sara-5 Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 13:16 O czarnych ogłupiaczach mam od lat ustalone zdanie, ale lekarze od niedawna napawają mnie obrzydzeniem.Od tej sprawy nawet bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 13:20 www.dziennik.pl/wydarzenia/article190054/To_gwalt_na_etyce_dziennikarskiej.html Dorota Gawryluk, Publicystka TV Biznes "Gazeta Wyborcza” ewidentnie popełniła błąd w sztuce dziennikarskiej. Błąd podyktowany tym, że konkretna historia młodej dziewczyny miała posłużyć dziennikarzom do osiągnięcia ideologicznego celu. A rzetelność dziennikarska polega na tym, że media zamiast uprawiać ideologię, rzetelnie relacjonują wydarzenia z wysłuchaniem wszystkich stron. Niestety, sprawa rzekomej odmowy aborcji zgwałconej dziewczynce znakomicie nadawała się do wciągnięcia na sztandar politycznej walki o liberalizację przepisów aborcyjnych, którą "Gazeta” prowadzi od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
bobcat0210 Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 13:22 Proszę Państwa - proponuję nie dyskutujmy ze Swojskim_fr_1. Rozmawia on co prawda w białych rękawiczkach, rżnie światowca, erudytę i eleganta, chamskich epitetów nie używa (jak niektórzy) i chwała mu za to. Wszelako z tonu jego wszystkich wypowiedzi rysuje się jasny obraz kato-oszołoma, któremu mózg amputowano na odprawach ideologicznych w kruchcie. Powołuje się na jakieś propagandowe filmidła o rzekomych "okrucieństwach aborcji" (wyświetlane tylko po kościołach, nikt inny takimi bzdurami się nie ośmiesza). Z wycięcia wyrostka robaczkowego można również uczynić wstrząsający dramat, umiejętnie manipulując kamerą. To jest jakaś piąta kolumna Rydzyka & Co. Gościa na tym forum należy po prostu olać to mu się znudzi i spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 13:42 bardzo mi sie propozycja podoba, ale ja juz sie wyczerpalam. Na tego mohera sily nie ma, mimo, ze swiatowy, przekazuje wiec paleczke i ide NIEPRACOWAC, bo dzieci chca jesc. Panstwu zycze powodzenia i DO ZOBACZENIA w SWOJSKIM PIEKLE Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 14:22 bobcat0210 napisał: > Co. Gościa na tym forum należy po prostu olać to mu się znudzi i > spadnie. xxx razy pisałem zeby olewac trolla prezerwatywe1, wreszcie ludzie zaczeli ,to sie nastepny troll pokazał -pora na ostracyzm i ignor dla tej myndy równiez.:) Odpowiedz Link Zgłoś
po.niszczyciel ciekawe czy pacewicz byłby w stanie spojrzeć 12.06.08, 13:35 w oczy temu co się być może narodzi za paręnaście lat i opowiedzieć jakim to wielkim był problemem. bo w wypowiedzi pacewicza nie słyszałem nic o miłości, o możliwości zmiany nastawienia i paru innych rzeczach tylko o prawie matki do zabicia życia jakie nosi w sobie. więc niech pacewicz usiądzie i opowie komuś takiemu - kurcze, żyjesz stary przez te moherowe berety bo jak ja bym miał na to wpływ to już dawno byś do kibla spłynął. tak to sobie tylko pomyślałem i nie znam odpowiedzi czy miałby odwagę. pewnie odwrócił by kota ogonem wzorem nieszczerego michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
rainzug Re: ciekawe czy TY BYŁBYŚ 12.06.08, 14:46 A jeżeli usunie to czy ty byłbyś w stanie powiedzieć jej następnemu dziecku z być może normalną rodziną że powinno go nie być a zamiast niego dziecko wychowywane przez babcię i unieszczęśliwiające matkę oraz ograniczające jej ambicje. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: ciekawe czy TY BYŁBYŚ 12.06.08, 14:48 gdyby babcia miala wasy, to bo byla dziadkiem ... gdyby babcia miala kolka, to by byla autobusem ... rainzug napisał: > A jeżeli usunie to czy ty byłbyś w stanie powiedzieć jej następnemu dziecku z > być może normalną rodziną że powinno go nie być a zamiast niego dziecko > wychowywane przez babcię i unieszczęśliwiające matkę oraz ograniczające jej > ambicje. Odpowiedz Link Zgłoś
kiruba Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 13:41 Powinna urodzic i oddac jak niechce .Przecie to dziecko juz zyje to jest morderstwo .Mysle ze miliony ludzi na swiecie zlozy sie na jego utrzymanie .Jakim prawem decyduje o zyciu trzemu jej nie usuneli Odpowiedz Link Zgłoś
vera_co Re: Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 14:05 Powinna !! A TY kim jesteś żeby jej mówić co powinna ?? Fajnie jest zgodnie ze swoim zakłamanym sumieniem dawać "dobre" rady a potem wrócić do swojego życia i swoich zajęć. Zamieszać w życiu innych, wycierać gębę o czyjeś dramaty !! Ona nie poszła do szpitala na wizytę kontrolną tylko poszła bo podjęła jakąś decyzje. Co to za bzdura ze ktoś ją nakłania do aborcji !! Gdyby nie jej DECYZJA nie byłoby sprawy. Dziecko MUSI urodzić dziecko bo żyjemy w jakimś chorym kraju. Gdzie instytucje które powinny chronić tą dziewczynkę ??? Co to w ogóle za stwierdzenie- urodzić i oddać ?? A jej młody organizm ?? A jej psychika ?? To już nie interesuje rozbrykaną pseudo-pro rodzinną dzicz ! WSTYD WSTYD i jeszcze raz WSTYD Odpowiedz Link Zgłoś
gorillon Re: Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 14:27 > A jej młody organizm ?? A jej psychika ?? rotfl! Zapewne, wedlug Ciebie, aborcja ma zbawienny wplyw tak na mlody organizm, jak i na psychike? Odpowiedz Link Zgłoś
dvt Agata z matką chcą aborcji. Szpital odmawia 12.06.08, 14:01 A ile teraz kosztuje skrobanka w Polsce ? Co z rodzinka nieletniego tatusia ? Niech sie zrzuca wszyscy na prywatny zabieg i po sprawie. A seksujacych sie gowniarzy do roboty zapedzic na cale wakacje, niech to odpracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 tak na wyluzowanie :) 12.06.08, 14:14 wiem suchar straszny ale mnie smieszy :) Dekalog Prawdziwego Moherowego Bereta Jam jest Ojciec Dyrektor Rydzyk twój, który cię wywiódł na plagi egipskie, w radio głupoli 1. Nie będziesz miał Radiów cudzych poza moim. 2. Nie będziesz odbierał Radia mego bez wpłaty. 3. Pamiętaj aby w dzień święty rentę przysłać. 4. Czcij Ojca swego i Rozgłośnię swoją. 5. Nie zagłuszaj. 6. Nie cudzosłysz. 7. Nie przestrajaj. 8. Nie unikaj fałszywego świadectwa na antenie mojej. 9. Nie pożądaj Maybacha Dyrektora swego. 10. Ani żadnej kasy, która Jego jest. Będziesz wspierał Ojca Dyrektora z całego serca swego, z całej duszy swojej, z całej renty swojej i ze wszystkich sił swoich, a Rozgłośnię Jego jak siebie samego Odpowiedz Link Zgłoś
vera_co Re: tak na wyluzowanie :) 12.06.08, 14:22 Jestem zapiekłym antymoherem, ale żart nie na miejscu. Jak widać mohery zdołały zastraszyć społeczeństwo, skoro lekarz bał sie dokonać zabiegu..bo zapewne tak było. Możemy się pośmiać, ale bardziej wypada się popłakać, jak łatwo z jednego totalitaryzmu i prania mózgów popadliśmy w drugi.. I co, niby jest wolność w Polsce, a nie możemy skorzystać z konstytucyjnie nam przysługującego prawa (patrz prawo do aborcji w przypadku nieletniej). Mam nadzieje ze jedynym pozytywnym akcentem tej afery będzie wyciągnięcie konsekwencji w stosunku do szpitala i różnych instytucji które uniemożliwiły jej skorzystanie z przysługującego jej prawa. A świat niech sie z nas śmieje, trudno...i tak pewnie już ich nic nie zdziwi.. Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: tak na wyluzowanie :) 12.06.08, 14:32 vera_co napisała: . > Możemy się pośmiać, ale bardziej wypada się popłakać, jak łatwo z jednego > totalitaryzmu i prania mózgów popadliśmy w drugi.. kto wpadł ten wpadł :) ,na szczescie jest jeszcze w tym kraju troche normalnych ludzi . pozdro :) 10 powodów, dla których Piwo jest lepsze niż Jezus 1. Nikt Cię nie zabije za niepicie Piwa 2. Piwo nie mówi Ci jak uprawiać seks 3. Piwo nigdy nie wywołało wojny 4. Nieletni, którzy nie myślą samodzielnie nie są zmuszani do Piwa 5. Kiedy masz Piwo nie stukasz do drzwi innych ludzi żeby im je dać 6. Nikt nigdy nie był spalony na stosie, powieszony lub torturowany z powodu preferowanego rodzaju Piwa 7. Nie musisz czekać 2000 lat na drugie Piwo 8. Istnieją prawa zabraniające podawanie kłamliwych informacji na etykietach od Piwa 9. Możesz udowodnić, że masz Piwo 10. Jeśli poświęciłeś swoje życie Piwu, istnieją organizacje, które mogą Ci pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: tak na wyluzowanie :) 12.06.08, 14:47 ja proponuje takie roznice: Po piwie czesto zdarza sie: - porzygac, - zesrac, - nieswiadomie dac d... tym, ktorzy na to niezasluguja, - beknac ohydnie takze przy pocalunku, - szczac na potege ... - nie jestes facetem, ale po PIWIe RYSIO moze odmowic posluszenstwa, - sprac zone / dzieci, - udac sie z szaliczkiem na meczyk - i obejrzec swoje wystepy w TVP - zasnac w terenie przygodnym mimo to nie widze powodow, dla ktorych jakis pajac bylby w stanie zabronic mi kochac PIWO. --------------------------------------------------------------------- ketjow57 napisał: > vera_co napisała: > > . > > Możemy się pośmiać, ale bardziej wypada się popłakać, jak łatwo z jednego > > totalitaryzmu i prania mózgów popadliśmy w drugi.. > > kto wpadł ten wpadł :) ,na szczescie jest jeszcze w tym kraju troche normalnych > ludzi . pozdro :) > 10 powodów, dla których Piwo jest lepsze niż Jezus > > 1. Nikt Cię nie zabije za niepicie Piwa > 2. Piwo nie mówi Ci jak uprawiać seks > 3. Piwo nigdy nie wywołało wojny > 4. Nieletni, którzy nie myślą samodzielnie nie są zmuszani do Piwa > 5. Kiedy masz Piwo nie stukasz do drzwi innych ludzi żeby im je dać > 6. Nikt nigdy nie był spalony na stosie, powieszony lub torturowany z powodu > preferowanego rodzaju Piwa > 7. Nie musisz czekać 2000 lat na drugie Piwo > 8. Istnieją prawa zabraniające podawanie kłamliwych informacji na etykietach od > Piwa > 9. Możesz udowodnić, że masz Piwo > 10. Jeśli poświęciłeś swoje życie Piwu, istnieją organizacje, które mogą Ci pom > óc Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: tak na wyluzowanie :) 12.06.08, 14:23 A co powiesz na maly tuning: > Jam jest Adam MICHNIK twój, który cię wywiódł na pseudointelektualne manowce : > 1. Nie będziesz miał Gazet cudzych poza moja. > 2. Nie będziesz czytal GW bez wpłaty. > 3. Pamiętaj aby w dzień święty gazete z wkladka kupic. > 4. Czcij Michnika swego i Gazete swoją. > 5. Nie analizuj. > 6. Nie porownuj. > 7. Nie wyciagaj wnioskow. > 8. Nie unikaj fałszywego świadectwa w Gazecie mojej. > 9. Nie pożądaj jakania Michnika swego. > 10. Ani żadnej kasy, która Jego jest. > Będziesz wspierał Michnika z całego serca swego, z całej duszy > swojej, z całej kasy swojej i ze wszystkich sił swoich, a Gazete Jego jak siebie samego Banalne, nie prawdaz ? ketjow57 napisał: > wiem suchar straszny ale mnie smieszy :) > Dekalog Prawdziwego Moherowego Bereta > > Jam jest Ojciec Dyrektor Rydzyk twój, który cię wywiódł na > plagi egipskie, w radio głupoli > 1. Nie będziesz miał Radiów cudzych poza moim. > 2. Nie będziesz odbierał Radia mego bez wpłaty. > 3. Pamiętaj aby w dzień święty rentę przysłać. > 4. Czcij Ojca swego i Rozgłośnię swoją. > 5. Nie zagłuszaj. > 6. Nie cudzosłysz. > 7. Nie przestrajaj. > 8. Nie unikaj fałszywego świadectwa na antenie mojej. > 9. Nie pożądaj Maybacha Dyrektora swego. > 10. Ani żadnej kasy, która Jego jest. > Będziesz wspierał Ojca Dyrektora z całego serca swego, z całej duszy > swojej, z całej renty swojej i ze wszystkich sił swoich, a Rozgłośnię Jego jak > siebie samego Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: tak na wyluzowanie :) 12.06.08, 15:49 Swietne, musze sie nauczyc na pamiec Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 a gdzie podzial sie gwalt? 12.06.08, 14:20 "O historii 14-letniej Agaty, która zaszła w ciążę z rówieśnikiem, mówi od kilku dni cała Polska." teraz tak, jeszcze pare dni temu michnikowa gadzinowka pisala o gwalcie, jak zwykle GW klamie i manipuluje a tak mamy panienke, ktora bzyknela sie z kolega, a ze mamuska panienki nie chce zbyt szybko bawic wnuczat to z pomoca gadzinowki walczy o jak najszybsze pocwiartowanie wnuczka/wnuczki, wszystkim byloby to na reke, gadzinowce bo oto swiatla europejskosc zagoscilaby i u nas, no i oczywiscie rodzicom obu bachorow, po udanej aborcji rodzice mlodzienca ktory splodzil dziecko kupia mu pewnie jakas gierke by bardziej skupil sie na strzelaniu niz bzykaniu, a rodzice dziewczyny pewnie jej kupia misia by mogla przytulac cos malutkiego... i bedzie dalej blogo i rozkosznie Odpowiedz Link Zgłoś
ketjow57 Re: a gdzie podzial sie gwalt? 12.06.08, 14:24 zg13 napisał: , a rodzice > dziewczyny pewnie jej kupia misia by mogla przytulac cos malutkiego... i bedzie > dalej blogo i rozkosznie DOKŁADNIE!!!! tak powinno byc od poczatku i byłoby (w kazdym cywilizowanym kraju UE-no moze za wyjatkiem ajrisz)gdyby sie xianskie swołocze nie wmieszały. Odpowiedz Link Zgłoś
vera_co Re: a gdzie podzial sie gwalt? 12.06.08, 14:25 zg13 skąd sie biorą takie tłuki jak ty ? Odpowiedz Link Zgłoś
vera_co Do Swojskiego ! 12.06.08, 15:28 A co ty robisz na forum znienawidzonej przez siebie GW ?? Leczysz kompleksy ? Ja sie nie udzielam na forum Frondy ani Radia Maryja, bo uważam ich za bandę oszołomów... Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Do Swojskiego ! 12.06.08, 15:59 tez sie zastanawiam - bo cholernie sie tu nudze... odrobiny radosci dostarczaja mi niektore tu zebrane osoby. czemu czytam GW ... staram sie czerpac wiadomosci z roznych zrodel, nie tylko jednego. posadzacie mnie o sluchanie RM - ale w Paryzewie chyba to oszolomskie radio nie ma nie tylko zasiegu, ale i potencjalnych sluchaczy... Tybetanscy mnisi tepieni przez Chinczykow - tez sa za pelna ochrona zycia... to nie tylko 'chory wymysl czarnych', jak probujecie nieumiejetnie mi tu sprzedac. vera_co napisała: > A co ty robisz na forum znienawidzonej przez siebie GW ?? Leczysz kompleksy ? > Ja sie nie udzielam na forum Frondy ani Radia Maryja, bo uważam ich za bandę > oszołomów... Odpowiedz Link Zgłoś
vera_co Re: Do Swojskiego ! 12.06.08, 16:16 haha..nudzisz sie :D Sądząc po ilości twoich postów i obszerności, siedzisz cały dzień na tym forum z wypiekami na twarzy....odświeżasz nerwowo, czy ktoś już Ci odpowiedział ? Czy ktoś docenił twoje "celne" riposty, inteligentne rozważania....? A na co dzień co ? Sprzedajesz gazety w kiosku ? Nikt cię nie pyta o zdanie ? Biedaku..na emigracji... Uciekałeś przed komuną i teraz usiłujesz nam wmówić że mamy fajnie ?? A co w twoim Paryżewie by powiedzieli o matce i córce, i lezącym za nimi tłumem rządnym władzy nad jej 14-letnią macicą ? Przecież to groteska, szpital, ksiądz przed gabinetem ginekologicznym i baby z transparentami... Ciekawe kiedy świece zaczną palić i zawodzić pieśni kościelne..eeech POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś
gruzlica Re: Do Swojskiego ! 12.06.08, 16:28 a co ten intelektualista juz znowu wrocil? Pedzil przeciez na na telekonferencje z ZABOJADAMI. Tam go tez nie chca? Biedak Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Do Swojskiego ! 12.06.08, 17:18 odchodzimy od tematu ! a tu najwazniejsze nie sa moje telekonferencje z zabojadami, ale fakt, ze Wyborcza klamie : kalendarium 12 maja ∑ Lubelski sąd wszczyna postępowanie wyjaśniające dotyczące obcowania płciowego 14-latki z o rok starszym kolegą. 19 maja ∑ Sąd zarządza przesłanie akt do prokuratury, by ustaliła, czy zachodzą ustawowe przesłanki do przerwania ciąży. 20 maja ∑ Prokurator wydał zaświadczenie, że „zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego”, którym w tym przypadku jest obcowanie płciowe z osobą poniżej 15 lat. 26 maja ∑ Do lubelskiego szpitala przychodzi matka dziewczynki. Pokazuje dokument z prokuratury i prosi o aborcję. Lekarze nie wyrażają zgody, ponieważ nawet nie widzieli pacjentki. 2 czerwca ∑ Dziewczynka zostaje przyjęta do szpitala, ale lekarze znów odmawiają wykonania zabiegu. Tego samego dnia matka zabiera 14-latkę ze szpitala. 3 czerwca ∑ Sąd z urzędu wszczyna postępowanie o pozbawienie władzy rodzicielskiej rodziców dziewczynki, postanawia też, że do czasu wyjaśnienia sprawy dziewczynka będzie przebywać w pogotowiu opiekuńczym w Lublinie. ∑ Dziewczynka trafia do szpitala ginekologiczno-położniczego przy ul. Inflanckiej w Warszawie (skierowałją tam krajowy konsultant w dziedzinie ginekologiii położnictwa prof. Stanisław Radowicki). Zabieg nie zostaje przeprowadzony, bo – jak twierdzi dyrektor szpitala Janusz Siemaszko – nie było podstawy prawnej. 4 czerwca ∑ Sąd zwraca się do lubelskiej prokuratury o zbadanie,czy nie zachodzą okoliczności nakłaniania do aborcji– prokuratura wszczyna postępowanie wyjaśniające. 5 czerwca ∑ Dziewczynka zostaje wypisana ze szpitala przy ul. Inflanckiej. W nocy policja przywozi ją do pogotowia opiekuńczego. 6 czerwca ∑ Stan zdrowia dziewczynki się pogarsza, więc zostaje przewieziona do szpitala im. Jana Bożego w Lublinie. ∑ Warszawska prokuratura wszczyna – z zawiadomienia przedstawicieli Fundacji Nazaret oraz Federacji Ruchów Obrony Życia – śledztwo w sprawie nakłaniania 14-latkido aborcji. 7 czerwca ∑ „Gazeta Wyborcza” publikuje tekst „Odmówili aborcji zgwałconej 14- latce”, który wywołuje natychmiastowe reakcje polityków, organizacji społecznych i mediów. 9 czerwca ∑ Beata Syk-Jankowska, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Lublinie, prostuje nieprawdziwe informacjeo gwałcie podane przez „Gazetę Wyborczą” i stwierdza,że w tej sprawie zachodzi uzasadnione podejrzenie,iż ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego, którym jest obcowanie płciowe z osobą poniżej 15. roku życia. 11 czerwca ∑ „Gazeta Wyborcza” publikuje relacje dziewczynki i jej matki, w których zapewniają, że zgadzają się na aborcję. —tom gruzlica napisała: > a co ten intelektualista juz znowu wrocil? Pedzil przeciez na na > telekonferencje z ZABOJADAMI. Tam go tez nie chca? Biedak Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Do Swojskiego ! 12.06.08, 16:44 Nudze sie na telekonferencji, bo zabojady to specyficzne nacja i zamiast cos postanowic pieprza godzinami. Przyjechalem tu 3 lata temu... zaczalem wczesniej w polskim oddziale tej samej firmy, potem wyladowalem w centrali. Gazetami zajmuje sie moja b. zona - od 6 lat pracuje w GW w dziale handlowym. Zapieprza za 1200 zlotych + premia za 'SBO'. Zostawilem jej auto, bo Gazeta nie daje handlowcom sam. sluzbowych. Musza zapieprzac autobusami lub swoimi pojazdami. Nawet nie zdajesz sonbie sparwy jakie przekrety GW robi na kilometrowkach, nie mowia juz o 'uznaniowych premiach'. Wypieki - pojawiaja mi sie na twarzy, jak gram o duza kase, czy kontrakt. Tu sie bawie za darmo, wiec loozik. vera_co napisała: > haha..nudzisz sie :D > Sądząc po ilości twoich postów i obszerności, siedzisz cały dzień na tym forum > z > wypiekami na twarzy....odświeżasz nerwowo, czy ktoś już Ci odpowiedział ? Czy > ktoś docenił twoje "celne" riposty, inteligentne rozważania....? > A na co dzień co ? Sprzedajesz gazety w kiosku ? Nikt cię nie pyta o zdanie ? > Biedaku..na emigracji... > Uciekałeś przed komuną i teraz usiłujesz nam wmówić że mamy fajnie ?? > A co w twoim Paryżewie by powiedzieli o matce i córce, i lezącym za nimi tłumem > rządnym władzy nad jej 14-letnią macicą ? > Przecież to groteska, szpital, ksiądz przed gabinetem ginekologicznym i baby z > transparentami... > Ciekawe kiedy świece zaczną palić i zawodzić pieśni kościelne..eeech > POLSKA > Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: katole nie dyskutują rzeczowo, brak im argume 12.06.08, 16:00 swojski_fr_1 napisał: > to ja zapraszam do FR, bo sobie dajecie wciskac pierdoly do glow. > > Tu zaden normalny dziennikarz nie bedzie nastolatkom w d. zagladal i > na lamach prasy namawial do aborcji. Skoro nie dowierzasz gw, to moze przeczytaj sobie to: www.rp.pl/artykul/147390.html. Albo poszukaj innych artykulow na ten temat. Moze wtedy zmienisz zdanie w temacie tego, kto komu zaglada w d... i do czego namawia. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: katole nie dyskutują rzeczowo, brak im argume 12.06.08, 16:14 Teraz ja sie posluze skomplikowana kombinacja Ctrl+C oraz Ctrl+V: kalendarium 12 maja ∑ Lubelski sąd wszczyna postępowanie wyjaśniające dotyczące obcowania płciowego 14-latki z o rok starszym kolegą. 19 maja ∑ Sąd zarządza przesłanie akt do prokuratury, by ustaliła, czy zachodzą ustawowe przesłanki do przerwania ciąży. 20 maja ∑ Prokurator wydał zaświadczenie, że „zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego”, którym w tym przypadku jest obcowanie płciowe z osobą poniżej 15 lat. 26 maja ∑ Do lubelskiego szpitala przychodzi matka dziewczynki. Pokazuje dokument z prokuratury i prosi o aborcję. Lekarze nie wyrażają zgody, ponieważ nawet nie widzieli pacjentki. 2 czerwca ∑ Dziewczynka zostaje przyjęta do szpitala, ale lekarze znów odmawiają wykonania zabiegu. Tego samego dnia matka zabiera 14-latkę ze szpitala. 3 czerwca ∑ Sąd z urzędu wszczyna postępowanie o pozbawienie władzy rodzicielskiej rodziców dziewczynki, postanawia też, że do czasu wyjaśnienia sprawy dziewczynka będzie przebywać w pogotowiu opiekuńczym w Lublinie. ∑ Dziewczynka trafia do szpitala ginekologiczno-położniczego przy ul. Inflanckiej w Warszawie (skierowałją tam krajowy konsultant w dziedzinie ginekologiii położnictwa prof. Stanisław Radowicki). Zabieg nie zostaje przeprowadzony, bo – jak twierdzi dyrektor szpitala Janusz Siemaszko – nie było podstawy prawnej. 4 czerwca ∑ Sąd zwraca się do lubelskiej prokuratury o zbadanie,czy nie zachodzą okoliczności nakłaniania do aborcji– prokuratura wszczyna postępowanie wyjaśniające. 5 czerwca ∑ Dziewczynka zostaje wypisana ze szpitala przy ul. Inflanckiej. W nocy policja przywozi ją do pogotowia opiekuńczego. 6 czerwca ∑ Stan zdrowia dziewczynki się pogarsza, więc zostaje przewieziona do szpitala im. Jana Bożego w Lublinie. ∑ Warszawska prokuratura wszczyna – z zawiadomienia przedstawicieli Fundacji Nazaret oraz Federacji Ruchów Obrony Życia – śledztwo w sprawie nakłaniania 14-latkido aborcji. 7 czerwca ∑ „Gazeta Wyborcza” publikuje tekst „Odmówili aborcji zgwałconej 14- latce”, który wywołuje natychmiastowe reakcje polityków, organizacji społecznych i mediów. 9 czerwca ∑ Beata Syk-Jankowska, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Lublinie, prostuje nieprawdziwe informacjeo gwałcie podane przez „Gazetę Wyborczą” i stwierdza,że w tej sprawie zachodzi uzasadnione podejrzenie,iż ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego, którym jest obcowanie płciowe z osobą poniżej 15. roku życia. 11 czerwca ∑ „Gazeta Wyborcza” publikuje relacje dziewczynki i jej matki, w których zapewniają, że zgadzają się na aborcję. —tom hepowy napisał: > swojski_fr_1 napisał: > > > to ja zapraszam do FR, bo sobie dajecie wciskac pierdoly do glow. > > > > Tu zaden normalny dziennikarz nie bedzie nastolatkom w d. zagladal i > > na lamach prasy namawial do aborcji. > > Skoro nie dowierzasz gw, to moze przeczytaj sobie to: > www.rp.pl/artykul/147390.html. Albo poszukaj innych artykulow na ten temat. Moz > e > wtedy zmienisz zdanie w temacie tego, kto komu zaglada w d... i do czego namawi > a. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: katole nie dyskutują rzeczowo, brak im argume 12.06.08, 17:04 swojski_fr_1 napisał: > Teraz ja sie posluze skomplikowana kombinacja Ctrl+C oraz Ctrl+V: Widac, ze skomplikowane kombinacje klawiszy masz niezle opanowane :) Pytanie tylko czy przeczytales to co wkleiles, a jesli tak, to czy potrafisz to zanalizowac? Mala pomoc. Zwroc uwage na daty. > kalendarium > 6 czerwca > > ∑ Stan zdrowia dziewczynki się pogarsza, więc zostaje przewieziona > do szpitala im. Jana Bożego w Lublinie. > > ∑ Warszawska prokuratura wszczyna – z zawiadomienia przedstawicieli > > Fundacji Nazaret oraz Federacji Ruchów Obrony Życia – śledztwo w > sprawie nakłaniania 14-latkido aborcji. > > 7 czerwca > > ∑ „Gazeta Wyborcza” publikuje tekst „Odmówili aborcji z > gwałconej 14- > latce”, który wywołuje natychmiastowe reakcje polityków, organizacji > społecznych i mediów. To kto tu pierwszy upublicznil ta sprawe i kto tu zaglada nastolatkom w d... ? Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: katole nie dyskutują rzeczowo, brak im argume 12.06.08, 17:25 wiesz, zanim sie cos pojawi w druku, ktos musi nabiegac sie za materialem... ty masz pojecie, kiedy zamyka sie sklad na stronie, na ktorej byl ten artykol ????????????? zaloze sie, ze NIE - i jak tepy lewak trzepiesz piane i przeklinasz oponentow P.S. zaciagnij sie na praktyki do jakiejkolwiek gazety, by poznac proces tworzenia materialu, zlecenia do druku, drukowania i dystrybucji. ( Drukarnia GW znajduje sie w Tychach, i z tamtad musza rozwiezc gazete na caaaly kraj ). hepowy napisał: > swojski_fr_1 napisał: > > > Teraz ja sie posluze skomplikowana kombinacja Ctrl+C oraz Ctrl+V: > > Widac, ze skomplikowane kombinacje klawiszy masz niezle opanowane :) > Pytanie tylko czy przeczytales to co wkleiles, a jesli tak, to czy potrafisz to > zanalizowac? > > Mala pomoc. Zwroc uwage na daty. > > > kalendarium > > > 6 czerwca > > > > ∑ Stan zdrowia dziewczynki się pogarsza, więc zostaje przewieziona > > do szpitala im. Jana Bożego w Lublinie. > > > > ∑ Warszawska prokuratura wszczyna – z zawiadomienia przedstaw > icieli > > > > Fundacji Nazaret oraz Federacji Ruchów Obrony Życia – śledztwo w > > sprawie nakłaniania 14-latkido aborcji. > > > > 7 czerwca > > > > ∑ „Gazeta Wyborcza” publikuje tekst „Odmówili abo > rcji z > > gwałconej 14- > > latce”, który wywołuje natychmiastowe reakcje polityków, organizacj > i > > społecznych i mediów. > > To kto tu pierwszy upublicznil ta sprawe i kto tu zaglada nastolatkom w d... ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: katole nie dyskutują rzeczowo, brak im argume 13.06.08, 08:35 swojski_fr_1 napisał: > wiesz, zanim sie cos pojawi w druku, ktos musi nabiegac sie za > materialem... > > ty masz pojecie, kiedy zamyka sie sklad na stronie, na ktorej byl > ten artykol ????????????? A co to ma do rzeczy? Zawiadomienie do prokuratury poszlo zanim ukazal sie artykul w gw. Czyli sprawa zostala upubliczniona wczesniej i nie przez gw, a wiec mijasz sie z prawda. To chcialem ci pokazac. > zaloze sie, ze NIE - i jak tepy lewak trzepiesz piane i przeklinasz > oponentow Czyzby zabraklo argumentow i probujesz rownac do wiekszosci forumowiczow, ktorzy nie dyskutuja, tylko tocza wojne na wyzwiskia? Moze wskaz, w krorym miejscu "trzepie piane" i "przeklinam oponentow". Odpowiedz Link Zgłoś
dario GW - skończcie już z tą żenadą 13.06.08, 16:37 Zostawcie w spokoju dziewczynę. Już dosyć się ośmieszyliście w swych kłamstwach i niedopowiedzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś