elsby 31.03.09, 14:17 Finał kontynentalny - w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
november84 Test papieski w TVP 31.03.09, 14:17 No tak. To jest dopiero żenada. "Nie tylko wielki papież, ale także człowiek". Jednak nasz naród ma tendencje do bałwochwalstwa. Niedługo dojdzie do tego, że cały dzień 2 kwietnia będzie w TV poświęcony papieżowi. A przecież nie wszyscy chcą to oglądać. Sama się do nich zaliczam. A na samo wspomnienie "relacji" z momentu gdy umierał to aż mi się dziwnie robi. Ci dziennikarze, wozy transmisyjne- no i bój kto pierwszy powie "Jan Paweł 2 nie żyje"! Z całym szacunkiem, myślę, że można wreszcie dać mu spokój. Nie nabijać oglądalności TV ani sprzedaży w prasie. Co rusz w gazetach dla "przykładnych kato gospodyń" jakieś artykuły, kalendarze, "nie publikowane" zdjęcia, wywiady. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
e-jago-4 Re: To przykre 31.03.09, 14:32 Często mam zgoła odmienne zdanie od p.Redaktor, ale w tym wypadku muszę przyznać jej rację. Te dodatki o papieżu w Vivie i innych gazetkach, Kraśko i Lis relacjonujący jego śmierć w siląc się na niezdrową sensację itp. To całe zakłamanie narodu, bo wielu słyszało Jana Pawła, jednak niewielu go słuchało i słucha, nie mówiąc o jego nauce. Przykre to... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_1982 Re: To przykre 01.04.09, 05:19 No cóż, naukę papieża najpoważniej traktuje Gazeta Wyborcza i jej czytelnicy - aborcja, homoseksualizm, satanizm, bluźnierstwa - wszystko na tak, służę przykładami w razie potrzeby. I jeszcze jedno. Gazeta Wyborcza była pierwsza, która chciała sobie podciągnąć sprzedaż na polskim papieżu - ile już było tych dodatków z papieżem do Gazetki! Obłuda i hipokryzja nie zna granic ... Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: To przykre 01.04.09, 08:09 Te dodatku muszą byc byc w imię katolackiej politpoprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Test papieski w TVP 31.03.09, 14:35 nie wiem czy ten głupi i płytki jak kałuża tekst świadczy o takiej samej intelektualnej głębi autorki?a może to tylko niedyspozycja psychiczna każe czepiać się kurczowo takich "tematów".dziennikarskie dno w każdym razie Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Test papieski w TVP 31.03.09, 14:40 Też uważam że temat Wojtyły to dno dna. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_1982 Re: Test papieski w TVP 01.04.09, 05:11 Karol Wojtyła nie jest i nie był Twoim kolegą - minimum szacunku się należy i tego od Ciebie wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Test papieski w TVP 01.04.09, 08:10 A niby czemu się należy? Odpowiedz Link Zgłoś
komercjuszek Re: Test papieski w TVP 31.03.09, 15:35 Bracie, daj się odstrzelić i w ten sposób przejdziesz do historii jako pierwszy patriot wystrzelony z polskiej ziemi i to jeszcze przed właściwą instalacją. Bo bezkrytyczna bezmyślność Twojego komentarza w annałach Cię raczej nie zarejestruje. Papieże nie święte krowy, pisać na ich temat wolno również krytycznie, a z lokalnych bożków milszy mi jest ciągle jeszcze Światowid. A swoją drogą ciekawe jest podejście Polaków do (negatywnego) zjawiska pt. kult jednostki: Marszałek - dobry, trzeba czcić, choć szuja i socjalista Iosif Wissarionowicz - not good (choć Gruzin, czyli przyjaciel) JP2 - na kolana chamy, to JEDYNY papież, przed nim i po nim tylko próżnia. Dziwne... :( A więc bracie, na kolana i do odstrzału. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Test papieski w TVP 31.03.09, 19:01 komercjuszek napisał: > A więc bracie, na kolana i do odstrzału. **************************** Sugerujesz napęd własny (grochowa) czy raczej tęgi kopniak? Pozostaje jeszcze kwestia: gdzie go wystrzelić? Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Test papieski w TVP 31.03.09, 15:35 Ej Gazetowy nie tabloidzie, tak bardzo gardzący płytkim Superexpressem, kiedy znowu dacie gawiedzi Rupika? Przecież jest taki płytki i żenujący, ale w sam raz do podniesienia sprzedaży. O może na 02.04 Rupik zaśpiewa barkę dla GW? Odpowiedz Link Zgłoś
vibhisana Test papieski w TVP 31.03.09, 16:26 Niech się Pani nie przejmuje komentarzami zwolenników Ojca Dyrektora! Tak trzymać! Test Papieski, to program, którego formuła nie pozwala zbłądzić niestosownym pytaniem czy odpowiedzią. Bałwochwalcza atmosfera rzeczywiście spowodowała dłużyznę i nudę mimo obecności wielu popularnych twarzy. Obirka zaprosić, Bartosia zaprosić do telewizji i będzie ciekawie! Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Test papieski w TVP 31.03.09, 18:30 Test kretynizmu w publicznych mediach. Kiedyś były takie... pamięci Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Tradycja jarmarku odpustwego ma się dobrze 31.03.09, 19:08 W zasadzie nie mam nic przeciw tradycji jarmarków odpustowych: gawiedź bawi się świetnie z piszczałkami wytworzonymi z kolorowych prezerwatyw i udaje, że ma to jakiś związek z wiarą. Zdaje się, że TVP trafiła w dziewiątkę w swej misji i sarkazm red. Wiśniewskiej nie wydaje się uzasadniony. Dziesiątka by była, gdyby w programie pojawił się dobrodziej z tacą. Ale, że końca cyklu wojtyłowych szopek nie widać, to i ten błąd da się naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta GW na rocznice smierci papy... 31.03.09, 19:58 ...puści teksty Bartosia i Obirka oraz smutki Turnaua :))) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW na rocznice smierci papy... 31.03.09, 21:11 Niestety muszą być katolicko politpoprawni. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta Re: GW na rocznice smierci papy... 31.03.09, 21:53 najbardziej katolicko politpoprawni są w GW tylko i wyłącznie byli księżą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: GW na rocznice smierci papy... 31.03.09, 22:53 ksiadz_gazeta napisał: > najbardziej katolicko politpoprawni są w GW tylko i wyłącznie byli księżą :))) ***************************** To chyba oczywiste - znormalnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta znormalnienie :) 01.04.09, 00:35 zatem jeśli jakiś księżulo odbije komuś żonę, to proszę nie mieć do niego pretensji... cieszyć się należy, ZNORMALNIAŁ [zupełnie jak Obirek] :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_1982 Jestem bardzo rozczarowany artykułem Wiśniewskiej 01.04.09, 05:05 Po pierwsze, nie do końca rozumiem jej intencje, co tak naprawdę chciała osiągnąć tą pisaniną. Czy może chodziło o to, aby dokopać Telewizji Publicznej, PiS-owi, konkurencyjnej gazecie, a może ośmieszyć znanych ludzi, którzy publicznie i odważnie podzielili się z ludźmi swoimi świadectwami wiary? Ja rozumiem i zgadzam się z tym, że nie wszystko było tak, jakby człowiek sobie życzył: problemy techniczne, słabe prowadzenie, łatwe pytania itp. Ale na Boga! Pani Wiśniewska domaga się pytań mniej trywialnych i bardziej odnoszących się do nauczania Naszego papieża (z czym się zgadzam), ale sama pracuje w Gazecie, która doprowadziła do aborcji 3-4-miesięcznego płodu, która jawnie wspiera środowiska homoseksualne, nie brzydzi się satanizmem (czego nawet nie ukrywa) - możnaby jeszcze długo tak wymieniać przykłady hipokryzji Gazety Wyborczej - służę konkretami, jeśli ktoś będzie bardzo chciał. Szanowna Pani, czas się na coś zdecydować, już dość tej obłudy i dwulicowości. Gazeta Wyborcza to nie jest miejsce dla prawdziwego Chrześcijanina/katolika, który swoją wiarę traktuje poważnie i chce ją jeszcze pogłębiać. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Jestem bardzo rozczarowany artykułem Wiśniews 01.04.09, 08:05 KArTOfeL nie musi wierzyc-on musi praktykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Jestem bardzo rozczarowany artykułem Wiśniews 01.04.09, 08:10 walczacy z kondomami zapisal sie w pamieci zboirowej katolandu i NIGDZIE wiecej na swiecie . Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: Jestem bardzo rozczarowany artykułem Wiśniews 01.04.09, 13:04 do Obserwator_1982:jeśli liczysz,że gw przestanie narzucać "etyczne standardy" katolickiej części społeczeństwa,to naiwnie pomyliłłeś się-przecież praktyką tej gazety i misją dziejową jest narzucenie gwetyki-jako jedynego i słusznego światopoglądu dla porządnych ludzi,ludzi honoru itp."redaktorzy" tejże gazety uwielbiają nawracać,sprzątać brudy u kogoś,choć sami żyją w gnojowicy po kolana Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jestem bardzo rozczarowany artykułem Wiśniews 01.04.09, 13:24 Jeżeli tak robią to znaczy że są chrześcijanami. W końcu to specjalizacja chrześcijan. Odpowiedz Link Zgłoś
solec37 Test papieski w TVP 07.04.09, 08:04 Jakos Szanowna Autorka nawet nie wspomniala, kto wygral Test w Krakowkiej Operze... Wiec nie jest to chyba na tyle rzetelny artykulik, by zajmowac sie jego komentowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś