mgz 25.11.08, 07:19 Najlepiej niech nikt nie jezdzi za granice. Tam moga ostrzelac. Albo mozna nie zdazyc na narade. A w domku zawsze przytulniej i bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krycha_z_gazowni Re: Ale to Komendant Kaczyński poprowadzi nas na 25.11.08, 07:29 Niech żyje Napoleon, on kulom się nie kłania. Z nim podbijemy cały świat! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec co ty chcesz od abp. Wielgusa? 25.11.08, 08:44 on też siedzi w jacuzzi? i czemu ja mam mu coś wystawiać - mnie nie bawią te wasz pisowskie zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Zadowoleni POlacy w spa - ha, ha, ha! 25.11.08, 10:45 Zadowoleni POlacy w spa - ha, ha, ha! Donek was wydymał w wyborach, i dyma PO !!! europacierz napisał: > Odpowiedz Link Zgłoś
cixem Re: Ale to Komendant Kaczyński poprowadzi nas na 25.11.08, 09:04 Poprowadzi ale w kajdanach. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Dedykacja dla POpaprańców i Donka-Kłamczucha !!! 25.11.08, 10:43 Dedykacja dla POpaprańców i Donka-Kłamczucha !!! wiadomosci.onet.pl/1868555,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---kiedy PO wpisze do ustawy przwodnia role partii 25.11.08, 07:41 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
michalpopiel Re: ---kiedy PO wpisze do ustawy przwodnia role p 25.11.08, 07:51 Tylko jedna partie mamy, ktora chce miec rodzaj partii przewodniej. To PIS z generalem Kaczynkism Lechem! Na moskala! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ---kiedy PO wpisze do ustawy przwodnia role p 25.11.08, 08:07 to malarz kominow i jego ferajna aferalow do tego dazy jeden ludy wodz, jedna paltia, jeden nalod i jedne media wychwalajace pod niebiosa ludego wodzunia i jego bande aferalow buhaha ten ostatni cel juz prawie osiagniety - rezimowych PO-mediow mnostwo Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: ---kiedy PO wpisze do ustawy przwodnia role p 25.11.08, 08:59 michalpopiel napisał: > Tylko jedna partie mamy, ktora chce miec rodzaj partii przewodniej. > To PIS z generalem Kaczynkism Lechem! Na moskala! ====================================== Obawiam sie, ze ta jedna partia jest dwojga imion i nazywa sie (nieoficjalnie) POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Jaka jest różnica między Donkiem i Kim Dzong Ilem? 25.11.08, 10:46 Jaka jest różnica między Donkiem i Kim Dzong Ilem? hrabia-monte-christo napisał: > ??? > Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Kim nie daje się dymać Putinowi i Merkel... 25.11.08, 10:46 Kim nie daje się dymać Putinowi i Merkel... mike-great napisał: > Jaka jest różnica między Donkiem i Kim Dzong Ilem? > > > > hrabia-monte-christo napisał: > > > ??? > > Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Tak sobie mysle........... 25.11.08, 07:43 Scenariusz.Tusk wygrywa wybory prezydenckie, PiS parlamentarne.Wyobrazam sobie huk PO, ze Tuska nie chca nigdzie puscic. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Re: ....Tak sobie mysle........... 25.11.08, 07:48 Lepszym wyjściem w takiej sytuacji byłaby przepychanka Prezydenta Tuska o krzesło? Odpowiedz Link Zgłoś
michalpopiel Re: ....Tak sobie mysle........... 25.11.08, 07:50 Ten scenariusz nie wchodzi w gre. PIS juz nigdy nic nie wygra! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: ....Tak sobie mysle........... 25.11.08, 09:05 presentation1 napisał: > Scenariusz.Tusk wygrywa wybory prezydenckie, PiS parlamentarne.Wyobrazam sobie > huk PO, ze Tuska nie chca nigdzie puscic. =================================== Trusiek, nauczony doswiadczeniem, kazalby kupic sobie i zawsze by z soba wozil skladane krzeslo. A do Brukseli droga przeciez niedaleka, mozna "bujnac" sie kawalkada uprzywilejowanych limuzyn tudziez wynajac od InterCity gustowna salonke (specjalnie urzadzony wagon kolejowy dla VIP'ow). Odpowiedz Link Zgłoś
qc Niech wpisuja co chca 25.11.08, 07:53 a jak przyjdzie co do czego swiat i tak zobaczy ta puculowata facjate tego debila jak sie promiennie usmiecha na zdobycznym krzesle w komnatach splendoru w brukselli. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec hehehe co za ignorancja 25.11.08, 08:19 czy premier Tusk jest pucowaty? czy zdobył w Brukseli stolek? widze że jesteś kompletnym ignorantem bo ani premiera Tuska nie widziałeś ani nie znasz bojowych osiągnięc swojego prezydenta. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: hehehe co za ignorancja 25.11.08, 08:25 paki, nie pisze sie "pucowaty", a "bucowaty"... owszem, tusk jest bucowaty... ps. nie zapomnij 2 magic words w odpowiedzi, jesli takowa zamierzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: hehehe co za ignorancja 25.11.08, 08:43 witaj kolego z Białorusi - czywicie nie mogłbym zapomnuiec o twoim idolu Łukaszence - to tak tytułem wstępu abys nie czuł że o Tobie zapomniałem. Co do bucowatości Tuska czy pucowatości Kaczyńskiego - to kwestia uznania można jeszcze napisać że Kaczyńsi jest bobkowaty, bubkowaty, babkowaty bigotowaty itd. ale to w sumie jest nie istotne - koń (w tym przypadku bardziej kaczor)jaki jest kazdy widzi Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: hehehe co za ignorancja 25.11.08, 09:49 pakulec napisał: > witaj kolego z Białorusi - czywicie nie mogłbym zapomnuiec o twoim > idolu Łukaszence - to tak tytułem wstępu abys nie czuł że o Tobie > zapomniałem. > Co do bucowatości Tuska czy pucowatości Kaczyńskiego - to kwestia > uznania można jeszcze napisać że Kaczyńsi jest bobkowaty, bubkowaty, > babkowaty bigotowaty itd. ale to w sumie jest nie istotne - koń (w > tym przypadku bardziej kaczor)jaki jest kazdy widzi Kazdy tez widzi jaki jest rooboy, wystarczy tylko w wyszukiwarce forum wpisac jego nicka, odpowiedz jest iscie bucowata...;DDD szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=rooboy&y=0&x=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: hehehe co za ignorancja 25.11.08, 09:46 rooboy napisał: > paki, nie pisze sie "pucowaty", a "bucowaty"... owszem, tusk jest > bucowaty... > > ps. nie zapomnij 2 magic words w odpowiedzi, jesli takowa > zamierzasz... Robooy, buc to ktos taki, kto pozuje na inteligenta poslugujac sie aborygenska odmiana angielskiego w rozmowie z Polakami...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----ignoranci z PO nie moga zmieniac Traktatu UE-- 25.11.08, 08:01 a to w nim jest zapisana kompetencja glowy panstwa do udzialu w szczytach europejskich PO to banda nieukow, ale czego wymagac od partii na ktorej czele stoi osoba, ktorej doswiadczenie zawodowe to malowanie kominow Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec sam jestes ignorantem 25.11.08, 08:16 to o czy piszesz jest wewnętrzną sprawą poszczegolnych państw - bo inne jest umocowanie konstytucyjne prezydenta np. Niemiec a inne Francji, na marginesie w Wilekiej Brytani wogole nie ma prezydenta. Więc pomysl troche zanim napiszesz kolejną bzdure ku chwale kaczyńsich. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----pakulec nie osmieszaj sie------ 25.11.08, 08:32 po pierwsze primo to nie pisalem pakulcu o prezydencie, a o glowie panstwa po drugie primo pakulcu sklad i kompetencje Rady Europejskiej okres Traktat o Unii Europejskiej i zadna partyjka nieudacznikow platformeskich nie ma uprawnien, zeby zmienic jego zapisy Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec z tobą jak z dzieckiem - uprzesz się i błądzisz 25.11.08, 08:51 dowiedz się że nie ma w naszej konstytucji takiego pojęcia jak "głowa państwa" ale abys nie był smutny powiem że nogi państwa i ręki państwa też nie ma. W konstucjach innych państw należacyh do UE (w każdym razie w tych które ja znam) tez takiego pojęcia nie ma. to co ty w naiwności swojej nazywasz "głowa państwa" to są uprawnienia inaczej zwane prerogatywami - okresla ję konstytucja. konstytucja państwa zmieniją sobie same - bez ingerencji UE. Prościej nie mogę tego wytłumaczyć - mam nadzieję ze nie użyłem zbyt trudnych słow Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---zatem oswiec mnie----------------------------- - 25.11.08, 08:58 w takim razie bardzo prosze oswiec mnie i przytocz zapisy konstytucji poszczegolnych krajow UE, albo moze tylko naszej, w ktorej sa okreslone sklad i kompetencje Rady Europejskiej ciagle piszeszo prawie wewnetrznym i nie rozumiesz,ze to Traktat o UE okresla i sklad i kompetencje rady europejskiej, a nie konstytucja czy ustawy wewnetrzne krajow ta ustawa jako sprzeczna z prawem UE padnie przed TK - jesli w takim ksztalcie zostanie uchwalone to Prezydent na pewno ja zaskarzy do TK - ale marzyc kazdy moze - nawet ignoranci z PO Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie załauj mnie 25.11.08, 09:06 czym innym jest traktat UE (tak na marginesie jaki to dokument tak bohatersko wynegocjował nasz prezydent że teraz nie chce go podpisać?) a czym innym konstytucja - ale to z konstytucji poszczegolnych państw wynika kto ma brać udział w posiedzeniach Rady Europejskiej. Czyli jeszcze raz powiem prostymi słowami najpierw konstytucja a potem traktat UE. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: nie załauj mnie 25.11.08, 09:18 pakulec napisał: > czym innym jest traktat UE (tak na marginesie jaki to dokument tak > bohatersko wynegocjował nasz prezydent że teraz nie chce go > podpisać?) a czym innym konstytucja - ale to z konstytucji > poszczegolnych państw wynika kto ma brać udział w posiedzeniach Rady Europejskiej. ponawiam swoja prosbe - przytocz art. konstytucji z ktorego wynika kto wchodzi w sklad Rady Europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: nie załauj mnie 25.11.08, 09:37 konstytucja nie jest pisana pod Radę Europejską - jest dokumentem ogolnym, okreslającym prawa i obowiązki między innymi prezydenta. PO chce to uszczegółowić. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: nie załauj mnie 25.11.08, 10:09 hrabia-monte-christo napisał: > pakulec napisał: > > > czym innym jest traktat UE (tak na marginesie jaki to dokument tak > > bohatersko wynegocjował nasz prezydent że teraz nie chce go > > podpisać?) a czym innym konstytucja - ale to z konstytucji > > poszczegolnych państw wynika kto ma brać udział w posiedzeniach Rady > Europejskiej. > > ponawiam swoja prosbe - przytocz art. konstytucji z ktorego wynika kto wchodzi > w > sklad Rady Europejskiej Wlasnie glupku o tym jest mowa, rzad chce to dokladnie okreslic...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ---zatem oswiec mnie------------------------- 25.11.08, 10:07 hrabia-monte-christo napisał: > w takim razie bardzo prosze oswiec mnie i przytocz zapisy konstytucji > poszczegolnych krajow UE, albo moze tylko naszej, w ktorej sa okreslone sklad i > kompetencje Rady Europejskiej > > ciagle piszeszo prawie wewnetrznym i nie rozumiesz,ze to Traktat o UE okresla i > sklad i kompetencje rady europejskiej, a nie konstytucja czy ustawy wewnetrzne > krajow > > ta ustawa jako sprzeczna z prawem UE padnie przed TK - jesli w takim ksztalcie > zostanie uchwalone to Prezydent na pewno ja zaskarzy do TK - ale marzyc kazdy > moze - nawet ignoranci z PO Jezeli traktat UE okresla sklad delegacji poszczegolnych panstw na szczyty europejskie, to jakim cudem glupku lech kaczynski musial sie lasic Sarkozemu o zaproszenie i krzesla dla swoich kolesi? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: z tobą jak z dzieckiem - uprzesz się i błądzi 25.11.08, 10:04 pakulec napisał: > dowiedz się że nie ma w naszej konstytucji takiego pojęcia > jak "głowa państwa" ale abys nie był smutny powiem że nogi państwa i > ręki państwa też nie ma. > W konstucjach innych państw należacyh do UE (w każdym razie w tych > które ja znam) tez takiego pojęcia nie ma. > to co ty w naiwności swojej nazywasz "głowa państwa" to są > uprawnienia inaczej zwane prerogatywami - okresla ję konstytucja. > konstytucja państwa zmieniją sobie same - bez ingerencji UE. > Prościej nie mogę tego wytłumaczyć - mam nadzieję ze nie użyłem zbyt > trudnych słow "Glowami panstwa" byli pierwsi sekretarze partii, ktorzy nie byli prezydentami ani premierami a mimo to posiadali pelnie wladzy, "glowa panstwa" to komunistyczny watazka, dlatego cieszy mnie jak jeden PiSglowek z drugim nazywaja lecha kaczynskiego po imieniu...;DDD Siamaneczko Pakulec :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ----pakulec nie osmieszaj sie------ 25.11.08, 09:52 hrabia-monte-christo napisał: > po pierwsze primo to nie pisalem pakulcu o prezydencie, a o glowie panstwa > > po drugie primo pakulcu sklad i kompetencje Rady Europejskiej okres Traktat o > Unii Europejskiej i zadna partyjka nieudacznikow platformeskich nie ma > uprawnien, zeby zmienic jego zapisy Jezeli w twim mniemaniu glowa panstwa to koncowka twojego penisa a nie prezydent, to wszystko rozumiem...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ----ignoranci z PO nie moga zmieniac Traktatu 25.11.08, 09:51 hrabia-monte-christo napisał: > a to w nim jest zapisana kompetencja glowy panstwa do udzialu w szczytach > europejskich > > PO to banda nieukow, ale czego wymagac od partii na ktorej czele stoi osoba, > ktorej doswiadczenie zawodowe to malowanie kominow Piszesz glupku o tym traktacie, ktory byl najwiekszym sukcesem prezydenta kaczynskiego, a ktorego odwagi podpisac blazen nie posiada? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Będzie w tym kraju dobrze? 25.11.08, 08:09 Nie zanosi się by w tym kraju miało być dobrze, jezelui Tuska najbardziej bili, kto pojedzie... Żałosna przepychanka Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis należy wpisać zakaz opuszczania kraju 25.11.08, 08:09 dla wariatów ! Odpowiedz Link Zgłoś
romaniewskipiotr PO wpisuje krzesło do ustawy 25.11.08, 08:10 Piszesz o Tusku? czy też obrażasz PREZYDENTA NAJJAŚNIEJSZEJ RP? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec co to jest najjaśniesza RP? 25.11.08, 08:20 są jakieś RP niejasne lub zaciemniene? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec o kurcze ale mnie pokąsałeś moherku ;-) 25.11.08, 08:53 siła twoich argumentów jest porażająca ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec najwyższy czas- już dośc tego pajacowania 25.11.08, 08:11 skoro Kaczyński zwany prezydentem nie zdaje sobie sprawy że nie radzi sobie z polityką międzynarodową, bardziej nawet niż z polityką wewnetrzną to ktos mądrzejszy winien zabrać mu te zabawki aby się nie skaleczył i nie przynosił nam więcej wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Szminkowanie konstytucyjnej leciwej damy 25.11.08, 08:20 nie doda jej sexu. Została zużyta już w momencie poczęcia, gdy robiono ją pod silnego Olusia i słaby rząd Buzka. Teraz kompletnie obezwładniła również silny przecież rząd Tuska. Bez sensu jest w Polsce system prezydencki, bo takie wybory jak obecny są wielce przypadkowe i łatwo zwieść społeczeństwo fałszywymi obietnicami. Tylko zdecydowana zmiana konstytucji na kanclerską może skończyć z ogólną niemocą i nieodpowiedzialnością władzy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Dobrze byłoby wpisać jeszcze mowę tronową :) 25.11.08, 08:28 Expose rządu pisze (podpisuje) premier, ale czyta je (obowiązkowo) prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa wesel się, Polaku 25.11.08, 08:48 Wyborny i strzelisty pomysł, Tusk pracuje nad tym, aby siebie samego wykolegować. Wyobraź sobie: Tusk jest prezydentem z PO, a premierem... Kurski z koalicji PiS-SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 urtasa,masz chorą wyobrażnie i...zboczoną! 25.11.08, 09:30 Tusk zna swoje miejsce w szeregu i Konstytucje..Kurski premierem!? 5 wyroków sądowych{prawomocnych!} za kłamstwa i pomówienia.. Wyobażnia 2-latka... Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda to jest tak oczywiste, ze nie ma o czym mowic - sz 25.11.08, 08:50 alonego prezia wolakow trzeba ubrac w kaganiec i kaftan bezpieczenstwa i skierowac na przymusowe leczenie do wariatkowa - zanim jak Kociniak wywola III Wojne Swiatowa. A tak w ogole, to nie ma sie o co martwic - alzheimer tak gryzie szalonego kaczora, ze za dwa lata bedzie roslinka. Wtedy przed TS stana jego przydupasy - knur, krukowa, kornas, burak z Jezioran i inny plankton. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj POTusku, ten zapis powies w kiblu na gwozdziu 25.11.08, 08:55 ======================================== Zebys napisal i przepchnal jeszcze 100 takich bubli, to i tak zapisy Konstytucji maja wage nadrzedna. Trusiek udaje naiwniaka sadzac, ze ciemny lud kupi te bzdety o "uporzadkowaniu" protokolu dyplomatycznego dla delegacji do Brukseli. A wlasciwie, to dlaczego tylko w odniesieniu do brukselskich delagacji? A jak bedzie delegacja do np. Indonezji czy USA, to znow zacznie sie cyrk? Dobry wujek Donek wie, ze Kwaczor i tak oleje ta "ustawe", i bedzie robil to, co mu sie rzewnie spodoba. Tak jak do tej pory. I co mu wtedy Donek, jako posolidarnosciowy kumpel zrobi? Da klapsa w kuper, czy bedzie ronil krokodyle lzy za nieprzewidywalne kaprysy chorego kolegi? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 darkraj, ty nadal korzystasz ze "sławojki" ? 25.11.08, 10:14 jesteś zacofanym gnojkiem, który zamiast mowy, używa pierdnieć odbytem Jesteś jak zabiedzona kwoka, która dziebie w zaschnietym ,krowim gó...e by coś znależć... Odpowiedz Link Zgłoś
omidas PO wpisuje krzesło do ustawy 25.11.08, 09:01 Prawidłowo. Tak być powinno. Prezydent tu nie powinien przeszkadzać, ale pilnować swoich spraw, a nie robić za siebie i rząd. Jest podział ról i należy go przestrzegać. Raz na zawsze należy te sprawy uregulować i bedzie spokój, choć nie wiadomo, bo prezydent już kiedyś chciał byc mądrzejszy od Trybunału Konstytucyjnego i kwestionował jego postanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 W PO brak mężczyzn !!! 25.11.08, 09:13 Spartalona ustawa medialna, cackanie się z niemowlakami - Kaczorami (dajcie im Nianię to sie uspokoją),przegrana z mafią piłkarską,nieporadność z przestępczymi działaniami Ziobry, Kurskiego, Mularczyka (oszustwo Trybunału Konstytucyjnego), itd. Kiedy zaczniecie działać jak prawdzwi mężczyźni??? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Potrzebny jest zapis o leczeniu Kaczynskich.... 25.11.08, 09:16 i to przymusowym, w Tworkach... Odpowiedz Link Zgłoś
cixem PO wpisuje krzesło do ustawy 25.11.08, 09:23 I tak kaczorek zawetuje taką ustawę, tylko po to, aby zrobić na złość rządowi. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Skoro o sejmowych aktach prawnych mowa 25.11.08, 09:41 =================================== i "odwaznych" postanowieniach, to moze Trusiek, za posrednictwem Klubu Parlamentarnego PO wnioslby do laski marszalkowskiej wniosek o przeglosowanie niecodziennej uchwaly. W tresci wezwano by Prezia Kwaczora do bezzwlocznego poddania sie badaniom psychiatrycznym przed miedzynarodowym konsylium bieglych lekarzy. Co wazne, taki akt prawny nie stoi w sprzecznosci z zadnym przepisem ustawowym. Czyli: nie jest zabroniony. Obrazony Prezio nie moglby przeciez podac do Sadu Sejmu! Wtedy latwiej bedzie uwierzyc w szczere intencje POTuska o rozdzielnosci partii POPiS i wykazanie troski o dobro Panstwa. Bez wzgledu na reakcje Kwaczora i wyniki expertyz, takie posuniecie przyniesie tylko korzysci. Zaznaczam, ze Sejm moze podjac uchwale w kazdej tresci sluzacej ogolnonarodowym interesom. Uwarunkowania konstytucyjne i legislacyjne w zadnym stopniu nie bylyby naruszone, za to ewentualne korzysci wprost nieocenione. No tak, ale do podjecia takiego kroku trzeba byc liderem, a nie zastraszonym politykierem i karierowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
goj68 Dla niektórych z PO krzesło elektryczne wpisać!!!! 25.11.08, 11:32 Np. dla ekonomisty Chlebwskiego, co zadłużył swoja wioskę gdzie podobno rządził!!!! Dla KONdonka z jego Nierzadem nierobów wpiszcie ławeczkę elktryczną bedzie szybciej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 PO wpisuje krzesło do ustawy 25.11.08, 11:39 I to rzeczywiście w naszych obecnych warunkach jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś