Dodaj do ulubionych

"To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros...

25.11.08, 21:52
Brak slow nad ta żałosną osoba.
Obserwuj wątek
    • wlodzimierz.ilicz Ten maniak chce rozpętać jakąś wojnę. 25.11.08, 21:55
      • hjalmar Re: Ten maniak chce rozpętać jakąś wojnę. 25.11.08, 22:03
        Jak zwykle.

I jak zwykle ta sama spiewka. Chyba juz nikt sie na to nie nabiera, bo sie
        przyzwyczailismy do kaczej mowy: "Oczywiste jest ze A, a kto mysli B ten ruski
        szpieg/uklad/agent/i kto tam jeszcze co chce sobie wpisac".

Dosc tej glupiej gadki. Nikt sie juz na to nabierze.
        • wujek_extrema Re: Ten maniak chce rozpętać jakąś wojnę. 25.11.08, 22:24
          Byl kiedys taki film "Karate po polsku". Tu mamy do czynienia
          z "Dyplomacja po polsku".
          Takie utarte slogany jak niewinny dopuki wina nie udowodniona nie
          aplikuja sie w naszej kulturze i dyplomacji.
          • sezon_na_kaczki Czy ten quasi-prezydent wie co to racja stanu ? 25.11.08, 22:39
            Tym pytaniem chyba zbyt wysoko postawiłem mu poprzeczkę. Interes Polski to nie
            wetowanie ustaw , które mają przyspieszyć rozwój tego kraju. Idiotyzm ostatniego
            weta polega na tym , że jak PIS był jeszcze u władzy to opowiadał się za
            odrolnieniem ziemi w miastach by wybudować 3 mln. mieszkań. Teraz już ta ustawa
            jest zła bo zrobiło ją PO. TRYBUNAŁ STANU dla tego małego , chorego człowieka
            !!!!!!!!!
            • mlasskacz Kurdupel cierpi na jakiś postępujący debilizm. 25.11.08, 22:59
              • mlasskacz Fajnie się czują teraz ci,co pokurcza umysłowego w 25.11.08, 23:00
                ybierali.
                • wiedmak A Sbeckie scierwo TW klamczynski? 25.11.08, 23:41
                  • mirmat1 czerwona gnido teraz czas plucia na SzkleKloakowym 26.11.08, 00:23
                    Były “Obcinacz Palcow”, za co wpałd w IV Rzeczypospolitej a
                    ktorego "Consigliere" tow. Ćwiąkalski wypuscił z paki za
                    zdyscyplinowane głosowanie na PO, a dzisiaj członek Mlodych
                    Demokratow wykonujacy bezmyslnie instrukcje Schetyny (…kilka razy
                    dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj
                    komentarz…nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde
                    zauwazalny….Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje.
                    Tajna instrukcja PO: Przejąć internet!
                    www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Prz
                    ejac_internet_.html ) napluł: A Sbeckie scierwo TW klamczynski?

• velvet_demon Re: czerwona gnido teraz czas plucia na SzkleKloa 26.11.08, 00:33
                      Ależ chłopie nie musisz nam tu swojej biografii w skrócie pisać :D Wszyscy
                      widzimy co tu porabiasz :D
                      • ledwo.gramotny Kto by pomyślał,że pod dnem jest jeszcze tyle mułu 26.11.08, 01:41
                        I że Kaczaszwili aż tak się zaparł, żeby udowodnić to całemu światu.
                        • kijwoko Re: Kto by pomyślał,że pod dnem jest jeszcze tyle 26.11.08, 09:09
                          Ja malo nie peklem ze smiechu jak przeczytalem to:
                          "[kaczynski] mówił też, że >>prorosyjskim lobby powinna zająć się ABW<<."

Toz abw, tez w tym tzw. "lobby prorosyjskim" - wyglada, ze to teraz nowa nazwa
                          dla tzw. "wyksztalciuchow" :)

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5990897,ABW_oskarza_Gruzinow_ws__strzelaniny.html
                          "Strzały w pobliżu samochodu, którym jechał prezydent Lech Kaczyński, były
                          gruzińską prowokacją - tę kontrowersyjną wersję wydarzeń w Gruzji za najbardziej
                          prawdopodobną uznaje ABW - ujawnia >>Dziennik<<."

Zadnych kaczorow, zadnych donaldow!
                          • weteran.konspiry Masz czelność powoływać się na niemiecką gazetę? 26.11.08, 10:07
                            Niechybnie jesteś na moskiewskim żołdzie.

Ale mówiąc poważnie - ten groteskowy pajac niech lepiej uważa.
                            Nie ma żartów z filozofią.
                            • mirmat1 Tak to jest jak instrukcje z Kremla ida za wolno 27.11.08, 11:28
                              weteran.konspiry napisał:

> Niechybnie jesteś na moskiewskim żołdzie.
                              >
                              > Ale mówiąc poważnie - ten groteskowy pajac niech lepiej uważa.
                              > Nie ma żartów z filozofią.
                              M: Koordynacja wyraznie zawiodla miedzy Ministerstwem Propagandy
                              Putina a ich podwladnymi z ABWehry. Widac, ze kursy jakie polsko-
                              jezyczna agentura otrzymywala od KGB i GRU byly przerwane w wyniku
                              upadku komunizmu i sprawy przeplywu nakazow nie dopracowane.
                    • krzych.korab Noc boczna droga,nieznany teren a on chce nam 26.11.08, 06:32
                      wmówić że wie gdzie był.Wie to co mu powiedzieli Gruzini.
              • lenny44 Re: Kurdupel cierpi na jakiś postępujący debilizm 26.11.08, 01:39
                On cierpi na kompleks Kwaśniewskiego. Jego występ latem w Gruzji to nieudana
                powtórka manewru, jaki Kwaśniewski wykonał na Ukrainie - tylko Kwaśniewski
                pojechał tam z Solaną i dokonał czegoś w rodzaju cudu. Nie jestem jego fanem,
                ale wygląda na to, że uratował Ukrainę. W dzisiejszym wywiadzie Mlaskacz (to
                chyba jednak dobre określenie)wyzłośliwiał się w sprawie Kwasa aluzjami do spraw
                alkoholowych - wprawdzie jego dobry humor wskazuje na to, że był po jakichś
                psychotropach, ale widać było, że nadal cierpi, że jemu nie udała się ta
                groteskowa powtórka. Więcej - udaje, że jest z siebie dumny, bo odkrył osetyński
                posterunek. To jest niebezpieczny człowiek. Zdaje się, że nie ma wnuków, więc
                nie można zaapelować: "chłopczyku, zabierz dziadkowi paszport". Nie mam złudzeń
                co do Rosji - to demoniczny, upiorny kraj, ale żeby mu przeszkodzić, trzeba dużo
                więcej rozumu.
                • sail_ho Re: Kurdupel cierpi i należałoby go zbadać 26.11.08, 06:25
                  Właśnie 'rozumu', którego prezydętowi najwyraźniej brakuje. Jedzie do Sakaszwilego bo mu to schlebia, niestety nie myśli przy okazji o konsewkwencjach swoich działań, bo co by było gdyby prezydęta jednak ktoś zranił, albo zabił? Sytuacja bez precedensu, w końcu należymy do UE do NATO.Mam wrażenie, że prezydętowi zdaje się, iż został Ludwikiem Słońce, a reszta ludzi to tylko głupi podddani a on może sobie robić co chce, byłoby smieszne gdyby nie było żałosne i szkodliwe politycznie. A ta stała mantra o wiadomym wszystkim siłach, układach i lobby...Czekam z niecierpliwością na zaplute karły reakcji i burżuazyjne siłach rakcyjne.
                  Działania prezydęta stanowią zagrożenie dla pozycji politycznej naszego kraju i jego wizerunku, przykre ale prawdziwe.
                  • mlasskacz Rosja to oczywiście kraj korwy i szatana jak pisał 26.11.08, 08:02
                    Bułhakow ale rządzą tam na pewnodużo wieksze cwaniaki niż to gówienko.
                    • mlasskacz A tu nasze Gowienko chce sie samo sadzić Putinowi. 26.11.08, 08:05
          • irena.earl Zajączek podkrada się do misia i... 25.11.08, 22:40
            Cóż, jakkolwiek słuszne byłyby nasze interesy i jak niesłuszne ich (jak zwykle
            zresztą;P), cała ta wycieczka naszego prezydenta wyglądała na prowokację w stylu
            dowcipów o misiu i zajączku. Wygląda to tak, jakby mały zajączek postanowił
            pokazać wszystkim zwierzątkom w lesie, że jest bardzo odważny. Zakradł się do
            niedźwiedzia od tyłu, wsadził mu palec w dupkę, powiercił i chodu. Teraz
            zajączek jest zdziwiony, że misiu się wkurzył, ale może się chwalić innym
            zwierzętom, jaki był dzielny - bo tylko naprawdę bohaterski zajączek potrafi
            zrobić coś tak niezwykłego, wielkiego i odważnego, jak wetknięcie misiowi palca
            w tyłek.

Myślę, że wizyta naszego prezydenta bardzo pomogła Gruzji. Gruzini poczuli się
            zapewne bardzo podniesieni na duchu. Dzięki wizycie naszego prezydenta będą
            teraz walczyć dzielnie jak lwy i sokoły.
            • kijwoko Re: Zajączek podkrada się do misia i... 26.11.08, 09:20
              A propos historii o misiach i zajaczkach, to ktos kiedys w ten sposob podsumowal
              rowniez stosunki rzadzacych polska "elit" i ich sojusznikow za wielkiej wody:

Raz ordynarny niedzwiedz, kucnawszy na lace,
              W dosc niewybredny sposob podtarl sie zajacem.
              Zajac sie potem chwalil zonie przy obiedzie:
              Wiesz, stara, nawiazalem wspolprace z niedzwiedziem!
              • aron2004 Re: Zajączek podkrada się do misia i... 26.11.08, 09:41
                wy pie...ne kacapskie tchórze boicie się zabić naszego Prezydenta
                boicie się nawet kurka zakręcić
                boicie się USA kacapy bauahahahahahahahahahahahahaha
              • aron2004 Re: Zajączek podkrada się do misia i... 26.11.08, 09:47
                po co nam sojusznik co ma PKB 2,23 bln dolarów w tym 1 bln dolarów
                to wódka, ogórki i słonina?

No po co?

Lepiej mieć za sojusznika kraje NATO z PKB 30 bln dolarów

nawet się boicie strzelać do naszego Prezydenta tchórze i boicie się
                zakręcić nam kurka z gazem

buahahahahahahahahahahahahahahahahah

niedługo tarcza będzie w Estonii, Helsinkach i Witebsku przez
                waszą "dalekowzroczną" politykę
        • gregor7502 Re: Ten maniak chce rozpętać jakąś wojnę. 25.11.08, 23:03
          Według jego filozofii jak nie myślisz tak jak on to jesteś szpiegiem
          ruskim,agentem SB(napewno w nocy jak idzie spać to zastanawia się
          jak teraz działa SB,gdzie mają swoje tajne spotkania i czy na niego
          szykują zamach.Dlatego jego sobowtór do tej pory ma ochronę)albo
          poprostu zdrajcą narodu.
        • aron2004 Re: Ten maniak chce rozpętać jakąś wojnę. 26.11.08, 06:09
          Polska wypowiedziała Rosji wojnę 11 listopada 1918 roku i ta wojna
          nadal trwa.

Rosja nie pogodzi się NIGDY z istnieniem Polski i choć jednego
          Polaka na tym świecie.

Rosyjska racja stanu to wymordować wszystkich Polaków, niezależnie
          kto nimi rządzi.

Takie są fakty.
          • shithead Re: Ten maniak chce rozpętać jakąś wojnę. 26.11.08, 07:10
            Fuck off from Mercedes Sprinter, you moron.
          • hepowy Re: Ten maniak chce rozpętać jakąś wojnę. 26.11.08, 08:40
            Jedynym niezaprzeczalnym faktem, jest twoja głupota, którą bezustannie obnażasz
            na tym forum.
      • z_apomnialem Re: Ten maniak chce rozpętać jakąś wojnę. 25.11.08, 23:45
        Dokładnie, to są psychopaci, mówię o Lechu i Michale.
    • lepszejutro "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros... 25.11.08, 21:56
      Pierwszy idiota nowoczesnej Europy.
    • troll7777 oczy wiscie! 25.11.08, 22:02
      ha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o 2 takich sportowcach z Miasta
      Garbatych...
      oczywiscie nie pochodzi od wiszacych oczu lecz to oczywisty rusycyzm (
      obszcziewiestno ) - i juz uzywanie takich slow zmusza do oczywistych
      wnioskow, ze osoba uzywajaca ich ma cos z ruskimi wspolnego...
      oczywiste?! no nie?! haha haha!
      sorry ze wiem, jak po rusku jest oczywiscie... no ale oczywiscie, bylem
      nieslusznie zmuszany do nauki tego dialektu przez kilka ladnych lat i mimo
      mego bohaterskiego oporu ( z fr. resistance albo rezystor w klapie po
      polskiemu ) nie udalo mi sie zapomniec wszystkiego co mi wpajano....
      a szkoda ( takie czeskie auto ) oczywiscie!!! choc z drugiej strony podczas
      incydentow z kalachami w tle ( wiadomo,ze w Gruzji uzywaja teraz wylacznie m6
      czy ilestam ) przydaje sie... nie mowiac juz o bieglosci w odroznianiu
      akcentow : gruzinskiego w ruskim i na odwrot!!!
      haha haha!
      haha haha!
      • gregor7502 Re: oczy wiscie! 25.11.08, 23:10
        No to po tobie,znasz trochę rosyjski.Niedługo możesz być posądzony
        że jesteś rosyjskim szpiegiem.UWAŻAJ!!!!!
        • troll7777 uwazam! bo to juz chyba oficjalny donos do ABWery 25.11.08, 23:32
          a ja sobie jaja robie... z oczywistosci.
          jasnych jak slonce o polnocy!
          haha haha! - jak rezonowalo owo echo z filmu o 2 takich!
    • 11111 "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros... 25.11.08, 22:04
      Lech Kaczynski porusza sie w swiecie globalnej polityki jak slon w
      porcelanie. Przy tym to warchol, ktory usiluje siac zamet na mapie
      politycznej Europy. Z racji swego politycznego matolectwa jest
      nieszczesciem dla Polski.
      prezydencie, prosze bronic agresora gruzinskiego swoimi nie naszymi
      rekami.
      • maaac Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 22:18
        Napadać na wojska okupujące własny kraj to szczyt agresji co?

Negatywnie można wyrażać się o inteligencji Prezydenta Gruzji:
        (rozpoczęcie samemu działań zbrojnych w momencie koncentrowania się
        wojsk Rosyjskich na granicy z Gruzją co jak wszyscy oceniali jest
        związane z planowaną przez Rosję prowokacją) czy nazywać go
        zbrodniarzem (zamiast wyrżnąć rosyjskich agentów udających "rząd
        wolnej Osteii" bombardował miasto).

Jednak nazwanie Gruzji "agresorem" jest prorosyjskim kłamstwem.

Co nie znaczy że Kaczyński wykazał się skrajną
        nieodpowiedzialnością polityczną i uważam że powinien być skazany za
        narażanie bezmyślne życia Prezydenta RP.
        • a.adas Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 22:35
          czy to "jeszcze był ich kraj" w myśl umowy Sarkozy-Miedwiediew? Wiesz może? Bo
          ja się spotkałem z różnymi interpretacjami. Podstawowe dwie zakładają:
          a) powrót do status quo sprzed wojny (to mi się udało znaleźć w necie jeszcze z
          sierpniową datą)
          b) wycofanie Rosjan z "prawdziwej Gruzji", Gruzinów z całej Osetii Południowej
          (łącznie z terenami kontrolowanymi przez nich przed wojną)

Ja mam wrażenie, ze właśnie ta rozbieżność jest rozgrywana. Nie tylko w
          Gruzji/Rosji. A jak Zachód będzie musiał wybierać, to oczywiście przyklepie
          korzystną dla silniejszego. Z tej perspektywy "wycieczka" jakiś tam sens ma.
          Tyle, ze została przygotowana w taki sposób, ze tylko dodatkowo osłabiła pozycję
          Gruzji, a na pewno Kaczyńskiego zagranicą.

z tymi wojskami też jest jedna niejasna sprawa. Prawdopodobnie zostały one po
          manewrach przeprowadzonych w lipcu. Czyli Ruscy chcieli atakować, no nie? Kłopot
          w tym, ze w Gruzji w tym samym czasie trwały manewry z udziałem NATO. Ponoć
          polegające na wyzwalaniu separatystycznego terytorium...
          • maaac Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 22:53
            > z tymi wojskami też jest jedna niejasna sprawa. Prawdopodobnie
            zostały one po
            > manewrach przeprowadzonych w lipcu. Czyli Ruscy chcieli atakować,
            > no nie? Kłopot w tym, ze w Gruzji w tym samym czasie trwały
            > manewry z udziałem NATO. Ponoć polegające na wyzwalaniu
            > separatystycznego terytorium...
            Możesz mi przybliżyć jak wyglądały rosyjskie manewry a jak
            wyglądały gruzińskie? Bo jakoś nie słyszałem o przerzucaniu jakiś
            silniejszych jednostek wojskowych NATO do Gruzji. I gdzie się potem
            te wojska NATOwskie podziały? A dlaczego wojska Rosji zostały jeżeli
            NATOwskie znikły bo jakoś nie brały udziału we walkach w Gruzji?

> Ja mam wrażenie, ze właśnie ta rozbieżność jest rozgrywana. Nie
            > tylko w Gruzji/Rosji. A jak Zachód będzie musiał wybierać, to
            > oczywiście przyklepie korzystną dla silniejszego. Z tej
            > perspektywy "wycieczka" jakiś tam sens ma.
            > Tyle, ze została przygotowana w taki sposób, ze tylko dodatkowo
            > osłabiła pozycję Gruzji, a na pewno Kaczyńskiego zagranicą.
            Wiesz jakoś w te "rozbieżności" nie wierzę - dokument podpisany w
            tej sprawie musi być jednoznaczny. Zresztą "przynależność"
            administracyjna do Osetii Płd. może mieć tyle wspólnego z realiami
            geograficzno-historyczno-społeczno-kulturowymi co obecność Sosnowca
            w Województwie Śląskim. Myślę że jakby Śląsk z jakiegoś powodu pod
            wodzą Gorzelika "wybijał się na niepodległość" tylko krańcowi idioci
            powołując się na jedność Województwa Śląskiego chcieli by dalej
            utrzymać Sosnowiec w granicach nowego "państwa".
            • a.adas Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 23:17
              wpisz w Googla
              Caucasus Frontier 2008
              Immediate Response 2008

Trochę przegiąłem z manewrami w Gruzji. To było coś w rodzaju szkolenia raczej,
              ale z udziałem amerykańskiego kontyngentu (1000 ludzi?) i (bardziej
              obserwatorów?) z dwóch czy trzech innych republik poradzieckich. Trwały od 15 do
              30 lipca.
              www.eucom.mil/english/FullStory.asp?art=1748
              www.georgiatoday.ge/article_details.php?id=5535
              W Rosji to już były w zasadzie manewry. Zaczęły się koło 5. Przerzucono trochę
              wojska i sporo pojazdów. Jak rozumiem to one weszły potem do Osetii Południowej.
              • nie-tak Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 23:25
                Przed napaścią Gruzji na Osetię były manewry w Gruzji z odziałem wojsk
                amerykańskich, ukraińskich i jeszcze innych.
                • maaac Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 23:30
                  :) i znów wyżej masz cytaty że to jednak nie były manewry, a ty
                  swoje... ech i po co to?
                  • nie-tak Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 23:35
                    Człowieku jak nie masz pojęcia to poszukaj sobie wiadomości w necie a wtedy
                    dyskutuj, nie mam się zamiaru z tobą spierać ale mimo twojego zaprzeczenia mam
                    racje.
                    Dobranoc, koniec dyskusji.
                    • maaac Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 23:38
                      > Człowieku jak nie masz pojęcia to poszukaj sobie wiadomości w
                      > necie a wtedy dyskutuj, nie mam się zamiaru z tobą spierać ale
                      > mimo twojego zaprzeczenia mam racje.
                      > Dobranoc, koniec dyskusji.
                      "Tak, tak moja racja najlepsza bo najmojsza." :P Dużo masz jeszcze
                      takich bajek?
                      • nie-tak Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 23:40
                        Ty masz potrzebę edukacji wiec zadaj sobie trud i poszukaj sobie w necie, nawet
                        polska prasa o tym donosiła a ty tu urywasz się jak z wierzby.
                        • maaac Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 23:43
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=87708471&a=87713138
                          Jaką trzeba mieć "lotność" umysłu, żeby zaraz po takim wpisie
                          pisać, że czarne jest białe?
                        • maaac PS. 25.11.08, 23:44
                          Związek frazeologiczny "urywać się z" dotyczy choinki nie wierzby. Na
                          wierzbie się niczego nie wiesza więc i nie ma co się z niej urywać.
                    • iq58 Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 26.11.08, 05:59
                      Nie mam pojecia też, ale czuję, ze Abchazja i Osetia chca byc
                      niepodległe zarówno od Gruzji jak i Rosji. Na razie ich kobiety były
                      gwałcone przez jednych i drugich. Dlatego nie podoba mi sie to co
                      robi Prezydent tak ciężko doświadczonego przez historie kraju jakim
                      jest Polska. Nie podoba się nam, ze rządzą nami Zydzi, Kaszubi itd.
                      Nie dziwmy się, ze komuys nie odpowiadają rządy Gruzina, zwłąszcza,
                      ze jeden z nich juz się na wieki zapisał w historii.
                  • a.adas Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 26.11.08, 00:46
                    jest tylko jeden feler. Główny punkt gruzińskich ćwiczeń stanowiło odbijanie
                    miasta z rąk terrorystów. Irackich.

Chyba przemawia przeze mnie cynizm, ale lepiej by było gdyby poćwiczyli
                    zaminowanie tuneli. Ale moze w Iraku takich budowli nie ma
                • a.adas Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 26.11.08, 00:44
                  a 10 dni wcześniej na Kaukazie odbyły się ćwiczenia rosyjskich wojsk w sile 700
                  pojazdów i coś koło 10 000 żołnierzy. Kojarzą Ci się z czymś te liczby?
            • acs-13 maac a zapomniales o Hammerach jakie zostawili 26.11.08, 01:39
              amerykanie po manewach i ktore czekaly w porcie na transport do
              usa ?
              a ktoe rosjanie jako lup wojenny zabrali ?
    • tetradrachma no cóż, jaki prezydent taka i filozofia. 25.11.08, 22:05
      Ten nieszczęśnik nie jest nawet świadomy jak bardzo jest żałony. Czy
      on nie rozumie, że robi za "wykrywacza min przeciwpiechotnych" ? Nie
      ma wyjścia trzeba dwa lata czekać .
      • nie-tak Re: no cóż, jaki prezydent taka i filozofia. 25.11.08, 22:13
        Jest wyjście - zbiorowa pozew Polaków o odwołanie niebezpiecznego dla Polski
        prezydenta do Trybunału.
        • aa_6 Re: no cóż, jaki prezydent taka i filozofia. 25.11.08, 22:31
          Hej, to może zacznijmy zbierać podpisy?
      • pantanal A może jeszcze raz spróbuje 25.11.08, 22:34
        i nie będziemy musieli czekać 2 lata....
      • gregor7502 Re: no cóż, jaki prezydent taka i filozofia. 25.11.08, 23:20
        Niekoniecznie 2 lata,on wyprawia coraz to gorsze rzeczy(choroba
        coraz szybciej postępuje)aż w końcu coś takiego wywinie że
        niewiadomo co będzie,co się stanie i obserwujac jak to sie szybko
        posuwa myslę ze nawet roku nie przetrzyma.
    • zuluzs "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros... 25.11.08, 22:07
      Po pierwsze - idiota
      Po drugie - Idiota
      Po trzecie - idiota
      Po czwarte - idiota
      • vaclavnewyork Nastajaszczije Pizdjuki Pizdjukowicze 25.11.08, 22:19
        zalosny skowut bezsilnych idiotow.
    • cham_z_warszawy partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:16

O tym jak partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński, na ucho wziął
      międzynarodowy konflikt.
      Cytując klasyka ktoś tam, ktoś tam ustalił coś tam, coś tam i tak
      doszło do historycznej wizyty w Gruzji. Takie wizyty, z tego co mi
      wiadomo, są przygotowywane przez korpusy dyplomatyczne obu krajów i
      praktycznie każda sekunda jest zaplanowana, natomiast jeśli coś się
      spieprzy w planie, nazywa się to złamaniem protokołu. Zgodnie z
      protokołem Władysław Leśny, pseudonim Kaczyński, miał udać się do
      siedziby swojego gospodarza i tam sobie mieli palcem po mapie
      podbijać Rosję i przestawiać układ sił w Europie.Leśny Władek
      pseudonim Kaczyński, opowiedział kto do niego strzelał i dlaczego.
      Rosjanie !!!
      Skąd ta pewność?
      Po pierwsze to Władek, który jak sam mówił ostatni raz wąchał proch
      ponad 30 lat temu na studiach, rozpoznał bez pudła serię
      z »kałacha » a jak kałach, to wiadomo, że Ruscy.
      Po drugie Władysław słyszał, że ci co strzelali mówili po rosyjsku,
      a jak po rosyjsku, to Ruscy.
      W końcu po trzecie, Władysław wie, że to byli Ruscy, bo tak mu
      powiedział Gruzin.
      Po tej opowieści wszystko jest jasne, , czegoś takiego to ja nie
      przeskoczę.
      Słuchałem dwóch polskich komandosów, obaj twierdzą, że strzał z «
      kałacha » jest do rozpoznania, ale trzeba siedzieć w zawodzie
      ładnych parę lat.
      « Kałachami » strzela cały świat, najpopularniejsza broń, a już w
      takim rejonie jak Zakaukazie, niemal monopol po wszystkich stronach.
      Po rusku mówi więcej niż połowa Gruzinów.
      W Osetii ruski jest bardziej popularny niż język ojczysty.
      Jakim cudem na podstawie serii w powietrze można było zbudować tak
      poważne oskarżenia pod adresem Rosji, wie tylko partyzant Władek.
      De facto Władek nie opowiedział jakiejś bajeczki, ale zarzucił Rosji
      próbę zamachu na prezydenta Polski !!!.
      Prócz ataku na granice Polski, nie ma poważniejszych oskarżeń na
      poziomie dyplomacji.
      Jest mi wstyd, że błazna mamy za prezydenta , ten człowiek powinien
      odejść, sam powinien odejść, przede wszystkim dla swojego dobra.
      Piszę o tym, bo tęsknie za prezydentem, któremu Gruzin nie odważyłby
      się skladac podstepnych propozycji.
      Tęsknie za takim prezydentem, który nie opowiadałby w imieniu Polski
      idiotyzmów, nie machał pięścią do Rosji, UE i NATO, bo usłyszał na
      ciemnej drodze serię z « kałacha »
      Chciałbym odpocząć, chciałbym chwilkę odpocząć od przygód Władysława
      Leśnego. Na pewno są jakieś inne metody leczenia kompleksów i
      przedłużania organu płciowego, niż rozkładanie kozetek na
      międzynarodowych arenach, choćby te areny były głuchą zakaukaską
      prowincją.
      Chciałbym tylko jednego i gorąco apeluję do władnych, niech ktoś
      kompetentny pomoże Władysławowi, nie wiem może to kwestia zmiany
      leków lub dawkowania, w każdym razie, "deprecha" maniakalna
      Władysława zaczyna stanowić poważne zagrożenie dla naszego wspólnego
      narodowego zdrowia psychicznego i fizycznego
      • pies_na_prawizne tak, tylko ze ten Wladek jest niebezpieczny 25.11.08, 22:19
        i to mnie utwierdza w decyzji po wyborach przedluzyc moj kontrakt w
        Bxeli, gdybym byl w Polsce to juz bym siedzial na Rakowieckiej
      • elka1021 Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:24
        cham_z_warszawy napisał:

.
        > Jest mi wstyd, że błazna mamy za prezydenta , ten człowiek
        powinien
        > odejść, sam powinien odejść, przede wszystkim dla swojego dobra.
        °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

po dzisiejszym wywiadzie o 21:30 jestem przekonana - TO JEST
        CZLOWIEK UBESWLASNOWOLNIONY !!!!!to jest straszne
      • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:27
        Rosjanie już przyznali się do tego, że strzały zostały oddane przez
        ich żołnierzy. Możesz się więc nie wysilać.

Co najśmieszniejsze - wcześniejsze kłamstwa Rosjan były zupełnie
        idiotyczne bo ich żołnierze mieli pełne prawo by to zrobić. Jak do
        postereunku zbliża się kawlkada nieznanych pojazdów to się oddaje
        strzały ostrzegawcze w powietrze. No ale cóż Kreml wytresował swoich
        podwładnych w kłamaniu i zaprzeczaniu nawet oczywistości.

Jedyną zbrodnią Rosjan był sam fakt wystawienia tam posterunku bo
        zgodnie z podpisanymi przez siebie umowami ich tam nie powinno być.

Co nie zmienia faktu że tam byli o czym zarówno gruziński jak
        polski prezydent dobrze wiedzieli, a strzały były celowo wywołaną
        przez nich reakcją-prowokacją.

Jednym słowem wart Pac pałaca.
        • nie-tak Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:33
          maaac napisał:
          No ale cóż Kreml wytresował swoich
          > podwładnych w kłamaniu i zaprzeczaniu nawet oczywistości.

Zwróć uwagę jak prezydent kłamie, w jednym wywiadzie najpierw zaprzecza a w
          później zdradza się z tego wariackiego wyczynu. Co myśleć o takim prezydencie? A
          ty chcesz ruskich przygraniczny posądzać ze wykonywali własną prace albo Kreml w
          to mieszać? Człowieku zastanów się Kreml nie chce się mieszać w idiotyczne
          wyczyny tych dwóch nieodpowiedzialnych i niemądrych ludzi, Kreml nie chce się
          identyfikować z tymi ludźmi. Maja więcej inteligencji jak ten wyszkolony z laski
          bożej profesor
          • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:42
            To są dwie osobne sprawy związane jednym wydarzeniem.

Nie ma wątpliwości już że strzały padły ze strony rosyjskich
            wartowników. ROSJANIE TO POTWIERDZILI. Mam to napisać jeszcze
            większymi literami by dotarło?!!!

Wcześniej kłamali że nikt nie strzelał. Z tym że nie strzelali DO
            kolumny samochodów tylko w powietrze. Więc nie ma o czym
            deliberować - Kreml skłamał jak zwykle nawet jak od samego początku
            mógł mówić prawdę bo nie było w tej sprawie ich winy poza tą że w
            ogóle tam nie powinno być ich posterunku.

Idiotyczność zaś prowokowania rosyjskiego posterunku do strzałów
            ostrzegawczych to druga sprawa, której nie nalezy mieszać z tą
            pierwszą.
            • elka1021 Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:44
              maaac napisał:

> To są dwie osobne sprawy związane jednym wydarzeniem.
              >
              > Nie ma wątpliwości już że strzały padły ze strony rosyjskich
              > wartowników. ROSJANIE TO POTWIERDZILI. Mam to napisać jeszcze
              > większymi literami by dotarło?!!!
              > --------------------

strona O S E T Y N S K A !!!!!!!!!a nie Rosyjska!!!!!!!!!
              • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:54
                > strona O S E T Y N S K A !!!!!!!!!a nie Rosyjska!!!!!!!!!

A to nie to samo? :)))))))))))))))))))))))))
                • pies_na_prawizne Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:57
                  maaac napisał:

> > strona O S E T Y N S K A !!!!!!!!!a nie Rosyjska!!!!!!!!!
                  >
                  > A to nie to samo? :)))))))))))))))))))))))))
                  >----------------

jak narazie nie, i nie wyglada ze dlugo nie :(
                  a tak na marginesie spytaj gorala (choc jeszcze o niepodleglosc nie
                  prosili) czy on Polak odpowie ci "ja gorol pozni Polok, ja Slunzok a
                  potem Polok "itp itd
                  >
                  • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:02
                    > a tak na marginesie spytaj gorala (choc jeszcze o niepodleglosc
                    > nie prosili) czy on Polak odpowie ci "ja gorol pozni Polok, ja
                    > Slunzok a potem Polok "itp itd
                    Bo ta cała "niepodległość" w naszym przypadku to czysty idiotyzm. To
                    co nam potrzeba to decentralizacja zarządzania i finansów.

A to o czym mówisz to kolejne przynależności do grup społecznych od
                    najmniejszej rodziny, przez wieś/dzielnicę/miasto dalej region,
                    państwo, do tak ogólnych jak "europejczycy" czy "katolicy".
                  • aron2004 Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 26.11.08, 06:33
                    won z POlski Hanysy jak wam źle to nikt was nie trzyma won do angeli
                    podpisujcie volkslistę będziecie mogli czyścić felgi w Golfach
                    • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 27.11.08, 09:51
                      aron2004 napisał:

> won z POlski Hanysy jak wam źle to nikt was nie trzyma won do
                      > angeli podpisujcie volkslistę będziecie mogli czyścić felgi w
                      > Golfach
                      Naprawdę popierasz tych co chcieli by przyłączenia Śląska do
                      Niemiec? Wiesz jestem ciekaw czy potrafił byś mi wskazać kto wśród
                      obywateli RP głosi takie poglądy?
                      A może tak jak komuchy masz zamiar okraść Ślązaków z ich ziemi,
                      majątków i ojczyzny i wywalić z jedną walizką do Niemiec? Już Niemcy
                      dziś opowiadają że do kompletu brakuje im tylko Góry św. Anny bo już
                      wszystkich Powstańców Śląskich mają u siebie. Teraz chcesz by nie
                      tylko ich ale i pozostałych Ślązaków zmusić do wyjazdu?
            • nie-tak Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:51
              Byleś tam z kaczyńskim i saaka ze wiesz ze to byli Rosjanie? A skąd Kreml ma
              zaraz wiedzieć, najpierw musi się chyba dowiedzieć, sprawdzić i skonfrontować a
              nie strzelać z procy idiotyzmami jak ten pożal się Boże prezydent.
              Inteligencja Kremla to nie inteligencja tych dwóch podobnych do siebie, ci zaraz
              wszystko wiedza i są przekonani w wszystkim.
              Gdyby coś było, zaraz odezwała by się Unia i NATO a tu cicho i wola nie być
              zamieszani w sprawę idiotów. A od kontroli czy wycofała się Rosja są
              obserwatorzy OSCE a nie ci niemądrzy.
              • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 22:56
                Kurka... dlaczego trzeba iść w zaparte nawet jak sami "oskarżani"
                się do "winy" przyznali. Zwłaszcza że "wina" wcalę winą nie była bo
                mieli do tego pełne prawo.
                Możesz mi to wyjaśnić? Dlaczego ciągle chcesz podtrzymywać to
                idiotyczne i nikomu nie potrzebne kłamstwo?
                • nie-tak Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:02
                  Jakie i czyje kłamstwo? Prezydenta, on kłamie notorycznie a za chwile wydaje się
                  naiwnie. Co myślisz ze Rosja jest w gorącej wodzie kompana jak polski prezydent
                  i zaraz zacznie z "procy strzelać" jak kaczory?
                  Takie procedury wymagają czasu!!!
                  • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:12
                    > Takie procedury wymagają czasu!!!

Jakie "procedury"? Nie było żadnych wątpliwości ze strony
                    rosyjskiej. Haseł że "jeszcze nie wiemy", "wyjaśniamy", "zbadamy to
                    sumiennie", "waga sprawy wymaga rozwagi" itp. itd. tylko
                    kategoryczne zaprzeczenie NIE STRZELALIŚMY. Mimo że sprawa była
                    jasna - strzały padły i posterunek do ich oddania MIAŁ PRAWO.

Dlaczego źdźbło faktycznie leżące w oku Kaczyńskiego widzisz, a tej
                    belki w oku Kremla nie chcesz zobaczyć?
                    • nie-tak Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:17
                      A co mieli odpowiedzieć na wariacka zagrywkę niepoważnych ludzi?
                      Tu nie Rosja była w potrzebie usprawiedliwienia się tylko ci którzy prowokowali
                      Rosję i Osetię własnym zachowaniem.

Jeden Putin czy jego następca ma więcej inteligencji jak 10 000 kaczorów.
                      • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:23
                        > A co mieli odpowiedzieć na wariacka zagrywkę niepoważnych ludzi?
                        Prawdę. Po prostu prawdę.

> Tu nie Rosja była w potrzebie usprawiedliwienia się tylko ci
                        > którzy prowokowali Rosję i Osetię własnym zachowaniem.
                        Tym bardziej nie rozumiem "racjonalnie" dlaczego kłamali. Rozumiem
                        za to z doświadczenia. Nie pamiętasz np. już z jakim wyprzedzeniem
                        np informowali o planowanych lotach kosmicznych? 2 tygodnie po ich
                        odbyciu? Cóż Rosja pod władzą Putina wraca do starych zwyczajów ZSRR.

> Jeden Putin czy jego następca ma więcej inteligencji jak 10 000
                        > kaczorów.
                        Jak 10 co najwyżej. Pamiętam doskonale Putina "robiącego w gacie"
                        po tym jak mu Kursk zatonął. Kaczyński jest tylko śmieszniejszą
                        kopią Putina.
                        • aron2004 Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 26.11.08, 06:55
                          Hańbę przynosi POlsce KOmorow - pies Putina, Lord Haw-Haw
                          • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 27.11.08, 09:52
                            aron2004 napisał:

> Hańbę przynosi POlsce KOmorow - pies Putina, Lord Haw-Haw

Bo skrytykował Kaczyńskiego za czyn szkodzący i Polsce i Gruzji, za
                            to będący na rękę Putinowi? Masz dość pokręceony sposób myslenia.
                      • aron2004 Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 26.11.08, 07:17
                        Polska zawsze prowokuje. W 1939 prowokowała Hitlera i Stalina, dziś
                        prowokuje Merkel i Putina.

Co się dziwisz cieciu?
                • elka1021 Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:15
                  maaac napisał:

> Kurka... dlaczego trzeba iść w zaparte nawet jak sami "oskarżani"
                  > się do "winy" przyznali. Zwłaszcza że "wina" wcalę winą nie była
                  bo
                  > mieli do tego pełne prawo.
                  > Możesz mi to wyjaśnić? Dlaczego ciągle chcesz podtrzymywać to
                  > idiotyczne i nikomu nie potrzebne kłamstwo?
                  ----------------------------

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5990535,Osetia_przyznaje_sie_do_strzalow___Pogranicznicy_mysleli_.html

wyborcza.pl/1,76842,5984223,Ukrainskie_Zakarpacie_chce_niepodleglosci.html

• maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:19
                    Nie ma żadnych wojsk "osetyńskich" to są wojska rosyjskie. Wiem to
                    już jest kwestia dyskusyjna. Tyle że twierdzenie że Rosjanie nie
                    wiedzieli o całej sprawie kontrolujac w 100% sytuację w Osetii jest
                    już śmieszne.
                    • elka1021 Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:22
                      maaac napisał:

> Nie ma żadnych wojsk "osetyńskich" to są wojska rosyjskie. Wiem
                      to
                      > już jest kwestia dyskusyjna. Tyle że twierdzenie że Rosjanie nie
                      > wiedzieli o całej sprawie kontrolujac w 100% sytuację w Osetii
                      jest
                      > już śmieszne.
                      ------------------------

ja cie rozumiem, ale oficjalnie, tak jest, a jak jest nieoficjalnie
                      wszyscy wiedza, ale w zyciu dla dobra wiekszosci, mniejszosc
                      ma "dupe scisnac" tak bylo, jest i bedzie
                      • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:27
                        Czyli suma sumarum mam rację? Rosjanie kłamali mimo że spokojnie
                        mogli powiedzieć prawdę. Nawet jak ta "prawda" miała mówić
                        o "wojskach osetyńskich", a nie rosyjskich.
                        Meritum były oddane strzały którym wobec nagrania i świadków w
                        postaci dziennikarzy trudno było zaprzeczyć.
                        • aron2004 Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 26.11.08, 07:24
                          Tchórzliwy Putin boi się strzelać do naszego Prezydenta. On się
                          nawet boi zakręcić Polsce kurka z ropą.
                          • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 27.11.08, 09:55
                            aron2004 napisał:

> Tchórzliwy Putin boi się strzelać do naszego Prezydenta. On się
                            > nawet boi zakręcić Polsce kurka z ropą.
                            Z postu na post mi coraz bardziej wyglądasz na kremlowskiego
                            prowokatora.
                      • nie-tak Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:29
                        W Osetię Rosja pompuje wielkie pieniądze ponieważ Osetyjczyki nie mogli by się
                        utrzymać w tych warunkach gospodarczych.
                    • nie-tak Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:27
                      Wojska rosyjskie są z mandatem ONZ inaczej Gruzini wymordowali by Osetyjczyk.
                      • maaac Re: partyzant Władek Leśny, pseudonim Kaczyński 25.11.08, 23:32
                        > Wojska rosyjskie są z mandatem ONZ inaczej Gruzini wymordowali by
                        > Osetyjczyk.

Ok. A księżyc jest z sera, a Kopernik była kobietą. I na tym
                        kończymy naszą dyskusję bo z bajkami dyskutować nie mam zamiaru.
      • pantanal Oj nieładnie podkradać tekst matki_kurki!!!!!!!! 25.11.08, 22:37
        • elka1021 skad wiesz ze to nie ona??? 25.11.08, 22:40
          • pantanal raczej on 25.11.08, 22:56
            może, może. Nie spieram się o to, bo prezydęta mam w głębokim poważaniu :)
    • qawsedrftg brat zabił brata... 25.11.08, 22:17
      Brat zabił brata
      Mnóstwo Kainów jest pośród nas...

Dla profesorów K. wszystko jest oczywiste - to niesamowite! Jaruś
      zrozumiał że na ołtarzu Sprawy musi poświęcić brata - tylko tak
      sondaże mogą się odwrócić. Ważne by kacze geny panowały!

Gdzie te piękne czasy Paktów Stabilizacyjnych? Ciemny lud przestał
      kupować. Co robić? Cyrk prezydentów objazdowych (PRZYBYLIM TU ABY
      WALCZYĆ!!!) nie chce już jeździć na występy...
    • halfliner Jak to! Jego partia, rydzykowi neoendecy powinna 25.11.08, 22:19
      być prorosyjska. Czy jakiś propisowski przygłup mi to wyjaśni?
      • n.wataha Wypowiedzieć wojnę Rosji za wszelką cenę! 25.11.08, 22:22
        Wypowiedzieć wojnę Rosji za wszelką cenę!

To program prezydenta Republiki Gruzińskiej (dawnej Rzeczypospolitej
        Polskiej).
        • aron2004 Re: Wypowiedzieć wojnę Rosji za wszelką cenę! 26.11.08, 06:38
          Polska wypowiedziała Rosji wojnę 11 listopada 1918 roku i ta wojna
          nadal trwa idioto!

Rosja NIGDY nie pogodzi się z istnieniem Polski i Polaków na tym
          świecie.
      • maaac Re: Jak to! Jego partia, rydzykowi neoendecy powi 25.11.08, 22:30
        halfliner napisał:

> być prorosyjska. Czy jakiś propisowski przygłup mi to wyjaśni?

A może być "antypisowy przygłup"?

Odpowiedz sobie na proste pytanie. Kto na wszystkich akcjach
        Kaczyńskich łącznie z ostatnią bardziej zyskuje? Polska czy Rosja?
        Banalne co? Bezmyślność czy celowa dywersja?
    • maximus1974 Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 22:23
      popieram w 100% nie wiem tylko czy się żałosne osoby nie obrażą :)
    • cezaryk Pisiołki WON z anteny TVN 25.11.08, 22:24
      podobno maja zabronione wystepowanie w tvn i tvn24. zakazu o ile wiem nie
      odwolano. co w takim razie kurdupel robi w tej stacji i dlaczego nie wykopano
      go na progu?
      • elka1021 Re: Pisiołki WON z anteny TVN 25.11.08, 22:31
        cezaryk napisał:

> podobno maja zabronione wystepowanie w tvn i tvn24. zakazu o ile
        wiem nie
        > odwolano. co w takim razie kurdupel robi w tej stacji i dlaczego
        nie wykopano
        > go na progu?
        ----------------------

jak sie dobrze zastanowic, to moze i dobrze ze go pokazali, mielismy
        okazje zobaczyc jego stan emocjonalny, kancelaryjne przydupasy go
        szprycuja, pytanie tylko ktory i czym????i jestem tu powazna jak
        nigdy dotad, nie napisalam tego do smiechu
        • jardo-g Re: Pisiołki WON z anteny TVN 25.11.08, 23:45
          elka1021 napisała:

> cezaryk napisał:
          >
          > > podobno maja zabronione wystepowanie w tvn i tvn24. zakazu o ile
          > wiem nie
          > > odwolano. co w takim razie kurdupel robi w tej stacji i dlaczego
          > nie wykopano
          > > go na progu?
          > ----------------------
          >
          > jak sie dobrze zastanowic, to moze i dobrze ze go pokazali,
          mielismy
          > okazje zobaczyc jego stan emocjonalny, kancelaryjne przydupasy go
          > szprycuja, pytanie tylko ktory i czym????i jestem tu powazna jak
          > nigdy dotad, nie napisalam tego do smiechu

Niby tak, ale już nie ma programu, w którym nie muszę oglądać tych
          mord zakazanych....
      • iq58 Re: Pisiołki WON z anteny TVN 26.11.08, 06:10

Dla mnie jest conajmniej dziwne, że pierwszą stacją telewizyjną, do
        której dzwonił minister Kamiński( jeszcze na granicy gruzińsko-
        osetyjskiej) była TVN.
    • aa_6 "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros... 25.11.08, 22:24
      Po tym wywiadzie przypomniał mi się tytuł sztandarowego dzieła
      Lenina - Co robić?
    • a.adas "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros... 25.11.08, 22:25
      może mi ktoś podrzucił porozumienie (najważniejsze punkty) ostatecznie
      podpisany przez Sarkozy'ego i Miedwiwdiewa?

Obejmowało ona powrót do sytuacji sprzed "7 sierpnia"? Czy wycofanie Rosjan z
      Gruzji ("prawdziwej") a Gruzinów z Osetii Południowej? Bo spotkałem się z tymi
      dwoma interpretacjami.

a odnośnie arta - "Po pierwsze - jeśli coś robić to robić to skutecznie". A to
      naprawdę nie moja wina, że sprawa wygląda jak tragifarsa. I Drogi Panie
      Prezydencie, słowami że jakby tam byli BORowcy, "to było jeszcze doszło do
      nieszczęścia a ja bym wylądował na ziemi, wiec dobrze że ich nie było" (wiem,
      skrót myślowy) wrażenie Pan jedynie pogłębia.
    • halfliner Nie skończy, wygląda lepiej od Bonda. 25.11.08, 22:30
      Nasz Prezydent Wielki, oczywiście.
    • malgorzatagorska Zbieramy owoce kampanii nienawiści Wyborczej 25.11.08, 22:32
      Wyborcza stale podjudza i szczuje na Prezydenta. Rzadkim wyjątkiem
      jest obecny artykuł, utrzymany w innej tonacji. I zgodnie z planem
      dochowała się Wyborcza nieprawdopodobnych fanatyków. PRZECIEŻ TO
      FORUM JEST PSYCHIATRYCZNE
      • wodnik55 Re: Zbieramy owoce kampanii nienawiści Wyborczej 25.11.08, 22:35
        malgorzatagorska napisała:

> Wyborcza stale podjudza i szczuje na Prezydenta. Rzadkim wyjątkiem
        > jest obecny artykuł, utrzymany w innej tonacji. I zgodnie z planem
        > dochowała się Wyborcza nieprawdopodobnych fanatyków. PRZECIEŻ TO
        > FORUM JEST PSYCHIATRYCZNE

Więc zachowuj się na nim jak wariatka albo spadka
      • halfliner To Wyborcza powiedziała, że stałem tam gdzie ZOMO? 25.11.08, 22:35
        [a tego tym gnojkom karykaturalnym dwóm nie zapomnę}
        • halfliner Ode mnie taki wypierdek ma zawsze w ryj. 25.11.08, 22:37
          i tyle
        • elka1021 Re: To Wyborcza powiedziała, że stałem tam gdzie 25.11.08, 22:39
          halfliner napisał:

> [a tego tym gnojkom karykaturalnym dwóm nie zapomnę}
          -----------

a mnie nazwal "bura suka" "malpa......" tez mam dobra pamiec:)))
      • elka1021 Re: nieprawda 25.11.08, 22:37

-------------

widac nie ogladala pani tvn-24 o 21:30, to sa cale cytaty z wywiadu
        tego psychola
      • kml19 Re: Zbieramy owoce kampanii nienawiści Wyborczej 25.11.08, 22:54
        jak to forum jest takie psychiczne i anty a ty lubisz p-rezydenta to najlepiej
        dla ciebie bedzie jesli przestaniesz sie tu pojawiac. nie czytaj wyborczej i
        masz 1 problem mniej. To chore wlazic gdzies tylko po to zeby stwierdzic ze
        jestem tu ale to chore :D
      • bmc3i Re: Zbieramy owoce kampanii nienawiści Wyborczej 25.11.08, 22:54

Bylo juz dawno, ale o to chodzilo Wyborczej. prosze zwrocic uwage, ze nie sa tu
        kasowane wypowiedzi tak ostre i wulgarne, cesto wrecz nawolujace do mordersw, ze
        na kazdym innym foru bylyby usuniete w ciagu kilku sekund po ukazaniu sie.
        • pies_na_prawizne Re: Zbieramy owoce kampanii nienawiści Wyborczej 25.11.08, 23:02
          bmc3i napisał:
          Bylo juz dawno, ale o to chodzilo Wyborczej. prosze zwrocic uwage,
          ze nie sa tu
          > kasowane wypowiedzi tak ostre i wulgarne, cesto wrecz nawolujace
          do mordersw, z
          > e
          > na kazdym innym foru bylyby usuniete w ciagu kilku sekund po
          ukazaniu sie.
          ------------------

pif paf i juz cie nie ma
    • n.wataha Re: Kaczor, skończ te awantury! 25.11.08, 22:33
      niesamowita.natka.pietruszki napisał:

> Pewnie chciałbyś Kaczor odzyskac kiedyś Wilno - zrozum wreszcie,
      że
      > Wilno możemy odzyskać jedynie jako sojusznik Rosji (wtedy Europa
      nam
      > może skoczyć), a nie jako sojusznik Gruzji!

A na ch.. Ci Wilno?
      Może czas by zadbać o Polakó w Polsce, a nie wybierać się na kolejną
      wojenkę o gruzińskie wina?
    • maaac Re: Nasz prezydent najechał na Osetię 25.11.08, 22:35
      Osetia Płd. to też póki co Gruzja. Zaś teren w kierunku, którego
      jechał to co prawda teren okręgu Osetyńskiego ale zamieszkany przez
      Gruzinów i przed ostatnim konfliktem pod kontrolą legalnych władz
      Gruzji, a nie oszustów udających władze Osetii. Zgodnie z umowami
      podpisanymi przez wojska Rosyjskę okupujące Gruzję nie powinno ich
      tam być.

A po co tam wyjeżdżał i jaki sens miała ta nieprzemyślana eskapada
      to już całkiem inna bajka.
    • jankbh Tylko TS 25.11.08, 22:35
      Dosc pajacowania - tylko Trybunal Stanu moze uratowac Polske przed
      szalencem
    • drzazga2 "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros.. 25.11.08, 22:37
      niestety zatroskanie pana Posła Palikota o zdrowie psychiczne
      Prezydenta jest jak najbardziej na czasie...
    • silk67 "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros... 25.11.08, 22:37
      jesli ktos nie zgadza sie z Rezydentem to jest z automatu
      prorosyjski, jal sie nie zgadzasz z nim to jestes od razu wrogiem ,
      co za retoryka godna malutkiego napoleonika
      • n.wataha Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 22:39
        No cóż. Jakoś umknęło nam, że jesteśmy z Rosją w stanie wojny i
        obowiązuje nas ogólnonarodowa solidarność wokół Drogiego, Dzielnego
        Prezydenta w obliczu Wspólnego Wroga. To dość straszne, ale właśnie
        taką retorykę uprawia pan Putin. Jak się zdaje, Rosja to dla
        Kaczyńskich jakieś ukochanie. Bez przerwy o niej nawijają. Może
        powinni się tam po prostu przeprowadzić?
    • luizeasy jak zawsze manipulacja GW 25.11.08, 22:41
      "To dobrze, że prezydent pojechał na posterunek w Achałgori?" na tak
      postanowione pytanie widomo ze odpowiedz brzmi -"NIE". Racjonalnie myslac
      wiadomym jest fak,ze waznej osoby, w tym wypadku glowy panstwa, nie wysyla sie
      w rejon "napiec", w miejsce podwyzszonego ryzyka. Widac brak rzetelnosci w
      dzialaniach Gazety i chec manipulacji, bo gdyby bylo inaczej to moze ktorys z
      jej dziennikazy zapytalby sie czy prezydent wiedzial ze tam jedzie. A z tego
      co wiem to raczej nie, wiec pytanie jest nie na miejscu. Pozdrawiam tworcow
      ankiety..
      • halfliner Jasne, szara sieć, Żydzi, masoni, cykliści itp. 25.11.08, 22:48
        [a wygląda na paranoję]
      • n.wataha manipulacja GW? Czy prezydenta? 25.11.08, 22:48
        luizeasy napisał:

> bo gdyby bylo inaczej to moze ktorys z
        > jej dziennikazy zapytalby sie czy prezydent wiedzial ze tam
        jedzie. A z tego
        > co wiem to raczej nie, wiec pytanie jest nie na miejscu.
        Pozdrawiam tworcow
        > ankiety..

Chwila moment, przecież prezydent sam osobiście poinformował naród,
        że wiedział od samego początku dokąd jedzie i, ze tam gdzie jedzie
        zastanie żołnierzy rosyjskich (choć zastał Osetyńskich, ale dla
        niego to to samo).
        Więc nie zaprzeczaj słowom prezydenta.
        Bo jeśli się w nie dobrze wsłuchać, to trudno nie wyciągnąć wniosku
        że bardzo dobrze wiedział o tej prowokacji i czynnie w niej
        uczestniczył.

Bo chyba nie powiesz mi, ze uważał iż na posterunku rosyjskim
        zastanie żołnierzy bezbronnych?!
    • tadjan "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros.. 25.11.08, 22:44
      .... aż strach pomyśleć co będzie jak prochy przestaną działać. Tak
      czy inaczej zachowanie prezydenta nie jest normalne, zero refleksji,
      niespotykana dotąd buta i kompletna bezradność w podejmowaniu
      decyzji. No skoro prezydent uznaje, że wszystko co się w Gruzji
      działo jest normalne, że osobista ochrona została zatrzymana gdzieś
      tam w tyle to jest normalne, więc niech weźmie plecak i mapę i razem
      ze swoim gruzińskim druchem idzie gdzie chce.. nie będę go żałował
      jak mu się coś stanie ale czy musi robić z siebie pośmiewisko jako
      przedstawiciel państwa polskiego. Czy dla potrzeb kampanii wyborczej
      z której i tak nic nie będzie należy robić pośmiewisko z urzędu
      prezydenta, bo paru przygłupów z prezydenckiego otoczenia ma jakieś
      chore ambicje, które to już dawno przerżnęli swoim wcześniejszym
      zachowaniem. Bo jak sobie można wyobrazić partię nazywającą się
      narodową i chrześcijańską, która wygrywa wybory pomówieniem,
      kłamstwem, manipulacją, paskudnymi sojuszami. To partia
      zdegenerowanego niemądrego dewota i jego marionetkowego brata, która
      najbardziej oszukała te już osławione mocherowe berety, bo z nimi
      schorowanymi, biednymi i przez całe życie manipulowanymi poszło
      najłatwiej....... najłatwiej można ich było oszukać. Ale to udaje
      się raz i koniec na wieki wieków, panowie Kaczyńscy z resztą
      tłumoków z cieknącą po brzuchach śliną.
      Ja nie życzę sobie takiego prezydenta, bo ten od pary tłumok już
      dostał kopa od wyborców. Pan się nie nadaje na ten urząd, niech pan
      ustąpi albo zapyta się przynajmniej swojej rodziny tj. żony, dzieci
      i wnuków.. co przystoi, a co nie na najwyższym urzędzie państwowym.
      Bo brat robi głupiego z pana, od dawna.
      • elka1021 Re: "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować R 25.11.08, 22:48
        juz ich wiecej nie oszukaja, duza czesc wymarla, wiekszosc pojela ze
        zrobila glupstwo a reszta wytrzezwiala, juz drugiej szansy nie beda
        mieli
      • aron2004 [...] 26.11.08, 06:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • tanebo "To taka filozofia: po pierwsze - ustępować Ros.. 25.11.08, 22:46
      czy na sali jest lekarz? :)
    • w28 kretyn 25.11.08, 22:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka