krycha_z_gazowni 29.09.08, 06:51 "W celach pokojowych oczywiście" - to tak jak wszyscy :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tierralatina Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 06:53 Bzdury. Ani rosyjska statki nie doplynely jeszcze na Morze Karaibskie, ani nie ma w Wenezueli rosyjskich bombowcow. Po kilku dniach cwiczen wrocily one do Rosji, w ubieglym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Niezly hijo de puta z tego Hugenota... 29.09.08, 07:00 Mam wrazenie ze istnieje pewna analogia do naszego 'brata mniejszego', 'slonca karpat' 'fuhrera IV RP' itp itd - razem skoncza na smietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 Najpierw Rosja ostarczyła techn. atomową do Iranu 29.09.08, 08:59 Najpierw Rosja ostarczyła techn. atomową do Iranu (kilka lat temu sprzedala wirówki do wzbogacania uranu, bez ktorych nie byłoby obecnego problemu irańskiego atomowego,) a teraz jeszcze Chavez... sadzę ze stany powinny nawiazać współpracę atomowa np. z Gruzją ( no, ew. z nami) w celach jak najbardziej pokojowych i medycznych :). z drugiej strony mam wrażenie że celem rosyjskiej politytki od czasu kiedy na Kremlu zasiadl Putin jest za wszelka cene osłabić pozycje USA jak swiatowego mocarstwa, stąd też opory Rosji przed tarcza rakietowa, ktora by w dużym stopniu zabezpieczała USA przed atakiem z Iranu (którego wczesneiej pośrednio dozbroiła). Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Rosja ma swoje interesy w handlu bronia i 29.09.08, 09:15 technologiami z Wenezuelą, Iranem i nie musi pytać USA o zgodę aby je robić. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur USA mają strefę wpływów na półkuli zachodniej 29.09.08, 09:41 i nie muszą tolerować tam rosyjskiego awanturnictwa. A może by tak Rosja kupiła technologię na mydło, pastę do zębów i proszek do prania? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: USA mają strefę wpływów na półkuli zachodniej 25.11.08, 18:47 zigzaur napisal: > i nie muszą tolerować tam rosyjskiego awanturnictwa. > A może by tak Rosja kupiła technologię na mydło, pastę > do zębów i proszek do prania? No, jeszcze czego! Rozpusty i demoralizacji Zachodu oni nie toleruja. Przy tym, sa oszczedni i enwiromentalni. Od smrodu jeszcze nikt nie umarl w Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Najpierw Rosja ostarczyła techn. atomową do I 29.09.08, 15:27 sprawa jest prosta - montujac "pokojowy" program nuklearny w Iranie, rosja doprowadzila do izolacji Iranu, a tym samym powaznego oslabienia jego pozycji jako exportera ropy i gazu - konkurenta rosji teraz ten sam manewr planuja z wenezuela... tyle, ze wenezuela to nie iran i zamiast sankcji, USA posluza sie US Marines Odpowiedz Link Zgłoś
a-z2005 Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:18 Ale dokładnie takie informacjej ak w twoim wpisie są w artykule - czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kkrzyz Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 07:16 amerykance powinni uzbroic polakow w glowice atomowe Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 07:31 Jestem "za"!!! Kazdemu polakowi po glowicy, i problem Polski bedzie rozwiazany samymi polakami. Po prostu sie wyrzna... A moze wystarcza 2 glowice - jedna dla prezydenta i jedna dla premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 07:35 darekvtb napisał: > jedna dla prezydenta i jedna dla premiera Prezydent powinien mieć dwie, inaczej będzie się czuł urażony, a nawet "zdumiony". W końcu został wybrany w wyborach powszechnych. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 07:44 "Prezydent powinien mieć dwie.." Po jednej na brata? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 08:14 Nie. Rakiete ma jedna, wiec i glowic do niej musi miec dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
k31457 Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 08:03 moze by sie w naszej ojczyznie kochanej troche tego atomu przydalo Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Polska......... 29.09.08, 08:27 pozostanie jednym z niewielu krajow bez energii atomowej.Plucie w mediach o innych, a swiat idzie do przodu.Polska to jedyny kraj w Europie gdzie nie ma mozliwosci dywersyfikacji energii z innych krajow.Jestesmy pustynia w srodku Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Re: ..Polska......... 29.09.08, 17:08 > Jestesmy pustynia w srodku Europy. Jacy "jesteśmy" ? Ty jesteś zwykłym kapusiem, i wiadomo to nie od dziś, więc nie wiem, o kim piszesz "jesteśmy" Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 08:29 widzicie polaczki moglibysmy uratowac wasz kraj stawiajac wam kilkanascie elektrowni atomowych a tak zbankrutujecie i po co wam to, bedziecie placici za limity co od 2012 roku prad zdrozeje kilka razy a gospodarka przestanie byc konkurencyna , wystarczy nie szczekac na polecenie waszego pana zza oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:06 misza36 napisał: > (...) wystarczy nie > szczekac na polecenie waszego pana zza oceanu Pana to masz ty, psi synu, ruski rabie. Przypomnij sobie: "Musi to na Rusi". Twój właściciel Putin może cię wybatożyć, jeśli nasmarowałeś tutaj coś bez uzgodnienia z przełożonym. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:28 on ma rację, oprócz szczekania - tak czy inaczej to nastąpi, czy u boku Rosji, czy USA. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:43 No cóż, skoro młodzież w szkołach uczy się poezji i religii, zamiast przedmiotów ścisłych... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:26 wy, uratować nasz kraj? mało zabawny żart. Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:41 biednyj Misza skończy się wam gaz i ropa ew.wejdą nowe technologie i wasi chłopcy z kremla /i rublowki/ zwiną zagle i przeniosą się na karaiby ikajmany gdzie od dawna wypoczywa ich gotowka i zostaniecie ruskie durnie z reką w nocniku liżąc pod ogonem swoje rakiety Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 10:00 misza36 napisał: > widzicie polaczki moglibysmy uratowac wasz kraj stawiajac wam > kilkanascie elektrowni atomowych a tak zbankrutujecie ...itp.bzdury< Jezeli takich jak w Czarnobylu to ja dziekuje a jezeli chodzi o bankructwo to kto 1-szy?Wysokie ceny gazu i ropy=Putin szczeka,niskie ceny=bieda z nedza to jest wasz dylemat ktorego nigdy nie rozwiazecie bo jestescie najwiekszymi odpadami po komunie.POnial? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 12:09 ty się chopie weź za bzykanie waszych ladacznic , bo wymiera wam prawie 1 milion ludzi rocznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 30.09.08, 00:41 To jest zajęcie dla łotewskich kierowców ciężarówek. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 25.11.08, 19:21 a co ty się Misza martwisz o Polskę? Martw się o siebie bo ropa tanieje. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 08:31 tutaj widac stosunki partnerskie miedzy wenezuela a rosja , wenezuela czuje sie zagrozona przez jankesow to rosja ja wzmacnia obeznoscia militarna i buduje nowoczesna przemysl jadrowy a w uwas polaczki jankesi nic nie buduja patriotow nie dadza a biedakow i tak wyrucha........ Odpowiedz Link Zgłoś
gabiene przypomniales mi misza pewien film włoski... 29.09.08, 08:53 lata 30-te, facet wrócił do domu po przemówieniu Mussoliniego, który ogłosił właśnie sojusz z Hitlerem. Ów facio był tak tym zbudowany, że klepnął swoją żonę po pupie, założył ręce z tyłu a la Lenin, wyciągnął podbródek do góry niczym Duce i rzekł: "trzeba przyznać, że mamy świetnego przywódcę, a teraz również znakomitego sojusznika!". Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Rosja z nikim nie ma partnerskich stosunków 29.09.08, 09:10 misza36 napisał: > tutaj widac stosunki partnerskie miedzy wenezuela a rosja(...) Ruskie raby z nikim nie mają żadnych stosunków. To tylko ich właściciel Putin moża SAM się układać z innymi gangsterami, a ruskim rabom nic do tego - gdyby to chciały komentować, mogą najwyżej dostać baty. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Rosja z nikim nie ma partnerskich stosunków 29.09.08, 09:45 Zaś historia uczy, że sojusze z Rosją kończą się gorzej niż wojny z Rosją. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosja z nikim nie ma partnerskich stosunków 29.09.08, 10:05 zigzaur napisał: > Zaś historia uczy, że sojusze z Rosją kończą się gorzej niż wojny z Rosją. Dobre :) I jakby na to nie patrzec, prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
makabrapolska kiedy ty wydoroslejesz? 29.09.08, 10:57 naiwny dzieciaku, dzieki ZSRR Polska byla bezpieczna i Niemiec nie domagal sie zwrotu mienia.Nie bylo mowy o zmianie granic i roszczen. Polska nie musiala oddac swojego majatku narodowego w obce rece jak dzis oddala w rece obcego kapitalu zachodniego stajac sie typowa kolonia taniej sily roboczej z wysokim bezrobociem i zadluzeniem do granic niewyplacalnosci. Takiego gospodarczego zniewolenia jak dzis nie bylo w tamtych czasach.Przykladow mozna znalesc jeszcze wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Głupek czy ruski? 29.09.08, 11:22 Za komuny Polska nie była bezpieczna, bo była okupowana. Ruscy kokietowali NRD obiecując im odtworzenie Prus z początku XIX wieku w zamian za absolutną lojalność. Ja jestem Polakiem i Zachód nie jest dla mnie obcy. Polska siła robocza jest za droga i to jest jeden z powodów dużego bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Głupek czy ruski? 29.09.08, 11:40 > Ja jestem Polakiem i Zachód nie jest dla mnie obcy. Pracowales na Zachodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Głupek czy ruski? 29.09.08, 12:07 ruski pokój jest dużo gorszy (750tys. ludzi wymiera rocznie w Rosji) niż wojna w Afganistanie i Iraku razem wzięte ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Głupek czy ruski? 29.09.08, 12:43 Pracowałem i pracuję. A dlaczego pytasz? Zresztą od 1989 Polska jest znowu Zachodem. Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 Głupek czy kacap? 29.09.08, 14:29 A co chesz kilka adresow na zmywak w Londynie:). A mowilem Iwan, ze cie bida rosyjska przycisnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Głupek czy kacap? 30.09.08, 00:42 Zatrudniać Rosjanina do mycia i sprzątania, to trochę tak, jak brać z Nigerii trenera skoków narciarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 20:57 masz Misza 100% racji ale co zrobić jak mamy durni co nami rządzą? Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 08:51 I to wydaje się rozsądne. Teraz, póki jest jeszcze ropa i póki się na niej zarabia, wybudować elektrownie, a potem mieć spokój. Nie to co w Polsce, gdzie przy świeczkach będziemy opowiadać sobie historie ile to który płaci alimentów, kto kogo za co obraził, kogo wykastrować, a kogo zlustrować. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 08:57 nAJ SMIESZNIEJ TO RUSKIE WYDYMALI BUSIOWE KONCERNY NAFTOWE Z WENEZUELI. Odpowiedz Link Zgłoś
gabiene jeszcze śmieszniejsze, że dzieci mają głos, 29.09.08, 09:02 gdy powinny siedzieć teraz w szkole pochylone np. nad słownikiem ortograficznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:54 Elektrownie atomowe mają określony czas eksploatacji. Po kilkudziesięciu latach się je wyłącza i buduje nowe. Budowanie ich na zapas nie ma sensu, w dodatku kiedy ma się własną ropę a uran trzeba importować. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 10:26 Niekoniecznie, przez ten czas zdążą wyszkolić kadrę, wypracować mechanizmy, zdobyć doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
0.tech Re: Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 13:38 nie jest bez sensu, bo ropa jest zbyt cenna, aby wykorzystywac ja do produkcji energii, lepiej przeznaczyc ja na eksport Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke świetny film o Chavezie i nieudanym puczu 29.09.08, 09:15 tego nie zobaczycie w telewizji video.google.com/videoplay?docid=5832390545689805144 Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: świetny film o Chavezie i nieudanym puczu 29.09.08, 12:14 Nie bój nic , następny pucz wyjdzie , a przy okazji USA pozbędą się tego ruskiego złomu z Wenezueli :) Odpowiedz Link Zgłoś
a-z2005 Wenezuela skończy jak Kuba 29.09.08, 09:26 Wenezuela na prostej drodze, by stać się drugą Kubą. Jak już Rosjanie zaczynają kogoś wspierać to na pewno źle skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_ag_o Wenezuela skończy jak Kuba 29.09.08, 12:40 ale nie dlatego, że Putin wspiera Chaveza. Skończy tak samo, bo wprowadza socjalizm (a wtedy żaden atom ani inne technologie rosyjskie nic nie pomogą). Kubę do ruiny doprowadziło połączenie socjalizmu (ideologia+gospodarka) z wszechlatynoską manianą. Wenezuela chce po prostu skorzystać z obecnych trendów w rosyjskiej dyplomacji (jak by tu dokopać USA i odtworzyć ZSRR), która usilnie poszukuje sojuszników w różnych częściach świata. A taki sojusznik jak Wenezuela (a dawniej Kuba) jest lojalny dopóki jest kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 a Polacy nadal marza o wlasnej elektrowni 29.09.08, 09:45 ale nie stac Polsce na takie technologii Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: napewno nie stac nas zeby kupowac ja 29.09.08, 10:01 Straty w ludności i środowisku mogą być olbrzymie... Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor polska język trudna język... 29.09.08, 10:00 PS: Na pewno nie marzą o elektrowni opartej na rosyjskiej technologii. Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 pozostaje elektrownia w Ingnalinie 29.09.08, 11:41 stary dobry sprawdzony radziecki sprzet Odpowiedz Link Zgłoś
gabiene :) dobry i sprawdzony jak PZPR 29.09.08, 12:34 ani Polska ani Zjednoczona ani Robotnicza :) Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:46 To byłaby dopiero wałesowska "małpa z brzytwą " ! Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 09:52 Oj maczo nie POdniecaj sie tak tymi ruskimi technologiami bo jak ci w koncu zaproponuja cos Amerykanie gdy straca cierpliwosc to juz sie nie POzbierasz Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski ruski atom w celach medycznych 29.09.08, 10:29 Chaves powiedział: "Z pewnością jesteśmy zainteresowany rozwijaniem technologii nuklearnej. W celach pokojowych oczywiście - w celach medycznych i [...]" Faktycznie, dzięki radzieckiej energetyce jądrowej absolwenci medycyny jeszcze długo nie będą narzekać na brak zajęcia i "materiału" do badań. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Chavez: chcę atomu od Kremla 29.09.08, 11:50 Jak zacznie bardziej fikać do dostanie ,ale od Czwartej Floty USA atomem :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Gru i Komisja Wojskowo-przemysłowa ... 29.09.08, 11:56 "Używając określenia armia odnośnie Armii Radzieckiej trzeba pamiętać, że mówimy nie tylko o Ministerstwie Obrony, ale również o dwunastu innych ministerstwach, których jedynym zadaniem była produkcja broni i wyposażenia na potrzeby wojska. W czasach świetności imperium wszystkie te ministerstwa tworzyły potężny monolit kierowany przez Komisję Wojskowo-Przemysłową. W skład jej kolegium wchodzili: jeden z pierwszych zastępców przewodniczącego Rady Ministrów, trzynastu ministrów, szef Sztabu Generalnego i szef GRU. Gdy mowa o walce pomiędzy armią, partią i KGB była w nią naturalnie zaangażowana Komisja, której losy zależały nierozerwalnie od losów armii. Potęga ekonomiczna i finansowa Komisji przekraczała granice zdrowego rozsądku i należy ją rozpatrywać w szerszym aspekcie – w aspekcie całego Związku Radzieckiego. Teoretycznie Związek Radziecki wydawał w 1984 roku na zbrojenia śmieszną kwotę dziewiętnastu miliardów rubli. Był to jednak wyłącznie budżet Ministerstwa Obrony, a budżety pozostałych dwunastu ministerstw produkujących broń były utrzymywane w tajemnicy. System zaś skonstruowany został w ten sposób, że Ministerstwo Obrony nie kupowało produktów od innych ministerstw, tylko składało zamówienia. Na przykład: w trakcie budowy był śmigłowcowiec, a Ministerstwo Obrony nie było w żaden sposób tym obciążone – fundusze na budowę okrętu zostały zaksięgowane przez Radę Ministrów pod pozycją „przemysł stoczniowy”. Ministerstwo Przemysłu Stoczniowego nigdy zresztą nie koncentrowało się na budowie statków – jego głównym zadaniem była budowa okrętów. Jednostki pływające na potrzeby marynarki handlowej i rybołówstwa były kupowane w Polsce, NRD, Jugosławii, Bułgarii, Włoszech, Francji, Norwegii, Szwecji i wielu innych krajach. Dostawców było tylu, że chyba jedyny wyjątek stanowiła faktycznie Szwajcaria, jak twierdzi dowcip. To samo dotyczyło samolotów, śmigłowców, czołgów, rakiet, elektroniki czy mundurów. Nikt tak naprawdę, nawet w ZSRR, nie wiedział, jakimi sumami dysponowała Komisja, ale była to kwota znacznie przewyższająca wspomniane dziewiętnaście miliardów. W sercu każdego radzieckiego pięcioletniego planu rozwoju ekonomicznego (nie w tym propagandowym, jaki drukowało się we wszystkich gazetach, a w prawdziwym, nie podawanym do publicznej wiadomości) można było znaleźć plan Komisji Wojskowo-Przemysłowej. Powodem był fakt, że żadna gałąź radzieckiego przemysłu, transportu czy usług nie miała znaczenia „niezależnego”, to jest innego niż praca na potrzeby wojska. Podobnie sprawy miały się z nauką, która także pracowała na potrzeby Komisji Wojskowo-Przemysłowej. Oficjalnie na badania naukowe przeznaczało się rocznie sześćdziesiąt miliardów rubli – trzy razy więcej niż na zbrojenia. Tylko co to jest za nauka i technika, skoro Związek Radziecki jako pierwszy na świecie wyprodukował satelitę niszczącego inne satelity, a nie był w stanie wyprodukować zwykłego samochodu osobowego, na którego produkcję musiał licencję kupić we Włoszech? Związek Radziecki dysponował najlepszymi truciznami na świecie, ale technologię wytwarzania nawozów sztucznych musiał kupić od Stanów Zjednoczonych. Na co przeznaczano owe sumy, jak nie na zbrojenia, skoro skonstruowano gigantyczny transkontynentalny radar czy nadajniki super-niskiej częstotliwości do łączności z zanurzonymi okrętami podwodnymi? Ich podziemne anteny mają tysiące kilometrów długości, a technologię produkcji głupiego telewizora kolorowego musiano kupić we Francji. Owe sześćdziesiąt miliardów rubli to kolejny zakamuflowany wydatek na zbrojenia, którym dysponowała Komisja Wojskowo-Przemysłowa. " Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 czemu Polaczki nie korzystaja z irackiej ropy? 29.09.08, 12:02 czekaja na wenezuelska? Rosjanie sprzedadza, drozej oczewiscie Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: czemu Polaczki nie korzystaja z irackiej ropy 29.09.08, 12:20 Hitler długo nie kupował ropy z Wenezueli ... Putin też się długo nie nacieszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Polska woli byc uzalezniona od dostaw 29.09.08, 12:28 rosyjskiej ropy i gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Polska woli byc uzalezniona od dostaw 29.09.08, 12:58 a ty jesteś uzależniony od ruskiej propagandy i forum GW .. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Polska woli byc uzalezniona od dostaw 29.09.08, 15:47 Polska w Rosji kupować MOŻE, Rosja Polsce sprzedawać MUSI, jeżeli chce przeżyć. Taka jest ta mała, subtelna różnica. Rosjanie to wiedzą, wiemy to również my i nie powiem - często dosyć bezpardonowo tę zależność wykorzystujemy ... ; ) Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon8 El komendante che atomu:) 29.09.08, 14:28 W celach pokojowego wspolistnienia, jak Ahmadinedzad, Kim Dzong ill, Stalin oraz kilku innych ciekawych dyktatorow:). El komendante, po co od razu prosic Rosjan. Mysle , ze ta sama przysloge mogliby wam wyrzadzic Amerykanie:). Oni by sie z wami podzielili nawet technologia precyzyjnego namierzania. Podajcie tylko adres, przesylka dojdzie blyskawicznie. Po co tyle szumu:) Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Hehe.. Spryciarz. USA zdychaja to on dawaj 29.09.08, 17:44 Niejedno jeszcze sie zdarzy wskutek US-amerykanskiej kleski od Iraku przez Afganistan po ich wlasny system bankowy. Ciekawe, kiedy wreszcie OPEC przejdzie na Euro w rozliczeniach? Dolara juz praktycznie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Gdzie ta amerykańska klęska w Iraku? 30.09.08, 00:43 Saddam już zdobył Nowy Jork i powiesił G.W. Busha? Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Chavez: chcę atomu od Kremla 04.10.08, 02:03 Szkoda ze gazeta nie pozwolila skomentowac wiadomosci o tym ze "Hindusi chca atomu od Waszyngtonu". Sam naglowek (Izba Reprezentantow ...) swiadczy o tym ze o USA mozna pisac tylko z wiernopoddanczym respektem a o Rosji jak popadnie. Co swiadczy tylko o braku jakiejkolwiek elementarnej reporterskiej rzetelnosci, sprawiedliwosci i rownosci. Poniewaz to sie powtarza nie poraz pierwszy nam od dzisiaj ten portal gleboko w ostatnim odcinku ukladu trawiennego. Mozecie mnie tam pocalowac (z takim samym respektem oczywiscie), w koncu amerykanskie jedzenie przechodzi przezen codziennie. - zaprotokolowac! Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Iran też nie chce broni. Czy stany to pojmuję? 04.10.08, 09:06 Niekoniecznie. Tak samo może być z tobą. Rosji USA nie zaatakuje, ale ciebie, Chavez? Why not? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod a w łeb to on nie chce przypadkiem ? 05.10.08, 12:05 www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/kni/lowres/knin221l.jpg Odpowiedz Link Zgłoś