scythe_sharpening_stone 17.08.08, 14:39 Człowiek z pasją. Dobrą pasją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalamata99 Re: Polski Indiana Jones? To nie ja! 17.08.08, 19:34 Na pewno jest to wybitny naukowiec, ale z tym szukaniem grobowca Imhotepa to sam sie obnosil choc teraz twierdzi, ze to prasa. Duzy taelnt popularyzatorski co jest wazne w archeologii. Odpowiedz Link Zgłoś
belizarius1 Sezon ogórkowy w pełni 22.08.08, 06:05 Ile razy jeszcze GW będzie pisać o tym samym odkryciu i planach zbudowania u nas kopii grobowca?? Czytałem u was prawie identyczny tekst dwa-trzy lata temu. Czy waszym zdaniem Myśliwiec to jedyny archeolog w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 na drzewo 22.08.08, 09:03 > Ile razy jeszcze GW będzie pisać o tym samym odkryciu i planach zbudowania u na > s kopii grobowca?? Czytałem u was prawie identyczny tekst dwa-trzy lata temu. Raz na 2-3 lata to według Ciebie często??? > Myśliwiec to jedyny archeolog w Polsce? Bo o Niwińskim i jego poszukiwaniach grobu Herhora to wogóle nie pisali. Odpowiedz Link Zgłoś
belizarius1 Re: na drzewo 22.08.08, 20:56 > Raz na 2-3 lata to według Ciebie często??? Jeśli nie ma nic nowego to cholernie często, a w tym tekście nie ma w zasadzie nic nowego. Znakomita większość to powtórka informacji sprzed kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Pomiar wody w wykopie 22.08.08, 07:45 Termohydrometrem zapewne mierzy się poziom wody w wykopie? TermoHIGROmetrem - wilgotność powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
mim05 Re: Pomiar wody w wykopie 22.08.08, 14:42 Dar61 - nie masz racji. Jak sama nazwa wskazuje, mierzy się (-metr) temperaturę (Termo-) wody (-hydro-). Masz chyba rację, że chodzi o wodę w jakimś wykopie lub innej starożytnej dziurze. A może Pan Dziennikarz nie rozróżnia "hydro" od "higro". Bez złośliwości. Termohigrometr służy do pomiaru temperatury i wilgotności mierzonego ośrodka - niekoniecznie powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
seraphica brakuje zdjęć 12.09.08, 03:43 O ileż bogatszy byłby ten artykuł, gdyby obok opisów widniały zdjęcia, a przecież na pewno nimi dokumentowano te wykopaliska. Odpowiedz Link Zgłoś