waruna_99 18.03.09, 19:45 No to chyba mnie Pani profesor przekonała, aby głosować na kandydatów z wyżej wymienionej listy. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nick3 Wejdzie do PE. 18.03.09, 20:12 Ma wszelkie szanse. Pomóżmy tej 'Centrolewicy'. Jak długo jeszcze jazgot o "komunie" ma być w Polsce rozstrzygającym argumentem w polityce? Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: Ma wszelkie szanse 18.03.09, 20:31 Nie ma cudów - ta lista nie zbierze 5 % Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Ma wszelkie szanse 18.03.09, 20:48 Skąd ta liczba? W Polsce ludzie głosują na osobę. W takich warunkach wyrazisty kandydat może nawet i nieistniejącej partyjce przynieść spory wynik. Poza tym - czy chcesz, abyśmy po wiek wieków mieli w Polsce tylko wybór pomiędzy "prawicą absolutnie nieakceptowalną", a "prawicą, która ujdzie w tłoku"? (oczywiście, pod "duchowym patronatem" księdza - obie) To jest ta demokracja? Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: Skąd ta liczba? 18.03.09, 23:09 Z ordynacji wyborczej. I z sondaży. > W Polsce ludzie głosują na osobę. W takich warunkach wyrazisty > kandydat może nawet i nieistniejącej partyjce przynieść spory > wynik. Jasne np. 4,97 % ;-> Co do samej Środy to bardziej przydałaby się (jeśli już) raczej w polskim niż w europejskim parlamencie; tu jej poglądy są niedo- , tam (mam wrażenie) nad - reprezentowane; poza tym najwyższa pora zastąpić w Sejmie to skrzeczące monstrum kimś mniej kuriozalnym ;-> Jeśl zaś idzie o "poszerzenie pola politycznego wyboru" to postawiłbym prędzej na Piskorskiego (z kolegami) niż na Środę (z koleżankami) ;-> [oczywiście za parę lat - teraz ani jedni ani drugie nie mają szans] Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Skąd ta liczba? 18.03.09, 23:15 > [oczywiście za parę lat - teraz ani jedni ani drugie nie mają > szans] Nie mam czasu czekać. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: Nie mam czasu czekać. A ty? 18.03.09, 23:26 A ja się nie obrażam na rzeczywistość: Piskorski w wyborach do PE tym razem jeszcze w ogóle nie wystawia listy, zbieranina Rosatiego notuje w sondażach wyniki poniżej błędu statystycznego... W państwie straszliwego terroru katabasów przeżyłem tyle lat, to jeszcze trochę się pomęczę... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Nie mam czasu czekać. A ty? 18.03.09, 23:49 Kto ci powiedział, że ja się na "obrażam na rzeczywistość"? Daleko mi jednak to twojej godnej mędrca stoickiej akceptacji. Naprawdę uważasz, że jest "znośnie, w sumie normalnie"? "Katabasy" uprawiają w Polsce nie terror, lecz ideologizację sfery publicznej (wbrew pozorom to też jest bardzo niedobra sprawa). Nota bene, nie śmiałbyś się tak bardzo z "terroru katabasów", gdybyś np. był dzieckiem Alicji Tysiąc i pod twoim oknem regularnie stałyby nabożne pikiety z napisami, że twoja matka chciała cię zamordować, które musiałbyś wymijać w drodze do szkoły. A stoją takowe. PS. Nie wiem, jaką alternatywą miałby być Piskorski dla PO. Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: uważasz, że jest "znośnie, w sumie normalnie" 19.03.09, 00:21 Nie, uważam że - choć bywa nieznośnie - w sumie jest to nasza przaśna norma ;) > "Katabasy" uprawiają w Polsce nie terror, lecz ideologizację > sfery publicznej (wbrew pozorom to też jest bardzo niedobra > sprawa). > Nota bene, nie śmiałbyś się tak bardzo z "terroru katabasów", > gdybyś np. był dzieckiem Alicji Tysiąc i pod twoim oknem > regularnie stałyby nabożne pikiety z napisami, że twoja matka > chciała cię zamordować, które musiałbyś wymijać w drodze do > szkoły. Ta politgramota to do mnie ? Ewidentnie pomyliłeś adres ;-> > PS. Nie wiem, jaką alternatywą miałby być Piskorski dla PO Normalną (jak na razie jedynie in spe, ofkors); umiarkowanie liberalną tak gospodarczo, jak obyczajowo (dla kolejnej "kruchcianej" partii po prostu nie ma już miejsca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 "Politgramota"?:) 19.03.09, 01:21 > Ta politgramota to do mnie ? Ewidentnie pomyliłeś adres ;-> I to mnie w Polsce wkurza najbardziej. Hegemonię kościoła wspiera tu odruchowo KAŻDY! Wystarczy, że wytknie się religii cokolwiek, choćby ewidentnie niedobrego, już jest się złym "SOWIETEM" ("politgramota"). A samemu pomyśleć przez chwilę to nie łaska!? Żyjemy w kraju, w którym księża publicznie odczytują w kościołach nazwiska dzieci, które nie chodzą na religię i w którym to kraju prawicowi politycy twierdzą, że to przecież dopuszczalne. To ty wyśmiewając mój sprzeciw wobec takiego kraju, jesteś "sowietem" (konformistą wobec reżimu ideologicznego), a nie ja. To właśnie na takiej ludzkiej reakcji wobec wszelkich sprzeciwów trzymał się latami PRL. Nie chcę żyć w kraju, gdzie prawicowa wizja życia i wartości jest wpajana dzieciom w szkołach na drodze instytucjonalnej. A tym jest, niemal obowiązkowa w Polsce, katechizacja. Tak, jest ona formacją, także, POLITYCZNĄ. Jeśli ciekawi cię, dlaczego nie mamy w Polsce normalnej sceny politycznej zbliżonej do europejskiego kraju, lecz tylko dwie partie prawicowe, walczące pomiędzy sobą zawzięcie o prawo do reprezentowania Dziedzictwa Wielkiego Polaka, to pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Owszem (tu: jako prymitywna, przejaskrawiona... 19.03.09, 02:35 ...propaganda dla ułomniejszych na umyśle - mało "gramotnych" właśnie; metoda - w oderwaniu od konkretnej ideologii) > A samemu pomyśleć przez chwilę to nie łaska!? Łaska (co i Tobie polecam - przed następną szarżą na oślep ;-> ) Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Owszem (tu: jako prymitywna, przejaskrawiona. 19.03.09, 02:51 A czy czułbyś się do czegoś zobowiązany, gdyby przypakiem się okazało, że moja "propaganda" (kto krytykuje religię, jest jak wiadomo "propagandzistą":) akurat nie była w niczym przejaskrawiona? (O "prymitywności" się nie wypowiadam. Może fakty niekiedy bywają "prymitywne";) W przytoczonym przez ciebie fragmencie ja po prostu relacjonowałem rzeczywiste wydarzenia, o których wygodnie jest ci nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Środa do europarlamentu 18.03.09, 20:14 Tak nie znosi /Sroda/ polityki, ze w niej byla i zostala wychrzanina / slusznie/. Byla min od ...rodziny czy czegos takiego. Prosta baba / uczennica prof. Jankowskiego/ i wyglada, jak miotla. W ogole nie widzi , jak wyglada/ sesja w "Wysokich Obcasach"/. Totalna kompromitacja! Sroda to TYLKO rzemieslnik. Do euro? WIOCHA!!!!Jak mozna AZ tak nie miec czucia? Pani S sadzi, ze ludnosc NIE WIDZI i NIE SLYSZY? Nie chce by Sroda reprezentowala kogokolwiek! MOge? Odpowiedz Link Zgłoś
arena1981 Re: Środa do europarlamentu 18.03.09, 20:23 > WIOCHA!!!! Tak wiochą jesteś i to wielką. Idź do swojego zabitego deskami kurnika powieść zdjęcie Prezesa i podziękuj mu za to, że Ci PiS sowicie płaci za zgrywanie Antka Emigranta na gazecie. A propos ile xanaxu bierzesz dziennie? Z tego co piszesz, to chyba jedno opakowanie dziennie. ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Środa do europarlamentu 18.03.09, 20:24 > Nie chce by Sroda reprezentowala kogokolwiek! MOge? Muszę cię zmartwić - nie możesz. Możesz tylko nie chcieć, by reprezentowała ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork [...] 18.03.09, 20:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Re: Środa do europarlamentu 18.03.09, 20:37 Dla mnie bedzie to niejako papierkiem lakmusowym - testem na normalnosc. Ciesze sie, ze kandyduje. (Ciekawe ile na tym forum bedzie wylanych pomyj na Srode - do tej pory jest zaskakujaco malo.) Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Spiesze z pierwszywm kublem 18.03.09, 20:58 joanna_can napisała: > Ciesze sie, ze kandyduje. (Ciekawe ile na tym forum bedzie wylanych pomyj na Srode - do tej pory jest zaskakujaco malo.) Nie cierpie babsztyla. Ma kompletnie irracjonalnego pie..olca na punkcie Kosciola. Za grosz umiaru. Dzialalnosc takich wscieklych bab przynosi szkody "sprawie" kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Nie z pierwszym:) 18.03.09, 21:07 Czy naprawdę myślisz, że jak ktoś w Polsce jest krytyczny wobec kościoła (Środa jest tu i tak bardzo oględna!) to to można nazwać "irracjonalnym pie...em"? Trzeba mieć chyba mózg wyprany przez kościelne gadanie o "kościele prześladowanym bez powodu", by takie bzdury gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Walczyć z czymś to nie to samo, co "nie znosić". 18.03.09, 21:42 "Nie znosić" wolno różnych rzeczy. Ale ponadto trzeba się zastanowić, które "nieznoszenie" jest sprawą prywatną, które jest (jak to ujął przedmówca) "pie...em", a które jest jak najbardziej uzasadnione obiektywną sytuacją i - co więcej - potrzebne krajowi. Jak na moje rozeznanie, potrzebni są w Polsce politycy, którzy będą mieli odwagę wydać otwartą walkę Kościołowi katolickiemu (o wpływ na umysły Polaków i na sferę publiczną). Uważam, że tabu "walki z religią" robi w Polsce dużą szkodę. Odpowiedz Link Zgłoś
michelozzo Re: Środa do europarlamentu 18.03.09, 22:06 pomyja nr 1 Bardzo tam pasuje ze swoim swiatpogladem, licze ze MŚ bardzo się w Brukseli spodoba (moim zdaniem przepiekne, kameralne i urokliwe miasto), mam nadzieje ze spodoba sie do tego stopnia ze do Polski wracac nie bedzie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kozaki_wiesi Re: Środa do europarlamentu 18.03.09, 20:42 "Traktuję to jako akt odwagi, bo nie znoszę polityki" W przeciwieństwie do pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Środa do europarlamentu 18.03.09, 20:54 Cóż, szanse mizerne, ale zagłosuję na tę listę - skoro ma takie propozycje personalne... Odpowiedz Link Zgłoś
angiolina Środa do europarlamentu 18.03.09, 21:15 Żal mi Pani Profesor. Z lewicy Rosatiego i Borowskiego taka lewica jak z koziej...Gdzie się podziały takie wspaniałe kobiety jak Sierakowska i Nowicka od chwili , gdy wstąpiły do partii Borowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Środa do europarlamentu 18.03.09, 21:16 filozofką, etyczką, feministką, ateistką, liberałką... ...polityczką? Nie wiem jak nazwać kobietę-polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Środa do europarlamentu 18.03.09, 22:02 ch3heg napisał: > filozofką, etyczką, feministką, ateistką, liberałką... a przede wszystkim ksenofobką Odpowiedz Link Zgłoś
rojblik Środa do europarlamentu 18.03.09, 21:55 Wyborca lewicowy nie zagłosuje na centrolewicę z prostego powodu, po dziurki w nosie ma liberałów z PD. Szanuję p.Środę ale watpię, aby centrolewica zdobyła 5% w skali kraju, a to dopiero daję szansę na bycie europosłem. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota51 [...] 18.03.09, 22:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Kolejny ryj do koryta 18.03.09, 23:26 szczury uciekaja ponoc z tonacego okretu... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Środa do europarlamentu 18.03.09, 23:45 Wynika z tego, że Pani Filozof zotała wpisana na listę kandydatów Porozumienia nieomal "bez swojej wiedzy i zgody", czyli zupełnie tak samo jak pan Rosati na listę konfidentów SB... Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Zagłosowałabym 18.03.09, 23:55 Tylko że trochę boję się, jak pani Środa mówi że "nie znosi polityki". To błąd, tak się ludzi nie zachęci. Lepiej by powiedziała, że nie lubi polityki krajowej, albo coś w tym rodzaju. No i druga sprawa. Co pani Środa ma do zaoferowania będąc w parlemencie europejskim. Domyślam się że jest euroentuzjastką, no ale... eee szczegóły? W ogóle nie wiem na czym taka praca polega, w sumie mało nam media informacji przekazują, tylko jakiś zwiewający Zwiefka :D Wiem że pensje są duże, ale chętnie bym się dowiedziała czegoś więcej o pracy w europarlamencie, bo chcę głosować świadomie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Zycze Pani powodzenia, ale nie wirze, ze dobry 19.03.09, 02:59 bedzie z pani polityk skoro nie snosi pani polityki. Dobry polityk kocha to co robi. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Zycze Pani powodzenia, ale nie wirze, ze dobr 19.03.09, 13:52 Wystarczy, że będzie 3X lepszym niż średnia polskich polityków:) A do tego nie trzeba kochać polityki;) Odpowiedz Link Zgłoś
zapamietasz12 Środa do europarlamentu 19.03.09, 03:23 Ludzie! Nie licytujcie sie tylko glosujcie ( w Lodzi) na prof. Srode! Wreszcie jakas madra kobieta w polityce a w naszym kraju politykiem moze byc kazdy, to o co chodzi? Lista prof. Rostaiego zapowiada sie bardzo dobrze i prog przekroczy. Tylko nie siejcie defetyzmu! Cale zycie mamy miec wybor miedzy PO i PiS? Nie, dziekuje. Rownowaga w przyrodzie musi byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
washner Gratuluję pani tak paskudnego sponsora Rosatego 19.03.09, 08:02 Centrolewica to zbiór spadów nieudaczników i kombinatorów. Rosochaty to największa pomyła jak może być. Jest on jednym z bizneskradziejów w białych rekawiczkach bo jak mozna powiedziec o ludku który chciał zapieprzyć społeczeństwu 90mln zł. Pamietajcie temat łąk konstancińskich i zmiany ustawie o pierwokupie w ciagu trzech dni po zakupieniu łąk za 10mln. (wartych 100mln). To są nasze pieniądze które Rosochaty chciał przejąć. I ma czelność brać udział czynny w polityce- to trup polityczny tak jak krzyklewski Odpowiedz Link Zgłoś