kukuryku20 Jak to nikt? A Polska?! 10.11.08, 16:31 Kaczyński, Kownacki i ten drugi gostek z Kancelarii Prezydenta mogą spać spokojnie. Nie poniosą żadnych konsekwencji. Tylko Polska za to odpowie. P.S. Co za urocze zdanie inteligenta z Żoliborza: "Ponieważ to ja rozmawiałem, to pamiętam, że o tym (...) mowy nie było.". Wspaniałe, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
juma07 Nie było złej woli, jedynie zwykła głupota, 10.11.08, 16:39 a za głupotę jak wiadomo nikt w Kancelarii nie odpowiada, tak jest ona powszechna i codzienna.... Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Miejmy nadzieję, że 10.11.08, 16:40 Pan Kownacki i w tym przypadku kłamie i że kosekwencje w Kancelarii jednak będą. najlepiej w formie pozbycia się właśnie Pana Kownackiego, któy ciągle podkłada miny pod Pałacem Prezydenckim. Od kiedy został szefem tej Kancelarii, ciągle wyskakują jakieś awantury i szarpanina. Panie Kownacki, daj Pan sobie spokój i idź do czorta. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Miejmy nadzieję, że 10.11.08, 16:42 tak na marginesie, dziwne, że kaczka nie oskarżyła go jeszcze o spisek z PO :D Może kaczorek czeka na odp. chwilę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Miejmy nadzieję, że 10.11.08, 21:25 Nie boj sie IPN juz bada Obame i niedlugo bedziemy mieli dowody na jego wspolprace z SB, an dodatek ujawnione zostana informacje o tym, ze ojciec Obamy wspoldzialal z KPP a jego dziadek byl w Wehrmachcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sell987 Konsekwencje poniesie Lech Kaczyński 10.11.08, 16:42 To tylko złudzenie że nikt nie poniesie konsekwencji opinia o Lechu Kaczyńskim w świecie jest kiepska a w ten sposób będzie jeszcze gorsza.Szkoda że stajemy się pośmiewiskiem na arenie międzynarodowej i to za sprawą osoby która pełni funkcje Prezydenta.Powstaje pytanie ile jeszcze wpadek zaliczy L.K. do końca kadencji? Odpowiedz Link Zgłoś
me2free jaki pan taki kram!, Chlopcy maja swietna zabawe 10.11.08, 16:49 a pozniej dziwia, ze znowu ktos ich nie zauwazyl, myla cyrk z zyciem. Jeden brat bawil sie w krajowej piaskownicy, a drugi ma wieksze aspiracje, probowal zrobic w konia Obame i oczywiscie nikt nie robil jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamanie .. 10.11.08, 16:52 Jaki Prezydent, tacy ministrowie ! Prezydent odpowiada tylko przed hi storią, jego ministrowie też. Najbardziej nie etyczna i pozbawiona ja kiejkolwiek moralności politycznej partia. Kto dostaje za to cięgi ? A no my Naród Polski ! Tym rzecz dramatyczna, że właśnie w tych dniach obchodzimy nasze narodowe święto i pozwalamy bezkarnie bluzgać narodo wi w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Techniczne uwarunkowania. 10.11.08, 16:54 Może ktoś jest zorientowany jak wyglądają technicznie takie rozmowy "głów", gdy są "na wyjeżdzie"? Bo mnie się wydaje że prezio wtedy był w Brukseli na ostatnim szczycie.I ja, jako jako laik, wyobrażam sobie że wyglądało to tak: - zadzwoniono ze sztabu Obamy do kancelarii prezydenta - ponieważ prezydenta nie było, rozmowa została przekierowana na jego komórkę -prezio odebrał ją, być może, np. w trakcie tego roboczego lanchu w Brukseli lub podczas innej absorbującej sytuacji - podekscytowany sytuacją, że oto dzwoni do niego przyszły prezydent USA doznał lekkiego wstrząsu - nie będąc obeznany z protokołem dyplomatycznym i nie łapiąc, że to kurtuazyjny telefon, takie dyplomatyczne "dzień dobry", wyskoczył jak filip z konopi, z tą tarczą - Obama też z lekka zaskoczony postawieniem tego tematu w takim kontekście, dyplomatycznie odpowiedział, że jest w zasadzie "za", a nawet "przeciw",gdy będzie użyteczna;) - prezio niezbyt biegły w jęz. angielskim/bo chyba w takiej sytuacji "polowej" rozmowa odbywała się bez tłumacza/, nie uchwycił sensu wypowiedzi,zwłaszcza gdy używany był styl dyplomacji, zrozumiał co to chciał i jeszcze "własnymi słowami" przekazał to Handzikowi/czy Handzik słyszał obie strony rozmawiające, czy miał podsłuch rozmowy, czy tylko "prezia"?/ - Handzik przekazał co usłyszał od "prezia" Kownackiemu - Kownacki na tej podstawie zredagował komunikat W sensie merytorycznym przekręcił "prezio". Nieprofesjonalizm kancelarii prezydenta polega na tym, że nie przewidziano takich sytuacji i komunikat o tym co i jak było, był zredagowany na podstawie relacji jednej ze stron czyli prezydenta, który przy swojej sytuacji tej chwilowej i tej ogólnej, może się mylić. W końcu też człowiek;)Powinno być zapewnione nagrywanie oficjalnych rozmów prezydenta, gdy ten jest na wyjeżdzie/np.z aparatu przekierowującego w kancelarii/ i na podstawie takich nagrań redagowanie komunikatów. To nie są rozmowy towarzyskie i każda subtelność, niuans odgrywa znaczenie. A ta kancelaria widać działa, jak lub towarzyski, łagodnie mówiąc;) Dlatego nie ma winnych, bo bezpośrednio "zawinił" prezydent. Wina kancelarii polega na tym, że nie zadbała o zminimalizowanie takich pomyłek.A te świadczy o braku profesjonalizmu i wyobrażni "załogantów";)Proszę zorientowanych o zweryfikowanie moich wyobrażeń laika;) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamanie .. 10.11.08, 17:07 Ponieważ to ja rozmawiałem, to pamiętam, że o tym (o tarczy antyrakietowej) mowy nie było - stwierdził. to dlaczego to o czym nie było mowy musiał prostować Obama,a nie ty tłuku? Wiem dlaczego,po "usłyszeniu" wymarzonej informacji poszedłeś opoju nachlać sie wińska ze szczęścia i nie miałeś nawet czasu sprawdzić co wypocili twoi debile-ministrowie! 3 dni po aferze otworzył gębę!pewnie Jarka pytał co robić ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamani 10.11.08, 17:14 zaczynam myśleć, że razem ze swoimi podnóżkami Kaczyński uknuł ten "szatański plan", dzięki któremu wyszedłby na człowieka, który takie sprawy załatwił z prezydentem elektem; nie sądzili, że Obama sprawdzi, co się mówi w polskim grajdole, a już tym bardziej, że wyda dementi... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 wystarczy, że nie ma tam tuska 10.11.08, 17:11 a kraj oddycha pełną piersią www.tvn24.pl/-1,1572410,0,1,bardzo-skapa-i-piekna-lima,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: wystarczy, że nie ma tam tuska 10.11.08, 17:28 carpaccio4 napisał: > wystarczy, że nie ma tam tuska a kraj oddycha pełną piersią. To wyjedź złamasie kutany i nigdy wiecej nie wracaj. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Kaczyński najgorszy Prezydent w historii Euro 10.11.08, 21:00 ale kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: wystarczy, że nie ma tam tuska 10.11.08, 20:59 stefan-50 napisał: > carpaccio4 napisał: > > > wystarczy, że nie ma tam tuska a kraj oddycha pełną piersią. > > To wyjedź złamasie kutany i nigdy wiecej nie wracaj. nie bądź taki chyży rój, bo cię zabraknie z tyłu. zawsze się zastanawiałem jak można nazwać kogoś "stefan". Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Za bledy podwladnych odpowiada szef... 10.11.08, 17:13 ... wiec kaczus powinien za to poleciec ze zlozonymi skrzydelkami. PIS = Prezydent I Spółka Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 e tam, z rozłożonymi w sezonie polowań na kaczory 10.11.08, 17:32 i będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamanie ... 10.11.08, 17:16 Konsekwencje poniesie Polska, ale o to Największy Patriota Polski juz się nie martwi. "Największym, prawdziwym patriotą jest Jarosław Kaczyński. Tuż za nim postępuje Jego Brat. Za nimi najwierniejsi – Jacek Kurski, Joachim Brudziński (jojo), Szczygło, Mularczyk, Kamińscy, Macierewicz, Fotyga, Putra, Ziobro i inni. Kolejność przypadkowa, jeśli kogoś pominąłem i poczuł się urażony z góry przepraszam. Dalej cały PiS lepsi lub gorsi, ale wszyscy patrioci. Po nich do tytułu patrioty pretenduje (obecnie 20) % społeczeństwa zamierzające na PiS głosować. Cała reszta (80%) to zdrajcy, szubrawcy, oszuści wszelkiej maści którzy o niczym innym nie myślą, tylko o tym jakby tu – i komu – sprzedać, rozgrabić i roztrwonić Polskę. Przewodzi im D. Tusk a tuż za nim Wałęsa, Ćwiąkalski, Sikorski, Geremek, Michnik, Bartoszewski, Niesiołowski, Komorowski i cała reszta hołoty. Jeśli Ojciec Tadeusz Rydzyk nie pomoże, pójdziemy na długie wieki w niewolę do Niemców, Francuzów, Hiszpanów, Anglików i innych wrogów stowarzyszonych w UE, którzy tylko na to czekają." Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik55 Re: Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamani 10.11.08, 17:57 stefan-50 napisał: > Konsekwencje poniesie Polska, ale o to Największy Patriota Polski > juz się nie martwi. > > "Największym, prawdziwym patriotą jest Jarosław Kaczyński. Tuż za > nim postępuje Jego Brat. Za nimi najwierniejsi – Jacek Kurski, > Joachim Brudziński (jojo), Szczygło, Mularczyk, Kamińscy, > Macierewicz, Fotyga, Putra, Ziobro i inni. Kolejność przypadkowa, > jeśli kogoś pominąłem i poczuł się urażony z góry przepraszam. Dalej > cały PiS lepsi lub gorsi, ale wszyscy patrioci. Po nich do tytułu > patrioty pretenduje (obecnie 20) % społeczeństwa zamierzające na PiS > głosować. Cała reszta (80%) to zdrajcy, szubrawcy, oszuści wszelkiej > maści którzy o niczym innym nie myślą, tylko o tym jakby tu – i > komu – sprzedać, rozgrabić i roztrwonić Polskę. Przewodzi im D. Tusk > a tuż za nim Wałęsa, Ćwiąkalski, Sikorski, Geremek, Michnik, > Bartoszewski, Niesiołowski, Komorowski i cała reszta hołoty. Jeśli > Ojciec Tadeusz Rydzyk nie pomoże, pójdziemy na długie wieki w > niewolę do Niemców, Francuzów, Hiszpanów, Anglików i innych wrogów > stowarzyszonych w UE, którzy tylko na to czekają." Nie zapominaj że te 80% jest także żydammi, żydokomuną, cyklistami, masonami, niepolakami i peruwiańskimi szpiegami. No i oczywiście są na najdłuższej w świecie najkrótszej liście do zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
hytrus Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamanie .. 10.11.08, 17:21 Ja tak troche z innej beczki... gdzie jest presentejszyn1? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamani 10.11.08, 17:24 pewnych prawd nie da się odkręcić, wiec wymyślił sposób i będzie milczał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamani 10.11.08, 18:32 hytrus napisał(a): > Ja tak troche z innej beczki... gdzie jest presentejszyn1? Też o to pytałem. Na razie objawił się tylko nieśmiało "smarkaccio". Odpowiedz Link Zgłoś
bekkouche Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamanie .. 10.11.08, 17:31 Nic nowego nie wniosę w tą dyskusję wylewając kolejne (zasłużone) wiadro pomyj na głowę Le Kacz'ai jego chlewu, ale mam pytanie do co światlejszych w konstytucyjnej materii uczestników forum: Czy w RP da się usunąć prezydenta z urzędu, a jeśli tak, to jaka jest procedura? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamani 10.11.08, 17:36 w tych czasach konstytucja jest tylko dla kaczyńskich i jego piesków. Wszystko potrafią przeciągnąć na swoje, a mówią, że to idioci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamanie .. 10.11.08, 17:33 albowiem wielkim narodem narod nasz jest. i najwiekszym synem narodu naszego jest prezydent narodu naszego, profesor lech kaczynski. wielkie jest jego doswiadczenie i wielka jest wiedza jego. kunszt jego i dyplomatyczne umiejetnosci wyslawiaja i tu i tam. niech zyje nam tam taram tam i dlatego nie pomiesie nikt nic i vivat!!! re prezydent najwiekszy z najwiekszych (+brat) Odpowiedz Link Zgłoś
misiuras Bardzo dobrze! Niech Kownacki zostanie i pracuje! 10.11.08, 17:36 Ja sie bardzo ciesze, ze Kownacki pracuje nadal dla Prezywzdęta! Niech go bron Boze Kaczynski nie zwalnia! Zadnych konsekwencji! Tym bardziej ze na nie zasłużył i to nie raz! Nie tykac sie Kownackiego! Dać mu wolną rękę. Niech opowiada co chce, co mu sie żywnie pododbna,, niech kłamie jak dotychczas, niech go nikt nie rusza! To dla nas gwarancja, że do reelekcji nie dojdzie. Im więcej "Spieprzajdziadów" w otoczeniu kaczynskich tym lepiej. Im więcej głupot narobią, tym lepiej dla wszystkich - Kaczynscy raz na zawsze przejda do hoistorii - chcieli sie w niej zapisac? No to sie zapiszą, i to tak, że jeszcze 100 wnuki Alika będą się wstydzić za prapradziada Alika i jego Pana... Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Stany Zjednoczone Ameryki Północnej 10.11.08, 17:40 to jest państwo według Spieprzaj Dziadu. Ku... w Czerwonym rządzi i jeszcze nas nieraz ośmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: na co Polsce taki prezydent????????? 10.11.08, 17:59 Ostatnie kilka tygodni to: 1. Pomylenie Vaclawa Klausa z Vaclawem Havlem w Cieszynie. 2. Straszenie Moniki Olejnik wykończeniem. 3. Wyzywanie Mariusza i Piotra Walterów od agentów. 4. Cztery kłamstwa ministra Kownackiego w sprawie szczytu opisane w prasie. 5. Wycofanie się z deklaracji w sprawie euro (8% spadku złotówki). 6. Obrażenie przez prezydenckiego ministra kobiety w ciąży w czasie obrad sejmowych - jak sam mówił, „z upoważnienia Prezydenta IV RP”. 7. Rasistowskie obrażenie przez posła PiS prezydenta elekta USA. 8. Nakłamanie przez prezydenckiego ministra, że polska ambasada w Wilnie wiedziała o deklaracji Kaczyńskiego 9. Wysłanie gratulacji do prezydenta nieistniejącego kraju – kancelaria prezydenta dopisała do gotowej depeszy zrobionej w MSZ do nazwy Stany Zjednoczone Ameryki dodatkowo Północnej. Taki kraj nie istnieje. 10. Nakłamanie przez innego prezydenckiego ministra, o wsparciu Obamy dla tarczy; minister Kamiński potwierdził, rozmowa była, wsparcia nie było. Prostował także rzecznik Obamy. to tylko z ostatnich tygodni, wczesniejsze malpy w czerwonym, spieprzaj dziadu itp......pomine, wiec pytam na co nam Polakom taki prezydent????? Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Kownacki to alkoholik !!!! 10.11.08, 17:53 przez tydzien analizowalam osobe Kownackiego, w Internecie, w TV, na zatrzymanych wizjach itp.....rozbiegane spojrzenie, przekrwione oczy, drzacy glos i rece, to niektore z przeslanek, nad ktorymi nie warto sie rozwodzic, ale konstatacja jest jedna: Kownacki to alkoholik, jestem przekonana w 200%, wiec wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Żywię podobne przekonanie. 10.11.08, 17:57 Jedno mnie nurtuje. Dlaczego rezydent otacza się taką niekintrolowaną , niesforną sforą? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Byc moze nie lubi sam sie upijac 10.11.08, 20:24 cierpi na samotnosc bo nikt go nie lubi. Wiec pije z takim bucem kownackim. Ale nie zal mi go, licze tez ze watroba mu nie wytrzyma i bedzie potrzebowal przeszczepu od braciszka, a wiadomo, w takim wieku operacje sa niezdrowe i wysoce ryzykowne-dwie swinie na jednym ogniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_najmita Wspaniała wiadomość! 10.11.08, 17:54 Tylko tak dalej! Dalej będzie kretynizm, pieprzenie głupot przez to towarzystwo, śmiech z Polski i wyżywanie sie mediów całe świata z miernoty naszej niby "głowy" państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar jaki kaczyński taki kownacki 10.11.08, 18:00 jakie mleko taka śmietanka... Odpowiedz Link Zgłoś
brunhilda666 Z niecierpliwością czekam balo/galę! 10.11.08, 18:00 To dopiero będą jaja jak te pijaczyny powykręcają numery ! Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamanie ... 10.11.08, 18:05 A bo to pierwsza wpadka ludzi z Pałacu...jeszcze niejedna przed nimi. Wyjątkowo pechowa ekipa... Odpowiedz Link Zgłoś
li-mu-bai Wraża komórka ds. orderów 10.11.08, 18:08 Oczywiście za całe zamieszanie odpowiedzialna jest ta sama wraża komórka ds. orderów Jaruzelskiego, wypustka Michnika i innych wiadomych sił Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_mozdzek To oczywiste, że nie będzie konsekwencji!! 10.11.08, 18:11 Bo urzędnicy dokładnie wypełnili jego polecenie i napisali w internecie kropka w kropkę to, co im zapisał na kartce!! Odpowiedz Link Zgłoś
kries Nikt nie poniesie konsekwencji za przekłamanie ... 10.11.08, 18:12 Przed chwilą usłyszałem tłumaczenie Prezydenta, że Kownacki w sprawie tarczy powiedział to co powiedział, ponieważ przeczytał o tym w internecie!!! KTO TO NAPISAŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany a mowil Rydzyk, ze Internet to dzielo szatana? 10.11.08, 18:33 bylo sie sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
pioma1-easy kto to napisal 10.11.08, 20:31 jak to kto super szpieg pisuarów maciarewicz Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda jedna wielka banda tumanow z kaczym preziem na cze 10.11.08, 18:13 le!!! Odpowiedz Link Zgłoś