ignatz 02.10.08, 08:54 Ciągle mam nadzieję że facet żyje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolina.a Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 08:58 "Powiedziała jedynie, że potwierdzenie, czy rzeczywiście odnaleziono wrak samochodu mulimilionera(...)" jakiego znów SAMOCHODU??? Gazeto, w głownej wiadomości dnia takie niedopatrzenia?? Odpowiedz Link Zgłoś
zmija45 Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 08:59 Jednego nie rozumiem....Zaginał z samolotem a znaleziono wrak samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
tonzlero Re: Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 09:02 to taka stara swiecka tradycja, taka ekstradycja Odpowiedz Link Zgłoś
piesior666 Re: Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 22:18 tonzlero napisał: > to taka stara swiecka tradycja, taka ekstradycja To znaczy,ze on porwal ten samolot,a oddadza mu fure ?? Odpowiedz Link Zgłoś
prober To Hameryka panie. 02.10.08, 11:01 Tam takie rzeczy na co dzień się dzieją. Startujesz samolotem, lądujesz samochodem. Wot, technika. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew1000 Latał samochodem? Dziwny jakiś 02.10.08, 09:01 "odnaleziono wrak samochodu" Redakcjo! Samochód ma koła... itd. pl.wikipedia.org/wiki/Samoch%C3%B3d z kolei samolot ma skrzydła i lata w powietrzu pl.wikipedia.org/wiki/Samolot życzę udanej lektury p.s. moja córa 1,5 roku już to wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew1000 Re: Latał samochodem? Dziwny jakiś 02.10.08, 09:02 ... żona mówi, że multimilionerom syćko wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 09:10 Latał niemal wszystkim, to moze i samochodem potrafił... Odpowiedz Link Zgłoś
eni7.08 przed chwilą oglądałem cnn i wyraźnie mówią że 02.10.08, 09:26 właśnie NIE odnaleźli żadnego wraku.Tylko brudny koszulek kasę i karty. coś ten tytuł pod publikę robiony. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: przed chwilą oglądałem cnn i wyraźnie mówią ż 02.10.08, 09:30 Rzeczy leżały w krzakach w pobliżu miejscowości Mammoth Lakes. -- w pierwszej wersji było: "ukryte w krzakach". kto je tam ukrył? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: przed chwilą oglądałem cnn i wyraźnie mówią ż 02.10.08, 09:54 tiresias napisał: > Rzeczy leżały w krzakach w pobliżu miejscowości Mammoth Lakes. > -- > w pierwszej wersji było: "ukryte w krzakach". kto je tam ukrył? uważam, ze nalezy powołac sejmowa komisje sledczą dla wyjasnienie tej sprawy. Na przewodniczącego proponuje Julie Pitera Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Niegrzeczność z głupoty 02.10.08, 09:37 "Wczoraj wieczorem czasu polskiego telewizja CNN podała, że przypadkowy turysta natrafił na rzeczy osobiste należące prawdopodobnie do Fossetta(...)" Nazywanie kogoś "przypadkowym turystą" to nie jest szczyt uprzejmości. Hej, panie przypadkowy turysto! - wyobrażacie sobie coś takiego? Po prostu obecny (zapewne nieprzypadkowo) w tej okolicy turysta znalazł te rzeczy - zapewne przypadkowo, jeśli ich nie szukał. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 09:39 cóż, gośc miał swoje hopździngle, stać go było na ich realizacje, w końcu coś nie wyszło. Tacy ludzie są potrzebni. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Biedny człowiek 02.10.08, 10:15 Jest on najlepszym przykładem ze pieniądze szczęscia nie dają znudzony biedny czlowiek nie ma ciała może został wniebowzięty? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardtom Wrak samolotu Fossetta odnaleziony?błędy 02.10.08, 10:38 Szanowna Gazeto w osobie Moderatora:) Mam sposób na te Wasze błędy: zamiast je poprawiać to ładniej i rzetelniej będzie przekreślać i pozostawiać widoczne poprawki. To takie uczciwsze w stosunku do forumowiczów... Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss to go znalezli czy 02.10.08, 11:45 nie znalezli bo juz nic nie rozumiem z tego newsa. Tu pytanie tam stwierdzenie, czy to moze jakas nowa szkola dziennikarska. Odpowiedz Link Zgłoś
rob.al Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 15:16 ach te błędy.... .. - to wszystko przez to, że w naszej codziennej mowie funkcjonują tylko zwroty typu: rze-szok, dokładnie zestresowany, dokładnie tak..., no i jeszcze wiele innych pseudo anglicyzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 15:37 to sie ludziki obłowią. Z tego co pamietam to byla 7-mio cyfrowa nagroda za znalezienie w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta.f Re: Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 16:29 Ciekawe jest to, ze dokumenty znaleziono w jakims oddaleniu od wraku. Pilot ocalal i poszedl sobie w krzaki? A jak poszedl, to zgubil dokumenty? A moze ktos znalazl wrak z pilotem w srodku i pilota okradl? Dlaczego, skoro odnalzeziono wrak samolotu, nie ma informacji, ze odnaleziono pilota (jego zwloki?)? Odpowiedz Link Zgłoś
rfx Re: Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 16:40 Możliwe, że zwierzęta zajęły się Jego ciałem i ubraniem. Dlatego ubranie i dokumenty znaleziono daleko od wraku. Albo wyszedł ledbo żywy z samolotu, ale nie dał rady się potem uratować? Odpowiedz Link Zgłoś
jolanta.f Re: Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 16:43 I zwierzeta zjadly go z butami, a zostawily jego podkoszulek i portfel? Wybredne jakies musialy byc. Odpowiedz Link Zgłoś
wioocha Widoczny na zdjęciu "Turysta Preston Morrow" 02.10.08, 16:34 przypomina bardzo typ bohatera filmu "wzgórza mają oczy". Podejrzewam, że.. no wiecie, co... Zjedli, on i szwagier! Odpowiedz Link Zgłoś
anal_threat Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 02.10.08, 17:11 A po co dziennikarze gazety mają starać się pisać bez błędów? Wystarczy napisać coś na szybkiego, podpisać się dwoma literkami, pójść coś zjeść i po powrocie przeglądnąć komentarze. Ludzie sami napiszą gdzie jest błąd, wtedy dziennikarz szybko zmieni i sprawa załatwiona. W redakcji gazety.pl nie ma korekty, bo to wy komentujący jesteście korektą. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: W USA niema Hrabstw,tylko sa Stany!! 02.10.08, 21:05 W GB sa Hrabstwa!!!GW znowu pisze bajki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pedrolot Re: W USA niema Hrabstw,tylko sa Stany!! 02.10.08, 23:38 Mylisz sie. Jak najbardziej sa (ang. County). Mniej wiecej odpowiadaja naszym powiatom. Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Re: W USA niema Hrabstw,tylko sa Stany!! 03.10.08, 05:36 Hrabstwa sa w Angli a nie USA. Nie wazne ze jakis slownik tlumaczy "county" na hrabstwo. Hrabstwa to domena Anglii a nie USA ktore dawno zerwalo ze swymi korzeniami angielskimi. County jest oczywistym odpowiednikiem powiatu w analogii polskiej wiec czemu na tym nie pozostac. Zawsze mnie to wkurza. Wg. Wikipedii Polska ma 314 powiatow (Counties of Poland) a USA 3141. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek facet upozrowal swoje zaginiecie 02.10.08, 21:09 facet upozrowal swoje zaginiecie, i tyle, wyskoczyl na spadochrnie a samolot sie rozwalil Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: facet upozrowal swoje zaginiecie 03.10.08, 02:07 A niby dlaczego mialby to zrobic? Podaj chociaz jedna rozumna racje. Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Fajne miał życie . Tylko pozazdrościć . 03.10.08, 05:09 tylko brać przykład . Odpowiedz Link Zgłoś
kuczman Samolot Fossetta uderzył czołowo w zbocze 03.10.08, 05:50 Cytat z CNN (02 pazdziernik): Rosenker said investigators, based on examinations of the debris, believe that the plane struck the mountain horizontally but not necessarily head-on. Czyli ze samolot uderzyl w gore horyzontalnie ale nie koniecznie czolowo. Skad wiec naglowek Gazety? Taniocha? Coraz bardziej zniechecam sie do tego portalu.... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej508 Wrak samolotu Fossetta odnaleziony? 03.10.08, 07:43 Amerykanie wszystko mają najlepsze,chwalą się że ich satelity mogą odczytać na znaczku pocztowym napis,anie mógł jakiś przelecieć nad tą pustynią jakiś satelita i popstrykać trochę zdjęć???Nad Rosją latają nie szpiegują BROŃ BOŻE tylko BADAJĄ!!!CIENIASY!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilith.b A czemu to jest w ogole na 1stronie? 03.10.08, 08:29 jakis facet sie rozbil, przykro mi. ALe czemu mowia o tym w wiadomosciach ?!?! A o innych - nie bogatych- ktorzy tez gina tragicznie cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: A czemu to jest w ogole na 1stronie? 03.10.08, 10:33 bo jeden to tragedia a mln to statystyka. zgadnij kto to wymyslil? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton kierunek dobry ale niestety zwrot przeciwny !! 03.10.08, 11:15 Steve Fossett wystartował z małego lotniska Hilton Ranch (nv) i skierował się na północny wschód (są dowody, świadkowie, ale nie tylko). Natomiast wrak samolotu i papiery znaleziono ok. 90 mil na południe od miejsca startu !! Sprawa pachnie nieładnie z wielu powodów. Ano, ponieważ Fossett był doskonałym i bardzo doświadczonym pilotem. był także potwornie bogaty i miał rozległe znajomości. W jego poszukiwania zaangażowano najnowsze dostępne technologie (wliczając te oficjalnie nieznane): satelity, radary, lotnictwo, microfale, skanowanie sejsmiczne, termalne, tysiące ludzi, psy itp., itd.. Ale NO FOSSET !! Jest natomiast inny problem. Niedaleko (około 200 mil) miejsca startu (N38, W 119) dokładnie w kierunku, w którym poleciał (NW) znajduje się tzw. strefa 51 !! (N37, W115) (do intruzów strzela się tam bez ostrzeżenia, o czym informuje się np. turystów). dlaczego media pomijają ten fakt ? wrak ?? i papiery niestety wyglądają na podrzucone i to niedawno. pamiętacie lot TWA 800 sprzed 12 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki muhaha :D 03.10.08, 12:48 w lokalizacjach które podałeś znajduje się jezioro mono i niewielki zakład przerabiajacy/produkujący żwir? lub coś w tym rodzaju ehh... młotku ty... :D chyba w dzieciństwie ktoś za często do ciebie strzelał i taka ci obsesja została Odpowiedz Link Zgłoś
jack_skeleton zanim zaszczekasz sprawdź 03.10.08, 13:06 młoteczku, np. w wikipedii: "Położona (Strefa_51) tuż obok wyschniętego (37°14'10" N, 115°49'04" W), słonego jeziora Groom (ang. Groom Lake), oraz Poligonu Nevada. Dla pewności wybrano fragment pustyni, blisko kraterów po testach atomowych na sąsiednim poligonie. Z bazy tej kierowano amerykańskim wywiadem w czasie zimnej wojny." pl.wikipedia.org/wiki/Strefa_51 zaokrągliłem do pełnych stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki zanim coś napiszesz, sprawdź 03.10.08, 14:48 ja to zrobiłem, a w podanych lokalizacjach jest to co napisałem. tak trudno skorzystać z np. google earth? trza było nie zaokrąglać :] Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: muhaha :D 03.10.08, 13:08 żwir,żwir, tylko czemu ten żwir w nocy świeci? żwirek & muszomorek Odpowiedz Link Zgłoś