toja3003 01.08.08, 09:19 Słusznie, dać ludziom wybór. To samo z lekturami. Niech 25% ustala centrala, 25% nauczyciel, 25% rodzice a 25% uczniowie i od razu będzie ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deerzet W 1992 roku już to planowano w szkołach... 01.08.08, 12:53 W 1992 roku już to planowano w szkołach - nie wyszło z przyczyn ... finansowych. A jeśli mamy pozostawiać dzieciarni wybór form RUCHU, to uważajmy! W tym wieku rozwój SEKSUALNY ma apogeum... Odpowiedz Link Zgłoś
kalatala światełko w tunelu...? 01.08.08, 13:10 Na palcach jednej ręki mozna chyba policzyc uczniów, którzy na w-f chodzą z przyjemnością. Ja sama wspominam zajęcia jako koszmar. Po wypadku jaki miałam w dzieciństwie bałam się piłki - podstawowego przecież sprzętu na w-fie. Nienawidziłam również biagania na początku lakcji, tzw. rozgrzewki. A teraz...? Mam odpowiednie buty do biegania, które pomogły mi przezwycieżyć niechęć do joggingu. Bieganie dla sportu stało się dla mnie podstawową potrzebą ciała i ducha. Ciągle się zastanawiam, czy gdyby nauczyciele w-fu uczyli podstaw prawidłowego biegania oraz uświadamiali jak szalenie ważne są odpowiednie buty, to czy może parki byłyby zapełnione zapalonymi biegaczami...? A bieganie to zdrowie i przyjemność :-) Pozdrawiam wszystkich biegaczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj Minister wymyśli, samorządy mają dać na to forsę 01.08.08, 15:39 Hall ma jedną metodę działania: wymyśla coś i żąda, aby samorządy to wykonały i sfinansowały. Skąd samorządy mają wziąć pieniądze? Ano z funduszy europejskich. Z jakich funduszy i kto to ma załatwić? A co to obchodzi wielką ministerkę? Odpowiedz Link Zgłoś
jusstix1 WF: Nie tylko fikołki i skok przez kozła 01.08.08, 17:31 zgadzam się.trzeba jakoś zachęcić dzieci do ruchu - jeśli będzie więcej możliwości,każdy znajdzie coś dla sebie i będzie uprawiał ten sport, który sprawia mu przyjemność.uważam również,że tak samo powinno być z lekturami (ktoś już chyba o tym pisał) Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa WF: Nie tylko fikołki i skok przez kozła 04.08.08, 10:28 Trzeba tak długo szukać dla dziecka odpowiedniej formy ruchu, aż się do niej zapali - dodaje prof. Wojciech Przybylski - w końcu mądre, sensowne stwierdzenie! Oby jak najszybciej wcielono je w ruch!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gobi05 kolejny "świetny" pomysł Hall 04.08.08, 13:35 a wyjdzie jak zawsze... Brak bazy. Brak kadry. Brak programów. Brak wytycznych. Zwolnić tą babę! MEN będzie lepiej działać bez ministra niż z nią. Odpowiedz Link Zgłoś