maciekgr Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzucił... 17.10.08, 12:18 Lachy to dziwny naród - chcą pracować po 13 godzin dziennie, nie chcą płatnego dnia wolnego od pracy i chcą pracować do 70 roku życia! To oni myszygeny są! Icek, stary mądry Żyd z Izbicy! Zapraszam również do "arcyinteligetnego" i sprokurowanego na zasadach erystycznych sondażu opinii publicznej dołączonego do tego artykułu. Z wyników jego widać, że jesteśmy narodem matołków, ale nie dyplo! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Sonda - kto za likwidacją wolnych sobót? 17.10.08, 12:20 Jeśli jeden dodatkowy wolny dzień obniży jakość życia Polaków, wobec tego poziom życia Polaków po likwidacji wolnych sobót wyraźnie wzrośnie. Kto jest za likwidacją wolnych sobót? Kto uważa, że zarówno wolne soboty, jak i wolne niedziele, to hańba dla laickiego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Sonda - kto za likwidacją wolnych sobót? 17.10.08, 12:25 Ja jestem za likwidacja wolnych sobot, bo to wynalazek PRL. Za Pilsudskiego ich nie bylo, a Polska byla potega. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Sonda - kto za likwidacją wolnych sobót? 17.10.08, 12:28 xolaptop napisał: > Jeśli jeden dodatkowy wolny dzień obniży jakość życia Polaków, wobec tego pozio > m > życia Polaków po likwidacji wolnych sobót wyraźnie wzrośnie. > Kto jest za likwidacją wolnych sobót? Kto uważa, że zarówno wolne soboty, jak i > wolne niedziele, to hańba dla laickiego kraju? Niepotrzebnie sie gorączkujesz. Nie wiem, czy i gdzie pracujesz, ale w wiekszości firm, zwłaszcza w małych biznesach prywatnych, wolne soboty sa fikcją. Jak są zamówienia lub zaległości, to sie zasuwa w "wolne" soboty, że ino furcy. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Sonda - kto za likwidacją wolnych sobót? 17.10.08, 12:31 Uzupełnię pytanie: Kto jest za zniesieniem fikcji w postaci wolnych sobót? Odpowiedz Link Zgłoś
jezoslaw Re: Sonda - kto za likwidacją wolnych sobót? 17.10.08, 12:59 xolaptop napisał: > Uzupełnię pytanie: Kto jest za zniesieniem fikcji w postaci wolnych sobót? własnie, PKB nam wtedy wzrosnie że ho ho Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Kropiwnicki - weź się do roboty! 17.10.08, 12:24 Co za szmondak!!! Zajmij się rządzeniem Łodzią! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Kropiwnicki - weź się do roboty! 17.10.08, 12:40 Piszesz! Nie pij!! Odpowiedz Link Zgłoś
k1985 Święto 1 maja wprowadził w 40 r.w Polsce Hitler 17.10.08, 12:29 wolicie nazistowsko komusze święto od Trzech Króli. Oto wyznanie wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Święto 1 maja wprowadził w 40 r.w Polsce Hitl 17.10.08, 12:43 Raczej: komuszo-nazistowskie. Najpierw było w sowieckiej Rosji, potem dopiero w hitlerowskich Niemczech. To Hitler naśladował Stalina a nie odwrotnie: Gestapo i RSHA powstało na wzór NKWD, kacety na wzór łagrów. Odpowiedz Link Zgłoś
lowca_jeleni1 Re: Święto 1 maja wprowadził w 40 r.w Polsce Hitl 17.10.08, 20:10 uwazaj bo ci ktos rozwali glowe. ps w 40r. nie bylo Polski Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzuc 17.10.08, 12:29 A może świeto pastuszków? Oni tez do stajenki przybiegli. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzucił... 17.10.08, 12:38 bo krajem rzadzi SBcka mafia. lodziarz i k.a Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzuc 17.10.08, 14:44 pandora-online napisał: > bo krajem rzadzi SBcka mafia. > lodziarz i k.a xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A czytać potrafisz.??? >>>Tak. Polski nie stać na kolejny dzień wolny 80% 5964 Nie. Święto Trzech Króli powinno być dniem wolnym od pracy18%1320 Nie mam zdania2%<<< ------------------------------- To wg. Ciebie 80% narodu to SB-cy. ------------------------------------ >>>SBcka mafia.<<< =-= Nieuku, to tak samo jak mówią =-= cofnąć się do tyłu, a w ogóle Twój bełkot OHP-owca zdradza Twoje wykształcenie --== Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna odstaw palancie dragi i zmień lekarza 17.10.08, 14:48 odstaw palancie dragi i zmień lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..W PO rozlam?.... 17.10.08, 12:43 10 posłów PO, mimo zarządzonej w tym klubie dyscypliny, głosowało przeciw odrzuceniu obywatelskiego projekt ustawy ustanawiającej święto Trzech Króli dniem wolnym od pracy. 30 posłów PO nie wzięło udziału w tym głosowaniu.* za odrzuceniem projektu opowiedziało się 169 posłów, w tym m.in. premier Donald Tusk, wicepremier Grzegorz Schetyna, szef MSZ Radosław Sikorski i szef klubu PO Zbigniew Chlebowski. Natomiast pośród 30 posłów Platformy, którzy nie wzięli udziału w głosowaniu byli m.in. marszałek Sejmu Bronisław Komorowski, minister kultury Bogdan Zdrojewski, sekretarz stanu w kancelarii premiera Julia Pitera, Jarosław Gowin i Ireneusz Raś. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 presentation1..SB zamartwia się o PO ??????? 17.10.08, 14:00 a co z "kochasiami" w PIS? passent.blog.polityka.pl/wp-content/uploads/pocalunek_450.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zzzettt Cała prawda o Trzech Królach - przeczytaj 17.10.08, 12:49 willma.redblog.pomorska.pl/2008/10/13/krol-z-kapelusza/ Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Ja biorę chorobowe w tym dniu.......... 17.10.08, 12:53 Niech pracodawca płaci za głupotę swoich posłów. Mam gdzieś POwskie (UBeckie)zakazy i nakazy. Mam nadzieję, że wyborcy zweryfikują to chamstwo poselskie pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
jbed Święta to okazja do pracy! 17.10.08, 12:56 Uważam, że TO święto nie jest potrzebne - na przełomie grudnia i stycznia jest wystarczająca ilośc wolnych dni. Generalnie jednak nie mam nic przeciwko wolnym dniom. Jeżeli jednak mamy coś czcić to może wybierzmy jakieś wydarzenie - pretekst do wolnego dnia gdzieś pomiędzy majem a wrześniem. Wtedy jest przyjemniejszy okres na wypoczynek! Absolutnie nie zgadzam się z tymi, którzy dodatkowy wolny dzień uważają za dramat ze względów gospodarczych. Właśnie dzięki wolnym dniom doskonale prosperują: sklepy i hipermarkety, restauracje, hotele, pensjonaty, wytwórcy okolicznościowych gadżetów, komunikacja, stacje benzynowe, artyści estradowi,przedsiębiorstwa turystyczne, ogrody zoologiczne itp. Jeżeli uczciwie płacą podatki to oni zasilaja skutecznie budżet w tym okresie. A jeśli bardzo trzeba to i inni pracownicy coś przy okazji zarobią pracując w godzinach nadliczbowych... Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Fałszywi ludzie z PO. 17.10.08, 13:05 Gdyby chociaż uczciwie uzasadnili, że chodzi im o laicyzację Polski i o to, aby pracodawca mógł ten jeden dzień dłużej trzymać krótko za mordę pracowników, wtedy można by przynajmniej stwierdzić, że uczciwie przedstawiają swoje poglądy. Niestety zamiast tego wybrali wciskanie ludziom ciemnoty o obniżeniu poziomu życia i gospodarczych stratach. Fałsz i obłuda ludzi z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
czuly-wojtek Proponuję zrobić wolnymi dniami jeszcze 2 kwietnia 17.10.08, 13:14 i 16 października. Przecież Polacy to najbardziej katolicki naród na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzucił... 17.10.08, 13:21 no to PO coraz bardzie traci w moich oczach, najpierw wygłupy prezia i donka, potem odrzucenie przywrócenia święta zabranego przez komuchów, zgoda na znaczne podwyżki cen gazu, wprowadzenie podwójnej akcyzy na LPG od nowego roku, oj, oj PO, nie za głosuję chyba już na was... Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 k_r_m..głos kretyna jest niepotrzebny PO !!! 17.10.08, 14:06 i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzucił... 17.10.08, 13:35 To dobrze, bo mam termin badania wyznaczony na 06.01.09. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Zastanawiam sie......... 17.10.08, 13:47 Nie chcecie wolnych swiat okreslonych ustawowo.Moze chcecie jeden z 21 postulatow Solidarnosci o wolnych sobotach?Nie chcecie?To do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Uwaga !!!..presentation1-SBek coś kombinuje !!!! 17.10.08, 13:58 Jak jest w Francji,wiesz?..ja wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.s.wojcik Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzucił.. 17.10.08, 13:55 Chciałem tylko wszystkim przypomnieć, że w Kościele katolickim nie ma święta, które nosi nazwę "Święto Trzech Króli". W bibli też nic nie pisze o trzech królach. Jest wzmianka o mędrcach ze wschodu, nie jest napisane ani, że są królami, ani że jest ich trzech. Właściwa nazwa tej uroczystości w liturgi Kościoła katolickiego brzmi "Uroczystość Objawienia Pańskiego". Szkoda, że ludzie, którzy walczą o to, aby mieć ten dzień był wolny od pracy nie posługują się właściwą dla ich wyznania terminologią. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski i dobrze 17.10.08, 13:56 Nie mamy państwa wyznaniowego więc takiego święta nam nie potrzeba. Cale życie człowiek chodził na mszę po pracy i było dobrze, niech wiec tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: i dobrze 17.10.08, 13:59 Francja jest krajem laickim.Jednak muzulmanie maja inne wzgledy.W czasie ramadanu muzulmanie nie chodza do szkol, wlasciciele fabryk daja zwolnienia na te dni muzulmanom. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Re: i dobrze 17.10.08, 14:02 Ramadan polega na czym innym niż spędzenie 50 min na mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 presentation1..idoto, a co z religią w szkołach? 17.10.08, 14:05 Francja sobie poradziła ,i wyprowadziła religie ze szkół! dlaczego o tym nie piszesz? Przedstaw swoje łajdackie poglądy otwarcie, pod nazwiskiem{Wajdzik} twarzą w twarz z Francuzami, to dostaniesz tyle kopów ,że juznigdy nie siadziesz na du..! Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Czarni mają świeta cały rok! Nie orzą,nie sieją... 17.10.08, 14:10 żyją na krzywy ryj z okradania społeczenstwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Nie chca dni wolnych............... 17.10.08, 14:11 Swiat staje na glowie.Tylko niewolnik moze tak myslec.Ludzie maja dosc rodziny, spotkan towarzyskich, wycieczek -chca pracowac.Gdzie drugi taki kraj w swiecie?.To jest koszmar.To jest czysty debilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Re: ..Nie chca dni wolnych............... 17.10.08, 14:26 Tak. Chcę pracować. To się nie nazywa debilizm tylko przedsiębiorczość. Jak będę chciał wolne to wezmę urlop, kiedy chcę a nie kiedy mi kalendarz dyktuje. W sumie to warto by wprowadzić w Polsce Ramadan; tyle wolnego by było... i jeszcze wszyscy mieli by wolne w święta Żydowskie i Prawosławne. Jak się wozić to na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Nie chca dni wolnych............... 17.10.08, 14:43 Nie jestesmy panstwem zydowski, muzulmanskim.Korzystajmy z swiat chrzescijanskich.Przedsiebiorczosc ?.Smieszne.Kosztem wlasnego, jednego zycia.Pozniej szybko do grobu.To jest rzeczywiscie przedsiebiorczosc ale............. dla zakladu pogrzebowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski śmieszne powiadasz ... 17.10.08, 15:29 A jaki jesteśmy państwem? Dlaczego mam obchodzić święta chrześcijańskie? Ze swoim życiem mogę robić co chcę, w wolny dzień też mogę pracować lub nie. Z resztą mam taką pracę która jest dla mnie przyjemnością, to mnie nie wpędzi do grobu akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzucił... 17.10.08, 14:11 Zachód lubi świętować i tak świętują, że Włochy - 0.0% wzrostu PKB, Niemcy - 0.2%... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzuc 17.10.08, 14:18 piotrek_meteorolog napisał: Masz racje.Trzeba wystapic z UE. > Zachód lubi świętować i tak świętują, że Włochy - 0.0% wzrostu PKB, > Niemcy - 0.2%... Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzuc 17.10.08, 14:18 Trzech króli: Jarosław Lech Edgar Odpowiedz Link Zgłoś
niolcio63 Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzucił... 17.10.08, 14:47 A może by tak skasować 1 Maja? A w zamian Trzech Króli? Idąc dalej postuluję zamianę wolnego w Boże Ciało na wolne w Wielki Piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Dzisiaj Trzech Kroli......... 17.10.08, 14:51 Robie sobie sjeste.Kiedy chce , jak chce.Inni zmuszeni sa na sjeste wtedy kiedy im politycy pozwola.PO nie pozwala.Do roboty-wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
wupe77 Będziemy pracować w Trzech Króli: Sejm odrzucił... 17.10.08, 15:11 i prawidłowo. bo dlaczego wkrótce mielibyśmy pracować w dzień dziecka-matki-ojca-babci-dziadka-świętego mikołaja itd? Odpowiedz Link Zgłoś
probabilis Wielka szkoda 17.10.08, 15:14 Święto Objawienia Pańskiego zwane w Polsce świętem Trzech Króli jest obok Wielkanocy najstarszym świętem chrześcijaństwa. Przeżywamy wtedy radosną prawdę o powołaniu wszystkich ludzi do wiary w Chrystusa. Jest to święto, które komuniści znieśli w latach sześćdziesiątych ubiegłego wieku. Mamy za to czerwoną kartkę 1 maja. Brawo panowie patrioci z Platformy Obywatelskiej, jesteście już bardziej liberalni niż Alexis de Tocgueville, bardziej europejscy niż Robert Schuman, bardziej świeccy niż Karol Marks. Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian69 Re: Wielka szkoda 17.10.08, 23:03 dla mnie jako pracownika najwazniejszym swieckim swietem jest 1 maja. za to swieto robotnicy oddawali zycie. to ,ze zrobiono pozniej z tego swieta szopke nie przekresla jego wymowy i symbolu. tylko ktos kto nie skalal sie uczciwa praca moze je traktowac z pogarda. ps. liberalizm to cos zlego??? chyba nie bardziej niz fanatyzm religijny. no ale pewnie twoja racja jest mojsza od mojej Odpowiedz Link Zgłoś
lena65 Będziemy pracować w każdą Niedziele ! 17.10.08, 15:33 Proponuję pracować w każdą NIDZIELE, zapewne środowisko GW przychyli się do tej propozycji, w Izraelu mogą a w Polsce nie, toż to czystej wody anty... Odpowiedz Link Zgłoś