pietuszki 14.03.09, 09:42 ubieranie się w jedwab -czy wiecie jak "produkuje się"jedwab? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
norton2 Liście na biuście 14.03.09, 10:53 A czemu nie ma na tych zdjęciach nagiej Sobeckiej i Szczypińskiej??? Kaczor nie pozwolił????? Odpowiedz Link Zgłoś
ceo2zlo ratujmy roślinki 14.03.09, 11:04 Codziennie miliony naszych braci są wycinane. Musimy zacząć działać Rośliny też czują a kto myśli inaczej jest bez serca! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: ratujmy roślinki 14.03.09, 11:09 Rośliny do jedzenia, rośliny do ubrania- niedługo nie starczy roślin. Wszelka przesada jest niezdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Liście na biuście 14.03.09, 11:07 "Jedną z ambasadorek organizacji jest Pamela Anderson, która swego czasu wystąpiła w biustonoszu z liści sałaty, bo nie tylko nie chce chodzić w futrze, ale też promuje wegetarianizm" 1. Ekologia to chyba też dbanie o rośliny. 2. Wegetarianizm- człowiek jednak musi jeść mięso, choćby w małych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
enterol250 Re: Liście na biuście 14.03.09, 11:35 > 2. Wegetarianizm- człowiek jednak musi jeść mięso, choćby w małych ilościac > h. Nie, nie musi. Vide: Indie. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <----------------=--- 14.03.09, 12:00 Musi, tylko w przypadku gdy jest burakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Wszystko zależy 14.03.09, 12:38 zenforest.wordpress.com/2008/10/04/dieta-dla-grup-krwi-a-b-ab-0/ Kiedyś czytałam na ten temat coś mniej rozbudowanego, ale teraz nie mogę tego znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
enterol250 Re: Wszystko zależy 14.03.09, 13:03 Zgadza się, aczkolwiek grupa krwi nie jest jedyną cechą, która określa człowieka. Na pewnym poziomie każda jednostka jest inna, indywidualna i powinna dobierać dietę adekwatną dla swojej konstytucji psychofizycznej (zainteresowanych odsyłam do ayurwedy). Aczkolwiek z punktu widzenia dietetyki mięso nie jest niezbędne w diecie człowieka (oczywiście zakładając, że człowiek ten ma świadomość, że je po to, by żyć, a nie odwrotnie). Odpowiedz Link Zgłoś
seattle92 Śmieszą mnie te wygłupy gołych lasek 14.03.09, 11:11 Nie rozumiem dlaczego tylko kobiety walczą o prawa zwierząt. Dlaczego tylko nasze ciała są wykorzystywane jak jakiś towar, aby promować te durne organizacje typu PETA? Do mnie to kompletnie nie przemawia, wręcz zachęca mnie do noszenia futer! Odpowiedz Link Zgłoś
mondego1 Re: Śmieszą mnie te wygłupy gołych lasek 14.03.09, 11:53 to obedrzyj sobie z futra swojego yorczka, futra sa oblesne wulgarne i dobre chyba tylko dla eskimosow.Juz nie wspomne o katowaniu zwierzat cale ich zycie w klatce a potem... Odpowiedz Link Zgłoś
arcisz009 Re: Śmieszą mnie te wygłupy gołych lasek 14.03.09, 16:45 .. a potem Mondego możesz otworzyć Biblii na Apokalipsie św. Jana. Sam masz pewnie skórzane buty, portfel może rękawiczki, pasek. No chyba że się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
hollcia Re: Liście na biuście 14.03.09, 11:17 A co z tą sałatą z biustu? Zjedzona czy wyrzucona? Bo przecież tyle milionów ludzi na świecie głoduje... Odpowiedz Link Zgłoś
arcisz009 Liście na biuście 14.03.09, 11:19 Chrzanić tych zakłamanych "obrońców", te niewyje... porządnie mające nadmiar czasu i pieniędzy aktywistki i ich zniewieściałych kolegów z wydziału Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Liście na biuście 14.03.09, 12:17 Gratuluje pokazu inteligencji. Inne sztuczki też potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
arcisz009 Re: Liście na biuście 14.03.09, 16:41 Tak oczywiście, potrafię murować , gotować smakołyki, i mógłby ci porządnie najebać, wracałbyś po jeszcze :) misiu kolorowy może masz coś do powiedzenia w temacie forum, zamiast bawić się w moderatora ćwiaro Odpowiedz Link Zgłoś
cameel.m Re: Liście na biuście 14.03.09, 11:37 A niby skąd mają wiedzieć? Ekoterrorystów interesują tylko miłe futrzaczki, bo się fajnie medialnie sprzedają. Inne zwierzęta - owady, ryby, gady, płazy czy roztocza to już mniej. Nie dla mnie większego ekoidioty niż ten, który jako alternatywę dla nanutalnej skóry na np. na buty (innych nie kupuję) podaje tzw. skórę "ekologiczną" czyli plastik. Odpowiedz Link Zgłoś
w.s3 Liście na biuście 14.03.09, 12:02 Ciągotki do exhibicjonizmu. Cel szczytny i bez mandatu za obnażanie się w miejscu publicznym i w telewizorni pokażą. Odpowiedz Link Zgłoś
kacper77_0 Liście na biuście 14.03.09, 12:17 Artykuł słaby-sprzeciw wobec noszenia futer tłumaczy modą-może jednak chodzi o coś więcej?.Sam nie jem mięsa od 5 lat-właśnie z powodów moralnych-nie przykładam ręki do tego barbarzyństwa. .Jak ktoś chce sie obżerać mięchem jego wybór.Podczas podobnych dyskusji agresją i niezrozumieniem epatuja właśnie ci którzy jedyną korzyść z istnienia gatunków innych niż ludzki upatrują w możliwości ich pożerania i przerabiania na futra.Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
enterol250 Re: Liście na biuście 14.03.09, 13:07 kacper77_0 napisał: > Artykuł słaby-sprzeciw wobec noszenia futer tłumaczy modą-może > jednak chodzi o coś więcej?.Sam nie jem mięsa od 5 lat-właśnie z > powodów moralnych-nie przykładam ręki do tego barbarzyństwa. .Jak > ktoś chce sie obżerać mięchem jego wybór.Podczas podobnych dyskusji > agresją i niezrozumieniem epatuja właśnie ci którzy jedyną korzyść z > istnienia gatunków innych niż ludzki upatrują w możliwości ich > pożerania i przerabiania na futra.Smutne Niewątpliwie masz rację, jednak z drugiej strony moda na pseudoekologię i tzw. budyniowy wegetarianizm istnieje w mediach i bardzo zniekształca obraz realnego wegetarianizmu. Btw. polecam świetny artykuł o budyniowym wegetarianizmie: www.gajanea.pl/czytelnia/dlaczego_nie_lubie_budyniowego_wegetarianizmu1.html Odpowiedz Link Zgłoś
vandermerwe Re: Liście na biuście 14.03.09, 13:25 "Podczas podobnych dyskusji agresją i niezrozumieniem epatuja właśnie ci którzy jedyną korzyść z istnienia gatunków innych niż ludzki upatrują w możliwości ich pożerania i przerabiania na futra.Smutne" Jak widac po obu stronach ekologiczno-moralnej barykady nie brakuje zwolennikow uproszczen. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmasnki-reaktywacja-d hańba - za mniej prowokujące 14.03.09, 12:59 zdjecia moderatorzy kasowali moje watki a teraz co ja widzę gołe dupska i cycki na stronie głównej. Ze tez teraz gw nie ma obiekcji ze te treści mogą dotrzeć do niepełnoletnich. hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke fuck for forest 14.03.09, 13:15 to jest jedyna sensowna organizacja ekologiczna, polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
lili120675 Liście na biuście 14.03.09, 13:53 Cywilizacja człowieka jest cywilizacją śmierci dla zwierząt, często w okrutny sposób. A przecież można ograniczyć to bezsensowne cierpienie. Apeluje do wszystkich ludzi wrażliwych na dramatyczny los zwierząt o pomoc w zebraniu miliona podpisów pod petycją do PE "Stop dla długiego transportu zwierząt". Na stronie internetowej schroniska dla koni Tara www.ligon.chorzow.pl/tara znajduje się link do tej inicjatywy europosłów, mającej ograniczyć w czasie dramatyczny transport zwierząt rzeźnych, w tym koni. Fundujemy im codziennie "Auschwitz", sprawmy, by ich ostatnia droga nie była drogą przez piekło cierpienia!Proszę powiadomcie o tym znajomych w całej Unii Europejskiej, mamy już około 100 tys. podpisów! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Artyści z dualizmem moralnym? 14.03.09, 14:28 Futra nie włoźy, ale do samochodu zamówi skórzaną tapicerkę? Najlepeij z cielęcej skóry? A w kanjpie zamówi potrawę z trupa dziecka krowy (cielęcina)? Przygarnie bezdomnego kota, ale wywali do śĶieci tonę żarcia w ciągu roku? I wszyetko na golasa? Mój boże, ale się nimi przejąłem.. ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Pamela obrońcą natury ! Ha, ha, ha 14.03.09, 14:41 Ze swoimi sztucznymi cyckami. Silikon - kwintesencją natury! A jeszcze na tym zdjęciu z sałatą widać, że ma push-up pod spodem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist PETA to zboki. 14.03.09, 17:50 Współżyją ze zwierzętami, zakładają z nimi rodziny itd. A tak poważnie - tego typu organizacje może i chroniły prawa zwierząt na początku swojego istnienia, jako zbieranina osób z ideami i pomysłem na naprawę złego świata. Każda organizacja, która chwali się dwoma milionami członków i niezliczonymi celebrytami popierającymi słuszną sprawę, jest po prostu biurokratycznym molochem, który nastawia się na zrobienie kuku jakiejś wybranej firmie, najczęściej za szeleszczącą namową konkurencji. Rezygnacja z futer? Proszę bardzo. Ciekawi mnie tylko ile członkiń PETA nie używa szamponów, czy innych typowo kobiecych kosmetyków? Wegatarianizm? Ależ oczywiście. A wypasiona skórzana tapicerka do samochodu, albo kanapa do jedenastego domu obita skórą rzecz jasna. Przygarnianie bezdomnych zwierząt? Pewnie. Violetta Villas to właśnie zrobiła, i co? Jakiś piesek ma przez to lepiej? Może jednak sterylizacja i problem sam zniknie w ciągu kilku lat. Na szczęście są już ludzie, którzy widzą zakłamanie i prawdziwe cele wszystkich tych karteli pro-eko. Wspomniany w artykule Sacha Baron Cohen (Borat jakby ktoś nie wiedział) w jednym ze swoich programów ostro pojechał po ekoprzygłupach, Twórcy serialu South Park problemowi ekologii też poświęcili kilka odcinków (wspomniana PETA, global warming, czy szydera z Ala Gore'a - ManBearPig). Na koniec anegdota - Paul McCartney zamówił sobie wypasionego ekoLexusa, który jeździ prawie na samą wodę, nie wydziela prawie nic, no cudo po prostu. Japończycy doszli do słusznego wniosku, że TAKI klient nie może czekać, aż jego fura opłynie w ładowni statku cały świat i posłali mu autko odrzutowcem transportowym z Japonii prosto do Londynu. Złośliwi policzyli ile razy musiałby objechać kulę ziemską, aby spalić tyle paliwa, ile spalił ten samolot transportowy cięższy o tego nieszczęsnego Lexusa. Sam McCartney nie skomentował wydarzenia, w końcu chciał dobrze, Japończycy zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś