zz26 14.12.08, 12:39 gdyby go zastrzelili na samym poczatku to pewnie byloby tysiace oburzonych ze zginal niewinny mlodzieniec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funia81 Re: Tatuś zapłaci komu trzeba i po sprawie... 14.12.08, 12:44 Mam nadzieje, ze sk..l pojdzie siedziec - za wszystko: koka, jazda bez prawka, usilowanie zabojstwa. i Ze zaplaci za zniszczone radiowozy. Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: Tatuś zapłaci komu trzeba i po sprawie... 14.12.08, 12:54 Niestety pewnie sq..wiel nie zapłaci, tylko tatuś Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Ma Mercedesa i myśli że królem szos :) 14.12.08, 13:15 A podobno taka brawura to tylko cecha kierowców BMW <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Ma Mercedesa i myśli że królem szos :) 14.12.08, 14:56 > A podobno taka brawura to tylko cecha kierowców BMW <lol> wal się <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz chodziło Ci o "touche"? 14.12.08, 15:02 jeśli tak to potwierdzam; w pewnym sensie mnie dotknął... Jeszcze niedawno jeździłem BMW i ile się wycierpiałem na drodze przez takich stereotypowych matołków jak ten wyżej to tylko ja wiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Dr w BMW, brrrr chyba nie jestes rodzinnym ?; 14.12.08, 15:08 Nie... Nie jestem lekarzem tylko przyjacielem lekarzy; znaczy "repem" jestem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: czyli Korumpator? ;) hihi 14.12.08, 15:11 widać; nikt Ci dawno z dyńki nie pociągnął... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Drogi samochód i zaniedbane wychowanie syna 14.12.08, 15:25 Ciekaw jestem refleksji rodziców jeśli są w stanie usiąść i pomyśleć o sensie swojego życia. Czy warto dorabiać się majątku zaniedbując wychowanie dziecka? Efekt: Mercedes rozbity, a syn narkoman w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko fajny film 14.12.08, 18:21 www.wykop.pl/link/121127/the-great-global-warming-swindle-1-8-napisy-pl Odpowiedz Link Zgłoś
mukroko Fajny film 14.12.08, 18:22 www.wykop.pl/link/121127/the-great-global-warming-swindle-1-8-napisy-pl Odpowiedz Link Zgłoś
amus00 torebka w rece,czyje odciski palców na niej będą.. 14.12.08, 18:24 Ciekawym czyje odciski palców są na tej torebce narkotyków, podejrzanego czy po policjanta trzymającego ją... Nie odmawiam policjantom szczerych chęci ale profesjonalizmu to na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
tani_obywatel wsadzić do pierdla .. wstawić do celi rowerek .. 14.12.08, 13:16 treningowy z prądnicą .. jak w ciągu kilku lat ukręci tyle prądu aby pokryć wyrządzone szkody oraz swoje utrzymanie to wtedy ewentualnie zwolnić .. i jeszcze na " Do widzenia " zlać dupę pasem .. Odpowiedz Link Zgłoś
elkoguto11 Re: wsadzić do pierdla .. wstawić do celi rowerek 14.12.08, 14:10 hahaha:-)dobre:-)skąd wziąłeś pomysł z tym rowerkiem w celi,i kręceniem prądu??hehe Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: wsadzić do pierdla .. wstawić do celi rowerek 14.12.08, 14:53 A jeszcze jakby mial na jaja zalozone elektrody to zupelny odlot. Odpowiedz Link Zgłoś
realgniot Re: Tatuś zapłaci komu trzeba i po sprawie... 14.12.08, 20:40 funia81 napisał: > Mam nadzieje, ze sk..l pojdzie siedziec - za wszystko: koka, jazda bez prawka, > usilowanie zabojstwa. i Ze zaplaci za zniszczone radiowozy. Oczywiście, a w więzieniu już wyszkolą go na dobrego bandytę. Nie będzie już ćpał koki, bo zacznie być prawdziwym bandytą może i nawet mordującym za pieniądze. Może następnym razem to on będzie strzelał do policji, tylko wtedy nie będą go gonić policjanci, bo będą się go bać, stwierdzą, że od tego przecież są dobrze uzbrojone brygady antyterrorystyczne. A oni co mogą? Zwołają naradę i będą się zastanawiać dlaczego ich uprawnienia są tak marne i przez to tak naprawdę nie da się walczyć z przestępczością, bo nie mogą używać na przechodniów przechodzących na czerwonym świetle broni jądrowej. Przeczytaj jeszcze raz swój post, przeanalizuj napisane słowa, czy na pewno ma sens młodziaka wsadzać do paki... Odpowiedz Link Zgłoś
dandar Re: Tatuś zapłaci komu trzeba i po sprawie... 14.12.08, 21:26 Teraz gnojka do wiezienia - niech przemysli. Jak wyjdzie jako bandziorek - to niech to bedzie jego problem, najwyzej go zastrzela... Odpowiedz Link Zgłoś
wysad Re: Tatuś zapłaci komu trzeba i po sprawie... 14.12.08, 15:19 merolek zmieni własciciela, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
pavloos [...] 14.12.08, 12:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 12:43 cyt.:" Mercedes nie zatrzymał się do kontroli. Wcisnął gaz i zaczął uciekać." kto (co) wcisnęło ten gaz i zaczęło uciekać ? mercedes ? to już robią takie samodzielne auta ? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 15:09 Mercedes mial na imie "Krystyna" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sturmpioniere profesjonaliści 14.12.08, 12:46 Wyszkolenie polskich policjantów jest zerowe. Ten facet powinien zginąć na pierwszej blokadzie od kilkunastu kul, z których większość powinna trafić w głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Profesjonalista nie strzela w glowe, matolku 14.12.08, 13:15 Matolku zadny krwi, wychowany na grach komputerowych, komiksach i amerykanskich kryminalach... Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Re: Profesjonalista nie strzela w glowe, matolku 14.12.08, 13:24 xxxxyyyyzzzz napisała: > Matolku zadny krwi, wychowany na grach komputerowych, komiksach i > amerykanskich kryminalach... Ale tez nie konczy na strzelaniu w opony, tylko w korpus przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Profesjonalista nie strzela w glowe, matolku 14.12.08, 13:55 Ciekawe czy jakby ten miły młodzienieć zabił kogos z twojej rodziny tez byś tak głupio szczekał? xxxxyyyyzzzz napisała: > Matolku zadny krwi, wychowany na grach komputerowych, komiksach i > amerykanskich kryminalach... Odpowiedz Link Zgłoś
sturmpioniere Re: Profesjonalista nie strzela w glowe, matolku 14.12.08, 14:03 xxxxyyyyzzzz napisała: > Matolku zadny krwi, wychowany na grach komputerowych, komiksach i > amerykanskich kryminalach... Brawo, scharakteryzowałaś i podsumowałaś mnie na podstawie jednego postu, inkryminując dodatkowo fatalne wychowanie. Otóż moja droga w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia osób postronnych (nie zaprzeczysz, że takim zagrożeniem jest naspidowany koleś pędzący samochodem 200km/h w terenie zabudowanym) psim obowiązkiem policjantów jest takie zagrożenie wyeliminować. Koleś może się cieszyć, bo tylko dzięki nieudolności stołecznych stróżów prawa zawdzięcza to, że jeszcze żyje. A pani na przyszłość zalecam więcej opanowania w dyskusji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fa-fik Re: Profesjonalista nie strzela w glowe, matolku 14.12.08, 14:40 Policja (niestety) nie jest od tego żeby eliminować, a zatrzymać i postawić przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz dobra... A potrafisz ruszyć trochę wyobraźnią? 14.12.08, 15:07 To wyobraź sobie, że leżysz w takmi samochodzie na podłodze bo cię porwano a gliniarze walą zg. z twoim punktem widzenia "profesjonalizmu" kierowcy prosto w łeb.... Chciałbyś, żeby tak właśnie zrobili z tobą na pokładzie jako przymusowym pasażerem? Odpowiedz Link Zgłoś
sturmpioniere Re: dobra... A potrafisz ruszyć trochę wyobraźnią 14.12.08, 16:02 Wyobraźnię mam bogatą, zapewniam :). I odpowiadając na pytanie, tak, chciałbym. Pewnych sytuacji nie da się przewidzieć. Wnioskuję, że według Ciebie lepszą metodą jest przestrzelenie opon. Tylko że to także mogłoby skończyć się śmiercią pasażera "leżącego na podłodze", bo przy takiej prędkości o wypadek nie trudno. Dzwon w radiowóz to też zagrożenie dla życia osoby "porwanej". Poza tym, unieszkodliwienie takiego kretyna przynosi wymierne korzyści całemu społeczeństwu. Każdy z nas lubi opłacać przymusowe pobyty w ośrodkach wczasowych z kratami w oknach, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Profesjonalista nie strzela w glowe, matolku 14.12.08, 14:58 xxxxyyyyzzzz napisała: > Matolku zadny krwi, wychowany na grach komputerowych, komiksach i > amerykanskich kryminalach... A jeszcze na dodatek młody G. (czyżby Gosiewski???) to z pewnoscią szczery, młody PATRIOT i słuchacz Radyja z Ryjem, a on chciałby strzelać mu w łeb!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 12:47 Takie wredne mercedesy, które "wciskają gaz i uciekają" są bardzo niebezpieczne i młody kierowca nie zawsze potrafi je okiełznać... Sąd z pewnością weźmie to pod uwagę i poprosi redachtora o dodatkowe informacje. ;) - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulicami... 14.12.08, 12:45 Dla równowagi warto by podać ile osób będących pod wpływem alkoholu w ten weekend zatrzymała policja. Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni zastrzelić śmiecia 14.12.08, 12:48 debil się naćpał, a teraz z podatków uczciwych ludzi będa naprawuiać radiowozy. Jednostki które są ułomne na własne życzenie trzeba eliminować ze społeczeństwa. Spartanie mieli pewna rację... Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulicami.. 14.12.08, 12:52 Chłopak popełnił przestępstwo i to jest jego dramat i dramat jego rodziców, bo z pewnością dostanie duży wyrok. Należy jednak zasięgnąć opinii środowiskowej, bo być może był to jednorazowy akt głupoty, i wziąć ją pod uwagę. Więzienie dla takiego chłopaka to pewna dla niego zguba i zmarnowane życie... Nieżyczę mu tego. Może da się go jeszcze wychować. Nie wolno obierać mu takiej szansy, o ile jest to jego pierwsze przestępstwo. Naszym natomiast dramatem jest to, że mamy rozlazłe organa ścigania - ABW, Policja - które ścigają po starym mieście płotki a rekiny biznesu narkotykowego pławią się w luksusie i coraz więcej tego świństwa sprowadzają do kraju. A ABW i Policja...? ABW i Policja biega po mieście za obszczymurkami . Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 12:56 Zawsze źle, wszystko co w Polsce źle. Zobacz sobie jak koleś za coś takiego zostałby potraktowany w Stanach i przestań jęczęć o biednym niewiniątku Odpowiedz Link Zgłoś
cyberbatat Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 13:05 na szczęście jesteśmy w europie a nie w dzikich stanach zjednoczonych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donvitt Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 20:41 szkoda że nie jesteśmy w stanach tam by go najpierw zastrzelili a później dopiero próbowali wychowywać D Odpowiedz Link Zgłoś
satirre cos o opinii srodowiskowej 14.12.08, 12:58 Na pewno wyjdzie na to , ze byl grzeczny, zdolny i pisal wiersze- tak jak mordercy Michała Łyska z Krakowa - 10 lat temu.. Ukarać, tak aby pamietał. A rodzice? Chyba nic nie wiedza o swym synku.. Ale moze bardziej przejmują się kryzysem finansowym.. Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Re: cos o opinii srodowiskowej 14.12.08, 13:19 Zgadzam sie. Info o dotkliwej karze rozniesie sie w swiecie i moze kilku innych palantow zaniecha taranowania radiowozow. Odpowiedz Link Zgłoś
smileordie Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 13:30 Ja bym powiedzial, ze trafi w koncu wsrod swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz to sobie zasięgaj tej opinii środowiskowej ale 14.12.08, 14:53 w interesie społeczeństwa jest uniemożliwienie gnojkowi jakiegoś kolejnego "aktu głupoty"..... Innymi słowy; opinia środowiskowa w tym przypadku nie powinna mieć najmniejszego znaczenia przy wymierzaniu sprawiedliwości... Ona może (i powinna) mieć znaczenie w sytuacjach gdy w sposób niezamierzony stałeś się przestępcą np; powodując jakąś tragiczną w skutkach kolizję drogową ale nie w sytuacji naćpaneo gnojka szalejącego po mieście bo tu nie ma mowy o działaniu żadnym przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 12:54 Tak, tak... Napisałiby niewinny chłopiec, jeszcze uczeń liceum, który miał bardzo dobre wyniki na próbnej maturze nie dostrzegł zatrzymującego go policjanta i znienacka został zastrzelony... I komentarz: jak w Grecji Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Chłopakowi trzeba dać drugą szansę. 14.12.08, 12:54 Przecież to mogło zdarzyć się każdemu. Wiadomo, że więzienia są przepełnione i należy zwalniać z nich ludzi, którzy mają na swoim koncie tylko drobne przewinienia (jak ten młodzian). W dodatku ten głupi faszysta Zero-Ziobro chciał zaostrzyć kodeks karny! Pytam się po? Dać chłopakowi drugą szansę!! Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: Chłopakowi trzeba dać drugą szansę. 14.12.08, 12:58 profanum_vulgus napisał: > Przecież to mogło zdarzyć się każdemu. Wiadomo, > że więzienia są przepełnione i należy zwalniać > z nich ludzi, którzy mają na swoim koncie tylko > drobne przewinienia (jak ten młodzian). > W dodatku ten głupi faszysta Zero-Ziobro chciał > zaostrzyć kodeks karny! Pytam się po? Dać chłopakowi > drugą szansę!! > > No pewnie!! Dać mu drugą szansę! i poradzić, by jeździł, gdy ruch jest większy. Wtedy rezultat będzie jeszcze lepszy. W razie czego, gdyby nikogo nie zabił może dostać trzecią (czwartą i dalsze) szanse. Przecież kiedyś mu się, do cholery, musi udać! Odpowiedz Link Zgłoś
mielcz Re: Chłopakowi trzeba dać drugą szansę. 14.12.08, 13:01 właśnie nie. powiniem dostać wyrok i go odsiedzieć co do jednego dnia. każdy przestępca musi ponieść odpowiedzialnosc za swoje czyny - a że jest nim 18 latke - trudno . Drugą szanse będzie miał po wyjsciu , bo czasu na myślenie będzie miał sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
1.fanfan Re: Chłopakowi trzeba dać drugą szansę. 14.12.08, 13:05 profanum_vulgus napisał: > Przecież to mogło zdarzyć się każdemu. O czym człowieku piszesz? Usprawiedliwianie bandyckiego zachowania młodzieńca w taki sposób? Przecież tak to można wytłumaczyć każde przestępstwo. Otóż głupota nie może i napewno nie dotyczy każdego. Czas Ziobry minął i nastał czas dla przestępców i takich idiotycznych usprawiedliwień. Ten młody człowiek stworzył niebezpieczeństwo dla wielu ludzi, którzy przebywali w miejscu jego idiotycznego zachowania. Na szczęście nic się nie stało, a swoje życie może zawdzięczać wyłącznie wyrozumiałemu działaniu policji. Odpowiedz Link Zgłoś
smileordie Re: Chłopakowi trzeba dać drugą szansę. 14.12.08, 13:31 Racja, idiote mozna poznac z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Odaliło ci do reszty 14.12.08, 13:24 Mogło zdarzyć się każdemu??? Że niby każdy może nagle zacząć ćpać, rozjeżdżać policjantów i taranować inne samochody? Przez takich mądrych inaczej jak ty jest na tym świecie tyle wyrozumiałości dla bandytyzmu! Zamknąć gnoja na długie lata, zlać dupę pasem i przywalić taką grzywnę, żeby do końca życia się musiał sprzedawać na dworcu i spłacać! Jaką drugą szansę? Jakby kogoś rozjechał na śmierć, to ofierze też byś dał drugą szansę? Nie ma drugiej szansy! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ironia? 14.12.08, 13:50 Obawiam się, że to są prawdziwe poglądy. Zbyt długo siedzę na tym forum, aby mieć jakieś złudzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Tak, to byla IRONIA 14.12.08, 16:17 A ty nie jestes wielki czarownik, tylko prawdziwy polglowek. Ten profanum, to taki sam keyboard warrior jak ty, tez by ludzi kamieniowal, bezpiecznie zamkniety w domu, w cieplych kapciach. Odpowiedz Link Zgłoś
ebeb1 Re: Chłopakowi trzeba dać drugą szansę. 14.12.08, 14:34 Dać mu drugą szansę,drugiego Mercedesa i dodatkową działkę koki. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Chłopakowi trzeba dać drugą szansę. 14.12.08, 17:05 profanum_vulgus napisał: > W dodatku ten głupi faszysta Zero-Ziobro chciał > zaostrzyć kodeks karny! Pytam się po? Dać chłopakowi > drugą szansę!! Ależ oczywiście! Tym razem podstawić mu Ferrari bez ogranicznika prędkości i woreczek kolumbijskiej heroiny. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Chłopakowi trzeba dać drugą szansę. 14.12.08, 17:31 Kolumbijskiej heroiny?? OMFG Marihuanę robi się z konopii?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
vy.ga 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulicami.. 14.12.08, 13:04 Subtelna roznica...Kiedy uczestnikiem, nazwijmy to,incydentu drogowego jest motocyklista, naglowki wygladaja zgola inaczej...wariat na motocyklu...idiotyczna brawura itd Zyczylbym wszystkim wiecej obiektywizmu Odpowiedz Link Zgłoś
19790222x To mój syn 14.12.08, 13:12 Juz jest po przesłuchaniu, postawiono mu łącznie 17 zarzutów. Prawdopodobnie do wyroku będzie miał sankcje 3 miesięczną, wiec na święta go nie będzie w domu. Nic nie zapłace, nic nie pomogę, ostrzegałem, pouczałem, ma za swoje. Najwyżej pośle mu opłatka w Wigilię i zyczenia noworoczne Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: To mój syn 14.12.08, 15:21 > Nic nie zapłace, nic nie pomogę, ostrzegałem, pouczałem, ma za > swoje. albo "zalazł Ci mocno za skórę" albo rozpacz przez Ciebie przemawia... Jeśli mówisz prawdę to przecież to Twój syn więc powinieneś mu pomóc w sytuacji gdy ściągnął na siebie kłopoty bo przecież nie po to pasożyta przez 18 lat hodowałeś by teraz spiperzył sobie życie przez idiotyczne występy nocne... Karzącej ręki temidy i tak nie uniknie ale powinieneś się postarać by cios tej ręki nie przetrącił karku pasożytowi bo będzie wtedy nie do odzyskania dla społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: To mój syn 14.12.08, 15:34 No coz, koles o malo nie zabil kilku osob, a tu widze ubolewanie, ze nie bedzie go na swieta w domu. To rzeczywiscie straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: To mój syn 14.12.08, 15:37 > No coz, koles o malo nie zabil kilku osob, a tu widze ubolewanie, > ze nie bedzie go na swieta w domu. To rzeczywiscie straszne. nieobecność gnojka podczas wigili to akurat w aktualnej sytuacji tej rodziny najmniejszy problem i dziwię się, że o tym wspominasz... Mam pytanie do Ciebie; masz dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Milicja 14.12.08, 13:13 Artykuł mówi też, że policja ( dla mnie to dalej milicja) strzelała do jadącego mercedesa. Zabrać policji (milicji) bron, albo nauczyć ich dobrze i celnie strzelać, bo obecnie to są zwykłe niedojdy. A jeżeli nie ma pieniędzy na szkolenia, to dać im karabiny na kapiszony. Te niedojdy parę lat temu okaleczyły zupełnie niewinnego młodzieńca na całe życie, posadziły go na wózek inwalidzki. A potem jeszcze się broniły przed zapłatą odszkodowania, zadośćuczynienia i dożywotniej renty. Jak tak dalej pójdzie, to Grecję mamy murowaną… Polska policja wzoruje się na amerykańskiej, ale trzeba wiedzieć , że „tak po amerykańsku” bywa tylko w beznadziejnych i wszędobylskich filmach akcji , i to jest jej wyobrażenie o amerykańskiej policji. Na ziemię panowie w niebieskich mundurach, na ziemie…! Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: Milicja 14.12.08, 13:41 Nie no, przecież trafili w opony (a łatwo nie jest - jeśli pojazd był w ruchu) i strzelali całkiem słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Milicja 14.12.08, 14:00 Nie bardzo wiem, o co ci chodzi, ale masz rację - tego śmiecia powinni utylizować już skutecznie na pierwszej blokadzie, cud, ze nikogo nie zabił. oserwatoreromano napisał: > Artykuł mówi też, że policja ( dla mnie to dalej milicja) strzelała > do jadącego mercedesa. > Zabrać policji (milicji) bron, albo nauczyć ich dobrze i celnie > strzelać, bo obecnie to są zwykłe niedojdy. A jeżeli nie ma > pieniędzy na szkolenia, to dać im karabiny na kapiszony. Te niedojdy > parę lat temu okaleczyły zupełnie niewinnego młodzieńca na całe > życie, posadziły go na wózek inwalidzki. A potem jeszcze się broniły > przed zapłatą odszkodowania, zadośćuczynienia i dożywotniej renty. > Jak tak dalej pójdzie, to Grecję mamy murowaną… > Polska policja wzoruje się na amerykańskiej, ale trzeba wiedzieć , > że „tak po amerykańsku” bywa tylko w beznadziejnych i wszędobylskic > h > filmach akcji , i to jest jej wyobrażenie o amerykańskiej policji. > Na ziemię panowie w niebieskich mundurach, na ziemie…! Odpowiedz Link Zgłoś
estees 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulicami.. 14.12.08, 13:17 Pręgierz to była kiedys fajna instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Czy wreszcie policja nauczy sie celnie strzelac? 14.12.08, 13:21 Szczeniaka wykupi ojciec z wiezienia i da nowy samochod do zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Poseł Kurski 14.12.08, 13:23 Ten "przedstawiciel" narodu grzał za konwojem z predkością 160 km/h i nic mu nie zrobiono. Też należało do niego strzelać !!! Ludzie, czy wy nie widzicie, że mamy milicję - a nie policję. Do posła nie strzelają, a do dzieciaka "walą" ostrymi. PRL- III albo, jak ktoś woli, PRL IV. Nawet posłowi nie wolno przekraczać dozwolonej predkością, ale załoga konwoju obawiając się, że to bandyta dostała cykora i naboje jej zamokły ( zlała się ze strachu) i dlatego nie strzelała. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Re: Poseł Kurski 14.12.08, 13:29 .hiena kurski NIE JEST PRZEDSTAWICIELEM NARODU. JEDYNIE ŻAŁOSNYM WASALEM Fidela J.Kaczyńskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
fa-fik Re: Poseł Kurski 14.12.08, 13:50 Weź się zastanów. Jakie dziecko? Ma 18 lat, czyli w świetle prawa jest osobą dorosłą. A jeżeli uważasz, że to grzeczne dziecko to powiedz, dlaczego to grzeczne dziecko sięga po narkotyki. W czasie ucieczki przed policja próbował potrącić policjanta, a to już jest wystarczający powód do tego żeby policja użyła broni. Dodatkowo to „dziecko” spowodowało zagrożenie dla innych uczestników ruchu (zmotoryzowanych jak i pieszych). Wiem ze była 4 rano, ale to nie znaczy ze na ulicach nie ma postronnych osób. A wszystko zaczęło się od tego, że młody bandyta naćpał się a potem nie zatrzymał się do kontroli policyjnej. Jednym słowem koleś ma przesrane i wcale mi go nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
sthoss pleciesz ojciec az szkoda sluchac 14.12.08, 15:12 Nakoksowany szczeniak powinien po rekach ich calowac ze nie odstrzelili mu lba w trakcie tej jazdy. Jego ojciec rowniez. Mam nadzieje ze synalka nie zobaczy przez nastepne 10 lat, ale w koncu zobaczy. PO prochach, bez prawka, przebil sie przez policyjna blokada. Jakby twoja matke przejechal taki na pasach tobys mu oczy wydlubal a ty kopiesz policje. A wrzucanie w to Kurskiego to jakas paranoja. Mam tego padalca w glebokim powazaniu ale jednak trzeba rozrozniac ewidentny kryminal od wykroczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy [...] 14.12.08, 20:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator13 czyli dilerzy z POmorza jednak dowieźli towar? 14.12.08, 13:30 Cuda obiecano - cuda się dzieją. Tylko trzeba wciągnąć kreskę, żeby te cuda zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: czyli dilerzy z POmorza jednak dowieźli towar 14.12.08, 14:03 Nie, to doradca "prezydenta" kaczyńskiego Piłka rozszerzył obszar działalności poza pałac, bo tam juz wszyscy ćpają i nie ma kommu już wcisnać towaru. fotoamator13 napisał: > Cuda obiecano - cuda się dzieją. Tylko trzeba wciągnąć kreskę, żeby te cuda > zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld dostanie rok lub 2 w zawiasach na 3 lata obowiazek 14.12.08, 13:35 powstrzymywania sie od narkotykow, kuratora, grzywny nie dostanie bo przeciez na utrzymaniu rodzicow biedaczysko jest, koszty procesu tez zostana zniesione oczywiscie zakladajac ze jest do tej pory nie karany, kwity ze szkoly beda dobre, opinia od ksiedza proboszcza i kilka innych kwitow wazne by papuga wytargowal jak najnizsza kwalifikacje prawna - najlepiej jak mu utraguje na 178a to nasz bohater wyjdzie wolny po 1 rozprawie Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 W pierdlu dadza mu popalic.Pozna chlopak prawdziwe 14.12.08, 13:41 zycie. Szkoda, ze go to spotka w wieku 18 lat. Ale sam sie prosil. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: W pierdlu dadza mu popalic.Pozna chlopak praw 14.12.08, 14:17 Ja wiem czy szkoda. Rozpieszcony pizduś co pewnie pół życia spędził na dyskotekach. Palant mógł komuś niezłą krzywde zrobić uciekając wczoraj po mieście. Rodzice go nie nauczyli to teraz go zycie nauczą w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Naucza go zyciaChyba wyedukuja jak krasc i za 14.12.08, 18:12 Możliwe ale , może będzie na odwrót i chłopak zrozumie ,że źle robił. Tak czy siak wina jest rodziców bo to napewno nie pierwszy wyskok chłopaka. A wiadomo ,że kara nie musi być surowa ale nieunikniona. Gdyby mu tak nie poblażali od dziecka to teraz by był normalnym dzieciakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Było go gonić? Monitoringi, sringi i inne pierdoły 14.12.08, 13:56 po co to wszystko? Młody szczyl nie zatrzymał się do kontroli... i to był powód podjęcia pościgu, narażenia życia i zdrowia policjantów oraz osób postronnych? Śmiech na sali... Było zrobić fotkę, spisać numery i pojechać pod adres a nie gonitwy po wsi urządzać. A po kokainie to był bardziej bystry, z lepszym refleksem i szybszą oceną sytuacji. Taka jest prawda. Ech ta ułańska fantazja i nadmiar testosteronu u młodych policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Było go gonić? Monitoringi, sringi i inne pie 14.12.08, 14:05 Megaidiota. abrahadabra napisał: > po co to wszystko? > Młody szczyl nie zatrzymał się do kontroli... i to był powód podjęcia pościgu, > narażenia życia i zdrowia policjantów oraz osób postronnych? > Śmiech na sali... > Było zrobić fotkę, spisać numery i pojechać pod adres a nie gonitwy po wsi > urządzać. > > A po kokainie to był bardziej bystry, z lepszym refleksem i szybszą oceną > sytuacji. Taka jest prawda. > > Ech ta ułańska fantazja i nadmiar testosteronu u młodych policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
jadeim Policja jest zła! 14.12.08, 14:25 Ach ci źli i paskudni policjanci, jak mogli ścigać bandytę! To wręcz nie do pomyślenia jest, powinni ich zwolnić, albo najlepiej zamknąć! Za każdym razem, gdy czytam informację o tym, że policja próbowała złapać jakieś kryminalistę, to mi się nóż w kieszeni otwiera! HAŃBA! Tak na serio: według Ciebie powinni odpuścić i pozwolić na to, by ten przygłup kogoś potrącił, spowodował wypadek, zabił? Gratuluję wysokiego ilorazu inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Przepraszam Cie bardzo, jechał spokojnie. 14.12.08, 14:39 Podjęcie pościgu spowodowało nerwowa reakcje u tego kierowcy. Policjanci widząc jak się sytuacja rozwija powinni uniknąć eskalacji zagrożenia, zaprzestać pościgu bezpośredniego, i przy powszechnie dostępnych sobie środkach w inny sposób ustalić miejsce pobytu pojazdu i doprowadzić do zatrzymania kierowcy w inny sposób. Wiesz jeśli chcemy zatrzymać za wszelką cenę, to na wyposażeniu radiowozu proponuje umieścić AK-47... albo snajperkę jakąś... Odpowiedz Link Zgłoś
jadeim Re: Przepraszam Cie bardzo, jechał spokojnie. 14.12.08, 14:54 Policja ma prawo robić wyrywkowe kontrole, to raz. Dwa - gość nie chciał się zatrzymać i zaczął wiać, więc było to jednoznaczne z tym, że coś przeskrobał, albo, że coś niewątpliwie jest nie tak. Bądź co bądź miał obowiązek się zatrzymać. Wyobraź sobie sytuację, że policja zaprzestaje pościgu, a gość w tym czasie robi to, o czym pisałem wcześniej: rozjeżdża kogoś lub powoduje wypadek. Część odpowiedzialności spadłaby wtedy na policję. Wiem, gdybać sobie mogę, ale zadaniem policji nie jest jedynie działanie doraźne, ale również prewencja. Łopatologicznie: jak ktoś popełnia przestępstwo/wykroczenie, to należy go złapać jak najszybciej, by przypadkiem nie zrobił czegoś gorszego, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: Przepraszam Cie bardzo, jechał spokojnie. 14.12.08, 14:57 Jasne, od dzisiaj wszyscy złapani przez radar albo pijani kierowcy niech nie zatrzymują się do kontroli, niech w spokoju jadą do domku, a tam już sobie porozmawiają spokojnie z policją. Koleś był pod wpływem kokainy to jakby do niego dotarli po 3 dniach to co by mu udowodnili? Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland nie stawac gdy zlapia na suszarke ?! yes ! :) 15.12.08, 14:28 goodwater napisał: > Jasne, od dzisiaj wszyscy złapani przez radar albo pijani kierowcy > niech nie zatrzymują się do kontroli, niech w spokoju jadą do domku, > a tam już sobie porozmawiają spokojnie z policją. To dziala ! Wystarczy stanac km dalej a odczyt radaru sie frajerom kasuje i juz nic nie moga zrobic. Wystarczy powiedziec ze druga strona ulicy szla fajna niunia albo byl fajny bilboard i nie widzialo sie lizaka - sprawdzone kilka razy :) Odpowiedz Link Zgłoś
banderollaa Re: Było go gonić? Monitoringi, sringi i inne pie 14.12.08, 14:29 Zakładając z góry, że samochód nie był kradziony masz racje... Ale takich rzeczy zakładać nie można!!! koleś mogł skroić fure godzine wcześniej i śmigac po mieście, co z tego że zrobili by mu fotke??? Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Każda fura może być skradziona. 14.12.08, 14:34 To co rozstawiamy Check Pointy co 300m? A tak na poważnie nie było zgłoszenia nie ma sprawy. Inaczej mamy państwo policyjne gdzie wszyscy są podejrzani. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Każda fura może być skradziona. 14.12.08, 15:39 nie zatrzymal sie do kontroli to jest podejrzany glupi jestes czy takiego udajesz Odpowiedz Link Zgłoś
5m00tny Re: Było go gonić? Monitoringi, sringi i inne pie 15.12.08, 07:36 Zastanów się co piszesz. Jeżeli koleś ucieka to znaczy że ma coś do ukrycia przed policją. A jeżeli zamiast naćpanego gó...arza za kierownicą siedział porywacz albo morderca wiozący w bagażniku zwłoki? Albo nawet diler z autem wypełnionym prochami? To chyba jest powód żeby ścigać i zatrzymać samochód Odpowiedz Link Zgłoś
vitadiet natychmiast powołać do WOJSKA - 25lat na misjach 14.12.08, 14:03 jak ma geny wyskokowe to nie zawacha się strzelać do wroga i nie bedzie miał stresu wojennego niech sie spełnia i robi coś pozytecznego w wojsku powinni takich WYPROSTOWYWAĆ a nie wsadzać szczyli do pierdla ! mają geny chuligana to skierować je na własciwą drogę ! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiabudnik Tatus dumny z synka... 14.12.08, 14:04 Toc to synek teraz popularnosc zdobyl. W mediach zaistnial... Odpowiedz Link Zgłoś
elkoguto11 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulicami.. 14.12.08, 14:05 Dobrze godo:-)Dobrze że Policja go nie odstrzeliła(choć należałoby się to,tak samo jak kurskiemu).nazwanoby go dobrym,uczynnym chłopcem i powtórka z Grecji murowana. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: 18-latek po kokainie uciekał mercedesem ulica 14.12.08, 14:10 Szkoda, że nie jechał motocyklem. Wtedy sprawa była by prosta. Kulka w plecy i dziesiątki wpisów z gratulacjami dla policjantów oraz wyrazy szczerego oburzenia, że "taki dawca,szaleniec i bandyta mógł przecież zabić matkę z dzieckiem!!"A może nawet ojca, bez dziecka, ale za to lekko pijanego... - wredna alexis nie chciało mi się pisać tego samego, więc skopiowałam stąd: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86221175&a=86243271 Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 Ćpuny już zaczynają powoli krucjatę na drogach 14.12.08, 14:15 Alkohol nie wystarcza, więc trzeba zacząć ćpać... kokaina, marihuana, itp. A banda pojeb0w jak zwykle będzie krzyczała, że legalizacja jest OK, że legalizacja rozwiąże problem. Co za ograniczeni umysłowo ludzie... No cóż, szkoda, że młody burżuj się nie zabił, byłoby jednego ćpuna i imbecyla mniej na tym świecie. Tak więc ćpuny, joint w mordę, nos na stół, weźcie auto tatusia, i szukajcie urwiska albo betonowych słupów. Odpowiedz Link Zgłoś
slomaa Re: Ćpuny już zaczynają powoli krucjatę na drogac 14.12.08, 15:38 Właśnie po alkoholu to by albo skasował przypadkiem przechodnia albo coś równie strasznego tracąc kontrolę nad pojazdem. I dobrze że nie był pijany tylko pod wpływem koksu bo dzięki temu nie ucierpiały postronne osoby. A gdyby był pijany jak sobie tego życzysz to artykuł brzmiał by "pijany 18-latek uciekając przed policją zabił X przechodniów tracąc kontrolę nad pojazdem). Tak więc konserwo jedna , przestań pić alkohol bo już tak go idealizujesz w porównaniu do innych używek że aż szkoda czytać ... A może by tak fachowej wiedzy zasięgnąć i dopiero wtedy rzetelnie komentować ?! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Co do narkotyków stosować prawo szariatu 14.12.08, 14:24 wtedy problem by znikł, ale trzeba by być skutecznym w egzekwowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Owsiakowa młodzież 'róbta co chceta' 14.12.08, 14:26 gdyby żył według przykazań nie doszłoby do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Owsiakowa młodzież 'róbta co chceta' 14.12.08, 15:43 > gdyby żył według przykazań nie doszłoby do tego. a ty żyjesz zg. z tymi przykazaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
bosmakk Re: Owsiakowa młodzież 'róbta co chceta' 14.12.08, 19:14 Na pewno. Tylko co z tego wynika? Gdyby Poznań był bliżej Warszawy to dojazd byłby krótszy. To przede wszystkim zasługa rodziców, którzy jak widać "olali" temat wychowania swojego synka. W ten sposób bardzo ułatwili mu życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.babcia Re: Owsiakowa młodzież 'róbta co chceta' 15.12.08, 02:08 Co za pitolenie ... Wszystkiemu winna PO, Owsiak, szkoła, Kościół, policjanci, tylko nie naćpany czub i jego rodzice, a przede wszystkim rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś