easy.teraz 09.09.08, 08:10 Czy min. Sikorski za pośrednictwem GW przedstawia w ten sposób ofertę zatrudnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lazy_sod W GoWnianej bez zmian 09.09.08, 08:40 www.rp.pl/artykul/2,188123_O_cudzie_nie_ma_mowy.html "A krytycy PiS-owskiej polityki zagranicznej? Miało być zupełnie inaczej, nowy styl premiera i ministra spraw zagranicznych miały zdecydowanie poprawić naszą sytuację w Europie i na świecie. Czy to się dokonało? W żadnym wypadku – w naszych relacjach z Niemcami nie zanotowaliśmy żadnych postępów w różniących nas kwestiach odszkodowań, gazociągu północnego czy muzeum wysiedleńców. Obecność Angeli Merkel na premierze „Katynia” czy poklepywanie się z Donaldem Tuskiem po ramionach nie zmieniły niczego, literalnie niczego, w naszych stosunkach. Podobnie w relacjach z Moskwą – wizyta naszego premiera na Kremlu okazała się bezużyteczna z punktu widzenia poprawy naszych kontaktów z Rosją. Co więcej, w ostatnim czasie pogorszyły się one znacząco. I podobnie jak w relacjach wewnątrzpolskich, nie jest to wina tylko Platformy i jej polityków, ale także, a w tym przypadku przede wszystkim, partnera. To Moskwa nie chce polepszenia naszych relacji i nic się w tej sprawie nie da zrobić. Ale świadczy to o tym, że poprzednie ochłodzenie na tej linii nie było wynikiem jakiejś nieodpowiedzialnej i awanturniczej polityki Kaczyńskich, ale po prostu sprzeczności interesów Polski i Rosji. Za rządów PO pogorszyły się natomiast nasze stosunki z USA oraz sąsiadami wschodnimi, szczególnie z Ukrainą – co w obu przypadkach było wynikiem działań lub zaniechań nowego gabinetu. Okazało się bardzo szybko, że ci, którzy oczekiwali, że polityka uśmiechów łatwo załatwi nasze problemy na arenie międzynarodowej, muszą się czuć rozczarowani. Chyba dociera do nich powoli fakt, że polityki zagranicznej państwa nie mierzy się stylem, językiem, atmosferą i liczbą nieprzychylnych nam artykułów w prasie zachodniej, ale realnymi, namacalnymi i wymiernymi efektami. A tych po roku rządzenia PO zwyczajnie brak (jedynym pozytywem dla wyborców PO jest realna perspektywa wycofania polskich wojsk z Iraku, co było obietnicą wyborczą Platformy)." Odpowiedz Link Zgłoś
ra88 Samotność Sikorskiego 09.09.08, 08:52 "Po sukcesie w negocjacjach w sprawie tarczy " - oddanie Polski pod zaglade, faktycznie jest sukcesem Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 Samotność Sikorskiego 09.09.08, 08:55 Doprawdy jest wzruszające, że przeciwnicy GW tak wiele czasu poświęcają na wpisy w tej znienawidzonej przez siebie gazecie. Nie macie swojego słusznego forum ??? Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 kasa z POlskich niewolników frajerów 09.09.08, 09:00 a ja mam dalej zamurowane wejście do mieszkania choć imiennie 460 Posłów i 100 SENatorów imiennie POwiadomiołem. Zero"0" skutecznej reakcji. Może jak by tak stoczniowcom zabrać ta dotację 5miliardów 800 tyś PLN to może rusza te swoje prezydenckie cztery litery www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2468 Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Co ten facet wie o dyplomacji skoro zatrzymał się 09.09.08, 09:07 Co ten facet wie o dyplomacji skoro zatrzymał się w rozwoju na poziomie pierwszej połowy ubiegłego stulecia, bo niedawno komentował planowany transport gazu z Rosji do Europy Zachodniej jako pakt hitlerowsko-stalinowski. Niech się zapisze do „Wprostu”, czasopisma które kiedyś czytałem a dziś wystarczą mi jego żenujące okładki jak ta niedawna z podpisem „Adolf Putin”- oni też tam widać nie potrafią wyjść z publicystyką poza prymitywne straszenie co chwila hitlerowskim mundurkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Agent MI6 i karierowicz 09.09.08, 10:44 Cała jego praca polega na lansowaniu się ile wlezie. Zero wiedzy, za to cwaniactwo i kombinatorstwo Sikorski ma opanowane do perfekcji. Najlepiej czół się jak ruscy atakowali afganistan. Miał wroga i mógł pozgrywać bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
kom.pot Samotność Sikorskiego 09.09.08, 11:25 Cieniasy boją się Sikorskiego, bo zdają sobie sprawę, że wciąga Tuska nosem i jest najgrożniejszym rywalem w walce o przyszłą prezydenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 startowałem bo mnie jak ojca by skasowali 09.09.08, 12:41 i 3 inne osoby. Przeżyłem, urzędowe cymbały rozwaliły mi prawie wszystko (takie na nich zrobiłem wrażenie nauka m.in Piotra Tymochowicza i M. Hermaszewskiego). Zabezpieczyłem cyfrowo ich prawdziwy harakter i cel działań. Teraz widzę, że nie mając osób odPOwiedzialnych za los naszego kraju , Wchodzę do bezwzglednej gry POlitycznej. Ładunków POlitycznych i wiedzy mam Ponad miarę. Czas sprawdzić ich skuteczność i mądrość naszego kraju. I Poskładać dywersyfikację a jest co sami widzicie. Licząc na twoje wsparcie czytelniku www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/mig29.jpg www.twojprezydent.pl/kampania/ Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Sikorski jest mocny 09.09.08, 13:06 Pewnie że Sikorski jest mocny i chłopcy z obu stron go się obawiają. Po pierwsze zna anglo saski klucz kulturowy, myśli nowocześnie i umie się dostosować do panujących warunków. Wogóle w porównaniu z usłóżnym Jarkiem i Lechem oraz miękkim Donkiem to Sikorski naprawde polityk wyższego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Sikorski rozpoczął już batalię o fotel Prezydenta 09.09.08, 15:20 POlski !!! To jest oczywista oczywistość i tylko ryży donek tego nie widzi ! Np. pojechał cicho sza wczoraj do McCaine'a - senatora . W ten sposób Polska włączyła się do kampanii prezydenckkiej w USA na rzecz Neokonserwatystów (żona Apfelbaum) . To on woził Kondomlezzę tu i z powrotem , to on rozpoczął atak na Rosję - w interesie prowokatorów amerykańskich . W tamtejszej opinii funkcjonuje juz tylko ON , a donek jak DONKEY . Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Sikorski to wódz wielki a wielcy są samotni 09.09.08, 23:52 Sikorski to wódz wielki a wielcy są samotni. On jeszcze Polskę poprowadzi, że hej... Odpowiedz Link Zgłoś