czajnik.elektryczny 09.03.09, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koballt Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 10:57 zatrzymać atak urawniłowki na polską kulturę, brawo Wasowski! Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------=--- 09.03.09, 11:10 Rozumiem, że wcześniej nie było żadnych ataków i "odzyskiwania" ? Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: <------------=--- 09.03.09, 11:13 Żartujesz? Często były, ale teraz mamy wyjątkowo dobre szanse powstrzymania zarazy bo POwcy też baaardzo nie lubią niemerytorycznych politycznych zwolnień:). Odpowiedz Link Zgłoś
momy Rozumiem kpinę 09.03.09, 11:35 W pierwszej kolejności zwolnili Kamińskiego, z radiem i TV poczynają sobie w równie błyskawicznym tempie, co PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
adela_30 LPR za przyzwoleniem PO rozwala Trójkę :(( 09.03.09, 12:20 Donaldu,zastanów się czy idziesz dobrą drogą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: LPR za przyzwoleniem PO rozwala Trójkę :(( 09.03.09, 12:28 LPR z nadania PIS rozwala Trójkę. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Rozumiem kpinę 09.03.09, 13:23 momy napisała: > W pierwszej kolejności zwolnili Kamińskiego, z radiem i TV poczynają sobie w > równie błyskawicznym tempie, co PIS. Eeeee? PiS załatwił media w tempie liczonym w pojedyncze dni (vide tryb uchwalenia nowej ustawy medialnej). BTW Trójka za Skowrońskiego była nachalnie prawicowa w doborze gości (polityków) i np. "Mysli dnia" cytowanej w porannej audycji, nie mówiąc już o stronniczym sposobie przeprowadzania wywiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_61 Re: Rozumiem kpinę 10.03.09, 21:15 Zawsze można posłuchać "obiektywnej":)))) Zetki. A tam i poziom muzyczny adekwatny do poziomu tej dyskusji:))) Szkoda TRÓJKI bo to było dobre radio. Nawet za komuny opierało się politycznym naciskom. Młyny Platformy zmielą jednak wszystko i wszystkich na mielone mięso armatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
man_sapiens Re: <------------=--- 09.03.09, 11:36 > Żartujesz? Często były, ale teraz mamy wyjątkowo dobre szanse > powstrzymania zarazy bo POwcy też baaardzo nie lubią > niemerytorycznych politycznych zwolnień:). Liczysz na skutki nowej ustawy? Bo w tej chwili PO nie ma żadnego wpływu na decyzje w radio i TV. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: <------------=--- 09.03.09, 11:41 -Liczysz na skutki nowej ustawy? Bo w tej chwili PO nie ma żadnego wpływu na decyzje w radio i TV. Miałem na myśli miliony ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Drugie dno czyli solidarność małżeńska ;) 09.03.09, 16:39 "Magdalena Jethon odchodzi z Trójki – Press, 14 listopada 2006 Magdalena Jethon, wieloletnia dziennikarka i szefowa pasm dziennych Programu III Polskiego Radia, odchodzi z anteny. To protest przeciwko decyzjom dyrektora Krzysztofa Skowrońskiego. Część załogi Trójki buntuje się przeciwko decyzjom dyrektora Krzysztofa Skowrońskiego, m.in. powrotowi do pracy Moniki Makowskiej. Makowska, dziennikarka muzyczna, kiedyś p.o. szefowa redakcji muzycznej, a prywatnie żona współpracownika Trójki Grzegorza Wasowskiego, została zwolniona przez poprzedniego dyrektora Witolda Laskowskiego. Teraz ma wrócić na antenę." www.trojka.net/447,,,magdalena_jethon_odchodzi_z_trojki_press_14_listopada_2006.html Odpowiedz Link Zgłoś
aw34 Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:00 Kompromitujecie się panowie dziennikarze. Nie liczy się dla was słuchacz tylko wasze przyjaźnie z dyrektorem przekręciarzem i na siłę rozwalanie stacji byle dowieść, że nowa dyr. się nie nadaje. Bez żalu żegnam. Lubiłam pana audycje ale jeśli ja, słuchacz sie dla pana nie liczę to pałakac nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:15 Ja żegnam jednak z żalem. Bo lubię pana Grzegorza, jego poczucie humoru i, po części, muzykę, którą prezentował. Nie rozumiem jego decyzji, nie rozumiem, dlaczego akurat w tej chwili protestuje. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:22 Być może tajemnica tkwi w tej informacji: www.trojka.net/447,,,magdalena_jethon_odchodzi_z_trojki_press_14_listopada_2006.html Odpowiedz Link Zgłoś
tewie60 Trudno zaakceptować prywatę... 09.03.09, 12:08 ... bo chyba rzeczywiście p.Wasowski tym się kieruje. Trudno uwierzyć, że jeden z lepszych prezenterów muzycznych ma gdzieś słuchaczy, a woli podlizać się efemerydzie pojawiającej się w Trójce od czasu do czasu. Bo przecież Skowroński nigdy nie był Trójkowcem na serio i już za czasów dyrektorowania M.Olszańskiego zanudził na śmierć poranne rozmowy z politykami przejęte po Monice Olejnik. Wtedy Krzysio S. odszedł w niesławie, podobnie jak dziś. Dziwię się, bo zarówno Grzegorz Wasowski, jak i Magda Jethon to stara Trójkowa gwardia i powinni się porozumieć, ale jeśli p.Wasowski w ten sposób walczy o etat dla żony, to jego wola, jego decyzja i jego sprawa. Trójka nie jest niczyim prywatnym folwarkiem, przez wiele lat była jedynym obiektywnym radiem ( do przyjścia Krzysia S.) i ma szansę takie miano odzyskać. I to jest ważniejsze, niż prywatne zachcianki p.Grzegorza W. Wojciech Mann da sobie radę bez pomagierów, a dzięki Magdzie Jethon powróci apolityczna kultura przez duże K. Odpowiedz Link Zgłoś
palim.psest Re: Trudno zaakceptować prywatę... 09.03.09, 13:14 no to pa panie wasowski. miło, że jak sugerują poprzednie posty, solidaryzuje się pan z żoną, przykre, że broni pn człowieka reprezentującego porządek pisowski. kiedy stary zarząd wyrzucał ludzi - złogi takie a takie - nie protestował pan. dlaczego? skoro rozpoczął pan pracę w '71, to również jest pan złogiem. no ale jak rozumiem są złogi,m które popierają pis (dobre złogi) i te złe (antypisowskie lub obojętne) jak rozumiem pańską postawę można określić tak "kiedy my wyrzucamy to dobrze, kiedy nas wyrzucają - to źle, upolitycznienie, skandal! a ja w ramach poparcia zmian zachodzących w 3, zaczynam jej słuchać, po kilkuletnim niesłuchaniu Odpowiedz Link Zgłoś
goove Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 12:54 Widać, że prywatnie trochę innym człowiekiem jest niż nam się zdaje. Szkoda, że nie potrafił oddzielić prywatnych interesów od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 16:30 goove napisał: > Widać, że prywatnie trochę innym człowiekiem jest niż nam się zdaje. Szkoda, że > nie potrafił oddzielić prywatnych interesów od pracy. Najczęściej jest tak - dzieci znanych i lubianych ludzi chca im dorównać za wszelką cenę i często im to nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
to777mash Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 10.03.09, 03:27 Grzegorz Wasowski jest czerstwawym i bezbarwnym radiowcem. Istnieje jako tło dla geniuszu konferansjerskiego W. Manna. Nie zauważyłbym go bez pana M. Nijaki, jakby właśnie obudzony, nudzący konia..złóg. Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Istnieje jako tło dla geniuszu Manna 10.03.09, 19:41 Sam jesteś "czerstwawy"; Grzegorz Wasowski jest takim "tłem" dla Manna, jak jego ojciec był dla Przybory... Odpowiedz Link Zgłoś
viscaelbarsa Wielka szkoda Panie Grzegorzu :( 09.03.09, 11:16 Wychowywałem się na Pana "Za chwilę dalszy ciąg programu" oraz KOC-u. W Trójce był Pan jedną z tych osobistości, które sprawiały,że ta stacja miała właśnie wyjątkowy charakter. Jak pojawiał się Pan na antenie, to właśnie te niepowtarzalne poczucie humoru sprawiało, że i u mnie pojawiał się od razu uśmiech na twarzy. I za to Panu dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno O moj Boze, jaka cnotliwa sluchaczka... 09.03.09, 11:19 Kazdy jest dorosly i sam podejmuje decyzje. Pani moze nie sluchac tych programow. On zas nie musi tam pracowac, jesli nie chce. Kompromitowac mozna sie jedynie takimi komentarzami jak aw34. Laske robi, ze slucha. Zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
aw34 Re: O moj Boze, jaka cnotliwa sluchaczka... 09.03.09, 12:32 Pan wasowski może pracowac gdzie chce ale w PR pracował miedzy innymi za moje pieniadze i dąsy primabaleriny mi się nie podobają. Też mam do tego prawo.Może lepiej, że odszedł jeśli nie szanuje słuchaczy. Tan link wiele mówi. Prywata, prywata i jeszcze raz prywata. Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Bzdury... 09.03.09, 13:47 1.Praca, gdziekolwiek ona jest, podejmowana jest zgodnie z kodeksem pracy. Wymawianie stosunku pracy jest rzez te przepisy zapewnione dla obu stron. 2.W Polsce nie ma jeszcze niewolnictwa, nawet na posadach oplacanych z budzetu (podatkow i t.d.). 3. Myslenie kategoriami aw34 swiadczy o niezrozumieniu pkt1. i 2. 4. Co do prywaty, to ja podalbym tu znacznie wiecej i zupelnie innych przykladow, gdy chodzi o "posady budzetowe". Pisanie o prywacie (on przeciez ponosi strate finansowa- wymawiajac) jest swiadectwem calkowitego pomieszanie kryteriow w glowce aw34. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: Bzdury... 09.03.09, 21:12 Trudno się nie zgodzić z tym, co napisałeś. Pan Grzesio nie jest niewolnikiem "Trójki", może wybierać, gdzie chce pracować i życzę Mu, żeby było Mu tam dobrze. Pozostaje jednak kwestia stylu. Pan Grzesio wygłosił manifest - zwolnili dyrektora za poglądy, to i ja odchodzę, bo poglądy dyrektora są moimi poglądami. A rozgłośnia jest publiczna! Dziennikarze (nawet muzyczni czy - nazwijmy to - "rozrywkowi") powinni swoje poglądy pozostawiać za dźwiękoszczelnymi drzwiami studia. Wystarczyło powiedzieć "Drodzy Słuchacze, z przyczyn osobistych odchodzę". A tak co? Niesmak pozostał... Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Nie będę rozpaczać 09.03.09, 11:12 Wręcz odetchnę. Wolałem jak mi Niedźwiecki przygrywał do porannej jajecznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
lokke Smolar... 09.03.09, 11:12 Gienek Smolar powinien wrócić! Tylko on jest kompetentny aby kierować Trójką. Odpowiedz Link Zgłoś
momy Panie Grzegorzu, a gdzie Pan był, gdy wywalali 09.03.09, 11:18 Marka Niedźwieckiego? Nie broniąc go wtedy, podpisywał się Pan pod stwierdzeniem, ze to dziennikarz stanu wojennego. Czy rzeczywiście Tak Pan uważa? Skoro tak, to może rzeczywiście lepiej, jeśli Pan odejdzie - nie umniejszając Pana dotychczasowych zasług muzycznych. Szkoda, że przy muzyce Pan nie pozostał. Polityczni nominaci zawsze Kończą wraz z nominującymi, jest Pan an tyle doświadczony, by to wiedzieć. Sytuacja była do przewidzenia. Takie demonstracje są teraz śmieszne. Pana ojciec nie byłby dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Kto wyrzucił Niedźwieckiego? 09.03.09, 11:23 Dziennik: A Marek Niedźwiecki? Dobrze czy źle, że odszedł? Krzysztof Skowroński: Mogę panu udzielić obu tych odpowiedzi. Było tak: mój ostatni dzień przed urlopem, siedzę na spotkaniu z prezesem Czabańskim i dostaję SMS-a od mojego zastępcy: "Marek Niedźwiecki złożył wymówienie". Opada mi szczęka, bo wszystko, co robiłem, to odnawianie etosu "Trójki", a tu kluczowy gracz odchodzi. Wsiadam w samochód, pędzę, spotykam się z nim, przekonuję i nic. D: Jakich argumentów używał? KS: Osobistych, że po 25 latach w "Trójce" chce rozpocząć nową przygodę. Proszę pamiętać, że on już kilka razy odchodził. W 2000 r. Robert Kozyra ogłosił, że Marek Niedźwiecki będzie prowadził listę przebojów w Radiu Zet, kilka lat później Emil Marat zapowiadał, że Marek przechodzi do Radia PiN. To były odejścia nieskuteczne, ale tym razem ten, który Niedźwieckiego namówił do odejścia, czyli były wiceszef "Trójki" Adam Fijałkowski, bardzo dobrze go znał. Wziął go do Radia Złote Przeboje. Jestem przekonany, że liczył się z tym, że Niedźwiecki wróci do "Trójki", jak tylko ja odejdę. I ja myślę, że to się stanie. Marek wróci. D: To po co Fijałkowski go zatrudniał? KS: Żeby trochę podpromować radia Agory, od razu przecież ruszył z wielką kampanią reklamową z Markiem. No i liczył, że odbierze "Trójce" słuchaczy, ale tak się nie stało i to było największe zdumienie. D: A dlaczego dobrze, że Niedźwiecki odszedł? KS: Bo "Trójka" pokazała swoją siłę i umiejętność zastępowania nawet tak wielkich postaci jak Niedźwiecki. Piotr Baron świetnie prowadzi listę przebojów, znalazł uznanie u słuchaczy, dzieją się tam świetne, ciekawe rzeczy. www.dziennik.pl/opinie/article335975/Skowronski_nie_bylem_partyjnym_nominatem.html Odpowiedz Link Zgłoś
momy To jest wersja Skowrońskiego 09.03.09, 11:28 To, że ktoś składa wymówienie, nie znaczy, że ma na to ochotę. Został do tego zmuszony przez Czabańskiego właśnie jako "dziennikarz stanu wojennego", do których Czabański wrzuca też Olejnik, ale Reszczyńskiego już nie, mimo że wszyscy wywodzą się z dokładnie tego samego zaciągu. Radzę więcej orientacji w temacie i w historii. Dziennik jest rzeczywiście najbardziej wiarygodną gazetą - przecież widać, ze jak wg niej Prezydent umówił się z Premierem na POPiS to go mamy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: To jest wersja Skowrońskiego 09.03.09, 11:34 No więc: został wywalony, czy sam odszedł? A jak sam odszedł, to czy został zmuszony do tego odejścia (choć Skowroński go namawiał, by został), czy odszedł, bo sam chciał? A skoro sam tego chciał, to kto miał protestować przeciw jego odejściu? Co do Dziennika - nie mam złudzeń co do tej gazety. Ale w kwestii braku wiarygodności - z pewnością daleko mu do GW... Odpowiedz Link Zgłoś
momy Re: To jest wersja Skowrońskiego 09.03.09, 11:38 A szanowny pan ma duże doświadczenie z zatrudnianiem i zwalnianiem? Nie wie, jak się co załatwia, a jak się co nazywa na papierze? Jeżeli za małe, to proszę nad nim popracować Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: To jest wersja Skowrońskiego 09.03.09, 11:39 Wiem, kiedy chcę odejść sam, a kiedy mnie wywalają. Potrafię dostrzec tę różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
momy I jeszcze ku refleksji 09.03.09, 11:32 Poza tym powinno dać do myślenia, dlaczego Kaczkowskiemu bez trudu udało się odwieźć Niedźwieckiego od odejścia, gdy inni robili pod niego podchody. A Skowrońskiemu się nie udało. Ciekawe dlaczego? Może dlatego, że miał niewiele do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: I jeszcze ku refleksji 09.03.09, 11:38 Czyli dochodzimy do tego, że wielką zbrodnią Skowrońskiego było to, że nie udało mu się odwieść Niedźwieckiego od rezygnacji... To chyba coś innego niż "wywalenie" z pracy, czyż nie? Teraz odchodzi Wasowski. Sam, z własnej woli, podając przyczyny odejścia. Nie sądzę, aby spodziewał się jakichś obrońców protestujących przeciw jego własnej decyzji... Odpowiedz Link Zgłoś
momy Proszę czytać ze zrozumieniem. 09.03.09, 11:41 Zdanie "Niedźwiecki został wywalony" nie jest tożsame ze zdaniem "Skowroński wywalił Niedźwieckiego" Proszę zdać maturę z polskiego potem pogadamy. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Proszę czytać ze zrozumieniem. 09.03.09, 11:48 Wciąż nie wiem, czy Niedźwiecki został wywalony, czy sam odszedł... Czy też został zmuszony do odejścia, choć jego dyrektor namawiał go, by jednak został... Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Nie pyskuj synek 09.03.09, 12:35 maturą chcesz imponować synek? i czym jeszcze, rowerem? Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Niezwykle korzystna decyzja dla "Trójki" 09.03.09, 11:18 Nigdy nie wiedziałem, czy ten facet jest nawalony, zapomniał wziąć leków, czy po prostu jest tak ogólnie zmęczony. Bez przesady, ale wyciągnąć z półki stare płyty, odczytać coś z okładki to dziś żadna filozofia. Dawno, dawno temu, owszem, trzeba było być pieszczochem władzy, by mieć bony towarowe na płyty w peweksie, albo ciotkę na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
byrcyn1 Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:21 Już SB-ecki kundle ujadają....Nie podoba się ten gest..? Słusznie Pan zrobił! Chamstwo PO i SLD "przywraca radio spoleczeństwu"...I już michnikczemna gawiedź zaciera ręce... Już nie tylko Gadzina Wybiórcza i WSI24 będą "kształtować umysły", ale i "publiczne radio"... PRL/SB wraca! Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 12:27 byrcyn1 napisał: Już SB-ecki kundle ujadają....Nie podoba się ten gest..? > Słusznie Pan zrobił! > Chamstwo PO i SLD "przywraca radio spoleczeństwu"...I już > michnikczemna gawiedź zaciera ręce... _ _ _ Złap oddech, kolego. Zmiany w mediach publicznych wprowadzają ludzie LPR i Samoobrony, wprowadzeni do władzy przez PiS na złość PO. Trzeba mieć doprawdy bogatą wyobraźnię, żeby przypisywać teraz winę PO. Nie pierwszy to raz ludzie małego prezesa zbierają z kwaśnymi minami to, co on zasiał. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio7777 Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:21 Ceniłem sobie P.Wasowskiego do dzisiaj. Okazuje się że nawet WIELCY ojcowie mogą mieć MAŁE dzieci..... Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Wasowski odchodzi z Trójki ? pies mu morde lizał. 09.03.09, 11:23 chłopczyk Targalskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
magdapaw4 Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:29 PR to to jeden wielki prywatny forwark. zero profesjonalizmu, tylko prywatne anse. rozumiem- odejsc za laskowskiego, czy dyskomulskiego Olszanskiego, ale teraz??mam nadzieje, ze p. Makowska tez zniknie, bo ma głos i sposob mowienia jak studentka z akademickiego radyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:35 Panu Wasowskiemu nie przeszkadza 'fianansowy przekręt' kol.Skowrońskiego? Nam,słuchaczom - TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:42 Jaki przekręt? Bo jeśli chodzi o wyniki tego audytu, o których pisała Agnieszka Kublik, to żadnego przekrętu ze strony Skowrońskiego raczej nie stwierdzono... Co najwyżej jakieś uchybienia służb finansowych radia... Ale jak widać, skoro GW rzuciła gównem, to coś się musiało przykleić... Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:55 Bez znaczenia. Dla MWzWM głos Ojca Redaktora jest dogmatem wiary, z którym się nie dyskutuje. Napisali w GW, że Skowroński to przekreciarz? Napisali. Więc Rodzina Gazety Wyborczej da się teraz za tę prawdę pokrajać. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Mów za siebie. 09.03.09, 12:12 Niczego mu nie udowodnili. I nie udowodnią, bo nawet zarząd się wycofał z tego zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ciekawe czy Pan Skowroński by odszedł ... 09.03.09, 11:36 gdyby zwolniono Pana Wasowskiego ... Kurcze, po co ludzie się bawią w te polityczki i marnują sobie wizerunek (mówię o tych co mieli jakiś wizerunek) ? :( Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:40 Myślę,że to prywatna sprawa pana Wasowskiego.Osobiście zaprzestałam słuchania PR.Jestem zmęczona tymi przepychankami politycznymi w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:53 Swoją drogą, niesamowite wśród Młodych Wykształconych z Wielkich Miast jest to, jak bardzo myślą kategoriami politycznymi, zarzucając jednocześnie "tamtym" upolitycznienie. Skowroński był dobry, póki Gazetowy Głos w Twoim Domu nie napisał - że pisowiec. I od razu kubły pomyj. Wasowski? Był ok, ale z jakiejś przyczyny (pewnie niekoniecznie politycznej) poparł Skowrońskiego - i już jest zły. Niedźwiecki, taka sama "stara Trójka" jak Wasowski - stał się teraz "dobry", bo zaliczono go do "wrogów Skowrońskiego". Normalnie, jak w sowietach za czasów Stalina. Bez znaczenia, kim jesteś, ważne jakie masz poglady. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzio13 Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:57 otis_tarda - z jakiejs przyczyny Wasowski poparl Skowronskiego ? Z czystego wyrachowania i w obawie,ze droga malzonka wraz z przyjsciem pani Jethon bedzie musiala opuscic Trojke.I oby stalo sie to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 12:06 Tak jest. Bo tak zapodał Gazetowy Głos w Twoim Domu. Hare, hare. Bo Wasowski zły, i Makowska zła, Mann pewnie też niedługo okaże się być zły, za to dobry będzie nabór z czasów różnych Smolarów. Hare, hare. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 12:31 Skowroński nadal jest dobry i mnie akurat jego odejścia żal. Podobnie jak wcześniej było mi żal, że odszedł Niedźwiedzki, a teraz żal, że odchodzi Wasowski. Bez sensu całe to odchodzenie, ale tak to jest, gdy polityka wszędzie wpycha swój wredny nos. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 12:37 Mi było żal gdy w 2006 z BISki wywalano Kamila Dąbrowę i wsadzano na jego miejsce Jacka Sobałę Wtedy jednak towarzystwo wzajemnej adoracji z Rzeczpospolitej nie urządzało demonstracji w obronie radia. A gdy w 2002 roku słuchacze Trójki demonstrowali na ulicach (i to nie w obronie stołka swojego kumpla) przeciw zmianom w rozgłośni to ci wszyscy zatroskani teraz o poziom PR III nawet nie pisnęli. Niech hipokryci spadają na bambus. Odpowiedz Link Zgłoś
wupe77 Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 14:04 Sobala (tfu!!!) załatwił BISkę Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 14:08 Czy ktoś widział wówczas w pobliżu siedziby BISki Skowrońskiego, Wildsteina, Janke, Semkę, Pospieszalskiego itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista O! Układ wylazł, czemu go prezes nie łapie? 09.03.09, 11:54 Bo układ kolesiów, którzy są tak bezczelni że się nawet z kolesiostwem nie kryją, ma mordę PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzio13 Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 11:54 Wstydu nie maja niektorzy.Szkoda ze pan Wasowski nie dodal,ze pan Skowronski zatrudnil tuz po swoim przybyciu do Trojki pania.Makowska - prywatnie zone pana Wasowskiego.Pani Makowska nie miala zbyt dobrej opinii jako dziennikarka,wiec dlugoletni pracownik tej stacji w sprzeciwie wobec tej nominacji postanowila odejsc z radia. Teraz Magda Jethon wraca i chyba pan Wasowski robi rych wyprzedzajacy,bo wie,ze niechybnie jego kochana zona bedzie zmuszona do odejscia z Trojki,bo poziom dziennikarski prezentuje marniutki.Maz wiec woli odejsc teraz i dzieki tej akcji moze byc pewny pracy u boku pana Skowronskiego w przyszlosci (zapewne ten polityczny nominat gdzies ja znajdzie,a wtedy nie zapomni o oddanych ludziach) A ja na koniec zapytam: gdzie tu u pana Wasowskiego troska o sluchacza ? Czy tylko prywata dla was sie liczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Co niby Jachowicz i Karnowski mają wspólnego 09.03.09, 11:54 jką? To nie dziennikarze Trójki tylko koledzy szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 nie odchodzi, tylko zawiesza obecność na antenie 09.03.09, 11:59 znowu GW napisała półprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista A kto to jest Grzegorz Wasowski? 09.03.09, 12:06 Syn genialnego ojca, były mąż znanej żony, współpracownik znakomitego dziennikarza muzycznego, kumpel byłego dyrektora trójki. Odchodzi? Nie będziemy płakać. Wróci? Jego sprawa. Tylko dlaczego robi za newsa w Gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: A kto to jest Grzegorz Wasowski? 09.03.09, 12:11 "Tylko dlaczego robi za newsa w Gazecie?" żeby wielkomiejska młodzież miała zagadkę :) Oczywiście gdyby zadeklarował "Wicie, rozumicie dopiero teraz po odejściu Skowrońskiego trójka może swobodnie oddychać" to news byłby jak najbardziej uzasadniony ;) Zresztą gdyby Mann odszedł to byś spytał "a kto to jest ten Mann ?" Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: A kto to jest Grzegorz Wasowski? 09.03.09, 12:17 > Zresztą gdyby Mann odszedł to byś spytał "a kto to jest ten Mann ?" Oczywiście. Okazałoby się, że Mann to kaczysta, bez dorobku, smęciarz, puszczający smętne kawałki i kumpel faszysty Cejrowskiego. Dialektykę wyznawcy Ojca Redaktora mają opanowaną w praktyce na 150%. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: A kto to jest Grzegorz Wasowski? 09.03.09, 12:32 A dla niezależnie myślących i obiektywnych nagle nie liczą się koneksje. Przecież mogliby rzucić tu i tam że Wasowski był mężem zootechniczki i córki milicjanta Olejnik i na pewno robotę za komuny dostał po znajomości, tak jak ona. Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: A kto to jest Grzegorz Wasowski? 09.03.09, 12:37 obraza.uczuc.religijnych napisał: > A dla niezależnie myślących i obiektywnych nagle nie liczą się > koneksje. Przecież mogliby rzucić tu i tam że Wasowski był mężem > zootechniczki i córki milicjanta Olejnik i na pewno robotę za komuny > dostał po znajomości, tak jak ona. Argument z zootechniczki i córki milicjanta jakoś mnie nigdy nie pociągał. Ale rozumiem, ze to styl myślenie MWzWM. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: A kto to jest Grzegorz Wasowski? 09.03.09, 12:40 Nie, to styl Samodzielnie i Niezależnie Myślących. W skrócie SiNM. Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster G.Wasowski, były maż M.Olejnik..Pogoniła go. 09.03.09, 12:33 Syn Wasowskiego, wspaniałego gościa,pisarza,satyryka,poete.. Jednego z "Starszych Panów"...Po ojcu oddziedziczył tylko nazwisko, intelektu nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Re: G.Wasowski, były maż M.Olejnik..Pogoniła go. 09.03.09, 13:22 >Po ojcu oddziedziczył tylko nazwisko, intelektu nie.... Nie no oczywiście. Natomiast gdyby poparł wywałkę Skowrońskiego to odziedziczyłby nie tylko nazwisko i intelekt ale również przychylność Rodziny Gazety Wyborczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: G.Wasowski, były maż M.Olejnik..Pogoniła go. 09.03.09, 13:25 A tak to zapisał się do Zakonu Samodzielnie i Niezależnie Myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: G.Wasowski, były maż M.Olejnik..Pogoniła go. 09.03.09, 13:32 fields1 napisał: > Nie no oczywiście. Natomiast gdyby poparł wywałkę Skowrońskiego to Przestań wypisywać na prawo i lewo, że w Gazecie murzynów biją i napisz dlaczego uważasz G. Wasowskiego za geniusza. Nikt G.Wasowskiego z trójki nie wywalał, sam sobie poszedł robiąc demonstrację. A jak takie nic robi demonstrację, to jest żałosne, i o tym jest ta dyskusja Odpowiedz Link Zgłoś
emka_61 Re: G.Wasowski, były maż M.Olejnik..Pogoniła go. 10.03.09, 21:32 Po pierwsze widząc dzisiejsze efekty pracy Pani Moniki Olejnik, nie dziwię się, że nie mieli z Panem Grzegorzem wspólnej płaszczyzny. To Pan Grzegorz z Panem Wojciechem Budowali w czasach komuny wyżyny intelektualnego humoru w TRÓJCE, ale te dobre obyczaje i przyzwoite zachowania są współczesnym mądralom sieciowym całkowicie obce. Odpowiedz Link Zgłoś
encypency Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 12:30 Smieszy mnie nazywanie tego co robi p. Wasowski w 'Na na na' "prowadzeniem audycji"... Badzmy szczerzy - ten facet po prostu gledzi, jego angielszczyzna jest na poziomie gimnazjalnym, nigdy nie byl u logopedy... zadna strata. Ani to erudyta, ani radiowa osobowosc 'nie do zastapienia'. Moze na wolne znajdzie sie jakis nowy Owczarek. Licze na to... Odpowiedz Link Zgłoś
cisza-jak-ta i dobrze, trojka zas upadnie RMF zyska, robta tak 09.03.09, 12:48 dalej a szmira bedzie dominowac w polskim eterze. Odpowiedz Link Zgłoś
ceoll Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 12:50 I bardzo dobrze....Tym panom już dziękujemy....Suuuuuuuper!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre Grzegorz Wasowski odchodzi z Trójki 09.03.09, 12:50 Szkoda Pana Wasowskiego bo to jedna z legend tej rozgłośni. Pana Jachowicza a tym bardziej Karnowskiego jakoś mi nie żal bo jego PiSowskie rozmówki doprowadzały mnie do szału.Trójka powinna być wolna od wszelkiego politykowania bez względu na to czy wiatr wieje z lewej czy z prawej strony politycznego śmietniska. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapaw4 słyszałam wczoraj w III wieczorem jakies dziecko 09.03.09, 13:09 słyszałam wczoraj w trojce wieczorem jakies sepleniace dziecko, które z duzym wysilkiem sklejało rozne kawalki muzyczne i przekonywało o swojej nad nimi wyzszosci. kto zacz? mam nadzieje, ze to nie jaskolka dalszych zmin. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: słyszałam wczoraj w III wieczorem jakies dzie 09.03.09, 13:20 Może to był Wildstein? Facet zna się na wszystkim (na muzyce to już na pewno) no i jest niezależny oraz wspaniale bronił pana dyrektora na demonstracji. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog sluchajcie Radia Krakow :) 09.03.09, 13:26 są oprócz trójki inne, (szkoda że regionalne) fajne rozgłośnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mar_or Re: słyszałam wczoraj w III wieczorem jakies dzie 09.03.09, 16:05 Przecież ta audycja jest już na antenie kilka dobrych miesięcy, mi nawet się podoba, chociaż rzeczywiście prowadzący Paweł Korsun jest kontrowersyjny i raczej nie pasuje na niedzielny wieczór... Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 jeśli jeszcze kilku odejdzie to będzie koniec 3 09.03.09, 13:14 Mogłem słuchac Trójki 24 h na dobę. Po zatrudnieniu pań Agnieszek już tego nie robię. te ich hiphopy hausy i inne klubowe grania odstraszają stałych słuchaczy. Owszem pokolenie 20 latów tego wysłucha le kto z nich w ogóle 3 słucha? Panie Agnieszki plus zwolnienia i rezygnacje = koniec PR 3 jaki znamy i cenimy.Co nam pozostanie? Strzelające jak z pepeszy roxy eremefy i inne wrzeszczące stacje czy przestawienie się na Jedynkę? Odpowiedz Link Zgłoś
mar_or Re: jeśli jeszcze kilku odejdzie to będzie koniec 09.03.09, 16:14 Coś słabo się orientujesz, jeśli mówisz o Agnieszce Szydłowskiej i Obszańskiej to tylko jedna z nich prowadzi audycje muzyczne. W Trójce nie ma już audycji z muzyką klubową, kiedyś była, prowadzona przez Sebastiana Korsaka, teraz można jej posłuchać w radiu PIN. House'u nigdy nie słyszałem w Trójce, hiphop rzeczywiście czasem się w programie alternatywnym zdarzy, ale rzadko i nie jest to HH spod znaku hiphopolo, tylko coś porządniejszego. Trójka zawsze była radiem dla ludzi mających szerokie horyzonty muzyczne, jeśli dana audycja nie pasuje, zawsze można sobie przełączyć na coś innego, mi np. 99% muzyki w PR3 odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś