katolik_polski1 06.03.09, 19:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingstonny Gdzie nazwisko pana Ch.? 06.03.09, 20:17 Jak zwykle, nazwisko jest tajne. Ten lobuz chodzi po swiecie i oszukuje ludzi na prawo i na lewo, ale Gazeta sie boi podac jego nazwiska. Shame on you, Gazeto. Z takim tchorzostwem przestepczosc w Polsce ma tylko jedna droge. W gore. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Gazeta już raz o tym pisała 06.03.09, 21:59 "Ja cię, synu, naprawię": serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3407056.html Odpowiedz Link Zgłoś
virrar Re: Gdzie nazwisko pana Ch.? 07.03.09, 10:31 Dane o stowarzyszeniach są jawne. Skład zarządu można obejrzeć sobie np. tutaj: www.infoveriti.pl/firma/219002/stowarzyszenie-pomoc-2002/radom/limanowskiego/ Odpowiedz Link Zgłoś
karmus głupota 06.03.09, 21:11 niektórzy wierzą że z homoseksualizmu da się leczyć znam kilka osób po studiach tu nie ma reguły jeśli chodzi o wykształcenie ludzie sami robią sobie krzywdę uciekając przed nieznanym zamiast to poznać. I dziwić się że takie zacofanie w Polsce nawet wśród gejów którzy dobrze powinni wiedzieć że tego nie da się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
maartini To ciekawe, bo w zeszłym roku czytałem wywiad 07.03.09, 09:33 z pewnym doktorem w lokalnej, ale szanującej się gazecie, który opisywał różnorakie przypadki homoseksualizmu, z których ludzi wyleczył. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn Jasne... 07.03.09, 10:11 > To ciekawe, bo w zeszłym roku czytałem wywiad > z pewnym doktorem w lokalnej, ale szanującej się gazecie [...] Nasz Dziennik to nie jest szanująca się gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
qpa_mieci Re: To ciekawe, bo w zeszłym roku czytałem wywiad 07.03.09, 10:17 to musiałobyć w dziale science fiction ...gazety czasem piszą stek bzdur by zwiększyć sprzedaż :) Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Czytałem wywiady z ludźmi, którzy spotkali UFO. 07.03.09, 10:54 Wielu też twierdziło, że wynalazło perpetuum mobile, a taki baron Muenchhausen to nawet wyciągnął sam siebie z bagna za włosy! Taki zuch! Odpowiedz Link Zgłoś
qpa_mieci Re: Czytałem wywiady z ludźmi, którzy spotkali UF 07.03.09, 11:05 Noo eeeej! Przekręcasz fakty!! Baron użył różdżki Fin-Raziel. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: To ciekawe, bo w zeszłym roku czytałem wywiad 07.03.09, 11:54 To ciekawe, że nie podajesz co to za gazeta, żebyśmy sami mogli zweryfikować czy jest szanująca się. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: głupota 07.03.09, 13:01 gdyby spoleczenstwo polskie bylo bardziej tolerancyjne do czego winien nawolywac kosciol,oszusci "lekarze" nie mieli by prawa bytu.Dochodzi do tego ,iz w 21 wieku 17 latek boi sie wyjsc z szafy i ujawnic rodzinie,znajomym.No coz Polska to jeszcze mroki sredniowiecza.Do Unii chyba nas przez przeoczenie przygarneli Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Chłopaki, strzeżcie się Pomocy 2002! 06.03.09, 21:17 nie lecz się lecz idź na księdza, w tym zawodzie to nawet pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmuntt0 Na potwierdzenie nawet wypowiedzi księży 07.03.09, 09:55 ha ha ha.. Jak się już chce coś udowodnić, to nawet nie będący nigdy argumentem głos księży (i to o spowiedziach!!!) przytacza serwis gaylife. Śmiech na sali, Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Prawda? 07.03.09, 10:51 Z tą korektą, że bez czytania mogę się domyślać, że portal gejowski cytuje księży traktując ich jako kolejnych świadków. Natomiast lizusowska wobec katolickiego kleru gazeta wybiórcza i jej portal zawsze znajdują w ich osobach ważnych ekspertów. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn W sumie niezły pomysł 07.03.09, 10:16 W sumie niezły pomysł, żeby od moherowej części społeczeństwa wyciągnąć trochę pieniędzy za nic. Szkoda że sam na to nie wpadłem. Rozrzucić po mieście trochę tego typu egzaltowanych ulotek, podać numer konta i patrzeć jak spływają pieniążki. A ci co wpłacą niech to potraktują jako dobrowolny podatek od głupoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
qpa_mieci Re: W sumie niezły pomysł 07.03.09, 10:19 ludwikdorn napisał: > W sumie niezły pomysł, żeby od moherowej części społeczeństwa wyciągnąć trochę > pieniędzy za nic. Szkoda że sam na to nie wpadłem. Rozrzucić po mieście trochę > tego typu egzaltowanych ulotek, podać numer konta i patrzeć jak spływają > pieniążki. A ci co wpłacą niech to potraktują jako dobrowolny podatek od głupot > y :) a może założymy spółkę?? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-mario74 żygać się chce od tych pedalskich tematów w wyborc 07.03.09, 10:31 :P Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: żygać się chce od tych pedalskich tematów w w 07.03.09, 11:25 to nie czytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
spam.nl Pozdrowienia z hollandii - kraju homo itp :-) 07.03.09, 10:32 po co to się leczyć ??? NIECH SOBIE CHŁOPAK ZNAJDZIE MĘŻA a nie śmieci pod szpitalem :-) ARMAGEDON Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Oczywiście że można się wyleczyć. Tylko po co? 07.03.09, 10:57 Bajki lewaków, że nie można się "wyleczyć" z danej orientacji seksualnej to bujda. Mocna terapia behawioralna, elektrowstrząsy, psychodeliki i myślę że każdemu można wkręcić dowolny fetysz seksualny - nawet krzesło. Pytanie, po co? Mężczyzna to mężczyzna, mężczyzna lubi dużo różnorodnego seksu. Jak jesteś heteroseksualny, by być szczęśliwy w seksie, musisz mieć dużo pieniędzy. Jak jesteś homo, to możesz to mieć bez kasy, jeśli choć trochę fajnie wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
antykkk Re: Oczywiście że można się wyleczyć. Tylko po co 07.03.09, 11:34 ylemai napisał: > Bajki lewaków, że nie można się "wyleczyć" z danej orientacji seksualnej to > bujda. Mocna terapia behawioralna, elektrowstrząsy, psychodeliki i myślę że > każdemu można wkręcić dowolny fetysz seksualny - nawet krzesło. > > Pytanie, po co? Mężczyzna to mężczyzna, mężczyzna lubi dużo różnorodnego > seksu. Jak jesteś heteroseksualny, by być szczęśliwy w seksie, musisz mieć > dużo pieniędzy. > > Jak jesteś homo, to możesz to mieć bez kasy, jeśli choć trochę fajnie wyglądasz > . > Wnioskuje ze jesteś prawicowcem po bardzo znanym typowym zachowaniu umiłowania, tolerancji itp. wobec bliznich tak mocno głoszone przez wasze formacje. Ale jeśli uważasz że homoseksualizm to choroba to uważaj aby się nie zarazić od jakiegoś koloratkowego pasożyta, wszak wszelkie badania wskazują na największą populacje tych homosiów jak i pedofilów czyli w tym wypadku zboczeńców wśród kleru. Łapać złodzieja... typowe Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Ta. Wylecz się z człowieczeństwa - bądź kurczakiem 07.03.09, 14:32 Bajda lewaków, że nie można zostać kurczakiem. Mocna terapia behawioralna, elektrowstrząsy, psychodeliki i myślę że każdemu można wkręcić, że jest kurczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Oczywiście że można się wyleczyć. Tylko po co 07.03.09, 15:23 @ylemai: A co, niefajny wygląd mamy i dziury w kieszeniach? Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 11:20 Jak jedna strona powie że nie da się z homoseksualizmu wyleczyć (bo to nie choroba, przecież tak stwierdziło iluś tam znanych "speców" z USA ileś tam lat temu) to jest super, jak inna strona jednak mówi że się da (bo to jednak choroba, bo tak też stwierdziło iluś tam speców z USA, tyle że byli w mniejszości, nie chodzi bynajmniej o tych podanych w artykule, pamiętam tylko że badania o takiej treści były publikowane (są publikowane?) w niektórych pismach o charakterze religijnym (nie w "Naszym Dzienniku" bynajmniej), niestety widziałem to wiele lat temu więc linków brak) to jest z miejsca wyśmiana i ośmieszana, do tego mówi się o niej jak o oszustach... Żeby nie było - nie wiem czy da się wyleczyć czy nie (badania nie są tak jednoznaczne jakby się mogło wydawać, czytając popularne publikacje prasowe). Istnieją np. prace naukowe (przedstawiane np na lekcjach (o zgrozo, zaraz zostanę wyzwany od katoli i diabli wiedzą kogo jeszcze) religii) w których stara się udowodnić że zaledwie... hmmm jak dobrze pamiętam 20% gejów to geje "prawdziwi", czyli tacy którzy autentycznie czują pociąg do płci przeciwnej od dzieciństwa (podobnie jak ci którzy nie akceptują własnej płci), zaś pozostałe 80% to najczęściej ludzie ukształtowani jako homoseksualiści przez środowisko w którym żyją (nie wiem czy w skład tych 80% zaliczano też biseksualistów... - tych dość łatwo można by przestawić na zarówno homo jak i heteroseksualizm). Ciekawym jest jak jednostronnie przedstawia się w niektórych gazetach „te” sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
equus3 Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 12:11 Czemu większość wypowiadających się tu osób kompletnie nie wie nic o zjawisku, o którym pisze? :) Mam kumpla, który jest biseksem i dla ułatwienia sobie życia postanowił, że ostatecznie i definitywnie wybiera facetów. Nie wyszło mu. Jego natura jest silniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 12:49 Nie piszę tego jako znawca (zresztą kto tak naprawdę jest znawcą w takim temacie? Myślę że nawet ci publikujący swoje prace naukowe bardziej opierają je na rachunku prawdopodobieństwa niż na realnej wiedzy), powtarzam tylko to co ktoś gdzieś kiedyś (no wiem, "bardzo" jasne źródło informacji ;]) opublikował, zresztą tak samo jak ci "zwolennicy" homoseksualistów powtarzają to co opublikował ktoś inny. Jedyne co mnie wqrwia (za przeproszeniem) to takie pokazywania świata jako biało-czarny - tzn zwolenników gejów jako wszystko wiedzących (i lepiej wiedzących), a przeciwników jako oszustów, homofobów i zacofanych „katolów” - mimo że wśród naukowców nie ma do dziś zgody w tym czy homoseksualizm można wyleczyć (przestawić) na heteroseksualizm czy nie (fakt - większość skłania się obecnie ku temu że nie można - choć nie da się ukryć że obecnie lobby pro gejowskie ma większe poparcie niż lobby anty (bo zacofani, bo homofoby, bo katole(a przecież kościół nie powinien się wpierdzielać prawda?), bo idioci itd.), ale prawda jest też że w niektórych krajach dochodzi się do absurdu w "równaniu praw", gdzie de facto homoseksualiści wywalczają pierdoły w stylu zakazu mówienie w szkole per mama i tata bo może to obrazić dziecko wychowywane przez homoseksualistę... (Szkocja, niektóre stany USA). Zdaję sobie sprawę że w dużej mierze winę ponosi tutaj kościół – który poprzez tolerancję wypaczeń w swoich szeregach, w oczach wielu – zatracił prawo do wypowiadania się na ten temat, a jak już się wypowie to tylko zwiększa ilość zwolenników homoseksualistów... Prędzej czy później to wszystko się z balansuje... ale przez najbliższe *naście lat będzie bardzo... „ciekawie” - obyśmy tylko nie obudzili się z ręką w nocniku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alex_li Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 14:01 Huk, ja rozumiem, ze cie to wqu...a, bo rzeczywiście jest to forma zawężania debaty, ale stosując przyjęte przez Ciebie kryteria, to trzeba powiedzieć, że "nie ma zgody" co do tego, czy Ziemia jest okrągła; było coś takiego, jak ewolucja; a ludzie przypadkiem nie pochodzą od kosmitów. Zupełnie poważnie. Poważnych naukowców, którzy dopuszczają możliwość wersji alternatywnych do ludzkiego pochodzenia i kształtu naszej planety znalazłoby się znacznie więcej niż zwolenników teorii o możliwości zmiany preferencji seksualnych. W sumie dyskusja zaczyna się w tym momencie oddalać od kwestii gejów, a zaczyna wchodzić na poletko filozofii i socjologii nauki. Masz rację, że dyskusja naukowa wokół kwestii orientacji seksualnej jest nieprzeźroczysta ideologicznie. Pytanie,czy jakakolwiek debata naukowa taka jest i czy to w ogóle jest możliwe. Ja sądzę, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 15:02 I w sumie masz rację (niestety :( ) - co nie zmienia faktu, że można chociaż próbować walczyć o równouprawnienie (jak to ładnie brzmi w tym kontekście) w dostępie do informacji - tej czy innej strony tego "konfliktu" - ja chciałbym tylko żeby nie było piętnowania zwolenników czy przeciwników przez media, bez żadnego uzasadnienia (tak jak w tym artykule, w którym nota bene od razu ogłasza się że na 100% nie da się z homoseksualizmu wyleczyć (a znajdzie się nie jeden doktorek który stwierdzi inaczej) (tutaj mała uwaga odnośnie porównania tego do "płaskości ziemi" ;] - tutaj podział naukowców jest znacznie bardziej dążący ku środkowi niż w twoim przykładzie (powiedziałbym 35% do 65% na rzecz zwolenników teorii że nie można wyleczyć z homoseksualizmu, śmiem twierdzić że w Twoim przykładzie było by to 1% do 99% - a to spora różnica ;] ). To mi przypomina trochę sytuacje z marihuaną (wiem porównanie dziwne, ale...), większość piętnują to zielsko jako straszny narkotyk, niewielu jednak wie że podczas głosowania nad klasyfikacją tej roślinki, uznanie jej za narkotyk ledwo przeszło (zdaje się 6 głosów za 4 przeciw), min dlatego w niektórych krajach zalegalizowano ją jako używkę (w niektórych nawet jako lek). To tylko pokazuje że nie zawsze wszystko jest takie biało-czarne jak by się mogło zdawać. I tak na koniec – gdyby to w jakiejś Katolickiej gazecie wyszedł artykół piętnujący jakąś organizację gejowską za twierdzenie że nie da się wyleczyć z homoseksualizmu – to myślę że skutkiem było by ogólnopolskie piętnowanie kościoła i danej gazety. Niestety w druga stronę jak widać nie ma na co liczyć :( ale to nic, prędzej czy później to wszystko się z balansuje – tak jak obecnie kryzys gospodarczy balansuje gospodarkę... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 15:57 @huk256: Wróżę przed tobą długą karierę katechety w polskiej szkole, nie zapomnij tylko na początku dodawać "Nie pamiętam kto ale można znależć, sobie poszukajcie, że część amerykańskiego środowiska naukowego nie zgadza się w tą opinią...(zawsze znajdzie się taka "część")" z skrócie "Amerykański uczony udowodnił..." Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 16:02 Napisałem że ktoś, gdzieś, kiedyś ponieważ te dane widziałem dobre 10 lat temu i niestety nie pamiętam źródła - wiem tylko że jakaś gazeta katolicka (może "Niedziela"??) - praca "katechety" mi się nie marzy i nigdy nie marzyła - jak to miało mnie obrazić to daj sobie spokój, nie mam ochoty wdawać się w "obrzucanie gównem" - inaczej siedział bym na forum onetu (jak chcesz się "obrzucać" radzę tam się udać). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 14:39 > wśród naukowców nie ma do dziś zgody w tym czy homoseksualizm > można wyleczyć (przestawić) > fakt - większość skłania się obecnie ku temu że nie można > - choć nie da się ukryć że obecnie lobby pro gejowskie ma > większe poparcie niż lobby anty (bo zacofani, bo homofoby, > bo katole Otóż to! A co, nie wydaje Ci się podejrzane, że PRAKTYCZNIE ZAWSZE ci "naukowcy" którzy głoszą że "można", są mocno związani z jakimś kościołem lub wyznaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
huk256 Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 15:38 Jak już powiedziałem ja osobiście nie mam zdania na ten temat, ale Twoją argumentację można odwrócić - czy nie wydaje ci się dziwnym że większość która ogłasza że się nie da jest albo powiązana z organizacjami homoseksualnymi, albo jest ateistami, albo przekonuje przy okazji że kościół jest zacofany (co zresztą w wielu przypadkach jest prawdą). Osobiście patrząc na to realnie to obie strony są tak samo "wiarygodne" - tyle że łatwiej wszystko zwalić obecnie na kościół (bo to jest trendy, niestety) niż spróbować poprzeć jego stanowisko (bo zaraz nazwą cię homofobem, katolem czy kim tam jeszcze) - to że ta czy inna większość myśli, że ma rację nie znaczy że tak jest - osobiście, myślę że obie strony mają swoje racje w tym temacie, tyle że jednej jak na razie skutecznie udaje się - przy aprobacie większości mediów - zakrzyczeć drugą - a tak być nie powinno. Założę się że gdyby w drugą stronę napisała jakaś gazeta katolicka(tzn tak „pojechała” po środowiskach homoseksualnych za wmawianie że nie da się „nawrócić” homoseksualisty) to byłby skandal na całą Polskę, w który włączyły by się organizacje pro gejowskie, obrony praw człowieka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: hmmm ciekawe podejście tutaj widzę... 07.03.09, 16:03 pavle napisał: > Otóż to! A co, nie wydaje Ci się podejrzane, że PRAKTYCZNIE > ZAWSZE ci "naukowcy" którzy głoszą że "można", są mocno > związani z jakimś kościołem lub wyznaniem? No i... Przecież organizacje pro- mają też poparcie. Dziwne byłoby, gdyby jedna i druga "opcja" miała poparcie tej samej organizacji, np. Kościoła. Wyobraź sobie polityka, który w jednym wywiadzie popiera ruch, a w innym jest przeciw. To akurat jest naturalne i zrozumiałe. Jedni popierają, inni nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Ten ciemnogród wkurza już caly Swiat 07.03.09, 11:25 Znaczenie Polski w ostatnich miesiacach gwaltownie zmalało i dobrze.Pan Sikorski jest juz nikim.A wracając do homosexualizmu to znając stosunek do gejow ciemnego motlochu w Polsce nie dziwie ze nawet psycholog powiedział że ,,to,, można wyleczyc,a powiedział ze strachu!! Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Ten ciemnogród wkurza już caly Swiat 07.03.09, 14:41 > Pan Sikorski jest juz nikim. Te, a co się nagle zmieniło panu Sikorskiemu, że został Twoim zdaniem nikim? Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Pederastia to zboczenie seksualne 07.03.09, 11:27 niestety nie ma na to na razie żadnego leku oprócz terapii. Za to najgorsi są tkzw. akwiści, którzy chcą zrównac w dół normalnych ludzi do zboczeńców. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Pederastia to zboczenie seksualne 07.03.09, 14:42 Ależ bełkoczesz. Ktoś chce Cię gdzieś zrównać, krakusie? A może już jesteś "zrównany"? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy A kto reaguje na żebraków? 07.03.09, 11:27 Wystarczy trzymać się zasady, że spamerom i żebrakom mówimy NIE. I problem znika - tyko idioci zareagują i tylko oni będą mieli problem. Tak działa selekcja naturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
beastiegirl86 [...] 07.03.09, 11:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Naiwny tekst 07.03.09, 12:29 Na zdrowy rozum: jeżeli jest możliwość np. zmiany płci, to orientacji pewnie też. Ja nie wiem, czy to stowarzyszenie jest oszustwem, czy nie, ale jeżeli komuś przytrafi się "defekt" i chce to zmienić (nie akceptuje takiego stanu rzeczy)- powinien mieć takie prawo. A tu wmawia się takim ludziom, że muszą zaakceptować taki stan rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Naiwny tekst 07.03.09, 14:44 > Na zdrowy rozum: > jeżeli jest możliwość np. zmiany płci, to orientacji > pewnie też. Naiwny to ten Twój zdrowy rozum: "Jeśli można przemalować cegłówkę na czarno, to pewnie można też ją zamienić w węgiel". Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Naiwny tekst 07.03.09, 15:49 pavle napisał: > Naiwny to ten Twój zdrowy rozum: > "Jeśli można przemalować cegłówkę na czarno, to pewnie można > też ją zamienić w węgiel". Naiwny? Były terapie i zarzucono praktycznie tych praktyk i ich rozwój, żeby nie zostać okrzykniętym homofobem. Natomiast każdy, kto nie podporządkuje się "dyrektywom unijnym", zostaje okrzykniętym oszustem (żadnych faktów, tylko subiektywna ocena). Jedna uwaga: gruby ma prawo się odchudzać, ktoś inny iść na operację plastyczną, a ludziom, którzy nie akceptuję swoich preferencji i chcą to zmienić, odcina się dostęp do zmiany stanu rzeczy. Jedni twierdzą że nie można leczyć, inni że można. Ja wiem, że organizm ludzki ma jeszcze mnóstwo "nieodkrytych miejsc" i nie obstawałabym przy teorii, że nic nie można zrobić. I jeszcze inna sprawa: autentyczność ulotki. Może numer konta należy do kogoś innego? Może to zwykła próba wyłudzenia pieniędzy od naiwnych. Kto to sprawdził? Odpowiedz Link Zgłoś
okrent9 Re: Naiwny tekst 07.03.09, 15:14 sikorka68 napisała: "Na zdrowy rozum: > jeżeli jest możliwość np. zmiany płci, to orientacji pewnie też." Na zdrowy rozum: jeśli jest możliwość przeszczepu włosów, to można też pewnie sprawić, żeby brunetom zaczęły z cebulek wyrastać włosy blond. Odpowiedz Link Zgłoś
t0rat0ra czy można zaufać homoseksualiście, . 07.03.09, 12:33 czy można zaufać homoseksualiście, który aktualnie mieszka z mężczyzną,że zakochał się na dobre i złe i daje temu absolutnie wydaje się szczery wyraz. Proszę o szczerą i możliwie kompetentną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: czy można zaufać homoseksualiście, . 07.03.09, 12:40 Można zaufac ,ale to dotyczy obu partnerow! Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: czy można zaufać homoseksualiście, . 07.03.09, 16:47 Czy można zaufać heteroseksualiście/heteroseksualistce, który/a aktualnie mieszka z kobietą/mążczyzną, że zakochał/a (odzwyczaiłem się od pensjonarskich słów w sprawach poważnych) się na dobre i złe i daje temu absolutnie szczery wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur47 terapia 07.03.09, 12:35 Swiatowym pionierem nowoczesnej terapii homoseksualizmu był w 60/70 latach nasz rodak Ojciec Janusz Meissner , benedyktyn z Tyńca i lekarz-psychiatra . Jego terapia obejmowała ponad 1000 godzin zajęć . Dinotaur pamięta kilka bardzo pozytywniw przebiegających jego przypadków . Z powodu kosztów na owe czasy bardzo wysokich (specjalnie w krajach zachodnich) nie została ona przejęta przez ubezpieczenia jako zbyt droga . Pozdrowienia Dinozaur z Neandertalu Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 [...] 07.03.09, 12:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 nie ma adresu? 07.03.09, 13:11 a co to za adres na dole strony? "Wielospecjalistyczna Przychodnia Lekarsko Psychologiczna i Rehabilitacyjna Centrum Zdrowia Rodziny 60-164 Poznań ul. Ziębicka 1A/1 tel.(0-61)868-97-20 tel. zaufania codziennie od 9-12 nr (0-61)868-98-04" www.pomoc2002.pl/index.php?id=5%20lang=pl ciekawe czy mają jakieś związki z NFZ Odpowiedz Link Zgłoś
piast19 O przyczynach 07.03.09, 14:27 Pamiętam pod koniec lat 80-tych czytałem list chłopaka, napisany do Bravo lub czegoś podobnego. Był zrozpaczony, ponieważ stał się zoofilem, jego historia była mniej więcej taka: zaczęło się od onanizmu w wieku kilkunastu lat, potem była pornografia a następnie homoseksualizm. "Zwieńczeniem" okazała się zoofilia ze zwierzętami kopytnymi (kozy, owce itp). Nie pamiętam, jakiej rady udzielił mu seksuolog, jednak przypadek ten rzuca nieco światła na problem powstawania różnych dewiacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: O przyczynach 07.03.09, 14:48 O nie! To okropne! A więc wszyscy onaniści zostaną w końcu homoseksualistami, a później zoofilami? Wracaj do zakrystii z taką prymitywną retoryką, to nawet już nie jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: O przyczynach 07.03.09, 16:51 O nie! To okropne! A więc wszyscy zostaną zoofilami? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: O przyczynach 07.03.09, 14:56 Na szczęście skończyło się happy endem - został księdzem. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: To oczywiste, że pederastę można wyleczyć 07.03.09, 16:07 Jeszcze kilka lat a chemią, neurochirgią, elektrowstrząsami, perswazją, torturami i więzieniem będzie można uczynić ludzką wszystko (obecnie tylko wiele) ale skąd pomysł nazywać to terapią? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: To oczywiste, że pederasty nie można wyleczyć 07.03.09, 16:38 @wlodzimierz.ilicz: Czy wy wnacie jakiś inny sposób dyskusji, poza odpowiadaniem na pytanie "Jacy naukowcy tak twierdzą?" "A bo Unia i światowy przemysł samochodowy." albo wkładaniem w usta rozmówcy argumentu, który nie padł i dyskutowanie z nim czyli w samym sobą. PS.: Polska se może olewać równouprawnienie osób homoseksualnych ale nie uchroni to jej przed respektowaniem STANU wynikłego wyroków i decyzji administracyjnych innych państw Unii. Odpowiedz Link Zgłoś