lumpior 04.10.08, 07:30 Po jakie jest wasze oblicze,czas na decyzje? Kler nie moze rzadzic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 07:33 Uwazam ze Tusk po slubie koscielnym(ktory wzial na potrzeby wyborow) powinien glosowac za. farm3.static.flickr.com/2171/2544608980_3aac3a24ec.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 11:14 presentation1 napisał: > Uwazam ze Tusk po slubie koscielnym(ktory wzial na potrzeby wyborow) powinien g > losowac za. > farm3.static.flickr.com/2171/2544608980_3aac3a24ec.jpg Przeciez ty esbeku wielokrotnie deklarowales na tym forum swoj ateizm, wiec o co ci wajdzik chodzi? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 przecież już i tak mamy najwiecej świat w Europie 04.10.08, 11:25 przecież już i tak mamy najwiecej świat w Europie, qrcze taki to juz z nas naród że nie chce nam się pracowac tylko najlepiej na innych ogladać ( stad tylu lewych rencistów i przedwczesnych emerytów - w końcu bo "im się należy"). Jestem przeciwny kolejnym. Aby isć do kościoła nie trzba mieć całego dnia wolnego od pracy, a przypominam ze według nauk Chrystusa praca jest jednym z najwiekszych dóbr człowieka. Opinia biskupów jest w tej sytuacji dla mine całkiem niezrozumiała, przecież ustanowienie dnia wolnego od pracy nie zwiększy w istotny sposob liczby katolikow uczestniczacych we Mszach sw. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: przecież już i tak mamy najwiecej świat w Eur 04.10.08, 12:16 amus00 napisał: > przecież już i tak mamy najwiecej świat w Europie, qrcze taki to juz z nas naró > d > że nie chce nam się pracowac tylko najlepiej na innych ogladać ( stad tylu > lewych rencistów i przedwczesnych emerytów - Jaki związek ma Trzech Króli z rencistami? A nie widzisz że rencistów jest minn tak dużo bo ludzie nie są leczeni albo dla pozornych oszczędności źle leczeni? A jak Państwo dba o przestrzeganie prawa pracy aby ludzie nie musieli pracować w warunkach szkodliwych lub nawet wręcz niebezpiecznych dla zdrowia? Gdzie Inspekcja Pracy jako organ Państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: przecież już i tak mamy najwiecej świat w Eur 04.10.08, 19:20 amus00 napisał: > przecież już i tak mamy najwiecej świat w Europie, qrcze taki to juz z nas naró > d > że nie chce nam się pracowac tylko najlepiej na innych ogladać ( stad tylu > lewych rencistów i przedwczesnych emerytów - w końcu bo "im się należy"). > Jestem przeciwny kolejnym. > Aby isć do kościoła nie trzba mieć całego dnia wolnego od pracy, a przypominam > ze według nauk Chrystusa praca jest jednym z najwiekszych dóbr człowieka. > Opinia biskupów jest w tej sytuacji dla mine całkiem niezrozumiała, przecież > ustanowienie dnia wolnego od pracy nie zwiększy w istotny sposob liczby > katolikow uczestniczacych we Mszach sw. A na dodatek nie święci się dni osobiście przez Boga do tego wyznaczonych! Są tp 7 dzień tygodnia i święto paschy wypadające na wielki czwartek. Jezus też te dni święcił a chrześcijanie nie. Po co teraz 3 króli, skoro Boga nie szanują? Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno A co ciebie obchdzi czy wział czy nie wziął? 04.10.08, 14:46 pilnuj swojej UBeckiej przeszłości Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: A co ciebie obchdzi czy wział czy nie wziął? 04.10.08, 16:46 Święto Głupców???? Grudniowe święto Bożego Narodzenia i styczniowe święto TRZECH KRÓLI miały swój początek w IV wieku n.e. Przerobiono je z saturnaliów, które pogańscy Rzymianie obchodzili od 17 do 24 grudnia, oraz kalend noworocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Nie obchodzę żadnych świąt na literkę k... 04.10.08, 07:39 komunistycznych*, kościelnych i ku...kich. *przed'89 rokiem Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Trzech Króli powinno być świętem i wolnym dniem:-) 04.10.08, 10:36 Trzech Króli powinno być świętem i wolnym dniem:-) Gospodarka nie ucierpi, a nie będzie konfliktów. Poza tym wypoczęty Polak pracuje efektywniej :-) tppiotr napisał: > komunistycznych*, kościelnych i ku...kich. > > *przed'89 rokiem Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Trzech Króli powinno być świętem i wolnym dni 04.10.08, 11:39 Dwulicowośc katolików-posłów poznalismy już.teraz kolejny dowód na fałsz i obłudę.Wiara czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Trzech Króli powinno być świętem i wolnym dni 04.10.08, 15:48 mike-great napisał: > Trzech Króli powinno być świętem i wolnym dniem:-) > Gospodarka nie ucierpi, a nie będzie konfliktów. > Poza tym wypoczęty Polak pracuje efektywniej :-) Mike-grat jesteś pisuarowym moherowym dupkiem , a wiec nie wypowiadaj się na tematy których nie znasz - a jako pisuar jesteś przecież analfabetą ekonomicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez.the.killer A może tak-dzień ustawowo wolny od religii? 04.10.08, 07:47 I czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nurekdarek Re: A może tak-dzień ustawowo wolny od religii? 04.10.08, 08:21 Kiedyś,jak jeszcze siedzieliśmy na gałęzi,gdy walnął piorun, zakrywaliśmy łeb łapami. Dziś gdy walnie "piorun" też z góry... nasze zachowanie nic się nie zmieniło,Zakrywamy głowę rękami.Technologicznie poszliśmy do przodu. Niestety pod innymi względami,nadal siedzimy na drzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Ty też nie lubisz Murzynów??? 04.10.08, 10:37 Ty też nie lubisz Murzynów??? Re: A może tak-dzień ustawowo wolny od religii? cortez.the.killer napisał: > I czarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a A na obrazku to sw.Gowinek ?He,he ale ma oczka 04.10.08, 07:50 A tak nawiasem niech fioletowe nosy w czerwonych beretach zaplaca a my mozemy swietowac nawet nastepny tydzien po Trzech Krolach. Proste i nikt nie musi sie zrec z nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: A na obrazku to sw.Gowinek ?He,he ale ma oczk 04.10.08, 09:02 Gdybym mial taki mozdzek jak ty to bym na nim siadal.Skad sie biora tacy idioci czy tylko z Dywit? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A na obrazku to sw.Gowinek ?He,he ale ma oczk 04.10.08, 09:16 vaclavnewyork napisał: > Gdybym mial taki mozdzek jak ty to bym na nim siadal.Skad sie biora > tacy idioci czy tylko z Dywit? Obawiam się, że na swoim to już siedziałeś zbyt długo. Gdy idzie o chamstwo - na pewno trudno ci dorównać. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: A na obrazku to sw.Gowinek ?He,he ale ma oczk 04.10.08, 11:52 jola z dywit ma rację,bo kto nie orze i nie sieje,niech nie wsadza łap po nieswoje. Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda panie premierze Tusk - zlapac tych czarnych oszolo 04.10.08, 07:56 mow za jaja (jezeli maja takowe) i wyrzucic ich na zbity pysk z polityki - niech posypia sobie glowy popiolem i ida do kruchty!!! Nie dosyc, ze szarogesza sie w polityce, to jeszcze uzywaja nieletnich mlodzieniaszkow - na pohybel czarnej holocie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek22 Re: panie premierze Tusk - zlapac tych czarnych o 04.10.08, 10:03 To ty chyba przez nienawiść zatraciłaś człowieczeństwo- co maja czarni do dnia wolnego od pracy nic ja chcę mieć dodatkowe wolne i pewnie większość tego chce a tacy przygłupi jak ty nie rozumiejący tekstu i zżerająca ich nienawiść precz z tego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: panie premierze Tusk - zlapac tych czarnych o 04.10.08, 15:36 I taki to właśnie jest polski katolicyzm i rzekoma żądania "święta kościelnego" przez wiernych - mają gdzieś święto, a chodzi im tylko o możliwość kolejnego dnia na nieróbstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: panie premierze Tusk - zlapac tych czarnych o 04.10.08, 15:53 szczurek22 napisała: > To ty chyba przez nienawiść zatraciłaś człowieczeństwo- co maja > czarni do dnia wolnego od pracy nic ja chcę mieć dodatkowe wolne i > pewnie większość tego chce a tacy przygłupi jak ty nie rozumiejący > tekstu i zżerająca ich nienawiść precz z tego kraju Tobie matole, cały rok wolnego odpowiadał by bo robić się nie chce a za dni świąteczne też pensja leci. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Ciekawe, jak zagłosuje lewica? 04.10.08, 08:02 Niby tacy Zapatero, ale z kolei nie wypada im przeciwko socjalowi, nawet kościelnemu głosować. A w platformie warto dać wolną rękę. Zobaczymy, ilu tam dewotow gotowych zawsze do PiS i Rydzyka zwiać. Albo ich następców. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Polska jest "na dorobku"? Co ten Tusk bredzi? 04.10.08, 08:06 ================================ Na "dorobku" to byla Polska przez 20 lat (a moze dluzej) po 1945 roku, odbudowujac niewyobrazalne zniszczenia wojenne i przezwyciezajac blokade gospodarcza zachodu. W 1989 roku, blisko 20(!) lat temu obiecano nie tylko wolnosc (okazalo sie, ze tylko emigrancka za chlebem) ale i dostatnie zycie narodu. Mialo byc tak "cudownie i bogato", jak na zachodzie. Ilez to lat mozna zaciskac pasa, powiekszac PKB kosztem zebraczych emerytur i niewolniczych plac? Co ludzie z tych "osiagniec" wzrostu gospodarczego maja? Ano, NIC! Kiedy pogrobowcy S i KOR przejmowali wladze, system gospodarczo- panstwowy przeciez istnial, przeciez to nie byla przemyslowa pustynia! A mimo to zadluzyli panstwo trzydziestokrotnie wiecej niz PRL, a teraz Leniwy Donek wychyla sie z jakims "dorobkiem". A dzien wolny? A do czorta z takimi "problemami"! Mamy "na glowie" tysiace innych. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz A co to za święto 04.10.08, 08:10 Mamy święcić kolejny mit? Do roboty czarne nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Takie samo święto jak np. w Niemczech, Austrii. 04.10.08, 10:38 Takie samo święto jak np. w Niemczech, Austrii. seydlitz napisała: A co to za święto? > Mamy święcić kolejny mit? > Do roboty czarne nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Re: Polska jest "na dorobku"? Co ten Tusk bredzi? 04.10.08, 13:17 SB czuwa! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Polska jest "na dorobku"? Co ten Tusk bredzi? 04.10.08, 17:38 aa_6 napisała: > SB czuwa! ================================== Oto przyklad polskiego ciemniactwa i niewolniczej natury. Wystarczy nie byc kabotynem i krytycznie oceniac bzdurne wypowiedzi politycznych pajacow, juz zasluguje sie na miano ubeka. Jakos tak sie tragikomicznie sklada, ze wytykanie i nasmiewanie sie z nieudolnosci kogokolwiek z POPiSowych politykierow, natychmiast powoduje histerie wyzwisk, z ktorych "komuch" nalezy do najlagodniejszych. O lewicy malo kto pisze, bo to i tak smieci, a jesli juz, to takie obelgi, ze za odniesienie podobnych inwektyw do solidaruchowego ugrupowania, kazdy moderator w panice usuwa takie posty. Bo to jest "pluralizm", ale zastrzezony wylacznie dla tego kaczego bajora. Bojcie sie dalej ciemnogrodzianie. Drzyjcie dalej o kazde wypowiedziane slowo, bo ktos oskarzyc was o "niesluszna" postawe wobec jedynych prawd oligarchicznych slugusow zwanych, chyba tylko dla jaj, wladza. Potakujcie waszym feudalnym wlascicielom, padajcie na twarze przed kruchtowymi cynikami, a latwiej bedzie was mlocic kijami po znizonych karkach i pustych lbach. Odpowiedz Link Zgłoś
sylu13sylu13 Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:18 Wszyscy parlamentarzyści srają po gaciach, żeby przypadkiem nie narazić się jakiemuś czarnemu. Szczęść BOże. P.S. Od głupoty i lizidupstwa chroń nas Panie. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
aimm Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:52 Wszyscy piszecie tutaj jako przeciwnicy kruchty , a ilu z Was potrafi np.nie przyjąć czarnego ,który przyszedł po kolędzie? Ja to akurat potrafię, ale nie mam nic przeciwko Świętu Trzech Króli, zamiast np. 1-go Maja Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 09:42 aimm napisała: > Wszyscy piszecie tutaj jako przeciwnicy kruchty , > a ilu z Was potrafi np.nie przyjąć czarnego ,który przyszedł po kolędzie? Do mnie najpierw przychodzi ministrant i pyta czy przyjmuję księdza. Mówię, że nie i już ksiądz do mnie nie przychodzi. > Ja to akurat potrafię, ale nie mam nic przeciwko Świętu Trzech Króli, > zamiast np. 1-go Maja A ja mam: wolałabym, żeby każdy mógł sobie sam dowolnie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 15:58 koloratura1 napisała: >> > A ja mam: wolałabym, żeby każdy mógł sobie sam dowolnie wybrać. U nasz Trzech Króli powinno być dniem świątecznym ze względu na ich polskie korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 16:01 starod napisał: > koloratura1 napisała: > > >> > > A ja mam: wolałabym, żeby każdy mógł sobie sam dowolnie wybrać. > U nasz Trzech Króli powinno być dniem świątecznym ze względu na ich > polskie korzenie. A ponadto wracasz z Sylwestra i potrzebny jest chociaż jeden dzień nz dojście do jakiej takiej formy. Odpowiedz Link Zgłoś
aimm Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 16:28 starod napisał: > A ponadto wracasz z Sylwestra i potrzebny jest chociaż jeden dzień > nz dojście do jakiej takiej formy. Czy aby coś Ci się nie pomyliło? Trzech Króli jest 6 stycznia- tydzień chcesz dochodzić do siebie po Sylwestrze? Chociaż kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Trzech Króli 04.10.08, 23:50 Ktoś nie wpuszcza księdza po kolędzie. A mnie uciekł, gdy zaprosiłem na rozmowę,przyznając iż jestem ateistą z polskiej rodziny, z aktem chrztu, dowodami Pierwszej Kominii itd. Niezręcznie przyznałem się, iż mam różne wydania Starego i Nowego Testamentu, Koran, rozprawy hinduskiego Rabindrata Tagore, Krishna Mutriego. Kamautrę z dodatkowyme egzemplarzem na prezent też... Pewnie na całym moim bloku robione były egzorcyzmy, by Szatana przepędzić. Ale jesli w czasie najazdu "tatarskiej dziczy" na Polskę chan Islam Gerej III najbardziej był zdumiony brakiem toalet - a pod tym względem niewiele się zmieniło... Zaś w przybliżeniu w tych samych czasach jeden z rodów śląskich Piastów wygasł (ale świętymi zostali) bo całe życie księżna i książę byli tak pobożni - iż nigdy się nie myli? Mogli się omylić, lecz nie umyć... Jak w takich warunkach nawet stosować pozycję "na misjonarza"? Wzór dla obecnej młodzieży??? Odpowiedz Link Zgłoś
feminasapiens Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 09:56 Ja tam wolę 1 maja - przynajmniej ciepło i można na zieloną trawkę wyjechać. Chociaż... z drugiej strony... w styczniu na nartki - czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bromarlin Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:23 Skończmy z tymi świętami. Ludzie potrzebują dobrze opłacanej pracy i zasłużonego zagwarantowanego odpoczynku. Większość ludzi przestała już wierzyć w COŚ na czego istnienie nie ma żadnego dowodu. Na moim osiedlu mieszka poniżej 1 procent praktykujących katolików. Można to zaobserwować w niedzielę. Tak się akurat składa, że widzę idących do kościoła. Państwo powinno zaprzestać dotacji na budowę nowych świątyń. Niedługo będą potrzebne olbrzymie pieniądze na utrzymanie istniejących - zabytków kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
raddy Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 15:23 mylisz sie... a twoj ateizm tez jest wiara. albo przyjemnosc, albo kasa, albo jeszcze cos innego, do czego dazysz i w czym pokladasz nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:25 Urlop powinien trwać cały rok. Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:32 "- Możecie być przeciw wolnemu w Trzech Króli, ale bez partyjnej dyscypliny - mówią biskupi do premiera Tuska. A PO przekłada głosowanie w Sejmie" i ktoś może jeszcze powie, ze nie zyjemy z państwie wyznaniowym???? biskupi palcem pogrożą a wszysyc gaciami trzęsą Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:41 mow za siebie, ja nie trzęsę Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Nie ma konfiktu sumienia 04.10.08, 15:50 Partyjna dyscyplina jest jak najbardziej na miejscu - nie ma tu bowiem konfliktu sumienia, jako ze wiara nie wymaga na 3króli dnia wolnego od pracy! Nie mozna wracac do sredniowiecza, bo niedlugo talibanom wpadna do glowy inne pomysly, nadzwyczaj zreszta sluszne z punktu widzenia ich religii. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:37 Jestem emerytem i mam święto kiedy tylko zechcę, więc jestem przeciwny planowaniu mi swiętowania. Na swięta trzeba sobie zasłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:44 Może by tak Chlebowski powiedział to samo komisarzom ludowym, narzucającym nam limity emisji CO2. "Polska jest na dorobku i nie stać nas na fundowanie sobie przeszkód w rozwoju. Można sobie ograniczać emisję po pracy, jak kto chce". Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: moja propozycja kompromisu 04.10.08, 08:46 Niech każdy pracownik oświadczy czy chce miec wolne 6 stycznia czy 1 maja. W takiej sytuacji w tym drugim dniu musi przyjść do prcy (choć oczywiście może wziąć urlop). Zarazem oba te dni pozostawałyby wolnymi w rozumieniu przepisów np. pdatkowych czy kształtujących procedurę sądową. Liczba wolnych dni by się nie zmieniła, gospodarka by nie straciła a zarówno hierarchia jak i lewica byłyby zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
desidero1 urzędnik Kropiwnicki łamie prawo codziennie 04.10.08, 08:56 a dzięki KK został wybrany na drugą kadencję , kościoły organizowały mu występy na ambonie za obietnice sypania kasą publiczną, więc teraz usiłuje przysporzyć sobie dalszych punktów u czarnych i większej kasy w następne święta od ciemnego luda Odpowiedz Link Zgłoś
nurekdarek Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:59 Kiedyś,jak jeszcze siedzieliśmy na gałęzi,gdy walnął piorun... zakrywaliśmy łeb łapami. Dziś gdy "z góry lecą pioruny" nadal zakrywamy głowę rękami. Kto tak naprawdę wie; czy nadal siedzimy na gałęzi,czy już krążymy w okół drzewa? A może by tak przywrócić lekturę "Faraon" do Łask? Nie pozwólmy indoktrynować naszych dzieci w szkołach.Ja pamiętam co robiła tzw PARTIA z moim bezpartyjnym Ojcem "nigdy nie awansował",ale to co "oni"wyprawiają przechodzi wszelkie granice. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 08:59 PO to niestety takie gó... bez kręgosłupa, partia wyjątkowych nieudaczników i niestety populistyczna ( PiS-u nikt nie przebije ). Zamiast skutecznego rządzenia funduje nam tematy zastępcze. Dla odwrócenia uwagi urządza igrzyska, jak ostatnia awantura z PZPN obliczona na odwrócenie uwagi od licznych wpadek rządu Tuska, kastracja już nie wystarcza ). Awantura ta służy odwróceniu uwagi od klęski jaką PO ponosi na polu gospodarczym ( same porażki w Brukseli, brak postępu w budowie dróg, brak reformy KRUS, zapaść na PKP, sypiące się górnictwo, zero postępu w porządkowaniu prawa i ułatwianiu działalności gospodarczej, nepotyzm i zawłaszczanie państwa jak za czasów PiS ). Miało być tak pięknie, a jest jak za rządów Jarosława. PO to niestety partia bez jakiejkolwiek sensownej wizji rozwoju państwa, a co gorsza bez ludzi nadających się do rządzenia, to taki PiS bis, tyle tylko ze trochę grzeczniejszy. Co do podporządkowania się dyktatowi kościoła katolickiego to PO nie różni się niczym od LPR. Najlepszym dowodem na to jest pozycja w PO katolickiego ultrasa Gowina. Ten typ przebija swoim katolickim radykalizmem LPR-owski beton. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Widzę, że starzy propagandyści z PZPR 04.10.08, 13:13 mają pełne ręce roboty! Swą aktywnością, dodaną do rad S. Sierakowskiego, czym ma być ta partia, zawsze zapewnią SLD 5% poparcia w sondażach. Oby tak dalej! Najwyższy czas, żebyście zeszli w niesławiwe ze sceny politycznej! Liczę, że się to stanie w najbliższych wyborach parlamentarnych. Propagandowe nonsensy wypowiadane np. przez W. Olejniczaka nt. zawieszenia PZPN itd. obrażają inteligencję nawet owych 5% sldowskiego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
blendyks Gowin konsultował się z biskupami 04.10.08, 09:01 A co sam nie umie myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith.b Zyg 04.10.08, 09:03 Swieto 3 Kroli nie powinno byc dniem wolnym bo Polska nie jest krajem ani katolickim, ani chrzescijaniskim!! Tlumaczenie PO dotyczace ekonomii, ze nas nie stac - mierzi mnie! Tacy liberalowie, ze nie umieja publicznie przeciwstawic sie biskupom i ludziom, ktorzy zawsze beda chcieli miec dzien wolny od pracy. Platformo - mierzisz mnie. A jeszcze bardziej mnie iryule brak alternatywy politycznej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Krzyżacy rządzą od setek lat 04.10.08, 09:06 Tak, Bóg przyszedł z niemiec, bo ten wcześniejszy był be.. i poprzez niego nie można było kontrolowac gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara PO ma pecha. 04.10.08, 09:07 Miała Marysię pierdołę teraz Gowina idiotę.Konsultowałem z biskupami jego słowa.Jeśli facetowi dalej będzie się tak rozwijało powołanie to PO będzie już niedługo miało w szeregach biskupa.Toż to sku...syństwo.Odstąpić od dyscypliny to tak jak przerżnąć głosowanie. Niech się kler cieszy że Tuskowi przeszło z tą kastracją pedofilów pederastów i innych zboczków bo tylko papieżowi by pozostawił jaja w pomrocznej nie miał by nikt z Peltzem na czele. Jaja trzeba mieć panie Gowin jak się idzie do polityki bez jak to do seminarium. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Polska to jednak glupi kraj 04.10.08, 09:12 prostytutki maja wiecej honoru i odwagi anizeli poslowie,niestety sejm odzwierciedla narod Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Mam już swoje lata i pasmiętam zniesienie 04.10.08, 09:19 święta Trzech Króli przez komunę z początkiem lat 60-tych. Przedtem dzieci i młodzież miały szkolne ferie świąteczne od Wigilii do Trzech Króli. Dla mnie przywrócenie tego święta byłoby symbolem. Będąc zwolennikiem PO, w tym jednym wypadku ich nie popieram. Zresztą Kropiwnicki jest jednym z mądrzejszych i szlachetniejszych ludzi w PiS. Zaznaczam, że osobiście nic na tym nie zyskuję, bo jestem emerytem. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Kropiwnicki stary komuch, doprawdy? 04.10.08, 09:21 To za komunę był internowany w stanie wojennym? Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Biskupi bronią święta Trzech Króli 04.10.08, 09:23 Proponuję kompromis: W styczniu: Święto 1 (jednego) Króla (np Krzysztofa, który wykuł sobie pświetlaną przyszłość w garnuszku Krauzego) W lutym: 2 (Dwóch) Królów (osoby proszę uzupełnić samemu). "Przybieżeli Dwaj Królowie... " to by był nowy Duch w Kościele W marcu (dopiero, ale jednak: 3 (Trzech) Króli itd. itp. a w grudniu!!!....... (i połaczyć z Bożym Narodzeniem!!) Odpowiedz Link Zgłoś