nierzucekamieniem 18.03.09, 09:28 ech buraki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyksztalciunio Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez... 18.03.09, 09:31 Z nimi jest tak,jak z pewną ...damą.Plujesz w oczy a Oni mówią że deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: PSL chce koniecznie przebić PiS :) 18.03.09, 14:21 Od pisu są lepsi! Przynajmniej nie bałamucą udawaniem, że są szlachetni, sprawiedliwi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka już dawno o tym pisałem, ale nie rozumieliście 18.03.09, 15:21 30 szekli brzęczy w kieszeni i żaden PiSior tego nie zmieni wedle wytycznych, bo szablon znany sprzedaję Polskę - ICH kraj kochany Bo w POniedziałek tydzień jest nowy w PeO POlecą dziś ze dwie głowy Więc muszę zełgać coś na PiSiory, że kotek Jarka jest bardzo chory We wtorek znowu ktoś zawisł w celi Ciuma głuPOty jakieś pierdzieli Więc aby szybko odwrócić kota rzucam wibrator od Walikota 30 szekli brzęczy w kieszeni i żaden kaczor tego nie zmieni wedle Szetyny tajnej wskazówki wciąż trują jadem PO-młodzieżówki We środę z rana same kłoPOty Tusku nie przyszedł znów do roboty więc szybko piszę ja na kolanie że Donku zasnął PO Nocnej Zmianie W czwartek myślałem że nie dam rady Goowno zalało bandyckie ślady Więc napisałem, że gdzieś w POwiecie Tusku ratuje życie kobiecie 30 szekli brzęczy w kieszeni i żaden Gosio tego nie zmieni kłamać i zdradzać, jątrzyć i lżyć Aby moherom nie dawać żyć W piątek urzędnik znów wziął łaPOwkę Jak z tego wybrnąć zachodzę w główkę Proszę jak prawdę w fałsz się zamienia: On wziął pieniążki "do przeliczenia" Weekend jak łykend ochłonąć warto Wkrótce uderzę nie bitą kartą Więc napisałem ja już gotowca: "Tusku liderem - PiS na manowcach". 30 szekli milutko brzęczy i kac moralniak już mnie nie męczy a kto dorzuci choć ze srebrnika mogę oczernić mu przeciwnika 30 szekli brzęczy w kieszeni i żaden PiSior tego nie zmieni wedle wytycznych, bo szablon znany sprzedaję Polskę - ICH kraj kochany Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez... 18.03.09, 09:32 W peezelu to wszyscy uwielbiaja taka jazde i dobrze im to wychodzi nawet. Witos chyba w grobie sie przewraca jak widzi i slyszy takich dzialaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda b 18.03.09, 09:34 Witosem to powinien zająć się IPN za strzelanie do robotników w 1923 r. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 prawnicy-lekarze-dziennikarze - największa swołocz 18.03.09, 12:22 bo to niby "zawody zaufania publicznego"... Politycy zaś to jedynie oszuści i obszczymurki poszukujący łatwych pieniędzy, ale nikt od nich nie oczekuje, by byli osobami "zaufania publicznego"... Odpowiedz Link Zgłoś
1sk1 Nie można generalizować, ale dużo w tym prawdy 18.03.09, 14:59 Przypomnam sobie co wyczyniała pewna dama w zwalczaniu ekopaliwa. Miało nie być gwarancji na samochody uzywające go. Itp i itd. I tak jest w wielu sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Ciekawe co poseł Piechociński powie o fundacjach 18.03.09, 09:58 Pawlaka i Podkańskiego, które prowadziły dziwne interesy z pewnym oszustem z dużego poznańskiego banku, który oszukał 40 tys. posiadaczy kont oszczędnościowych? Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Re: Ciekawe co poseł Piechociński powie o fundacj 18.03.09, 18:45 w 1996 roku handlarz zbożem ze Szczecina skarżył się na porwanie i wymuszanie opłat przez podkańskiego. Następnie został otruty w Opolu. Śledztwo umorzono. problem w tym, ze ja to wiedziałem od niego i policja to wiedziała ode mnie. Może tym tropem? Panowie dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
baba53 Re: Pieniadze w oczach... 18.03.09, 10:03 Pieniadze w oczach i na jawie to jest styl polityki PSL-u ! Są tam gdzie kasa i bronią się rękami i pyszczeniem by nie oderwać ich od licznych żłobów.Chciałabym aby sprawdzono firmy te które coś remontują dla OSP czy produkują na ich rzecz ! Jakie tam wałki odchodzą to tylko nam marzyć o takiej kasie ! Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez.. 18.03.09, 10:10 Niezależnie od tego, że PSL to partia buraków i nepotów to akurat z pismakami mają rację. Samozwańcza "czwarta władza chce wpływać na zachowania ludzi bądź co bądź w wolnych wyborach. Nikt nie wybiera i nie prosi Lisów, Skowrońskich, Rymanowskich, Zarembów, Rokitów i innych wszechwiedzących o zdanie. Właściciele publikatorów zatrudniaja ich bo bez zmrużenia nie znając sie na temacie potrafią potoczyście pieprzyć głodne kawałki (szczyt to były dywagacje o opcjach, kryzysie i pierdułki o moralności polityków robiących biznesy na państwowym)"robić" newsy (Kaczyński spotkał się z Kołem Gospodyń Wiejskich czy to początek przełomowej koalicji?)i strzelać do upatrzonej zwierzyny na zlecenie. Pawlak jest wicepremierem ponad rok a teraz sie obudzili, że wodzuje sikawkowym. Akurat kiedy porządny chłopak na zlecenie jakichś rodzimych mało rozgarniętych buraków biznesu zaczął odkręcać kontrakty opcyjne, na które ich nacięły zagraniczne cwaniaczki z tzw banków inwestycyjnych. Bankom zaczęło się robić ciepło, dały zlecenie na Pawlaka i odstrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Chyba się mylisz. 18.03.09, 10:24 grubymisiek1 napisał: > Nikt nie ... prosi Lisów, Skowrońskich, > Rymanowskich, Zarembów, Rokitów i innych wszechwiedzących o zdanie. Skąd wiesz? Ja, na przykład, bardzo lubię znać zdanie dziennikarzy, zwłaszcza niektórych, a podejrzewam, że takich jak ja jest bardzo wielu; w innym wypadku dziennikarze przecież nie wyrażaliby tego zdania... Poza tym - kto Ci (i - ewentualnym Tobie podobnym) każe czytać komentarze do wydarzeń, albo oglądać autorskie programy publicystyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 .... 18.03.09, 12:02 'Poza tym - kto Ci (i - ewentualnym Tobie podobnym) każe czytać komentarze do wydarzeń, albo oglądać autorskie programy publicystyczne?' Co to za argument.Na bazie tej zasady można sformułowac wszystko.Problem tkwi w tym ,ze kazdy dziennikarz ma przewagę nad swoim adwersarzem. Nie jest emocjonalnie związany z tematem.W przypadku błędnej tezy ( na granicy pomówienia ), rozmówcy pozostaje jedynie sąd. Sprawa potrwa kilka lat, nikt nie będzie się interesowac, ze bohater artykułu wygrał z jakims medium. Dziennikarz dostanie nagrodę. A bohaterowi artykułu pozostaną zszargane emocje, może i zniszczona prywatność itd., za cenę wytpliwych przeprosin na 178 stronie i kilku srebrników. Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: .... 18.03.09, 14:53 ontos2 napisał: > Problem tkwi w tym ,ze kazdy dziennikarz ma przewagę nad > swoim adwersarzem Tu się zgodzę. Piszą jakieś bzdury na pierwszej stronie fontem 36 z boldem a sprostowania na stronie 12 fontem 8, rzecz jasna bez bolda. A. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: .... 19.03.09, 08:16 ontos2 napisał: > 'Poza tym - kto Ci (i - ewentualnym Tobie podobnym) każe czytać > komentarze do wydarzeń, albo oglądać autorskie programy > publicystyczne?' > > Co to za argument. Dokładnie taki, jak napisałam. Powtórzę: ja lubię czytać komentarze i oglądać autorskie programy publicystyczne, to je czytam i oglądam; Ty nie lubisz - nie czytaj i nie oglądaj. Chyba większość czytelników i widzów jest podobna do mnie, skoro media - także prywatne, nastawione na zysk - z tej formuły korzystają. > Na bazie tej zasady można sformułowac > wszystko. Mianowicie...? > Problem tkwi w tym ,ze kazdy dziennikarz ma przewagę nad > swoim adwersarzem. Nie jest emocjonalnie związany z tematem. Skąd wiesz, że nie jest? I jakie to ma znaczenie? Gdyby był "emocjonalnie związany z tematem" (ciekawe, po czym to poznać?), to już by mu było wolno to i owo? > W przypadku błędnej tezy ( na granicy pomówienia ), rozmówcy pozostaje > jedynie sąd. Niestety... Tak to właśnie działa w państwach demokratycznych. > Sprawa potrwa kilka lat, nikt nie będzie się > interesowac, ze bohater artykułu wygrał z jakims medium. Dziennikarz > dostanie nagrodę. A bohaterowi artykułu pozostaną zszargane emocje, > może i zniszczona prywatność itd., za cenę wytpliwych przeprosin na > 178 stronie i kilku srebrników. I tu masz rację. Ale co proponujesz? Wylać dziecko razem z kąpielą, zakazując ustawowo publikacji komentarzy oraz nadawania autorskich audycji publicystycznych? Też uważam, że sądy działają fatalnie, więc może należy się kategorycznie domagać poprawy ich działalności? Tylko jak? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Media są od przekazywania informacji 18.03.09, 13:30 Wolne wybory pozwalają kazdemu byc wybieralnym, natomiast etyka stosowana i konflikty interesów to cos naprawdę innego. Każdy autor programu zaprasza różnych polityków, nawet tych co nie bardzo lubi by poznać w dyskusji zdania różnych opcji, część społeczeństwa to ogląda i na tej podstawie wyrabia sobie opinie, te poglądy sa dalej dyskutowane na ulicy, na bazarach, w kolejkach do przychodni, w związkach zawodowych jak i też przez innych polityków, często uczestniczą w tej dyskusji socjologowie i politolodzy. Ja tez mam swoje poglądy i sympatie i chociaz niektórych nie trwię staram sie wysłuchac ich podsumowania. Pawlak robił to co do niego nalezy, nikt tego nie neguje ale oprócz tego jest cos takiego jak służba publiczna opłacana z publicznych pieniędzy, to jest coś innego niz zatrudnienie u ojca czy stryja czy tez zatrudnienie bratanka w swojej firmie. Miałes może kontakt z kodeksem etycznym jakiejs powaznej firmy i procedur z nim związanych? Politycy kilka lat temu zaczęli drazyć ten temat, chyba nastąpił zastój gdzieś w 2005 r. Sytuacja z cwaniaczkami nie jest aż tak odległa,w 1989 i kilka lat po próbowali uwłaszczyc spore działy gospodarki biorąc łatwe kredyty, umiejętności nie starczyło a i rynek zaczął byc wymagający, zrobił to "łobuz" Balcerowicz, spora część tych "byznesmanów" stworzyła Samoobronę, powód był jeden - trzeba było spłacić kredyt. Sporo ludzi którzy byli pracownikami u tych ludzi do tej pory nie otrzymali wynagrodzenia mimo wyroku, biedaki nie maja majatku a do parlamentu się pchali bo kaska jest i immunitet. To tez "czwarta" władza opisywała, podobnie jak wiele zalezności w ZSL-u, PZPR-ze a także w innych będących na politycznej scenie, najwięcej ostatnio pisali o LPR i co? Ano wystarczyłoby zakopać topory w PiS i PO aby to robactwo wyplenic, przeanalizuj czym to skutkuje? Porozumienie pozwoliłoby obydwu partiom narzucic przestrzeganie standardów, dla Polski byłoby to najlepsze rozwiązanie od lat ale tez i stwarza warunki do odrodzenia się innych partii jako opozycyjnych , w tej chwili spór między PO i PiS dominuje scenę i tak powinno zostac jeszcze trochę by zostały dwie, trzy siły w polityce a folklor odsiac bo za duzo kosztuje. Brak takiej współpracy samym partiom narzuca dodatkowe wymagania i pilnowania się, ja mysle że na tych partiach wyrośnie prawdziwy ustrój RP. A media niech robia swoje, od tego są, prawo daje mozliwośc obrony kazdemu, jezeli obywatel przegnie to czuwa nad nim US, ZUS, Policja, Straż Miejska i kilka innych instytucji, politycy obracają publicznymi pieniędzmi, jeśli ktoś nie rozumie czym jest służba publiczna to nie musi kandydować, pracując we własnej firmie mozna stosowac reguły plemienne, natomiast demokracja ma troszkę inne wzorce. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jestem ZA. 18.03.09, 10:13 Oby jak najwięcej takich wypowiedzi, a PSL już stale będzie osiągał poparcie nieprzekraczające trzech procent. Odpowiedz Link Zgłoś
encypency Re: Jestem ZA. 18.03.09, 10:23 koloratura1 napisała: > Oby jak najwięcej takich wypowiedzi, a PSL już stale będzie osiągał > poparcie nieprzekraczające trzech procent. Optymista ;))) Dowcip polega na tym, że ten PSL'owski elektorat wiszący na KRUS'ie u cyca reszty społeczeństwa liczy dużo więcej niż 3 procent. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jestem ZA. 18.03.09, 10:27 encypency napisał: > Dowcip polega na tym, że ten PSL'owski elektorat wiszący na KRUS'ie u > cyca reszty społeczeństwa liczy dużo więcej niż 3 procent. Nie tylko sondaże, ale także jakiekolwiek wybory tego nie dowodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: Jestem ZA. 18.03.09, 10:24 kurcze szlak człowieka trafia jak widzi tą nie sprawiedliwość, jeden ukarany a drugiemu nic nie można zrobić, bo koalicja padnie, no i znowu wydadzą duże pieniądze na nowe wybory jakby się oczywiście odbyły. Znowu źle głosowaliśmy, pozbyliśmy się Samoobrony to mamy w to miejsce PSL no i też źle. Jest wielki kryzys a tu premię sobie sypią z naszych podatków, no nie ma już na kogo liczyć w tym Kraju, kto by nie rządził, zawsze będzie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
wartnik31 skleju użyj nieco rozumu, ukaranie Pawlaka przez 18.03.09, 13:49 Tuska, to byłoby jak ukaranie nie swojego dziecka w piaskownicy, a co do niesprawiedliwości to obowiązuje pisownia łączna Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek1968 Chłopi nie oglądają wiadomości, to pora... 18.03.09, 12:13 ...oporządzania, czyli różnych prac wieczornych przy zwierzętach, w tym dojenia krówek. Nie dowiedzą się więc o subtelnościach polityki PSL. Wystarczy, że wiedzą, że Pawlak będzie bronił KRUS'u jak Rejtan, w zamian za to zawsze na niego zagłosują. A że czasem coś ukręci na boku? A który chłop czegoś tam nie zakombinuje... Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 a Misiak bierze te 47 mln i jeszcze honor zyskuje 18.03.09, 10:13 (wg kolegów z Platformy za to że sam złożył rezygnację) ha ha niezły kabaret Parady Oszustów Odpowiedz Link Zgłoś
antec13 Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez.. 18.03.09, 10:18 Prasa JEST po to by wyciagac, szperac, szukac. Dzieki temu wiele spraw i sprawek wyszlo na jaw. Pawlak, jesli czysty (hmmmmm) to sie wybroni. Ale dla mnie to poczatek jego konca: lata w kolo niego cale stado bylych komunistycznych handlowcow, a on, fajny kumpel, daje, pomaga, gladzi po glowkach. Dobiora mu sie do skory. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Dużo racji 18.03.09, 10:23 Jaśnie państwo z mediów sporo zrobili, żeby hurtem przerobić całą politykę na łajdactwo. I szybko zajęli miejsce polityków. Takim ścierwem jak Dorota Kania wszystkie redakcje są wypełnione po brzegi. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Ad memoriam 18.03.09, 10:24 JE NIEWAZNE CYJE TO JE, WAZNE TO JE CO JE MOJE Niech „ludowcy” z PSL i inni popaprańcy rodem z zaścianka nie usiłują nam wpajać swoistej ludowej filozofii oraz nowych zasad moralnych i etyki pochodzących z zabaw w remizie strażackiej. Niech zaprzestaną przekonywać, że nic się nie dzieje, nic złego się nie stało. Niech nie przekonują nas do osobliwie pojmowanych reguł Chłopskiej Solidarności Rodzin, że są one czymś naturalnym i normalnym. Bo to ani z normalnością , tym bardziej z prawem naturalnym nie ma to nic wspólnego. Wręcz przeciwnie, z tym ostatnim jest zasadniczo sprzeczne! Jeśli już bardzo chcą natomiast, to tak pojmowaną etykę chłopską (zrodzoną w trepach, noszoną potem w gumiakach) niech sobie wyznają w swoich kręgach towarzyskich, zbliżonych do PSL, bez narzucania innym! Natomiast „Czar Munduru OSP” niech weźmie pod uwagę i ku przestrodze, że im bardziej się będzie kumał i to skrywał, tym bardziej węszyć będą dziennikarze i brud osiadły na mundurze wywloką na światło dzienne. Kłamstwa i krętactwa na szczęście wyłażą w końcu na wierzch. Panie vice-premierze Pawlak, proszę uzgodnić ze swoimi adiutantami (kolesiami), stojącymi za panem murem: Żelichowskim, „pożal się Boże” Kłopotkiem, Sawickim i paru innymi zmianę sztandarów: zamiast „ŻYWIĄ i BRONIĄ” oraz „BÓG, HONOR I OJCZYZNA” na: „ MAMONA, RODZINKA KOLESIE”( to jedna a alternatyw). Proponuję też (jeśli pan będzie uporczywie stać przy swoim) zmianę munduru generalskiego OSP na strój z gęsich piór; łatwiej spływać będzie to, czym naród was obrzucać będzie! Choć obecnie nie jesteście warci nawet tego…. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez... 18.03.09, 10:25 A skąd mają pieniądze gumofilce z PSL-u? Należy raz na zawsze odsunąć od władzy Struzików, Piechocińskich, Kalinowskich, Żelichowskich, Kłopotków, Śmietanków, Pawlaków z ich pociotkami, szwagrami, konkubinami, szwagrami konkubin i znajomymi szwagrów konkubin! Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Tusk zachwycony ideami Jarosława Kaczyńskiego 18.03.09, 10:25 Cała sprawa Premiera Pawlaka i metody użyte wskazują kto zainspirował to wszystko. Jarosław Kaczyński do dziś odczuwa "niestrawność po konsumpcji Przystawek". Natomiast otoczenie Premiera Tuska serwuje niezdrowe "odrgrzewane pomysły przywódcy PiS". Pomysł Platformy jedynie sprowadza się do pomawiania koalicjanta. Dziwne bo społeczeństwo dawno powiedziało NIE akceptujemy tego. Jedyne co wypada pożyczyć smacznego miłośnikom "Odgrzewanych dań J. Kaczyńskiego" - niestrawność to przypadłość, która do nich przylgneła na stałe i widocznie zapewnia im dobre samopoczucie:))). Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez.. 18.03.09, 10:27 nie boj sie piechocinski-na PiS pluja dziennikarzyny jak tylko otworza oczeta i co-prawda sama sie broni, wiec jak Pawlak nie miesza w panstwowych konfiturach to ....wiadomo obroni sie Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda b 18.03.09, 10:48 tersup napisała: > nie boj sie piechocinski-na PiS pluja dziennikarzyny jak tylko > otworza oczeta i co-prawda sama sie broni, Gratuluję "prawdy" nepotyzmu oraz bezkarnego dojenia państwa. Obawiam się, że jednak się ona "obroni" (Pawlaki potrzebne w koalicji). > wiec jak Pawlak nie > miesza w panstwowych konfiturach ????????????????????? > to ....wiadomo obroni sie Powtarzam: fakt, obroni się. Bo jeszcze się skuma z Jarkiem, dokooptują brakujących do większości z SLD, a nawet tych gowinopodobnych z Platformy i - pod skrzydłami pisprezydenta - porządzą sobie jak nie wiem co! Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda b 18.03.09, 11:41 O żesz kór... Ty normalny jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda b 19.03.09, 08:31 ciuciumorales napisał: > O żesz kór... Ty normalny jesteś? Przypuszczam, że tak. Natomiast po przeczytaniu Twego postu, mam całkowitą pewność, że TY jesteś chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
sybirak2 Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez... 18.03.09, 10:30 Ks. Tischner powiedziałby, że to "gó... prowda." Pawlak znany jest z nepotyzmu i innych przekrętów od roku 1995, kiedy to jako premier komputeryzował Urząd Rady Ministrów tuż po wejściu w życie ustawy o zamówieniach publicznych, a on bez przetargu udzielił kontraktu koledze ze studiów. Ze strażą robi przekręty od kilkunastu lat, więc niech Piechociński nie zwala na dziennikarzy. Dobrze, że tacy są, jacy są, nawet jeśli są obcy. Jeżeli w te afery PSL zamieszani są inni, to niech się tym zajmie ABW, a nie pyskować na dziennikarzy. Obcy dziennikarze nauczą może w ten sposób polskich polityków dobrych obyczajów i uczciwości w polityce Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Pomówmy o p[rawdziwych sprawach np: Gronkiewicz 18.03.09, 10:40 o zatrudnianiu na intratnych posadkach w Urzędzie miasta bez konkursu działaczy Platformy Obywatelskiej, przyznawaniu mieszkania komunalnego synowi swojemu przez radną Platformy Obywatelskiej w Warszawie - prasa donosiła. O radnym Platformy Radosławie Majdanie ze Szczecina, który udział nie może dotrzeć na Sesję. O Pisaniu ustawy przez senatora Misiaka pod firmę, która zarobia 4 mln zł na zwalnianych stoczniowcach. Można przykłady poęgować Odpowiedz Link Zgłoś
jana51 Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez.. 18.03.09, 10:31 Zabawne są te przekomarzanki polityków z żurnalistami, bo przecież widać gołym okiem, że w tym szemranym towarzychu wart Pac pałaca... Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda b 18.03.09, 12:03 jana51 napisał: > Zabawne są te przekomarzanki polityków z żurnalistami, bo przecież > widać gołym okiem, że w tym szemranym towarzychu wart Pac pałaca... Zgadzam się. Dziennikarzynom wydaje się, że oni są poza jakąkolwiek kontrolą, tworzą z politykami towarzystwo wzajemnej adoracji, ale też na ich pisanie mają wpływ "czynniki zewnętrzne" skoncentrowane jak to zwykle bywa w "biznesie". Nikt mi nie powie, że nie wiedzieli o tych zależnościach Pawlaka już wiele lat temu. Z resztą opisują historię z przed paru lat. Dlaczego dziś o tym napisali ?? Dziś toczą się różne nieprawidłowości i afery, ale o nich sie nie pisze tylko zbiera na "lepsze" czasy, aż przyjdzie zleceniodawca !! Moim zdaniem również dziennikarze powinni byc sprawdzani przez opinię publiczną poprzez transparentne oświadczenia (sprawdzane przez US czy UKS) z majątkiem który dysponują. Chciałbym wiedziec czy facet który co chwilę wygłasza tyrady, czy dziennikarka , która zadaje "odpowiednie" pytania politykowi dochody czerpie tylko ze swojej pracy dziennikarskiej, a jak nie to z jakiej. Mam wrażenie, że niektórzy dziennikarze żyją jednak ponad stan swoich zarobków. Dotyczy to też dziennikarzy sportowych (agenci, działacze, sportowcy) czy d/s gospodarczych !!! Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Piechociński gra idiotę? 18.03.09, 10:38 "Piechociński zastanawiał się też nad źródłami dochodu dziennikarzy. - Nie wiemy skąd się biorą wasze pieniądze." Jak to, skąd? Ze sprzedaży i z płatnych ogłoszeń. On nie wie, ale chce rządzić tym krajem? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Jeśli wicepremier Pawlak nie zgadza się z 18.03.09, 10:38 zarzutami, jakie stawia mu "Dziennik", to po prostu powinien wytoczyć temu pismu proces, tak jak postanowił senator Misiak. A z drugiej strony temu - dla mnie w sposób oczywisty - proPiSowskiemu pismu nie chodzi, jak sądzę, o żadną prawdę i o żadne standardy moralne, a jedynie o obarczenie "moralną" odpowiedzialnością za domniemane "moralne" nadużycia W. Pawlaka sprzed pięciu lat (sic!) osobiście D. Tuska i PO. A nuż się uda obniżyć notowania D. Tuska i PO, skoro nie udaje się podwyższyć notowań braci Kaczyńskich i PiSu? Można odnieść wrażenie, że "Dzienik" (choć nie tylko on) po prostu włączył się w drugi etap kampanii wyborczej PiSu do PU: pierwszy sprowadzał się do pokazania w spotach reklamowych - jeszcze przed formalnym rozpoczęciem kampanii wyborczej i za ciężkie miliony podatników - "świetlanej" przeszłości i przyszłości Polski pod rządami PiSu, a drugi polega na uprawianiu czarnego PR za pośrednictwem "swoich" mediów, choć owo oczernianie przeciwników politycznych przez PiS tylko uległo ostatnio nasileniu w związku z kampanią wyborczą. Dlatego, moim zdaniem, "Dziennik" nigdy nie będzie tropił w przeszłości braci Kaczyńskich i ich partii (oraz jej osławionej poprzeniczki - PC - specjalistki od równie osławionego uwłaszczenia się na majątku państwowym) nieprzestrzegania moralnych standardów. I podobnie, nigdy nie będzie poddawał "moralnej" ocenie gigntycznej premii,jaką sobie przyznał wielce zatroskany losem biednych Polaków w kryzysie prezydent RP. Wobec tego oczekuję od pozostałych mediów (z wyjątkiem innych proPiSowskich i TVN24), że sprawdzą również, ilu ewentualnie parlamentarzystów PiSu narusza i naruszało standardy moralne i ma czy miało udziały w różnych spółkach i czy nie dochodziło tu i nadal nie dochodzi do konfliktu interesów itd. itp? Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Jeśli wicepremier Pawlak nie zgadza się z 18.03.09, 11:44 Ale po co Dziennik ma grzebać w historii Kaczyńskich skoro Gazeta Wyborcza ok 90% swojej energii na to zużywa? Chyba jeden duży "opiniotwórczy" dziennik wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk PSL - do budy, siad,służ ! 18.03.09, 10:41 "Gumiaki" szczekają , a karawana jedzie dalej. I co ty na to zielony tow. Piechociński ? Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Desperat z ciebie czy... 18.03.09, 11:06 kmiot, że takim językiem i emocjami kierujesz się? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Piechociński: W Polsce można kupować dziennikarzy 18.03.09, 10:47 "Jego zdaniem sposób w jaki walczy się z Pawlakiem w mediach jest "porażający"" Hmm, jakbym slyszala prezesa Kaczynskiego... Czyzby Piechocinski uczyl sie od niego walki z mediami? Odpowiedz Link Zgłoś
eliza996 a w czasie wyborów to było cacy !! 18.03.09, 10:52 wszystkie media były za PO, a pluły na PiS i wtedy to było dobrze ( to była demokracja !!!!), ale jak plują na was to źle ( to nie jest demokracja ??? )...ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kto na kogo "pluje"? 18.03.09, 10:54 eliza996 napisała: > wszystkie media były za PO, a pluły na PiS i wtedy to było dobrze ( to była > demokracja !!!!), ale jak plują na was to źle ( to nie jest demokracja ??? > )...ha ha To Pawlak jest "od nas"?! I, właściwie, komu jest "źle"? Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Przydał by się PO dobry dietetyk :))) 18.03.09, 10:53 "Odrzewane Dania" mistrza kuchni Jarosława Kaczyńskiego są szkodliwe. Pomysł na "zjedzenie przystawek" przyniósł mu opłakane skutki. Lecz nie przreraża to "Dworu Premiera" poszeptują mu "Donald z Ciebie inna kaczka na zdrowie Ci wyjdzie:)). A tu niestrawność zatrucie - senator Misiak - Masz babo placek :)) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Przydał by się PO dobry dietetyk :))) 18.03.09, 10:59 Pewnie tak (jak każdemu). Ale Ciebie w tej roli nie widzę: ceziu75 napisał: > "Odrzewane Dania" mistrza kuchni Jarosława Kaczyńskiego są szkodliwe. > Pomysł na "zjedzenie przystawek" przyniósł mu opłakane skutki. > Lecz nie przreraża to "Dworu Premiera" poszeptują mu "Donald z > Ciebie inna kaczka na zdrowie Ci wyjdzie:)). A tu niestrawność > zatrucie - senator Misiak - Masz babo placek :)) "Senator Misiak" jako przystawka; ciekawość... Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Re: Przydał by się PO dobry dietetyk :))) 18.03.09, 11:02 Miło, że podzielasz moje zdanie :))) Nie stać by było PO na skorzystanie z mojej diety.. Zbyt drastycznie odchudza portfele :)) Tłuściochy nie lubią tego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Przydał by się PO dobry dietetyk :))) 19.03.09, 08:35 ceziu75 napisał: > Miło, że podzielasz moje zdanie :))) Nie tylko piszesz niezrozumiale, ale i czytasz bez zrozumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
dalarna Piechociński: W Polsce można kupować dziennikarzy 18.03.09, 10:59 Obecnie Polska przechodzi czas panowania partii hegemonistycznej.Partie małe przechodzą do historii,zawadzają przy podziałe łupów.Wszystko ma być w jednych prawych i sprawiedliwych rękach.I to aprobuje znakomicie urobiony elektorat.Pluralizm odszedł w niebyt.Jest to efekt niezmiernie wysokiej absencji wyborczej w Polsce,która służy tym procesom. Odpowiedz Link Zgłoś
ceziu75 Sprawa Premiera Pawlaka to"Kaczka Dziennikarska" 18.03.09, 10:59 w wykonaniu dziennikarzy Dziennika. Mamy obok Kaczek Bliżniaków, Donalda i Kaczkę dziennikarską powstałą na zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Piechociński: Zarzuty dziennikarzy to jazda bez.. 18.03.09, 11:02 Przecież Piechociński chodzi z gumofilcach , tak jak "kłopotki", "pawlaki"...i reszta 'kargulów" z PSL /Prywatna Sitwa Lemieszy/ Odpowiedz Link Zgłoś