funny5 17.06.08, 16:57 Taka sama "sensacja" jak raport Macierewicza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doris9914 [...] 17.06.08, 17:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
doc.torov Re: moj ojciec nie uzyskal statusu za pzpr/sld/kl 17.06.08, 17:49 "moj ojciec nawet z esbekiem nie rozmawial ..." Czyli nawet nie był przesłuchiwany przez SB! To jak ma dostać status pokrzywdzonego? Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: moj ojciec nie uzyskal statusu za pzpr/sld/kl 17.06.08, 17:55 doc.torov napisał: > To jak ma dostać status pokrzywdzonego? Pewno świnie SB-cy skrzywdzili gościa nie dając mu obiecanego szmalu. I weź tu ufaj ludziom... Jak nic - pokrzywdzony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo SB powinna te 13100 zlp zwrocic Walesie 17.06.08, 18:59 Bolek jest uczciwy. Jesli twierdzi ze tych pieniedzy nie otrzymal, to na pewno ktorys z oficerow musial je zachamecic. Wstyd. Naprawcie natychmiast i przeproscie Bolka. executioner napisał: > Pewno świnie SB-cy skrzywdzili gościa nie dając mu obiecanego szmalu. > I weź tu ufaj ludziom... > Jak nic - pokrzywdzony!!! > Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:O pingwinku i obłędzie katoli to prawda! 17.06.08, 20:37 Uchatka zgwałciła pingwina królewskiego. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5175642.html Pingwinek podciągnął koszulkę. W ręce miał gejów broszurkę. Wracał z lekcji katechezy. Ksiądz tłumaczył młodzieży. Oglądał swój organek. Za muldą zrobił przystanek. Za drugą przez podglądanie. Uchatek ma pożądanie. Zimna ta Antarktyda. Gorąca d-upa się przyda. Nic ciepełka od słonka. Więc w pupce ogrzał członka. Królewski z powodu członka. Zrozumiał naukę walonka. Lekcja minut czterdzieści pięć. Wie na co katecheta ma chęć! Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz O guwnach pokroju kartofli nie słyszałem przez cał 18.06.08, 15:27 e lata 80-te. To Wałęsa zresztą wyciągnął tych poyebańców z czwartego szeregu. To dzisiaj ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Wałęsa zresztą wyciągnął tych poyebańców 18.06.08, 18:38 mlasskacz napisał: > To Wałęsa zresztą wyciągnął tych poyebańców z czwartego szeregu. > To dzisiaj ma. Otoz trafiles w dziesiatke. Najpierw oni z Bolkiem, a teraz oni przeciw Bolkowi. Nikt mu nie kazal pic wodki z takimi, ktorzy pozniej jak juz dorobili sie milionow, a nawet miliardow, kopna go w tylek. Gdzie sa dzis dawni przyjaciele: Kiszczak Jaruzelski, Balcerowicz, Kwasniewski! Zadnego z nich nikt nie ma prawa nawet tkanc, ale nie Bolka. Oni dorobili sie kasy, a glupiego Bolka wystawili na odstrzal. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek ^^^Tylko lojalkę premiera Kaczyńskiego sfałszowali 19.06.08, 08:22 Pewnie domyślali się, że będzie Premierem Tysiąclecia. Reszta jest prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus ...i dlatego Kaczynski nie musial wyrwac kartek z 19.06.08, 21:44 archiwum bo falszerstwo i tak by wyszlo, a glupi UBolek reka go zaswedziala, wyrwal co lepsze kartki i dzisiaj normalne ze zaden srednio inteligentny czlowiek na nabierze sie wiecej na ten pijacki belkot krzywego ryja SB. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Udowodnij, że Wałesa to nieBolek! 18.06.08, 18:40 Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 Jakiego ty loginu używasz?! 19.06.08, 08:25 Nienawistnik, a do tego w niedzielę pewnie ministrant podkradający drobne z kościelnej puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: moj ojciec nie uzyskal statusu za pzpr/sld/kl 17.06.08, 17:58 doc.torov napisał: > > "moj ojciec nawet z esbekiem nie rozmawial ..." > > Czyli nawet nie był przesłuchiwany przez SB! ********************************* Może listy pisał? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 posypią się "autoryteciki" jak domki z kart 17.06.08, 18:14 GW długo uczyła nas jak olewać nasze narodowe prawdziwe autorytety, to my teraz olejemy jej ... "autoryteciki" szyte grubymi nićmi Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: posypią się "autoryteciki" jak domki z kart 17.06.08, 18:22 realista1000 napisała: > GW długo uczyła nas jak olewać nasze narodowe prawdziwe autorytety, to my teraz > olejemy jej ... "autoryteciki" szyte grubymi nićmi Ty masz obsesje na tle Gazety Wyborczej, mam radę, nie czytaj, a życie stanie się piękniejsze. Nie dziękuj dobre rady to moje hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Czemu wiec Bolek tak sie pieni, jak tam nic nie ma 17.06.08, 18:43 "Przy odrobinie dobrej woli do dokumentów - wspomnianych w dzisiejszych publikacjach "Rz" i "Wprost" - można dotrzeć w pięć minut. Korzystając z google." Pozostaje pytanie: skoro jest tak dobrze, to czemu jest tak zle??????? Bolek odchodzi od zmyslow, rzuca wyzwiska nawet na prezydenta Polski, o mniejszych nie wspominajac. Jesli nie pali sie d_pa Bolkowi, to o co idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
stala_mzawka jak na dłoni 17.06.08, 20:37 > Jesli nie pali sie d_pa Bolkowi, to o co idzie? Nie wiem o co idzie kaczkom i przydupasom, ale jak na mój gust, widać jak na dłoni teraz kto jest zwykłą świnią a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: jak na dłoni 17.06.08, 21:13 stala_mzawka napisał: > > Jesli nie pali sie d_pa Bolkowi, to o co idzie? > > Nie wiem o co idzie kaczkom i przydupasom, ale jak na mój gust, widać jak na dł > oni teraz kto jest zwykłą świnią a kto nie. Kaczyńscy i ich przydupasy jak nie mogą znaleźć dokumentów to identycznie jak SB je tworzą. Dowodem jest działalność poszukiwania układu, sprawa Blidy, CBA znane prowokacje. Żałosne gamonie, dobrze, że w pochodzie na śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Jeśli mówi się 13 tys zł, to trzaba podać zarobki. 17.06.08, 21:35 Jesli nie poda się zestawienia średniej płacy miesięcznej elektryka obok kwoty 13 tys złotych, to coś się ukrywa i manipuluje. GWno jest wielkim mistrzem manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Minąłeś się z powołaniem. Powinieneś uczyć logiki 17.06.08, 21:47 12345ja napisał: > Jesli nie poda się zestawienia średniej płacy miesięcznej > elektryka obok kwoty 13 tys złotych, to coś się ukrywa > i manipuluje. > GWno jest wielkim mistrzem manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: z powołaniem Dychtatór. 17.06.08, 22:31 Dychtatór. Dochtorom, dychtatór. Kazał głową walić w mur. No to wali w marmury. Ten co jest u góry. Inteligent dochtór, vel przedęty profesór. Stąd niepamięć i bełkot. Ja skakałem przez płot. Ja miałem dostać Nobla. Stąd to ciągłe blabla. Przekręcanie historii. Krzywd i bzdurnych teorii. Marzec sześćdziesiąt osiem zamyka, więc przemilczał, pominął Michnika! Teraz najnowsza historia Wolska. Materiał na nią teczka UBolska! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_tusek_wasz_niemiec_nadzorca Bolek, nie przejmuj sie. Swoje juz masz w kasie 18.06.08, 18:44 Niech sobie gadaja, a Ty wiesz najlepiej, ze sam zrobiles "Solidarnosc" i sam obaliles komunizm. Nikt nie ma racji oprocz Ciebie. Z Ciebie jest Wielki Wuc. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: Czemu wiec Bolek tak sie pieni, jak tam nic n 19.06.08, 03:50 Pamiętacie reakcję Wałęsy na ujawnienie swojej przeszłości przez Güntera Grassa. A facet przyznał się sam, nie wyszło to na jaw przez kogoś innego. Były prezydent nie umiał docenić tego, co autor,,Blaszanego bębenka” zrobił później. Liczyła się tylko jego wcześniejsza działalność. Czyli według pana prezydenta nie można być skruszonym bohaterem. Błędy młodości są nie do naprawienia? Nie można naprawić złego uczynku dobrymi? Jeśli naprawdę nasz były prezydent był Bolkiem to trzeba przyznać, że nieźle zagrał. Co gorsza strzelał do własnej bramki. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: dobrymi radami piekło jest wybrukowane 17.06.08, 21:45 Dużo dobrych rad znalazło tam (w piekle) swoje zastosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Jeszcze wiem, co to Solidarność! 17.06.08, 22:26 Jeszcze wiem, co to Solidarność! W PiSie w górę pniesz się na czworaka, wygląd marny i głupawy szpaka. Szwagrze, nepocie dawaj korkociąg, oboje mamy do „wadzy” pociąg. Jak pochlejemy razem z komuchem, „Tusku” dostanie jakby obuchem. „Kaczor i Kwachu” za zdrowie wasze, a kto chce więcej tego w kamasze. Chleją, bełkocą, robią pajaca, nie pijesz, milczysz, lecz ty masz kaca. Pod ich sztandarem i jej obroną, postawę trzymasz zbyt uniżoną. Wyprostuj tors, przerastasz „dewianta”. Nie lękaj się , że ma na cię fanta. Rusz z innymi po jego krawacie, niechaj im strach wypełni gacie! Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 tak, wiemy wiemy... 18.06.08, 02:37 Michnik cię rozkradł i dlatego chodzisz juz 2 tygodnie w tych samych majtkach. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: posypią się "autoryteciki" jak domki z kart 18.06.08, 06:43 Zgadzam się z wami tow. Realista. Już nikt nie powoła się na "autoryteciki": Kurtykę, Zybertowicza, Guru Antona M. ps. "Zachwiany". Piorun bańki strzelił! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright moze tata robil w firmie? tak tylko pytam... 18.06.08, 00:26 a, ze W jest Bolkiem wie kazde dziecko, nawet w afrykanskim buszu. I nikt mu tej zaslugi nie odbierze! Tak, jak nie odbiora mu tych 13 tysiecy. On skladal a konto tych stu milionow, co jako prezio obiecal. zaczal od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Drugie życie dokumentów na Wałęsę 17.06.08, 17:50 Przydałoby się, żeby oprócz ideologicznie i emocjonalnie usposobionych "historyków" z IPN, w interpretacji dokumentów pochodzących z SB pomagali właśnie byli SB-cy. Każdy średnio rozgarnięty szympans bowiem wie, (polecam ZOO w Oliwie), że jednym z celów SB było skłócenie opozycji. Czy można było to robić lepiej niż inicjując intrygę za użyciem plotek i z sfabrykowanych na tę okoliczność kwitów wrzucając temat, że o to ten a ten jest konfidentem? A obsesje wszelakiej maści ptactwa nieczystego są świetnym gruntem... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Wałęsa: dokumenty wypożyczałem, ale nie usuwałem 17.06.08, 17:52 Lech Wałęsa potwierdził, że wypożyczał i przeglądał archiwalne dokumenty na swój temat, zaprzeczył jednak, jakoby miał cokolwiek z nich usunąć. Były prezydent odniósł się do tez książki Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka - Zorientowałem się, że w tych dokumentach jest parę na mój temat, zorientowałem się, że widać podróbę i szybko to kazałem sekretarkom zakleić, opieczętować i wszędzie, gdzie możliwe, napisałem "nie otwierać" - powiedział b. prezydent. Lech Wałęsa twierdzi, że ktoś nie usłuchał jego zalecenia i otworzył kopertę. - Zobaczył to samo, co ja i wyrzucił papiery, rzucając podejrzenie na mnie. A przecież naiwnym byłbym człowiekiem, gdybym coś wyrzucił, a wcześniej zapieczętował i podpisał - powiedział Wałęsa. DOBRE - HAHAHAHAHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwoneszmaciarstwo Re: Wałęsa: dokumenty wypożyczałem, ale nie usuwa 17.06.08, 19:08 henryk_adamski napisał: > Lech Wałęsa potwierdził, że wypożyczał i przeglądał archiwalne dokumenty na swój temat, zaprzeczył jednak, jakoby miał cokolwiek z nich usunąć. Były prezydent odniósł się do tez książki Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka - Zorientowałem się, że w tych dokumentach jest parę na mój temat, zorientowałem się, że widać podróbę i szybko to kazałem sekretarkom zakleić, opieczętować i wszędzie, gdzie możliwe, napisałem "nie otwierać" - powiedział b. prezydent. Lech Wałęsa twierdzi, że ktoś nie usłuchał jego zalecenia i otworzył kopertę. -Zobaczył to samo, co ja i wyrzucił papiery, rzucając podejrzenie na mnie. A przecież naiwnym byłbym człowiekiem, gdybym coś wyrzucił, a wcześniej zapieczętował i podpisał - powiedział Wałęsa. > DOBRE - HAHAHAHAHA!!! Walesa przyznal, ze "ktos" jego papiery wyrzucil. Caly teraz problem kto to jest ten "ktos", panie Bolek. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Masz odpowiedni nick! Gratuluję odwagi! 17.06.08, 21:51 ale czerwonego szmaciarstwa, takiego jak ty, mamy już w Polsce dosyć. Aleksander Litewka, więzień polityczny 1968 r. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright tylko furtka do jego willi w to uwierzy 18.06.08, 00:29 henryk_adamski napisał: > Lech Wałęsa potwierdził, że wypożyczał i przeglądał archiwalne dokumenty na swó > j > temat, zaprzeczył jednak, jakoby miał cokolwiek z nich usunąć. Były prezydent > odniósł się do tez książki Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka > > - Zorientowałem się, że w tych dokumentach jest parę na mój temat, zorientowałe > m > się, że widać podróbę i szybko to kazałem sekretarkom zakleić, opieczętować i > wszędzie, gdzie możliwe, napisałem "nie otwierać" - powiedział b. prezydent. > > Lech Wałęsa twierdzi, że ktoś nie usłuchał jego zalecenia i otworzył kopertę. - > Zobaczył to samo, co ja i wyrzucił papiery, rzucając podejrzenie na mnie. A > przecież naiwnym byłbym człowiekiem, gdybym coś wyrzucił, a wcześniej > zapieczętował i podpisał - powiedział Wałęsa. > > DOBRE - HAHAHAHAHA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Typowa Michnikowa szkoła manipulacji 17.06.08, 18:00 "Trzy lata temu ten sam Instytut Pamięci Narodowej przyznał Lechowi Wałęsie status pokrzywdzonego przez służby specjalne PRL".... Nie mógł postąpić inaczej skoro Bolek osobiście zakosił dokumenty. Sąd lustracyjny nie dochodził co się z nimi stało i kto je zutylizował. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Adamski, znów manipulujesz 17.06.08, 18:02 henryk_adamski napisał: > "Trzy lata temu ten sam Instytut Pamięci Narodowej przyznał Lechowi Wałęsie > status pokrzywdzonego przez służby specjalne PRL".... > > > Nie mógł postąpić inaczej skoro Bolek osobiście zakosił dokumenty. ******************************* Skoro zakosił, to jak ten sam IPN mógł go oskarżyć na ich podstawie? Zrobił nowe? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski Re: Adamski, znów manipulujesz 17.06.08, 18:13 Nie marudź tylko poczytaj Rzeczpospolitą. Z GW nie dowiesz się o co tu biega - i o to zresztą chodzi wszystkim Michnikom, Kuroniom i im podobnym manipulatorom ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Adamski, znów manipulujesz 17.06.08, 23:18 henryk_adamski napisał: > Nie marudź tylko poczytaj Rzeczpospolitą. ********************************** Czytałem i dawno się tak nie uśmiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 odtworzył je na podstawie innych źródeł gamoniu 17.06.08, 18:19 trudno pojąć ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Wyjaśnię. 18.06.08, 03:57 Otóż w wielu innych miejscach (aktach) pracownicy dotarli do odwołań do brakujących akt. Gdyby rzeczywiście akta były zwykłą podróbą nie byłoby tyle odwołań w innych dokumentach... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Odtworzył? To znaczy sfałszował? 17.06.08, 23:23 adam_l27 napisał: > trudno pojąć ? ******************************** Oczywiście, że łatwo. Widziałem Twoje zobowiązanie do współpracy z SB. Zaraz odtworzę je z pamięci. Pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Adamski, znów manipulujesz 17.06.08, 23:29 maruda.r napisał: Lo matko, maruda.r to kolejny etatowy pracownik Agora SA. Przeciez wszyscy ktorzy tu bywaja o tym wiedza. Co taka agorowa maruda moze pisac??? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Czemu skowyt z Giewu? Walesa niewinny? 17.06.08, 18:05 to dobrze, ze taka ksiazka sie ukaze i skompromituje jej autorow. Czy nie mozna podobnej ksiazki zamowic dla Stefana Michnika i cioteczki Halinki Wolinskiej-Brus? Im tez przydaloby sie "uniewinnienie".Pozdrowienia dla calego zespolu Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: Czemu skowyt z Giewu? Walesa niewinny? 17.06.08, 18:50 A możeby tak powstała książka o Czesławie i Jadwidze Kaczyńskich oraz o ich synu Jarosławie. Im przydałaby się także rozprawa naukowa historyków i "uniewinnienie". Jak sądzimy, to sądźmy wszystkich, a nie wybiórczo i politycznie... Przyjdą niedługo następcy pana Kurtyki, Cenckiewicza i Gontarczyka, niedługo minie ich kadencja, więc trochę czasu i może ktoś pokusi się o podsumowanie tamtych dokumentów.... Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Czemu skowyt z Giewu? Walesa niewinny? 17.06.08, 18:52 A nie o Rajmundzie? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Uwierzylbym w UBecka przeszlosc Wałęsy gdyby 17.06.08, 18:07 "dowody" na to przedstwail Mazowiecki, Kozlowski, Geremek, Michnik. Ale "dowody" znajduja tylko Cenckiewicz i ten drugi, a wierza w nie jak w Pana Boga Gwiazda, Zybertowicz, oba Kaczory, Olszewski, Macierewicz. O czym tu gadac? Zrobili nienawistnicy hece i tyle. Trzymaj sie LECHU. Jestesmy z TOBA. Jestes WIELKI. Odpowiedz Link Zgłoś
eri3x Re: Uwierzylbym w UBecka przeszlosc Wałęsy gdyby 17.06.08, 18:20 Podziwiam i wspolczuje... Chyba musisz byc Kuroniem Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Uwierzylbym w UBecka przeszlosc Wałęsy gdyby 17.06.08, 18:25 Najpierw poćwicz gudłaju trochę język polski, ten żydowsko-polski trudny jest do zrozumienia. Następnie, piszesz, że gdyby twój autorytet Michnik przedstawił ci te dokumenty to byś uwierzył. No ale widzisz, Michnik który tak dzisiaj brzydzi się tą całą lustracją, tym całym "grzebaniem w szambie" sam przez ponad 3 m-ce w roku 1990 rył w tych SB-ckich archiwach. Pewnie to co zobaczył tak bardzo go zatrwożyło, że postanowił dać odpór innym ciekawskim. Wymieniasz inne tzw. "autorytety", wybacz, ale są jeszcze na tej ziemi ludzie pamiętający wyczyny pana Mazowieckiego i Geremka w czasie "stalinowskiej nocy" w Polsce, szczucie pana Mazowieckiego na katowanego przez SB biskupa Kaczmarka, szczucie w prasie reżimowej, szczucie pana Geremka, szefa uczelnianej ZMP potem sekretarza PPR na Uniwesytecie Warszawski, na "przedwojennych" profesorów, terror psychiczny jaki wprowadzał wśród studentów i wykładowców Wydz. Historii U.W. Czy pan Kozłowski, który pozwalał w czasie rządów Mazowieckiego na palenie akt SB przez ludzi Kiszczaka Nie zazdroszczę ci tych autorytetów. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Uwierzylbym w UBecka przeszlosc Wałęsy gdyby 18.06.08, 03:56 talking_head napisał: (...) szczucie pana Geremka, szefa uczelnianej ZMP potem sekretarza PPR na Uniwesytecie Warszawski, na "przedwojennych" profesorów, terror psychiczny jaki wprowadzał wśród studentów i (...) Przypadkiem wiem, że to wredne kłamstwa. Przypadkiem nie jesteś fundamentalistycznym katolikiem? Takie kłamstwa są ich bronią. Nie czytaj tyle "polonica.net" i podobnych szmat, bo zgłupiejesz do reszty. Ratuj się! Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Uwierzylbym w UBecka przeszlosc Wałęsy gdyby 18.06.08, 04:23 babaqba napisała: > talking_head napisał: (...) szczucie pana Geremka, szefa uczelnianej > ZMP potem sekretarza PPR na Uniwesytecie Warszawski, na > "przedwojennych" profesorów, terror psychiczny jaki wprowadzał wśród > studentów i (...) > > Przypadkiem wiem, że to wredne kłamstwa. Przypadkiem nie jesteś > fundamentalistycznym katolikiem? Takie kłamstwa są ich bronią. Nie > czytaj tyle "polonica.net" i podobnych szmat, bo zgłupiejesz do > reszty. Ratuj się! bredzisz zydzie Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot0 Re: Uwierzylbym w UBecka przeszlosc Wałęsy gdyby 17.06.08, 23:30 no i to się zgadza . Swego czasu Borusewicz i Kuroń zarzucili Wałęsie współpracę z SB, ale po 1989 sprawę odpuścili. Później dwukrotnie sam Michnik to samo sugerował. Pierwszy raz gdy popierał Mazowieckiego w I turze wyborów prezydenckich 90 roku (seria dwuznacznych artykułów w GW+plotki rozpuszczane w środowisku opozycji), a potem już w 2007 roku przy okazji sprawy Grassa(Gunthera), gdy Wałęsa się wychylił i ośmielił Grassa skrytykować za przeszłość w SS. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 jak się ich nie dało ukryć to pozostaje.. 17.06.08, 18:17 pisać że leżały na wierzchu... Zabawne że prezydent RP ogląda na własne żądanie własną teczkę bez jakiegokolwiek nadzoru.. Zresztą Michnik też tak robił 2 lata wcześniej więc co się dziwić.. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Dlaczego więc nie odda swojej teczki ? 17.06.08, 18:15 Pan Wałęsa jako prezydent tuz po obaleniu rządu Jana Olszewskiego wyłudził, dzięki wymianie kadr< z gdańskiego UOP-u swoją teczkę operacyjną którą zwrócił bez ok. 120 stron dokumentów. Śledztwo w tej sprawie prowadziła prokuratura ale umożyła ze względu na niską szkodliwość. Pan Wałęsa jeszcze wczoraj zapewniał że w teczce były tylko kserokopie dzisiaj ujawniła że musiały być to oryginały gdyż chciał je badać i na nich pracować ale się przestraszył, zapakował i rzekomo oddał w komplecie. Zwykły mały krętacz, po prostu cienki "Bolek" Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Dlaczego więc nie odda swojej teczki ? 17.06.08, 18:25 talking_head napisał: > Pan Wałęsa jako prezydent tuz po obaleniu rządu Jana > Olszewskiego wyłudził, dzięki wymianie kadr< z gdańskiego > UOP-u swoją teczkę operacyjną którą zwrócił bez ok. 120 stron > dokumentów. Śledztwo w tej sprawie prowadziła prokuratura ale > umożyła ze względu na niską szkodliwość. Pan Wałęsa jeszcze > wczoraj zapewniał że w teczce były tylko kserokopie dzisiaj > ujawniła że musiały być to oryginały gdyż chciał je badać i > na nich pracować ale się przestraszył, zapakował i rzekomo oddał > w komplecie. Zwykły mały krętacz, po prostu cienki "Bolek" SKĄD TO WIESZ? Następny wszystkowiedzący, ile Wy przysparzacie roboty psychiatrom. Choćbyś wklejał to wszędzie to i tak nie stanie się prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
eri3x Re: Dlaczego więc nie odda swojej teczki ? 17.06.08, 18:43 Sam zabukuj sobie wizyte. Moze uaktywni ci nieczynne zwoje Lech Wałęsa potwierdził, że wypożyczał i przeglądał archiwalne dokumenty na swój temat, zaprzeczył jednak, jakoby miał cokolwiek z nich usunąć. Były prezydent odniósł się do tez książki Sławomira Cenckiewicza i Piotra Gontarczyka - Zorientowałem się, że w tych dokumentach jest parę na mój temat, zorientowałem się, że widać podróbę i szybko to kazałem sekretarkom zakleić, opieczętować i wszędzie, gdzie możliwe, napisałem "nie otwierać" - powiedział b. prezydent. Lech Wałęsa twierdzi, że ktoś nie usłuchał jego zalecenia i otworzył kopertę. - Zobaczył to samo, co ja i wyrzucił papiery, rzucając podejrzenie na mnie. A przecież naiwnym byłbym człowiekiem, gdybym coś wyrzucił, a wcześniej zapieczętował i podpisał - powiedział Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Dlaczego więc nie odda swojej teczki ? 17.06.08, 19:27 Przeczytaj coś napisała, to jak L.Wałęsa zniszczył dokumenty na swój temat czy nie? Przecież wyrażnie piszesz, że KTOŚ otworzył, i wyrzucił papiery, tak powiedział L.Wałęsa, a nie mam powodu Mu nie wierzyć, w przeciwieństwie do idoli PiSu, takich jak Nowak, Zybertowicz,Kaczyński1, Kaczyński2 i cała plejada prawdomównych inaczej. A co do nieczynnych zwojów, to czy nie czas na wieczorne tabletki? Zazyj a będziesz miała ładne sny. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 No to sobie dalej wierzi :) 18.06.08, 03:58 A osąd historyczno-dokumentalny pozostaw innym - dociekliwym :) Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Dlaczego więc nie odda swojej teczki ? 18.06.08, 04:29 czan-dra napisał: > Przeczytaj coś napisała, to jak L.Wałęsa zniszczył dokumenty na swój temat czy > nie? Przecież wyrażnie piszesz, że KTOŚ otworzył, i wyrzucił papiery, tak > powiedział L.Wałęsa, a nie mam powodu Mu nie wierzyć, w przeciwieństwie do idol > i > PiSu, takich jak Nowak, Zybertowicz,Kaczyński1, Kaczyński2 i cała plejada > prawdomównych inaczej. > A co do nieczynnych zwojów, to czy nie czas na wieczorne tabletki? > Zazyj a będziesz miała ładne sny. > nie krec zydzie, twoj zydowski idol raz twierdzil,ze do niczego nie zagladal, a innym razem wrecz przeciwnie.Czego sie bal i boi? Odpowiedz Link Zgłoś
eri3x Po co Bolek grzebał w swoich kwitach? 17.06.08, 18:31 Nikt nie pamieta, ze jako pierszwszy grzebal w nich Michnik. Zreszta jak spojrzec na to co wyrabial po 89 roku widac ze nadal byl umiejetnie prowadzony przez SB. Michnik i jego dzialalnosc rowniez mowi sama za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
champagne_fr Drugie życie dokumentów na Wałęsę 17.06.08, 18:35 dobrze wie co jest... jak dlugo mozna udawac... sam spbie samemu zaprzecza... "mendrzec"...... Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Dwie mendy IPN-u 17.06.08, 18:40 pod auspicjami super mendy, toruńskiego doradcy Kaczyńskiego, wypocili gniota co ma tyle wspólnego z prawdą co "krótka historia WKPb" z prawdą historyczną! Odpowiedz Link Zgłoś
eri3x Re: Dwie mendy IPN-u 17.06.08, 18:44 zkad wiesz cieciuniu? widziales, czytales? Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_najmita Re: Dwie mendy IPN-u 17.06.08, 18:52 cieciem to ty jestes, smutny gnojku! Cieciem, któremu kacze łajno przyćmiło mózg! Poproś Zybertowicza o adopcję! Odpowiedz Link Zgłoś
pla_cebo Re: Dwie mendy IPN-u 17.06.08, 23:18 Uwaga! Agora SA spuscila ze smyczy podobno mende ktora prawdopodobnie przyczynila sie do zamordowania Pyjasa. Pracownik Agora SA niejaki Maleszka tak jak w realu szczeka pod wieloma ksywkami... Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Koniec autorytetow 17.06.08, 18:46 No i koniec autorytetow. Diwisz najwiekszy esbek w kosciele skonczyl sie. Walesa konczy sie. Popieluszko mial szczescie ze go zabili bo by sie skonczyl.Zostal tylko Karol Wojtyla. - Wojtyla czesto wyjezdzal do m.innymi do Watykanu.Nie wierze ze wracajac nie spowiadal sie bo przeciez wszyscy sie spowiadali.A jezeli tak to i moze on cos podpisal.A jak podpisal to znaczy byl agentem. Zniszczymy i tego ostatniego wielkiego Polaka i zrobimy nowoa wspaniala liste.Miejsce pierwsze Kaczynski a potem inni wielcy Polacy Macierewicz-sala nr 13. Prof Nowak sala 7 obok Napoleona. Ojciec Rydzyk alias Jezus. O.Jankowski - itd itd. do dupy ta polska inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz za publiczne pieniadze 17.06.08, 18:48 pseudo historycy, wysłannicy prawych i sprawiedliwych wydają na rynek sraczkę by pomagac SB. a pisowcy w mediach przytakują bo tak kazano Odpowiedz Link Zgłoś
norman_bates Jacy pisowcy gamoniu? 18.06.08, 01:05 Nawet Tusk stwierdził, że niestosowne jest wypowiadać się o książce której się nie przeczytało Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 trzesa sie gacie kapusiom, ostatnie chwile na 17.06.08, 18:55 pocieszanie sie... Odpowiedz Link Zgłoś
pan-kabak A kiedy ta książka się ukaże? 17.06.08, 19:00 Wydaje się, że już tyle recenzji się ukazało za, przeciw tudzież za a nawet przeciw, że sama książka nie jest już potrzebna. Ci panowie mogli jej w ogóle nie napisać, bo - jak widać - przeczytanie książki nie jest potrzebne nie tylko do tego, aby wyrobić sobie o niej opinię, ale nawet żeby tę opinię publikować. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir_wawelski nie wszytko jest jawne 17.06.08, 19:00 m.in zeznania byłych sb-ków którzy potwierdzają po części dokumenty znalezione w IPN. Sprawa jest ciekawa i rozwojowa, zastanawiam się, czy Wałęsa gra takiego głupka czy jest nim rzeczywiście. Będąc na salonach facet nie jest wstanie normalnie zdania sklecić - odnoszę się do wczorajszego programu LISA. Jeżeli jest taki głupi - to rzeczywiście może nawet nie wiedzieć kiedy donosił. Natomiast jeżeli gra takiego głupiego to tym bardziej jest coś na rzeczy. Wiele faktów nadal jest nie odkrytych i do wielu wątków pewnie nigdy nie dojdziemy, mimo to, dziwie się, ze wybiórcza jak zwykle obiera którąś ze stron - tam gdzie poparcie jest większe. Niczym motylek skaczący na kwiatek, to tu to tam, czytajcie, my niezłe w głowie powidło zrobimy wam. Skąd ten brak obiektywizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 A mnie zastanawia... 17.06.08, 19:25 ...co innego. Otoz jak to jest, ze oskarzyciele Walesy powoluja sie na istnienie tajnych dokumentow, ktore nigdy nie zostaly ujawnione. Skoro tajne, i nigdy nie ujawnione, to skad wiedza o ich istnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 tylko jedna kwestia ............. 17.06.08, 19:15 skoro to takie nic to dlaczego kolo tego media i towarzysz Walesa robi tyle szumu... i moze ktos w koncu odpowie na pytanie dlaczego towarzysz Walesa pobral teczke z dokumentami i niektore z nich wyparowaly.... street magic ? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Kto robi szum? 17.06.08, 19:20 Media i tow. Walesa, jak tu pisze o90 czy Kaczynscy, PiS oraz "historycy" z IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Kto robi szum? 17.06.08, 19:50 czy Walesa to jest ktos kto moze w jakikolwiek sposob zaszkodzic Pis i Kaczynskim ? Przeciez to jest juz nikt. ex prezydent, taki ex kwach, ex clinton. Duzo gada malo robi, wyniki % tego pana sa jakie ? zadne teczka Tuska ok, tu mozna powiedziec ze to spisek i robota kaczorow ale walesa taki nikt ? ktos z odleglej przeszlosci ? po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: Kto robi szum? 17.06.08, 19:57 Temu nie zaprzecze. Fakt jednak pozostaje faktem, ze wrzawe wokol Walesy, zarzucajac mu kolaboracje z SB, czynia wlasnie osoby przeze mnie poprzednio wskazane. Dlaczego? To juz oni sami musieliby wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.elzbieta Panie Prezydencie Wałęsa. 17.06.08, 19:19 Jesteśmy byłymi członkami NSZZ Solidarność. Doskonale pamiętamy czasy komunizmu, działalności Solidarności, stanu wojennego, pierwsze wolne wybory i Pana prezydenturę. Czujemy się więc uprawnieni do zabierania głosu w Pana sprawie. Widzimy jak wiele niegodziwości Pana spotyka. W tym co się wokół Pana dzieje zauważyliśmy pewną prawidłowość, otóż: Ci śmieszni ludzie, którym władze komunistyczne nadały tytuły profesorskie, oraz ci (o czym jesteśmy przekonani) którzy byli konfidentami SB a także ci działacze, którymi manipulowało SB, to Pana najwięksi wrogowie. Radzimy Panu aby kolejny raz okazał Pan wielkoduszność i współczucie tym biednym, chorym z zawiści ludziom, którzy nie mogą pogodzić się z tym, że komunizm upadł, a Pan jest tego upadku niekwestionowanym symbolem. Był Pan naszym przywódcą, był i nadal jest naszym bohaterem, czego nikt i nic nie zmieni. Wiedzę o tamtych czasach, tą prawdziwą, a nie zmanipulowaną, przekazujemy naszym dzieciom. Nasz syn, z grupą młodzieży i opiekunami, był na spotkaniu z Panem w Gdańsku. Zdjęcie zrobione z Panem w Pana biurze jest oprawione i wisi na honorowym miejscu w jego pokoju. Z wyrazami szacunku rodzina z Częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Panie Prezydencie Wałęsa. 18.06.08, 03:13 funny5 napisała: > Bardzo ladnie napisane Prawda? Jakos lepiej sie zrobilo po przeczytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: Panie Prezydencie Wałęsa. 18.06.08, 06:09 Też wszystko pamiętam. Dla mnie Wałęsa pozostanie nadal SYMBOLEM. Bez wzgledu na późniejsze czasy-jego prezydenturę, śmieszne i żenujące czasem wypowiedzi, mało dyplomatyczne zachowania etc. Dla mnie Wałęsa to przede wszystkim ten gość z wąsami, który przeskakuje przez płot. Kto wie, czy nie najważniejszy plot w naszej historii. Nie emocjonuję się obecnym zamieszanim ale wczoraj wieczorem poczułam, że coś we mnie pękło. Zadzwonila do mnie koleżanka. Poznałyśmy się w Hiszpanii 20 lat temu. Jej(podobnie jak i moje) studenckie środowisko bardzo interesowalo się Polską, Solidarnością, przemianami. Nie wiem, co pisze prasa zachodnia ale ona niemal płakała. Mówiła, że młodzieńcze ideały rozsypały się. I to mowiła rozżalona Hiszpanka! To co mam powiedzieć ja- Polka z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
prasnitzer A co na to "autorytety"? 17.06.08, 19:26 Czy odszczekają swój list? Czy też może zażądają zakazu korzystania z internetu (dla nieałtorytetów oczywiście)? Ktoś kto nie jest autorytetem może źle zrozumieć takie informacje znalezione w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
wtc911 GOOGLE Winne שָׁלוֹם Szal 17.06.08, 19:42 mamy rozwiązanie zagadki , Google miały dokumentu o Bolku i nikt nie wiedział , trzeba było książke napisać żeby sie wydało . Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Drugie życie dokumentów na Wałęsę 17.06.08, 19:45 "Na razie jednak nic nie wskazuje na sensację. Przy odrobinie dobrej woli do dokumentów - wspomnianych w dzisiejszych publikacjach "Rz" i "Wprost" - można dotrzeć w pięć minut." Zmiana wersji? Już nie kłamstwa ale prawda tyle, że nie sensacyjna bo znana od dawna? Odpowiedz Link Zgłoś
bodo9 Re: Drugie życie dokumentów na Wałęsę 17.06.08, 21:15 Oj kataryna,skoro piszesz to powinnaś wpierw nauczyć się czytać (ze zrozumieniem). Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kataryno, nie stać Cię na więcej? 17.06.08, 22:21 A jest tu z kim gadać poważniej? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kataryno, nie stać Cię na więcej? 17.06.08, 23:25 kataryna.kataryna napisała: > A jest tu z kim gadać poważniej? ****************************** Sama zacznij być poważna. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 [...] 17.06.08, 19:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Komu wierzyc 17.06.08, 19:58 Wiara czyni cuda. Rzeczpospolita wydaje sie wierzyc ze Walesa wspolpracowal z SB, Gazeta wydaje sie nie wierzyc w to. Po przeczytaniu tekstu w Rzeczpospolicie (chyba jednak nie w Rzeczypospolitej) myslalem jednak ze maja racje. Teraz, po przeczytaniu w Gazecie o notatce szergowca zaczynam zle myslec o Rzeczpospolicie. Jednakze z kolei Gazeta nie odniosla sie wogole do niekompletnosci dokumentow zwracanych przez Walese, wowczas prezydenta, do archiwow. Tak wiec mysle ze sprawa jest rozwojowa. Rowniez milczenie SBekow rowniez rzuca cien na Walese. A ponadto chcialbym gdziez przeczytac o szkodach poczynionych przez Walese. A to Polakom przychodzi trudno. Szlachectwa jeszcze z glow nie wywialo. A Ciaston to jeszcze zyje? A gdzie sa pamietniki SBekow? Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Drugie życie dokumentów na Wałęsę 17.06.08, 19:59 dlaczego Pan Wałęsa jest tak zdenerwowany? Czt tak publikacja jest dla niego tak groźna ? Czy jest w niej tyle prawdy ? A może jednak Pan Wałęsa odważy sie poddać ocenie swojej osoby przez POLSKĄ jurysdykcję. niech niezależny POLSKI sąd oceni te dokumenty. A ponieważ Pan Wałęsa jest szykowany na osobę świętą to i tak Go to nie ominie, za swojego życia pozna prawdę, będzie mógł się bronić, bo później będzie już za późno !!!! A przecież żyją jeszcze porucznicy UB którzy werbowali Pana Wałęsę mogą coś wyjaśnić , coś przedstawić. Przecież sami chcieliśmy by taka lustracja ( dzika) była. Dzisiaj przed nią uciekamy i widzimy jak wiele krzywdy przyniosła i klerowi i świeckim ! TAKŻE namawiam Pana Wałęsę niech będzie dalej odwsażny, spojrzy w oczy w Sądzie osobom którzy właśnie powinni odpowiadać za wiekszości zmuszanie do donoszenia, grożenie tym osobom. Bo dzisiaj Ci Panowie pobierają sowite emerytury i śmieją się z Was do rozpuchu!!!!! Niech Naród zobaczy, pozna tamte lata i... może Pan Wałęsa bedzie jeszcze większym bohaterem!!!! Odwagi Panie Wałęsa !!! Ale najważniejsze nie zaplątuj się Pan w jeszcze większe tarapaty swoimi wypowiedziami !!!! krzykiem i niewłaściwym zachowaniem !!!! Od Pana już należy wymagać stosownego zachowania się !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wtc911 Re: שָׁלוֹם SZalom 17.06.08, 20:19 nie pisz "synonimem" , bo to sie z SYJONIZMEM kojarzy . Wiesz że Trzeba uwarzać . Odpowiedz Link Zgłoś
wtc911 Re: שָׁלוֹם SZalom 17.06.08, 20:28 sam widzisz , już Cie ucieli ...hahahaha . Nie podniecaj sie tak i uważaj na siebie . Odpowiedz Link Zgłoś