Dodaj do ulubionych

W Monachium rozpoczął się Oktoberfest

20.09.08, 16:42
kaczka w piwie
Obserwuj wątek
    • wspolna-flaszka.pl W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 16:44
      Trzeba obserwowac dom prezydencki czy aby przypadkiem prezydĘt sie nie wymyka
      na te impreze :-)
      • rynsztokowy-blazen_niesiol Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_:)))))) 22.09.08, 21:37
        Kartofle jak zwykle zapatrzone w Kacapię
        muszą świętować Rewolucję Październikową -
        wielkie święto ich pana i sojusznika - Kacapii :)))

Przy okazji dają upust swojej wielkie kulturze
        bekania, pierdzenia, tłustej golonki
        i żłopania lichego piwska kiepsko imitującego
        czeskiego Pilznera :)))))
        • gerhart_fon_ruskiszajs Re: Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_:)) 24.09.08, 22:38
          rynsztokowy-blazen_niesiol napisał:

> Kartofle jak zwykle zapatrzone w Kacapię
          > muszą świętować Rewolucję Październikową -
          > wielkie święto ich pana i sojusznika - Kacapii :)))
          >
          > Przy okazji dają upust swojej wielkie kulturze
          > bekania, pierdzenia, tłustej golonki
          > i żłopania lichego piwska kiepsko imitującego
          > czeskiego Pilznera :)))))

Kartofle to bandycki, bauerski, zakompleksiony narodek w środku Europy,
          który wymordował 6,5 milionów Polskich Kobiet i Dzieci
          i obrabował Polskę na 1000 miliardów dolarów,

za co w nagrodę dostał od Myszek Miki
          gigatyczna mamonę (Plan Marszala),
          dobrobyt i demokratyczny bicz na du.pę.

A miała być kastracja i płacenie
          ogromnych reparacji wojennych !
    • lech_kartofel_kaczynski W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 16:47
      kaczka w piwie....
    • hi-polit0 W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 17:41
      Byłem na święcie piwa w Monachium i zdołałem "obalić" zaledwie 4
      kufle piwa. Podziwu godne są kelnerki, kóre potrafią taszczyć 4-ry
      dwulitrowe kufle piwa (a nieraz więcej) w jednej ręce .Ze 2 tysiące
      ludzi pod jednym namiotem i jedno wielkie śpiewanie pieśni ludowych
      wcinanie golonek i wielkie sikanie do korytek zbitych z drewna w
      kształcie V. Oczywiście tych namiotów i pawilonów jest
      kilkadziesiąt. Ubaw po pachy!
      • rodack2000 Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 18:19
        chyba jeszcze nie byłeś na Oktoberfest, bo:
        - nie żadne 2-litrowe kufle
        - nie ok 2000 ludzi w jednym namiocie a znacznie więcej
        - żadne korytka zbite z drzewa
        - i żadnych kilkadziesiąt namiotów
      • macrow Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 18:19
        Ty przyjacielu zmyslasz.
        namiotow jest 14.
        mieszcza 5 tys. do 11 tys. osob.
        kufle maja pojemnosc 0,5 - 1 litra.
        spiewane piosenki sa w wiekszosci muzyka wspolczesna, gra sie jedynie na
        tradycyjnych instrumentach.
        leje sie w aluminiowa scianke. nigdy nie bylo drewnianych koryt.

a teraz wbijam sie w gacie i lece na wies'n!
        • znana.jako.ggigus Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 18:25
          iii, żeby się wbić w dirndl i wyjść to za zimno jest.
          • macrow Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 18:30
            in da guadn ledahos'n is dös koa broblem ned!
            • znana.jako.ggigus Re: W Monachium rozpoczął się Oktoberfest 20.09.08, 22:47
              no ale ja nie nosze ledahos´n, ino dirndl.
              to inna jakosc!!
    • gadolinn cos mi tu smierdzi 20.09.08, 18:59
      i to nie sa szczyny na aluminiowej (czy drewnianej) sciance;

dlaczego Oktoberfest zaczyna sie teraz?
      • macrow Re: cos mi tu smierdzi 20.09.08, 19:03
        za banalnego powodu pogody.
        pod koniec wrzesnia z reguly robi sie na kilka dni cieplej przed alpami.
        • rodack2000 Re: cos mi tu smierdzi 20.09.08, 19:07
          hast du deine Lederhosn immer noch nicht angezogen? Langsam machen die Zelte zu! :)
          • macrow Re: cos mi tu smierdzi 20.09.08, 19:09
            i sitz noch am hbf und wart auf die arschlöcher, die mich wartn lassn
    • odowk Oktober to chyba październik 20.09.08, 19:06
      a September - wrzesień.

Ale skoro za caria w Rosji Wielka Socjalistyczna Rewolucja
      Październikowa (Oktiabr'skaja) wybuchła w listopadzie, to
      Monachijski Październikowy Festyn Piwny (Oktoberfest) jest we
      wrześniu. Dlaczego? Nie wiem.
      • macrow Re: Oktober to chyba październik 20.09.08, 19:08
        jak wyzej. tak juz jest od 1872 r.
        • gostom1 Oktoberfest odbyl sie po raz pierwszy .... 21.09.08, 08:32
          17 pazdziernika(Oktober)1810.
      • rodack2000 Re: Oktober to chyba październik 20.09.08, 19:10
        Slub ksiecia Ludwiga odbyl sie 12. pazdziernika 1810. A ze wlasnie znany tobie
        "Oktoberfest" odwoluje sie do tego wydarzenia dlatego tez sie tak nazywa.
        • gryfny Re: Oktober to chyba październik 20.09.08, 19:24
          5:2 für Beremen,Maß fur 8,30...es geht los ,Jungs
      • bezportek Odowk - do szkoly biegiem! 20.09.08, 19:21
        Po pierwsze, cala ta niby rewolucja wybuchla rzeczywiscie w
        pazdzierniku - wedle zacofanego, ruskiego kalaendarza. Po drugie, to
        nie bylo "za cara" bo tego zdazono juz obalic (po drodze byla
        rewolucja, ta prawdziwa). Jeszcze wprawdzie Mikolaj zyl, jeszcze go
        bolszewicy nie zamordowali, ale nie byl juz carem.
        I wreszcie - propagandowa nazwa calego tego wydarzenia to klasyczna
        sciema. Ani nie byla wielka - po prostu paru bolszewikow cichcem
        zajelo kluczowe pozycje w Pietrogradzie. Ani rewolucja - raczej
        pucz, za poduszczeniem i na pozytek niemieckiego wywiadu. Ani
        socjalistyczna - glownym obiektem nienawisci i masowych morderstw
        bolszewikow byli wlasnie socjalisci (rewolucyjni, zreszta). Jedyna
        prawda to ta, ze heca miala miejsce w pazdzierniku, przynajmniej
        wedle ruskiego kalendarza z tych lat. Nawet z podrecznikow ery
        socjalizmu kartkowego mozna bylo sobie te informacje przyswoic, o
        ile kto umial czytac.
        • 10danek Re: Odowk - do szkoly biegiem! 20.09.08, 20:58
          Lubisz szpanowac?
          • robert.zimnicki Re: Odowk - do szkoly biegiem! 20.09.08, 22:38
            10danek napisał:

> Lubisz szpanowac?
            >
            >
            >

Tym, co kazdy glupek moze wyczytac w podreczniku od historii ????

Masz kompleks nizszosci, czy przygotowujesz sie do matury ? Gdyby szpanowal
            komora albo furmanka, ale w jaki sposob mozna szpanowac wiedza ? Ktora w
            dodatku, z zalozenia ministra edukacji, ma kazdy maturzysta.
            • 10danek Re: Odowk - do szkoly biegiem! 20.09.08, 23:13
              I na tym wlasnie polega szpan. Obojetnie czy komorka (ktora kazdy moze miec za 1
              zl) czy wiedza z ogolnie dostepnego podrecznika.
              To jest wlasnie istota szpanu, myslalem ze to wiesz...
              Czasami warto sie zastanowic zanim napisze sie cos na forum mniej lub bardziej
              publicznym.
    • bydlo_prof_wb W odwykówkach już czekają... 20.09.08, 19:38
      na tych piwożłopów i kwitpompy.

Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny
      (Zbigniew Herbert)
      • 10danek Re: W odwykówkach już czekają... 20.09.08, 20:59
        Glupis i nigdy poza swoje podworko glowy nie wychyliles. Nie osmieszaj sie
        • bydlo_prof_wb Musi być z Ciebie niezła moczymorda 20.09.08, 22:01
          Pewnie też uważasz że dwa piwa dziennie to jeszcze nie choroba alkoholowa. No to
          Twoje zdrowie piwożłopie...

(Zbigniew Herbert)
          • 10danek Re: Musi być z Ciebie niezła moczymorda 20.09.08, 23:09
            bydlo_prof_wb napisał:

> Pewnie też uważasz że dwa piwa dziennie to jeszcze nie choroba alkoholowa. No t
            > o
            > Twoje zdrowie piwożłopie...

Po pierwsze: wypowiadaj sie za siebie a nie co inni "pewnie" tez uwazaja.

Po drugie: czy znasz Niemcy, Niemcow i ich Oktoberfest? Bez tej wiedzy zamilcz i
            nie osmieszaj sie.

Po trzecie: zajezdza mi to polska zasciankowoscia, Miszczu
            • bydlo_prof_wb A pozdrów mi tam Hansa i Adolfa niedojdo... 20.09.08, 23:53
              Wypowiadam się za siebie na ogół... Po drugie chyba nieco znam Niemcy jakkolwiek
              na szczęście więcej z lektury. Czy to Ci kosmopolici, intelektualiści i
              miłośnicy sztuki co to wynaleźli "Cyklon B" i koniecznie nas chcieli nim
              cywilizować? Słyszałem że teraz razem z Żydami mają nas wyzwalać z
              antysemityzmu, zaściankowych ciągotek i innych licznych wad, światopoglądowych
              nie wyłączając. Pewnie na swym święcie będą przy piwku o tym bajdurzyć i dobre
              stare czasy z łezką w oku wspominać. Jeśli tak, to radzę Ci ostrożnie z Nimi.
              Łatwo o zdradę po czwartym piwku. Mistrzu.

(Zbigniew Herbert)
              • 10danek Re: A pozdrów mi tam Hansa i Adolfa niedojdo... 21.09.08, 09:45
                bydlo_prof_wb napisał:

> Wypowiadam się za siebie na ogół... Po drugie chyba nieco znam Niemcy jakkolwie
                > k
                > na szczęście więcej z lektury.

Nie musisz wiele pisac zeby bylo wiadomo ze swoja wiedze czerpiesz glownie z
                podrecznikow szkolnych wydawanych 40lat temu. W tzw. miedzyczasie swiat sie
                troche zmienil i nalezaloby brac to pod uwage.

Czy to Ci kosmopolici, intelektualiści i
                > miłośnicy sztuki co to wynaleźli "Cyklon B" i koniecznie nas chcieli nim
                > cywilizować?

To sa ci kosmopolici, intelektualisci i milosnicy sztuki ktorzy zdobyli wiecej
                Nobli, Oscarow i czego tam jeszcze niz dumni z siebie Polacy. To sa ci sami
                Niemcy ktorych w przeciwienstwie do ich sasiadow zza Odry nie spotyka sie jako
                skacowana tania sile robocza w calej Europie i nie tylko.

Słyszałem że teraz razem z Żydami mają nas wyzwalać z
                > antysemityzmu, zaściankowych ciągotek i innych licznych wad, światopoglądowych
                > nie wyłączając.

Slyszales? Kumpel ci opowiedzial gdy w rowie obalaliscie kolejna flaszke? A moze
                slyszales na falach "Radia Maryja" albo innego tego typu osiagniecia humanizmu i
                tolerancji.

Pewnie na swym święcie będą przy piwku o tym bajdurzyć i dobre
                > stare czasy z łezką w oku wspominać. Jeśli tak, to radzę Ci ostrożnie z Nimi.
                > Łatwo o zdradę po czwartym piwku. Mistrzu.

Doprawdy lza sie w oku kreci jak ty "pewnie" wiesz co inni beda robic. Jasnowidz
                jestes
                • bydlo_prof_wb Noble tak, należą im się, szczególnie te pokojowe 21.09.08, 11:00
                  No i od wieków bardzo się starali Ci kulturalni ludzie aby nas w rozwoju
                  przyśpieszyć. Naszego dobra też pragną dalej i to bardzo. Szczególnie tego na
                  zachodzie kraju. My tu gadu gadu, a tu pianka opadła. No, zdrówko gościu...

(Zbigniew Herbert)
                  • 10danek Re: Noble tak, należą im się, szczególnie te poko 21.09.08, 11:40
                    Wzrusza mnie twoja troska o stan mojego kufla. Piwo w najmniejszym stopniu nie
                    jest moja specjalnoscia. Tak ja wspolczesny swiat nie jest twoja specjalnoscia.
                    Ale nie martw sie, zawsze znajdziesz jakies intelektualne przytulisko u ojca
                    Rydzyka albo jemu podobnych.
                    • bydlo_prof_wb "Jemu podobni" to gdzie jest... 21.09.08, 12:54
                      Bo chętnie bym się i w takich miejscach znalazł, byle to było daleko od
                      Oktoberfestu i pijanej dziczy bezbożników, no i daleko od kłamców medialnych bo
                      też ich kiepsko znoszę...

(Zbigniew Herbert)
                      • nie-tak Re: "Jemu podobni" to gdzie jest... 21.09.08, 13:00
                        bydlo_prof_wb napisał:

> Bo chętnie bym się i w takich miejscach znalazł, byle to było daleko od
                        > Oktoberfestu i pijanej dziczy bezbożników, no i daleko od kłamców medialnych bo
                        > też ich kiepsko znoszę...

Lepiej bądź szczery i powiedz prosto w oczy ze syczysz zaszczepioną nienawiścią
                        jak i zazdrością do Niemiec.
                        • 10danek Re: "Jemu podobni" to gdzie jest... 21.09.08, 13:10
                          nie-tak napisała:

> bydlo_prof_wb napisał:
                          >
                          > > Bo chętnie bym się i w takich miejscach znalazł, byle to było daleko od
                          > > Oktoberfestu i pijanej dziczy bezbożników, no i daleko od kłamców medialn
                          > ych bo
                          > > też ich kiepsko znoszę...
                          >
                          > Lepiej bądź szczery i powiedz prosto w oczy ze syczysz zaszczepioną nienawiścią
                          > jak i zazdrością do Niemiec.

To nie jest tylko nienawisc i zazdrosc do Niemiec. To jest typowe zachowanie
                          nieudacznika ktory dorabia na sile ideologie aby zamaskowac wlasna nicosc
                          • nie-tak Re: "Jemu podobni" to gdzie jest... 21.09.08, 13:13
                            10danek napisał:

> nie-tak napisała:
                            >
                            > > bydlo_prof_wb napisał:
                            > >
                            > > > Bo chętnie bym się i w takich miejscach znalazł, byle to było dalek
                            > o od
                            > > > Oktoberfestu i pijanej dziczy bezbożników, no i daleko od kłamców m
                            > edialn
                            > > ych bo
                            > > > też ich kiepsko znoszę...
                            > >
                            > > Lepiej bądź szczery i powiedz prosto w oczy ze syczysz zaszczepioną niena
                            > wiścią
                            > > jak i zazdrością do Niemiec.
                            >
                            >
                            > To nie jest tylko nienawisc i zazdrosc do Niemiec. To jest typowe zachowanie>
                            nieudacznika ktory dorabia na sile ideologie aby zamaskowac wlasna nicosc

Przecież jest to zrozumiale ale przez denuncjantów nie przyjmowane do wiadomości
                            ze są wykorzystywani przez tuby propagandowe które nic innego nie potrafią i nie
                            są do niczego zdolni jak siać nienawiść w świecie.
                          • bydlo_prof_wb Własną nicość to istotnie uznaję... 21.09.08, 14:15
                            szczególnie wobec Stwórcy, więc i dorabiać nic nie mam potrzeby bo dorobione.
                            Ideologię też mam ugruntowaną więc i tu pudło. Pozostało mi więc badać i
                            studiować ideologię innych. Choćby takich heraldów prawdy jak pani Steinbach czy
                            herosów narodowych jak Bartoszewski co to konferuje z Niemcami o polskim
                            antysemityzmie i z ich pomocą chce go w Polsce wykorzeniać. Tak mi róbcie
                            przyjaciele i adwokaci kochani. Nie wiem tylko czego miałbym zazdrościć Niemcom,
                            czyżby ciągotek do panowania i zniewalania innych narodów i przekonania o
                            wyższości wobec innych? Bo na te judaszowe grosze to wątpię czy każdy w tym i ja
                            poleci jak Bartoszewski...

(Zbigniew Herbert)
                            • nie-tak Re: Własną nicość to istotnie uznaję... 21.09.08, 14:27
                              Na brak argumentów w tej sprawie wyciąga się rzeczy populizmu głoszonego w
                              wiadomym celu w Polsce, już raz pisałam o tym ze jak coś chce Polska wydusić od
                              Niemców albo się na nich wzbogacić zaraz sięga do lamusa i wyciąga zarosciale
                              pieczki z niego. Europa to zna, Niemcy znają tez ta taktykę rodem z Polski a ty
                              ślepo i bez odrobiny samokrytyki ja przejąłeś. Czyli jednym zdaniem populizm
                              jest dla ciebie wykładnią i faktem.
                              • bydlo_prof_wb Tu bym się może i zgodził... 21.09.08, 14:43
                                Żydzi jak chcieli od Niemców "coś wyciągnąć" to faktycznie "sięgali do lamusa i
                                wyciąga[li] zarosciale pieczki z niego". Skutecznie jak wiadomo, bo to zdolni
                                populiści są... Polacy mają tu wiele do nadrobienia, by nie powiedzieć wszystko...

(Zbigniew Herbert)
                                • nie-tak Re: Tu bym się może i zgodził... 21.09.08, 14:52
                                  bydlo_prof_wb napisał:

> Żydzi jak chcieli od Niemców "coś wyciągnąć" to faktycznie "sięgali do lamusa i
                                  > wyciąga[li] zarosciale pieczki z niego". Skutecznie jak wiadomo, bo to zdolni
                                  > populiści są... Polacy mają tu wiele do nadrobienia, by nie powiedzieć wszystko

Jak widać nie jesteś zorientowany i nie czytasz uważnie nawet polskich mediów
                                  przekręcając słowa i wytykając je w usta żydom. Te uwagę pod kierunkiem Polski a
                                  konkretnie dawnego premiera jak i obecnego prezydenta w Polsce wypowiedział
                                  austriacki kanclerz. Fakt ze te chwyty przejął sam Tusk z Sikorskim od władców
                                  PiS i jak się okazuje nie chwytają już one, a co gorsze ośmieszają i poniżają
                                  nieudolne władze w Polsce.
                                  • bydlo_prof_wb Też i tu bym się chętnie zgodził... 21.09.08, 15:41
                                    Albowiem tak nieudolnej władzy nieudaczników i leniów to w Polsce już dawno i od
                                    niepamiętnych czasów nie było. Sam Herr Tusk przyznał o tym lenistwie a brak
                                    materiałów do procedowania w Sejmie od miesięcy najlepszym dowodem. Potwierdzają
                                    to jeszcze kiepskie wyniki na giełdzie kiepska prasa na świecie o Polsce i brak
                                    pozytywnych efektów w dyplomacji. No chyba poza tą jedną że stosunki
                                    polsko-żydowskie "ruszyły z kopyta" jak to eufemistycznie sformułowano, a co
                                    mnie akurat bardzo niepokoi...

(Zbigniew Herbert)
                                    • nie-tak Re: Też i tu bym się chętnie zgodził... 21.09.08, 15:49
                                      Pozwól ze zwrócę ci uwagę, nieudolne rządy w Polsce trwają już od czasów
                                      wieczystych, nie kieruj twoich poglądów tylko na rząd Tuska.
                                      Po prostu nie macie prawdziwych polityków a młodych nie dopuszcza się do niczego.
                                      Tu na forum od czasu do czasu pojawiają się światłe wpisy ludzi z Polski,
                                      podziwiam je, przy tym się pytam, dlaczego polska polityka cierpi na tak zwany
                                      narybek i nie dopuści do głosu światłych wykształconych ludzi?
                                      • bydlo_prof_wb Jeden był, nazywał się Wałęsa... 21.09.08, 16:32
                                        Ale go ostatnio bez miłosierdzia prześladują. A taki zasłużony wielce w końcu.
                                        Szkoda...

(Zbigniew Herbert)
                                        • nie-tak Re: Jeden był, nazywał się Wałęsa... 21.09.08, 16:40
                                          Kogo byś typował w tamtych czasach na te stanowisko?
                                          Wszystko co się liczyło opuściło Polskę i zakotwiczyło się za granica.
                                          Było coś godnego uwagi poza ikoną Wałęsy?
                                          Dziś spoglądacie na te sprawy inaczej, a jak spoglądaliście na nie wtedy?
                                          Wałęsa czy chcesz słyszeć, czy nie chcesz zapisał się na stale w europejskiej
                                          historii i za to otrzymał pokojowego Nobla, i słusznie.
                                          • bydlo_prof_wb No, zapisał się... 21.09.08, 16:46
                                            Poza donoszeniem na swych towarzyszy pracy to szczególnie wykradnięciem swoich
                                            dokumentów z IPN, próbą fałszowania historii i mataczeniem żałosnym.
                                            Rzeczywiście godne zapisania na stałe w europejskiej historii. O analfabetyzmie
                                            nie będę już wspominał bo wstyd kompletny...

(Zbigniew Herbert)
                                            • nie-tak Re: No, zapisał się... 21.09.08, 17:16
                                              Do czego ty zmierzasz, skacząc z jednego tematu na drugi?
                                              Dziwne ze patrzysz krytycznie na Wałęsę jako agenta "Bolka" a nie zauważasz ilu
                                              nowych agentów narodziło się i rodzi się dalej za rządów Kaczyńskich? Sadze ze
                                              liczba ich by przerosła czasy PRL.
                                              Co z tego wynika?
                                              Polak nie umie się uczyć z historii, on wiecznie ja wałkuje bez wyciągnięcia
                                              lekcji tak jak konsekwencji z niej dla siebie.
                                              Co to oznacza?
                                              Ze jesteście nie pouczalni i poddajecie się szybko propagandzie sterowanej przez
                                              tuby które za wszelką cenę i obojętnie jakim kosztem chcą dość ponownie do
                                              władzy mimo ze już raz pokazali swoje umiejętności które nie przyniosły ani
                                              korzyści ani sławy Polsce, wręcz przyniosły odwrotność tego i to bardzo niechlubnie.
                                              • bydlo_prof_wb Te tuby to GW czy Rzeczpospolita? 21.09.08, 17:39
                                                Czy nie daj Panie Boże TVN Waltera. Bo strach pomyśleć że to jednak "Nie" Urbana...
                                                Z tych agentów to rzeczywiście paru pamiętam Maleszka był taki, XCzajkowski,
                                                Garlicki, Boni... No i jak Ty to robisz że to wyciąganie lekcji z historii tak
                                                dobrze Ci idzie. Pozazdrościć tylko...

(Zbigniew Herbert)
                                                • nie-tak Re: Te tuby to GW czy Rzeczpospolita? 21.09.08, 17:45
                                                  Dziwne ze o oberagentach zapomniałeś: o Ziobrze, o braciach bliźniakach i tym
                                                  podobnych.

Nie wolno się obracać do tylu tylko trzeba iść do przodu.
                                                  • macrow polacy... 21.09.08, 18:13
                                                    bylem sobie dzisiaj na wielkiej paradzie otwierajacej oktoberfest.
                                                    uczestniczace grupy pochodzily z prawie wszystkich bawarskich gmin, niektorych
                                                    innych landow i nawet innych krajow.
                                                    kazda grupa miala zespol muzyczny, grala swoje lokalne piesni ludowe.
                                                    wsrod grup zagranicznych, obok slowenii, san marino i innych, byla tez grupa z
                                                    polski. jako jedyni nie mieli do zaprezentowania muzyki. nie podali tez, skad
                                                    dokladnie pochodza. nie machali do ogladajacych, jak czynily to pozostale
                                                    zespoly. wsrod ogladajacych defilade nie bylo zbyt wielu polakow. tych, ktorzy
                                                    byli, rozpoznac mozna bylo po dalekosieznym slowie na "k..." i po niezadbanych
                                                    wasach. poza tym nie stali ogladajac, ale spieszyli sie na piwo.
                                                    pozniej, w "piwnym namiocie", na festynie rowniez byli polacy. jeden jedyny
                                                    wygladal na kulturalna osobe, wiec z nim zagadalem. pudlo: "ch... cie obchodzi, z
                                                    jakiego miasta pochodze". no ok.
                                                    pozostali polacy to wlasnie smierdzacy wasacze w dresowych bluzach, do ktorch
                                                    strach sie zblizyc, tacy byli nawaleni.
                                                    wole wiec isc na oktoberfest w moich "lederhos'n", mowic po bawarsku i nie
                                                    przyznyawac sie do tego, ze jestem polakiem. bo przy takich widokach to nikomu
                                                    nie uda sie wyzbyc negatywnego stereotypu.
                                                  • 01boryna Re: polacy... 21.09.08, 18:52
                                                    W zasadzie co roku jestem na Wiesn i opisywanych przez ciebie Polakow w
                                                    namiotach nie spotykam. Zbyt drogo, zbyt obco dla nich a uwalic mozna sie za
                                                    mniejsze pieniadze piwem z Aldi. Poza tym w tej masie ludzkiej dresiasci Polacy
                                                    sa praktycznie niezauwazalni.
                                                    Tegorocznej parady nie widzialem ale w poprzednich bral udzial mlodziezowy
                                                    zespol folklorystyczny z Monachium. Nie wiem co ci w nich przeszkadza.

• macrow Re: polacy... 21.09.08, 18:59
                                                    "Poza tym w tej masie ludzkiej dresiasci Polacy
                                                    sa praktycznie niezauwazalni."

no, chyba ze jest sie osoba wyczulona. co do piwa z aldi, z pewnoscia masz
                                                    racje: jest tansze. ale po co wiezc kase z budowy do chaty, skoro blisko baraku
                                                    taaaaka zabawa?
                                                  • bydlo_prof_wb To prawdziwi agenci rzeczywiście... 21.09.08, 19:14
                                                    W kryminałach w październikowych wyborach od swoich kumpli dostali coś koło 20%
                                                    głosów. Resztę wzięło PO. Jak zwykle masz rację...

(Zbigniew Herbert)
                                                  • macrow Re: To prawdziwi agenci rzeczywiście... 21.09.08, 19:27
                                                    dobrze, ze w nicku znalazles miejsce na "bydlo". pasuje.
                                                  • bydlo_prof_wb Nie miałem innego wyjścia. 21.09.08, 20:39
                                                    Bartoszewski nie dał mi drugiej szansy...

(Zbigniew Herbert)
    • silesius.monachijski6 [...] 20.09.08, 21:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • komputerowy.model.ukladu ... 20.09.08, 23:59
        ciekawe czy jarek z mezem sie wybiora ?
    • douglasmclloyd Oktoberfest we wrześniu? 21.09.08, 02:00
      Jakiego Helmuty kalendarza używają?
      • crame Re: Oktoberfest we wrześniu? 21.09.08, 06:58
        Takiego samego jak Jaski, pierwszy polski kalendarz wydrukowal Kasper Straube
        pierwszy drukarz krakowski, pochodzący z Bawarii. A teraz skoncentruj sie i
        czytaj na glos: "Z powodu długości trwania festynu oraz z powodu chłodnej już
        pogody w październiku rozpoczynają się te dożynki chmielu od roku 1872 już we
        wrześniu."
        A teraz zapamietaj; jest taka strona w sieci, gdzie mozesz znalesc odpowiedzi
        na nurtujace Cie pytania, bez kompromitowania sie.
        wikipedia.pl
        • douglasmclloyd Re: Oktoberfest we wrześniu? 21.09.08, 20:09
          crame napisał:

> Takiego samego jak Jaski, pierwszy polski kalendarz wydrukowal Kasper Straube
          > pierwszy drukarz krakowski, pochodzący z Bawarii. A teraz skoncentruj sie i
          > czytaj na glos: "Z powodu długości trwania festynu oraz z powodu chłodnej już
          > pogody w październiku rozpoczynają się te dożynki chmielu od roku 1872 już we
          > wrześniu."
          > A teraz zapamietaj; jest taka strona w sieci, gdzie mozesz znalesc odpowiedzi
          > na nurtujace Cie pytania, bez kompromitowania sie.
          > wikipedia.pl

Kto się kompromituje? To się kupy nie trzyma, skoro zmienili termin, to niech
          zmienią też nazwę.
          • gryfny Re: Oktoberfest we wrześniu? 21.09.08, 20:20
            douglasmclloyd napisał:

> Kto się kompromituje? To się kupy nie trzyma, skoro zmienili
            termin, to niech
            > zmienią też nazwę.
            Bo ty tak chcesz ?
            • rynsztokowy-blazen_niesiol Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_:o))))) 22.09.08, 21:43
              Kartofle jak zwykle zapatrzone w Kacapię
              muszą świętować Rewolucję Październikową -
              wielkie święto ich pana i sojusznika - Kacapii :)))

Przy okazji dają upust swojej wielkiej kulturze
              bekania, pierdzenia, obżerania się tłustą golonką

bujania się na siedząco
              i żłopania lichego piwska kiepsko imitującego
              czeskiego Pilznera :)))))
              • wardog1 Re: Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_: 23.09.08, 20:11
                bla, bla

dobrze iż jest jeszcze 15% polakow kulturalnych i myślących.
                z największą przyjemnością te pojedyńcze wypowiedzi wziołem pod uwagę, pisząc
                poniższe.
                po przeczytaniu wypowiedzi wątka myślałem że tylko polactwo pozostało po
                upadku PRL, że tylko dzieci wychowane na klosie i pancernych wypowiadają się na
                forach i dalej podają swoje widzenie świata.
                skrajny do karykatury zdegenerowany patryjotyzm, graniczący z
                faszyzmem i poparty równie skrajną odmianą wiary, kierują większością
                ludzi ach jakże obytych, z początku 21 wieku!
                howg!
                • gerhart_fon_ruskiszajs Re: Kartofle_Świętują_Rewolucję_Paźdz iernikową_:o) 24.09.08, 22:39

> Kartofle jak zwykle zapatrzone w Kacapię
                  > muszą świętować Rewolucję Październikową -
                  > wielkie święto ich pana i sojusznika - Kacapii :)))
                  >
                  > Przy okazji dają upust swojej wielkie kulturze
                  > bekania, pierdzenia, tłustej golonki
                  > i żłopania lichego piwska kiepsko imitującego
                  > czeskiego Pilznera :)))))

Kartofle to bandycki, bauerski, zakompleksiony narodek w środku Europy,
                  który wymordował 6,5 milionów Polskich Kobiet i Dzieci
                  i obrabował Polskę na 1000 miliardów dolarów,

za co w nagrodę dostał od Myszek Miki
                  gigatyczna mamonę (Plan Marszala),
                  dobrobyt i demokratyczny bicz na du.pę.

A miała być kastracja i płacenie
                  ogromnych reparacji wojennych !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka