lekomanek 03.10.08, 07:26 "Wara od" a nie "wara z" redaktorzy z Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorge.martinez Re: Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 07:36 Rozwodnicy w ogóle na nic nie mają szans w Kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 07:49 Prosze uscislic, w JAKIM Kosciele? Jaka konfesja, jaka denominacja? Na katolikach chrzscijanstwo sie nie konczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 co innego pedały i pedo<a href="file:)" target="_blank">file:) 03.10.08, 07:58 Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 07:46 A moze chodzi o zony z parzystymi numerami? z druga, czwarta.. itd. nie mozna, a z pierwsza, trzcia, piata - mozna zostac ambasadorem w Watykanie? W takim razie ja, jako praktykujacy katolik z trzecia, mam szanse na posade w Watykanie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 15:20 Ciekawe, jakim sposobem pozostajesz praktykującym katolikiem mając trzecią żonę? Przychodzi mi na myśl tylko możliwość, że dwie wcześniejsze Pan Bóg w swojej dobroci zabrał już z tego padołu łez. Bo rozwód kościelny dwa razy z rzędu trudno uzyskać. Inaczej, podobnie jak ten francuski praktykujący katolik - aktywny homoseksualista, jesteś nie tylko strasznym hipokrytą, ale i zatwardziałym grzesznikiem, skazanym na wieczne potępienie. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 16:06 Tak, jestem "zatwardziałym grzesznikiem, skazanym na wieczne potępienie". Moja wiara opera się na nadziei, że Bóg jest nieskończenie mądrzejszy od pana (i mnie), o czym mogłem się wielokrotnie przekonać. I nauczyło mnie to, nie wyciągać pochopnych wniosków. Czego i panu życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karolek123321 Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 07:54 Jaki kłopot , maja czrnych z głowy i nie muszą im włłazic w ........ tak jak nasze władze . Może i my bysmy wycofali swojego ? Ciekawi mnie reakcja na takie posuniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa1000 Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 08:25 Wara od - jak słusznie ktoś zauważył ... Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster To Gosiewski i J.Kaczynski bez szans !!! 03.10.08, 08:32 jeden rozwodnik, drugi.... Odpowiedz Link Zgłoś
gidyjas Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 08:41 jak to nie mają szans....poseł Gosiewski w Kielcach, kilka lat temu za przyzwoleniem bpa Ryczana głosił swoje słowa z ambony w katedzrze kieleckiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ogul_bobra Wszyscy francuscy dyplomaci to geje? 03.10.08, 08:50 Czego oni ich tam uczą w tej École nationale d'administration... Muszą mieć wyczerpujące ćwiczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 A może kobietę? 03.10.08, 08:58 ... nie, no przecież wiem, głupi pomysł. Wobec Boga wszyscy jesteśmy równi, ale wobec Papieża są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: A może kobietę? 03.10.08, 14:56 alabama8 napisała: > ... nie, no przecież wiem, głupi pomysł. Wobec Boga wszyscy jesteśmy > równi, ale wobec Papieża są równi i równiejsi. > Dlaczego tak sądzisz? Przecież ambasadorem Rzeczypospolitej Polskiej przy Watykanie jest od 2001 roku Hanna Suchocka, ta sama, która była w latach 1992 - 1993 premierzem Rządu RP! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a kiedy wyrzucą pedałów i pedofilów? :-) 03.10.08, 09:28 kiedy wyrzucą umoczonych w pranie mafijnej kasy przez Watykan? kiedy pomogą wsadzić zabójców JP1? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz A może by tak--- 03.10.08, 09:40 olać ten problem z ambasadorami w Watykanie i zaprzestać wysyłać na tą placówkę. Watykan =-= co to za państwo.??? Wg mnie to państwo transwestytów i facetów mających problemy natury emocjonalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 republikański kłopot Watykanu 03.10.08, 09:45 Na miejscu władz Francji wytypowałbym na kandydata ateistę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: republikański kłopot Watykanu 03.10.08, 10:26 dar61 napisał: > Na miejscu władz Francji wytypowałbym na kandydata ateistę. ************************************ Zdecydowanie. Upieranie się przy katoliku rodzi podejrzenia, że przyszły ambasador będzie realizował interesy Watykanu, a nie Paryża. Odpowiedz Link Zgłoś
fotel_bujany Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 09:57 "[...]przechodzi towarzyszy papieżowi" - a cóż to za dziwoląg? Czyżby prezydent Sarkozy deptał po ludziach towarzyszących papieżowi? No ale to ja poproszę zdjęcie z tym deptaniem, bo na tym nie widać! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 10:36 Za to zatwardziali kawalerowie o ile nie sa gejami, mogą si e załapać. Czy Jarek miałby szansę? Odpowiedz Link Zgłoś
poznan56 polszczyzna "Gazety" 03.10.08, 10:47 Jak zwykle redaktorzy "gazety" maja klopoty z gramatyka. Moze byc "wara OD Watykanu" lub "precz Z Watykanu" ... ale nigdy "wara z Watykanu". Odpowiedz Link Zgłoś
madissa Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 12:31 Przecież Watykan to państwo-miasto połączone unia funkcjonalną i personalną ze Stolicą Apostolską, twór powołany dla celów stricte administracyjnych, po których purpuraci wożą się w drogich limuzynach, mieszkają w komfortowych warunkach i zarabiają wiele pieniędzy. Dyplomata ma być łącznikiem pomiędzy tym tworem administracyjnym a danym państwem świeckim. Obłuda, obłuda.... Ale u nas w Polsce jest lepiej - wystarczy być w głoszonych poglądach konserwatywnym prawicowcem, i biskupi wybaczają sferę życia łóżkowego (vide: Gosiewski, Dorn, Sowińska itd. itd) Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 12:54 Zdumiewające ! Toż to skurduplałemu Watykanowi powinno zależeć na prze dstawicielstwu francuskim a nie Francji na Watykanie. Wilkołak Ratzin ger chce tak rządzić. Dyscyplinuje katolicką Europę. Coś tak jak Kancle rz Bismark. Niemiecki ordunk w Europie musi być! Nieprawdaż. Tylko kto się tym jeszcze przejmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 13:53 No prosze jak pieknie zmanipulowano. Kto zmanipulowal ? Oczywiscie, ze "GW". Czy we Francji są tylko geje i rozwodnicy, szanowna redakcjo "GW" ? Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 14:53 nie, we Francji nie tylko sa geje i rozwodnicy, a Ty najwyraxniej nie zrozumiełes tematu. Tu nie chodzi o to jaie kasdry ma Francja tylko o to, że przy nominacji na ambasadora jakiegoś kraju Watykan wpier...cza sie w życie prywatne danej osoby i narzuca niepodległemu państwu kogo może a kogo nie moze mianować na swojego przedstawiciela w Watykanie. Wydaje mi się zę to Prezydent Francji i podlegli mu urzędnicy powinni oceniać fachowość swoich kadr i kandydatów na poszczególne stanowiska. No chyba że w protokole dyplomatycnzym Watykanu jest zapis o OBOWIĄZKOWYCH uczestnictwach z pełnym zaangazowaniem we wszystkich uroczystościach religijnych... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 15:09 paskudek1 napisała: > nie, we Francji nie tylko sa geje i rozwodnicy, a Ty najwyraxniej nie zrozumieł > es tematu. > Tu nie chodzi o to jaie kasdry ma Francja tylko o to, że przy nominacji na amba > sadora jakiegoś kraju Watykan wpier...cza sie w życie prywatne danej osoby i na > rzuca niepodległemu państwu kogo może a kogo nie moze mianować na swojego przed > stawiciela w Watykanie. Wydaje mi się zę to Prezydent Francji i podlegli mu urz > ędnicy powinni oceniać fachowość swoich kadr i kandydatów na poszczególne stano > wiska. No chyba że w protokole dyplomatycnzym Watykanu jest zapis o OBOWIĄZKOWY > CH uczestnictwach z pełnym zaangazowaniem we wszystkich uroczystościach religij > nych... Przecież ambasadorem PRL przy Watykanie był ateista, członek KC PZPR b. minister oswiaty PRL, Jerzy Kuberski, co prawda w schyłkowym okresie PRL, od 1989 do zmiany nazwy państwa w 1990 r. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.knapik buhahahaha 03.10.08, 14:53 jak wyżej. Biedni, bogaci, amoralni Francuzi. Od tolerancji przyrostów jednak nie ma. Moją odpowiedzią na bolączki świata w tym tygodniu jest islam. wierność małżeńska, zdrowy model rodziny, działa dobór naturalny i ewolucja, dzieci wychowują się w zdrowej wielodzietnej rodzinie. Nie ma hipokryzji spowiedzi, modlitwa systematyzuje tryb dnia i jest miejscem na prawdziwą refleksję. wiara dla silnych i zwycięzców. brak używek, alkoholu, hazardu i lichwy. zdrowe, rodzinne życie z miejscem na refleksję. religia nie zakłamuje naturalnych relacji pomiędzy mężczyzną a kobietą i nie próbuje ograniczać moralnie zdrowego, silnego i bogatego mężczyznę od posiadania większej ilości potomstwa. katolicyzm przy islamie to religia dla ubogich. to jak biedronka do salonu samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: buhahahaha 03.10.08, 16:35 niestety, może się z tobą zgodzić tylko człowiek zupełnie bez wiedzy o współczesnym islamie.. wierność małżeńska - tylko dla kobiet zdrowy model rodziny - a co jest wskaznikem "zdrowia"? działa dobór naturalny i ewolucja - to dlaczego doborowy islam przegrywa w wojnie z izraelem(niosącym zachodni obraz życia)? dzieci wychowują się w zdrowej wielodzietnej rodzinie - zależy, ile dzieci i w jakich warunkach.. Nie ma hipokryzji spowiedzi - to Kosciół sformalizował spowiedz i wypaczył ideę modlitwa systematyzuje tryb dnia i jest miejscem na prawdziwą refleksję - widziałeś modlących się wachabitów? A po modlitwie, poderżnie gardło "niewiernemu" jeńcowi.. wiara dla silnych i zwycięzców - tylko.. dlaczego większość krajów arabskich była koloniami krajów chrześcijańskich? brak używek, alkoholu, hazardu i lichwy - opium to nie używka? A co wyprawiają arabowie w zachodnich kasynach.. Arab na zachodzie to synonim lenia, krętacza i fanatyka religijnego. i nie próbuje ograniczać moralnie zdrowego, silnego i bogatego mężczyznę od posiadania większej ilości potomstwa - święta racja! Przepraszam, to było o ... mormonach? katolicyzm przy islamie to religia dla ubogich - oczywiście, i dlatego ubodzy europejczycy proszą o azyl w krajach arabskich :-) Może porozmawiamy o buddystach? Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: buhahahaha 04.10.08, 16:06 Panie Knapik! To niech pan bardzo szybko sp.erdala do Arabii Saudyjskiej! W Polsce nie ma miejsca dla islamistow i pieprzonego sredniowiecza. Moze pan swojej babie zakladac brudna szmate na twarz, ale nie w Polsce, ktora jako jedyna jest jeszcze ostoja wolnego swiata w Europie zdominowanej przez zadnych krwi, dzikich islamistow! Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.knapik Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 15:01 sam z sobą gadam... Ale zgadzam się z swoim przedmówca. Co wiecej tak sobie właśnie pomyślałem, że gdyby w Polsce był islam od początku państwowości, to nie mielibyśmy rozbiorów( bo nie było by problemu z wygasaniem linii królewskiej)... nie byłoby husytów w Czechach, nie było by wojen religijnych w Niemczech, wojny stuletniej, nie było by krzyżaków ani czystek religijnych, nie było by krucjat. gdyby u nas był islam to nie było by lichwy, alkoholizmu szlachty i niewolnictwa. Gdyby był islam... nie było by ciemnego średniowiecza... Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Re: Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 15:29 Arkadiuszu ! Mało znam się na islamie, a właściwie w ogóle ! Ale widzi mi się, że chyba dużo racji masz. Gdyby Sobieski nie był katolickim ka botynem losy Polski a i Europy nie układałyby się tak fatalnie. Terroryzm islamski jest tym co nas do niego zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 16:33 a po co miec ambasadora w watykanie? Odpowiedz Link Zgłoś
panoplie Watykański kłopot Republiki 03.10.08, 16:41 Po polsku mowi sie "wara od Watykanu", a nie "z Watykanu"!!! Wara od pisania niedouczonym dziennikarzom! Odpowiedz Link Zgłoś