chory_na_sprawiedliwosc 17.07.08, 13:14 Widzę, że Pan próbuje zdenerwować Polaków bardziej, niż prezes PiS. Musi się Pan dużo bardziej postarać, na razie Polacy odczuwają tylko lekki niesmak... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1a-3 Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 13:15 Nic dodac,i jeszcze mniej ujac.Moze tylko blagalna prosbe,by Pani posel Nelly Rokita nas nie opuszczala i wystepowala w radio maryja albo gdziekolwiek.I zyc bez Pana Brudzinskiego juz nie moge i kiedy cos mowi,to zaczynam sie zastanawiac jak nisko potrafia ludzie upasc,jak to musi byc dla niego wbrew naturze,no bo jak normalnie uksztaltowany czlowiek,musi przezywac meki myslac cos a paplajac cos wbrew sobie Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Tren na oczekiwane odejście PO z TVP 17.07.08, 13:40 "Nie będę już mógł posłuchać chamskich atakow posła Niesiola, pełnych głębokich prawd moralnych i pouczen jak nalezy gospodarowac od fachowca od bankructw Chlebowskiego, nie poruszy mnie delikatność wypowiedzi Karpiniuka, czy szczerosc spojrzenia wiecznie zadowolonej z siebie Pitery. Szczególnie boli, że gejzery dowcipu na happeningach Palikota pozostaną dla mnie niedostępne." I to bylo na tyle.. myslenie ma przyszlosc.. u Wronskiego jedynie przyszlosc.. Odpowiedz Link Zgłoś
pioter-85 Re: Tren na oczekiwane odejście PO z TVP 17.07.08, 14:14 Nędzna podróbka, ale czego można się spodziewać po pisowcu? Was nie szpadą, tylko cepem... Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 14:35 Dlaczego "czyste dobro" w celu pokazania swojego słusznego i świętego oburzenia, wręcz gniewu tytana i demiurga stosuje tak nędzny półśrodek jakim jest bojkot nędznej prowincjonalnej telewizji na usługach niemieckich którą oglądają tylko lewacy, degeneraci i wyzuci z wartości moralnych wrogowie Polski? Powinien pójść na całość i rozwiązać PiS bo naród polski jeszcze do tej szczytnej partii nie dorósł albo ogłosić secesję Wolski z Polski. NiePiS Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Rząd RP na uchodźstwie 17.07.08, 19:41 Albo wyjechać na zmywak do Irlandii i utworzyć rząd RP na uchodźstwie Odpowiedz Link Zgłoś
qbisses Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 15:02 Ja mam tylko nadzieję, że to dopiero początek drogi i że PiS po swoim pierwszym ruchu zacznie następne: wycofanie się z radia, prasy a na końcu z życia publicznego. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
larson71 Re: Tren na odejście PiS z TVN 18.07.08, 01:55 w odbycie slonca peru????? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 15:13 No to strzemiennego panie jareczku! I do nie widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wałęsa bardziej pasuje do Edka 17.07.08, 15:16 Żałosny jest Pan Panie Wroński. Widać że żaden z Pana obiektywny dziennikarz. Raczej zajmuje sie Pan propagandą a nie dziennikarstwem. Radzę jeszcze raz poczytać Mrożka. Zauważył by Pan że Edek bardziej pasuje do słabo wykształconego, atakującego wszystkich wokół i reczenie sterującego mediami Wałęsy czy też do niby-magistra Kwasniewskiego niż do wykształconego i inteligentnego Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Wałęsa bardziej pasuje do Edka 17.07.08, 16:28 > Zauważył by Pan że Edek bardziej pasuje do słabo wykształconego, > atakującego wszystkich wokół i reczenie sterującego mediami Wałęsy > czy też do niby-magistra Kwasniewskiego niż do wykształconego i > inteligentnego Kaczyńskiego Wykształcony - bez wątpienia (chociaż można przypuszczać że stosował często studencką zasadę trzech "Z"). Inteligentny - można to tak nazwać chociaż ja bym powiedział że to raczej cwaniak. Można jeszcze dodać, że urodzony i wychowany w tzw. "dobrej rodzinie". Tyle, że jego podejście do ludzi oraz sposób na rządzenie bardziej przystają do herszta bandy meneli z Targówka niż do osoby wykształconej z dobrej rodziny. I to by było na tyle. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
mikewaw Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 15:22 nono, wydało się, że pan Wroński tylko TVN ogląda, niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 16:29 mikewaw napisał: > nono, wydało się, że pan Wroński tylko TVN ogląda, niedobrze O ile mi wiadomo to więcej osób ogląda TVN miż TRWAM. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
osse Re: Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 16:05 Artykuł powinno się omawiać na studiach dziennikarskich jako przykład perfidnej propagandowej agitki i w sumie typowy przykład tego, W CO zamieniło się dziennikarstwo dzięki Michnikowszczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande Michnikowszcyzna, powiadasz osse ? 17.07.08, 17:00 To wszystko, co masz do powiedzenia w temacie ? Jako starszy kolega opowiem Ci cos o Gomulce: 20 lat po drugiej wojnie swiatowej nie bylismy w stanie mowic o czyms innym tylko o Wermahcie, Gestapo i bohaterskim AL. PS Dzieki kaczkom "Michnikowszczyzna" zatrumfowala, nikt tak pieknie nie uwalil "Rzeczpospolitej" i TV Publicznej jak kaczki to zrobily. Odpowiedz Link Zgłoś
osse Re: Michnikowszcyzna, powiadasz osse ? 18.07.08, 10:25 Starszy więc kolego, posłuchaj: myślącym ludziom w tym kraju przejadły się ciągle te same tony, w jakie uderzają apostołowie łże-pluralizmu wg Wyborczej. Ile dziennie powinno się słyszeć i czytać że wprawdzie PO nic nie robi, ale najgorszą bestią są i zostaną PISiory? Mózg średnio wykształconego człowieka buntuje się mimo tego, jak bardzo modliłbyś się do gazety. Gwiazdy GW to klony Michnika. Pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 16:55 Rozbawia mnie też "szczery" żal i oburzenia fanatycznych wrogów PIS. Skoro to taki straszliwy błąd, to o co wam chodzi? Chyba dla was to dobrze, nie? A ja życzę interesujących dyskusji Palikota z Piterą i Chlebowskiego z Karpiniukiem. No, tylko palce z emocji zagryzać! Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 17:39 Panie Wroński, pański dowcip to jest dowcip co się zowie, przecież nic się nie stało, są dyżurni którzy w sposób kulturalny, merytoryczny, grzeczny będą polemizować i wreszcie dyskusja odbędzie się na wysokim poziomnie. Toż Pan Niesiołowski wspomni coś o kretynach, Pani Kopacz wezwie hieny cmentarne, Pan Bartoszewski wspomni czasem o bydle, repertuar słowny Pana Karpiniuka też jest bardzo rozbudowany, macie jeszcze Iwińskiego, może wróci Miller epatując nas że jeszcze nie skończył, więc o co chodzi? Znów się uczepiliście bo Wam się nie podoba, a mnie się podoba bo dyskusje w gronie wykształconych chamów do niczego nie prowadzą a przynajmniej psoudo dziennikarze nie będą mogli pokazywać swojej załosnej "bezztronności". Odpowiedz Link Zgłoś
jona12 TDrogi Panie 17.07.08, 18:11 jest PAN SUPER poprzednicy w ogóle nie zrozumieli Pana tekstu, WIDAC TEN SAM MOZG OBLANY WODA CO CALEGO PISU-NA CZELE Z LESZKIEM.CHWALA PANU ZA ARTYKUL. Odpowiedz Link Zgłoś
wnika22 cios 17.07.08, 18:13 Bojkot TVN i TVN24 przez PiS jest, poważnym ciosem dla tych stacji. Zwłaszcza dla TVN24, który żyje z dramatu politycznego. A nie ma dramatu bez przeciwnika. Nie ma też propagandy bez pozoru wiarygodności, którą nadaje wróg, gdy przemawia ze z góry przegranej pozycji. Monika Olejnik straci nie tylko na popularności. Straci również sporo z siły rażenia, bo nie będzie mogła wrzeszczeć na PO-owców i SLD-owców tak głośno, jak wrzeszczy na PiS-owców. Wiara ludu telewizyjnego w jej obiektywizm bierze się z tego wrzasku. Bogdanowi Rymanowskiemu będzie trudno grać rolę kulturalnego i bezstronnego gospodarza, którym zresztą stara się być, bo wyjdzie na wasala jednej opcji polityczej. A panowie od “Teraz My”, co oni zrobią bez potworów z PiS-u! A więc biznesowo i politycznie bojkot TVN przez PiS przyniesie, w moim przekonaniu, straty TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
marek287 Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 18:56 Drogi towarzyszu Wroński, ja wierzę, że ramie w ramie z ojcem Adamem, będziecie patrzeć na ręce włądzy. Tak samo jak napisaliście na pierwszym stronie o nachlanym Kwachu. W końcu jesteście przyjaciółmi z ludźmi honoru, o tym jak patrzy Pan na ręce władzy najlepiej świadczy ilosć wpisów na Pańskim blogu od wyborów parlamentarnych. Tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
awe26 wmawiałam sobie, że GW nie jest tendencyjna... 17.07.08, 19:00 wczoraj, nie mogąc wyjść z "podziwu, jak to ludzie potrafią się naśmiewać z niewyraźnej wymowy wyśmiewanego... To trochę tak jakby się naśmiewać z osoby niedosłyszącej, jąkającej się, cierpiącej na bielactwo, czy łysiejącej kobiety... Nie potrafię przejść nad tym obojętnie, bo tak jakoś w domu nauczono mnie żeby nie naśmiewać się ze słabości innych ludzi. Dziwnie jakoś... Dzisiaj spodziewałam się dla równowagi, wszak wciąż wmawiam sobie, że GW, nie jest tendencyjna, artykułu o zamiłowaniu polityków jakiejś partii do mieszkań na stryszkach, za to w świetnych lokalizacjach... Jakiż zawód mnie spotkał... Drogi Panie Redaktorze, proponuję zatem współpracę... Cel jest szczytny... Mama Chłopca, który urodził się z naczyniakiem limfatycznym, poprzez aukcje zbiera pieniądze na Jego leczenia. Wskutek leczenia Kacperek słabo słyszy, ma problem z mówieniem, karmiony jest sondą, ale jest fajnym Chłopcem i chce żyć, lepiej żyć... Ja na temat Kacperka wpadłam przypadkiem - na Państwa forum - polki w Stanach. Weszłam na Jego stronę i stwierdziałam, że muszę pomóc... Jestem wykształciucham, znam trochę ludzi i chcę pomóc... Na Pana też wpadłam przypadkiem... Pewnie Pan też kogoś zna... Gdybyśmy połączyli siły moglibyśmy zrobić coś dobrego, co Pan na to??? kacperek.alpha.pl/ PS. Po co pisać treny, napiszmy razem coś radosnego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Tendencja ... 17.07.08, 19:54 ma Pan racje Panie Wroński, opuszczanie zaczyna być tendencją ... 3 czerwca tego roku, w proteście wobec nikczemnienia świata, odszedł Piotr Skórzyński ... proszę o komentarz, pośmiejemy się razem. Odpowiedz Link Zgłoś
momy To jest brakujące ogniwo 17.07.08, 19:58 czas zainteresować tym fenomenem antropologów Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur niesmak to budzi wygląd i zachowanie 17.07.08, 20:43 kaczyńskich ale mam nadzieję że potrwa to tylko do następnych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
majka-7 Tren na odejście PiS z TVN 17.07.08, 21:29 PIS-owi zostanie jeszcze do dyspozycji TVP 1-na której i tak nie ma co oglądac więc mogą sobie tam swój jad wypluwać. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Tren na odejście PiS z TVN 18.07.08, 11:30 PiS nie wychodzi niemal z TV Trwam - bzdury jakie tam głosza i obelgi jakimi obrzucaja ludzi jakoś szlachetnym Ojcom nie przeszkadzają ! i chyba to prawda że poprostu piS dogadał sie z SLD w sprawie ustawy medialnej -i wie że będzie sobie hulał w TVP.Mam nadzieje że do czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa A gdzie rosnie Pieprz? 18.07.08, 00:39 Tam jest Raj, dla PIS-owcow. No tak calkem pzypadkowo w polsce Pieprz nie rosnie. Ale jak sie ocieply-. To bedzie mniejsce dla wszystkich, oczywiscie oprucz PIS-owcow. Bo jak kazdy Ziemnianin otym wje, Owce robja tesz okrutne Sczkody w rolnistwje. Odpowiedz Link Zgłoś
albo-albo Tren na odejście PiS z TVN 18.07.08, 04:33 A kiedy PiS z podkulonym ogonem wroci do TVN prezes bedzie twirdzil ze to TVN zmienilo postawe. Twarz JK juz stala sie symbolem klamstwa, obludy i wszystko co najgorsze w istocie ludzkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Tren na odejście PiS z TVN 18.07.08, 11:21 Oni po następnych wyborach z godnością odejdą do Wolski (to gdzieś koło Torunia). A w telewizji będą w kreskówkach Potwory i Spółka. Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Pismatołki nie zrozumią tego przesłania i próżne n 18.07.08, 11:51 Te durnie z pisu nie pojmują tego zaproszenia! Porządzili i Spier..lać, to aktualne przesłanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyfaszysta_roku Odpowiadam na pytanie pana Wrońskiego 18.07.08, 14:39 Kto potrafi bardziej wściec sie na Naród polski niż Jarosław Kaczyński? Potrafi i to 10-krotnie bardziej, a jest nim Twój naczelny guru - Adam M. - syn niejakago Ozjasza Szechtera i Heleny Michnik, komunistycznej działaczki na wschodnich ziemiach przedwojennej Polski, dzisiejszej Białorusi. Naprawde cieżko mi stwierdzić do jakiego narodu on przynależy,notabene - przynależność do Narodu żydowskiego dziedziczy sie po matce; ale jedno jest pewne - potrafi nie tylko sie wsciec ale i opierd..c polski Naród. Odpowiedz Link Zgłoś
kliklak Re: Odpowiadam na pytanie pana Wrońskiego 30.07.08, 09:14 hehe, figura godna samego Rydzyka :) jak się nie ma argumentów, to trzeba wyciągnąć parę demonów zza grobu :) a ja się bardzo cieszę, że nie muszę oglądać paskudnych pysków Kurskiego, Brudzińskiego, Ziobry, Suskiego i Kępy :) cała polityka to jedno wielkie łajno obliczone na władzę i świecenie przed kamerami :) to jakaś forma domu publicznego, gdzie zajadli wrogowie mogą bez problemu spółkować jeśli chodzi o podział łupów - np. ostatnia wizyta Napieralskiego u nie mojego Prezydenta :) i pewnie prawie każdy tzw. 'polityk' jest w stanie się zapaskudzić dla swoich korzyści, co później wytłumaczy 'dobrem kraju' albo ludzi :) więc się kolego wyluzuj albo przełknij ślinę jeśli robisz karierę w Pisie, bo przyjdzie twoja kolej na dopchanie sie do koryta i tworzenie wrogów w postaci Żydów, kosmitów, masonów, oligarchów, układów, nie polaków i żab zielonych :) lepiej się zająć sobą niż przeżywać wyskoki bandy obłudników :) Odpowiedz Link Zgłoś
sub-rosa Tren na odejście PiS z TVN 19.07.08, 20:36 Drogi Pawle,dokonałeś rzeczy niezwykłej: siedząc sobie piątkowo nad kawą i czytając Twój "Tren..." wybuchnęłam gwałtownym, żywiołowym i niczym nieskrępowanym śmiechem wzbudzając popłoch wśród kawiarnianych stolików obok...Artykuł oprawiłam w ramkę i powiesiłam na ścianie... oczywiście wraz ze zdjęciem Kaczyńskiego z Superstacji :-). Jedynie śmiech pozwala patrzeć mi na te gęby, bo słuchać ich - nie słucham programowo od lat trzech.... Odpowiedz Link Zgłoś