pimpus18 25.06.08, 11:21 Nie ma nic bardziej nieznośnego niż głupiec, któremu się powodzi. (Cyceron) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gamon0 Wałęsa nie oddał tysięcy dokumentów... Link: 25.06.08, 11:31 www.dziennik.pl/polityka/article197980/Walesa_nie_oddal_tysiecy_dokumentow.html Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Wałęsa pozostanie bohaterem zachodnioeuropejskiej 26.06.08, 16:19 ...bolszewii maruda.r zabelkotał: > Bo zwędzili je Kaczyńscy M: Czemu niektorzy bolszewicy jak maruda osmieszaja ekspercka robota Palikota czy Niesiolowskiego w opluwaniu Patriotycznych dzialaczy PiS. Propagandzisci FAZ w latach 80-tych wlozyl duzo wysilku by sabotazowac wysilkow Prezydenta Reagana w obaleniou komuny ale sie im nie udalo. Dzis widza jak prawda o latach 70-tych i 80 wychodzi na wierzch wiec im smutno. > Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Wałęsa pozostanie bohaterem KGB 25.06.08, 12:22 agent ktory otrzymal nagrode Nobla Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Kretynów nie brak 25.06.08, 13:02 Akcja z Bolkiem to okazja dla idiotów żeby się pokazać. Taki jk2007 powyżej coś bzdurnego napisze, ktoś zwróci uwagę, a idiota się cieszy. W normalnych warunkach taki półgłówek nie miałby czym nas denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Wałęsa pozostanie bohaterem KGB 25.06.08, 20:32 jk2007 napisał: > agent ktory otrzymal nagrode Nobla Pisiorku ile płaci ci twój szef za wpis na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 ciekawe spostrzezenie 25.06.08, 20:03 "Dobre jest to, co służy nam, Rosjanom. Mówię otwarcie, powinniśmy posługiwać się przemocą i fałszem" J.Stalin pimpus sie raduje, bo ''ideologicznemu wrogowi'' Rosji ''nie powiodzi sie najlepiej'', a co wazniejsze sprawca tego wydaja sie byc jego wlasni rodacy. Otoz pimpusiu, nie zapomnij, ze w do archiwow miala dostep bezpieka, takze radziecka. Inna sprawa, iz komuszki, szczegolnie Ci wierni ZSRR chcieli kompromitacji Walesy. Manipulacja faktami jest bardzo prosta - podrzucamy informacje a reszta kreci sie sama. Jedno jest niezmienne pimpus - wszystko co nierosyjskie jest dla ciebie wrogie. Codze krytykujecie, swojego nie znacie towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Pentagon, 25.06.08, 21:03 gdy nie jesteś chamski, to nawet można Cię polubić. Ale jak Ty właściwie wpadłeś na pomysł, że Stalin był Rosjaninem? A Bagration to teraz Gruzin? Przywodzi mi to na myśl dwa cytaty Einsteina: Jeśli moja teoria względności się potwierdzi, Niemcy okrzykną mnie Niemcem, a Francuzi będą widzieć we mnie obywatela świata. Natomiast jeśli okaże się błędna, dla Francuzów będę Niemcem, a Niemcy stwierdzą, iż jestem Żydem. Oto jeszcze jedno zastosowanie zasady względności (...): dzisiaj określają mnie w Niemczech jako niemieckiego uczonego, a w Anglii jako szwajcarskiego Żyda. Gdyby los przeznaczył mi kiedyś rolę czarnej owcy, sytuacja się odwróci: dla Niemców będę szwajcarskim Żydem, a dla Anglików niemieckim uczonym. Wałęsy nigdy nie lubiłem, chociaż pamiętam, kiedyś bardzo próbowałem go polubić. Ale się nie udało. Dzisiaj jest mi po prostu obojętny i żałosny w tym brnięciu w przekonywaniu wszystkich, że nie był kapusiem. Przypuszczam, Kiszczak nim opuścił swoje biuro, zabrał ze sobą co nieco, gdyby ktoś tam zaczął za bardzo fikać. Czy jednak gdyby towarzysze byli głupimi matołami, bylibyśmy dla nich mniej surowsi? Kiszczak przecież wiedział, że do tego biura już nie wróci, a żyć jeszcze by się chciało. Mnie interesuje bardziej propaganda niż Rosja. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 pimpus 25.06.08, 21:48 pimpus, to czy ktos lubi Walese czy tez nie - lub inaczej - czy zgadza sie z jego pogladami, dokonaniami oraz dziedzictwem - jest tu czynnikiem o niemalym znaczeniu. Rwetes podnosza bowiem ci, ktorych Lechu mierzi - glownie przeciwnicy polityczni. Datujac ta nienawisc 25 - 28 lat wstecz wszystko wydaje sie byc jasne. Teczka bolka to po prostu zbior przygotowanych celowo dokumentow, dzieki ktorym bezpieka chciala skompromitowac walese. Proste jak konstrukcja T 34. Krotko jeszcze o ''propagandzie''. Jak wiadomo, kazdy rozumie to okreslenie na swoj sposob, kazdy pojmuje to w zaleznosci od okolicznosci politycznych. obawiam sie, ze deklaracja Walesy nie jest propaganda a faktem. to natomiast co za propagande uznac mozna to '' Afera Bolka''. Gdyby nie interesowalaby cie rosja, nie buszowalbys po rosyjskich tematach, ''prostujac fakty'' pimpus. Twoje poglady sa wprost proporcjonalne do twojej ''rosyjskosci''. Co do towarzysza stalina, z historycznego punktu widzenia Stalin sam siebie okreslal mianem Rosjanina, torzsamosciowo rowniez. To, ze urodzil sie w Gruzji, nie mialo wiekrzego znaczenia w tamtych czasach, gdyz jak wiadomo byla to czesc rosji. Jest to fakt historyczny, ktory o ile podlegac moze dyskusji, w owczesnych czasach byl jasny. Zwiazek radziecki natomiast byl komunistyczna kontynuacja rosyjskiego imperium. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Pimpek ... 26.06.08, 10:00 Z innej banki, ale to ty Einsteina przytoczyles. Madra wypowiedz Einsteina zdecydowanie bardziej pasuje do chanatu. Zyd, ktory dostal nagrode Nobla, przestaje byc dosc podejrzanym Jewrejem, lecz staje sie Ruskim cala geba. Bo tak sie sklada, ze wiekszosc rosyjskich noblistow ma zydowskie pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś