abrahadabra Człowiek na krzyżu to jest dopiero obiekt kultu... 07.01.09, 11:43 Przypomnij sobie procesje biczowników, albo obchody Wielkiego Piątku dziś w co niektórych miejscach. Jakże to podobne... Jak tak popatrzysz z dystansu to większość religii jest dzika. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Człowiek na krzyżu to jest dopiero obiekt kul 07.01.09, 12:17 nie wolno im pic alkoholu ale zabic niewiernego można zboczona religia Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Katolikom można pić i zabijać 07.01.09, 13:53 a krwawy rytuał czczenia Jezusa obchodzą w Meksyku nazywa się to biczowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Katolikom można pić i zabijać 07.01.09, 15:05 katolikom nie mozna zabijac miłosc ,nastaw drugi policzek itd z tego muzułmanie sie smieja Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Katolikom można pić i zabijać 07.01.09, 15:17 katolicy też się z tego śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Katolikom można pić i zabijać 07.01.09, 15:34 co nie zmienia faktu ze religia chrzescijanska zabrania zabijac Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Katolikom można pić i zabijać 07.01.09, 15:53 i co z tego, spytam kolokwialnie ? zarówno Koran jak i Biblia, są wybiórczo traktowane przez wyznawców obu religii. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Katolikom można pić i zabijać 07.01.09, 16:16 Koran nawołuje do zabijanie wrogów islamu a Koran jest u nich swietoscia jest machomet mordował w tej ksiedze ile wlezie a jak cos złego o nim powiesz lub jakas karykature napiszesz to obojetnie gdzie to zrobiłes narazasz sie na niebezpieczenstwo nie ma porównania miedzy tymi ksiegami zadnego Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Katolikom można pić i zabijać 08.01.09, 07:46 mało ważne są księgi - ważne jest co robią ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Katolikom można pić i zabijać 08.01.09, 10:31 ksiegi są ważne zwłaszcza koran w krajach islamskich niestosowanie sie do polecen z tej ksiegi w tych krajach może sie skonczyc tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Katolikom można pić i zabijać 08.01.09, 11:04 rzewuski1 napisał: > ksiegi są ważne > zwłaszcza koran w krajach islamskich > niestosowanie sie do polecen z tej ksiegi w tych krajach może sie > skonczyc tragicznie Koran, podobnie jak Biblia zawiera bardzo dużo sprzecznych ze sobą informacji i przykazań. W której surze jest napisane explicite, że niewiernych trzeba zabijać? Czy to aby zawsze poprawne tłumaczenie? Czy czasami n.p. nie: "zwalczać"? - co na XXI wiek, byłoby (z racją) sprzeczne z duchem pc. Co do istoty samego Koranu, to faktycznie jest on (w przeciwieństwie do Biblii) traktowany jako świętość sama w sobie - bezpośredni boski przekaz. Nam, pierwszemu światu, przydaje się to ostatnio podczas torturowania domniemanych terrorystów z krajów islamskich przez CIA Blackwater i inne firmy w skutecznie sprywatyzowanej "wojnie z terrorem". ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Katolikom można pić i zabijać 08.01.09, 11:06 do poleceń selektywnie wskazywanych przez Imamów. ignorowanie zaleceń okazywania szacunku kobietom, dajmy na to jest ignorowane, a nikt jakoś nie kamienuje wyrodnych mężów, i nie tylko. tak samo to wygląda z drugiej strony - katolicy (wszyscy chrześcijanie w ogóle) mają zakaz stosowania przemocy (nawet w obronie), a ze wszystkich katolików, jakich znam tylko jedna zakonnica się do tego zakazu stosowała (w podstawówce) po czynach należy osądzać, a nie po zamiarach, czy jeszcze lepiej - księgach. Odpowiedz Link Zgłoś
xagog Re: Katolikom można pić i zabijać 09.01.09, 06:10 Ludzie są różni po obu stronach.Wielu zależy na tym,żeby obecną sytuację utrzymać,sieją niezgodę i mącą posługując się religiami. Problem nie dotyczy samych religii jako takich. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Katolikom można pić i zabijać 11.01.09, 12:47 > nie ma porównania miedzy tymi ksiegami Och nie, jest. Są bardzo podobne. NIE MA NA ŚWIECIE RELIGII NIENAWIŚCI, GDYBY BYŁA TO BY BYŁA NAJLEPSZĄ RELIGIĄ ŚWIATA. Odpowiedz Link Zgłoś
brzezozka Nie rozśmieszaj mnie 07.01.09, 15:57 katolicy zabijali od zawsze i robią to dziś w przysieęle się obławiają. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Nie rozśmieszaj mnie 07.01.09, 17:11 brzezozka napisał: > katolicy zabijali od zawsze i robią to dziś w przysieęle się obławiają. zabijają ale 100 dziewic za to nie dostaną co wiecej pójda za to do piekła ub czyśca Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny_kupiec Re: Nie rozśmieszaj mnie 07.01.09, 18:50 rzewuski1 napisał: > zabijają > ale 100 dziewic za to nie dostaną > co wiecej pójda za to do piekła ub czyśca Księża kapelani z wojskowymi stopniami to pewnie islamie ? Za wyprawy krzyżowe, które organizowało papiestwo, nie szło się czasem do nieba ? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Nie rozśmieszaj mnie 08.01.09, 10:30 po pierwsze kiedy były te wyprawy? to tak jakbysmy mie;li pretenmsje mongołow ze zabili Henryka Poboznego w tym czasie chescijanstwo rzeczywiscie przypominało islam Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To zarówno Człowiek jak i Bóg 07.01.09, 12:30 Problem w tym ,że dla nas katolikow to nie tylko Człowiek ale również i Bóg. Cześć oddajemy Bogu. Człowieka szanujemy , podziwiamy i współczujemy Mu. Wiesz o tym przecież. Jako człowiek został okrutnie zameczony. To fakt historyczny. Nie bardzo rozumiem dlaczego ten fakt ma być dziś przez nas uważany "za niebyły" abrahadabra napisał: > Przypomnij sobie procesje biczowników, albo obchody Wielkiego Piątku dziś w co > niektórych miejscach. > Jakże to podobne... No cóz ,to kwestia czasu ( w sensie historycznym), srodowiska społecznego, nie tylko religii Procesje biczowników były w średniowieczu tak samo normalne jak np kara łamania kolem czy obcięcie ręki złodziejowi. Dzisiaj, wg kryteriów XXI w to dla nas objawy barbarzyństwa. Kto wie czy np ludzie w XXII wieku za objaw barbarzyństwa nie bedą uważali zamykanie ludzi w więzieniach w wieku XXI czy wycinanie drzew pod autostrady. > Jak tak popatrzysz z dystansu to większość religii jest dzika. Religia to kwestia wiary. Nie wiem czy mozna mówić ,że wiara jest "dzika". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Re: Krwawy rytuał 07.01.09, 12:05 raczej najgłębiej, jak to możliwe, przeżywana wiara w Jedynego, Tego, Którego nie można nazwać po mieniu Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 najgłębiej przeżywana wiara 07.01.09, 12:17 szkoda, że nie nożem prosto w serce... to wiara? raczej ortodoksyjna głupota Odpowiedz Link Zgłoś
joymachine religia to największe gó... 07.01.09, 12:14 jakie człowiek wymyślił... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: religia to największe gó... 07.01.09, 12:21 joymachine napisał: > jakie człowiek wymyślił... zapomniałeś dodać "każda", bo na forum z miejsca znalazło się paru, którzy uważają swoją religię za lepszą, a siebie z tego tytułu za istoty wyższe, "cywilizowane". Odpowiedz Link Zgłoś
joymachine Re: religia to największe gó... 07.01.09, 12:36 Fakt, powinienem sprecyzować, chociaż oczywiście miałem na myśli każdą, dlatego napisałem tylko "religia". U nas berety jeszcze się nie wysadzają, ale lincz na reporterach tvn to nie problem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy A AIDS-HIV śpi ??? 07.01.09, 13:34 Brawo, kolejny przykład iż religia jest przeciw cywilizacji Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: A AIDS-HIV śpi ??? 07.01.09, 17:02 puchowy napisał: > Brawo, kolejny przykład iż religia jest przeciw cywilizacji Dla mnie to całe toto tałatajstwo mogłoby zdechnąć na raka, hiv oraz trąd. Moja miłość do bliźniego nie jest tak duża by objąć sobą muzułmańskie ścierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Krwawy rytuał 07.01.09, 13:39 Ci psychiczni powinni również jaja sobie odcinać na żywca i na widok publiczny.To jest dyskryminacja kobiet.A baby co mają kaleczyć???? Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Krwawy rytuał 07.01.09, 13:57 Chłopcze, każda religia ma takie zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ad3407 Re: Krwawy rytuał 13.01.09, 12:59 velvet_demon napisała: > Chłopcze, każda religia ma takie zwyczaje. Jestem chrześcijaninem (w nieco mniejszym stopniu katolikiem), a nie tnę sobie ciała w imię wyznawanych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
jurny_jerzy Krwawy rytuał 07.01.09, 14:00 A podpis pod zdjeciem napisal jakis duren, co najmniej 2 grube bledy rzeczowe. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Obyczaj to obyczaj. 07.01.09, 14:28 Nie może być "zły", "prymitywny" czy "zboczony". Odpowiedz Link Zgłoś
earlyyears Krwawy rytuał 07.01.09, 14:43 polali sobie glowy sokiem z burakow i swiruja nietoperzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kuballa Krwawy rytuał 07.01.09, 15:01 ca za idiotyczny rytual wszystkie religie maja jakies durne rytualy mniej lub bardziej barbarzynskie powinnismy odejsc od religi jakichkolwiek to tylko oglupia Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Krwawy rytuał 07.01.09, 17:00 mam nadzieję, że się kilka tych zwierząt zabije. Będzie mniej ścierwa na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosario6 Krwawy rytuał 07.01.09, 18:20 Większość facetów rozwija się do 7 roku życia. Później już tylko rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Każdy pisze że to "barbarzyńskie". 11.01.09, 12:45 Ale co w tym gorszego od np. dzielenia się opłatkiem? Jak już pisałem - nie ma czegoś takiego jak "prymitywny obyczaj". Odpowiedz Link Zgłoś