lech_kartofel_kaczynski 20.09.08, 16:42 kaczka w piwie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wspolna-flaszka.pl W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 16:44 Trzeba obserwowac dom prezydencki czy aby przypadkiem prezydĘt sie nie wymyka na te impreze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rynsztokowy-blazen_niesiol Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_:)))))) 22.09.08, 21:37 Kartofle jak zwykle zapatrzone w Kacapię muszą świętować Rewolucję Październikową - wielkie święto ich pana i sojusznika - Kacapii :))) Przy okazji dają upust swojej wielkie kulturze bekania, pierdzenia, tłustej golonki i żłopania lichego piwska kiepsko imitującego czeskiego Pilznera :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gerhart_fon_ruskiszajs Re: Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_:)) 24.09.08, 22:38 rynsztokowy-blazen_niesiol napisał: > Kartofle jak zwykle zapatrzone w Kacapię > muszą świętować Rewolucję Październikową - > wielkie święto ich pana i sojusznika - Kacapii :))) > > Przy okazji dają upust swojej wielkie kulturze > bekania, pierdzenia, tłustej golonki > i żłopania lichego piwska kiepsko imitującego > czeskiego Pilznera :))))) Kartofle to bandycki, bauerski, zakompleksiony narodek w środku Europy, który wymordował 6,5 milionów Polskich Kobiet i Dzieci i obrabował Polskę na 1000 miliardów dolarów, za co w nagrodę dostał od Myszek Miki gigatyczna mamonę (Plan Marszala), dobrobyt i demokratyczny bicz na du.pę. A miała być kastracja i płacenie ogromnych reparacji wojennych ! Odpowiedz Link Zgłoś
lech_kartofel_kaczynski W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 16:47 kaczka w piwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit0 W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 17:41 Byłem na święcie piwa w Monachium i zdołałem "obalić" zaledwie 4 kufle piwa. Podziwu godne są kelnerki, kóre potrafią taszczyć 4-ry dwulitrowe kufle piwa (a nieraz więcej) w jednej ręce .Ze 2 tysiące ludzi pod jednym namiotem i jedno wielkie śpiewanie pieśni ludowych wcinanie golonek i wielkie sikanie do korytek zbitych z drewna w kształcie V. Oczywiście tych namiotów i pawilonów jest kilkadziesiąt. Ubaw po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 18:19 chyba jeszcze nie byłeś na Oktoberfest, bo: - nie żadne 2-litrowe kufle - nie ok 2000 ludzi w jednym namiocie a znacznie więcej - żadne korytka zbite z drzewa - i żadnych kilkadziesiąt namiotów Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 18:19 Ty przyjacielu zmyslasz. namiotow jest 14. mieszcza 5 tys. do 11 tys. osob. kufle maja pojemnosc 0,5 - 1 litra. spiewane piosenki sa w wiekszosci muzyka wspolczesna, gra sie jedynie na tradycyjnych instrumentach. leje sie w aluminiowa scianke. nigdy nie bylo drewnianych koryt. a teraz wbijam sie w gacie i lece na wies'n! Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 18:25 iii, żeby się wbić w dirndl i wyjść to za zimno jest. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 18:30 in da guadn ledahos'n is dös koa broblem ned! Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 22:47 no ale ja nie nosze ledahos´n, ino dirndl. to inna jakosc!! Odpowiedz Link Zgłoś
gadolinn cos mi tu smierdzi 20.09.08, 18:59 i to nie sa szczyny na aluminiowej (czy drewnianej) sciance; dlaczego Oktoberfest zaczyna sie teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: cos mi tu smierdzi 20.09.08, 19:03 za banalnego powodu pogody. pod koniec wrzesnia z reguly robi sie na kilka dni cieplej przed alpami. Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 Re: cos mi tu smierdzi 20.09.08, 19:07 hast du deine Lederhosn immer noch nicht angezogen? Langsam machen die Zelte zu! :) Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: cos mi tu smierdzi 20.09.08, 19:09 i sitz noch am hbf und wart auf die arschlöcher, die mich wartn lassn Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Oktober to chyba październik 20.09.08, 19:06 a September - wrzesień. Ale skoro za caria w Rosji Wielka Socjalistyczna Rewolucja Październikowa (Oktiabr'skaja) wybuchła w listopadzie, to Monachijski Październikowy Festyn Piwny (Oktoberfest) jest we wrześniu. Dlaczego? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Oktober to chyba październik 20.09.08, 19:08 jak wyzej. tak juz jest od 1872 r. Odpowiedz Link Zgłoś
gostom1 Oktoberfest odbyl sie po raz pierwszy .... 21.09.08, 08:32 17 pazdziernika(Oktober)1810. Odpowiedz Link Zgłoś
rodack2000 Re: Oktober to chyba październik 20.09.08, 19:10 Slub ksiecia Ludwiga odbyl sie 12. pazdziernika 1810. A ze wlasnie znany tobie "Oktoberfest" odwoluje sie do tego wydarzenia dlatego tez sie tak nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfny Re: Oktober to chyba październik 20.09.08, 19:24 5:2 für Beremen,Maß fur 8,30...es geht los ,Jungs Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Odowk - do szkoly biegiem! 20.09.08, 19:21 Po pierwsze, cala ta niby rewolucja wybuchla rzeczywiscie w pazdzierniku - wedle zacofanego, ruskiego kalaendarza. Po drugie, to nie bylo "za cara" bo tego zdazono juz obalic (po drodze byla rewolucja, ta prawdziwa). Jeszcze wprawdzie Mikolaj zyl, jeszcze go bolszewicy nie zamordowali, ale nie byl juz carem. I wreszcie - propagandowa nazwa calego tego wydarzenia to klasyczna sciema. Ani nie byla wielka - po prostu paru bolszewikow cichcem zajelo kluczowe pozycje w Pietrogradzie. Ani rewolucja - raczej pucz, za poduszczeniem i na pozytek niemieckiego wywiadu. Ani socjalistyczna - glownym obiektem nienawisci i masowych morderstw bolszewikow byli wlasnie socjalisci (rewolucyjni, zreszta). Jedyna prawda to ta, ze heca miala miejsce w pazdzierniku, przynajmniej wedle ruskiego kalendarza z tych lat. Nawet z podrecznikow ery socjalizmu kartkowego mozna bylo sobie te informacje przyswoic, o ile kto umial czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Odowk - do szkoly biegiem! 20.09.08, 22:38 10danek napisał: > Lubisz szpanowac? > > > Tym, co kazdy glupek moze wyczytac w podreczniku od historii ???? Masz kompleks nizszosci, czy przygotowujesz sie do matury ? Gdyby szpanowal komora albo furmanka, ale w jaki sposob mozna szpanowac wiedza ? Ktora w dodatku, z zalozenia ministra edukacji, ma kazdy maturzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Re: Odowk - do szkoly biegiem! 20.09.08, 23:13 I na tym wlasnie polega szpan. Obojetnie czy komorka (ktora kazdy moze miec za 1 zl) czy wiedza z ogolnie dostepnego podrecznika. To jest wlasnie istota szpanu, myslalem ze to wiesz... Czasami warto sie zastanowic zanim napisze sie cos na forum mniej lub bardziej publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb W odwykówkach już czekają... 20.09.08, 19:38 na tych piwożłopów i kwitpompy. __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Re: W odwykówkach już czekają... 20.09.08, 20:59 Glupis i nigdy poza swoje podworko glowy nie wychyliles. Nie osmieszaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Musi być z Ciebie niezła moczymorda 20.09.08, 22:01 Pewnie też uważasz że dwa piwa dziennie to jeszcze nie choroba alkoholowa. No to Twoje zdrowie piwożłopie... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Re: Musi być z Ciebie niezła moczymorda 20.09.08, 23:09 bydlo_prof_wb napisał: > Pewnie też uważasz że dwa piwa dziennie to jeszcze nie choroba alkoholowa. No t > o > Twoje zdrowie piwożłopie... Po pierwsze: wypowiadaj sie za siebie a nie co inni "pewnie" tez uwazaja. Po drugie: czy znasz Niemcy, Niemcow i ich Oktoberfest? Bez tej wiedzy zamilcz i nie osmieszaj sie. Po trzecie: zajezdza mi to polska zasciankowoscia, Miszczu Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb A pozdrów mi tam Hansa i Adolfa niedojdo... 20.09.08, 23:53 Wypowiadam się za siebie na ogół... Po drugie chyba nieco znam Niemcy jakkolwiek na szczęście więcej z lektury. Czy to Ci kosmopolici, intelektualiści i miłośnicy sztuki co to wynaleźli "Cyklon B" i koniecznie nas chcieli nim cywilizować? Słyszałem że teraz razem z Żydami mają nas wyzwalać z antysemityzmu, zaściankowych ciągotek i innych licznych wad, światopoglądowych nie wyłączając. Pewnie na swym święcie będą przy piwku o tym bajdurzyć i dobre stare czasy z łezką w oku wspominać. Jeśli tak, to radzę Ci ostrożnie z Nimi. Łatwo o zdradę po czwartym piwku. Mistrzu. __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Re: A pozdrów mi tam Hansa i Adolfa niedojdo... 21.09.08, 09:45 bydlo_prof_wb napisał: > Wypowiadam się za siebie na ogół... Po drugie chyba nieco znam Niemcy jakkolwie > k > na szczęście więcej z lektury. Nie musisz wiele pisac zeby bylo wiadomo ze swoja wiedze czerpiesz glownie z podrecznikow szkolnych wydawanych 40lat temu. W tzw. miedzyczasie swiat sie troche zmienil i nalezaloby brac to pod uwage. Czy to Ci kosmopolici, intelektualiści i > miłośnicy sztuki co to wynaleźli "Cyklon B" i koniecznie nas chcieli nim > cywilizować? To sa ci kosmopolici, intelektualisci i milosnicy sztuki ktorzy zdobyli wiecej Nobli, Oscarow i czego tam jeszcze niz dumni z siebie Polacy. To sa ci sami Niemcy ktorych w przeciwienstwie do ich sasiadow zza Odry nie spotyka sie jako skacowana tania sile robocza w calej Europie i nie tylko. Słyszałem że teraz razem z Żydami mają nas wyzwalać z > antysemityzmu, zaściankowych ciągotek i innych licznych wad, światopoglądowych > nie wyłączając. Slyszales? Kumpel ci opowiedzial gdy w rowie obalaliscie kolejna flaszke? A moze slyszales na falach "Radia Maryja" albo innego tego typu osiagniecia humanizmu i tolerancji. Pewnie na swym święcie będą przy piwku o tym bajdurzyć i dobre > stare czasy z łezką w oku wspominać. Jeśli tak, to radzę Ci ostrożnie z Nimi. > Łatwo o zdradę po czwartym piwku. Mistrzu. Doprawdy lza sie w oku kreci jak ty "pewnie" wiesz co inni beda robic. Jasnowidz jestes Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Noble tak, należą im się, szczególnie te pokojowe 21.09.08, 11:00 No i od wieków bardzo się starali Ci kulturalni ludzie aby nas w rozwoju przyśpieszyć. Naszego dobra też pragną dalej i to bardzo. Szczególnie tego na zachodzie kraju. My tu gadu gadu, a tu pianka opadła. No, zdrówko gościu... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Re: Noble tak, należą im się, szczególnie te poko 21.09.08, 11:40 Wzrusza mnie twoja troska o stan mojego kufla. Piwo w najmniejszym stopniu nie jest moja specjalnoscia. Tak ja wspolczesny swiat nie jest twoja specjalnoscia. Ale nie martw sie, zawsze znajdziesz jakies intelektualne przytulisko u ojca Rydzyka albo jemu podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb "Jemu podobni" to gdzie jest... 21.09.08, 12:54 Bo chętnie bym się i w takich miejscach znalazł, byle to było daleko od Oktoberfestu i pijanej dziczy bezbożników, no i daleko od kłamców medialnych bo też ich kiepsko znoszę... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Jemu podobni" to gdzie jest... 21.09.08, 13:00 bydlo_prof_wb napisał: > Bo chętnie bym się i w takich miejscach znalazł, byle to było daleko od > Oktoberfestu i pijanej dziczy bezbożników, no i daleko od kłamców medialnych bo > też ich kiepsko znoszę... Lepiej bądź szczery i powiedz prosto w oczy ze syczysz zaszczepioną nienawiścią jak i zazdrością do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
10danek Re: "Jemu podobni" to gdzie jest... 21.09.08, 13:10 nie-tak napisała: > bydlo_prof_wb napisał: > > > Bo chętnie bym się i w takich miejscach znalazł, byle to było daleko od > > Oktoberfestu i pijanej dziczy bezbożników, no i daleko od kłamców medialn > ych bo > > też ich kiepsko znoszę... > > Lepiej bądź szczery i powiedz prosto w oczy ze syczysz zaszczepioną nienawiścią > jak i zazdrością do Niemiec. To nie jest tylko nienawisc i zazdrosc do Niemiec. To jest typowe zachowanie nieudacznika ktory dorabia na sile ideologie aby zamaskowac wlasna nicosc Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Jemu podobni" to gdzie jest... 21.09.08, 13:13 10danek napisał: > nie-tak napisała: > > > bydlo_prof_wb napisał: > > > > > Bo chętnie bym się i w takich miejscach znalazł, byle to było dalek > o od > > > Oktoberfestu i pijanej dziczy bezbożników, no i daleko od kłamców m > edialn > > ych bo > > > też ich kiepsko znoszę... > > > > Lepiej bądź szczery i powiedz prosto w oczy ze syczysz zaszczepioną niena > wiścią > > jak i zazdrością do Niemiec. > > > To nie jest tylko nienawisc i zazdrosc do Niemiec. To jest typowe zachowanie> nieudacznika ktory dorabia na sile ideologie aby zamaskowac wlasna nicosc Przecież jest to zrozumiale ale przez denuncjantów nie przyjmowane do wiadomości ze są wykorzystywani przez tuby propagandowe które nic innego nie potrafią i nie są do niczego zdolni jak siać nienawiść w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Własną nicość to istotnie uznaję... 21.09.08, 14:15 szczególnie wobec Stwórcy, więc i dorabiać nic nie mam potrzeby bo dorobione. Ideologię też mam ugruntowaną więc i tu pudło. Pozostało mi więc badać i studiować ideologię innych. Choćby takich heraldów prawdy jak pani Steinbach czy herosów narodowych jak Bartoszewski co to konferuje z Niemcami o polskim antysemityzmie i z ich pomocą chce go w Polsce wykorzeniać. Tak mi róbcie przyjaciele i adwokaci kochani. Nie wiem tylko czego miałbym zazdrościć Niemcom, czyżby ciągotek do panowania i zniewalania innych narodów i przekonania o wyższości wobec innych? Bo na te judaszowe grosze to wątpię czy każdy w tym i ja poleci jak Bartoszewski... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Własną nicość to istotnie uznaję... 21.09.08, 14:27 Na brak argumentów w tej sprawie wyciąga się rzeczy populizmu głoszonego w wiadomym celu w Polsce, już raz pisałam o tym ze jak coś chce Polska wydusić od Niemców albo się na nich wzbogacić zaraz sięga do lamusa i wyciąga zarosciale pieczki z niego. Europa to zna, Niemcy znają tez ta taktykę rodem z Polski a ty ślepo i bez odrobiny samokrytyki ja przejąłeś. Czyli jednym zdaniem populizm jest dla ciebie wykładnią i faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Tu bym się może i zgodził... 21.09.08, 14:43 Żydzi jak chcieli od Niemców "coś wyciągnąć" to faktycznie "sięgali do lamusa i wyciąga[li] zarosciale pieczki z niego". Skutecznie jak wiadomo, bo to zdolni populiści są... Polacy mają tu wiele do nadrobienia, by nie powiedzieć wszystko... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Tu bym się może i zgodził... 21.09.08, 14:52 bydlo_prof_wb napisał: > Żydzi jak chcieli od Niemców "coś wyciągnąć" to faktycznie "sięgali do lamusa i > wyciąga[li] zarosciale pieczki z niego". Skutecznie jak wiadomo, bo to zdolni > populiści są... Polacy mają tu wiele do nadrobienia, by nie powiedzieć wszystko Jak widać nie jesteś zorientowany i nie czytasz uważnie nawet polskich mediów przekręcając słowa i wytykając je w usta żydom. Te uwagę pod kierunkiem Polski a konkretnie dawnego premiera jak i obecnego prezydenta w Polsce wypowiedział austriacki kanclerz. Fakt ze te chwyty przejął sam Tusk z Sikorskim od władców PiS i jak się okazuje nie chwytają już one, a co gorsze ośmieszają i poniżają nieudolne władze w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Też i tu bym się chętnie zgodził... 21.09.08, 15:41 Albowiem tak nieudolnej władzy nieudaczników i leniów to w Polsce już dawno i od niepamiętnych czasów nie było. Sam Herr Tusk przyznał o tym lenistwie a brak materiałów do procedowania w Sejmie od miesięcy najlepszym dowodem. Potwierdzają to jeszcze kiepskie wyniki na giełdzie kiepska prasa na świecie o Polsce i brak pozytywnych efektów w dyplomacji. No chyba poza tą jedną że stosunki polsko-żydowskie "ruszyły z kopyta" jak to eufemistycznie sformułowano, a co mnie akurat bardzo niepokoi... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Też i tu bym się chętnie zgodził... 21.09.08, 15:49 Pozwól ze zwrócę ci uwagę, nieudolne rządy w Polsce trwają już od czasów wieczystych, nie kieruj twoich poglądów tylko na rząd Tuska. Po prostu nie macie prawdziwych polityków a młodych nie dopuszcza się do niczego. Tu na forum od czasu do czasu pojawiają się światłe wpisy ludzi z Polski, podziwiam je, przy tym się pytam, dlaczego polska polityka cierpi na tak zwany narybek i nie dopuści do głosu światłych wykształconych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Jeden był, nazywał się Wałęsa... 21.09.08, 16:32 Ale go ostatnio bez miłosierdzia prześladują. A taki zasłużony wielce w końcu. Szkoda... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Jeden był, nazywał się Wałęsa... 21.09.08, 16:40 Kogo byś typował w tamtych czasach na te stanowisko? Wszystko co się liczyło opuściło Polskę i zakotwiczyło się za granica. Było coś godnego uwagi poza ikoną Wałęsy? Dziś spoglądacie na te sprawy inaczej, a jak spoglądaliście na nie wtedy? Wałęsa czy chcesz słyszeć, czy nie chcesz zapisał się na stale w europejskiej historii i za to otrzymał pokojowego Nobla, i słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb No, zapisał się... 21.09.08, 16:46 Poza donoszeniem na swych towarzyszy pracy to szczególnie wykradnięciem swoich dokumentów z IPN, próbą fałszowania historii i mataczeniem żałosnym. Rzeczywiście godne zapisania na stałe w europejskiej historii. O analfabetyzmie nie będę już wspominał bo wstyd kompletny... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: No, zapisał się... 21.09.08, 17:16 Do czego ty zmierzasz, skacząc z jednego tematu na drugi? Dziwne ze patrzysz krytycznie na Wałęsę jako agenta "Bolka" a nie zauważasz ilu nowych agentów narodziło się i rodzi się dalej za rządów Kaczyńskich? Sadze ze liczba ich by przerosła czasy PRL. Co z tego wynika? Polak nie umie się uczyć z historii, on wiecznie ja wałkuje bez wyciągnięcia lekcji tak jak konsekwencji z niej dla siebie. Co to oznacza? Ze jesteście nie pouczalni i poddajecie się szybko propagandzie sterowanej przez tuby które za wszelką cenę i obojętnie jakim kosztem chcą dość ponownie do władzy mimo ze już raz pokazali swoje umiejętności które nie przyniosły ani korzyści ani sławy Polsce, wręcz przyniosły odwrotność tego i to bardzo niechlubnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Te tuby to GW czy Rzeczpospolita? 21.09.08, 17:39 Czy nie daj Panie Boże TVN Waltera. Bo strach pomyśleć że to jednak "Nie" Urbana... Z tych agentów to rzeczywiście paru pamiętam Maleszka był taki, XCzajkowski, Garlicki, Boni... No i jak Ty to robisz że to wyciąganie lekcji z historii tak dobrze Ci idzie. Pozazdrościć tylko... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Te tuby to GW czy Rzeczpospolita? 21.09.08, 17:45 Dziwne ze o oberagentach zapomniałeś: o Ziobrze, o braciach bliźniakach i tym podobnych. Nie wolno się obracać do tylu tylko trzeba iść do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow polacy... 21.09.08, 18:13 bylem sobie dzisiaj na wielkiej paradzie otwierajacej oktoberfest. uczestniczace grupy pochodzily z prawie wszystkich bawarskich gmin, niektorych innych landow i nawet innych krajow. kazda grupa miala zespol muzyczny, grala swoje lokalne piesni ludowe. wsrod grup zagranicznych, obok slowenii, san marino i innych, byla tez grupa z polski. jako jedyni nie mieli do zaprezentowania muzyki. nie podali tez, skad dokladnie pochodza. nie machali do ogladajacych, jak czynily to pozostale zespoly. wsrod ogladajacych defilade nie bylo zbyt wielu polakow. tych, ktorzy byli, rozpoznac mozna bylo po dalekosieznym slowie na "k..." i po niezadbanych wasach. poza tym nie stali ogladajac, ale spieszyli sie na piwo. pozniej, w "piwnym namiocie", na festynie rowniez byli polacy. jeden jedyny wygladal na kulturalna osobe, wiec z nim zagadalem. pudlo: "ch... cie obchodzi, z jakiego miasta pochodze". no ok. pozostali polacy to wlasnie smierdzacy wasacze w dresowych bluzach, do ktorch strach sie zblizyc, tacy byli nawaleni. wole wiec isc na oktoberfest w moich "lederhos'n", mowic po bawarsku i nie przyznyawac sie do tego, ze jestem polakiem. bo przy takich widokach to nikomu nie uda sie wyzbyc negatywnego stereotypu. Odpowiedz Link Zgłoś
01boryna Re: polacy... 21.09.08, 18:52 W zasadzie co roku jestem na Wiesn i opisywanych przez ciebie Polakow w namiotach nie spotykam. Zbyt drogo, zbyt obco dla nich a uwalic mozna sie za mniejsze pieniadze piwem z Aldi. Poza tym w tej masie ludzkiej dresiasci Polacy sa praktycznie niezauwazalni. Tegorocznej parady nie widzialem ale w poprzednich bral udzial mlodziezowy zespol folklorystyczny z Monachium. Nie wiem co ci w nich przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: polacy... 21.09.08, 18:59 "Poza tym w tej masie ludzkiej dresiasci Polacy sa praktycznie niezauwazalni." no, chyba ze jest sie osoba wyczulona. co do piwa z aldi, z pewnoscia masz racje: jest tansze. ale po co wiezc kase z budowy do chaty, skoro blisko baraku taaaaka zabawa? Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb To prawdziwi agenci rzeczywiście... 21.09.08, 19:14 W kryminałach w październikowych wyborach od swoich kumpli dostali coś koło 20% głosów. Resztę wzięło PO. Jak zwykle masz rację... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: To prawdziwi agenci rzeczywiście... 21.09.08, 19:27 dobrze, ze w nicku znalazles miejsce na "bydlo". pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nie miałem innego wyjścia. 21.09.08, 20:39 Bartoszewski nie dał mi drugiej szansy... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski6 [...] 20.09.08, 21:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
komputerowy.model.ukladu ... 20.09.08, 23:59 ciekawe czy jarek z mezem sie wybiora ? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Oktoberfest we wrześniu? 21.09.08, 02:00 Jakiego Helmuty kalendarza używają? Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: Oktoberfest we wrześniu? 21.09.08, 06:58 Takiego samego jak Jaski, pierwszy polski kalendarz wydrukowal Kasper Straube pierwszy drukarz krakowski, pochodzący z Bawarii. A teraz skoncentruj sie i czytaj na glos: "Z powodu długości trwania festynu oraz z powodu chłodnej już pogody w październiku rozpoczynają się te dożynki chmielu od roku 1872 już we wrześniu." A teraz zapamietaj; jest taka strona w sieci, gdzie mozesz znalesc odpowiedzi na nurtujace Cie pytania, bez kompromitowania sie. wikipedia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Oktoberfest we wrześniu? 21.09.08, 20:09 crame napisał: > Takiego samego jak Jaski, pierwszy polski kalendarz wydrukowal Kasper Straube > pierwszy drukarz krakowski, pochodzący z Bawarii. A teraz skoncentruj sie i > czytaj na glos: "Z powodu długości trwania festynu oraz z powodu chłodnej już > pogody w październiku rozpoczynają się te dożynki chmielu od roku 1872 już we > wrześniu." > A teraz zapamietaj; jest taka strona w sieci, gdzie mozesz znalesc odpowiedzi > na nurtujace Cie pytania, bez kompromitowania sie. > wikipedia.pl Kto się kompromituje? To się kupy nie trzyma, skoro zmienili termin, to niech zmienią też nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
gryfny Re: Oktoberfest we wrześniu? 21.09.08, 20:20 douglasmclloyd napisał: > Kto się kompromituje? To się kupy nie trzyma, skoro zmienili termin, to niech > zmienią też nazwę. Bo ty tak chcesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
rynsztokowy-blazen_niesiol Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_:o))))) 22.09.08, 21:43 Kartofle jak zwykle zapatrzone w Kacapię muszą świętować Rewolucję Październikową - wielkie święto ich pana i sojusznika - Kacapii :))) Przy okazji dają upust swojej wielkiej kulturze bekania, pierdzenia, obżerania się tłustą golonką bujania się na siedząco i żłopania lichego piwska kiepsko imitującego czeskiego Pilznera :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_: 23.09.08, 20:11 rynsztokowy-blazen_niesiol napisał: bla, bla dobrze iż jest jeszcze 15% polakow kulturalnych i myślących. z największą przyjemnością te pojedyńcze wypowiedzi wziołem pod uwagę, pisząc poniższe. po przeczytaniu wypowiedzi wątka myślałem że tylko polactwo pozostało po upadku PRL, że tylko dzieci wychowane na klosie i pancernych wypowiadają się na forach i dalej podają swoje widzenie świata. skrajny do karykatury zdegenerowany patryjotyzm, graniczący z faszyzmem i poparty równie skrajną odmianą wiary, kierują większością ludzi ach jakże obytych, z początku 21 wieku! howg! Odpowiedz Link Zgłoś
gerhart_fon_ruskiszajs Re: Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_:o) 24.09.08, 22:39 rynsztokowy-blazen_niesiol napisał: > Kartofle jak zwykle zapatrzone w Kacapię > muszą świętować Rewolucję Październikową - > wielkie święto ich pana i sojusznika - Kacapii :))) > > Przy okazji dają upust swojej wielkie kulturze > bekania, pierdzenia, tłustej golonki > i żłopania lichego piwska kiepsko imitującego > czeskiego Pilznera :))))) Kartofle to bandycki, bauerski, zakompleksiony narodek w środku Europy, który wymordował 6,5 milionów Polskich Kobiet i Dzieci i obrabował Polskę na 1000 miliardów dolarów, za co w nagrodę dostał od Myszek Miki gigatyczna mamonę (Plan Marszala), dobrobyt i demokratyczny bicz na du.pę. A miała być kastracja i płacenie ogromnych reparacji wojennych ! Odpowiedz Link Zgłoś