adam_l27 Czekamy na "bratnią" pomoc GW 04.12.08, 12:10 W końcu Niesiołowski podpisuje już u nich "listę obecności". Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec adasiu na jaka pomoc liczysz? 04.12.08, 12:16 GW nie jest do pomagania takim nieudacznikom jak ty, może lepiej idź do MOPSU, albo do Caritasu tam dostaniesz miskę zupy i może jakieś buty Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Czekamy na "bratnią" pomoc GW 04.12.08, 12:53 adam_l27 napisał: > W końcu Niesiołowski podpisuje już u nich "listę obecności". a-ddda -mmm jużżżż -mmm - aaa pooo-myyysł Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Niesiol juz calkiem skretynial. 04.12.08, 12:11 Powtarza idiotyzmy J.Kaczynskiego,który tez chcial kogos wykluczac z polityki.Ciekaw jestem jak tacy magicy chca doprowadzic do tego wykluczenia,co zakazac im uprawiania polityki? Zamknac na czas wyborów? W tego typu wypowiedziach uwidacznia sie strasznie uboga inteligencja tych ludzi.Jezeli uwaza,ze zostal pomówiony przez Kaczynskiego to powinien pozwac go do sadu i tam szukac sprawiedliwosci,jezeli tego nie zrobi to ja osobiscie uznam,ze Kaczynski mówil prawde na temat Niesolowskiego.Zgadza sie,ze jest to bardzo powazne oskarzenie i powinno byc wyjasnione,wtedy bedzie mniej brudu i magla w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
ursynow33 Re: Chyba wildstain napisal ten dlog anwad to jego 04.12.08, 12:14 anwad napisała: > Podłe są przede wszystkim bezpodstawne, pełne nienawiści i jadu, ataki Pana Nie > siołowskiego na innych polityków, a także - co szczególnie gorszące - na dzienn > ikarzy (nawet tych najznakomitszych, wyjątkowo uczciwych intelektualnie, jak np > . Bronisław Wildstein). ksywa NIE BYLEM ZWOLENNIKIEM NIESIOLOWSKIEGO, ALE NIE ZGODZE SIE Z OPINIA O WILDSTEINIE. ANI ON NAJZNAKOMITSZY, ANI UCZCIWY!!! TYLKO KARIEROWICZ I ZWOLENNIK PiSowcow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: Niesiołowski o zarzutach Kaczyńskiego: Podłoś 04.12.08, 12:15 Juz myslalem, ze nikt tego publicznie nie powie. Oprocz kolegow donosil takze na swoja narzeczona, ciekawe co ona ma ten temat do powiedzenia. Niesiolowski tak nienawidzi dzisiejszej opozycji bo od slyynej nocnej zmiany "on wie, ze oni wiedza" i szczuje jak tylko potrafi najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Niesiołowski zgłupiał do reszty 04.12.08, 12:16 Przecież ten człowiek propaguje totalitaryzm, gdzie liczą się tylko jego racje. No to może Kaczyńskich do Oświęcimia i do gazu, a może na Syberię, gdzie jest dużo czystego powietrza, jak robił to Stalin ? To wstyd, że taki idiota i prawdziwy totalitarny aparatczyk reprezentuje władze Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 J.Kaczynski, stary kapo SB... 04.12.08, 12:18 Co robił w czasach gdy inni byli katowani przez SB i siedzieli w wiezieniach?.. Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: J.Kaczynski, stary kapo SB... 04.12.08, 12:27 piemont12 napisał: > Co robił w czasach gdy inni byli katowani przez SB i siedzieli w wiezieniach?. > . Kto byl katowany ? Michnik, Kuron, Niesiolowski, Walesa czy moze Boni ? Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: J.Kaczynski, stary kapo SB... 04.12.08, 12:49 springbok napisał: > piemont12 napisał: > > > Co robił w czasach gdy inni byli katowani przez SB i siedzieli w wiezien > iach?. > > . > > > Kto byl katowany ? Michnik, Kuron, Niesiolowski, Walesa czy moze Boni ? ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: J.Kaczynski, stary kapo SB... 04.12.08, 13:00 12.12a1 napisał: piemont12 > chyba jest malolatem i nie zna ówczesnych realiów.Mnie SB przesluchwala > kilkakrotnie i nigdy nie byli aroganccy w stosunku do mnie,nie grozili itd.Byli > uprzejmi,grzeczni, sugerowali awans w pracy oczywiscie za wspólprace.I tylko od > e > mnie zalezalo czy ja podejme,czy tez nie.Prawda jest taka,ze dzisiaj golac sie > nie musze pluc w swoje odbicie w lustrze z czym wielu ma olbrzymie problemy. Tak, w latach siedemdziesiątych faktycznie do współpracy nawoływano podsuwając czekoladki pod nos. A wsadzanie do więzień było dla picu, tak naprawdę to nikt nie siedział, wszystkich wysyłali wraz z rodzinami nad Morze Czarne do kurortów. Wiesz kłamco wierutny? Mnie aresztowano w maju 1983 roku, i jakoś tych czekoladek, próśb nie widziałem, za to nerki odbite miałem. Stopy po biciu pałkami nie pozwalały mi chodzić wiele miesięcy. Zapewne Ty od razu zgodziłeś się na wspólpracę więc po co się mieli nad Tobą meczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: J.Kaczynski, stary kapo SB... 04.12.08, 13:12 n.wataha napisał: > Tak, w latach siedemdziesiątych faktycznie do współpracy nawoływano podsuwając > czekoladki pod nos. A wsadzanie do więzień było dla picu, tak naprawdę to nikt > nie siedział, wszystkich wysyłali wraz z rodzinami nad Morze Czarne do kurortów > . > > Wiesz kłamco wierutny? > Mnie aresztowano w maju 1983 roku, i jakoś tych czekoladek, próśb nie widziałem > , > za to nerki odbite miałem. Stopy po biciu pałkami nie pozwalały mi chodzić wiel > e > miesięcy. > > Zapewne Ty od razu zgodziłeś się na wspólpracę więc po co się mieli nad Tobą me > czyć? Ale wielu bylo przesluchiwanych, przesladowanych czy nawet siedzialo, tracilo wszystko co posiadali i materialnie i intelektualnie ale nie wspolpracowali. Czujesz roznice ? Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: J.Kaczynski, stary kapo SB... 04.12.08, 13:09 12.12a1 napisał: > springbok napisał: > > > piemont12 napisał: > > > > > Co robił w czasach gdy inni byli katowani przez SB i siedzieli w w > iezien > > iach?. > > > . > > > > > > Kto byl katowany ? Michnik, Kuron, Niesiolowski, Walesa czy moze Boni ? > ----------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: J.Kaczynski, stary kapo SB... 04.12.08, 12:55 springbok napisał: > piemont12 napisał: > > > Co robił w czasach gdy inni byli katowani przez SB i siedzieli w wiezien > iach?. > > . > > > Kto byl katowany ? Michnik, Kuron, Niesiolowski, Walesa czy moze Boni ? Bo ni nie był w więzieniu, ponieważ zgodził się na współpracę. Michnik, Kuroń i Niesiołowski, zostali skazani na wieloletnie więzienia i siedzieli w nich dużo dłużej niż Ty byś miał na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejmat Re: Niesiołowski zgłupiał do reszty 04.12.08, 13:12 1.fanfan napisał: > Przecież ten człowiek propaguje totalitaryzm, gdzie liczą się tylko > jego racje. No to może Kaczyńskich do Oświęcimia i do gazu, a może > na Syberię, gdzie jest dużo czystego powietrza, jak robił to > Stalin ? To wstyd, że taki idiota i prawdziwy totalitarny aparatczyk > reprezentuje władze Sejmu. 1. Marszałek nie jest aparatczykiem, jest uczonym. Aparatczykiem, żoliborską odnogą dulszczyzny w wydaniu "kanalia zmieszana z durniem i psychopatą" jest natomiast Kaczyński. 2. Nikt nie nawołuje do fizycznej eliminacji, tylko do eliminacji z zycia polirtycznego, gdzie jest szkodnikiem. Tu nie chodzi o róznice poglądów. On / oni zresztą raczej poglądów, oprócz chorobliwych fobii, nie mają wcale. Poglądy powinny byc reprezentowane wszystkie, oczywiście, to podstawa bezpieczeństwa i demokracji, które ona niesie. Swoją drogą, w pierwszym odruchu to z przyjemnością dałbym takiemu gnojkowi w dziób... ale z drugiej strony to by było niehonorowo, małe to takie, graślawe i fizycznie obleśne... #. A swoją drogą, ciekaw jestem, czy Ty rzeczywiście tu na tym forum prezentujesz jakiekolwiek SWOJE poglądy czy może wykonujesz przekazywane Ci na przykład SMS-em "zadanie partyjne?' Tfu, sam jeszcze sie zaraże fobia spiskowo - układową. A. Odpowiedz Link Zgłoś
human77 Kaczyńscy są chorzy z nienawiści 04.12.08, 12:18 Podłość Jarosława Kaczyńskiego trafi do podręczników jako przykład podłości, wiem coś na ten temat. Podejrzewam że POLACY GDYBY WIEDZIELI TO BY GO OBRALI ZE SKÓRY. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..A ostrzegalem......... 04.12.08, 12:21 Kapus na kapusiu w PO.Zrobili sobie tam schron.Dzisiaj jak kiedys SB namawia Niesiolowski do likwidacji silowej opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec ty jako stary SB to znasz 04.12.08, 12:23 stąd to twoje uwielbienia dla Kaczyńskich - w sumie razem słuzyliście Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: ..A ostrzegalem.... 04.12.08, 12:32 Blizniak znalazl temat zastepczy, by przestano mowic o azjatyckich wojazach CIAMAJDY ( szlakiem mongolskich medcow ) . A ze CIAMAJDA, och pzrepraszam - wirtuoz dyplomacji daje tam ostro czadu ( zajebiscie wygladal w todze mongolskiego medrca ), to i Jaroslaw musial z PiSuarowym copy-writerem Kurskim musial wymyslec cos naprawde nietegiego... zastanawiam sie jednak, skad Kaczynskiemu wziely sie w glowie te TRZYNASTOLETNIE DZIEWCZYNKI... bo z Gestapo i Wehrmachtem to juz mu sie wszystko biedakowi kojarzy... presentation1 napisał: > Kapus na kapusiu w PO.Zrobili sobie tam schron.Dzisiaj jak kiedys SB namawia Ni > esiolowski do likwidacji silowej opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 A nad czym tu sie zastanawaic? 04.12.08, 12:26 Panie marszalku, ani sie pan waz odpuszczac tym po......m kurduplom. Zawlec ich do sadu i wytrzepac do ostatniego grosza. Zadnej litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: A nad czym tu sie zastanawaic? 04.12.08, 12:29 tristan987 napisał: > Panie marszalku, ani sie pan waz odpuszczac tym po......m kurduplom. > Zawlec ich do sadu i wytrzepac do ostatniego grosza. Zadnej litosci. -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nick51 Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 12:30 Kaczyński, króry cały okres przemina przesiedział u mamusi pod kołderką śmie zarzucać brak odwagi tym, którzy nie bali się działać ponad 30 lat temu, kiedy nawet nadziei na zmiany nie było i za to byli arestowani, przesłuchiwani. Jaruś podłaczył sie do ruchu solidarnościowego jak widać było nachodzace zmiany. To wg mnie jest takie g. co się do koła przykleiło i teraz razem sie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 12:35 nick51 napisała: > Kaczyński, króry cały okres przemina przesiedział u mamusi pod > kołderką śmie zarzucać brak odwagi tym, którzy nie bali się działać > ponad 30 lat temu, kiedy nawet nadziei na zmiany nie było i za to > byli arestowani, przesłuchiwani. Jaruś podłaczył sie do ruchu > solidarnościowego jak widać było nachodzace zmiany. To wg mnie jest > takie g. co się do koła przykleiło i teraz razem sie kreci. W marcu 1968 uczestniczył w strajku okupacyjnym na Uniwersytecie Warszawskim oraz w manifestacjach ulicznych. W 1976 rozpoczął współpracę z Komitetem Obrony Robotników, następnie z Biurem Interwencyjnym KSS KOR, gdzie badał m.in. przypadki zabójstw dokonanych przez funkcjonariuszy MO i SB. Od 1979 należał do redakcji kierowanego przez Antoniego Macierewicza niezależnego miesięcznika "Głos"[4]. W 1980 został członkiem "Solidarności", kierował w jej ramach sekcją prawną Ośrodka Badań Społecznych przy Regionie Mazowsze[4]. W 1981 podpisał deklarację założycielską Klubów Służby Niepodległości[5], które nie podjęły jakiejkolwiek działalności. W stanie wojennym nie był na liście do internowania i nie został internowany. 17 grudnia 1981 został zatrzymany na kilka godzin. Twierdzi, że odmówił wówczas podpisania deklaracji lojalności. W stanie wojennym zajmował się dystrybucją wydawnictw podziemnych, brał udział w reaktywowaniu "Głosu". W 1982 nawiązał współpracę z Komitetem Helsińskim, a rok później z niejawnymi władzami NSZZ "S", Tymczasową Komisją Koordynacyjną, od 1986 kierował biurem społeczno-politycznym TKK, a od 1987 był sekretarzem jawnej Krajowej Komisji Wykonawczej. W trakcie strajków w 1988 doradzał pracownikom ze Stoczni Gdańskiej im. Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 12:41 no zyciorys ladny mu napisali... za 30 lat CI SAMI pewnie tez i ladnie napisza o rzadzacym niedawno w Polsce tryumwiracie: Giertych- Lepper-Kaczynski z patronujacym im Rydzykiem... 'Strateg' znalazl temat zastepczy, by przestano napierniczac sie w Polsce o azjatyckich wojazach CIAMAJDY. A ze CIAMAJDA, och pzrepraszam - wirtuoz dyplomacji daje tam ostro czadu ( zajebiscie wygladal w todze mongolskiego medrca ), to i Jaroslaw musial z PiSuarowym copy-writerem Kurskim wymyslec cos naprawde nietegiego... zastanawiam sie jednak, skad Kaczynskiemu wziely sie w glowie te TRZYNASTOLETNIE DZIEWCZYNKI... bo z Gestapo i Wehrmachtem to juz mu sie wszystko biedakowi kojarzy... springbok napisał: > nick51 napisała: > > > Kaczyński, króry cały okres przemina przesiedział u mamusi pod > > kołderką śmie zarzucać brak odwagi tym, którzy nie bali się działać > > ponad 30 lat temu, kiedy nawet nadziei na zmiany nie było i za to > > byli arestowani, przesłuchiwani. Jaruś podłaczył sie do ruchu > > solidarnościowego jak widać było nachodzace zmiany. To wg mnie jest > > takie g. co się do koła przykleiło i teraz razem sie kreci. > > > W marcu 1968 uczestniczył w strajku okupacyjnym na Uniwersytecie Warszawskim > oraz w manifestacjach ulicznych. > > W 1976 rozpoczął współpracę z Komitetem Obrony Robotników, następnie z Biurem > Interwencyjnym KSS KOR, gdzie badał m.in. przypadki zabójstw dokonanych przez > funkcjonariuszy MO i SB. Od 1979 należał do redakcji kierowanego przez Antonieg > o > Macierewicza niezależnego miesięcznika "Głos"[4]. > > W 1980 został członkiem "Solidarności", kierował w jej ramach sekcją prawną > Ośrodka Badań Społecznych przy Regionie Mazowsze[4]. W 1981 podpisał deklarację > założycielską Klubów Służby Niepodległości[5], które nie podjęły jakiejkolwiek > działalności. > > W stanie wojennym nie był na liście do internowania i nie został internowany. 1 > 7 > grudnia 1981 został zatrzymany na kilka godzin. Twierdzi, że odmówił wówczas > podpisania deklaracji lojalności. > > W stanie wojennym zajmował się dystrybucją wydawnictw podziemnych, brał udział > w > reaktywowaniu "Głosu". W 1982 nawiązał współpracę z Komitetem Helsińskim, a rok > później z niejawnymi władzami NSZZ "S", Tymczasową Komisją Koordynacyjną, od > 1986 kierował biurem społeczno-politycznym TKK, a od 1987 był sekretarzem jawne > j > Krajowej Komisji Wykonawczej. W trakcie strajków w 1988 doradzał pracownikom ze > Stoczni Gdańskiej im. Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 13:16 swojski_fr_1 napisał: > > no zyciorys ladny mu napisali... za 30 lat CI SAMI pewnie tez i > ladnie napisza o rzadzacym niedawno w Polsce tryumwiracie: Giertych- > Lepper-Kaczynski z patronujacym im Rydzykiem... itd. Cos merytorycznego ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 12:52 springbok napisał: ... Problem w tym, że cytujesz życiorys LECHA KACZYŃSKIEGO, nie zaś Jarosława. Jarosław Parszywy Kaczyński niestety nie zasłynął niczym w Polsce, poza pracą magisterską na temat oparty o dzieła Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 13:18 n.wataha napisał: > springbok napisał: > > ... > > Problem w tym, że cytujesz życiorys LECHA KACZYŃSKIEGO, nie zaś Jarosława. > Jarosław Parszywy Kaczyński niestety nie zasłynął niczym w Polsce, poza pracą > magisterską na temat oparty o dzieła Lenina. Jaroslawa... Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 12:40 nick51 napisała: > Kaczyński, króry cały okres przemina przesiedział u mamusi pod > kołderką śmie zarzucać brak odwagi Czy to Kaczyński napisał książkę o "bohaterstwie" donosiciela, a twojego idola? Nie pytaj Kaczyńskiego, zapytaj autora i byłą narzeczoną jakim twardzielem był Niesiołowski. Odpowiedz Link Zgłoś
marianek51 Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 12:37 Nareszcie przytarli nosa temu nikczemnikowi, zasłaniał sie zasługami Łabedzkiego a sam cynicznie denuncjował. Lepiej żeby jednak motyle "szcz... prowadzał niż politykę uprawiał". Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Niesiołowski o zarzutach Kaczyńskiego: Podłość 04.12.08, 12:39 Pan Niesiołowski pękł? To co z tego?! Natomiast KACZORY DWA, korzystały z koneksji tatuńcia z PZPR, a na samą myśl o opozycji, rżnęły w portki i siedziały cicho!! Bo utracić willę na Żoliborzu, to duża szkoda!! No i te doktoraciki z Leninem w preambułach?! Odpowiedz Link Zgłoś
freelancer1 Re: Niesiołowski o zarzutach Kaczyńskiego: Podłoś 04.12.08, 12:44 widać za mało pękł, skazali go wtedy na 7 lat, odsiedział trzy... niesiołowski to nie moja bajka, jestem ateistą i nie tęsknię za niesiołowskimi u władzy, ale to co zrobił kaczyński to był zwyczajny szantaż "siedź cicho bo jak nie..." no przecież to jest przestępstwo, niezależnie od tego, czy niesioł sypnął czy nie, i to nie jakieś tam zniesławienie, szantaż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Re: Niesiołowski o zarzutach Kaczyńskiego: Podłoś 04.12.08, 12:57 michalparadowski napisał: > Pan Niesiołowski pękł? To co z tego?! > Natomiast KACZORY DWA, korzystały z koneksji tatuńcia z PZPR, a na > samą myśl o opozycji, rżnęły w portki i siedziały cicho!! > Bo utracić willę na Żoliborzu, to duża szkoda!! > No i te doktoraciki z Leninem w preambułach?! -------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Niesiołowski o zarzutach Kaczyńskiego: Podłoś 04.12.08, 13:47 michalparadowski kapuś to kapuś!!Ale w twoich oczach kapuś to bohater.Przez takich jak niesiołowski ilu ludzi było torturowanych??Zastanowiłeś się??A porównanie z trzynastoletnią dziewczynką może było trochę nie na miejscu ,ale prawdziwe!!!Taki palant jak niesioł nie jest godzień zaufania.Ciekaw jestem czy zostawił byś niesiołowskiego samego w domu bo ja na pewno nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1maud Niesiołowsk nie klam 04.12.08, 12:42 www.polityczni.pl/niesiolowski_38_lat_temu_,_komentarz,audio,51,2652.html Nie wytoczy zadnego procesu. Wsuypać narzeczoną własna i miec czelnosć dyktowac standardy moralne. Oszalał. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Niesiołowsk nie klam 04.12.08, 12:57 ten twój link do polityczni.pl jest śmieszny, takiego lizusostwa to u kurskiego i innych gamoni nie widziałęm. Kim ona jest, że tak włazi w d... jak dla mnie to idiotką do kwadratu!!! Ja bym nie robił procesu, z ciemniakami nie wygrasz, odpuść sobie człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
kwaczynsky_pan Dobre, dobre :-D 04.12.08, 19:07 Poziom partyjnych przydupasów świadczy o klasie PiSu. Ta kobieta, na wejście legitymująca się jako pisarka, tłumaczka, etc. (hehe, z tej maniery wyziera przerażająca nędza intelektualna), to odpowiednia wizytówka dla Prezesa reprezentującego poziom dresiarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Żeby pozwać trzeba udowodnić kłamstwo 04.12.08, 12:54 Rzeczywiście lepiej się wycofać p. Niesiołowski. Odpowiedz Link Zgłoś
gapmar Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 12:56 Kaczyńskich trzeba poprostu leczyć (na nogi bo na głowę juz za późno) Biały pokoik bez okien, wyściełany i zapomnieć o nich ( specjalnie małą literą) Odpowiedz Link Zgłoś
springbok Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 13:04 gapmar napisał: > Kaczyńskich trzeba poprostu leczyć (na nogi bo na głowę juz za późno) > Biały pokoik bez okien, wyściełany i zapomnieć o nich ( specjalnie > małą literą) Jakbym Niesilowskiego czytal. A masz cos merytorycznego do powiedzenia ? Bo narazie, na tyle postow anty kaczynskich, nie bylo nic merytorycznego, jedynie glupkowate zarty na poziomie Walesy i zenujace wypowiedzi dalekie od meritum. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 13:09 merytoryczne jest spojrzenie na sprawe ' co zrobili', a nie 'czego nie udalo im sie zrobic'. czerwona kartke oba krasnale - CIAMAJDA i KAPRAL powinni dostac, za utworzenie w Polsce rzadow tryumwiratu Lepper-Giertych-Kaczynski. No a krasnal KAPRAL stara sie teraz jak moze odwrocic uwage Polakow od azjatyckich przygod krasnala CIAMAJDY... springbok napisał: > gapmar napisał: > > > Kaczyńskich trzeba poprostu leczyć (na nogi bo na głowę juz za późno) > > Biały pokoik bez okien, wyściełany i zapomnieć o nich ( specjalnie > > małą literą) > > Jakbym Niesilowskiego czytal. > > A masz cos merytorycznego do powiedzenia ? Bo narazie, na tyle postow anty > kaczynskich, nie bylo nic merytorycznego, jedynie glupkowate zarty na poziomie > Walesy i zenujace wypowiedzi dalekie od meritum. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak ponury cyrk 04.12.08, 12:58 Podobno nadchodzi czas, gdy zwierzęta ludzkim głosem przemawiają... A oglądając wczoraj Sejm Najjaśniejszej Rzeczypospolitej nawet śmiać się już nie miałem ochoty. Choć tak ważni politycy bezwstydnie demonstrowali wytryski dowcipu. Pewnie nad nimi całe sztaby współpracowników i "pijarów" pracowały... Kto ma rację? Przykro mi, ale żaden. To balansowanie między wyzwiskami a donosami. Nie mam ochoty ani bronić Kaczyńskich, ani atakować - choć ich nie cierpię. Na Tuska też nie głosowałem. Ale ta koalicja dla obrażania pana prezydenta, pana marszałka, pana premiera? Oraz pozostałych pań i panów? Mnie pozostała jakaś resztka szacunku, jesli nie dla osób, to urzędów. Może faktycznie powinien przyjść gajowy - i przegonić całe towarzystwo? Jakiś rolnik postępowy zaorać Wiejską, mały i duży pałac? A może Mojżesz miał rację, swój naród pół wieku z egipskiej niewoli wiodąc przez pustynię, by zmądrzeli? To my głosujemy na zmianę na Tymińskiego lub inne zoo z tego ponurego cyrku. Miałem ochotę zaproponować ordynację, pozbawiającą biernego i czynnego prawa wyborczego wszystkich urodzonych przed 1989 rokiem. Ale uświadomiłem sobie, iż polityczną karierę najczęściej robi młodzież ukształtowana na wzór i podobieństwo starszych. No to po staropolsku i świątecznie - dalej KOCHAJMY SIĘ ! Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Re: ponury cyrk 04.12.08, 13:04 cnotliwosc polskich urzedow zostala juz rozprawiczona tryumwiratem Lepper-Giertych-Kaczynski... juz raz piano nad jego 'geniuszem', nie pamietasz??? a to, ze swoje teczki czyscil zawziecie przez kilka miesiecy - to co, tez ci umknelo ???? Teraz 'strateg' probuje odwrocic uwage Polakow od azjatyckich przygod blizniaka - krasnala CIAMAJDY. Mial sie jednak podobno spotkac z zastepca cesarza do spraw blahych i niepilnych ... Jak wiadomo krasnal CIAMAJDA byl poprzednio preziem W-szawy... i jak glosowali W-szawianie w wyborach prezydenckich ?- zdecydowanie przeciwko rzadom krasnala CIAMAJDY... teraz trzeba szum robic i zaslone dymna... japolak napisała: > Podobno nadchodzi czas, gdy zwierzęta ludzkim głosem przemawiają... > A oglądając wczoraj Sejm Najjaśniejszej Rzeczypospolitej nawet śmiać > się już nie miałem ochoty. > Choć tak ważni politycy bezwstydnie demonstrowali wytryski dowcipu. > Pewnie nad nimi całe sztaby współpracowników i "pijarów" pracowały... > Kto ma rację? Przykro mi, ale żaden. To balansowanie między > wyzwiskami a donosami. Nie mam ochoty ani bronić Kaczyńskich, ani > atakować - choć ich nie cierpię. Na Tuska też nie głosowałem. > Ale ta koalicja dla obrażania pana prezydenta, pana marszałka, pana > premiera? Oraz pozostałych pań i panów? > Mnie pozostała jakaś resztka szacunku, jesli nie dla osób, to > urzędów. > Może faktycznie powinien przyjść gajowy - i przegonić całe > towarzystwo? Jakiś rolnik postępowy zaorać Wiejską, mały i duży > pałac? > A może Mojżesz miał rację, swój naród pół wieku z egipskiej niewoli > wiodąc przez pustynię, by zmądrzeli? > To my głosujemy na zmianę na Tymińskiego lub inne zoo z tego > ponurego cyrku. > Miałem ochotę zaproponować ordynację, pozbawiającą biernego i > czynnego prawa wyborczego wszystkich urodzonych przed 1989 rokiem. > Ale uświadomiłem sobie, iż polityczną karierę najczęściej robi > młodzież ukształtowana na wzór i podobieństwo starszych. > No to po staropolsku i świątecznie - dalej KOCHAJMY SIĘ ! Odpowiedz Link Zgłoś
czarekfed Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 12:59 Nie jestem fanem Pana Marszałka Niesiołowskiego, ale to co powiedział, iż ci mali ludzie Kaczyńscy powinni zniknąć raz na zawsze z polityki jest w pełni uzasadnione. Tak, Panie Marszałku zgadzam się również z Panem, iż Kaczyńscy są chorzy z nienawiści. Na dodatek otaczają się takimi "chorymi" ludźmi jak Maciarewicz,Olszewski i inni. Ich działalność sprowadza się tylko i wyłącznie do szukania jakichś wyimaginowanych wrogów. Ta cała ich partia PIS, a nie tylko oni winni znaleźć się na cmentarzysku politycznym. Poprzez swoje nieodpowiedzialne działania takie jak m.in. lustracja, weryfikacja wojskowych służb informacyjnych, doprowadzili niejednego porządnego człowieka, oficera do tragedii osobistej. Przecież Panie Marszałku nie wszyscy oficerowie SB i innych służb to podłe kreatury. Wielu z nich było porządnymi ludźmi, a poprzez obecnie rozpętaną nagonkę przeżywają osobiste dramaty. Każdy za swoje czyny powinien odpowiadać indywidualnie. A co robi obecna władza również i Pana Platforma Obywatelska, że wszystkich stara się włożyć do jednego koszyka. Pan jako Wicemarszałek Sejmu i czołowy polityk PO powinien zająć zdecydowane stanowisko w obronie niesprawiedliwie pomawianych osób. A sam Pan widzi, odczuł to Pan na własnej skórze jak można niszczyć człowieka oskarżając go o czyny, które nie miały miejsca w rzeczywistości. Panie Marszałku Niesiołowski - nie wszystko w PRL było złe. Jeżeli przyjąć jednak wersję, iż Polska Ludowa to wielkie "cmentarzysko" - to bracia Kaczyńscy i wszyscy wyznający ten pogląd powinni zwrócić swoje dyplomy uniwersyteckie i innych uczelni, bo przecież były to szkoły PRL. Ci wszyscy, którzy tak zajadle ujadają jak kundle, większa z nich część porobiła w PRL doktoraty, otrzymywała profesury, a także odznaczenia państwowe. Przytoczyłem te fakty, a to tylko dlatego, iż ci właśnie opętańczo nienawistni ludzie sieją zamęt i dzielą społeczeństwo na tych słusznych, i tych którzy mają inny pogląd na pewne sprawy. Jestem o poglądach lewicowych i jak nadmieniłem na wstępie Panie Marszałku, nie był Pan, ani nie jest z mojej tzw. bajki, ale uważam, iż dokonał Pan prawidłowej oceny braci Kaczyńskich. W całym życiu, a przede wszystkim w polityce należy zachować pewien umiar i rozsądek. Z wyrazami szacunku i poważania Cezary. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 13:54 czarekfeld a jaki miałeś pseudonim w sb? Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Tylko nie wiem 04.12.08, 13:05 kogo mogą zainteresować opinie wygłaszane przez goscia który wydał oprawcom własną narzeczona:) Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Kaczki i muchy 04.12.08, 13:06 Niech kaczki lapia muchy poza polityka. Rozgonic to towarzystwo na cztery wiatry, koniec, wynocha od koryta. Rozpisac nowe wybory, konkurs na stanowiska polityczne. Niech wygraja najinteligentniejsi i najmadrzejsi z dobra prezencja i co najmniej dwoma jezykami obcymi. Tak powinna wygladac demokracja a nie sobiepanstwo i republika kolesi co robia dobrze swoim kolesiom. O "take Polske nie wlaczylysmy". Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski4 Dlaczego buc Niesiolowski boi sie procesu z Kaczyn 04.12.08, 13:08 Bo kapus wie, ze teraz juz trudno bedzie - po wydaniu przez IPN ksiazki o "Euchu" - zaprzeczyc, ze Niesiol byl wrednym kapusiem, a nie bohaterem; to z podobnego powodu Bolek Walesa - choc tak bardzo grozil Centkiewiczowi i Gontarczykowi procesem - podkulil ogon pod siebie, i siedzi cicho Odpowiedz Link Zgłoś
szekby Niesiołowski: Kaczyńscy szkodzą Polsce 04.12.08, 13:12 Zawsze zastanawiałem się skąd w tym badaczu komarów tyle nienawiści i złości do Kaczyńskich . Teraz już wiadomo . Prawda boli tak jak boli prawda o Wałęsie . Nikt nie odbiera zasług tym panom ale prawda o 1970 roku jest dla nich niekorzystna i dają temu przykład dosłownie wszystkimi otworami ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Kapuś Niesioł nawet swoją narzeczoną sypał!!! 04.12.08, 13:12 Osobą, która szczególnie ciężko przeżyła załamanie się Stefana Niesiołowskiego w śledztwie i jego sypanie na najbliższych, była jego ówczesna narzeczona Elżbieta Nagrodzka. W dramatycznym liście do redaktora naczelnego tygodnika "Ozon" Grzegorza Górnego, wystosowanym 1 lipca 2006 r., E. Nagrodzka tak pisała na ten temat: "Stefan Niesiołowski zbudował swoją pozycję polityka oraz image nieugiętego herosa na kłamstwie. Załamał się już pierwszego dnia śledztwa i sypał nas, swojego brata Marka, przyjaciół Andrzeja i Benedykta Czumów, i mnie, swoją narzeczoną od pierwszego przesłuchania! Podczas gdy ja, kobieta i szeregowy członek organizacji, przez wiele dni śledztwa twierdziłam, że 'nic nie wiem o Ruchu' (...) Stefan Niesiołowski nie wprowadzał mnie do żadnej organizacji, (...) znałam Czumów wyłącznie towarzysko (patrz protokół z przesłuchania 30.VI.1970 r.), on - mężczyzna i jeden z przywódców, sypał nas od pierwszego przesłuchania (20.VI.), nie szczędząc detali. (...) Kiedy po wielu dniach przesłuchań (30.VI.) kolejny raz zaprzeczyłam, że istnieje 'Ruch', śledczy pokazał mi protokół z 20.VI., podpisany ręką Niesiołowskiego, w którym podaje szczegóły mojej działalności. Dostałam wtedy parę innych protokołów z zeznań kolegów, z których wynikało, że Wojciech Mantaj zaczął zeznawać już 22.VI., Marek Niesiołowski - 25.VI., a Benedykt Czuma - 28.VI. Dla pikanterii dodam, że na podobną okoliczność 'Ruch' zalecał bezwarunkowe milczenie i ja miałam odwagę się do tego zalecenia zastosować. Załamanie Stefana i paru innych kolegów przeżyłam boleśnie. Wyobrażałam sobie idealistycznie, a może naiwnie, że jeśli wszyscy będą milczeli, SB będzie musiała nas wypuścić. Przecież jeszcze wtedy nie wiedziałam, że miała wtyczki i sporo informacji o grupie. W tym samym czasie otrzymywałam od Stefana listy z propozycją 'ślubu w więziennej kaplicy'. Co za hipokryzja. W furii napisałam list, w którym nazwałam Niesiołowskiego i tych, którzy sypali, tchórzami i zdrajcami". Warto tu przypomnieć słowa napisane przez p. Elżbietę Nagrodzką (byłą narzeczoną Niesiolowskiego) w liście do marszałka Senatu RP Bogdana Borusewicza z 4 grudnia 2006 r. w związku z kolejnymi, godzącymi w nią przekłamaniami S. Niesiołowskiego: "Wnioskując także rewizję kwalifikacji moralnych Stefana Niesiołowskiego jako senatora, który zbudował swój autorytet na kłamstwie - jestem przekonana, że gdyby jego wyborcy oraz media w 1989 roku znali jego tchórzliwą przeszłość, nigdy nie zostałby posłem, ani z pewnością senatorem". Jakże wymowny komentarz do całej sprawy niechlubnego zachowania się rzekomego herosa S. Niesiołowskiego w śledztwie nt. "Ruchu" zamieściła Elżbieta Nagrodzka w końcowej części swego listu do naczelnego redaktora tygodnika "Ozon" Grzegorza Górnego, pisząc m.in.: "W międzyczasie Niesiołowski robił karierę polityka i kreował swój wizerunek herosa, który nie ugiął się w śledztwie. Jego przyjaciele nie oponowali, mieszkałam już za granicą (...). Wiem tylko, że przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi i prezydenckimi, kiedy PiS reprezentujący drogie mu niby wartości narodowo- chrześcijańskie odmówił mu miejsca na swojej liście wyborczej, zameldował się do jego konkurencji - Platformy Obywatelskiej! I następnie, wypłacając się PO, zaakceptował rolę pierwszego pałkarza Platformy, w jednym szeregu z 'Gazetą Wyborczą' i innymi liberalnymi mediami, TVN, Polsatem, Tok FM czy Radiem Zet. Zaiste, długa droga - od najemnika do wojownika! Niesiołowski zrobił ogromnie wiele dla zatajenia opisanych powyżej ciemnych plam ze swojego życiorysu. Przypuszczalnie jednak pamięć o tamtych ponurych dniach załamania i strachu powraca do niego wciąż w postaci męczących koszmarów sennych i budzi w nim potrzebę bezustannej agresji jako jedynej szansy dowartościowania!-cyt. za OFD Fronda, salon 24.pl oraz tvn24.pl A tu kolejne świadectwo ofiary kapusia Stefcia Niesiołowskiego!!! www.polityczni.pl/niesilowski_38_lat_temu_,_komentarz,audio,51,2652.html Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Niesiołowski o zarzutach Kaczyńskiego: Podłoś 04.12.08, 13:15 Oj anwad, jak ty opowiesz dowcip... Wildstein uczciwy i do tego jeszcze intelektualnie, heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Niesiołowski o zarzutach Kaczyńskiego: Podłość 04.12.08, 13:17 Kaczyński to tylko mały, zapluty własnym jadem kundel. Dlaczego wszyscy komentują szczekanie kundla? Naprawdę dziennikarze nie mają czego innego do komentowania tylko rozwodzić się nad kompleksami nieuleczalnego mitomana? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Pan Stefan i Pan BoLech grożą procesami jak TWBoni 04.12.08, 13:21 potem ich nie wytaczają oczywiście... czy tak , jak TWBONI , za jakiś czas się popłaczą i przyznają , że kłamali, oczywiście nikogo z tych, którzy o nich mówili prawdę a wyzywanych przez TW BONI od podłych kłamców, nie przepraszając ? Odpowiedz Link Zgłoś