allspice 29.08.08, 07:33 Miły gest - zgodny z ideą miłości głoszoną przez premiera:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taxal a Tusk ich przyjmie w helmie po dziadku, hahah 29.08.08, 08:07 super bedzie dzis zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Tusk do dymisji !!! PO na śmietnik !!! 29.08.08, 08:44 Tusk do dymisji !!! PO na śmietnik !!! taxal napisał: > super bedzie dzis zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tusk do dymisji !!! PO na śmietnik !!! 29.08.08, 08:52 Nieważne, ile jeszcze będą ujadały płatne dziwki PISSU, chcące bruździć, psuć państwo i przeszkadzać w naprawianiu tego, co PISS napsuł. Społeczeństwo już się poznało, jakim g.wnem był PISS i już nigdy tego badziewia do władzy nie dopuści. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow dlaczego mam placic za przywileje emerytalne 29.08.08, 09:18 Chca wczesniejszych emerytur? Niech placa wyzsze skladki emerytalne. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Donaldu Tusku w Polandzie mieszka ** wierszyk ** 29.08.08, 09:45 Donaldu Tusku w Polandzie mieszka, Rude ma włosy ten nasz koleżka. Uczy się pilnie przez całe ranki Jak bajerować POsłów, POsłanki. A gdy do domu ze sejmu wraca, Też nic nie robi – to jego praca. Aż żona krzyczy: „Donku łobuzie!”, A Tusku ryżą nadyma buzię. Prezydent mówi: „Polska cię czeka”, A on do Peru Leszkowi ucieka. Jarek powiada: „idź do roboty”, Lecz Donku mówi: "Po co kłopoty?". Lecz PeO kocha premierka swego, Bo dobre stołki dał swym kolegom. I z twarzy nie zszedł grymas wesoły, Choć wszyscy widzą, że król jest goły. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Tusk do dymisji !!! PO na śmietnik !!! 29.08.08, 12:53 pe1 napisał: > Nieważne, ile jeszcze będą ujadały płatne dziwki PISSU, chcące bruździć, psuć > państwo i przeszkadzać w naprawianiu tego, co PISS napsuł. Społeczeństwo już si > ę > poznało, jakim g.wnem był PISS i już nigdy tego badziewia do władzy nie dopuści ---------------------------------------------------------- A właśnie społeczeństwo będzie głosować tylko na PIS a nie na złodziei POsrańców Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tusk do dymisji !!! PO na śmietnik !!! 29.08.08, 14:03 I PO i PiS i inne partie, a nawet społeczeństwo na śmietnik, wiesz dlaczego, bo to ludzie, tacy jak TY pchają się do polityki. Nie po to żeby pracować, a po to żeby krzyczeć to, sramto. A w rzeczywistości potrafią tylko przeszkadzać i brać kasę za mlaskanie. Tak więc, zaproponuj konkrety idź na posła i rób, a nie gadaj kto i kiedy na śmietnik. PiS też nie wiele zdziałał, no może przeleciał kilka panienek razem z SO. Może Jarko Kwakwa, też się załapał???? Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Tusk do dymisji !!! PO na śmietnik !!! 29.08.08, 18:03 o nie. Najpierw muszą naprawić szkody. Zamurowali mnie we własnej chacie, Przegrałem firmę z fikcyjną firma Zaraz im procesowy kotlet wysmażę. Ojcu zamordowanemu życia nie zwruca ale inni przeżyja Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Tusk do dymisji !!! PO na śmietnik !!! 29.08.08, 22:37 Ale komu, człowieku? Komu chcesz wytoczyć proces? Na kim chcesz się zemścić? Pamiętaj, zemsta niszczy rozsądek. Otrząśnij się i wtedy do dzieła. Na trzeźwo i bez emocji, to naprawdę działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Glosowaliscie na cuda Tuska to macie!!!! 29.08.08, 09:13 Leniuch darmozjad i tchurz Tusk nic nierobi tylko sie zre z Prezydentem!! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Glosowaliscie na cuda Tuska to macie!!!! 29.08.08, 09:18 Może i "tchurz" Tusk "nic nierobi", natomiast cokolwiek ty robisz - z pewnością nie jest to nauka ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Glosowaliscie na cuda Tuska to macie!!!! 29.08.08, 13:03 ar.co napisała: > Może i "tchurz" Tusk "nic nierobi", natomiast cokolwiek ty robisz - > z pewnością nie jest to nauka ortografii. -------------------------------------------------------------------- A ja ciekaw jestem jakie masz wykształcenie? A innych krytykujesz Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Glosowaliscie na cuda Tuska to macie!!!! 29.08.08, 21:52 rokets_w napisał: Nie domyslasz sie -debilu salonowy??? > ar.co napisała: > > > Może i "tchurz" Tusk "nic nierobi", natomiast cokolwiek ty robisz - > > z pewnością nie jest to nauka ortografii. > ------------------------------------------------------------------- - > A ja ciekaw jestem jakie masz wykształcenie? A innych krytykujesz Odpowiedz Link Zgłoś
kraq ja głosowałem i mam nadzieję na brak zgody na 29.08.08, 11:53 postulaty tych darmozjadów. i to już będzie jak dla mnie wystarczający cud. jak chcą wcześniejszych emerytur, to ok ale nie z moich pieniędzy. albo pracują do 65 roku życia albo niech głodują i mam to w dupie. a cały roszczeciowy socjal w stylu pis trzeba trzymać z daleka od państwa. chcemy płacić podatki na rozwój tego kraju a nie związkowych darmozjadów. ciekawy ten happening z pensją minimalną. pytanie kto jeszcze w tym kraju zarabia pensje minimalną? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz2983 Re: ja głosowałem i mam nadzieję na brak zgody na 29.08.08, 18:52 Mnostwo ludzi zarabia najnizsza krajowa. Jestem wstanie wymienic wiecej osob co zarabiaja minimalna niz tych, ktorzy dostaja wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: ja głosowałem i mam nadzieję na brak zgody na 29.08.08, 21:56 kraq napisał: Np - ja. 32 lata pracy i na 1/2 etaty / wykszt.wyzsze + studia podyplomowe + certyfikat krakowski - niecale 1000PLN. To Sl.Zdrowia.Ale ja nie wchodze w uklady i tak mam, jak mam. A WY - inaczej najpewniej. Gnidy! > postulaty tych darmozjadów. i to już będzie jak dla mnie > wystarczający cud. jak chcą wcześniejszych emerytur, to ok ale nie z > moich pieniędzy. albo pracują do 65 roku życia albo niech głodują i > mam to w dupie. a cały roszczeciowy socjal w stylu pis trzeba > trzymać z daleka od państwa. chcemy płacić podatki na rozwój tego > kraju a nie związkowych darmozjadów. ciekawy ten happening z pensją > minimalną. pytanie kto jeszcze w tym kraju zarabia pensje minimalną? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 08:11 "- Manifestacja nie jest związana z żadną akcją protestacyjną, po prostu chcemy nią zapoczątkować szeroką debatę społeczną - tłumaczy Rybicki." Nie mamy nic konkretnego do powiedzenia, ale nauczyliśmy się zwrotu "debata społeczna", więc to też dobry powód żeby sobie podemonstrować. "- Nasza działka to przygotowanie materiałów dla dziennikarzy, konferencje prasowe i reklama w mediach - mówi Natalia Krawczuk z On Board." Na to idzie kasa związków? Są tak ograniczeni, że nie potrafią przygotować konferencji prasowej? O co chodzi? O PR? Czy o działanie dla dobra pracowników? "Część związkowców będzie poprzebierana, m.in. w husarskie hełmy i skrzydła. To pomysły zaczerpnięte od niemieckich związkowców." No baaa, bo polscy siermiężni działacze związkowi mogą w najlepszym wypadku opony podpalić, mutrami w okna budynków rządowych rzucać albo policję trzonkami kilofów atakować. Jedyny w tym plus, że niemcy ich troszkę ucywilizują "W południe na placu Piłsudskiego ma się pojawić 50 tys. związkowców z całego kraju. - Większej demonstracji nie pamiętam - mówi Jacek Rybicki, wiceprzewodniczący związku." Czyli 50tys ludzi którzy mogliby wyrabiać PKB, przez cały dzień będzie dmuchać w gwizdki i balony. Wspaniale. W Polskę idziemy... Nigdy nie przepadałem za związkowcami, kojarzą mi się z działaczami sportowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 09:31 A może by tak związkowcy ujawnili, ile będzie kosztować ta całodzienna wycieczka do Warszawy na koszt szeregowych związkowców? Ciekawe, co na to powiedzieliby ci szeregowi idioci ze związków, którzy płacą składki na utrzymanie i wycieczki darmozjadów. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 To nie podwyżki płac................... 29.08.08, 08:11 prowadza do wzrostu gospodarczego-mowia pracodawcy.Ciekawe ile zgarniaja na miesiac? Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: To nie podwyżki płac................... 29.08.08, 10:56 presentation1 napisał: > prowadza do wzrostu gospodarczego-mowia pracodawcy.Ciekawe ile zgarniaja na mie > siac? Pewnie że wzrost płac nie prowadzi do wzrostu gospodarczego. Wzrost płac jest wynikiem tego wzrostu. A to ile zarabia pracodawca jest jego sprawą. Zazdrość nie jest pozytywną cechą. Odpowiedz Link Zgłoś
ogro 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 08:12 Proszę związkowców o odpowiedź na jedno pytanie: czy jest drugi kraj na świecie gdzie 80procent pracowników przechodzi na wcześniejszą emeryturę (przed osiągnięciem wieku emerytalnego) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Jaki kraj ma złodziejski ZUS ??? 29.08.08, 08:45 Jaki kraj ma złodziejski ZUS ??? ogro napisał: > Proszę związkowców o odpowiedź na jedno pytanie: czy jest drugi kraj > na świecie gdzie 80procent pracowników przechodzi na wcześniejszą > emeryturę (przed osiągnięciem wieku emerytalnego) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jaki kraj ma złodziejski ZUS ??? 29.08.08, 08:50 Praktycznie - każdy, nie licząc dzikusów Odpowiedz Link Zgłoś
r1234_76 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 08:16 tylko tego co pracownicy w Europie? bez podstaw gospodarczych na dłuższą metę to mrzonki. obecnie pracownicy w Europie niestety przejadają przyszłość swoich dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 08:38 "Część związkowców będzie poprzebierana, m.in. w husarskie hełmy i skrzydła. To pomysły zaczerpnięte od niemieckich związkowców" A co - niemieccy związkowcy przebrali się w mundury Wehrmachtu? Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 Pani Bochniarz powinna lecieć na księżyc, albo 29.08.08, 08:50 na Bialoruś-tam potrzebują takich fachowców od dyrdymałów Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_kretynow Re: kenzoo3 na prezydenta na ksiezycu 29.08.08, 09:19 Taki lebski gosc sie marnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rosfita 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 08:54 Panie Śniadek niech Pan od razu zapisze się do PiS a nie mami ludzi pseudowalką o ich prawa. Jest Pan oszustem i partyjnym pisowskim aparatczykiem, który chce na plecach zwykłych ludzi wejść na salony. Polska nie potrezbuje rtakich oszustów jak Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
maryskacomamiska Re: 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 08:55 pewnie tylko na idei sie skończy bo jak za rok pierwsi emeryci z OFE zobaczą na kwitku ile dostali kasy to kosy postawią na sztorc i ruszą pogonić pawlaka i liberałów-aferałów a zwłaszcza pomysłodawcę tej reformy emerytalnej. Nie tak miało być a pięniędzmi z OFE miał kazdy gospodarować w sposób jaki uważa za najbardziej stosowny Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 09:07 >pewnie tylko na idei sie skończy bo jak za rok pierwsi emeryci z OFE > zobaczą na kwitku ile dostali kasy to kosy postawią na sztorc i > ruszą pogonić pawlaka i liberałów-aferałów a zwłaszcza pomysłodawcę > tej reformy emerytalnej. Nie tak miało być a pięniędzmi z OFE miał > kazdy gospodarować w sposób jaki uważa za najbardziej stosowny Zapomniałaś już że to solidarnościowy rząd wprowadził reformę emerytalną? Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Związkowcy bawią się kosztem ludzi pracy... 29.08.08, 09:06 Te protesty maja przekonać ludzi, że związkowcy są niezbędni w zakładch pracy. A ja mówię - nieroby związkowe do roboty !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sandyman 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 09:08 Nie wiem, czy bedzie im tak wesolo. Leje desz, wieje wiatr i jest zimno. Zachciało sie wycieczki do stolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 A BOLka zabraliście ze sobą 29.08.08, 09:10 solidarność odpowie jak to zarządzanierm znidszczyli dorobek naszego kraju. Gzie są polskie auta,rowery,komputery,monitory,drukarki,zegarki,telefony.......W sądach wygrywają fikcyjne firmy, Urzędy miasta zamurowują niepokornym mieszkańcom mieszkania. A teraz za swoje osiągniecia Chcą podwyżek , wczesnych emerytur, Moja ciotka pielęgniarka wyjechała do włoch teraz zarabia ok 10.000 PLN /m-c,przedsiębiorcy nie płacą ZUS i podatków gdyż Chiny wykończyły co mogły to jest już koniec. To co teraz my inzynierowie przedsiębiorcy mamy sie poddać bolkom? Odpowiedz Link Zgłoś
cecora Grokiewicz z Kwasniewską wyjdą do protestujących? 29.08.08, 09:14 tak jak miało to miejsce z pielęgniarkami? Może Napierniczak - lider lewicowy z Szenyszyn? Albo Niesioł przytuli się do strajkujących jak było rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 P Krause przewodniczący z Wrocławia OZZ Solidarnoś 29.08.08, 09:20 jest zarazem przewodniczącym Klubu Radnych prezydenta Wrocławia Rafała Dutkiewicza. Któremu pokazałem dokumenty że zamurowano mnie w moim mieszkaniu a zarząd Wrocławia milczy 12 lat. Zrobiła to osoba z zarządu s. MSWiA. Pytanie czy to jest kolejny pionek wrocławski w układance czyli Minister Premier MSWiA, Szef komendy głównej Policji, Minister kultury sam Prezydent Wrocławia który dokonal tego aktu zamurowania, A we wszystkich ministerstwach są naszi z wrocka. Czy SOLIdarność już wie kto i jaki układ ich reprezentuje. I nczemu stali się pogardzanym pośmiewiskiem społecznym? pozdrawiam społeczność w wierze o lepsze jutro www.twojprezydent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alessandro2005 I na zabawie niech sie skonczy! Wara od naszych 29.08.08, 09:22 pieniedzy. Ludzie strzezcie sie tych darmozjadow. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Dziekujemy solidarności za niszczenie Polski . 29.08.08, 09:24 Rosjanie i Niemcy bez waszej pomocy nie mogli tego dokonać . Wam może to się udać . Powodzenia w zniszczeniu tego politycznego tworu . Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 pieknie POwiedziane 29.08.08, 09:26 Chcemy kas fiskalnych ROLNICY/prawnicy i lekarze. KRUS zamiast ZUS, Cofnąć przywileje mundurówce i górnika oraz naprawienie szkody za nierówność konstytucyjną czyli prawny terroryzm. Czy takie tablice pojawią sie u 50.000 bolków? Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec A my mamy na nich pracowac.... 29.08.08, 09:28 Ja nie moge przejsc na wczesniejsza emeryture. Warunki pracy takze mam nie najlatwiejsze. I ja mam zasuwac do 70 roku zycia, zeby sobie wypracowac godna emeryture i placic po drodze na tych dziadow, ktorzy jedyne co potrafia to przyjechac do Warszawy i ja zdemolowac. Wypierniczac do siebie. Zrobcie sobie zadyme w domu. Co? Tam nie mozna, bo szkoda miasta? Bo rodzina i sasiedzi Was kopna w tylek jak rozwalicie czy zablokujecie centrum? Zarabiaja niezle, przechodza sobie na emerytury w wieku 45 lat i jeszcze nie musza pracowac, bo ciagle demonstruja lub strajkuja. We lbach sie poprzewracalo. Odpowiedz Link Zgłoś
cecora 50 tysięcy wesołych demonstrantów 29.08.08, 09:30 Pielęgniarka wolność niosąca, "Solidarność" korki powodująca Gdzie? W Tefałenie dwudziestym czwartym oczywiście. Z jednym, a właściwie dwoma zastrzeżeniami. Po pierwsze - pielęgniarka musi protestować przeciwko rządowi Jarosława Kaczyńskiego - wtedy przyjeżdża do niej pani eksprezydentowa, poseł Kalisz dowozi suchy prowiant, Kazimiera Szczuka uświadamia, Marek Kondrat i Krystyna Janda uwrażliwiają (pileęgniarki na na sztukę a społeczeństwo na biedę) a policja, która zadbała tylko o to, aby warszawiacy nie utykali w korkach jadąc do pracy i przesunęła panie pielęgniarki z jezdni na chodnik - doczekała się niewybrednych epitetów. "Solidarność" zaś musi protestować przeciwko Rządowi Miłości i Zaufania, Wtedy dowiemy się od tefałenu, że miasto będzie sparaliżowane, że będą korki, że w organizacji manifestacji brała udział wynajęta firma, a wreszcie - od bardzo mądrych ekspertów, w tej liczbie także tych nabardziej w tym przypadku bezstronnych bo z organizacji pracodawców - że hasło "godna płaca i emerytura" na pewno byłoby zrealizowane, gdyby nie związki zawodowe. Naturalnie wszelkie skojarzenia choćby z tym jak tv rządowa relacjonowała paradę z okazji Święta Wojska Polskiego przed rokiem i teraz mogą być jedynie dziełem przypadku. Przypadkiem zatem rok temu, kiedy paradę organizował PiS, martwiliśmy się wspólnie z walterówkami o losy asfaltu w Alejach Ujazdowskich oraz porównywaliśmy paradę warawszką z moskiweską. W tym zaś roku byliśmy dumni z polskiej armii, która jest już prawie profesjonalna - dzięki miłościwie nam panującym. cytadela.salon24.pl/90684,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Biedactwo... 29.08.08, 09:41 Ty to masz przerabane. Zmuszaja Cie do ogladania TVN24, czy co? Przywiazali Cie do krzesla i wlaczyli tv? Wyjscia nie masz? Jest wiele mediow. Wlacz sobie TVP i odwal sie od TVN. Jak ci sie on nie podoba to nie ogladaj. Ja ogladam z przyjemnoscia. Nie mowie ci, jak ma cos tam relacjonowac TVP czy RadioMaryja, bo mnie to wali. Nie ogladam, nie interesuje mnie co wy tam sobie wymyslacie. Ja wiem, ze boli to, ze to TVN24 to najlepsza stacja w kraju i TVPInfo moze sobie tylko pomarzyc o takim poziomie, ale to juz nie bol TVN24, ze jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
cecora Re: Biedactwo... 29.08.08, 09:45 Ty to masz przerąbane. Zmuszają Cie zapewne do pisania na forum pochlebnych peanów na cześć TVN. Abo tam pracujesz za co bierzesz kasę. Można to porównać z dawaniem doopy za pieniądze albo jesteś tak mocno ograniczony że tę doopę dajesz z przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
dryfulec Re: Biedactwo... 29.08.08, 09:48 No, widzisz. Na dodatek glupis jak but. Nie potrafisz zrozumiec nawet, ze ktos moze napisac o czyms cos dobrego bez zaplaty. Zakladam, ze czerpiesz z wlasnego przykladu. Skoro tak, to powiedz mi, zalosny propagandzisto - ile ci placa za plucie na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba chcecie podwyżki - przestańcie płacić składki na S 29.08.08, 09:31 Od razu podniesie sie wam wypłata netto. A jak z zakładu wypadną etatowi "związkowcy" to i będzie można zwiekszyć fundusz płac o dotychczasowy haracz dla nieroba. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 apel do TAXI . Sugeruję dołączcie sie do nich za 29.08.08, 09:33 to że kasy fiskalne Wam wcisneli. Zróbcie tablice "Chcemy kas fiskalnych ROLNICY/prawnicy i lekarze. KRUS zamiast ZUS " pozdrawia www.twojprezydent.pl - jestem z Wami i równością konstytucyjną Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy emełytuła dla płemieła 29.08.08, 09:59 Mają m.in. zbierać wśród przechodniów datki na "wcześniejszą i zasłużoną" emeryturę dla premiera Tuska Odpowiedz Link Zgłoś