jola5033 09.12.08, 21:20 wreszcie ktoś przytarł nosa temu bucowi....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papaj1975 Ziobro przegrał proces 09.12.08, 22:24 W KONCU PRAWO NIE JEST ZDOMINOWANE PRZEZ URZEDASOW...BRAWO SADOWNICTWO,SZKODA ZE TAK POZNO BO OSOBA KTORE NAJBARDZIEJ JE POWINNA PRZESTRZEGAC NIEJEDNOKROTNIE JE LAMALA I TO DZIEKI DOKTOROWI G ZOSTALO TO UDOWODNIONE...CZYTALEM NA STRONACH ON-LINE NA TEMAT ZABOJSTWA OLEJNIKA I POJAWILO SIE TAM NAZWISKO PANA ZBIGNIEWA Z.TEZ BYM TO SPRAWDZIL!NIE WIEM JESZCZE CO NA TO CZAREK PAZURA ALE JAK PAMIETAM TO CHYBA UZYTE SLOWA W SPRAWIE PANA DOKTORA G,PAN ZBIGNIEW Z UZYL CHYBA PLAGIATU!! WIEC WYDAJE SIE ZE TO BYL JEGO ULUBIONY FILM A BYL JAK PAMIETAM ROWNIEZ O LUDZIACH PRAWYCH ZAMIESZANYCH W PEWNE NIE JASNE POWIAZANIA...PANIE ZBIGNIEWIE Z.PRAWO JEST MISTRZEM A PAN MUSI JESZCZE SIE TROSZKE POUCZYC Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie wygrala dintojra 10.12.08, 09:39 cech sedziow w obronie cechu rzezimieszkow. Lapowkarz ma swoja godnosc i zasady i ZA DARMO nikogo zycia nie pozbawi? Wypowiedz ziobry byla dopuszczalna ekrapolacja - przeciez jesli wytwarza sie pewne warunki uzalezniajace dostep do swiadczen od wziatki to w sytuacji ludzi walczacych o zycie samo wydluzenie oczekiwania oznacza ryzyko rychlego zgonu. Chcialbym wierzyc ze sedziowie naleza do licznego grona chrzescijan pochylajacych sie nad kazdym zloczynca albo owej jeszcze wiekszej rzeszy bezkrytycznie tolerujacych korupcje ale biorac pod uwage wysokosc kary raczej sami sa skorumpowani lub pragna zablysnac medialnie. Podobnych skandalicznych wyrokow zapada w Polsce wiecej . Coz obroncom doktora wypada zyczyc aby zostali napadnieci pobici do nieprzytomnosci i pozostawieni na torach kolejowych - jak tak dalej pojdzie to sad polski uzna cos takiego za zwykla kradziez i orzeknie wyrok w zawieszeniu. coz wina ofiary ze nie wstala. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: wygrala dintojra 10.12.08, 10:31 A ja tobie życzę żebyś kiedyś został przed jakiegoś obszczymura nazwany mordercą. Wtedy na pewno nie będziesz bronił swojej godności. Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie to mi nie grozi 10.12.08, 18:02 Raz że niegodziwością swoją człowiek sam odbiera sobie lwia częśc własnej godności.A dwa ze łapówkarz kierujący zespołem ludzi i organizujacy jego pracę pod katem swojego procederu zwłaszcza gdy ten zespół działa w warunkach zagrożenia ludzkiego życia jest w sensie moralnym chociaz nie prawnym potencjalnym "morderca". jest analogia miedzy panem G, i dyrektorem kopalni Halemba.Jak dla jednego nie były tak ważne jak byc powinny procedury medyczne tak dla drugiego względy bezpieczeństwa. Panem G. szefem zespołu nie panem G. lekarzem. Ale dla ciebie jak dla innych korupcja to takie nic, taka niedozwolona jeszcze w Polsce ( a szkoda -prawda) "forma przedsiębiorczości". Pewnie dajesz albo bierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: to mi nie grozi 10.12.08, 18:50 Zawsze może ci to grozić dopóki takie Ziobry czy Kamińskie będą prowadzić prowokacje. Sawicka nie była lodziarą dopóki CBA jej nie przerobiło. Tak więc uważaj bo nie znasz dnia ani godziny. A ja wtedy bez żadnych wątpliwości nazwę ciebie przestępcą. Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie to mi nie grozi naprawde 10.12.08, 19:47 po prostu nie biore. Osobiscie uwazam ze okazja ujawnia ( a nie czyni) złodzieja. Nie podzielam argumentacji broniacej Sawickiej.Owszem prowokacja jest kontrowersyjna ale w sensie wartosci dowodowej, wymaga wiekszej wnikliwosci w analizie dowodow bo zdobywane przez sluzby moga byc preparowane . i Tyle . To sprawa techniki , ekspertów aby ocenili. i bywa trudne.Ale w sensie czynu jest bez sensu tłumaczenie okazja i ze kazdy ma jakas slabosc. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: to mi nie grozi naprawde 10.12.08, 19:55 Prowokacja jest dopuszczalna tylko i wyłącznie wtedy, kiedy ze źródeł operacyjnych wiadomo, że ktoś popełnia określone przestępstwa, nie ma jednak na to dowodów. Prowokacja "kreująca" przestępstwo jest niedopuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: wygrala dintojra 10.12.08, 12:06 Bzdury piszesz.Za lapowkarstwo doktor G.bedzie mial proces i to nie Ty a sad na podstawie dowodow, a nie pomowien, bedzie wyrokowal. Ziobro nie mial prawa "extrapolowac" sugerujac jednoznacznie ze lekarz jest morderca. I to tyle w sprawie. Dura lex sed lex Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie czyzby? 10.12.08, 18:30 gdy złapiesz kogos na gorącym uczynku kradziezy nazwiesz go zlodziejem. W przypadku pana G. sa nagrania a to jak złapanie na gorącym uczynku. Moim zdaniem jest naduzyciem prawnikow monopolizowanie uzycia slow takich jak przestepca, one maja szerszy sens niz ten zawezony do prawniczej definicji nie widze powodu aby mialy nie byc uzywane do okreslenia czyjegos zachowania rowniez w przypadku gdy zaden wyrok nie zapadl(niewazne czy jeszcze czy juz). Rozszerzona interpretacja pojecia obelgi czy zniewagi przy zawezonym rozumieniu wolnosci slowa tez narusza podstawowe prawa czlowieka i to nie jednego ale wszystkich.Odpowiedni punkt prawa cywilnego widac warto poprawic skoro sedziom brakuje rozumu i wyobrazni i siegaja po wladze jaka im nie przysluguje. Przeciez pan G. zostal nazwany pozbawajacym zycia a nie morderca , to jednak duza semantycznie roznica i bliskie to prawdy. oczywiscie prosciej byloby uzyc słów łotr złoczynca niegodziwiec . tymniemniej w przyszłosci jakis madrala teoretyk prawa moze je zdefiniowac i co nam wtedy zostaje ? knebel na ustach? na poczatku bylo słowo a na koncu doktryna? ja nie wyrokuje ja wyrazam swoja opinie i ma do tego prawo takie samo jakie ma sad do swoich wyrokow zapisane w tej samej konstytucji nazywa sie to wolnoscia slowa. Nie dotycza mnie te obostrzenia i kryteria dowodowe jakie dotycza sadu bo za tym co powiem nie ida skutki takie jak kara . A sad rozpatrujac kwestie ochrony dobr osobistych powinien zbadac czy ich naruszenie spowodowaly intencjonalnie klamliwe slowa czy samo zachowanie owego "naruszonego" . Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: czyzby? 10.12.08, 18:51 Pan Ziobro mówił o art. 148 czyli miał na myśli zabójstwo. A semantyczne nadużycia to specjalność jego kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie z tym sie akurat zgadzam 10.12.08, 19:23 powinien byc zarzut sprowadzenia zagrozenia ew. nie udzielenia pomocy(czy jakos tam podobnie to brzmi- nie jestem prawnikiem). Zastanawia mnie co innego - jaka czesc dobr osobistych zostala utracona w wyniku (co mam nadzieje znajdzie potwierdzenie w wyroku w sprawie karnej)karalnych dzialan doktora G. a jaka w wyniku przesadnych oskarzen. zadaniem sadu cywilnego jest obiektywna a nie koniunkturalna ocena. I nie rozumiem jak to oceniac przed zakonczeniem spraw karnej.w dodatku na tle podobnych spraw wyrok jest surowy. I jeszcze taka kwestia- słowa padły w czasie konferencji ministra spawiedliwosci a nie konferencji obywatela Ziobry. Wiec przepraszac powinno panstwo polskie . A minister odpowiadac za przekroczenie uprawnien. na logike cos tu jest nie tak. Podobnie jak w sprawie immunitetu.odebrany a zarzuty nie postawione. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: z tym sie akurat zgadzam 10.12.08, 20:53 > powinien byc zarzut sprowadzenia zagrozenia ew. nie udzielenia > pomocy(czy jakos tam podobnie to brzmi- nie jestem prawnikiem). Jeżeli nie jesteś prawnikiem to dlaczego wypowiadasz się w kategorii 'powinien'? W dodatku strzelasz na oślep. Faktycznie, jest sprowadzenie zdarzenia zagrażającego życiu, ale dotyczy to bezpieczeństwa powszechnego i komunikacji, a nie zdrowia jednostki. Ty możesz mieć najwyżej na myśli narażenie na bezpośrednie niebezpieczeństwo utraty życia, ale to nie jest zbrodnia. Zupełnie inny ciężar gatunkowy niż 148 kk, o co minister Ziobro publicznie oskarżył lekarza! > I nie rozumiem jak to oceniac przed zakonczeniem spraw karnej. Udało Ci się poruszyć elementarną dla tego przypadku kwestię: przed zakończeniem sprawy karnej. Ty, ja, zenek i spółka możemy sobie na tym forum używać zwrotów typu 'przestępca', 'morderca', 'łapówkarz' do woli. Minister Ziobro, będąc prawnikiem i osobą publiczną, nie powinien tego czynić. Nie w tak kategoryczny sposób, nie w sytuacji, w której jego koledzy z CBA nie mieli nawet prawa prowadzić działań w sprawie podejrzenia o zabójstwo. Ty może nie widzisz powodu, wcale się nie dziwię (to normalne u fanów ministra Ziobro), ale jest w Polsce taki dokument, Konstytucja RP, będąca najwyższym źródłem prawa. > w dodatku na tle podobnych spraw wyrok jest surowy. Jak często minister oskarża publicznie kogoś o zabójstwo i jakie wtedy zapadają orzeczenia w procesie cywilnym? > I jeszcze taka kwestia- słowa padły w czasie konferencji ministra > spawiedliwosci a nie konferencji obywatela Ziobry(...) I znów to samo. "Nie jestem prawnikiem, ale powinno(...)". Na jakiej, wyjaśnij proszę, zasadzie? O ile mi wiadomo, to wypowiadał się minister Ziobro, nie ministerstwo. Gdyby szkodę przyniosło działanie organu to fakt, odszkodowanie powinien płacić Skarb Państwa. Ale szkodę przyniosło działanie osoby fizycznej. Publicznej, ale fizycznej. > . A minister odpowiadac za przekroczenie uprawnien. na logike cos > tu jest nie tak. Wszystko jest tak, tylko Twoja logika nie opanowała kwestii 'przekroczenia uprawnień'. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: wygrala dintojra 10.12.08, 15:43 facet jestes kompletnie pojebany!!twoj wtret o "chrzescijanstwie" jest kuriozalny-jestes zwyklym kato gownem!!jak nsedzia bylby muzulmanin /tacy tez sa w polsce/ to twoje wycie byloby jeszcze bardziej durne!!!powinienes katokoltunie wiedziec ze wyroki sad wydaje na podstawie dowodow durniu a nie np "chrzescijanskich bredni" a ten pan "zero minister" niczego nikomu nie potrafil udowodnic!cos jak ten drugi przyglup niejaki maciarewicz czy jak mu tam ktory przegrywa sprawe za sprawa o znieslawienie!!tego baranie nie wiesz? pokazujesz takie typowo rydzykowe widzenie prawa smieciu! to prawo brzmi "alleluja i do przodu"!!hochsztapler z torunia skamle i pluje na tych co "pieniedzy mu nie dali na to gowno co sobie umyslil" czyli Unie Europejska"! aprzeciez przeciwko tej Unii szczekal i szczeka non stop!!pies moze szczekac a karawana i tak pojedzie dalej!!! !! Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie sprawa karna trwa 10.12.08, 18:47 dlatego chociazby sprawa cywilna jest rozstrzygnieta zbyt szybko. Sad wyrokuje nie tylko na podstawie dowodow jest tez skrepowany innymi konwencjami ale w dyskusji publicznej takie konwencje nie musza obowiazywac. Za stwierdzeniem sadu nastepuje sankcja, za opinia wypowiedziana publicznie nie ida takie skutki. dlatego prawdziwa wolnosc slowa dopuszcza wieksza swobode formulowania osadow niz ta jaka ma sad. proby sadowego ograniczania wolnosci slowa sa naduzyciem wladzy, wladzy sadowniczej w tym przypadku i zagrozeniem dla kazdej prawdziwej demokracji. sad który przekracza swoje konstytucyjne ramy staje sie narzedziem totalitarnego panstwa. nie jestem katolikiem. to proste i weryfikowalne stwierdzenie ale nie mogles tego wiedziec. nie wyje i nie jestem gownem to dosc oczywiste i z stad - jestes kłamca. bezczelnym i wrzaskliwym. sam siebie obraziles ja tylko stwierdzam fakt. male jest to co piszesz, a wiec k. to zapewne skrót od kundla lub kurdupla? a moze piszesz tak jak ci placa wiec to jeszcze inny skrot od intelektualnej ku...? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: sprawa karna trwa 10.12.08, 18:52 Sąd nie ogranicza wolności słowa. Można gadać co się podoba ale trzeba się liczyć z konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie Re: sprawa karna trwa 10.12.08, 19:29 trzeba udowodnic zwiazek miedzy slowami a konsekwencjami. moze to konsekwencja faktow a nie slow komentarza? A moze innego komentarza? np. ze stanow. nie usunie sie skutkow manipulacji i naduzyc kolejnymi odwrotnymi ze tak powiem manipulacjami i naduzyciami. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: sprawa karna trwa 10.12.08, 19:57 W wypadku dóbr osobistych trzeba udowodnić, że nastąpiło ich naruszenie i że miało charakter bezprawny. Jedno i drugie tu udowodniono, więc rozstrzygnięcie sądu nie mogło być inne. Co też potwierdzono w II instancji. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: sprawa karna trwa 10.12.08, 21:00 "sprawa karna trwa dlatego chociazby sprawa cywilna jest rozstrzygnieta zbyt szybko". Po zamknięciu rozprawy sąd wydaje wyrok, biorąc za podstawę STAN RZECZY ISTNIEJĄCY W CHWILI ZAMKNIĘCIA ROZPRAWY. "sad który przekracza swoje konstytucyjne ramy staje sie narzedziem totalitarnego panstwa." A czym staje się minister przekraczający swoje konstytucyjne ramy? Sorry facet, ale sadzisz farmazony jak typowy nazista. Minister nie jest od ferowania wyroków, jako osoba publiczna znajduje się pod szczególnym obostrzeniem. Będąc zapiekłym krytykiem wszelkiej obrony pani Sawickiej powinieneś wykazywać większą konsekwencję. Przekroczył uprawnienia - ponosi konsekwencje. Nie ma znaczenia co uszłoby płazem opinii publicznej. Minister nie jest opinią publiczną! Odpowiedz Link Zgłoś
sharn.1 Ziobro, to bandyta.. 10.12.08, 10:10 Dzieki jego kłamstwom i pomówikeniom zmarło około 100 chorych, którzy oczekiwali na przeszczep... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ziobro przegrał proces 10.12.08, 10:58 Gwoli ścisłości: jakiś czas temu przegrał, teraz II instancja potwierdziła, że słusznie (i podwyższyła czterokrotnie odszkodowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie pytanie jakie to sady 10.12.08, 19:03 moze podobne temu co skazywal za podpalenie reichstagu ? nasze sady rejonowe zblaznily sie juz nie raz. Dobrze by bylo aby sprawa Ziobry trafila do SN. Ten przynajmniej ma reputacje. A na marginesie - ostatnio jest taka moda ze przed ogloszeniem wyroku sedziowie w rejonowych (gdy wiadomo ze bedzie wzmianka w tv)z namaszczeniem wyglaszaja kilka saznistych zdan w stylu sprawcy dopuscili sie czynow tak haniebnych i potwornych itd. A teraz jesli druga instancja uchyli wyrok to czy takiemu sedziemu krasomowcy mozna twoim zdaniem zarzucic naruszenie dobr oskarzonych? I czy w ogole w mysl twojej iterpretacji ta druga instancja ma znaczenie. Przeciez ow oratorski popis nastepuje PRZED ogloszeniem wyroku. Poprzedza go.A i wyrok nie jest jeszcze prawomocny.hm... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek to tu orzekał sąd rejonowy? 10.12.08, 19:52 To tu orzekał sąd rejonowy? Wyrok nie jest jeszcze prawomocny? I co to w ogóle za bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: pytanie jakie to sady 10.12.08, 21:12 > Ten przynajmniej ma reputacje. Wątpię byś powtórzył swoje twierdzenie po tym jak SN (ewentualnie) odrzuci kasację ministra. A w związku z uchwałą SN z marca br. jest na to olbrzymia szansa. No, ale pozostaje mieć nadzieję, że przynajmniej w tej kwestii będziesz konsekwentny:) > Przeciez ow oratorski popis nastepuje PRZED ogloszeniem wyroku. Byłeś kiedyś w sądzie czy znasz to tylko z telewizji? > A i wyrok nie jest jeszcze prawomocny.hm... Jest prawomocny i podlega wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Ziobro przegrał proces 10.12.08, 15:13 To teraz widać, jak pan minister sprawiedliwości - prawnik respektował prawo!!!!! chyba, ze na tym prawie niewiele się zna.............., Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ziobro przegrał proces 10.12.08, 15:22 jola5033 napisała: > To teraz widać, jak pan minister sprawiedliwości - prawnik > respektował prawo!!!!! Teraz widać? Przedtem nie było widać? > chyba, ze na tym prawie niewiele się zna.............. To akurat wiadomo od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Ziobro przegrał proces 10.12.08, 15:28 nic dziwnego przeciez to kompletne "zero"!!!prawo ala pis to byl ziobro czyli robmy co chcemy a kto nam "skoczy????kuriozalny jest wniosek tej pisowskiej "markietanki" tej kempy czy klempy w sprawie Olewnika!przeciez przez kilka lat to wlasnie ten "zero" ziobro nic w tej sprawie nie zrobil bo zajety byl matactwami i preparowaniem dowodow przeciwko lewicy!!!teraz ta klempa udaje greka!!!kompletna idiotka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mala20033 Re: Ziobro przegrał proces 10.12.08, 15:30 Nareszcie! Moze wreszcie sie opamieta palant... Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Ziobro przegrał proces 10.12.08, 20:03 Jego najbardziej chyba boli to co ma go kosztowac ten proces. Zjechal z tonu i wyraznie jest speszony przy kazdym wywiadzie. Teraz wie, ze boli. To tak zawsze jest, kiedy najpierw sie pajacuje i rozpycha lokciami, a potem spada sie do PiSuaru i wtedy trzeba zobaczyc, ze nie tylko reka w nocniku, a calym cialem chlonie sie zawartosc naczynia:) I ten sadowy TERMIN! 14 dni od ogloszenia wyroku!!!! Booooli! Towarzysze partyjni chyba juz robia skladki na pokrycie finansowej sekwencji wyroku. Chyba, ze Kotecka wspomoze artyste - "prawnika" z Krakowa. A tak na marginesie, to Ziobro po swoich ministerialnych okazaniach milosci do sadow powszechnych i trybunalow, a takze wybitnych prawnikow, chyba nie moze liczyc na specjalna wyrozumialosc wyrokujacych... Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Ziobro przegrał proces 10.12.08, 20:09 pluto37 napisał: > Towarzysze partyjni chyba juz robia skladki na pokrycie finansowej > sekwencji wyroku. Chyba nie myślisz, że tam nie ma czarnej kasy :)) Odpowiedz Link Zgłoś