henrywigo 16.03.09, 07:44 Widac ze wszystko co Rosja robi nadaje sie do obrzygania.Dobre ma wiadomosci ten gospadin Rabinowicz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nonieee Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 08:21 henrywigo napisał: > Widac ze wszystko co Rosja robi nadaje sie do obrzygania.Dobre ma > wiadomosci ten gospadin Rabinowicz Do obrzygania nadaje się to, co Gazeta Wyborcza pisze o Rosji. Poczytaj sobie ich teksty. Wszystkie są pełne skrywanej nienawiści i złych życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 10:43 Ach ta biedna Rosja. wszyscy ja atakuja, nikt jej nie rozumie etc etc etc. A w rzeczywistosci stala sie krajem warcholow, chamow, bandytow, zlodzieji i niebezpiecznych fantastow marzacych o imperialnej wielkosci Rosji. Coraz bardziej zaczyna mi ten kraj smierdziec... Mam tylko nadzieje, ze kiedys beda sie samym soba zajmowac i zostawia inne kraje w spokoju od intryg, podjudzania etc (pobozne zyczenie) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 11:49 Moze ja czegos nie kumam, ale w sobote sluchalem Radia Z (on line), i zaczely sie wiadomosci. Jakis korespondent z Moskwy nadawal: 1. we Wladywostoku idzie bitwa z milicja, 2. Moskwa plonie w pozarze, 3.Rosjanie w szoku po wypowiedzi Kudrina. Tak sie spietralem ze wyjzalem przez okno! Nic sie nie palilo.. Okazalo sie: 1. We Wladywostoku milicja dupnela paru zbirow i oni na melinie sie odstrzeliwali. 2. W Moskwie byl pozar w jakiejs fabryce. (w 15 milionowym miescie codziennie cos sie pali). 3. Kudrin powiedzial ze deficyt budzetowy moze przekroczyc 8%. Przy zapasach rzedu $400 mld to duzo czy malo? Nie ma dziwne, ze przy TAKICH mediach Polacy TAK sobie wyobrazaja Rosje :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 20:38 poczytaj sobie ile zapasow miliardow dolarow Rosja miala rok temu, to sie polapiesz... A teraz powiem ci cos od siebie. Wyborcza przesadza - to fakt i nie ma co zaprzeczac, ale decyzje wysokich urzednikow panstwowych Rosji tez sa fatalne. Rowniez w skutkach. Ja mam dziewczyne rosjanke, ktora mieszka daleko, w centrum Rosji. Bezrobocie wzroslo znacznie, a tym ktorzy pracuja obcieto wyplaty. Jej brat pracuje na lotnisku jako glowny informatyk. Po obcieciu pensji okazalo sie, ze otrzymuje 33% wynagrodzenia sprzed kryzysu - 5000 rubli (ok 500zl). Ceny niespecjalnie roznia sie od polskich. A teraz cos wesolego - bedac tam w hipermarkecie znalazlem przyprawy Kamisu oraz przetwory spozywcze filmy Rolnik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 21:21 tom1980live napisał: > poczytaj sobie ile zapasow miliardow dolarow Rosja miala rok temu, to sie > polapiesz... > A teraz powiem ci cos od siebie. Wyborcza przesadza - to fakt i nie ma co > zaprzeczac, ale decyzje wysokich urzednikow panstwowych Rosji tez sa fatalne. > Rowniez w skutkach. Ja mam dziewczyne rosjanke, ktora mieszka daleko, w centrum > Rosji. Bezrobocie wzroslo znacznie, a tym ktorzy pracuja obcieto wyplaty. Jej > brat pracuje na lotnisku jako glowny informatyk. Po obcieciu pensji okazalo sie > , > ze otrzymuje 33% wynagrodzenia sprzed kryzysu - 5000 rubli (ok 500zl). Ceny > niespecjalnie roznia sie od polskich. > A teraz cos wesolego - bedac tam w hipermarkecie znalazlem przyprawy Kamisu ora > z > przetwory spozywcze filmy Rolnik. Pozdrawiam. Z tego wyglada ze zarobki spadly o 60%,to juz nie sa zarty. Kryzys kryzysem ale jesli nie ma co do gara wlozyc trzeba bedzie zaczac krasc. Ciekaw jestem jak dlugo jeszcze ci ludzie rosji beda przytakiwac kazdemu kto ma wladze i swiecie wierzyc ze "wladza" nigdy sie nie myli. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1980live Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 21:51 to jeszcze zalezy od tego w jakim sektorze ktos pracuje. On pracuje w panstwowce - tak przypuszczam, bo wydaje mi sie, ze lotnisko Roszczino pozostaje w rekach panstwowych. Dziewczyna nie ma sie az tak zle, ale i tam wynagrodzenie spadlo. Jednym slowem - nie jest tak jak pisze wyborcza (1998 sie nie powtorzy) ale i nie jest to kraina mlekiem i miodem plynaca jak chcialaby tego Evcia. Jesli kryzys sie skonczy w tym lub 2010 to Rosja wyjdzie z tego obronna reka. Jedyne co niepoki na przyszlosc to szybkie starzenie sie spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 09:25 "Rząd Rosji (...) popełnia jednak błąd za błędem." "Rząd na progu kryzysu podciął jeszcze jedną gałąź, na jakiej mocno trzymała się gospodarka Kraju Nadmorskiego." "Błędy, które popełnia Moskwa, tylko podgrzewają nastroje" To tylko niektóre "błędy" rządu Rosji. Kiedy oni wreszcie wpadną na zbawienny dla siebie pomysł i zatrudnią w charakterze doradcy z decydującym głosem Wacława Gazetowicza Wyborczewicza Radziwinowicza;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 13:49 lubat napisał: > "Rząd Rosji (...) popełnia jednak błąd za błędem." > > "Rząd na progu kryzysu podciął jeszcze jedną gałąź, na jakiej mocno trzymała > się gospodarka Kraju Nadmorskiego." > > "Błędy, które popełnia Moskwa, tylko podgrzewają nastroje" > > To tylko niektóre "błędy" rządu Rosji. Kiedy oni wreszcie wpadną na zbawienny > dla siebie pomysł i zatrudnią w charakterze doradcy z decydującym głosem > Wacława Gazetowicza Wyborczewicza Radziwinowicza;-))) Wydaje mi sie ze ty masz wieksze szanse na to stanowisko,ruski dupolzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 15:28 lubat napisał: > "Rząd Rosji (...) popełnia jednak błąd za błędem." > > "Rząd na progu kryzysu podciął jeszcze jedną gałąź, na jakiej mocno trzymała > się gospodarka Kraju Nadmorskiego." > > "Błędy, które popełnia Moskwa, tylko podgrzewają nastroje" > > To tylko niektóre "błędy" rządu Rosji. Kiedy oni wreszcie wpadną na zbawienny > dla siebie pomysł i zatrudnią w charakterze doradcy z decydującym głosem > Wacława Gazetowicza Wyborczewicza Radziwinowicza;-))) Nie to co doradcy lubat,. pimpek i evka, w sprawach gospodarki amerykanskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 09:30 No to w strachu musi być premier Tusk jak mu kilkaset "mrówek" na granicy protestowało, że bez cła mogą teraz wwieźć 2 pudełka papierosów zamiast kartonu. Premierze Tusk! Wzywam do nieprowokowania ;-). A Radzinowicza, tradycyjnie, wzywam do klubu AA. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: erupcja rusofobi we Wladywostoku 16.03.09, 11:13 jaka erupcja toz to ledwie wytrysk;) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Ludzie rozniosą bandycki,nieludzki reżim ... 16.03.09, 10:04 " Władca Kremla od dawna zawłaszczył środki masowego przekazu. Od lat pod jego kontrolą są telewizja i radio. Nawet internet jest w Rosji kontrolowany: setkom młodych ludzi płaci się za to, żeby dusili wszelkie przejawy protestu i wolnej myśli w cyberprzestrzeni. A większość ludzi ślepo wierzy temu, co mówią w telewizji, powtarza w rozmowach to, co przeczytała w gazetach - taki czarny obraz Rosji rysuje w DZIENNIKU pisarz Wiktor Suworow. czytaj dalej... REKLAMA Bardzo mi się nie podoba to, co się dzieje w moim kraju. Jest mi przykro i wstyd. Wczorajsze wybory w Rosji przypominają mi plebiscyt, który odbył się w Niemczech 19 sierpnia 1934 roku. Wtedy Niemcy zagłosowali za tym, żeby Hitler mógł jednocześnie zajmować stanowiska kanclerza i prezydenta. Rosjanie, tak jak Niemcy kilkadziesiąt lat temu, również powiedzieli "tak”. Wynik był wiadomy od dawna. Putin jest jak szuler ze znaczonymi kartami: każda partia z jego nazwiskiem na liście mogła tylko wygrać. W rękach Putina były wszystkie asy. Władca Kremla od dawna zawłaszczył środki masowego przekazu. Od lat pod jego kontrolą są telewizja i radio. Nawet internet jest w Rosji kontrolowany: setkom młodych ludzi płaci się za to, żeby dusili wszelkie przejawy protestu i wolnej myśli w cyberprzestrzeni. A większość ludzi ślepo wierzy w to, co mówią w telewizji, powtarza w rozmowach to, co przeczytała w gazetach. Gdyby gazety mogły otwarcie pisać o przekrętach, kłamstwach i przestępstwach reżimu, rosyjska opinia publiczna byłaby mniej przychylna Putinowi. Owszem –- Putin jest teraz w Rosji bardzo popularny. To jemu udało się znaleźć czuły punkt Rosjan. Po rozpadzie Związku Sowieckiego wielu z nich doznało poniżeń i rozczarowań. Jelcyn w ich mniemaniu rozwalił wielki kraj, doprowadził do biedy, spowodował, że świat przestał się z Rosją liczyć. Putin zaś rozprawił się z oligarchami, obiecał dobrobyt i przywrócenie Rosji dawnej świetności. On mami Rosjan wizją supermocarstwa z silną armią, pokazuje nowiutkie supernowoczesne myśliwce, walczy z "wrogami” i terrorystami. Ludziom się to podoba. Nie wiem, jak inaczej wytłumaczyć popularność Putina. " Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Fiutin i żadna inna menda nie jest wieczny ... 16.03.09, 10:05 " Swoją rolę odegrała również historia. Jakich przywódców pamiętają Rosjanie? Nikitę Chruszczowa, który ośmieszał kraj, waląc butem w stół na trybunie ONZ, Breżniewa ze starczą demencją, wiecznie pijanego Jelcyna. Aż pojawił się młody, wysportowany i pewny siebie Władimir Putin. Rosja po prostu od bardzo dawna nikogo lepszego nie widziała. Putin więc raz, dwa, trzy rozprawił się z wszelką konkurencją: opozycją i wolnymi mediami. Wszyscy jego przeciwnicy albo trafili za kratki, albo zostali wypędzeni z kraju. Były kagiebista został sam na scenie politycznej. Gdyby odszedł, naród nie miałby kogo wybierać. Ale Putin oczywiście nie zamierza odchodzić. Jak inaczej wytłumaczyć jedno z głównych wyborczych haseł jego partii - walkę z biedą? Czy nie za późno na to po ośmiu latach sprawowania władzy, kiedy konstytucja nie daje mu kolejnej możliwości kandydowania na prezydenta? Oczywiście - żadnej walki z biedą nie będzie. Całe rzekome bogactwo narodowe Rosji od dawna jest za granicą. Putin rozdaje miliardy państwowych środków swoim poplecznikom kontrolującym najbardziej lukratywne branże - przede wszystkim ropę i gaz. W Związku Radzieckim petrodolary były jednak przeznaczane na produkcję broni. We współczesnej Rosji one są przelewane na konta w Szwajcarii i tropikalnych rajach podatkowych. O supermocarstwie można więc również zapomnieć. Rosja przegniła od dołu do góry, tak koszmarnej korupcji, jaka panuje teraz, nie było ani w carskiej Rosji, ani w Związku Radzieckim. Opozycja nie jest w stanie niczego zmienić. Duma - rosyjski parlament - od dawna nie ma nic wspólnego z demokratycznie wybraną władzą ustawodawczą, każdego można kupić lub zastraszyć. Tak zwane wybory nie mają większego znaczenia. Jeszcze kilka lat temu w Rosji w kartach do głosowania była opcja "przeciwko wszystkim” - teraz jej nie ma. Kiedyś istniała dolna granica frekwencji, poniżej której wybory były nieważne. Teraz wystarczy, że zagłosuje sam Putin, oczywiście na siebie, i zgodnie z rosyjskim prawem będą to normalne demokratyczne wybory. Kiedyś ludzie mogli wybierać gubernatorów - najwyższe władze swoich regionów, teraz gubernatorzy są mianowani na Kremlu. Jaka to demokracja? Jednak Rosjanie zagłosowali na Putina. Jestem pewien, że nie było potrzeby fałszowania wyników. Choć zgodnie z rosyjską tradycją do rzeczywistego wyniku zapewne dorzucono parędziesiąt procent, to taki zwyczajowy rosyjski gest. Rosjanie przecież nie są przyzwyczajeni do demokracji. Oni przez 70 lat żyli w totalitarnym komunistycznym kraju, a przedtem przez setki lat - pod absolutną władzą cara. Niewiele się od tamtych czasów zmieniło. " Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 11:03 Czym wytłumaczyć popularność Putina? Vladimir Putin jest jednym z filarów w walce z dyktatura wielkich koncernów i właśnie z tego powodu cieszy się szacunkiem i sympatia milionów antyglobalistów na całym świecie oraz poparciem własnego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 11:18 Że głuptaki na całym świecie kochają chana za dolary i złoto to nie żadna nowość :) To zwykła polityka . Niestety głuptaki wolą wierzyć instytucji AgitPropu zamiast zasiąść to książek i poczytać o historii tego kraju i wyciągnąć wnioski na dzisiaj . Niestety dzisiejsza młodzież jest tak samo albo i gorzej opętana kacapią,lewacką,islamską propagandą jak ich rodzice w 68 ... Jacy rodzice takie i ich dzieci(głupie,zaćpane,naiwne) ... Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 11:19 Rząd Putina bynajmniej nie sprzedał ani nie wydzierżawił swojego narodu kryminalnym bankierom centralnym na najbliższe pokolenie lub dwa... Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 12:51 Nie miał czego sprzedawać ... Wasz narodek już dawno jest sprzedany czekistom i ich psom . I tej właśnie prawdy tutaj bronisz niewolniku ... Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 13:05 Nie rozumiem. Który narodek? Ja jestem lokalnym patriotą z Gdańska. Pracowałem kiedyś w Stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 13:06 W XIX wieku jeden z zachodnich podróżników po wizycie w państwie carów napisał o jego mieszkańcach: "Niewolnicy na klęczkach marzący o władzy nad światem". I coś w tym jest - im niżej naród rosyjski klęka, tym silniej tli się w nim życzenie opanowania kosmosu. Rosjanin siedzi zamknięty w w chlewie, więc nie pozostaje mu nic innego, jak marzyć o podboju wszechświata. Paniatno ... Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 13:24 To chyba zbyt daleko posunięta generalizacja zachodniego podróżnika z XIX w. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 13:28 Tak , tak jak się nie ma argumentów to będziemy pisać "chyba zbyt daleko posunięta" ... Chyba brygadzistów słabo szkolą ... Chyba z powodu crajsisa :) Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 13:38 W przeciwieństwie do kolegi to raczej moje hobby niż płatne zajęcie.. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 nie projektuj na mnie radziecki ... 16.03.09, 13:54 To nie zadziała ani na mnie , ani na forumowiczów ... Broń dalej swołoczej "prawdy" , tylko rób to proszę inteligentniej i z polotem ... Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Swołocza "prawda" 16.03.09, 13:58 To dla Ciebie pewnie już prawdziwy komunizm:? www.blick.ch/news/wirtschaft/vontobel/lokal-statt-global-113291 www.heise.de/tp/r4/artikel/29/29917/1.html www.webofdebt.com/articles/state_bank_option.php Odpowiedz Link Zgłoś
wspanialy69 Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 14:00 > Nie miał czego sprzedawać ... amerykańscy polityci i biznesmeni prawie o niczym innym nie myślą tylko o Rosji i jej niezmierzonych bogactwach, muślą o niej w dzień i w nocy, podjarani do granic wytrzymałości... a i w internecie jak tylko Rosja zrobi jeden gest, jak tylko pojawi się jakakolwiek na jej temat wzmianka, to natychmiast odpowiada jej skowyt i ujadanie taka biedna, taka brzydka i pijana Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 14:22 "amerykańscy polityci i biznesmeni prawie o niczym innym nie myślą tylko o Rosji i jej niezmierzonych bogactwach, muślą o niej w dzień i w nocy, podjarani do granic wytrzymałości... a i w internecie jak tylko Rosja zrobi jeden gest, jak tylko pojawi się jakakolwiek na jej temat wzmianka, to natychmiast odpowiada jej skowyt i ujadanie taka biedna, taka brzydka i pijana " Wiec wytlumacz mi, "niezmierzone bogactwa" prowadza ten narod do biedy? Jakos sie kuzwa nie moge dopatrzyc tego bogactwa wsrod zwyklych ludzi. Moj dziadek tez mial duzo pieniedzy schowanych na strychu i umarl. Amerykanie tez wszystkiego od ch...a maja,ale widzisz kupuja od kogos innego. Powiedz mi teraz komu sie predzej skonczy te twoje "niezmierzone bogactwo"??? Odpowiedz Link Zgłoś
wspanialy69 Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 14:43 > Wiec wytlumacz mi, "niezmierzone bogactwa" prowadza ten narod do > biedy? do nędzy doprowadził Rosję fakt, że prawie 100 lat temu wywiadom Anglii i Niemiec i Nowojorskim bankierom udało się w Moskwie zainstalować nie mający precedensu w historii reżim bolszwewicki, miało to tragiczne skutki również dla Polski dlatego obecne próby skolonizowania Rosji traktuję jako takie samo zagożenie dla nas ===================================================== w walce światowego pedalstwa z Rosją, Polska powinna stanąć po stronie Rosji, od tego zależy jej przetrwanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Putin naszym przyjacielem jest 16.03.09, 15:24 Ciekawe.. Zupelnie jak bym slyszal Pana Dmowskiego :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Putin herosem 16.03.09, 11:15 bo jak inaczej wytlumaczyc autentyczne poparcie dla niego, krasnall zdecyduj sie czy ruscy sa biednym uciskanym narodem czy banda tepego bydla;)) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 putin lalką głupola andropowa ... 16.03.09, 12:46 "Władca Kremla od dawna zawłaszczył środki masowego przekazu. Od lat pod jego kontrolą są telewizja i radio. Nawet internet jest w Rosji kontrolowany: setkom młodych ludzi płaci się za to, żeby dusili wszelkie przejawy protestu i wolnej myśli w cyberprzestrzeni. A większość ludzi ślepo wierzy w to, co mówią w telewizji, powtarza w rozmowach to, co przeczytała w gazetach. Gdyby gazety mogły otwarcie pisać o przekrętach, kłamstwach i przestępstwach reżimu, rosyjska opinia publiczna byłaby mniej przychylna Putinowi. " Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Putin herosem 16.03.09, 15:37 antyreakcjonista napisał: > bo jak inaczej wytlumaczyc autentyczne poparcie dla niego, Cenami ropy i gazu. Jak w starozytnosci, cesarz mordowal i krzyzowal, ale raz na jakis czas rzucal cholocie tysiac bochnow chelba, albo 100 metrow przenicy, i juz go lud kochal i wiwatowal mu. . Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Putin herosem 16.03.09, 16:35 Nic o nim nie wiesz ani o sytuacji w Rosji a sie udzielasz bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Putin herosem 16.03.09, 16:50 antyreakcjonista napisał: > Nic o nim nie wiesz ani o sytuacji w Rosji a sie udzielasz bez sensu Popraw mnie, jesli sie myle. Co takiego Putin zrobil dla Roji, oprocz wyp[chania dziur w budzecie i ludzkich kieszeniach petro i gazodolarami? Zreformowal i unowoczesnil rosyjska gospodarke? Uczynil rosyjki przemysl konkurencyjnym na swiecie? W jakiej dziedzinie zaawansowanej produkcji? Odpowiedz Link Zgłoś
mertk Radio Gazeta Wyborcza 16.03.09, 10:51 Wszystko się zgadza, Moskwa prowokuje kresy wschodnie i niewykluczone, że zechcą one dokonać w przewidywalnej przyszłości secesji. Przy obojętnym przyzwoleniu wolnego świata, który zawsze, z natury dąży do powiekszania strefy przewidywalnej i stabilnej, nawet gdy nie zawsze odpowiada mu pod względem ideologicznym. Oczywiście chodzi o wschodnie kresy Ukrainy:) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Powrot Polnocnych Chin do macierzy ... 16.03.09, 10:58 Staje sie coraz bardziej realny. To, co widzimy, jest agonia tzw.Federacji Rosyjskiej na Wschodzie. Postulaty ludnosci rosyjskiej nie maja zadnego znaczenia. Pakowac czemodany. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Powrot Polnocnych Chin do macierzy ... 16.03.09, 11:12 Ale boli ze Ukraina wraca pod kuratele Moskwy;)) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 rozum ci wraca :) a może za poźno już :( 16.03.09, 11:21 "Integrowanie Ukrainy ze strukturami euroatlantyckimi oraz przekształcanie jej systemu bezpieczeństwa narodowego stały się nierozłącznymi działaniami. Dla oddanych profesjonalistów, którzy działają w tych dziedzinach, są to również kwestie pochłaniające cały czas i wysiłki. Jednak, w każdej z tych dziedzin postęp wymaga walki z sowieckim dziedzictwem i mentalnością, a także z demoralizującym klimatem stosunków finansowych oraz nieustannym mieszaniem się do tych spraw ukraińskiej polityki wewnętrznej. Postęp jest realny i namacalny, a w niektórych dziedzinach - uderzający. Ale czy to wystarczy? W ukraińskich siłach zbrojnych dynamika modernizacji oraz stagnacja i rozkład nadal w przedziwny sposób się równoważą. W niektórych innych dziedzinach sektora bezpieczeństwa, duch reformy wciąż jest dopiero oczekiwany. Aż do czasu, gdy pokonany zostanie ten zakręt, a reformy będą widoczne, wszechstronne i trwałe, Ukraina nie będzie zintegrowana wewnętrznie, nie mówiąc już o integracji z Europą." www.nato.int/docu/review/2003/issue3/polish/art4.html I z tym właśnie trzeba walczyć , z kacapskim zakłamanie i radziecką historiografią ... Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: rozum ci wraca :) a może za poźno już :( 16.03.09, 12:08 "Dla oddanych profesjonalistów, którzy działają w tych dziedzinach.." To ci sami ukrainscy "profesjonalisci" co 1. sprzedali Szakaszwilemy systemy obrony p/lot razem z obsluga bo Gruzini nie mogli skumac jak TO dziala 2. zamoczyli d.pe z dostawami czolgow do objetego embargiem Sudanu (jakoby Faina wiozla ich do Kongo) 3. sprzedali bron i szkolili tamilskich terrorystow (co oficjalnie potwierdzil jeden z bylych dowodcow separatystow). asmall4, q-wa, ty nie te komiksy czytasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: rozum ci wraca :) a może za poźno już :( 16.03.09, 13:03 > 1. sprzedali Szakaszwilemy systemy obrony p/lot razem z obsluga bo > Gruzini nie mogli skumac jak TO dziala Tak nie mogli , gdyż przez 60 lat razem w sojuzie używali zachodniej broni i sowiecka z Ukrainy jest zbyt skomplikowana dla prostych kaukaskich górali ... > 2. zamoczyli d.pe z dostawami czolgow do objetego embargiem Sudanu > (jakoby Faina wiozla ich do Kongo) Wszyscy na świecie wiedzą, że głodne pokoju światowego kacapy nigdy i nikomu nie sprzedawały żadnej broni i nie wspierały terrorystów i bandytów na całym Świecie . To powszechnie znany fakt ... > 3. sprzedali bron i szkolili tamilskich terrorystow (co oficjalnie > potwierdzil jeden z bylych dowodcow separatystow). Tak ,wspierali ponieważ Ukraina to młodsza siostra Rosji ,a siostrom się pomaga we wspieraniu bandytów , terrorystów i partyzantek lewackich ... I nie przeklinaj bo chyba za stary już na to jesteś ... A może i gó...arz , to by wiele wyjaśniało ... Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: rozum ci wraca :) a może za poźno już :( 16.03.09, 15:29 Tekst byl o Ukraine, a winna jest Rosja! To po co byla ta cala "pomaranczowa"? W rezultacie: czy pomaranczowi, czy czerwoni, Ukraincy niczym sie nie roznia od Rosjan? Skoro tak, to caly Panski poprzedzajacy tekst jest klamliwy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Bieda-Rosja moze wziac pod kuratele... 16.03.09, 11:37 Najwyzej bezzebne babuszki z Miedeiedkowa. PS. Kacapek, kiedy rusza swiatowe business centrum w Moskwie ? Moskwa juz jest na 60 miejscu ! Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Bieda-Rosja moze wziac pod kuratele... 16.03.09, 12:00 A skad ja to mam wiedziec, minie kryzys wezma sie za to , tym bardziej ze nikt nie zrezygnowal, zdaje sie z Nazarbajew tez mysli o tym www.wnp.pl/wiadomosci/pomysl-nazarbajewa-wspolna-waluta-kazachstanu-tadzykistanu-bialorusi-i-rosji,75407_9_0_0_0.html Pozycjonowanie wedlug anglo-saskich standarodw nie przemawia do mnie, tym bardziej ze lawionowo rosnie liczba przeciwnikow ich polityki Apropos "bida-Rosji" en.rian.ru/russia/20090315/120567760.html Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Dochody budzetu spadna o 42%, 16.03.09, 12:40 Cena ruskiej ropy ustabilizowala sie na poziomie 40$/b. Dodatni (mimo to) bilans platniczy oznacza przerzucenie kosztow kryzysu na spoleczenstw. Niebywaly spadek stopy zyciowej. To, ze padnie kilkaset tysiecy bezzebnych babuszek z Miedwiedkowa, to pryszcz. Nazyly sie. Gorzej z wojskiem, resortami silowymi, resztkami przemyslu. Moga byc bunty glodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Dochody budzetu spadna o 42%, 16.03.09, 12:44 Cena ropy jest taka jak w 2005 roku i za cholere nie chce spasc. Osobiscie uwazam ze bardzo dobrze ze tak sie stalo, rosyjska gospodarka o tego czasu mocno i niezdrowo "napuchla", da to powazniejszy impuls do rozwoju zdrowej gospodarki Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Rozkwitnie produkcja walonek i balalajek. 16.03.09, 12:55 Zapomniałeś o srebrnych samowarach ... Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Rozkwitnie produkcja walonek i balalajek. 16.03.09, 15:33 Juz raz prosile o adres, gdzie moge zobaczyc i sfotografowac "bezzebnych staruszek" w Medwiedkowie? Bywam tam czasem i bardzo jestem ciekaw ich zobaczyc, ale ciagle mnie unikaja! Odpowiedz Link Zgłoś
city-zen Eeee. Co tam business centrum? 16.03.09, 12:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=92465463 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Powrot Polnocnych Chin do macierzy ... 16.03.09, 16:20 antyreakcjonista napisał: > Ale boli ze Ukraina wraca pod kuratele Moskwy;)) Owszem, szkoda narodu, ktory przez wieki walczyl o wlasne panstwo. Jest tez zrozumiale, ze Rosjanin cieszy sie z nieszczescia tego panstwa, przez ktore byc moze uda sie Rosji zrobic z Ukrainy swoja kolejna republike. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Oto "niedemokratyczne i zasyfiale, ruskie" drogi 16.03.09, 12:02 Pare osob prosilo o link www.rosavtodor.ru/doc/fotogalery/template_en_0.htm Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Oto "niedemokratyczne i zasyfiale, ruskie" dr 16.03.09, 12:12 Dzieki za link :-) Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 12:54 Firefox ostrzega bez kitu przed kacapskimi cyberterrorysytami ... Wyrobiła sobie swołocz markę :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 15:43 asmall4 napisał: > Firefox ostrzega bez kitu przed kacapskimi cyberterrorysytami ... > Wyrobiła sobie swołocz markę :) Pytanie raczej o dzialalnosc antyreakcjonisty. W jakim celu podal link do bardzo biebezpiecznej strony? Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:31 Pozostaje puknac sie w zakuty leb miast szukac spiskow, mi stronka odpala sie normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:33 antyreakcjonista napisał: > Pozostaje puknac sie w zakuty leb miast szukac spiskow, mi stronka odpala sie n > ormalnie A Ci ktorzy uzywaja Firefoxa dostaja ostrzezenie, ze prpobiuja wejsc na strrone ktora kradnie dane z komputera. Pisales cos o stukaniu sie w leb? Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:37 Korzystam z Opery A nie zadawalem glupich pytan typu "pytanie po co on dal ten link" Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:39 antyreakcjonista napisał: > Korzystam z Opery > A nie zadawalem glupich pytan typu "pytanie po co on dal ten link" To zmien przegladarke. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:40 Ruskiej przeglądarki nie masz . Rusofob ... Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 15:38 borrka, zakladasz prezerwatywe i "wchodzisz" bez strachu! Tylko.. jako katolik - musisz sie potym wyspowiadac, jako prawoslawny - nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:33 Tobie tez blokuje stronke? Tam sa same foty:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:35 antyreakcjonista napisał: > Tobie tez blokuje stronke? > Tam sa same foty:) Znasz sie na podstawach bezpieczenstwa w korzystaniu z internetu, jak swinia na rowerach. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:39 Akurrat wogole mnie nie iteresuje twoja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:41 antyreakcjonista napisał: > Akurrat wogole mnie nie iteresuje twoja opinia nie musi. "przeciez tam sa tylko zdjecia!" Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:38 antyreakcjonista napisał: > Tobie tez blokuje stronke? > Tam sa same foty:) A co bys chcial - zeby widoczny byl znaczek robaczka? Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Trojan na linku kacapka! 16.03.09, 16:34 Wiemy ,ze lubisz panom zakładać gumkę(nie recepturkę). Ale nie musisz się z tym tak afiszować ... Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 12:26 W ostatnim zdaniu jest mowa o błedach Moskwy. Ciekaw jakie to błedy. 1. Sprowadzanie samochodów (złomu) do Rosji? 2. Eksport drewna ? 3. Eksport złomu? Zastanówcie sie, przecież my tez mzmy takie problemy!! Uwazam, że te niepokoje wywołują kombinatorzy i oszusci, którzy czerpali wielkie zyski z wymienionych wyżej interesów! Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Błądy Moskwy to bandytyzm i lenistwo ... 16.03.09, 13:05 "Tymczasem ja jestem głęboko przekonany, że nic tak nie szkodzi Rosji jak - paradoksalnie - surowcowe bogactwo. Rosyjskie społeczeństwo rozwija się bowiem tylko wtedy, gdy Rosjanie są do tego zmuszeni. Kiedy jest nam źle i niewygodnie, wtedy zaczynamy myśleć i kombinować. A kiedy jest nam dobrze - natychmiast wpadamy w stan błogiego rozluźnienia i rozkładu. Dlatego dziś, gdy Rosja posiada tak wielkie złoża ropy i gazu, jej rozwój jej maksymalnie zahamowany - bo nie trzeba nic robić. Bo przecież jest rura - której nota bene też nie trzeba budować, bo zrobił to już Nikita Sergiejewicz Chruszczow. Teraz można więc leżeć bykiem, pompować surowce naturalne do woli i zgarniać petrodolary - a narodowi zamknąć gębę tanią gorzałą. Najnowsza wyprawa na biegun jest doskonałym przykładem tego demoralizującego rozumowania - rosyjscy politycy nie muszą przejawiać żadnej inicjatywy, nie potrzebują niczego zmieniać ani tworzyć. Wystarczy znaleźć nowe złoża surowców. To właśnie ta zadziwiająca bierność odróżnia Rosjan od narodów Zachodu. Po rozpadzie Związku Sowieckiego los rzucił mnie do Szwajcarii i dowiedziałem się wtedy, że ten mlekiem i miodem płynący kraj importuje wszystko, łącznie z... piaskiem. Szwajcarzy nie mają nawet piasku i muszą go sprowadzać zza granicy. Nie mają w ogóle żadnych surowców i właśnie dlatego muszą używać głów do myślenia. Musieli przez wieki nauczyć się zużywania minimum surowców i energii, a wkładania we wszystko maksimum umiejętności i rozumu. Tego ich nauczyła dawna bieda - którą dziś przekuli w oszałamiające bogactwo. Właśnie dlatego tak lubię zegarek, który mam w tej chwili na ręce - perfekcyjny rolex zrobiony ze 100 gramów zwykłej stali. Ten zegarek przypomina mi o ludzkim rozumie, staraniach, dyscyplinie i inicjatywie. Czyli cechach, które w Rosji znajdują się w stanie śmierci klinicznej - właśnie dzięki obfitości surowców. A próba zdobycia nowych zasobów na biegunie północnym jest po prostu zwiastunem kolejnego aktu upadku Rosji." Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Błądy Moskwy to bandytyzm i lenistwo ... 16.03.09, 15:44 Bzdura. Czy Szwajcaria wie, co to Verdun? Czy Szwajcaria wie, co to Oswiecim? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Błądy Moskwy to bandytyzm i lenistwo ... 16.03.09, 15:47 darekvtb napisał: > Bzdura. > > Czy Szwajcaria wie, co to Verdun? > Czy Szwajcaria wie, co to Oswiecim? Na pewno nie czerpe latwych pieniedzy z tego co dala natura. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Błądy Moskwy to bandytyzm i lenistwo ... 16.03.09, 16:00 Wiele osob twierdzi ze czerpia pieniadze jeszcze latwiejsze niz za zloza naturalne. Ale lepiej wierzyc ze historie o "swiatowym rzadzie" to fantastyka :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Błądy Moskwy to bandytyzm i lenistwo ... 16.03.09, 16:11 darekvtb napisał: > Wiele osob twierdzi ze czerpia pieniadze jeszcze latwiejsze niz za > zloza naturalne. Ale lepiej wierzyc ze historie o "swiatowym > rzadzie" to fantastyka :-)) Zawsze latwiej wierzyc w ciemne sily. Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 te samochody są z Japonii 16.03.09, 14:58 a w Japonii jest ruch lewostronny. Zatem samochody te nie powinno się w Rosji rejestrować, chyba że zmieni się tam ruch z prawo na lewostronny. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 15:39 krawat23 napisał: > W ostatnim zdaniu jest mowa o błedach Moskwy. Ciekaw jakie to błedy. > 1. Sprowadzanie samochodów (złomu) do Rosji? > 2. Eksport drewna ? > 3. Eksport złomu? > > Zastanówcie sie, przecież my tez mzmy takie problemy!! > Uwazam, że te niepokoje wywołują kombinatorzy i oszusci, którzy > czerpali wielkie zyski z wymienionych wyżej interesów! Chcesz wlasnym staraniem zarobic, tos zlodziej, kombinator i Krzyzak. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 15:48 darekvtb napisał: > Glupis! Jasne ze tak. W koncu lach. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 16:03 5 lat mialem swoj wlasny, sredniej wielkosci biznes w Rosji. Smiem twierdzic ze znam ta specyfike lepiej niz Pan.. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 16:08 darekvtb napisał: > 5 lat mialem swoj wlasny, sredniej wielkosci biznes w Rosji. Smiem > twierdzic ze znam ta specyfike lepiej niz Pan.. Ja odnosilem sie tylko do czyjejs wypowiedzi pare linijek wyzej, sugerujacej, ze ludzie ktorzy protestuja to zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 16:51 "sugerujacej, ze ludzie ktorzy protestuja to zlodzieje." Byc moze ktos nimi manipuluje.. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 16:59 darekvtb napisał: > "sugerujacej, ze ludzie ktorzy protestuja to zlodzieje." > Byc moze ktos nimi manipuluje.. Oczywiscie ze tak. Bo ruski czlowiek nie moze sam z siebie krytykowac wladcy. To jakby biskup krytykowal papieza... Jak krytykuje, to albo faszysta, albo zlodziej, albo zmanipulowany, albo po tracheotomii mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 17:09 "Uznanie jedności ideowo-politycznej społeczeństwa radzieckiego za naszą największą zdobycz jest w pełni uzasadnione. Historia nie zna ustroju społecznego podobnego do naszego, który mógłby zespolić w jedną zwartą rodzinę wszystkie klasy i grupy społeczne, wszystkie narody i narodowości kraju. Lecz właśnie dlatego, że jedność ideowo-polityczna społeczeństwa radzieckiego stała się ważnym źródłem jego siły, przeciwko niej skierowane są najbardziej intensywne ataki przeciwników socjalizmu. Związana jest z tym, zwłaszcza, nieprawdopodobna wrzawa wywołana przez propagandę zachodnią wokół sławetnej kwestii „praw i swobód", czyli kwestii tzw. „dysydentów". Trzeba stwierdzić, iż samo pojęcie „dysydent" jest chytrym wymysłem propagandowym, mającym na celu wprowadzenie w błąd opinii publicznej. Jak wiadomo, słowo to oznacza w tłumaczeniu „odmiennie myślący". Puszczając je w obieg, propaganda burżuazyjna dąży do przedstawienia sprawy tak, jak gdyby ustrój radziecki nie znosił samodzielnych myśli swych obywateli i prześladował wszystkich, którzy „myślą odmiennie”, to znaczy nie tak, jak to rzekomo wynika z linii oficjalnej. Nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. " www.geocities.com/wojciech_jaruzelski/Andropow77.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 17:21 Nic dziwnego ze Rosjanie nazywaja swoich opozycjonistwo wszystkimi najgorszymi epitetami i inwektywami. Mozliwosc krytyki wladzy jest dla nich tak nie pojęta, jak mozliwosc deptania flagi wlasnego panstwa przez chocby najbiedniejszego Amerykanina. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 18:16 bmc3i napisał: > Nic dziwnego ze Rosjanie nazywaja swoich opozycjonistwo wszystkimi najgorszymi > epitetami i inwektywami. Mozliwosc krytyki wladzy jest dla nich tak nie pojęta, > jak mozliwosc deptania flagi wlasnego panstwa przez chocby najbiedniejszego > Amerykanina. > > He.hehe...Amerykanin nie wie jak wyglada ruska flaga,no bo po co??? Przecietnemu Amerykaninowi ruscy wisza,nikt tu nie ma powodu zeby ja deptac. W zaden sposob, ekonomicznie ruscy nie sa w stanie zgrozic USA. Moga zaczac straszyc rakietkami,ale to juz zaczyna robic sie stare. Wiec o czym my tu mowimy????...zanim Ameryka nie wyjdzie z jakims planem na terazniejszy kryzys fiutyn nie ma nic innego jak tylko czekac. Ludzie w rosji glodni ale wytrzymaja,zreszta najedzony lud moze domyslec sie czegos "glupiego",glodny kleczy z wyciagnieta reka. U nich "ludzi mnoga",tysic w ta,tysiac w tamta....."wsio rawno". Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 21:39 snellville napisał: > bmc3i napisał: > > > Nic dziwnego ze Rosjanie nazywaja swoich opozycjonistwo wszystkimi > najgorszymi > > epitetami i inwektywami. Mozliwosc krytyki wladzy jest dla nich > tak nie pojęta, > > jak mozliwosc deptania flagi wlasnego panstwa przez chocby > najbiedniejszego > > Amerykanina. > > > > > > > He.hehe...Amerykanin nie wie jak wyglada ruska flaga,no bo po co??? > Przecietnemu Amerykaninowi ruscy wisza,nikt tu nie ma powodu zeby ja > deptac. > W zaden sposob, ekonomicznie ruscy nie sa w stanie zgrozic USA. > Moga zaczac straszyc rakietkami,ale to juz zaczyna robic sie stare. > Wiec o czym my tu mowimy????...zanim Ameryka nie wyjdzie z jakims > planem na terazniejszy kryzys fiutyn nie ma nic innego jak tylko > czekac. > Ludzie w rosji glodni ale wytrzymaja,zreszta najedzony lud moze > domyslec sie czegos "glupiego",glodny kleczy z wyciagnieta reka. > U nich "ludzi mnoga",tysic w ta,tysiac w tamta....."wsio rawno". Niezbyt szczesliwie sie wyrazilem, chodzilo mi o niepojetosc dla Amerykanow, podeptania amerykanskiej flagi. Cos co przecietnemu Amerykaninowi nie miesci sie w glowie, chocby nawet bylo mu jak najgorzej we wlasnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 wiemy , wiemy ... 16.03.09, 16:37 darekvtb napisał: > 5 lat mialem swoj wlasny, sredniej wielkosci biznes w Rosji. Smiem > twierdzic ze znam ta specyfike lepiej niz Pan.. "Kiedy w latach 90. socjologowie pytali ludzi: "Kim chciałbyś być?", większość chłopców odpowiadała, że chce być bandytami, a większość dziewczynek, że "dewizowymi prostytutkami"" Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: wiemy , wiemy ... 16.03.09, 16:55 "..większość chłopców odpowiadała, że chce być bandytami,.. " No coz, widze na Panskim przykladzie, ze czesci z nich udalo sie zrealizowac swoje marzenia.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: wiemy , wiemy ... 16.03.09, 19:09 a kogo on obrabował ? bo, że ciebie z rozumu to widać :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 16:30 Koles, grubo sie zapedziles, kto sie z czego cieszy z nieszczescia tamtego narodu?Zdaje sie twoi pomaranczowi przyjaciele do tego doprowadzili, jak historia pokazuje gdy trzymali sie razem i wspolpracowali ze tak kolokwialnie powiem, mieli dobrze.Radze wyleczyc sie z polskiego mesjanizmu, chyba ze chce sie go stosowac na wlasnym podorku; kotek chce siusiu idz go uwolnij ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 16:40 antyreakcjonista napisał: > Koles, grubo sie zapedziles, kto sie z czego cieszy z nieszczescia tamtego naro > du?Zdaje sie twoi pomaranczowi przyjaciele do tego doprowadzili, jak historia p > okazuje gdy trzymali sie razem i wspolpracowali ze tak kolokwialnie powiem, mie > li dobrze.Radze wyleczyc sie z polskiego mesjanizmu, chyba ze chce sie go stoso > wac na wlasnym podorku; kotek chce siusiu idz go uwolnij ;) Wy, wystarczy poczytac Wasze posty. Im giorzej na Ukrainie, tym lepeiej dla Waszej Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 18:30 Nie wciskaj mi czego nigdy nie powiedzialem, zawsze podkreslalem zlo jakie wynika a rzadzenia zgnilych pomaranczek jeszcze zanim zgnily, a ze jest tragicznie na Ukrainie to kazdy widzi a smiac sie dalej bede bo glupota jest tez smieszna Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 18:46 antyreakcjonista napisał: > Nie wciskaj mi czego nigdy nie powiedzialem, zawsze podkreslalem zlo jakie wyni > ka a rzadzenia zgnilych pomaranczek jeszcze zanim zgnily, a ze jest tragicznie > na Ukrainie to kazdy widzi a smiac sie dalej bede bo glupota jest tez smieszna Oj wkurza was kacapy gdy widzicie ze ktos ma troche wiecej wolnosci. Kosztem swej ekonomii ale maja,a ty kacapie jeszcze dlugo bedziesz bity gazrurka bo jestes glupi i masz stracha przed "wladza". Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 16:50 Historia jest przewrotna . Kiedyś radziecki reżim podburzał robotników na Zachodzie do rewolucji . Teraz Zachód nawet tego nie musi robić by upadł reżim fiutina . Ludzie sami zaczynają walczyć o swoje . I to jest w tym wszystkim najfajniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Moskwa prowokuje wschodnie kresy 16.03.09, 16:57 Czekal tatka latka.. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya ruscy wciąż nie mogą zrozumieć o co chodziło 16.03.09, 17:14 w pomarańczowej rewolucji nie chodziło o to czy wygra Juszczenko czy Janukowycz, bo żaden z nich nie był i niej jest krysztalowy...chodziło o to aby nie manipulować po sowiecku wynikami wyborów, aby kampania wyborcza i wybory była uczciwe, aby ambasada sąsiedniego kraju nie wchrzaniała się w ukraińskie wybory, aby ludzie uwierzyli w to, że glosując mają wpływ na wlasny los, aby nauczyli się ponosić konsekwencje swoich decyzji... wam towarzyszez taka mentalność i taki sposób uprawiania polityki nie mieści się w głowach i dlatego właśnie jeszcz długo będziecie tak nielubiani i pogardzani... Odpowiedz Link Zgłoś
antyreakcjonista Re: ruscy wciąż nie mogą zrozumieć o co chodziło 16.03.09, 18:27 Komu te bajki chcesz wcisnac Pozniejsze dojscie do wladzy pomaranczy to jeden wielki przekret podparty antyniebieska kampania, zreszta nastepnym razem wygrali minimalnie i to przy wsparciu tzw zachodu Probelm z pomaranczami wynika z jawnie antyrosyjskiego podejscia, dyskryminowania ludnosci rosyjskojezycznej A jesli mowa o nielubieniu czy wrecz pogaradzi to sa to zdecydowanie Polacy, dzieki nielicznym oszolomom o ktorych tu sie czesto wspomina Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: ruscy wciąż nie mogą zrozumieć o co chodziło 16.03.09, 18:41 antyreakcjonista napisał: > Komu te bajki chcesz wcisnac > Pozniejsze dojscie do wladzy pomaranczy to jeden wielki przekret podparty antyn > iebieska kampania, zreszta nastepnym razem wygrali minimalnie i to przy wsparci > u tzw zachodu > Probelm z pomaranczami wynika z jawnie antyrosyjskiego podejscia, dyskryminowan > ia ludnosci rosyjskojezycznej > A jesli mowa o nielubieniu czy wrecz pogaradzi to sa to zdecydowanie Polacy, dz > ieki nielicznym oszolomom o ktorych tu sie czesto wspomina No to po co w Gdansku kacapie siedzisz?????...z oszolomami???...wracaj koles szybko bo jak sasiedzi namiar na ciebie wezma mozesz miec problemy...hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: ruscy wciąż nie mogą zrozumieć o co chodziło 16.03.09, 20:10 heheheh lol :) kacap i Gdańsk ... lol Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: ruscy wciąż nie mogą zrozumieć o co chodziło 16.03.09, 20:26 asmall4 napisał: > heheheh lol :) > kacap i Gdańsk ... > lol Hejj ...no co ,handluje chlopak okularami przeciwslonecznymi gdzies na winklu. Nauczyl sie troche po polsku(zdolna bestia jest!!!)wiec sobie klika z nudow,szczegolnie teraz zima,business sie nie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 papalaya, to bez sensu 16.03.09, 18:43 z towarzyszami o demokracji, uczciwości i społeczeństwie obywatelskim to jak ze ślepym o kolorach... oni nie widzą, że ludzie mieli dośc ruskich manipulacji, oni widzą tylko spisek CIA, jak mózgi prano przez tyle lat, to ich sposobu widzenia świata nie zmienisz... Odpowiedz Link Zgłoś