Dodaj do ulubionych

Awaria systemu Inteligo BKO BP

07.02.09, 22:54
...no i najlepiej niech się powiesi z tego powodu, nie ma większych problemów,
awaria to awaria. Tu taliby zabiły Polaka, a tu histeryczka nie może za
majtki w geszefcie zapłacić albo za pizze. Otwórz okno i wyskocz bo raban nie
przyzwoity czynisz, albo siądź na d... i czekaj aż ci mamona spłynie z konta.
Obserwuj wątek
    • megmegic Awaria systemu Inteligo BKO BP 07.02.09, 23:00
      co to za bank BKO BP?;)
      ale iPKO działa:)
    • katmoso Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 07.02.09, 23:07
      podobną sytuację miałam dwa miesiące temu. poszłam na zakupy, karta
      nie działała, bankomat PKO BP wyrzucał ją, dopiero bankomat Euronetu
      poinformował mnie, że serwis jest czasowo niedostepny. z zakupów
      nici. strona internetowa nie informowała o żadnej awarii.
      dwa dni potem zadzwoniłam do Inteligo z pytaniem, o co chodzi.
      okazało się, że była to "15-minutowa" awaria systemu. nie usłyszałam
      słowa przepraszam. takie rzeczy się zdarzają, ale dlaczego mam się
      zastanawiać, czy będę miała dostęp do swoich pieniędzy. z konta w
      inteligo jestem generalnie zadowolona, tylko chyba założę drugie w
      innym banku na wszelki wypadek.
      • karson11 Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 07.02.09, 23:18
        Tak się składa że Inteligo jest najmniej awaryjnym bankiem z pośród obecnych na
        rynku, nie przez przypadek zajmuje 1 miejsca. No ale wiadomo system, to system
        czasem też musi mieć awarie.
        • 33qq Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 11:29
          Ja w Nordea Solo w ciągu 6 lat miałem tylko raz sytuację, że nie mogłem zrobić
          przelewu, czyżby PKO Inteligo było lepsze?
          • prawdziwy.jonek Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 19:58
            33qq napisał:

> Ja w Nordea Solo w ciągu 6 lat miałem tylko raz sytuację, że nie mogłem zrobić
            > przelewu, czyżby PKO Inteligo było lepsze?

zaj......scie ino jeszcze sie pochwal ile tych przelewow robisz w miesiacu?
            jeden, dwa?
        • swan_ganz Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 12:30

> Ale jesteś biedny. To sprawdź sobie statystyki, kto procentowo
          > powoduje więcej poważnych wypadków.

nieprawda; mam konto w BGŻ-cie od dobrych 10 lat i nigdy jeszcze nie
          miałem z nimi kłopotów a korzystem z usług tego banku dość
          intenyswnie również i w necie. Sama więc teraz widzisz, że twoja
          teoria dotycząca awaryjności systemów bankowych właśnie poszła
          się ... kochać :-)
          • starod Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 12:41
            swan_ganz napisał:

>
            > > Ale jesteś biedny. To sprawdź sobie statystyki, kto procentowo
            > > powoduje więcej poważnych wypadków.
            >
            > nieprawda; mam konto w BGŻ-cie od dobrych 10 lat i nigdy jeszcze
            nie
            > miałem z nimi kłopotów a korzystem z usług tego banku dość
            > intenyswnie również i w necie. Sama więc teraz widzisz, że twoja
            > teoria dotycząca awaryjności systemów bankowych właśnie poszła
            > się ... kochać :-)
            Być może to co piszesz to prawda, ale BGŻ jest bankiem niszowym,
            głównie dla buraków i niegramotnych (98%) PiSuarów takich jak ty. W
            porównaniu z innymi bankami ma śladowe ilości klientów i w związku z
            tym musi pilnować by i oni go nie zostawili.
            • swan_ganz Starod czy ty czytasz czasem to co piszesz? 08.02.09, 17:03

> Być może to co piszesz to prawda, ale BGŻ jest bankiem niszowym,
              > głównie dla buraków i niegramotnych (98%)

a piszesz dla mnie rzeczy nowe.... To ty już banki sobie podzieliłeś
              pod kątem preferencji politycznych? :-)
              W takim razie czekam na wykład dot; preferencji przeciętnego wyborcy
              PO jakim ten kieruje się przy wyborze banku.... Innymi słowy; gdzie
              trzymają pieniądze ludzie tak wykształceni i bystrzy jak ty?
              I dlaczegu uważasz, że liczba matołów tobie podobnych mających konto
              w jakimś banku powinna być wskazówką przy wyborze banku dla samego
              siebie?
              Pytanie dodatkowe kretynie jeden; w jakim kolorze noszą skarpetki
              wyborcy PO a w jakim z koleji kupują samochody? Wiesz pytam bo też
              bym chciał uchodzić za takiego bystrego faceta jak ty :-)
    • monka.misia Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO BP 07.02.09, 23:10
      codziennie krytykuje jedyny polski bank.

A swoją drogą, rację ma Jarek Kaczyński, że nie posiada konta!
      Jakim prawem banki dysponują nie swoimi pieniędzmi! ciągle jakieś awarie i brak dostępu do gotówki- zwłaszcza te z obcym kapitałem.
      • karson11 Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 07.02.09, 23:17
        Przecierz to proste ze systemy czasem ulegają awarii, dlatego trzeba miec dwa
        konta na wszelki wypadek. Z doświadczenia wiem ze Inteligo jest najmniej
        awaryjnym serwisem.
        • guru133 Zgadzam się z Tobą, ale przecież nie przecierz, 07.02.09, 23:48
          tylko przecież:)
          • karson11 Re: Zgadzam się z Tobą, ale przecież nie przecier 07.02.09, 23:58
            No tak mój błąd :)
        • jamesonwhiskey Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 01:59
          >Przecierz to proste ze systemy czasem ulegają awarii,

mnie w zasadzie nie interesuja awarie, mam miec tylko dostep do moch pieniedzy
          a to ze nie maja drugiego systemu zapasowego to juz jest amatorka
          • wj_2000 Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 08:50
            jamesonwhiskey napisał:

> mnie w zasadzie nie interesuja awarie, mam miec tylko dostep
            > do moch pieniedzy
            >
            Mam dobrą radę. Weź się i powieś!
            • lukciu Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 09:20
              cóż za argument, "solidny" głos w rzeczowej dyskusji.
          • himo666 Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 11:09
            Widać, że się pan nie zna na rzeczy ale przecież pierdoły każdy może napisać.
            Tzw. "system" to po prostu serwery z postawionymi odpowiednimi aplikacjami które
            działają lub w tym przypadku mają chwilowy zwis (na przykład z powodu zbyt dużej
            ilości zapytań lub problemów z serwerem). Koszt utrzymania takiego serwera jest
            dosyć wyskoki. A trzymanie drugiego serwera(przyjmijmy umownie, że pko ma jeden
            serwer obsługujący inteligo a drugi byłby jakby backupem tego pierwszego) wiążę
            się z kolejnymi kosztami których bank nie chce ponosić bo "może się zepsuć w
            każdej chwili". I nie jest to amatorka (jeżeli już to amatorszczyzna) tylko
            zwykłe cięcie kosztów utrzymania tej aplikacji
            • jamesonwhiskey Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 16:59
              > Widać, że się pan nie zna na rzeczy ale przecież pierdoły każdy może napisać.

nie skomentuje bo nawet mi sie nie chce

to co mnie dziwi to akceptacja takiej nieudolnosci
              bo sie zepsul system bo cos tam
              z takim podejsciem bedziecie mieli syf w tym kraju na maxa i nigdy z niego nie
              wyjdziecie
              powod jest prosty klient ma byc zadowolony z uslugi
              po takich wpadkach normalny klient zabiera swoje pieniadze z tego gownianego
              banku ktory nie moze sobie poradzic z obsluga i przenosi sie do innego gowniany
              bank upada mamy poprawe jakosci obslugi

wiążę
              > się z kolejnymi kosztami których bank nie chce ponosić bo "może się zepsuć w
              > każdej chwili". I nie jest to amatorka (jeżeli już to amatorszczyzna) tylko
              > zwykłe cięcie kosztów utrzymania tej aplikacji

myslalem za inteligo to bank internetowy ktorego model biznesowy polega na
              obsludze klienta online wiec jakie ciecie kosztow
              system zapewniajacy ciagla obsluge to raczej oczywista oczywistosc
            • asmok6 Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 20:29
              himo666 napisał:

> Koszt utrzymania takiego serwera jest
              > dosyć wyskoki. A trzymanie drugiego serwera(przyjmijmy umownie, że pko ma jeden
              > serwer obsługujący inteligo a drugi byłby jakby backupem tego pierwszego) wiążę
              > się z kolejnymi kosztami których bank nie chce ponosić bo "może się zepsuć w
              > każdej chwili".

No i skoro nie chce to w zamian musi się liczyć z tym że będzie miał zszarganą
              opinię.

I nie jest to amatorka (jeżeli już to amatorszczyzna) tylko
              > zwykłe cięcie kosztów utrzymania tej aplikacji

Ależ to jest właśnie amatorszczyzna. Takie cięcie kosztów to można robić w
              systemie informatycznym warzywniaka a nie banku. Bank ma przede wszystkim
              działać a nie informować przez dobę że "jeszcze 10 minut".
          • black-emissary Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 16:34
            Amatorka to jest Twoja wypowiedź.
            Nie wszystko ta się zdublować.
            • jamesonwhiskey Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 16:42
              > Amatorka to jest Twoja wypowiedź.
              > Nie wszystko ta się zdublować.

a co w tym takiego trudnego ??
      • marsjaninzwenusa Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 07.02.09, 23:32
        Jarek nie ma konta, ale ma jego mamusia. Być może jest zbyt
        ograniczony aby korzystać z bankomatu, albo płacić kartą.
        • koloratura1 Re: Wybiórczej nie podoba się polski kapitał PKO 08.02.09, 10:24
          marsjaninzwenusa napisał:

> Jarek nie ma konta,

...ale ma kota!
      • sandino Jakim prawem? Prawem bankowym. Poza tym nikt nie 07.02.09, 23:46
        każe nikomu mieć konta. No może pracodawca.

Pedał nie ma konta, bo jeszcze nie skalał się pracą i nie było mu dane wziąć
        wypłatę na cały miesiąc a następnie ją stracić będąc okradzionym lub napadniętym.

Co do banków - właśnie ten polski (złodziejski) bank ma często awarie. A taki
        np. masoński ING nie ma. Więc jesteś znów w błędzie.

Dlaczego się psuje i okrada w PKO BP ? Przecież ksiądz poświęcił ...
        Aha ! Z tego co wiem to PKO BP to nie jedyny polski bank. Są jeszcze
        spółdzielcze. Też polskie.

Mniej radia co ma ryja a więcej myślenia. O ile rozumiesz o czym mówię.

monka.misia napisała:

> codziennie krytykuje jedyny polski bank.
        >
        > A swoją drogą, rację ma Jarek Kaczyński, że nie posiada konta!
        > Jakim prawem banki dysponują nie swoimi pieniędzmi! ciągle jakieś awarie i brak
        > dostępu do gotówki- zwłaszcza te z obcym kapitałem.
        • guru133 Współczuję Ci że jeszcze nie skalałes się pracą, 07.02.09, 23:52
          nie było Ci dane wziąć wypłaty za cały miesiąc i że nie masz konta:(
          • lukciu Yyyyy guru po czym wnosisz?? 08.02.09, 08:27
    • brzoza Awaria systemu Inteligo PKO BP 07.02.09, 23:31
      Nie bardzo rozumiem - było po godzinie 19. kiedy zrobiłam w sklepie zakupy i
      zapłaciłam karta, a dwie godziny później bez żadnego problemu zalogowałam się
      w inteligo. Może awaria dotyczyła tylko tych z numerami parzystymi, albo
      jakimś przedziale wiekowym, albo...
      W każdym razie - działa!
      Czego też wszystkim życzę:-)
      • starod Re: Awaria systemu Inteligo PKO BP 08.02.09, 12:47
        brzoza napisała:

> Nie bardzo rozumiem - było po godzinie 19. kiedy zrobiłam w
        sklepie zakupy i
        > zapłaciłam karta, a dwie godziny później bez żadnego problemu
        zalogowałam się
        > w inteligo. Może awaria dotyczyła tylko tych z numerami
        parzystymi, albo
        > jakimś przedziale wiekowym, albo...
        > W każdym razie - działa!
        > Czego też wszystkim życzę:-)
        A może ci narzekacze to zwykłe pisiorki i wkładały kartę nie tam
        gdie należy????????
    • smuteczek2 Awaria systemu Inteligo PKO BP 07.02.09, 23:37
      Drogim Paniom blondynkom pokroju Joanny i Iwony polecam lekturę regulaminu
      prowadzenia konta Inteligo i świadczenia usług bankowości elektronicznej. A
      'Wybiórczej' polecam zapoznanie się z nomenklaturą nazewnictwa podmiotów
      należących do Grupy Kapitałowej PKO BP.
      O i tyle.
      • cest.l.a.vie Smuteczek jak zwykle po prostu na dziennikarzy... 08.02.09, 00:54
        Punktem honoru jest dla smuteczka2 zjechac Gazetę - nie ważne z jakiego powodu
        (choć tu dla dywersji chyba;) Można też ponarzekać na blondynki. Tymczasem
        normalny człowiek wróci do faktów - ludzie nie mieli dostępu do swoich pieniędzy
        w najbardziej "ruchliwy" dzień tygodnia. To jest clue tej informacji, a próby
        odwracania od niej uwagi są żałosne. Pewnie na forum działa skuteczna ekipa PR
        Inteligo i dba o to, żeby z ludzi poszkodowanych zrobić głupie blondynki i w
        ogólnie marudy jakieś. Ostatecznie bank niczemu nie może być winien.

Awarie może się zdarzają, ale niektórym JAKOŚ częściej ;) Dlatego nie będę miał
        nigdy konta w PKO/Inteligo i nie będę miał kart VISA. W innym banku nie miałem
        kłopotów od 1993 - podobnie jak z Mastercard. Jeżeli ktoś chce utknąć bez
        gotówki, nie mogąc zapłacić za cokolwiek - ostatecznie mieć zepsuty dzień, może
        fajną randkę, to niech dalej uważa, że najbardziej winni są dziennikarze i
        posiada konto w Inteligo. Ja się trzymam od nich z daleka.
        • wj_2000 Re: Smuteczek jak zwykle po prostu na dziennikarz 08.02.09, 08:59
          cest.l.a.vie napisała:
          > W innym banku nie miałem
          > kłopotów od 1993

Cóż za gó...a.ny argument! Ty jesteś "reprezentatywną próbką"?
          A ja Ci powiem, że ani w PKO BP, ani później w jej agendzie "Inteligo" nie
          miałem NIGDY kłopotów od 1973 roku.
          Jak na ironię akurat wczoraj o 18:17:40 płaciłem kartą Inteligo w sklepie
          "IMPERIALIS" Al. KEN 98 - możesz tam pójść i sprawdzić - kupując dla wnuka
          jakieś akcesoria do jego gry. I nie było cienia problemu.
          Argumentem może być profesjonalna statystyka awaryjności, a nie pojedyncze
          przypadki NAGŁAŚNIANE, albo i NIE. Możliwości manipulacyjne gazet są olbrzymie.
          • lukciu Re: Smuteczek jak zwykle po prostu na dziennikarz 08.02.09, 09:19
            Co za gó...ny argument!! Ty zapłaciłeś a setki osób nie. Reprezentatywną próbką
            jest ta większa część która nie ma dostępu (do dzisiaj) do swoich pieniędzy.
            Masz jakieś namiary na profesjonalną statystykę i ranking awaryjności?? Z chęcią
            poczytam.
            • super_maupa Re: Smuteczek jak zwykle po prostu na dziennikarz 08.02.09, 11:41
              > Ty zapłaciłeś a setki osób nie. Reprezentatywną próbką
              > jest ta większa część która nie ma dostępu (do dzisiaj) do swoich pieniędzy.

A skąd wiesz, że to większa część klientów nie ma dostępu do konta? Z tych kilku
              nagłośnionych przypadków? Awarie się zdarzają zawsze i wszędzie i nie ma co z
              tego powodu robić afery. Ci co piszą, że od iluś tam lat w ich banku nie było
              problemów po prostu na nie nie trafili i tyle. Tak samo jak części klientów PKO
              nie zauważyła wczorajszych i dzisiejszych problemów tego banku.
            • dorsai68 Re: Smuteczek jak zwykle po prostu na dziennikarz 08.02.09, 14:19
              Jestem posiadaczem konta Intelig dla firm i osobisego.
              Wczoraj, pomiędzy godziną 10 a 12 przygoowywałem przelewy pensji dla pracowników, ZUS i podatków. Później robiłem również zakupy, płacąc za nie kartą Inteligo.
              Wiedczorem przypomniałem sobie o jeszcze jednym przelewie, więc wszedłem na konto i przygotowałem płatność.
              BEZ ŻADNYCH PROBLEMÓW.
        • p26 Re: Smuteczek jak zwykle po prostu na dziennikarz 08.02.09, 11:30
          "Tymczasem normalny człowiek wróci do faktów - ludzie nie mieli dostępu do swoich pieniędzy w najbardziej "ruchliwy" dzień tygodnia"
          i
          " Awarie może się zdarzają"

No norlanie palant - awaria jak awaria, ciężko żeby ją zaplanowac. No chyba, że cest.l.a.vie chciałby aby awarie były zaplanowane :-)

Poza tym faktycznie trzeba być blondyką (baaardzo głupią) aby wszystkie pieniądze trzymać na jednym rachunku z jedną kartą w jednym banku.

Co co Visy -ja od 10 lat mam/miałem karty Visy i też nei miałem żadnych problemów
    • sandino Co ta rozciamkana klienta z Alertu24 bredzi ? 07.02.09, 23:38
      Co ma do awarii XXI wiek, sobotni wieczór i jej wcześniejszy okres? AWARIA
      jest zdarzeniem niespodziewanym. I pomimo jej ciamkania i kwękania, że ona
      oczekuje i wymaga to takie sytuacje będą mieć miejsce.

O czym miał bank uprzedzić? Że będzie awaria? Bankomat jej powiedział
      pokazując wała.

Inną sprawa, że jeśli takie przestoje są zbyt częste to może warto pomyśleć o
      zmianie banku?
      • cest.l.a.vie Re: Co ta rozciamkana klienta z Alertu24 bredzi ? 08.02.09, 00:58
        sandino napisał:

> Co ma do awarii XXI wiek, sobotni wieczór i jej wcześniejszy okres? AWARIA
        > jest zdarzeniem niespodziewanym. I pomimo jej ciamkania i kwękania, że ona
        > oczekuje i wymaga to takie sytuacje będą mieć miejsce.

XXI wiek ma to, że zdobycze techniki i ciężka praca ludzi pozwalają dbać, żeby
        takich awarii nie było. Widać w Inteligo ktoś się lenił ...
        Sytuacje niespodziewane zdarzają się rzadziej tym lepszym i MOŻNA im zapobiegać.
        • starod Re: Co ta rozciamkana klienta z Alertu24 bredzi ? 08.02.09, 13:00
          cest.l.a.vie napisała:

> sandino napisał:
          >
          > > Co ma do awarii XXI wiek, sobotni wieczór i jej wcześniejszy
          okres? AWARI
          > A
          > > jest zdarzeniem niespodziewanym. I pomimo jej ciamkania i
          kwękania, że on
          > a
          > > oczekuje i wymaga to takie sytuacje będą mieć miejsce.
          >
          > XXI wiek ma to, że zdobycze techniki i ciężka praca ludzi
          pozwalają dbać, żeby
          > takich awarii nie było. Widać w Inteligo ktoś się lenił ...
          > Sytuacje niespodziewane zdarzają się rzadziej tym lepszym i MOŻNA
          im zapobiegać
          > .
          PKO BP do lepszych nie należy i nigdy nie należał, będąc dziesiątki
          lat monopolistą nie nauczył się dbać o klientow. Szkoda że Kazio nie
          został prezesem, wart by był Pac pałaca. Może po sprywatyzowaniu
          tego banku i pozbawieniu polityków wpływu na jego działanie byłoby
          lepiej???????
      • asmok6 Re: Co ta rozciamkana klienta z Alertu24 bredzi ? 08.02.09, 20:12
        sandino napisał:

> Co ma do awarii XXI wiek, sobotni wieczór i jej wcześniejszy okres? AWARIA
        > jest zdarzeniem niespodziewanym. I pomimo jej ciamkania i kwękania, że ona
        > oczekuje i wymaga to takie sytuacje będą mieć miejsce.

A to dziwne że w innych bankach takie sytuacje nie mają miejsca. Inne banki mają
        planowane przerwy konserwacyjne i nieplanowane awarie systemu. Ale tylko
        inteligo ma "przerwy techniczne" do których nie chce się przyznać.

>
        > O czym miał bank uprzedzić? Że będzie awaria? Bankomat jej powiedział
        > pokazując wała.

Choćby o tym że będzie trwała. Bo infolinia uparcie twierdziła że żadnej awarii
        nie ma, jest tylko przerwa techniczna i że już za momencik system zadziała. Ktoś
        kto uwierzył mógł spędzić godzinkę przy kasie sklepu czekając na to "już".

• ecicha-3 Awaria systemu Inteligo PKO BP 07.02.09, 23:38
      Mam konto,ale najbardziej lubie miec pieniadze w szufladzie.Nie
      korzystam z debetow,tak jak wy,wiec w zasadzie mi konto
      niepotrzebne,ale musze je miec,z innych wzgledow,po to zeby nieraz
      podac numer.
    • wielka_zyrafa Awaria systemu Inteligo PKO BP 07.02.09, 23:41
      szanowny Panie Dziennikarzu,
      po raz kolejny w ostatnim czasie - szczyt precyzji dziennikarskiej.
      ewidentna wpadka ze strony PKO BP, nie pierwsza i nie ostatnia ale litości -
      kolejny, czyli który, w ostatnim czasie - jakim ?
      jako czytelnik chcę to wiedzieć !
    • wielka_zyrafa Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 07.02.09, 23:42
      brawo za przytomność i podejście do tematu,
      szkoda, że analogicznego nie mają dziennikarze szanownej gazety.pl
    • guru133 Akurat w tym przypadku to że trzymasz 07.02.09, 23:45
      oszczędności w skarpecie, zadziałało na twoją korzyść.
    • carpaccio4 to chyba polski bank 08.02.09, 00:06
      więc nie powinno to nikogo dziwić. tusk też jest polski, premier polski. a że
      niektórzy mówią, że rudy? to zawistnicy.
      • janusz114 Re: to chyba polski bank 08.02.09, 11:38
        carpaccio4 napisał:

> więc nie powinno to nikogo dziwić. tusk też jest polski, premier
        polski. a że
        > niektórzy mówią, że rudy? to zawistnicy.

Ojciec Tadeusz rozkazał kaczyńskim nieatakowanie przeciwników,pardon
        konkurentów politycznych. Nie dotarło to do ciebie, z centrali PiS-u
        ?

• co.ty.powiesz Blondynka? 08.02.09, 00:11
      To że jakaś blondynka mentalna robi raban, bo jogurtu nie mogła kupić, to można
      jakoś zrozumieć. Ale że GW podnosi jeszcze większy raban, to się trochę dziwię.
      Trzeba było jej wytłumaczyć (wielkimi, drukowanymi literami), że awarie nie są
      planowane i dlatego bank nie może wcześniej, listem poleconym oczywiście,
      uprzedzić o niej.

Inna sprawa, że trzeba być kompletną blondynką, żeby wszystkie swoje pieniądze
      trzymać w jednym miejscu, a dostęp do nich mieć przy pomocy tylko jednej karty!
      Cóż, banki są tylko po to, by zarabiać, więc nie przeprowadzają testów na
      inteligencję wśród swoich klientów, zanim dadzą im do ręki kartę bankową. A
      przydałoby się, przydało...
      • lukciu UWAGA na forum grasują PRowcy 08.02.09, 08:39
        z Inteligo!!!

Stary o czym ty gadasz?? Bank to bank i ma działać solidnie jak bank. Dlaczego
        takich awarii nie nie ma w BZWBK czy ING??? Miarą wiarygodności i solidności
        jest bezawaryjność ale też lojalność wobec klientów (poinformaowanie do kiedy
        przerwa techniczna ma miec miejsce i ewentulane przeproszenie).
        Inteligo jest do du.y!! Dzisiaj o 8:30 oczywiście nie mogę się zalogować do
        konta i żadnej informacji tudzież przeprosin na stronie głównej nie widać.

Test na poziom indywidualnego debilizmu za to przydałby sie tobie.
        • wj_2000 Re: UWAGA na forum grasują PRowcy 08.02.09, 09:07
          lukciu napisał:

> Bank to bank i ma działać solidnie jak bank. Dlaczego
          > takich awarii nie nie ma w BZWBK czy ING???

Ale była "trochę" gorsza w Lehman Brother, wasn't it?
          • lukciu Re: UWAGA na forum grasują PRowcy 08.02.09, 09:14
            Yyyy ale co ma Lehman Bros do tego że nie mogłem zapłacić kartą inteligo za
            zatankowanie auta na stacji??
            • co.ty.powiesz Re: UWAGA na forum grasują PRowcy 08.02.09, 12:24
              A może zabrakło forsy? Ja mam też _między innymi_ taką kartę i nigdy
              nie miałam żadnych problemów. Co nie znaczy oczywiście, że awarie
              (zawinione czy niezawinione, to inna sprawa) mogą się zdarzyć. Ale
              dlatego podkreśliłam _między innymi_. Bo na taką sytuację należy
              mieć inne karty, debetowe bądź kredytowe, najlepiej różnych banków.
              I na tym polega głupota zarówno blondynki, jak i dziennikarzy GW, że
              polegają tylko na jednym kawałku plastiku.
      • asmok6 Re: Blondynka? 08.02.09, 20:16
        co.ty.powiesz napisała:

> To że jakaś blondynka mentalna robi raban, bo jogurtu nie mogła kupić, to można
        > jakoś zrozumieć. Ale że GW podnosi jeszcze większy raban, to się trochę dziwię.
        > Trzeba było jej wytłumaczyć (wielkimi, drukowanymi literami), że awarie nie są
        > planowane i dlatego bank nie może wcześniej, listem poleconym oczywiście,
        > uprzedzić o niej.

Ale może poinformować o trwającej awarii gdy się do banku dzwoni. Tymczasem
        chyba wszyscy pracownicy dostali prikaz - zapierać się w żywe oczy i zwalać na
        wadliwe karty, wadliwe terminale i co tylko się da żeby nie przyznać że mamy
        awarię. I w dupie mamy klientów którzy będą dzięki naszym wyjaśnieniom krążyli
        między bankomatami i kombinowali w nieskończoność przy terminalach płatniczych
        zamiast poinformowani o awarii spokojnie pójść do domów i poczekać.

• co.ty.powiesz Re: Blondynka? 08.02.09, 23:45
          asmok6 napisał:

> Ale może poinformować o trwającej awarii gdy się do banku dzwoni.

W sobotę wieczorem? Znajdź mi taki bank w Europie, który o tej porze ucina sobie
          pogawędki na temat tego, że komuś wyrzuca kartę... W bankach umieją liczyć
          pieniądze i jeśli o tej porze ktoś odbiera telefon, to albo nocny stróż, albo
          studenci w call center, którzy umieją odpowiedzieć tylko na takie pytania, które
          mają wydrukowane w podręczniku.
    • kato28 Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 01:31
      Ta Iwona i Joanna to chyba jakieś kretynki. Jak się człowiek zdaje
      na technikę to musi mieć świadomość że może go ona kiedyś zawieść.
      Całe szczęscie dzieje się to niezwykle rzadko.
    • mikronezja Mądry człowiek nosi zawsze 200-300 zł gotówką 08.02.09, 06:58
      aby nie mieć problemów przy zapłacie za mniejsze sprawunki, właśnie
      uwzględniając to, że wszelkie urządzenia techniczne są zawodne i
      czasami się psują (zwykle w niedogodnej dla nas porze -> patrz prawa
      Murphy'ego)
      • khang Re: Mądry człowiek nosi zawsze 200-300 zł gotówką 08.02.09, 12:22

200-300 zł na "drobne wydatki"???
        Max kwota którą noszę to 50zł. Dokładnie po to mam konto i karty do
        niego, i po to płącę mojemu bankowi żebym mógł ich zawsze i
        bezproblemu używać, i nie musiał gotówki przy sobie nosić.
        Bank mi żadnej łaski nie robi. To nie ja mam byc przygotowany na
        awarie, tylko on - dając mi dostęp do moich pieniędzy.
        Gdyby w moim sie cos takiego zdarzyło, dzien awarii bylby ostatnim w
        którym miałbym cos z takim "bankiem" wspolnego...
    • rysiek3561 Awaria systemu Inteligo PKO BP 08.02.09, 07:33
      Awarie zdarzały się i będą zdarzać.Nie należy wyłącznie polegać na kartach kredytowych.Po prostu należy mieć przy sobie pewną część gotówki i problem rozwiązany.
      • billy.the.kid Re: Awaria systemu Inteligo PKO BP 08.02.09, 07:58
        łojezuniu-1327zł50gr pensji i trzymam w trzech bankach i mam 5 kart płatnioczych
        i dwie kredytowe.
        dostęp do MOICH PIENIĘDZY- jak to po amerykansku brzmi.

tylko kretyni nie noszą drobniaków kieszeni.
    • konrad.ludwik02 Nieładnie - "kocigulasz"! Skąd niby wiesz, że ... 08.02.09, 08:14
      Nieładnie - "kocigulasz"! Skąd niby wiesz, że "o matki" w tej
      sprawie tylko chodziło?
      System, jeżeli chce być konkurencyjny, ma działać bezbłędnie,
      posiadać podstawowe elementy zduplikowane, a awarie mogą wystąpić
      tylko zupełnie wyjątkowo, np. w przypadkach wystąpienia
      tzw. "wyższej siły".
      O ile wiem, ani trzęsienie ziemi, ani powodzi, ani nawet upadku
      meteorytu na Bank PKO nie miał miejsca!
      Nie mieszajmy też do tego sprawy zabicia Polaka przez talibskich
      bandytów, każdy kto się wybiera do ich strefy wpływów, bierze na
      siebie ryzyko z tym związane i ma dosyć czasu rozwazyć wszystkie za
      (duże pieniądze!) i przeciw (utratę życia z ręki ludzi nie
      uznających norm świata cywilizowanego!)
    • kernow7 Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 08:30
      a ja nadal nie mogę się zalogować do swojego konta. a podobno od północy już działa...
    • lukciu Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 08:32
      kocigulasz czy ty masz coś z głową?? Stary tak sie składa że nie miałem dostępu
      do swoich pieniędzy w najmniej oczekiwanym momencie-po zatankowaniu pełnego baku
      paliwa. W kasie wyszedłem na idiotę. Ty za to robisz idiotę z siebie na forum
      publicznym i to jest też przykre. Inteligo jest ostatnio bardzo awaryjne.
      • komorka.purkinijego Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 08:52
        Chłopcze, to Ty robisz z siebie idiotę oświadczając całemu światu, że trzymasz
        pieniądze na jednym koncie i na dodatek nie nosisz drobnej gotówki ze sobą.
        Trzeba nie mieć kompletnie wyobraźni, żeby się nie przygotować na nietypowe
        sytuacje.
        Błagam Was ludzie, nie użalajcie się już nad sobą i swoimi kretyńskimi
        przypadkami braku wyobraźni.
        --
        "Wszyscy ludzie, którzy naprawdę wierzą w siebie znajdują się w domach
        wariatów." (Chesterton)
        • lukciu Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 09:12
          Chłopcze ale o czym my tu mówimy. Zalałem autko do pełna + drobne zakupy na
          stacji chciałem zrobić a tu zonk. Wskakujesz na mnie że nie mam ze sobą
          pieniędzy. Oczywiscie, że k...a nie mam, mam kilkadziesiąt złoty które i tak nie
          wystarczy. Żeby człowiek wiedział że się przewróci to by nie wstawał.

A bank jest jak d...a od srania żeby mi te pieniądze które co miesiąc wpłaca
          pracodwaca wydać. Jeżeli bank nie wyda to znaczy że coś jest z nim nie tak.
          Jeżeli nie wyda ileś tam razy w roku to znaczy że tym bardziej coś jest z nim
          nie tak. Jeżeli ma w d..ie klientów nie informując oficjalnie o usterce tudzież
          przepraszając (usterka trwa da dzisiaj) to po stokroć jest coś z tym bankiem nie
          tak.

Twój patent z drobnymi zwyczajnie nie działa. No tak powinieiem założyć sobie
          kilka kont to tej mojej wypłaty (mea culpa) co i tak nie zmienia faktu że bank
          dał ciała i warto nagłośnić sprawę żeby ludzie omijali inteligo.
          • p26 Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 11:36
            chłopie warto mieć 2 róże karty 2 różnych banków...
            D O T A R Ł O ????? prościej już nie potrafimy!!!!
            • khang Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 12:11
              Dotarło że jestecie obaj kompletnymi debilami.
              Warto miec 2 karty 2 różnych banków, buhahaha
              Zamówcie sobie 2gie mózgi na wypadki takie jak te gdy 1szy
              wysiądzie...
              Jestem fanem prostych rozwiazań wiec przyjmij te:
              1 karta 1 banku ale za to porządnego, a nie produkt bankopodobny.
              I co to wogóle jest POKBP? Jakiś postkomunistyczny relikt; jak
              ogladam ich niektóre placówki to wydaje mi sie ze PRL jeszcze nie
              dokońca minął.
              Lukciu, solidnych banków nie brakuje...
              • p26 Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 21:43
                Jesteś kolejnym naiwniakiem który dał sobie zrobić wodę z mózgu. Co to znaczy w
                ogóle solidny bank? Jak się system posypie to ci marka ani etykietka żadnego
                "solidnego" banku nie pomoże. A to się może zdarzyć w każdym banku. Nie ufałbym
                specom którzy zapewniają te ten akurat system stoi i będzie stał bo to "nasz".

last but not least - jak dla ciebie 2 karty 2 różnych banków to zbyt
                skomplikowane rozwiązanie to współczuję "fanie prostych rozwiązań". świadczy to
                źle o tobie.
        • asmok6 Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 08.02.09, 20:21
          komorka.purkinijego napisał:

> Chłopcze, to Ty robisz z siebie idiotę oświadczając całemu światu, że trzymasz
          > pieniądze na jednym koncie i na dodatek nie nosisz drobnej gotówki ze sobą.
          > Trzeba nie mieć kompletnie wyobraźni, żeby się nie przygotować na nietypowe
          > sytuacje.

Co ty pieprzysz? Jakie przygotować? Po to mam konto żeby na nim trzymać
          pieniądze a obowiązkiem banku jest zrealizować wypłatę.
          Tymczasem już ponad dobę nie można się zalogować na konto. To ma być "nietypowa
          sytuacja"? Bomba atomowa im spadła na siedzibę czy co? Ja rozumiem awarię ale to
          już jest permamentny brak działania a nie chwilowa awaria.

• kocigulasz Re: Awaria systemu Inteligo BKO BP 27.02.09, 10:17
        no fakt przesadziłem
    • kitikitik Karty i konta internetowe, to dno! 08.02.09, 09:00
      Nikt mnie nie namówi już na żadną kartę i na żadne konta internetowe. To są
      systemy niedopracowane i niebezpieczne. Wystarczy prześledzić ostatnie
      informacje z tej tematyki. Zawsze znajdzie się inteligentniejsze, logiczne
      rozwiązanie, które kładzie na kolana wszystkie poprzednie i całe systemu muszą
      padać na kolana i przyznawać, że są bezwartościowymi bublami. Wystarczy wskazać
      na bubel - vista.
    • aautobusy Awaria systemu Inteligo PKO BP 08.02.09, 09:06
      Akurat 'Czosnkowej gazecie' ;) nie wypada się nasmiewać z awarii, bo jak
      ostatnio zrobili mess to jeszcze pocztę czyszczę ze spamu - taka awaria była...
    • izuniunia Awaria systemu Inteligo PKO BP 08.02.09, 09:40
      Chciałam zauważyć, że jest niedziela godz. 9:40 i nadal nie mam ani
      dostępu do konta, nie mogę wypłacić kartą pieniędzy ani też nią
      zapłacić. Konsultant powiedział, żeby "czekać cierpliwie"....
    • e_vvika Awaria systemu Inteligo PKO BP 08.02.09, 10:47
      NIech Gazeta uderzy się w piersi i przyzna, że sama miała gorszą awarię kiedy
      przed kilkunastoma dniami "wyciekły" listy mailingowe biorących udział w
      ankietach. Ten fakt dziwnie został przemilczany...
    • hera9 bankomaty pko bp 08.02.09, 10:50
      czesto są nieczynne
      • paulina.galli Re: bankomaty pko bp 08.02.09, 10:59
        Wczoraj tez na mnie trafilo. Wieczorem zakupy i ... zonk przy płaceniu kartą.
        Najpierw sie zdenerwowalam ze nie mam pieniedzy na koncie , potem w bankomancie
        nie wyplacało pieniedzy, potem telefon na infolinie.

Dzis chce zrobic zakupy i nie wiem czy mam po co ruszac sie z domu (na
        nieszczescie inna karte - z innego banku pozarł mi bankomat :( i do odbioru jest
        dopiero w poniedzialek - jakis pech mnie przesladuje ...)
        Najgorsze ze kot głodny ( i zły ) ... i nie rozumie biedaczyna co to "przerwa
        techniczna"
    • 88i88 Awaria systemu Inteligo PKO BP 08.02.09, 11:05
      Juz działa. Na szczęście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka