abandonner Mnie Kościół nie okrada,bo mieszkam za granicą 30.06.08, 14:13 Katolandu jakim stała się Polska Odpowiedz Link Zgłoś
polkainaczej Re: Mnie Kościół nie okrada,bo mieszkam za granic 30.06.08, 23:58 no ale jesli mieszkasz w Unii to przez swoje podatki jestes sponsorem tego przedsiewziecia KK. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Podkarpacie Kościołowi 30.06.08, 14:17 najlepiej dać na pedalską tzw.paradę czegośtam a c..j nie chce mi sie tego czytać ani pisać,spadam stąd Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Podkarpacie Kościołowi 30.06.08, 14:33 Hehehe...Bedziem skrobac Gazete Wyborowa! Niedlugo! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Podkarpacie Kościołowi 30.06.08, 14:44 w polsce nie moze byc dobrze gdzie takie marnotrawstwo jest praktykowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_kloss Kosciol nie powinien byc wlascicielem 30.06.08, 15:22 nieruchomosci. KK, papieze caly czas nauczaja ze wartosci materialne sa niemoralne. Caly czas potepiaja Europe za materializm. Jednoczesnie KK pozostaje bardzo bogata instytucja, i jednym z bardziej znacznych posiadaczy nieruchomosci w wielu miastach Polski. KK, jak sam naucza, powinien sie wyzbyc dobr materialnych (nieruchomosci). Wszelkie swiatynie powinny byc utrzymywane z datkow wiernych, z nadwyzki z datkow powinny byc rozdawane na ubogich. Jednoczesnie to nie KK powinien byc wlascicielem swiatyn, a wlasnie wspolnoty wiernych. Jesli KK zatrzymuje fundusze z datkow, ktore przekraczaja jego wydatki, te fundusze, jako dochod, powinny byc opodatkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Wojewoda jest przedstawicielem rządu 30.06.08, 16:06 ... to co jeszcze k... robi tam wojewoda z PiS ? Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Wojewoda jest przedstawicielem rządu 30.06.08, 18:13 Gdybyś kretynie jeden z PO umiał czytać to zobaczyłbyś, że chodzi o marszałka województwa, czyli władzę samorządową. Jak widać mit o superinteligentach w PO jest tak samo prawdziwy jak cuda Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Podkarpacie Kościołowi - Kościół Podkarpaciu ? 30.06.08, 17:53 Kto na tym zarabia, kto na tym traci? Stawiam dolary przeciwko orzechom, że Podkarpacie jest w plecy na tym interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek123 Podkarpacie Kościołowi Daje 30.06.08, 18:56 I dobrze,jak trzeba bedzie sie sprzeda ,musza miec z czego placic wysokie odszkodowania za pedofilje.A co Watykan maja sprzedac? Odpowiedz Link Zgłoś
matteom Podkarpacie Kościołowi 30.06.08, 19:26 "Ja bym chciał, żeby moje wnuki były uczone przez gruntownie wykształconych księży - uzasadnia Burek" - to niech sobie pan Burek zaplaci z wlasnej kieszeni na edukacje wnuczat a nie wyciaga lapska po unijne. Bog, w ktorego wierza, jest slepy i gluchy na prawdziwie potrzebujacych a do zrzygania napchani kasa faceci w czarnych komzach nie znaja pojecia wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Potrzebny fundusz na likwidację betonowej cipy 30.06.08, 23:33 W okolicy pięknego klasztoru Bernardynów wznosi się monumentalna betonowa pi.. - pomnik tzw. czynu rewolucyjnego. To szkaradna pamiątka z czasów komuny, szpecąca miasto i nawiązująca do niechlubnej przeszłości. Zamiast zburzyć to paskudztwo, władze miasta zrobiły tylko małą kosmetykę. Do pizdy doprawiono łechtaczkę w postaci herbu Rzeszowa. To profanacja. Mam nadzieję, że Bernardyni pozbędą się obrzydliwego dziedzictwa. To trochę będzie kosztować, bo pomnik jest solidny. Dlatego potrzebny jest fundusz na jego likwidację. Odpowiedz Link Zgłoś
pms67 Re: Podkarpacie Kościołowi 30.06.08, 23:51 No i hurtem zostałem wrzucony przez forumowiczów do worka podpisanego "Kołtun Polski", Smutno Mi Boże... z powodu czyjejś hiperdyspzycyjności :-(( BTW: Nie ma jak tej kompromitacji oprotestować ?! Jest tyle zbożych celów w których możnaby wykorzystać te środki. Odpowiedz Link Zgłoś
boncza417 Podkarpacie Kościołowi 01.07.08, 12:02 P.Napieralski do boju.Trzebaa przegonić kler od kasy państwowej czy unijnej.Trybunał Stanu dla pachołkow PISu Odpowiedz Link Zgłoś