inz.mruwnica 18.06.08, 18:31 Oto całe dwójmyślenie: jeżeli aborcja, to jest zmuszana, a jeśli urodzi, to taką podjęła decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rs_gazeta_forum Jestem przerażona sprawą Agaty 18.06.08, 23:14 "Sam rozgłos jest jednak niczym w porównaniu z tym, że tłumaczy się jej, iż powinna zabić swoje dziecko." Znów jaskrawy przykład działania kłamliwej kościelnej propagandy. Choć w sumie trudno mieć pretensję do położnej, że daje sobą manipulować. Tylko po co to drukować? P.S. A może autorka tekstu poda przykłady, na których oparła to stwierdzenie, na którym z kolei oparła całą wypowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
stribog Re: Jestem przerażona sprawą Agaty 19.06.08, 01:51 E tam. Prosta kobiecina, projektuje po prostu swoje przeżycia z młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
unijny Nie wylewajmy dziecka z kapiela 19.06.08, 10:09 Sprawa Agaty stala sie symbolem polskim potepiajacym aborcje. Osobiscie jestem przeciwko aborcji ....ale w pewnych przypadkach jest ona usasadniona. Agata, mloda 14 latka, ktora za wszelka cene starala sie zostac dosrosla kobieta i zakosztowac tzw radosci i smaku seksu z plca odmienna. Nie bedac bigotem katolickim zgadzam sie, ze kazdy nasz czyn ma swoja "nagrode" i "kare". Chciala przyjemnosci - dostala i powinna poniesc skutki. Zaszla w ciaze, twierdzi, ze przez przypadek, potem zmienia wersje, ze zostala zgwalcona. Mamy niepodlegle sady, ktore powinny ustalic ojcostwo i wyegzekwowac od rodzicow "szczesliwego" tatusia alimenty na dziecko "nieszczesliwej" 14-latki. Wlasnie o to powinna sie bic opinia publiczna, ksieza, katecheci - pomozcie jej odnalesc ojca dziecka. Powinna urodzic dziecko, wychowac je, patrzec na nie codzienne aby nareszcie zrozumiala, ze nie igra sie z kobiecoscia dla "przyjemnosci". Bedzie to rowniez ostrzezeniem dla innych CIEKAWYCH panienek w jej wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 kwestia okupu za przyjemność 20.06.08, 02:16 unijny napisał: > Powinna urodzic dziecko, wychowac je, patrzec na nie > codzienne aby nareszcie zrozumiala, ze nie igra sie z kobiecoscia > dla "przyjemnosci". Chcesz koniecznie ukarać innych za to, czego sam w życiu nie masz?;) I nie wprzęgaj natury w swoje nieładne intencje... Odpowiedz Link Zgłoś
rockawy Re: Nie wylewajmy dziecka z kapiela 20.06.08, 04:33 Tak,tak konsekwencje tatus poniesie.Ten tatus to spoleczenstwo polskie ,ktore lozy na tych tzw.tatusiow a te madre i swiadome mamusie maja pretensje/o dziwo !!!/ do rzadu ,ze jak smial jeszcze /na czas/ nie przygotowac odpowiednich przepisow ,zeby mogly dalej utrzymywac dzieci splodzone ze swoim ukochanym mezem poslubionym sw.sakramentem malzenstwa w kosciele katolickim.To jeswt to wlasnie prawie 98% procentowe katolickie spoleczenstwo .Szkoda ,ze tym problemem nie zajmie sie KK .No coz jest tak samo zaklamany jak tzw.polskie spoleczenswo katalickie. Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Koniec sprawy Agaty 19.06.08, 10:26 Niewinne dziecko zostalo wlasnie wczoraj zamordowane, glownie dzieki histerycznemu wsparciu ze strony GW. Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 co ty pleciesz? 19.06.08, 18:15 przecież agata żyje! a poza agatą żadne inne dziecko nie uczestniczyło w tej hucpie. Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Ignorancja 20.06.08, 12:35 "Agata" idac do lozka udowodnila, ze kim jak kim, ale dzieckiem nie jest juz na pewno. Twoj nick swiadczy, ze w przeciwienstwie do mnie nie miales i najprawdopodobniej nie bedziesz mial okazji zobaczyc wlasnego dziecka w 12 tygodniu zycia. Dzieki technologii (np. USG 3D) mozna sie przekonac, ze jest to po prostu dziecko, maly czlowiek. Zobacz sobie (znajdziesz spokojnie w internecie) jak wyglada aborcja i co (a rczej kto) tak naprawde jest wyskrobywany z brzucha matki, to moze przestaniesz epatowac swoja bezdenna ignorancja. Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza a ja mowie brawo dla Agaty! 19.06.08, 10:27 kobicino, jesli podejmuje sie decyzje zycia, nie nalezy miec watpliwosci, nie wolno nastepnie gdybac, bo to zabija czlowieka! i kazdy powieni miec prawo do podejmowania swoich decyzji wedlug swego sumienia a nie wedlug naciskow, presji czy strachu. Polska jest krajem zabobonym, gdzie kler ma tak silna wladze nad moralnocia spoleczna. za moich czasow w PRL, tez nie bylo latwo podjac dezycje usuniecia niehcianej ciazy, mimo ze byla dozwolona, ale presja otoczenia, rodziny byla zawsze, bo jak sie mowilo pierwsza ciaze nie nalezy usuwac.. bzudura. Odpowiedz Link Zgłoś
heterofob2 efekt nagonki na agatę: będzie więcej aborcji 19.06.08, 10:39 widząc, przez co przechodzi agata, teraz każda nastolatka w ciąży będzie się bała udać po fachową opiekę i pomoc, nawet jeśli zdecyduje urodzić, ponieważ istnieje zagrożenie, że będą ją prześladować watahy antyaborcjonistów NA WSZELKI WYPADEK. efekt: dziewczyna ciążę jak najprędzej usunie, żeby nie ryzykować nagonki. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Jestem przerażona sprawą Agaty 19.06.08, 16:08 inz.mruwnica napisał: > Oto całe dwójmyślenie: jeżeli aborcja, to jest zmuszana, a jeśli urodzi, to > taką podjęła decyzję. Ja przez całą rę historię miałem dokładnie przeciwne wrażenie: jak chce usunąć, to "jej decyzja i nic nikomu do tego", jak chce urodzić, to "ulega psychicznemu szantażowi" etc. Do pozostałych komentarzy do tego tekstu aż głupio się odnosić - "prosta kobiecina", "projektuje własne przeżycia" (ciekawe, czy autor tych słów zna mechanizm projekcji)... Czy mam rozumieć, że każdy kto nie podziela Wasaych poglądów jest "prosty" i "projektuje"? Przeczytajcie uważnie wszystkie materiały dotyczące tej sprawy (a zaznaczam, że czytałem o niej wyłącznie w "Wyborczej"). Sprawa wcale nie była taka prosta: wszystko wskazuje na to, że dziewczyna nie chciała tej ciąży usunąć (to ONA prosiła o rozmowę z księdzem, to ona się wahała). Na aborcji wyraźnie zależało przede wszystkim jej rodzicom (co jestem w stanie zrozumieć). Naprawdę nie ma sensu obrażać i uznawać za durnia każdego, kto myśli inaczej niż Wy.. Odpowiedz Link Zgłoś
stribog Re: Jestem przerażona sprawą Agaty 19.06.08, 18:22 puuchatek napisał: > inz.mruwnica napisał: > > > Oto całe dwójmyślenie: jeżeli aborcja, to jest zmuszana, > > a jeśli urodzi, to taką podjęła decyzję. > > Ja przez całą rę historię miałem dokładnie przeciwne wrażenie: > jak chce usunąć, to "jej decyzja i nic nikomu do tego", jak chce > urodzić, to "ulega psychicznemu szantażowi" etc. Miałeś złe wrażenie. "Cała ta historia" nie dotyczyła wyboru Agaty, lecz jej prawa do wyboru i nielegalnych prób, by ją tego prawa pozbawić. A komentarz inz.mruwnicy nie dotyczył "całej tej historii", lecz listu, który komentujemy. > Do pozostałych komentarzy do tego tekstu aż głupio się odnosić - > "prosta kobiecina", "projektuje własne przeżycia" (ciekawe, czy > autor tych słów zna mechanizm projekcji)... Zna. Choć przyznaje, że użył tego pojęcia w sensie potocznym. > Czy mam rozumieć, że każdy kto nie podziela Wasaych poglądów jest > "prosty" i "projektuje"? Nie. I nie wiem, z czego wysnuwasz takie przypuszczenie. > Przeczytajcie uważnie wszystkie materiały dotyczące tej sprawy > (a zaznaczam, że czytałem o niej wyłącznie w "Wyborczej"). Więc nie czytałeś wszystkiego, a w dodatku (jak widać niżej) bardzo nieuważnie. > Sprawa wcale nie była taka prosta: wszystko wskazuje na to, > że dziewczyna nie chciała tej ciąży usunąć Przeciwnie, wszystko wskazuje na to, że chciała. > (to ONA prosiła o rozmowę z księdzem, Nie. Została zwabiona bez matki do gabinetu lekarskiego, w którym czekał bezprawnie powiadomiony ksiądz. > to ona się wahała). Dziwi Cię to? Gdyby się nie wahała, nie mówilibyśmy o jej wyborze. > Na aborcji wyraźnie zależało przede wszystkim jej rodzicom (co > jestem w stanie zrozumieć). Ja też. Ale to jest wątek poboczny. > Naprawdę nie ma sensu obrażać i uznawać za durnia każdego, kto > myśli inaczej niż Wy.. Zgoda co do zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
martsy szkoda tych dzieci 20.06.08, 00:19 wreszcie jakaś udana skrobanka! cóż za imponujące zwycięstwo postępu, choćby po trupach.. nie ma histerii nad ideolo-histerię-lewacko-feministyczną. szkoda tylko, że wybrali sobie taki kretyński temat na swoją postępową histerię, łamią życia jednych dzieci, a mordują inne dzieci w brzuchach matek wbrew lewakom, aborcja nie ma wiele wspólnego z religią, jest klęską człowieczeństwa, jak każde zabójstwo jest potwornością nie z religijnego punktu widzenia, a najzwyczajniej z ludzkiego punktu widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: szkoda tych dzieci 20.06.08, 10:01 Jeśli "każde zabójstwo" jest klęską "człowieczeństwa", to nasza prawica ma raczej z człowiekiem niewiele wspólnego, bo od lat konsekwentnie popiera karę śmierci. Ale jak rozumiem w tej kwestii KK się już wypowiadał nie będzie - po pierwsze dlatego, że człowiek narodzony przestaje go interesować (vide: milczenie księży w kwestii katowanych i zabijanych dzieci "narodzonych", zwłaszcza jeśli porówna się je z ich histeryczną wielomównością na temat "nienarodzonych"), a po drugie dlatego, że - mimo piątego przykazania - sam KK od początku swego istnienia akceptuje karę śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka dwojmyslenie 23.06.08, 18:37 inz.mruwnica napisał: > Oto całe dwójmyślenie: jeżeli aborcja, to jest zmuszana, a jeśli urodzi, to > taką podjęła decyzję. Bardzo ladnie powiedziane! I slusznie. Polozna ma prawo uwazac, ze plod to "dzieciatko", a kobieta w ciazy to "mama", nawet kiedy ma czternascie lat. Ale nie ma obowiazku podzielac jej zdania. Poglad o swietosci plodu jest pogladem ugruntowanym religijnie - co nie znaczy zaraz, ze uzasadnionym. Decyzja zas o tym, czy chce ciaze donosic, czy nie - winna nalezec wylacznie do samej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś