spokojny.zenek Re: niech sie wynoszą i NIGDY nie wracają 23.07.08, 14:00 Co za potworne chamstwo. Najpierw od rana chamstwem i plugastwem sabotują posiedzenie, potem zarzucają przewodniczącemu niestworzenie warunków do pracy... Co za bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Syberia "wlasciwym" miejscem dla patriotow? 28.07.08, 15:33 nick3 napisał: > Re: niech sie wynoszą i NIGDY nie wracają > Źle skończą. M: UBekistan Tuska coraz bardziej przypomina Bialorus Lukaszenko. Kwestia jest gdzie umiescic skaznych Patriotow, choc tow. Ćwiąkalski wypuscił z paki za zdyscyplinowane głosowanie na PO Obcinaczy Palcow wiec jest troche miejsca. No ale moze Putin pomoze udostepniajac Polakom swieze powietrze Syberii. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Syberia "wlasciwym" miejscem dla patriotow? 28.07.08, 15:36 Caly czas ten sam post Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Syberia "wlasciwym" miejscem dla patriotow? 28.07.08, 17:45 prosze nauczyc sie pisac po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz przecież musimy na kogoś głosowac 24.07.08, 10:30 Nie denerwuj się. Mamy demokracje My, ludzie popierajacy wartości tradycyjne, katolickie, prorodzinne,patriotyczne musimy przecież na kogoś głosowac PiS nie jet idealny, ale do niego nam najbliżej. I jest nas ok 30%. I nie ma dla PiS-u alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: przecież musimy na kogoś głosowac 24.07.08, 10:46 remik.bz napisał: > Nie denerwuj się. Mamy demokracje > My, ludzie popierajacy wartości tradycyjne, katolickie, > prorodzinne,patriotyczne musimy przecież na kogoś głosowac I to jest właśnie problem. Dopóki istnieć będzie PiS (w każdym razie w obecnym obrzydliwym kształcie) dopóty nie będzie się w Polsce mogła wykształcić normlana, prawicowa partia polityczna, taka jak w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Hiszpanii i większości krajów rozwiniętych. Istnienie i wybryki pisu hamują ukształtowanie się normalnej sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: przecież musimy na kogoś głosowac 24.07.08, 11:31 Remik - to co piszesz sugeruje że inne partie nie reprezentują tych wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Drogi Remiku.bz 24.07.08, 16:52 Zauważ, że każda próba powstania w Polsce partii chrześcijańskiej jest w zarodku rozbijana. A wiele prób było. AWS, partia Rokity i wiele wiele innych! Łaskawie nami rządząca SB -ecja, czyli UB-kistan na przedpolu kasuje każdą partię chrześcijańską. Dba o to struktura SB-ecko medialna z carem MIchnikiem i wieloma innymi na czele! Wielka i pozytywna rola PiS polega na tym, że mimo porażki wyborczej została struktura opozycyjna! Zauważ jak dziko jest ona zwalczana! Ile Michnik ma dzieci? Czy ma żonę albo chociaż kota? Nie wiemy bo to jest tajemnica!!!! Ale taki Palikot - skrajnie wulgarny cham, z penisem w ręce, każdego dnia pastwi się nad legalnym, demokratycznie wybranym Prezydentem!!!!! Musimy się temu przeciwstawić!!! Ziobrę chcą zamknąć bo, za dużo wie o ich przekrętach. Ćwiąkalski to adwokat mafii!!! Remiku jest nas 95 %. Tych zbujów musimy pokonać! Inaczej - żegnaj Polsko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz dlaczego media walczą z opozycją ? 24.07.08, 17:18 Do Twojej wypowiedzi dodałbym jeszcze tylko jedno pytanie: dlaczego media walczą z opozycją? Przecież opozycja nie "rządzi". W każdym demokratycznym kraju media jako IV władza patrza na rece rzadowi i nagłasniaja każde potkniecie. W trosce o obywateli. A tylkoko w Polsce jest taka kuriozalna sytuacja,ze media dokopuja opozycji a rzad jest zawsze "cacy". Jak za komuny. Możw ktos ze zwolenników PO odpowie mi czy taka sytuacja nie jest zagrozeniem dla demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: dlaczego media walczą z opozycją ? 24.07.08, 17:34 Nie jestem zwolennikiem PO - raczej przeciwnikiem komuchów więc nie lubię PiSu - ale mimo wszystko ci odpowiem. Oczywiście że nie jest to zagrożeniem demokracji bo to po prostu nieprawda. Są media które opozycje chwalą są takie które ganią. Nikt nikogo nie zmusza do oglądania, słuchania czy czytania tego medium a nie innego. Nie ma zakazu wydawania gazet nie chwalących rządu PO czy emitowania programów radiowych krytykujących tą partię. Jeżeli jednak masz takie wrażenie to widać wynika to z faktu że szeroko rozumianej inteligencji, w swojej większości PiS i jego wizja państwa po prostu nie pasuje. A media to ta szeroko widziana inteligencja tworzy, a nie ten "zdrowy trzon narodu" popierający PiS, który w większości ogranicza się do oglądania głupich seriali, a wiedzę o świecie czerpie z niedzielnych kazań. Chcesz coś z tym zrobić? Zabierz się za "pracę u podstaw" i edukuj elektorat PiSu by więcej czytał gazet, słuchał radia, a w TV oglądał również programy polityczne. Obawiam się jednak że to może się skończyć przejściem tych ludzi na pozycje PO jak im się za bardzo rozszerzą horyzonty widzenia świata :P. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: dlaczego media walczą z opozycją ? 24.07.08, 17:54 Bardzo trafne uwagi.Niestety u nas to już reguła że nie dostrzega się własnych słabości, nie próbuje się lepiej zrozumieć otaczającego świata czy innych argumentów. Celuje w tym PIS i widać to na każdym kroku. To chorobliwe przywiązanie do własnej nieomylności(Prezes Kaczyński)i namiętne szukanie wrogów i winnych w zasadzie całkowicie uniemożliwia rozsądne rządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Oto dowód na prawdziwsc Twojej tezy Maac 24.07.08, 18:56 Wies na pograniczu Wlkp i Mazowsza w centrum Polski. Przed przystapieniem do UE nie znalezłem tam ani pół człowieka, którym nie byłby zmaniupolwany ambonową nienawiscią do "eurokołchozu". Wystarczyło kilka lat korzystania ze wspólnej polityki rolnej na tym beznadziejnie biednym piaszczystym patchworku i ............ nikt nie da złego słowa powiedziec na temat UE. Czasem są oni lekko śmieszni w tym uwielbieniu dla darczynców. Niekt nie sprzedaje ziemi, ponieważ wielu żyje głównie z dopłat........ Na LPR i SO już nie głosowali, a przedtem to były ich partie. Ambonowemu przestali wierzyc na słowo. Taka ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Oto dowód na prawdziwsc Twojej tezy Maac 24.07.08, 19:16 Nie chciałbym wyjść na jakiegoś antyklerykała. Widzę dla Kościoła w Polsce olbrzymią rolę. Po prostu jak pomyślę ile Kościół mający taki wpływ na Polaków, trzymający rządy dusz, mógłby zrobić dobrego... a tu to co powinno być normalnością jest opisywane jako ewenementy i przykłady do naśladowania. Niestety, może nie wypowiadając się o poziomie moralnym, pozostając na poziomie wiedzy "przeciętnego" księdza. Słuchałem ostatnio kazania... kurde ten facet znał gorzej ode mnie Biblię. To jego nie moja specjalność, to on nie ja wybrał temat, i mimo wszystko wykazywał braki w wiedzy. Jeżeli tak to wygląda w temacie, w którym powinni być najlepsi, to co my będziemy tu mówić o innych sprawach ogólnoludzkich wiedzy "o Świecie". Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A co z inteligencją katolicką? 25.07.08, 09:06 Bezkrytycznie wierzysz propagandzie medialnej. Czy Ty naprawdę wierzysz w to ,że PiS popieraja jedynie nieudacznicy, ludzie starzy, biedni, odrzuceni? A co z inteligencją katolicką? Czy Ty naprawdę myslisz,że polski Kościół to wyłącznie Rydzyk? A co z Wojtyłą, Popiełuszka , Tischnerem? Jeśli znudziło cie jakieś kazanie , to idź do dowolnego koscioła w Krakowie, posłuchaj kazania u Dominikanów dla studentów czy pracowników naukowych. I jeszcze taka ciekawostka. Spotkaliśmy sie niedawno z "naszą klasą"- licealną. I okazało sie ,ze za PiS-em jest obecnie ówczesna elita intelektualna klasy- dziś lekarz, dyrektorka liceum, aktorka teatralna, pracownik naukowy. A za PO i komuchami średniaki i "słabizna"., Elita za czasów komuny kreowała "polityczną mentalnośc klasy" (Miłosz, Sołżenycyn KOR). Sredniaki wierzyły, ze w Radomiu działały "warchoły" za kasę z USA. A dziś wierza TVN i ogladaja programy Wojewódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: A co z inteligencją katolicką? 25.07.08, 09:14 remik.bz napisał: > Bezkrytycznie wierzysz propagandzie medialnej. > Czy Ty naprawdę wierzysz w to ,że PiS popieraja jedynie > nieudacznicy, ludzie starzy, biedni, odrzuceni? Nie jedynie. Także ci, którzy widzą w tym cwaniacką korzyść. Na przykład tacy, którzy liczą na otwarcie się dla nich "szybkiej ścieżki awansu". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A co z inteligencją katolicką? 25.07.08, 12:44 > Bezkrytycznie wierzysz propagandzie medialnej. A niby dlaczego? > Czy Ty naprawdę wierzysz w to ,że PiS popieraja jedynie > nieudacznicy, ludzie starzy, biedni, odrzuceni? Nie "jedynie" ale w większości. Prócz osób wymienionych przez Ciebie i Zenka dodam liczne grono wszelkiego sortu ksenofobów. No jeszcze te osoby, które nie widzą sporej różnicy pomiedzy deklaracjami ideowymi wprowadzenia wreszcie porządku w Polsce, czy ukarania "komunistów/SBeków" z tym co PiS naprawde robiło (bo widzisz jak dla mnie lustracja czy dekomunizacja jest ok - ale nie ma to co przez nie rozumiem kompletnie NIC wspólnego z tym co robił PiS). > A co z inteligencją katolicką? PO też się prezentuje jako partia o charakterze katolickim. Nie ma więc najmniejszych przeszkód by inteligencja katolicka ją popierała. Ba moga popierac każdą partię której program nie jest wsprost sprzeczny z Nauką Kościoła. Wiesz - tu pojawia się problem - program, a rzeczywiste działania. Bo tak wprost trudno mi powiedzieć czy program takiego SLD jest sprzeczny, ale działania napewno. Dokładnie to samo bym powiedział z PiSem - choć tu jestem pewien co do programu że JEST zgodny - bo działania wg mnie są bardzo odległe od cnót którymi powinien się chrześcijanin cechować. > Czy Ty naprawdę myslisz,że polski Kościół to wyłącznie Rydzyk? > A co z Wojtyłą, Popiełuszka , Tischnerem? A co ich wiąże z ideologią "roboczą" głoszoną przez PiS? Nic. Zwłaszcza że cała trójka już w lepszym świecie. > Jeśli znudziło cie jakieś kazanie , to idź do dowolnego koscioła w > Krakowie, posłuchaj kazania u Dominikanów dla studentów czy > pracowników naukowych. Nie to nie było znudzenie. To było przerażenia skalą niekompetencji w zakresie wiedzy, w której on powinien być mistrzem, a ja zaledwie nędznym uczniem. Wiesz ja nie neguję istnienia mądrych i kompetentnych księży. Tyle, że uważam, że stanowią niestety wyraźną mniejszość w polskim Kościele. Nawet ci wykazujący "średni" poziom wiedzy czy zaangazowania nie dominują, lecz trzeba o nich ekstra pisać jako o ewenementach. > Spotkaliśmy sie niedawno z "naszą klasą"- licealną. I okazało > sie ,ze za PiS-em jest obecnie ówczesna elita intelektualna klasy- > dziś lekarz, dyrektorka liceum, aktorka teatralna, pracownik > naukowy. A za PO i komuchami średniaki i "słabizna"., Może u Ciebie. Ja mam dość szeroki krąg znajomych i widze wręcz odwrotną tendencję. Może to z tego powodu, że mieszkam na Śląsku. "Dziadek we wermachcie" wszystkim autochtonom tak dał w kość (a miał tu takiego prawie każdy i doskonale wiedzą dlaczego), że poparcie PiSu oznaczało by splunięcie samemu sobie w twarz. Znajomi z innych rejonów Polski też raczej im wyższe wykształcenie tym bardziej za PO niż za PiSem. Zresztą remik - obejrzyj sobie statystyki z wyborów. Nie powiesz mi chyba że to ogólnopolski spisek wszystkich agencji badania opinii publicznej. > Elita za czasów komuny kreowała "polityczną mentalnośc klasy" > (Miłosz, Sołżenycyn KOR). Sredniaki wierzyły, ze w Radomiu > działały "warchoły" za kasę z USA. A poczytaj sobie to forum. Zobacz ile osób spośród deklarujących wsparcie dla PO a ile dla PiS twierdzi że tu czy tam były organizowane bunty przeciwko władzom "za kasę z USA". No? Ile osób wierzy że za buntem Solidarności stał jakiś spisek a nie była to naturalna reakcja polskich obywateli? Może wtedy sobie pogadamy. > A dziś wierza TVN i ogladaja programy Wojewódzkiego. Powiedz mi, a dlaczego maja wierzyć TVNowi anie Polsatowi? Albo TVP? Albo TV Trwam? Skąd masz takie dane? Czy wierzysz że inteligencja antykomunistyczna za komuny była zmieniana przez Miłosza, Sołżenycyna czy KOR, a nie na opak, lubili ich słuchać bo mieli podobne poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: A co z inteligencją katolicką?ponawiam pytanie 25.07.08, 20:46 Ale nie odpowiedziałeś na pytanie. Czyżbys uważał, iz fakt popierania przez częśc inteligencji PiS-i jest niewygodny (w dyskusji, dla mediów, dla propagandy sukcesu PO, dla wizerunku Tuska itd...) ? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz dlaczego PO mnie zniechęca? 26.07.08, 09:05 Uścislę swoja wypowiedź. PO moim zdaniem tworzy Polskę dla mlodych , silnych, bogatych , zaradnych z "bogiem-pienisdzem". Nie ma w tej Polsce miejsca dla starych, chorych, biednych nie z własnej winy. To jest działanie wbrew IV przykazaniu. I dlatego moim zdaniem katolik nie powinien popierac PO To już wolę Kaczorów z kłótliwościa i nieufnością do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek to bzdura 26.07.08, 09:42 remik.bz napisał: > Uścislę swoja wypowiedź. > PO moim zdaniem tworzy Polskę dla mlodych , silnych, bogatych , > zaradnych z "bogiem-pienisdzem". To bzdura. Między innymi dzięki temu PO tak wyraźnie wygrało wybory, opuszczając niszę zarezerwowaną dla partii liberalnych, że zaadresowało swoją ofertę właśnie do tych, którym niekoniecznie się powiodło, starszych, mniej zamożnych. I dotarło także do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: dlaczego PO mnie zniechęca? 26.07.08, 10:16 PiS i PO inaczej mają zamiar realizować tą pomoc. PiS kładzie, jak to socjaliści, większy nacisk na centralną państwową, PO jako liberałowie bardziej na indywidualny ludzki charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: dlaczego PO mnie zniechęca? 26.07.08, 10:18 PO proponuje pomoc rozsądną - dawanie wędki raczej a nie ryby. PiS po prostu kupuje sobie głosy rozdając lekką ręką to, co inni wypracowali i schlebiając obdarowanym. To jest istotna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz 'wędka" dla 80-latka ? 26.07.08, 14:05 Jaką wedkę proponuje PO 80-latkom, którym komuna odebrała szanse na godna starośc ? Robotę w Londynie? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: dlaczego PO mnie zniechęca? 26.07.08, 14:14 maaac napisał: > PiS i PO inaczej mają zamiar realizować tą pomoc. PiS kładzie, jak > to socjaliści, większy nacisk na centralną państwową, PO jako > liberałowie bardziej na indywidualny ludzki charakter. A znasz jakiś oficjalny dokument PO na poparcie tej tezy? Moim zdaniem PO z premedytacją unika tego tematu, aby nie stracic poparcia mlodych, energicznych. Obaj ( i Tusk też) dobrze wiemy ,ze cięzar pomocy dla 80-latków musi iśc z podatków dziś pracujacych Ale nikt w PO tego głośno nie powie. Raczej powie ,że starzy sa ciężarem dla mlodych (aby zyskac poparcie mlodych) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: dlaczego PO mnie zniechęca? 26.07.08, 15:36 To w Polsce nie ma systemu emerytalnego? Od kiedy? A może nie wiesz, że spośród wszystkich krajów środkowo-wschodniej Europy to właśnie w Polsce emeryci najmniej stracili na transformacji? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ty remik jestes smieszny, czy co??? 28.07.08, 20:58 Ja mam dokładnie odwrotne doswiadczenia - ci, którzy kiedys wierzyli partii słowo w słowo, teraz idą jak Lemingi za głos ambonowego szatana z miasta pierników. Najlepszy przykład. Pani kadrowa, były członek partii of course, z niegdys wielkiej i znaczącej firmy w moim miescie....... Ja jej w papiery z IPN zaglądał nie będę. I co taraz - wielka, kurna patriotka, czyta R.A.F. i wierzy słowo w słowo Yarozbawowi K. Acz czemu? Yarozbaw nie żąda niczego, jeno posłuszenstwo i nienawisci do wroga klasowego! Te straszny Tusk i jego ludzie chce natomiast, aby była pani kadrowa pracowała i płaciła podatki i sie wzbogacała..... Jej donosami nie jest zainteresowany. To i pani kadrowa nie miłuje Tuska. Goowno komunistyczne zostało goownem petryjutycznem. A jeżeli ktos kiedys czytał drugi obieg, to i teraz w wiekszosci przypadków jest normalnym człowiekiem, a nie nawiedzonym wariatem. Odpowiedz Link Zgłoś
priller cos w tym jest 28.07.08, 21:24 1410_tenrok napisał: Jej donosami nie jest > zainteresowany. To i pani kadrowa nie miłuje Tuska. > Goowno komunistyczne zostało goownem petryjutycznem. ze istnieje kategoria polaka majacego dodnos wpisany w genotyp. pchany potrzeba doniesienia, gna do urzedu, sasiadki albo do spowiedzi. ci najbardziej potrzebujacy dzwonia na wieczorna linie zaufania w torunskim radiu. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: ty remik jestes smieszny, czy co??? 11.08.08, 09:36 Zgadzam się z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: A co z inteligencją katolicką?ponawiam pytani 26.07.08, 10:14 Na jakie pytanie? > Czyżbys uważał, iz fakt popierania przez częśc inteligencji PiS-i > jest niewygodny (w dyskusji, dla mediów, dla propagandy sukcesu > PO, dla wizerunku Tuska itd...) ? Większość inteligencji popiera PO, mniejszość PiS. Wśród tej mniejszości większość ich popiera PiS z powodów podanych przez Zenka i przeze mnie. Mniejszość jak widać po Tobie szuka partii o charakterze zarówno socjalistycznym jak i konserwatywnym światopoglądowo. SLD jest dla nich zarówno zbyt liberalna gospodarczo jak i zbyt liberalna światopoglądowo. Ale jak widzisz mówimy o mniejszości z mniejszości czyli dość małej garstce ludzi - i dziwisz się że tak mało o akurat tych ludziach się rozmawia/pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: A co z inteligencją katolicką? 26.07.08, 09:44 remik.bz napisał: > Spotkaliśmy sie niedawno z "naszą klasą"- licealną. I okazało > sie ,ze za PiS-em jest obecnie ówczesna elita intelektualna klasy- > dziś lekarz, dyrektorka liceum, aktorka teatralna, pracownik naukowy. > A za PO i komuchami średniaki i "słabizna"., Twoje zamiłowanie do powieści "z nogi wziętych" jest aż groteskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jesteś pospolitym draniem Zenku 26.07.08, 14:08 spokojny.zenek napisał: > remik.bz napisał: > > > Spotkaliśmy sie niedawno z "naszą klasą"- licealną. I okazało > > sie ,ze za PiS-em jest obecnie ówczesna elita intelektualna klasy- > > dziś lekarz, dyrektorka liceum, aktorka teatralna, pracownik naukowy. > > A za PO i komuchami średniaki i "słabizna"., > > Twoje zamiłowanie do powieści "z nogi wziętych" jest aż groteskowe. Zarzucasz mi kłamstwo. i chcesz , abym udowadniał ,że nie jestem wielbłądem. To draństwo. Tak sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Jesteś pospolitym draniem Zenku 26.07.08, 15:37 Faktem jest, że masz zamiłowanie do takich historii. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Ty oczywiście jesteś bez skazy? Jak każdy w PiS? 26.07.08, 16:49 Ty oczywiście nie czułeś się draniem, kiedy pisałeś o jakimś "koledze z Wydziału Prawa", który ci jakoby opowiadał, że Ziobro ma tam mnóstwo zwolenników, ale są zastraszani przez przeciwników jest wspaniałej polityki. Ty nie czułeś się draniem, kiedy faceta, który własnoręcznie wynosił archiwum Komisji Zakładowej Solidarności, żeby nie wpadło w ręce SB, był współautorem odezwy pracowników Wydziału o nielegalności stanu wojennego a potem angażował się w obronę prześladowanych nazywałeś "esbekiem", powołując się a wymyśloną - tym razem - "koleżankę" z wydziału prawa? Ty nie uważałeś się za drania, kiedy wiele razy obrażałeś miliony ludzi (w tym mnie) podając się za "rzecznika zwykłych ludzi" i przypisując tym "zwykłym ludziom" absurdalne poglądy wynikające ze ślepego uwielbienia dla pewnej partii politycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: spokojny.zenek 27.07.08, 15:09 spokojny.zenek napisał: > remik.bz napisał: > > > Spotkaliśmy sie niedawno z "naszą klasą"- licealną. I okazało > > sie ,ze za PiS-em jest obecnie ówczesna elita intelektualna klasy- > > dziś lekarz, dyrektorka liceum, aktorka teatralna, pracownik naukowy. > > A za PO i komuchami średniaki i "słabizna"., > > Twoje zamiłowanie do powieści "z nogi wziętych" jest aż groteskowe. Mowisz jak prawdziwy czerwony beton! Powinienes zmienic ksywe na "betonowy komuch". Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Oto dowód na prawdziwsc Twojej tezy Maac 25.07.08, 21:34 maaac napisał: > Nie chciałbym wyjść na jakiegoś antyklerykała. Widzę dla Kościoła w > Polsce olbrzymią rolę. zauwaz, ze kosciol katolicki to ostatni bastion w chrzescijanstwie, ktory nigdy nie zaznal gruntownej reformy. niby przechodzil zmiany, niby dokonywaly sie w nim ewolucje, ale nigdy rewolucja. stad - w przeciwienstwie do wszystkich odlamow protestanckich, kosciola anglikanskiego - pozostal ostoja "tradycjonalizmu". czesi juz przeganiaja portugalczykow w rozwoju i we wzroscie, wlochow zzera korupcja i mafia, polacy jezdza na pielgrzymki, PiS sie oburza, ze urzednicy odbieraja kase na prywatne przedsiewziecia pewnego ksiezulka w jego prywatnej antymedialnej szkole indoktrunacji i promocji niedorozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
priller nic nie musicie 25.07.08, 21:13 poza oddychaniem, zarciem i produkcja odchodow. remik.bz napisał: > Nie denerwuj się. Mamy demokracje > My, ludzie popierajacy wartości tradycyjne, rozumiem, ze chodzi ci o liberum veto, pieniactwo, klotliwosc, nienawisc do postepu, kulturowa miernosc, nietolerancje i strach przed wszystkim, co obce i tak dalej. katolickie, katolicyzm nie stanowi o polskosci, tylko o watykanofilii i wszystkoinnefobii. > prorodzinne, tkora polska partia nie jest prorodzinna? czy SLD kiedykolwiek wystapilo z pomyslem delegalizacji rodzin?, czy PO chce karac malzenstwo wiezieniem? czy PSL chce opodatkowac malzenstwa wielodzietne? >patriotyczne PiS jako partia promujaca utrwalanie sredniowiecznych zwyczajow, jako ugrupowanie najbardziej wsteczne z obecnych w sejmie, jest najbardziej antypatriotyczna partia w polsce. zadna partia dotad tak dalece nie oslabila pozycji polski na arenie miedzynarodowej, a ni nie doprowadzila do tak skrajnej alienacji. za to obecnemu prezydentowi udalo sie jak zadnemu innemu prominentnemu polskiemu politykowi (wlaczajac w to zapijaczonego kwasniewskiego) osmieszyc kraj i urzad prezydenta RP. zero jezykow, zero obycia, zero idei, a tylko komorka do brata. >musimy przecież na kogoś głosowac lepiej byscie nie glosowali wcale. kraj, jego rozwoj i dobrobyt na tym zyska. > PiS nie jet idealny, ale do niego nam najbliżej. > I jest nas ok 30%. > I nie ma dla PiS-u alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Cała władza w ręce rad ? 26.07.08, 08:58 Mamy demokrację .I wolnoś poglądów. A Ty sugerując odebranie nam prawa głosu z uwagi na poglądy, tak naprawdę propagujesz starą komuszą zasadę -cała władza w ręce rad. Ciekawe kiedy zaproponujesz więzienie za poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Cała władza w ręce rad ? 26.07.08, 09:43 Niczego nie sugeruje. Stwierdza tylko niesporny fakt,że lepiej byłoby dla Polski, gdyby tacy jak ty zostali w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Cała władza w ręce rad ? 26.07.08, 17:09 demagogia, katastroficzne wizje upadajacej bez stalinowskiego PiS demokracji. te teksty sa dobre pod gminna ambona. ale ten kraj - choc wciaz przasno-zasciankowy - rozwija sie, czego dowodem wynik ostatnich wyborow. ziobroobrona ostatecznie skonczy jak jej imienniczka - bedziesz glosowal, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz to może ustawowo zlikwidowac opozycję 26.07.08, 18:56 Czy naorwdę uważasz,że opozycja to coś złegho dla demokracji? Czy naprawdę czcesz aby w Polsce w Sejmie byłaq tylko jedba partia? Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: to może ustawowo zlikwidowac opozycję 26.07.08, 18:57 Pijany czy nacpany ? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: to może ustawowo zlikwidowac opozycję 26.07.08, 20:56 remik.bz napisał: > Czy naorwdę uważasz,że opozycja to coś złegho dla demokracji? Czy ty naprawdę nie radzisz sobie z rozumieniem prostego tekstu, czy złośliwie udajesz, żeby denerwować innych? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to może ustawowo zlikwidowac opozycję 27.07.08, 08:30 > Czy ty naprawdę nie radzisz sobie z rozumieniem prostego tekstu, > czy złośliwie udajesz, żeby denerwować innych? Dyskutując z np. landaverdę też cały czas zadaję sobie to pytanie. W dodatku to on cały czas twierdzi jakobym to ja miał kłopoty z logiką :). Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: to może ustawowo zlikwidowac opozycję 27.07.08, 08:56 dlaczego pisowcy tak płaczą że ktoś ich atakuje...czy nie słyszą siebie...co mówią ...może głusi ..a tak bym chciała by było normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: to może ustawowo zlikwidowac opozycję 27.07.08, 09:09 boryska1 napisała: > dlaczego pisowcy tak płaczą że ktoś ich atakuje...czy nie słyszą siebie...co > mówią ...może głusi ..a tak bym chciała by było normalnie przecież opozycja w demokracji to własnie jest "normalnie' A kto, gdzie i kiedy "płacze" ? Ja tylko nieśmiało przypominam, że mam takie samo prawo głosu- wyboru jak kazdy inny obywatel Polski. A przypominam dlatego,iż wielu przeciwników PiS-u (np Zenek) sugeruje "abyśmy odeszli". Przypominam ,że PiS to nie "Kaczory" tylko potężny elektorat. I myslenie, że jak Kaczorów nie będzie to zagłosujemy na.... no własnie , na kogo? A może przeciwnicy PiS- sadą ,ze nie bedziemy głosowac? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek przestań przeinaczać 27.07.08, 09:15 remik.bz napisał: > boryska1 napisała: > > > dlaczego pisowcy tak płaczą że ktoś ich atakuje...czy nie słyszą > siebie...co > > mówią ...może głusi ..a tak bym chciała by było normalnie > > przecież opozycja w demokracji to własnie jest "normalnie' Zainteresuj się może, jak wygląda i jak się zachowuje opozycja w krajach takich, jak np. Wielka Brytania, Francja, Hiszpania, Niemcy. > A kto, gdzie i kiedy "płacze" ? Wy, wszędzie i przy każdej okazji. Najdrobniejsze zwrócenie uwagi na obrzydliwość waszego zachowania to "wściekły atak". Wam natomiast wolno robic wszystko, bo was żadne reguły nie dotyczą. Prawo też jest dla "innych". > A przypominam dlatego,iż wielu przeciwników PiS-u (np Zenek) > sugeruje "abyśmy odeszli". Czy mógłbyś przestać wreszcie przeinaczać? Napisałem tak o bydle hańbiącym swoim zachowaniem Sejm. I podtrzymuję to. O takich jak ty pisałem natomiast, że lepiej dla Polski by było, gdybyście w domu zostali. Nie pisałem o żądnym "odchodzeniu". Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jak Kuba Bogu... 27.07.08, 09:26 No , cóż , rola opozycji jest patrzenie rzadowi na rece. I dobrze ,ze jest opozycja nawet niekoniecznie konstruktywna. A tak nawiasem , pamietasz , jak zachowywała się PO gdy u władzy był PiS? Dlaczego doszło do przedterminowych wyborów? Myślę ,ze dzisiejsi posłowie PiS-u wzorują sie na postawie PO z tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Jak Kuba Bogu... 27.07.08, 11:54 remik.bz napisał: > No , cóż , rola opozycji jest patrzenie rzadowi na rece. Czy ktokolwiek rozsądny temu przeczy? Czy "patrzeniem na ręce" jest bezustanne urządzanie haniebnych awantur i opozycja dla samej tylko opozycji? > A tak nawiasem , pamietasz , jak zachowywała się PO gdy u władzy był PiS? Oczywiście, że pamiętam. Czyżbyś sugerował, że urządzała podobne hece? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: to może ustawowo zlikwidowac opozycję 27.07.08, 09:17 maaac napisał: > > Czy ty naprawdę nie radzisz sobie z rozumieniem prostego tekstu, > > czy złośliwie udajesz, żeby denerwować innych? > > > Dyskutując z np. landaverdę też cały czas zadaję sobie to pytanie. > W dodatku to on cały czas twierdzi jakobym to ja miał kłopoty z > logiką :). To nie jest problem logiki. Owszem zgoda, często prowokuje. Robię to tylko dlatego , aby moi przeciwnicy uszanowali moje prawo do własnych poglądów, aby zrozumieli ,ze kazdy ma prawo do własnych pogladów. Ze teza "tylko moje poglady sa słuszne, kto mysli inaczej jest "głupi"- to mówiac delikatnie -nieporozumienie. Mówiac krótko , chodzi mi o zwykłą , ludzka tolerancje. Ja nikogo nie potępiam za jego poglady , nikogo nie obrazam , co najwyżej sie nie zgadzam i dyskutuje. I dlatego nie bardzo rozumiem dlaczego z drugiej strony spotykam sie często z"potepieniem" za poglady, za to na kogo głosowałem. PS - tolerancja to podobno waznawartośc unijna. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: to może ustawowo zlikwidowac opozycję 27.07.08, 10:32 Remik dla ułatwienia dalszej dyskusji co by oznaczało dla Ciebie zdanie. "Wolałbym by nie było ludzi o komunistycznych poglądach" a. Wyrażenie chęci zamordowania ludzi o takich poglądach? b. Nadzieje że ci ludzie powinni mieć inne poglądy? c. Jeszcze coś innego? Tylko proszę - pisz co znaczy dla Ciebie to zdanie, a nie co sądzisz o zawartej w nim myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Odpowieź "b" 27.07.08, 11:35 Odpowiedź "b"- nadzieję ,że ci ludzie będą miec inne poglądy. Dodam jeszce ,ze najchętniej moje poglądy. I starał bym sie ich spokojnie do moich pogladów przekonac. Ale.... Gdyby gdyby jednak nie rozumieli moich argumentów, nie akceptowali ich , czy wręcz nie słuchali, to nie dązył bym do wyeliminowania ich z zycia publicznego. A już na pewno bym nie obrazał, nie drwił z ich pogladów Jest to po prostu kwestia tolerancji. Niestety dyskusje polityczne z reguły uciekaja z plaszczyzny logiki w sferę emocji. Jak mam logicznie dyskutowac z kimś (nie o Tobie mowa), kto na moją deklaracje szacunku do IV przkazania nazywa mnie "piss-fanem"?Też niestety wchodzę w rejon emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Odpowieź "b" 27.07.08, 11:42 Czyli skąd wniosek że czyjeś stwierdzenie że wolałby by wyborcy PiS pozostali w domu i nie uczestniczyli w głosowaniu oznacza chęć odebrania im prawa do tego głosowania? PS. A prosiłem nie odnoś się do treści zdania... no nie wytrzymałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Odpowieź "b" 27.07.08, 11:57 maaac napisał: > Czyli skąd wniosek że czyjeś stwierdzenie że wolałby by wyborcy PiS > pozostali w domu i nie uczestniczyli w głosowaniu oznacza chęć > odebrania im prawa do tego głosowania? Z logiki alternatywnej, zwanej też pisowską. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz niech się wynoszą i nigdy nie wracają 27.07.08, 14:36 pozwolisz,że będę kontynuował Twoja zabawę Załóżmy ,że przeciwnik polityczny pewnej partii działajacej w Polsce napisał "niech sie wynosza i nigdy nie wracają" Czy Twoim zdaniem miał na mysli: a - niech konkretne osoby opuszczą gmach Sejmu i przestana zajmowa sie polityką b- niech opcja polityczna , ktorą reprezentuja zniknie z zycia publicznego i ngdy nie powróci c- jeszcze coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: niech się wynoszą i nigdy nie wracają 27.07.08, 14:57 A może byś zapytał tego, kto tak się wypowiedział (zakładając, że sam nie potrafisz zrozumieć, co skądinąd wątpliwe)? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: niech się wynoszą i nigdy nie wracają 27.07.08, 15:27 Remik skąd ten wniosek? Potrafisz odpowiedzić? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: niech się wynoszą i nigdy nie wracają 27.07.08, 15:37 Przecież nie wypowiedziałem żadnego wniosku. Idąc Twoim sladem po prostu zadałem teoretyczne pytanie i podałem trzy możliwości odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: niech się wynoszą i nigdy nie wracają 27.07.08, 15:56 Ano własnie - nie wypowiedziałeś. Na mój post dotyczący roli katolików też nie odpowiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: to może ustawowo zlikwidowac opozycję 27.07.08, 11:56 remik.bz napisał: > Owszem zgoda, często prowokuje. > Robię to tylko dlatego , aby moi przeciwnicy uszanowali moje prawo > do własnych poglądów, aby zrozumieli ,ze kazdy ma prawo do własnych > pogladów. Oczywiście, że masz prawo. > Ze teza "tylko moje poglady sa słuszne, kto mysli inaczej > jest "głupi"- to mówiac delikatnie -nieporozumienie. > Mówiac krótko , chodzi mi o zwykłą , ludzka tolerancje. > Ja nikogo nie potępiam za jego poglady Tu nie chodzi o poglądy, tu chodzi o metodę ich lansowania. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Ocen to obiektywnie, remik.bz. Na wlasny uzytek. 26.07.08, 18:58 Jestem tak zdeklarowanym przeciwnikiem PiS-u, ze z reguly nie uczestnicze w "krajowych" dyskusjach. Przeczytalem Twoje wypowiedzi w tym watku i musze zadac pytanie: Czy chwilowy brak "katolickiej" alternatywy dla takich jak Ty, usprawiedliwia niebywale warcholstwo PiSu ? Jestem w 100% zdania, ze ludzie o Twoich pogladach winni miec silne przedstawicielstwo w Sejmie. Ale to, co widze jest groteska. Srodki przerastaja cele. Jakies Orwelowskie seansy nienawisci, ciagle przekrzykiwanie dyskutantow, sabotaz dzialan PO bez ogladania sie na dobro Panstwa, a jedynie dla dokopania przeciwnikowi. Sojusze polityczne rodem z panoptikum. Samoobrona,. LPR ... SLD! Propaganda skuteczna wsrod dojarek. Nijaki do bolu prezydent i brat, obrazajacy sie , jak mali chlopcy. Nikt nawet juz nie probuje udawac, ze Lech Kaczynski jest obiektywnym autorytetem. Piszesz, ze Kosciol, to nie tylko Rydzyk. Oczywiscie, to wielu bardzo wartosciowych ludzi, ale w mediach widac te piane, w gruncie rzeczy antykatolicka i antynarodowa. Media w wiekszosci nie sa specjalnie "prokatolickie", ale tym bardziej nalezy dzialac zdecydowani. Da sie - pokazal to casus ksiedza Jankowskiego. Ukladu sil "medialnych" nie zmienisz szybko. Kosciol, przez swe tradycyjne ociaganie sie z reakcja na wybryki mniejszosci, ponosi ostatnio wielki uszczerbek autorytetu. Kazdego dnia. Jasne, ze nie powinno byc takich Palikotow. Ale nie mam cienia watpliwosci, ze to PR PiSu glownie odpowiada za caly, pardon, burdel. Ciagla destrukcja. Nic pozytywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Ocen to obiektywnie, remik.bz. Na wlasny uzyt 26.07.08, 19:02 Swietny tekst ale do piss-fanow nic nie dociera Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Ocen to obiektywnie, remik.bz. Na wlasny uzyt 27.07.08, 09:30 funny5 napisała: > Swietny tekst ale do piss-fanow nic nie dociera co rozumiesz przez pojęcie "piss-fan"? Mam nadzieje ,ze jako osoba o wysokiej kulturze osobistej nie określasz w ten obraźliwy sposób (znasz przeciez angielski) osób o innych niż Ty pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Zdefiniuj pojęcie "piss-fan" 27.07.08, 09:30 funny5 napisała: > Swietny tekst ale do piss-fanow nic nie dociera co rozumiesz przez pojęcie "piss-fan"? Mam nadzieje ,ze jako osoba o wysokiej kulturze osobistej nie określasz w ten obraźliwy sposób (znasz przeciez angielski) osób o innych niż Ty pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A więc powinienem "nie głosowac"? 27.07.08, 09:01 Bardzo dobry tekst i co najważniejsze- bez agresji. Zgadzam się z większością Twoich tez. Ale ominąłeś fundamentalną dla mnie sprawę; jesli nie PiS - to co? przypominam, ze nie akceptuję PO z uwagi na jej "olewający" stosunek do ludzi starych, chorych, biednych. To łamanie IV prykazania jest dla mnie katolika nie do przyjecia. Wolę juz jak to okresliłeś burdel pisowski niż po-wski "brak serca i uczuc dla słabych". A z prawa głosu przeciez nie zrezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: A więc powinienem "nie głosowac"? 27.07.08, 09:12 remik.bz napisał: > Bardzo dobry tekst i co najważniejsze- bez agresji. > Zgadzam się z większością Twoich tez. > Ale ominąłeś fundamentalną dla mnie sprawę; jesli nie PiS - to co? To oczywiste. Normalna partia prawicowa, która się nie ukształtuje, dopóki straszyć będzie w jej miejscu PiS. A na razie masz choćby Marka Jurka. Nie jest szczerym katolickim prawicowcem? > przypominam, ze nie akceptuję PO z uwagi na jej "olewający" stosunek > do ludzi starych, chorych, biednych. To propagandowa bzdura. Nawiasem mówiąc, traktowanie własnego elektoratu jako "ciemnego ludu" cię akurat nie razi? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka "Normalna partia prawicowa ... 27.07.08, 12:49 która się nie ukształtuje, dopóki straszyć będzie w jej miejscu PiS." Chyba wlasnie tak. Nie "monitowalem" zbyt uwaznie dzialan Marka Jurka - byl mi dosc daleki politycznie - ale ZAWSZE robil na mnie wrazenie czlowieka honoru, ktory posiada poglady i tych pogladow konsekwentnie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "Normalna partia prawicowa ... 27.07.08, 12:55 :) Popieram twoje zdanie. Jestem daleki od jego ideologi ale na tle totalnego szmaciarstwa obecnie występujących w Sejmie polityków zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie będąc gotowym zrezygnować ze stanowiska w imię obrony swoich poglądów. Nie to co Kaczyńscy z ich honorem z gumy. Dziś mówią jedno, jutro drugie i spływa to po nich jak woda nomen omen po kaczce. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Teraz M.Jurek jest już ten "dobry" / 27.07.08, 13:20 A pamiętasz histerie wokół Jurka , gdy na polskie wody terytorialne przypłyną holenderski statek "aborcyjny" ? Jurek wtedy bardzo ostro sie wypowiadał. Zosłał publicznie uznany za oszoloma , półgłówka,ciemnogród i diabli wiedza co jeszcze. Jakoś nikt nie zauważył, że to madry , inteligentny,wykształcony facet ,działający zgodnie z własnym sumieniem. A pamietasz strach i obawy gdy został Marszałkiem Sejmu? Wszyscy kierowali sie wizerunkiem wykreowanym przez "antykatolikw". Mówiac szcerze analogia z Lechem Kaczyńskim sama sie nasuwa. Facet wykształcony, inteligentny a pokazywany jako "głupek". A teraz to chyba nawet GW zacznie chwalic Jurka w obawie przed Kaczorami. Trochę późno. Jurek niestety nic nie znaczy na scenie politycznej, a nie przyjmie zadnej "pomocy" aby zaistniec jako przeciwwaga PiS-u(media, kasa). Taki to jest efekt gnębienia "katoli" dla zasady, w imie poprawnosci Zamiast na uczciwego Jurka musimy wybierac Kaczorów, aby wogóle nasz głos był słyszalny. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Teraz M.Jurek jest już ten "dobry" / 27.07.08, 13:46 Mylisz różne sprawy - podziw dla jego charakteru - zdolności honorowego zachowania się i poparcie dla jego poglądów. Dokładnie na tej samej zasadzie, co uważam Marka Jurka za człowieka honorowego uważam i Jaruzelskiego. Nie popieram opcji politycznej i jednego i drugiego ponieważ uważam że prezentowane przez nich poglądy polityczne są szkodliwe dla tej Polski w której chciałbym mieszkać. > Jakoś nikt nie zauważył, że to madry , inteligentny,wykształcony > facet ,działający zgodnie z własnym sumieniem. > A pamietasz strach i obawy gdy został Marszałkiem Sejmu? > Wszyscy kierowali sie wizerunkiem wykreowanym przez "antykatolikw". > Mówiac szcerze analogia z Lechem Kaczyńskim sama sie nasuwa. Facet > wykształcony, inteligentny a pokazywany jako "głupek". Mylisz też i inne sprawy. Wykształcenie z posiadaną wiedzą, a to z kolei z inteligencją - to trzy zupełnie osobne cechy opisujące człowieka. Cóż po inteligentnym, mądrym i wykształconym człowieku skoro nazywa się np Jerzy Urban? Akurat nikt jego inteligencji, wiedzy i wykształcenia (no z tym ciut gorzej studiów bodajże nie skończył - za Wiki) nie zaneguje. Honor - też ma dość silny - nikt nie udowodnił by Urban złamał dane komuś słowo. Cóż jednak powiedzieć o poglądach i sposobie widzenia świata? Chciałbyś mieć takiego Marszałka? A niby ma te cechy o których piszesz. Tyle że jak widisz mimo że ważne nie są wystarczające by zostać Marszałkiem - dla wielu nie były wystarczające i u Marka Jurka. A co do Kaczyńskiego Lecha. Nikt nie neguje jego wykształcenia. Niestety kultura "spieprzaj dziadu" czy wiedza prawnicza (o tym to się prawnicy wypowiadają) leży na całego. Co do inteligencji nie będę się wypowiadał - jednak skoro zaszedł tak daleko musi ją posiadać. Za to obaj bracia Kaczyńscy leżą na całego w odniesieniu do honoru - nie ma takiego słowa, przyrzeczenia, obietnicy, sojuszu, aliansu, przyjaźni którego by nie zdążyli złamać, zerwać, podeptać. Słowo dane przez nich bez innych gwarancji praktycznie nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Dodam tylko ... 27.07.08, 14:13 Problemem PiSu jest jego "wodzowski" charakter. To utrudnia samonaprawe, a wrecz odwrotnie prowadzi na manowce, bo Jaroslaw Kaczynski jest politykiem autodestrukcyjnym, przy wszystkich niekwestionowanych talentach. Upatrywanie w PiSie opcji dla katolikow, to mocno ryzykowne zalozenie. To pragmatyzm polityczny Kaczynskiego, a nie szczere przekonania. Wreszcie uwaga n/t Marka Jurka. Jego walka ze statkiem aborcyjnym cieszyla sie duzo wiekszym poparciem, niz pokazaly to media. Nie tylko ze wzgledow religijnych, lecz etycznych i pragmatycznych. Zyjemy w Kraju o trudnej sytuacji demograficznej. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Teraz M.Jurek jest już ten "dobry" / 27.07.08, 14:16 Celne. Podpisuję się pod tym. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: "Normalna partia prawicowa ... 27.07.08, 14:16 Zgadzam się z Twoja oceną Jurka, co oczywiście nie zmienia faktu, że poglądy te są mi obce - najdelikatniej rzecz ujmując. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: spokojny.zenek 27.07.08, 15:25 spokojny.zenek napisal: > niech sie wynosza i nigdy nie wracaja Widac, ze boisz sie lustracji jak diabel swieconej wody. Dlatego tak goraco wysylasz Kaczorow do nikad. Nie martw sie. Oni beda jeszcze na dlugie lata beda spedzac sen a powiek komuchow. Wracajac do tej czerwonej farsy w Sejmie, to zauwaz laskawie, ze Komorowski cierpliwie czekal, az samolot w ktorym byl Ziobro odlecial do Krakowa a potem dopiero wyslal do Ziobry zawiadomienie. Przeciez dokladnie o tym wiemy.To bylo swiadome zlamanie prawa i wszelkich zasad przyzwoitosci - na co stac tylko i wylacznie komuchow typu Komorowskiego czy Niesiolowskiego, bo wedlug systemu TKM POpaprancy sa przeciez "prawicowa" partia komuny, zas SLD jest lewica. Tak postepuja tylko ostatniej kategorii swintuchy bez jakjichkolwiek zasad etycznych i moralnych!!! PS - A swoja droga mafia paliwowa musi posiadac bardzo dlugie lapy siegajace gleboko do czerwonego Sejmu i czerwonego sadownictwa z Cwiakalskim na czele. Tym razem komuchy uparly sie aby odstawic nocna zmiane w bialy dzien. Jednak nie powiodlo sie! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek nie łżyj 27.07.08, 15:32 wet3 napisał: > spokojny.zenek napisal: > niech sie wynosza i nigdy nie wracaja > > Widac, ze boisz sie lustracji jak diabel swieconej wody. A co tu niby było o lustracji? > Dlatego tak > goraco wysylasz Kaczorow do nikad. Kaczorów? Przeczytanie ze zrozumieniem przerasta twoje skromne możliwości? Nie martw sie. Oni beda jeszcze > na dlugie lata beda spedzac sen a powiek komuchow. Wracajac do tej > czerwonej farsy w Sejmie, to zauwaz laskawie, ze Komorowski > cierpliwie czekal, az samolot w ktorym byl Ziobro odlecial do > Krakowa a potem dopiero wyslal do Ziobry zawiadomienie. Łżesz. I to wyjątkowo bezczelnie. Samolot Ziobry odleciał półtorej godziny po rozpoczęciu posiedzenia, dwie i pół godziny po wysłaniu przypomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: spokojny.zenek 28.07.08, 14:35 Bredzisz! Samolot odlecial po dziewiatej, a 10 minut pozniej wyslano zawiadomienie do Ziobry. Czemu lzesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: spokojny.zenek 28.07.08, 14:58 www.dziennik.pl/polityka/article213026/Jak_Ziobro_uciekl_przed_komisja.html Jedenasta czasu wschodnioeuropejskiego to jest czasu letniego w Polsce to 9 według jakiego czasu? No chyba że udowodnisz że 11:35 to TEŻ po 9 :P "11:35 Ziobro wsiada na pokład samolotu LOT do Krakowa. "Bilet zarezerwował mi we wtorek poseł Andrzej Adamczyk" - wyjaśnia. Na komisji trwa spór proceduralny między PiS a PO. " Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: spokojny.zenek 11.08.08, 09:37 wet3 napisał: > Bredzisz! Samolot odlecial po dziewiatej O 11.35. Ładnie tak łgać? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: spokojny.zenek 11.08.08, 14:36 spokojny.zenek napisał: > wet3 napisał: > Bredzisz! Samolot odlecial po dziewiatej > O 11.35. Ładnie tak łgać? Czemu lzesz jak pies?! Podsumowanie POpaprancowej zadymy przez Palnika dokladnie podaje czas. Kiedy POpaprancy dowiedzieli sie, ze samolot odlecial do Krakowa o godz.8;35, Komorowski o godz. 9;07 wyslal Ziobrze zawiadomienie na stawienie sie na obrady komisji regulanimowej. Szukaj glupich i naiwnych wsrod swoich kumpli i na przyszlosc nie klam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek przestań łgać 11.08.08, 15:05 To, że Ziobro odleciał o 11.35 nie budzi żadnej wątpliwości i sam Ziobro to wyraźnie przyznał. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: spokojny.zenek 27.07.08, 15:35 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) A ani słowa o Żydach - też by było nie na temat tak jak i sprawa lustracji. > Wracajac do tej > czerwonej farsy w Sejmie, to zauwaz laskawie, ze Komorowski > cierpliwie czekal, az samolot w ktorym byl Ziobro odlecial do > Krakowa a potem dopiero wyslal do Ziobry zawiadomienie. Przeciez > dokladnie o tym wiemy. "Dokładnie" to dziennik wydusił od Ziobry że było na opak >>Wczorajszy "Dziennik" ustalił jednak, że obrady komisji rozpoczęły się godzinę przed wylotem Ziobry do Krakowa (samolot odlatywał o 11.35). Ziobro przyznał "Dziennikowi", że w obradach mógł uczestniczyć, ale "nie widział powodu, by spontanicznie ulegać szarganiu jego praw".<< wyborcza.pl/1,75248,5493250,Ziobro_kreci__Cwiakalski_sie_tluma czy.html Przykre co? Okazał się drobnym kłamczuszkiem. Ale co to dla niego? Nie pierwszy i nie ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Sprawa Ziobry to "pikuś" 27.07.08, 15:51 Tak naprawdę cała "sprawa Ziobry" to pikus(durne laptopy, przecieki w niestotnych sprawach) w porównaniu z prawdziwymi problemami Polski ( no i pospolita zemasta dla niektórych) Co by sie stało gdyby Komorowski odpuscił ? Demokracja by w Polsce upadła ? Stonka by zeżarła plony czy może złoty by stracił w stosunku do jena? Bardzo jestem ciekaw czy kiedykolwiek zobaczę taka sama zawzietośc wszystkich stron w dyskusji np nad budżetem , budowa autostrad , reforma edukacji czy chociazby ustawą prawo zamówień publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Sprawa Ziobry to "pikuś" 27.07.08, 16:18 > Tak naprawdę cała "sprawa Ziobry" to pikus(durne laptopy, > przecieki w niestotnych sprawach) w porównaniu z prawdziwymi > problemami Polski ( no i pospolita zemasta dla niektórych) > Co by sie stało gdyby Komorowski odpuscił ? > Demokracja by w Polsce upadła ? "Pikuś"? Kłamca na stanowisku ministra sprawiedliwości to "pikuś"? Człowiek który doprowadził do montowania spisku przeciwko legalnie sprawującemu urząd wicepremierowi to "pikuś"? Człowiek który naginał prawo próbował prowadzić Polskę w kierunku państwa policyjnego to "pikuś"? Burda na posiedzeniu Sejmu urządzona w stylu Samoobrony przez poważny klub poselski mieniący się Prawem i Sprawiedliwością to "pikuś"? Oczywiście że demokracja w Polsce nie upadła bo zadziałały jej mechanizmy i ludzie zachowujący się jak przestępcy zostali przez wyborców odsunięci od władzy. Nie Remik - nie za swoje poglądy, katolickie, lustracyjne czy inne - ale za konkretne działania. Już parę razy zostały tego typu sprawy zlekceważone - chuligańskie wybryki Kaczyńskich uczestniczących w paleniu kukły obowiązującego prezydenta, zamach stanu szykowany przez Olszewskiego&Macierewicza - dziś nazywany kłamliwie "Nocną zmianą", oskarżenie urzędującego premiera Oleksego o zdradę - które ani nie zakończyło się udowodnieniem mu winy ani skazaniem pomawiającego, fałszywe oskarżenia wobec Cimoszewicza zmuszającego do wycofania się. Gdyby wszyscy ci ludzie w odpowiednim czasie odpowiedzieli za swoje czyny co by ich albo usunęło na zawsze z sceny politycznej (Remik - jeszcze raz czyny a nie poglądy) albo nauczyło poszanowania dla prawa i wypowiadanych przez siebie słów jak by dziś wyglądał polski Sejm? Nie było by w nim więcej uczciwych ludzi zajmujący się tymi sprawami o których mówisz? No i co mamy (my obywatele) darować Ziobro i PiSowi ich wybryki? To jak tyle się im upiekło to jakie numery wykręcą ich następcy? Ot kierując się głupotą i populizmem PO zniesie się immunitet poselski. Masz w banku że jak nie zrobi się z panem Z. dziś porządku ktoś wpadnie na pomysł aresztowania w krytycznym momencie Marszałka Sejmu. No i co z tego że dowody przeciwko niemu będą równie mocne jak te przeciwko PO w aferze billboardowej czy przeciwko Blidzie? Będzie ups po sprawie? > Bardzo jestem ciekaw czy kiedykolwiek zobaczę taka sama zawziętości > wszystkich stron w dyskusji np nad budżetem , budowa autostrad , > reforma edukacji czy chociazby ustawą prawo zamówień publicznych Niestety ludzi zdolnych do takich dyskusji z Sejmu usunięto jako różowych czy lumpeninteligentów. Zrobili to na spółkę PO z PiSem. Wykolegowano ich bo w toku różnych głosowań okazali się frajerami i zamiast głosować "pod publiczkę" woleli głosować dla dobra Polski tak jak oni to dobro rozumieli. Mechanizm ten wyrżnął też takich ludzi jak Marek Jurek. Też okazał się ideowym frajerem. A Ty sam jak widzę pogłębiasz tą sytuację zamiast popierać tego "frajera" popierając tych co go cynicznie wykończyli. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Sprawa Ziobry to "pikuś" 27.07.08, 17:15 Ziobro tworzył państwo policyjne ? Chocby i chciał to z kim (majac taki opór w wymiarze sprawiedliwości) Moim zdaniem walczył z korupcją , bandytyzmem i teraz po prostu jest obiektem zemsty. Co do "frajerów" politycznych i propozycjie abym glosował na M. Jurka. Wybacz, ale wtedy to ja bym był frajerem politycznym. Ja zagłosuje na Jurka a moi przeciwnicy na Palikota. Wiesz jakie szanse ma Jurek w starciu z Palikotem popieranym przez media? Zaraz sie dowiemy od Palikota ,że Jurek ijest alkoholikiem z rakiem watroby, na dodatek bije zone i dzieci, kradnie samochody, bierze łapówki i sika sasiadom na wycieraczki. Dopóki media bedą kreowac rzeczywistośc(klamac po prostu)i wspierac ludzi typu Palikot czy Sawicka, muszę głosowac na ludzi silniejszych od Jurka. Chocby i z licznymi wadami. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Sprawa Ziobry to "pikuś" 27.07.08, 20:21 > Ziobro tworzył państwo policyjne ? Tak tworzył takie państwo. > Chocby i chciał to z kim (majac taki opór w wymiarze > sprawiedliwości) To nie wymiar sprawiedliwości takie państwo tworzy - to prokuratura i specsłużby. Na szczęście wymiar sprawiedliwości będąc w miarę niezależnym od PiS hamował takie zapędy ściśle rozliczając ludzi Ziobr z konkretnych dowodów które okazywały się za każdym razem mocno naciągane (z tych głośnych spraw). > Moim zdaniem walczył z korupcją , bandytyzmem i teraz po prostu > jest obiektem zemsty. Niestety tylko Twoim zdaniem, a na szczęśie więkrzości obywateli nie. On tylko mówił, że z nimi walczył. Realnie walka z korupcją oznaczała walkę z opozycją i ludźmi którzy mu podpadli osobiście (lekarze - za śmierć ojca, prawnicy - za kiepskie noty na uczelni). Jakoś np nauczycieli nikt za łapownictwo przez Ziobrę nie ścigał, nie ścigał też nikt egzaminatorów na prawo jazdy, czy celników. Tzn - oczywiście byli oni wszyscy ścigani ale z normalnym natężeniem jak za czasów innych rządów. To wyraźnie wskazuje to o czym wyżej pisałem. > Co do "frajerów" politycznych i propozycjie abym glosował na M. > Jurka. > Wybacz, ale wtedy to ja bym był frajerem politycznym. Tak? No coś takiego. Wiesz - a ja myślałem że się posiada poglądy albo ich się nie posiada. > Ja zagłosuje na Jurka a moi przeciwnicy na Palikota. > Wiesz jakie szanse ma Jurek w starciu z Palikotem popieranym przez > media? Palikota wspierają media? A co to znaczy "media"? Np Nasz Dziennik? TV Trwam? A może wspiera go "Dziennik" czy "Wprost"? A może "Rzeczpospolita"? A może TVP - telewizja o największej oglądalności i największym zasięgu w Polsce? A może największe w Polsce radio - państwowe Polskie Radio? Wiesz - jak to ma być poważna dyskusja to daruj sobie takie bzdury. Nie ma i nie było jakiegoś "antyPiSowego" spisku medialnego. Co najwyżej jest to co raz już Ci pisałem. Media tworzy inteligencja - PiS co mógł robił by wszystkich ludzi z inteligencji do siebie zrazić. Nikt nie będzie wychwałał tego co nazywa go lumpeninteligentem. > Zaraz sie dowiemy od Palikota ,że Jurek ijest alkoholikiem z > rakiem watroby, na dodatek bije żone i dzieci, kradnie samochody, > bierze łapówki i sika sasiadom na wycieraczki. Myślisz, że Palikot tak samo jak Kurski czy Wasseraman najpierw nakłamie, a potem mimo wyroku sądowego nie będzie chciał sprostować? Od tego są sądy by takie sprawy wyjaśniać. Próbowała Kaczyński go pociągnąć do odpowiedzialności karnej? Jak widać - Palikot zarządał od Kaczyńskiego przedstawienia dowodów dobrego stanu zdrowia. Reakcja Kaczyńskiego była dziwna. Mógł to poprostu zlekceważyć, a on zaczął (tzn. osoby go reprezentujące) kręcić. W końcu obiecano że taki raport zostanie przedstawiony i.... cisza. Nie daje Ci to nic do myślenia? Wszystkim daje, a Tobie nie? > Dopóki media bedą kreowac rzeczywistośc(klamac po prostu)i > wspierac ludzi typu Palikot czy Sawicka, muszę głosowac na ludzi > silniejszych od Jurka. Chocby i z licznymi wadami. Na kłąmstwo jest prawo. Uważasz że ktoś skłamał na twój temat? Broń swojego dobrego imienia przed sądem!! Sawicka? Media ją wspierały? Czy raczej opowiedziały niewygodną dla PiSu sprawę ze "złapaniem jej na gorącym uczynku". Prawdą jest, że do momentu rozpoczęćia akcji CBA Sawicka nie popełniła żadnego przestępstwa? Prawdą jest że "rozpracowanie" Sawickiej trwało prawie cały rok? Prawdą jest, że Sawicka próbowała pośredniczyć w prywatyzacji już prywatnego szpitala? Prawda że była łatwym celem dla każdego prowokatora bo była skrajną idiotką (i dobrze tak PO, że sobie takie posłanki dobiera). Prawdą jest, że nie prowadzono podobnych "testowych" akcji wobec kogokolwiek związnego z PiS? Prawdą jest, że specsłużby nie powinny szpiegować, prowokować podpuszczać ludzi na stanowiskach w Polsce, ale raczej dbać by tacy prowokatorzy, szpiedzy i inne osoby mające zamiar "kręcić lody" przy nich się nie kręcili? A może porozmawiamy o sprawie Blidy i całej masie niejasności, kłamstw i matactw, które się z nią wiążą i które te wstrętne "antyPiSowe" media ujawniły? No gdyby nie one tak fajnie by się PiSowi rządziło ale ci wstrętni dziennikarze musieli wszystko wytknąć i o wszystkim napisać. Jasne, że musisz głosować. Bo tylko tak zrealizujesz swoje ideały. Pytanie - czy są te o których piszesz czy te które reprezentuje PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Na kłamstwo jest prawo ? 27.07.08, 21:26 Piszesz: na kłamstwo jest prawo. Ale nie ma w Polsce obowiązku walki przed sadem o swe dobre imie. Jest wielu ludzi ,którzy po prostu nie ida do sadu , gdy ktoś ich zniesławi. Po prostu nie sa pieniaczami, nie ufaja sadom , nie maja pieniedzy na długie procesy w końcu sa "ponad psie głosy". Bardzo watpie ,aby czlowiek pokroju M. Jurka pozywał do sady jakiegos potencjalnego Palikota za obraze- to tylko byłby spektakl dla mediów. Jak wiesz media chetnie napiszą ,ze "podobno sikał na wycieraczke". Ale po dwóch latach procesu nikt nie bedzie zainteresowany wyrokiem. Polityka to w Polsce chamska,prymitywna walka. Jurek nie ma do niej predyspozycji. Nie wiem czy "na szczęście" czy "niestety". Wydaje mi się, że PO zasmakowała w tej walce. Zamiast zajmowac sie autostradami może sie kłócic z PiSem o zniszczone laptopy. A w walce o laptopy ma wiecej do powiedzenia niż w sprawie autostrad. A PiS też sie cieszy. Media o nim mowia. Nie znika jak M. Jurek. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na kłamstwo jest prawo ? 27.07.08, 22:12 > Piszesz: na kłamstwo jest prawo. > Ale nie ma w Polsce obowiązku walki przed sadem o swe dobre imie. > Jest wielu ludzi ,którzy po prostu nie ida do sadu , gdy ktoś ich > zniesławi. > Po prostu nie sa pieniaczami, nie ufaja sadom , nie maja pieniedzy > na długie procesy w końcu sa "ponad psie głosy". > Bardzo watpie ,aby czlowiek pokroju M. Jurka pozywał do sady > jakiegos potencjalnego Palikota za obraze- to tylko byłby spektakl > dla mediów. Nie sądzę by politycy należeli do ludzi, których nie stać na procesy. Nie sądzę by ludzie, którzy jako politycy są elementem układu (tfu), który kształtuje Polskę - tzn bywają posłami, ministrami itd. - jednocześnie udawali że obrażają się na jeden jej element - sądownictwo. Pieniactwo to sądzenie się o byle co i byle kiedy - obrona swojego dobrego imienia przed sądem jak się ma po temu naprawdę wyraźne powody nigdy pieniactwem nie była. Chyba o takich rozmawiamy przykładach nieprawdaż? Jeżeli więc nie dochodzi do procesów sądowych - to jedynie z jednego powodu - strachu przed przegraną - bo może się okazać że człowiek którego tak łatwo bez sądu nazwać oszczercą miał rację wyciągając na jaw różne nasze brudy. Jakoś Agora takiej konfrontacji się nie boi z ludźmi którzy ją (tzn ludzi którzy ją kształtują) oskarżają o różne niecne czyny. I jakoś te procesy wygrywa. Gorzej tylko z oszczercami, którzy nie maja na tyle honoru by wyroki Sądów Rzeczpospolitej wykonywać. > Jak wiesz media chetnie napiszą ,ze "podobno sikał na > wycieraczke". Ale po dwóch latach procesu nikt nie bedzie > zainteresowany wyrokiem. Nikt? Ja na przykład czekam kiedy Panowie Wassermann i Kurski przeproszą Agorę. Czekam kiedy pan Kaczyński przeprosi Wałęsę. Powiedzieli za dużo? Teraz niech odpowiadają za swoje słowa. > Polityka to w Polsce chamska,prymitywna walka. Jurek nie ma do > niej predyspozycji. Nie wiem czy "na szczęście" czy "niestety". Nieprawda. Polityka jest taka jacy są ludzie, którzy ją kształtują czyli politycy. Politycy zaś są tacy jakich ludzie do parlamentu wybierają. Nie podoba ci się chamskość polityki? Wątpię skoro wolisz bandę chuliganów z PiS od znacznie bardziej kulturalnego Marka Jurka. > Wydaje mi się, że PO zasmakowała w tej walce. To akurat prawda. Tyle że są "sto lat za murzynami" czyli PiSem, który wygląda na to że już dogonił Leppera. > Zamiast zajmowac sie autostradami może sie kłócic z PiSem o > zniszczone laptopy. A w walce o laptopy ma wiecej do powiedzenia > niż w sprawie autostrad. Już Ci pisałem - rozliczenie szkodliwej działalności człowieka takiego jak Ziobro na takim stanowisku jak Minister Sprawiedliwości jest tysiąc razy ważniejsza dla państwa niż budowa autostrad. Nie odwracaj od niej uwagi i nie bagatelizuj jej. To nie żaden "pikuś" gdy powoli próbuje się rozmontowywać demokrację. Żałuję tylko że dla PO to nie jest sprawa wagi państwowej tylko element gry (stąd to wszystko tak wygląda jak wygląda). Mimo że ich wole 100 razy bardziej niż PiS - to jednak nie mam złudzeń co do ich poziomu moralnego. > A PiS też sie cieszy. Media o nim mowia. Nie znika jak M. Jurek. O znów zaczynasz bajkę o złych mediach? Już Ci tłumaczyłem jaka ona jest głupia. Teraz Ci dowalę jeszcze jedno. Marek Jurek znów się pojawił w mediach. Dzięki PiSowi i właśnie opowiadaniu tej kłamliwej bajeczki jak to media ich prześladują. Obrazili się na TVN - to na ich miejsce przyszedł Marek Jurek. PiSowi tylko należy pogratulować głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Sprawa Ziobry to "pikuś" 28.07.08, 06:01 remik.bz napisał: > Co by sie stało gdyby Komorowski odpuscił ? > Demokracja by w Polsce upadła ? tak rzuce czasem okiem na to, co wypisujesz w tym watku od paru dni i im wiecej przeczytam, tym rosnie we mnie niechec do dementowania czy prostowania kazdej bzdury, ktora napiszesz. dotego mrozi mnie groza, ze prezentujesz soba poziom swiadomosci przecietnego wyborcy pis. twoje pytania dobitnie dowodza, ze nie masz bladego pojecia o tym, czym jest panstwo prawa, ani ze nie pojmujesz na czym polega postawa propanstwowa, czym jest rzetelnosc, prawomyslnosc, by o sumiennosci, prawdomownosci i honorze nie wspomniec. generalnie uwazam, ze polska jest wolnym krajem, stad glosowac moze kazdy (nie musi). jednak twojemu podobne glosy przekonuja mnie, ze prawo do glosu w wyborach powszechnym byc nie powinno. tak jak pospolitym nie jest prawo do prowadzenia samochodu po drogach publicznych, czy wykonywanie zawodu lekarza. wiecej z tego szkody, niz pozytku, jesli zajmuje sie tym byle kto. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz gratyluję "siły" argumentacji 28.07.08, 08:18 Jesteś typowym przedstawicielem "elit" pro-PO Uważasz siebie za najmądrzejszego , swe poglady za jedynie słuszne. A każdy kto ma inne poglądy jest głupcem I to jest Twój najważniejszy argument w dyskusji Porażajaca pycha PO Całe szczęście,ze mamy demokracje , bo w przeciwnym razie już bys mnie zamknął za to ,że nie popieram Twoich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: gratyluję "siły" argumentacji 28.07.08, 08:27 Czy ty się zaciąłeś? Nie potrafisz już wymyślić niczego oryginalniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: gratyluję "siły" argumentacji 28.07.08, 12:50 Remik - jakoś, wszelkie watki w których próbowałem merytorycznie z Tobą rozmawiać się urywały bez Twoich odpowiedzi. O ile się nie urywały powtarzałeś wciąż te same tezy - mimo, że wcześniej już Ci podałem dlaczego uważam je za fałszywe. Niestety fałszywości mojego podejścia do tych tematów - co by broniło Twój punkt widzenia już nie podałeś. No i sprawa fundamentalna - TAK jestem święcie przekonany, że moje poglądy są słuszne, TAK uważam że mam odpowiedni poziom intelektu by takie poglądy wygłaszać. Dziwię się, że ktoś może uważać, że to co głosi jest głupie, a sam wypowiadając jakieś opinie miałby być za głupi by je samemu zrozumieć. Jedna sprawa - wiem na jakich sprawach słabo się znam i tam nie wypowiadam się, aż tak "mocno". Potrafię przyjąć czyjeś argumenty jeśli zechce je przedstawić i odpowiednio umotywować. Potrafię rozpoznać kto się na czymś naprawdę zna, a kto jest tylko oszustem. Np jak ktoś zamiast cytować określone przepisy potrafi tylko opowiadać "zapytaj się studentów prawa" w dodatku każdy co choć jedną gazetę w życiu przeczytał widzi że to jest bzdura - opinii takiego człowieka nigdy poważać nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: spokojny.zenek 27.07.08, 16:08 dlaczego klamiesz? Sam Ziobro przyznal, ze tzawiadomienie dostali o terminie komisji wiedzial......ale nie zamierzal pojsc! To slowa samego Ziobry. Wiec nie klam, bo my jednak umiemy czytac i sluchac.... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Medialny magiel 27.07.08, 16:05 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080726&id=my13.txt Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Biedne ach biedne amerykańskie Murzyny. 27.07.08, 16:20 Mogę razem z Tobą popłakać nad ich losem jak Ci to sprawi przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Biedne ach biedne amerykańskie Murzyny. 28.07.08, 01:52 maaac napisał: > Mogę razem z Tobą popłakać nad ich losem jak Ci to sprawi > przyjemność. T: A skąd NAGLE takie przypuszczenia że mnie takie coś sprawi przyjemność ? ! No przecież wy liberałowie,nam zwolenikom RM przypisywaliście zawsze conajmniej rasizm ! ? : ) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Biedne ach biedne amerykańskie Murzyny. 28.07.08, 06:45 Zawsze mnie rozczula "antykomunista" wykazujący zerową wiedzę o czasach komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Biedne ach biedne polskie Murzyny. 28.07.08, 17:23 maaac napisał: > Zawsze mnie rozczula "antykomunista" wykazujący zerową wiedzę o > czasach komunizmu. T: żeby mieć dobrą wiedzę na temat komunizmu to trzeba było tym komunistą najpierw być i to jeszcze wysoko.Dobra wiedza o tym systemie była tylko dla wybranych i to też nie wszystkich i w różnym stopniu.Natomiast masom to sadzili zabarwiony na czerwono kit który miał się nijak do rzeczywistości.Zresztą nie od przypadku zaraz PO okrągłym stole,ta cała maszynka propagandowa przemalowała się na niebiesko i szybko znalazła trefne zajęcie w polsko języcznych mediach.No i ta "reszta" wcale też nie musiała dużo wiedzieć na ten temat ,a nawet sama nie była zbytnio zainteresowana. Na co dzień i na własnej skórze odczuwaliśmy skutki tej "zbawiennej" polityki, a to już wystarczyło żeby jasno określały się i hartowały przekonania czy poglądy polityczne.Ci tam na górze to wtedy też zawsze się rozczulali nad białymi murzynami i to aż do łez! (tyle że ze śmiechu ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Biedne ach biedne polskie Murzyny. 28.07.08, 17:48 tychik1 napisał: > żeby mieć dobrą wiedzę na temat komunizmu to trzeba było tym > komunistą najpierw być i to jeszcze wysoko. czyli ktos, kto za przekonania albo dzialalnosc niebandycka siedzial w peerelowskim wiezieniu, pojecia o komunizmie nie ma? rozumiem, ze tekst mial byc przasny, ale bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Biedne ach biedne polskie Murzyny. 28.07.08, 18:03 No cóż jednym Bozia daje rozum, innym dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: Biedne ach biedne polskie Murzyny. 29.07.08, 22:36 priller napisał: > tychik1 napisał: > > > > żeby mieć dobrą wiedzę na temat komunizmu to trzeba było tym > > komunistą najpierw być i to jeszcze wysoko. > > czyli ktos, kto za przekonania albo dzialalnosc niebandycka siedzial > w peerelowskim wiezieniu, pojecia o komunizmie nie ma? rozumiem, ze > tekst mial byc przasny, ale bez przesady. T: Jakieś pojęcie o komuniźmie to mają też amerykańscy Murzyni tyle że na odległość.Natomiast jeśli chodzi już o konkretną wiedzę(czym chwalił się mac)tak o samej ideologi jak i skutkach wprowadzania jej w życie to spokojnie można rzec że :Ci co byli im bliżej i wyżej stoniowo i odpowiednio mogą sobie dzisiaj śmiało przypisywać coraz to lepsze rozeznanie w tym temacie. Dam Ci(Wam)dobry przykład:Jak myślicie kto ma dzisiaj lepszą wiedzę na temat teczek i tego co tam tak naprawde,a co na niby zostało zapisane?Czy ci historycy którzy je dzisiaj badają,czy też tamci ubecy co wtedy te "arcydziła" tworzyli ? Mac tu się przedstawił a już napewno zasugerował że jest conajmniej wybitnie rozeznany,czy nawet wszechwiedzący "O" oraz "W" tym czerwonym bagnie. Zanegował jednocześnie podstawową znajomość tego okresu,tradycji plebejskich jak i całej "myśli"społeczno politycznej(tak już wyszukanie żeby towarzyszy poziomem nie uraźić )u pewnej bliżej nie określonej grupy ludzi włącznie ze mną oczywista. No cóż ! ;)Wszyscy co nie byli wtedy jeszcze małymi dziećmi musieli się z tym systemem zetknąć,nabrać właśne że tamtego doświadczenia i w końcu jak sobie życzycie takiego czy innego pojęcia,wiedzy , czy wyrobienia własnej oceny . A tu nagle pojawia się Alfa i Omega Mac więc odrazu zadałem sobie pytanie:Co ten człowiek i dlaczego może wiedzieć coś wiecej od nas wszystkich ? A nawet jeśli nie o wszytkich mu chodzi,to dobrze żeby sprecyzował kogo to właśnie że wyklucza z posiadania tej tajemnej wiedzy i jeszcze raz zapytam dlaczego ? Pomyliłeś adres Szanowny Priller i chyba tak do kńca nie zrozumiałeś "w czom dieło" ? O to co napisałeś do mnie to powinieneś się był zapytać właśnie że Maca ; ) Jest taki jeden redaktor co za młodu,z domu i nawet pochodzenia był "dobrym" komunistą,a potem oczywiście za komuny siedział. Inny Lolek(czy jak mu tam?)też ponoć wykazywał się nie złą sztuką przygrywania w dwóch orkiestrach na "roz" i to jeszcze w tych samych czasach ! I tu się z Tobą częściowo zgodze,bo czego jak czego ale ani wiedzy,pojęcia,doświadczenia i wszystkiego co najlepsze : )to tym i podobnym ludziom nie można już odmówić i to PO obydwu stronach tego samego medalu (nie dotyczy wszystkich oczywiście). Aaa ten list to miał być pszenny : ) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: niech sie wynoszą i NIGDY nie wracają 27.07.08, 16:36 tacy ludzie nie wiedzą co to honor, kultura i godność osobista, zatem, Zenku, nie spodziewaj się, że się zreflektują i choćby przeproszą za swe zachowanie niegodne murów parlamentu, oni takich sformułowań, jak "noblesse oblige" nie znają, a nawet gdyby znali, to nie są w stanie wyjść ze swych pszenno-buraczanych ram... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: isa.stern 12.08.08, 14:21 isa.stern napisała: > tacy ludzie nie wiedzą co to honor, kultura i godność osobista, zatem, Zenku, > nie spodziewaj się, że się zreflektują i choćby przeproszą za swe zachowanie > niegodne murów parlamentu, oni takich sformułowań, jak "noblesse oblige" nie > znają, a nawet gdyby znali, to nie są w stanie wyjść ze swych > pszenno-buraczanych ram... Masz racje. Dalas dokladny opis Tuska i jego swity. Przypomne ci, ze ludzie ich wygwizdali, a Niesiolowskiemu nawet gebe opluli. Ale ty, jak zwykle mowisz, ze to padal deszcz! PS - Ci sami ludzie powitali Kaczynskiego oklaskami. Odpowiedz Link Zgłoś