązana do jej zachowania – przede wszystkim chodzić zatem będzie o odpowiedzialność za przestępstwo z art. 266 k.k. Jak słusznie zauważa M. Filar, wchodzić może też odpowiedzialność karna za inne przestępstwa, np. z art. 265 k.k 5. Jeżeli udzielono nieprawdziwych informacji, możliwa jest także odpowiedzialność karna – w związku ze sporządzeniem dokumentów lub rozpowszechnianiem nieprawdziwych informacji, które mogą wyrządzić szkodę pacjentowi. Kwestie przesłanek odpowiedzialności i możliwych skutków są przedmiotem analiz dotyczących odpowiednio odpowiedzialności cywilnej i karnej lekarzy. Wypada też zauważyć, że żaden z tych rodzajów odpowiedzialności nie wyklucza odpowiedzialności dyscyplinarnej." Odpowiedz Link Zgłoś
marac Podziekuj pani skrzypczak! Re: Do pani 11.06.08, 13:21 Pani ordynator czeka na komentarze pod telefonem: Skrzypczak Wanda Gabinet Ginekologiczno-Położniczy. Lublin, ul. Księżycowa 10, tel. 081 5338641 Uwaga: powyższe dane zostały upublicznione przez samą zainteresowaną w Panoramie Firm: www.pf.pl/serwis/Skrzypczak+Wanda+Gabinet+Ginekologiczno~Polozniczy- Skrzypczak-----------lublin-C7479836B160T2V1IP0_INF.html Odpowiedz Link Zgłoś
agora7 Agata ma już dość 11.06.08, 13:22 DZIECKO - WYGRASZ W STRASBURGU!! To SKANDAL że przez takie kołtństwo tyle musisz wycierpieć.Może ktos zafunduje Ci zabieg zagranic?! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Dziewczyna zadecydowała 11.06.08, 13:23 sharn1 napisał: > Dla mnie skandaliczne jest zachowanie lewaków i GW. Jeżeli nie podoba ci się polskie prawo, to zawsze możesz emigrować, ciemna maso. Odpowiedz Link Zgłoś
dybko2 Re: Dziewczyna zadecydowała 11.06.08, 18:28 iedsupo napisał: > sharn1 napisał: > > > Dla mnie skandaliczne jest zachowanie lewaków i GW. > > Jeżeli nie podoba ci się polskie prawo, to zawsze możesz emigrować, > ciemna maso. ZNASZ JE DUPKU? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Agata ma już dość 11.06.08, 13:25 Moje rozważanie jest czysto hipotetyczne.Wyobraźmy sobie ,ze 14 letnia urodzi dziecko( chociaż ta ciąża będzie dla bardzo trudna).Ale kto utrzyma zupełnie nową rodzinę,może to takie przyziemne,ale opieka nad dzieckiem,to również koszty.Czy nastoletni ojciec będzie jej płacił alimenty ?A może obie rodziny ?Nastolatkowie nie pójdą do pracy ,bo są za młodzi. To takie wzniosłe walczyć o życie poczęte,tylko gdzie tu miejsce na refleksję nad prozą życia. Odpowiedz Link Zgłoś