doomsayer A ojciec?! 07.03.09, 13:41 Na niego to już ekskomuniki nie nałożyli? Gwałcenie 9-letniej dziewczynki nie jest najwyraźniej wystarczającym powodem do jej nałożenia, lecz ratowanie życia dziecka przez lekarzy i matkę najwyraźniej jest. Najwyraźniej ta banda debili nie rozumie, że ciąża mogła zagrozić i dziewczynce i jej dziecku. Gydyby wszystko poszło po myśli biskupa to sytuacja skończyłaby się na tym, że kościół byłby szczęśliwy, matka nieszczęśliwa, a dziewczynka i jej dziecko byłyby martwe. Odpowiedz Link Zgłoś
redjuliannaa Aborcja dziewięciolatki w Brazylii 07.03.09, 13:42 A ekskomunika dla gwałciciela?! Ja naprawdę jestem przeciwko aborcji, ale są wyjątkowe przypadki, takie, jak ten, w której nie można było postąpić inaczej!! Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Katolik 07.03.09, 14:38 Nie mozna? Czy kazda ludzka tragedie nalezy rozwiazywac doprowadzajac do jeszcze wiekszej tragedii? Czy cierpienie nalezy leczyc zabijaniem? Po co miliony dolarow na badania medyczne skoro zycie ludzkie jest tak tanie w Waszych oczach (Tanie? Darmowe!) Eutanazja –to glownie pragnienie tych co stracili nadzieje (nie widza perspektywy wiecznosci) sa opuszczeni przez rodzine albo-leniwych i gnusnych mieczakow. Czy liberalne ‘umilowanie wolnosci’ bierze pod uwage wolnosc dziecka ktore sie poczelo? Niektore dzieci rodza sie w 5tym miesiacu .Czy nazwiecie je tylko plodem ktory za 4 miesiace otrzyma ‘ludzki paszport’? . Gazeta Wyborcza tradycyjnie zdaje sie uwazac wiekszosc swoich czytelnikow za matolow ktorzy nie mysla bo z jedej strony rozpisuje sie entuzjastycznie o pilegrzymkach papiezy ktorych nauke oczernia na innych stronach Czlowiek jest w tym rozny od wszystkich istot m in ze posiada sumienie. Np kochajacy Cie piesek po 2 dniach glodu zdradzi cie dla kielbasy a gdybys byla obloznie chora to zaczalby Cie jesc...Czlowiek-jesli chce moze nie uciec przed bolem,glodem itp.Wiekszosc ludzi na tym portalu jednak woli 'kielbase'. (Roznica najczesciej polaga ucizliwosci ‘postu’) Dlaczego ? Nie wiem.Przyczyna moze byc egoizm ,wewnetrzne przekonanie ze czlowiek nie jest 'wazniejszy niz wiele wrobli'to powiedzial Chrystus)i wiele innych przyczyn (Twoja wizja antropologii jest skrajnie inna bo nie sadzisz by czlowiek posiada dusze niesmiertelna o ktorej zbawienie toczy sie ciagla walka.... Odpowiedz Link Zgłoś
maria-assunta Re: Katolik 07.03.09, 15:02 aikiboshinko napisał: > Nie mozna? Czy kazda ludzka tragedie nalezy rozwiazywac > doprowadzajac do jeszcze wiekszej tragedii? > Czy cierpienie nalezy leczyc zabijaniem? Po co miliony dolarow na > badania medyczne skoro zycie ludzkie jest tak tanie w Waszych oczach > (Tanie? Darmowe!) Eutanazja –to glownie pragnienie tych co stracili > nadzieje (nie widza perspektywy wiecznosci) sa opuszczeni przez > rodzine albo-leniwych i gnusnych mieczakow. > Czy liberalne ‘umilowanie wolnosci’ bierze pod uwage wolnosc > dziecka ktore sie poczelo? Niektore dzieci rodza sie w 5tym > miesiacu .Czy nazwiecie je tylko plodem ktory za 4 miesiace > otrzyma ‘ludzki paszport’? . > Gazeta Wyborcza tradycyjnie zdaje sie uwazac wiekszosc swoich > czytelnikow za matolow ktorzy nie mysla bo z jedej strony rozpisuje > sie entuzjastycznie o pilegrzymkach papiezy ktorych nauke oczernia > na innych stronach > Czlowiek jest w tym rozny od wszystkich istot m in ze posiada > sumienie. > Np kochajacy Cie piesek po 2 dniach glodu zdradzi cie dla kielbasy a > gdybys byla obloznie chora to zaczalby Cie jesc...Czlowiek-jesli > chce moze nie uciec przed bolem,glodem itp.Wiekszosc ludzi na tym > portalu jednak woli 'kielbase'. (Roznica najczesciej polaga > ucizliwosci ‘postu’) Dlaczego ? Nie wiem.Przyczyna moze byc > egoizm ,wewnetrzne przekonanie ze czlowiek nie jest 'wazniejszy niz > wiele wrobli'to powiedzial Chrystus)i wiele innych przyczyn (Twoja > wizja antropologii jest skrajnie inna bo nie sadzisz by czlowiek > posiada dusze niesmiertelna o ktorej zbawienie toczy sie ciagla > walka.... Takich jak ciebie usuwalabym bez zadnych skrupulow nawet i 15 razy, ty chyba mozgu nie masz istoto, przy az takiej tragedii 9-letniej dziewczynki, ktora nie jest o wiele wieksza od tego plodu o ktory tak walczysz. To dziecko w ogole cie nie obchodzi, nawet gdyby umarlo, co moze i tak sie zdarzy po takiej traumie, tylko nienarodzone komorki!!! Mam nadzieje, ze istnieje odrebne pieklo dla obroncow zycia w twoim stylu. I nie pie... o pieskach i kielbaskach Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Re: Katolik 07.03.09, 16:43 Zobaczymy po tamtej stronie co znacza te Twoje'nienarodzone komorki' W przeciwienstwie do Ciebie-mam nadzieje ze sie spotkamy w Niebie - gdybym tego nie chcial nigdy by mnie tam Chrystus nie przyjal.Osobiscie porozmawaisz sobie z niejednym czlowiekiem ktorego ujrzysz w calej swej pelni a ktorego los na tej ziemi naznaczonej grzechem i cierpieniem zredukowal pod wzgledem ciala do pewnej liczby komorek Odpowiedz Link Zgłoś
maria-assunta Re: Katolik 07.03.09, 17:00 aikiboshinko napisał: > Zobaczymy po tamtej stronie co znacza te Twoje'nienarodzone komorki' > W przeciwienstwie do Ciebie-mam nadzieje ze sie spotkamy w Niebie - > gdybym tego nie chcial nigdy by mnie tam Chrystus nie > przyjal.Osobiscie porozmawaisz sobie z niejednym czlowiekiem ktorego > ujrzysz w calej swej pelni a ktorego los na tej ziemi naznaczonej > grzechem i cierpieniem zredukowal pod wzgledem ciala do pewnej > liczby komorek Wiesz, ja sie tego nie boje, bo w przeciwienstwie do ciebie mam troche rozsadku. Jezeli uwazasz, ze 9-letnia, gwalcona dziewczynka "redukuje grzechem" cokolwiek, to jestes poprostu fanatykiem. Bedziesz siedzial w jednym niebie z islamistami, ktorzy w imie milosci bozej ukatrupiaja innych. Dzisiaj juz dziekuje, ze was nigdy nie zobacze, nawet, gdybym wedlug ciebie miala smazyc sie w piekle. A wy fanatycy robicie z tego Pana Boga nie geniusza i milosc, tylko despote i zadnego zemsty potwora, ktory tylko na to czeka, zeby dostac w swoje szpony te wasze glupie dusze. Zreszta takie jak twoja sobie oczywiscie ukochal, bo nawet Pan Bog ma swoich ulubiencow. Gnijcie w tym swoim gnoju swietojebliwosci. Wedlug takich jak ty, to dziewczynki tylko po to przychodza na swiat, zeby "sluzyc dziurka" no i w nastepstwie brzuchem, szczegolnie dla splesnialych niedomytych gwalcicieli. Taka jest wedlug was rola kobiety, czy jej sie to podoba, czy nie. a moze sie glupio zdziwisz po tej "drugiej stronie, bo okaze sie, ze Bog jest kobieta i moze jeszcze duzo innych faktow cie zaskoczy? Zreszta tacy jak TY najmniej mnie interesuja. Zycze ci wielu swietojebliwych wieczorow z radiem ryja Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Re: Katolik 07.03.09, 17:22 Bog nie ma wzgledu na osoby ani ulubiencow.A ty nie masz zadnego najmniejszego prawa wybierac: miedzy jednym a drugim zyciem, a co dopiero miedzy miedzy czyjms zyciem a smiercia (niezaleznie od twoich nerwowych wyzwisk) Odpowiedz Link Zgłoś
maria-assunta Re: Katolik 07.03.09, 17:40 aikiboshinko napisał: > Bog nie ma wzgledu na osoby ani ulubiencow.A ty nie masz zadnego > najmniejszego prawa wybierac: > miedzy jednym a drugim zyciem, a co dopiero miedzy miedzy czyjms > zyciem a smiercia > (niezaleznie od twoich nerwowych wyzwisk) Po pierwsze:Nie wyzywam, a juz zupelnie nie nerwowo Po drugie: Mam prawo wybierac, bo jestem dzieckiem bozym i jego czescia Po trzecie: Jezeli Bog wymyslil ten swiat, jego piekno i jednoczesnie syf, ktory tutaj panuje, to wymyslil tez aborcje ( a moze wedlug ciebie byl za glupi i tej opcji nie przewidzial?)No ale przewidzial wojny, choroby gwalcicielstwo i katastrofy "naturalne" Po czwarte: najwiekszym aborcjonista jest on sam, bo przy takiej ilosci poronien aborcje nie sa i tak nic warte. A PO PIATE: NIE PIE...BIEDAKU bo i tak nic nie pojoles, gdyby ktos zgwalcil i zaplodnil moja 9-letnia coreczke, ktora o dziwo miala jeszcze "szczescie" i zaszla w ciaze, to bym GO poprostu ZABILA a o twojej obronie zycia poczetego to mi nie pie...debilu, przykro mi, w tej chwili cie wyzywam, ale debilem faktycznie jestes. Wystaw swoja zone i swoje corki do gwalcenia i podziwiaj "zycie poczete", wtedy porozmawiamy, a moze ty z tych, ktorzy "tylko w dziurke zagladaja?"Bo chyba zadna baba by cie nie wziela Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Re: Katolik 07.03.09, 18:22 zrobie wyjatek i odpowiem : ''Mam prawo wybierac, bo jestem dzieckiem bozym i jego > czescia'' Zastanow sie co piszesz: to tak jakby powiedziec 'jestem corka rodzicow wiec mam prawo zabic' swojego brata lub siostre-analogia do 'usunietego' dziecka na temat swiata nie bede sie wymadrzal-faktem jest ze sam Bog w osobie Chrystusa wszedl w caly ten zly swiat...dobrowolnie.On sam tez powiedzial: Kazdy kto przyjmuje to jendo z moich najmniejszych- Mnie przyjmuje" Jesli masz przeklinac to nie odpowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-assunta Re: Katolik 07.03.09, 18:33 aikiboshinko napisał: > zrobie wyjatek i odpowiem : > ''Mam prawo wybierac, bo jestem dzieckiem bozym i jego > czescia'' > Zastanow sie co piszesz: to tak jakby powiedziec 'jestem corka > rodzicow wiec mam prawo zabic' swojego brata lub siostre-analogia > do 'usunietego' dziecka zabijam tylko istoty zyjace(tzn. poza organizmem istoty innej)Nikt, kto sie jeszcze nie urodzil nie jest istota zyjaca (moze nastapic np. poronienie), w przypadku osob zyjacych mowi sie o smierci > > na temat swiata nie bede sie wymadrzal-faktem jest ze sam Bog w > osobie Chrystusa wszedl w caly ten zly swiat...dobrowolnie.On sam > tez powiedzial: Kazdy kto przyjmuje to jendo z moich najmniejszych- > Mnie przyjmuje" > Jesli masz przeklinac to nie odpowiadaj. Odpowiem ci chetnie, bo co to za dziwna istota, ktora ten swiat stworzyla a potem go tak nienawidzi i zada POKUTY>- ZA CO? Ja tez urodzilam moje dzieci i nigdy ich nie zabije, ale ja nie jestem bogiem, nie pie...czlowieczku... Odpowiedz Link Zgłoś
maria-assunta Re: Katolik 07.03.09, 18:44 > aikiboshinko napisał: > > > na temat swiata nie bede sie wymadrzal-faktem jest ze sam Bog w > > osobie Chrystusa wszedl w caly ten zly swiat...dobrowolnie.On sam > > tez powiedzial: Kazdy kto przyjmuje to jendo z moich najmniejszych- > > Mnie przyjmuje" > > Jesli masz przeklinac to nie odpowiadaj. Dziwne, na lekcjach religii uczylam sie, ze Jesus jest synem bozym ale jeszcze nigdy nie slyszalam, ze to sam PAN BOG wszedl w ten swiat: no wiec jak to bylo, to on sam zaplodnil Maryje po to, zeby sie na tej dziadowskiej ziemi urodzic, nie pojmuje, nie mogl przyjsc ot tak, w koncu jest Bogiem, czy ty moze paliles trawke dyskutancie? Pomodle sie za ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Re: Katolik 08.03.09, 15:38 zabijam tylko istoty zyjace(tzn. poza organizmem istoty innej)Nikt, kto sie jeszcze nie urodzil nie jest istota zyjaca (moze nastapic np. poronienie), w przypadku osob zyjacych mowi sie o smierci' Ciekawe jak mozna zakwalifikowac tzw aborcje przez czesciowe urodzenie (serdecznie popierana np przez Obame) W czasie porodu wystaje juz glowka dziecka w ktora wstrzykuje sie trucizne...) Wiec jak to jest -glowa na zwnatrz to juz czlowiek reszta jeszcze nie.A gdyby tak wystawaly najpierw nozki-to wtedy jak? Tez jaka trucizne.Bo same nozki to jeszcze nie czlowiek A gdyby udalo sie 'zaszyc' z powrotem wczesnaka'to znowu bylby tylko kupa komorek? Dla ciebie magicznym wyznacznikiem zycia-nie zycia jest tylko skora i sciana macicy. Poczytaj troche o psychologi w iweku prenatalnym.To nie jest nauka o psychologii komorek..... > Odpowiedz Link Zgłoś
maria-assunta Re: Katolik 08.03.09, 17:09 aikiboshinko napisał: >> > Poczytaj troche o psychologi w iweku prenatalnym.To nie jest nauka o > psychologii komorek..... Mnie te twoje dobre rady tyle interesuja co snieg z zeszlego roku. Jestes poprostu fajnym gosciem, pelnym milosci i wyrozumienia! Poducz sie tylko jeszcze troche z religii bo najwyrazniej i o niej masz pojecie mgliste a tytulujesz sie katolikiem. Niech ta twoja sekta otworzy wreszcie ogrody Watykanu dla biednych i umierajacych z glodu dzieci to bedziemy wtedy rozmawiac dalej. Powinienes do tego austriackiego Fritzla kartki swiateczne wysylac, bo zobacz jaki dobry czlowiek, zadbal o to, zeby wlasna corka tyle dzieci mu urodzila, tylko jedno wrzucil do pieca. A postapil logicznie, zeby baba nie probowala podskoczyc, zamknal w piwnicy i juz. Najwazniejsze, ze > > Odpowiedz Link Zgłoś
maria-assunta Re: Katolik 08.03.09, 17:19 maria-assunta napisała: > aikiboshinko napisał: > > >> > > Poczytaj troche o psychologi w iweku prenatalnym.To nie jest nauka > o > > psychologii komorek..... > > Mnie te twoje dobre rady tyle interesuja co snieg z zeszlego roku. > Jestes poprostu fajnym gosciem, pelnym milosci i wyrozumienia! > Poducz sie tylko jeszcze troche z religii bo najwyrazniej i o niej > masz pojecie mgliste a tytulujesz sie katolikiem. > Niech ta twoja sekta otworzy wreszcie ogrody Watykanu dla biednych i > umierajacych z glodu dzieci to bedziemy wtedy rozmawiac dalej. > Powinienes do tego austriackiego Fritzla kartki swiateczne wysylac, > bo zobacz jaki dobry czlowiek, zadbal o to, zeby wlasna corka tyle > dzieci mu urodzila, tylko jedno wrzucil do pieca. A postapil > logicznie, zeby baba nie probowala podskoczyc, zamknal w piwnicy i > juz. Najwazniejsze, ze oj juz nawet moj komp protestuje przeciwko tym glupim rozmowom. Chcialam tylko powiedziec, ze najwazniejsze, ze zycie poczete sie rodzilo, wszystko inne jest:NIEISTOTNE! Moje dziecko nigdy nie zostaloby zmuszone do rodzenia genow oslizlego gwalciciela, ale to jest moje zdanie na ten temat a twoje juz znam. Ilu dzieciom zafundowales dzisiaj cieply obiad? Zadnemu? No to DO ROBOTY katoliku! Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Katolik 08.03.09, 20:52 cóż, ja rozumiem, że chciałabyś to sprowadzić do prostej polaryzacji: katolik - przeciwnik aborcji, "zacofany", oraz ateista - zwolennik aborcji, "postępowy". tyle, że to bzdura. argument przeciwko aborcji można wysunąć z samej logiki: morderstwo człowieka jest karane. rozwój płodowy jest etapem rozwoju człowieka. ergo, mordowanie płodu powinno być karane. jako że mówię to z pozycji ateisty mogę stwierdzić, że w pewnej sytuacji takie morderstwo można usankcjonować prawnie, tj w sytuacji gwałtu lub zagrożenia życia matki. z drugiej strony można tak samo usankcjonować morderstwo skazanego mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsayer Powiadasz... 07.03.09, 18:09 >Eutanazja –to glownie pragnienie tych co stracili > nadzieje (nie widza perspektywy wiecznosci) sa opuszczeni przez > rodzine albo-leniwych i gnusnych mieczakow. Człowiek wyjący z bólu, który żeby go nie czuć musi być pod działaniem morfiny lub po prostu w śpiączce miałby o tym inne zdanie. Myślę nawet, że mógłby się obrazić za określenie "mięczak", nie uważasz? Zresztą kim ty jesteś żeby mu lub jego najbliższym zabronić wolnego wyboru? Bóg ci dał to prawo? Co jeśli ktoś nie wierzy? Jaki jest inny powód? > Czy liberalne ‘umilowanie wolnosci’ bierze pod uwage wolnosc > dziecka ktore sie poczelo? Niektore dzieci rodza sie w 5tym > miesiacu .Czy nazwiecie je tylko plodem ktory za 4 miesiace > otrzyma ‘ludzki paszport’? . A bierzesz pod uwagę zdrowie fizyczne i psychiczne, wolność NARODZONEGO JUŻ dziecka? >Czlowiek jest w tym rozny od wszystkich istot m in ze posiada > sumienie. > Np kochajacy Cie piesek po 2 dniach glodu zdradzi cie dla kielbasy a > gdybys byla obloznie chora to zaczalby Cie jesc...Czlowiek-jesli > chce moze nie uciec przed bolem,glodem itp.Wiekszosc ludzi na tym > portalu jednak woli 'kielbase'. Najwyraźniej ominąłeś opowiadania Tadeusza Borowskiego w liceum, bo byś się dowiedział jak ludzie przez głód tracili to wychwalane przez ciebie sumienie (zresztą nie tylko je). Matki wypierające się dzieci, syn oszukujący ojca... Twoi 'kochający bracia i siostry' zdradzilby cię za bochenek chleba. Myślisz, że tak nie jest, tam gdzie panuje głód? Zastanów się dwa razy. Cała religia jest mitem. Polecam www.zeitgeistmovie.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Re: Powiadasz... 07.03.09, 18:51 A bierzesz pod uwagę zdrowie fizyczne i psychiczne, wolność NARODZONEGO JUŻ dziecka? Biore pod uwage z tym ze od zdrowia nieskonczenie bardziej wazniejsza jest godnosc czlowieka (dla niewierzacego to raczej chyba abstrakcyjne pojecie albo co innego znaczy). na swiecie jest wielu ludzi zdrowych i zlych.A co do wolnosci-dla mnie istnieje wolnosc DO czynienia dobra (wolnosc OD zla).Nie ma wolnosci dla samej siebie -wtedy nazywa sie swawola Odpowiedz Link Zgłoś
maria-assunta Re: Powiadasz... 07.03.09, 18:59 aikiboshinko napisał: > wazniejsza jest godnosc czlowieka (dla niewierzacego to raczej chyba > abstrakcyjne pojecie albo co innego znaczy). > na swiecie jest wielu ludzi zdrowych i zlych.A co do wolnosci-dla > mnie istnieje wolnosc DO czynienia dobra (wolnosc OD zla).Nie ma > wolnosci dla samej siebie -wtedy nazywa sie swawola Po raz ostatni ci odpowiem: Najwieksza godnoscia jest ZYCIE POCZETE. Zycie ludzi juz zyjacych ZUPELNIE sie nie liczy, szczegolnie zycie 9-letnich dziewczynek, ktore sa gwalcone i zapladniane przez osobnikow TWOJEGO gatunku. A tego typu osobnikom trzeba poobcinac ogony, nawet malpy nie gwalca swoich dzieci. Zamknij w koncu ta morde albo wyplacz sie u swietego ks. rydzyka, dla debilnych twojego pokroju nie ma ratunku, jedynym ratunkiem jest ten bog o ktorym pisales, ale to jest twoj bog, nie moj, tzn. ze jest ich jednak kilku. Chetnie bym cie zgwalcila i zaplodnila ty kanalio, tylko po to, zeby zobaczyc, jak zycie poczete sie u takiego indywiduum rozwija, beznadziejna zygoto, slow mi brak Odpowiedz Link Zgłoś
doomsayer Re: Powiadasz... 07.03.09, 19:26 > Biore pod uwage z tym ze od zdrowia nieskonczenie bardziej > wazniejsza jest godnosc czlowieka (dla niewierzacego to raczej chyba > abstrakcyjne pojecie albo co innego znaczy). Nie można być godnym będąc jednocześnie martwym. Można żyć godnie, a to byłoby prawdopodobnie niemożliwe dla tej dziewczynki, gdyby nie dokonano aborcji. I o tą właśnie godność chodziło w tym przypadku. Gdzie była godność kiedy była gwałcona? Gdzie była godność kiedy się zorientowano, że dziewczynka jest w ciąży i prawdopodbnie tej ciąży nie przeżyje? Gdzie byłaby godność w zniszczonym życiu tego dziecka, gdyby ta ciąża nie została usunięta i została prawdopodobnie poroniona, a zdrowie fizyczne i psychiczne zostałoby stracone? GODNOŚĆ JEST WAŻNIEJSZA OD ZDROWIA? Godność to pojęcie abstrakcyjne, którego większość osób nie zna i z którego nic im nie przyjdzie. Bez godności dalej można żyć dobrze czy źle. Bez zdrowia nie jesteś w stanie. Czy śmierć dziewczynki i jej dzieci byłaby godna? Nie sądze. >A co do wolnosci-dla > mnie istnieje wolnosc DO czynienia dobra (wolnosc OD zla).Nie ma > wolnosci dla samej siebie -wtedy nazywa sie swawola Biblijne słowa, czyż nie? Nie wal mi tu sentencjami, bo wolność i ta twoja swawola (która czym się różni od wolności?) to także pojęcie abstrakcyjne, które każdy inaczej odbiera. Wolność to dla mnie wolność wyboru, niezależność od niczego i nikogo, brak poddaństwa (w tym także Bogu), możliwość robienia tego co się uznaje za słuszne. Wszystko zależy od punktu widzenia, możesz patrzeć na jakąś sprawę z dwóch przeciwnych stron i w obydwu mieć rację. Odpowiedz Link Zgłoś
aikiboshinko Re: Powiadasz... 08.03.09, 07:05 'Wszystko zależy od punktu widzenia, możesz patrzeć na jakąś sprawę z dwóch przeciwnych stron i w obydwu mieć rację.' Prawda jest tylko jedna -inaczej nie istanialaby nauka zwana logika a stwierdzenie ze np 'wszystko jest wzgledne' albo wszystko zalezy do punktu wiedzeni jest bezmyslne .Bo kazde stwierdzenie jest samo w sobie 'totalitarne' Mowisz ze kady ma racje? Ok a ten gwalciciel ktory zgwalcil-moglby powiedziec ,nie zgwalcilem' -i co mialby racje? Odpowiedz Link Zgłoś
abelha Zdjecie dziewczynki mowi samo za siebie 07.03.09, 14:22 g1.globo.com/Noticias/Brasil/0,,MUL1022660-5598,00-CRIANCA+DE+ANOS+VAI+INTERROMPER+GRAVIDEZ+DE+GEMEOS.html Sa tutaj jeszcze tacy, ktorzy mysla, ze ona moglaby donosic blizniacza ciaze? Co do kosciola to niech sobie mysli co chce, bo tak naprawde ci lekarze maja to gdzies. I bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
alexaonly Aborcja dziewięciolatki w Brazylii i ekskomunika 07.03.09, 15:06 Czy w XXI wieku są jeszcze ludzie którzy boją się ekskomuniki????? Odpowiedz Link Zgłoś
moonika108 Aborcja dziewięciolatki w Brazylii 08.03.09, 12:21 To chyba tego ojczyma powinni eksokunikować.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikus78 Aborcja dziewięciolatki w Brazylii 10.03.09, 22:35 Mam pytanie, gdzie kościół i jej księża byli za INKWIZYCJI i do czego dopuszczali? A teraz chcieli aby istniejące życie zakończyć bo być może będą następna dwa które włożą do tacy. Kocham Boga ale cześć księży jest do odstrzału Odpowiedz Link Zgłoś