jankowski1960 09.04.09, 07:20 pisowskie lajdakki traktuja panstwo jak wlasny folwark...jak dlugo jeszcze.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doldama Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na cie... 09.04.09, 07:23 Jak taki kretyn mozę być jakim kolwiek szefem. Lizodupskwo wobec Kaczyzmu to priorytet w jego mniemaniu. Z czego ta banda żyje , oczywiście z naszych podatków. Każdemu łacznie z Kurtka wsadził bym granat w cztery litery. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Co znaczą sądy dla prawników z IPN?.Czy prokurator 09.04.09, 07:31 nie powinien ścigać za nieuznawanie wyroku sądu z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Czas szmat w IPN dobiega końca 09.04.09, 08:50 to ich ostatnie podrygi Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Zawsze podejrzewałem, że Żaryn to głupek 09.04.09, 09:25 Zawsze podejrzewałem, że Żaryn to głupek, wazeliniarz i menda. Aż do teraz. Teraz już nie mam żadnych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold19 Walesa jest Bolkiem, a Zaryn to bardzo odwazny 09.04.09, 10:20 czlowiek. To wlasnie ludzie z odwaga tworzyli Solidarnosc a nie agenci komunistycznego faszyzmu czy tez kryptokomunisci, ktorzy dzisiaj w Polsce razem z kryptoniemcami praktycznie wladze sprawuja. Polska jest jedynym krajem na swiecie w ktorym polakfoabia jest doktryna centralna nierzadu herr Tusk i jestp popierana przez 90% mediow i wazne centra polityczne takie jak michnikowszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
janko.b Re: Walesa jest Bolkiem, a Zaryn to bardzo odwazn 09.04.09, 10:44 Taaaa.... Znowu jakiś oszołom... A czym wspławił się niejaki Żaryn? Pisnaiem "historii kościoła..." na zlecnie biskupów. Bo z tego co wiem to za "komuny" grzecznie sobie studiował. Zakłądam żę to 19 to wiek. W związku z tym człoweczku poucz się historii, a nie piszesz o rzeczach o których nie masz pojęcia. A cała twoja wiedza pochodzi o takich autorytetów jak były minister "educkaji", z dziadkiem faszystą i śliniący się do całowania starego pryka w spudnicy po sygnetach... Czy inne "autorytety" od rydzyka czy innych sekt i neofaszystów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Kacza paranoja jest zaraźliwa.Tusk!Ja na ciebie gł 09.04.09, 11:03 osowałem właśnie żeby skończyć z tym całym smrodem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Tusk!Ja na ciebie gl 09.04.09, 11:36 kaczynksi napisał: > osowałem właśnie żeby skończyć z tym całym smrodem!!! Ten smrod to z Biura Ubikacji Publicznej IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Prawda sądowa, to nie prawda materialna 09.04.09, 12:14 Doskonale wiadomo, że Wałęsa jest TW Bolek, zachowały się jego donosy i pokwitowania odbioru pieniędzy. Sąd nie orzekał, że Wałęsa nie był TW Bolkiem, lecz to, że nie ma dowodów na to, iż jego donosy komuś zaszkodziły. Skoro nie ma takiego dowodu, to wg wykładni SN, nie można uznać donosiciela za TW w świetle poprzedniej ustawy lustracyjnej. Nie zmienia to faktu, że Wałęsa był szpiclem SB. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Prawda sądowa, to nie prawda materialna 09.04.09, 12:54 jazmig napisał: > Doskonale wiadomo, że Wałęsa jest TW Bolek, (...) Teraz Zyzak napisze ksiazke na podstawie wypowiedzi "jazmiga" a potem jazmig bedzie cytowal ksiazke Zyzaka - i tak bedzie sie "prawda" umacniac, az w koncu prezydent da Zyzakowi i jazmigowi odznaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig magisterku g... 09.04.09, 16:47 Zyzak postawił pewne tezy, których nikt dotąd nie obalił. Skoro cała sfora dziennikarzy zajmuje się jego książką, a żaden nie obalił jego tezy, sprawdzając u źródeł, co się działo w młodości Wałęsy, to można domniemywać, iż Zyzak napisał prawdę. Inaczej, opierając się o fakty i dowody, dziennikarze oraz historycy obaliliby tezy Zyzaka. To, że Wałęsa był TW Bolkiem, wynika wprost z akt sądu lustracyjnego. Sąd nie kwestionował dokumentów, sądowi zabrakło dowodów na szkody, wynikłe z donosów Wałęsy, dlatego nie mógł go uznać za kłamcę lustracyjnego w świetle wykładni SN. Jednakże żaden sąd nie stwierdził że Wałęsa nie był TW Bolkiem, bo tym żaden sąd się nie zajmował. Sąd lustgracyjny badał wyłącznie to, czy Wałęsa jest kłamcą lustracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Walesa jest Bolkiem, a Zaryn to bardzo odwazn 09.04.09, 11:37 > dzisiaj w Polsce razem z kryptoniemcami :-))))))))))))))) Za oknem paskudnie, a ja zerkam na forum GW - i od razu humor mi sie poprawia. Krytptoniemcy :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Walesa jest Bolkiem, a Zaryn to bardzo odwazn 09.04.09, 14:51 Jak czytam sobie arnold91 i jemu podobnych to sam zaczynam się uważać za polakofoba i kryptoniemca. ********************************* Polakofob ... to brzmi dumnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Walesa jest Bolkiem, a Zaryn to bardzo odwazn 09.04.09, 12:14 arnold19 napisał: To wlasnie ludzie z odwaga tworzyli Solidarnosc a nie > agenci komunistycznego faszyzmu czy tez kryptokomunisci, Tu masz rację - dlatego w historii Solidarności nie ma nawet wzmianek o Kaczyńskich i ich przydupasach. Nie ma tam także "histeryków " z IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 Te z IPNu i PiSu cały czas mają podniesione - nie 09.04.09, 09:59 nie wiem, o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
hitpol1994 Re: Zaryn przydupas klamczynskiego... 09.04.09, 09:51 Ja tego Żaryna, Kurtykę, Nowaka rozumie oni są piątą kolumną taką samą jaką stworzył Hitler - zrobią wszystko aby być przy władzy i parę groszy Judaszowych dostać od tych krętaczy - to są ludzie którzy mają klapy na oczach....ale czas jak rzeka płynie i zmiecie ich historia tak jak zmietła Hitlera... Odpowiedz Link Zgłoś
ft-35 Re: Tusk, nie bądź ciotą i coś z tym gownem zrób! 09.04.09, 13:39 Dość bałaganu z Wałęsą, miał wyjechać i co.HHHa Odpowiedz Link Zgłoś
japas Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 11:10 A czemu gazeta nic nie napisala, ze pan Frasyniuk vel Rotenschwanz nazwal IPN wrzodem na doopie panstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 12:18 japas napisał: > A czemu gazeta nic nie napisala, ze pan Frasyniuk vel Rotenschwanz > nazwal IPN wrzodem na doopie panstwa? Bo to akuratnie jest prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 [...] 09.04.09, 07:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan Obecny IPN = dawny aparat represji 09.04.09, 07:33 Jak oglądam obrazki z wręczania orderów tym facecikom z IPN to od razu mam przed oczami kroniki filmowe z lat 50-80 gdzie Bierut wręczał medale przodownikom pracy a Kiszczak zomowcom z Wujka za dobrze wykonane zadanie. PIS ma metody jednoznacznie stalinowskie. Podsłuchiwać , nagrywać , opluwać , zaszczuć , zagłuszać itd. Oni chyba sami nie wiedzą jak bardzo są bolszewiccy. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Obecny IPN = dawny aparat represji 09.04.09, 08:50 dornjuan napisała: > Oni chyba sami nie wiedzą jak bardzo są bolszewiccy. To właśnie klasyczne przykłady "umysłów zniewolonych". Oni nie mogą dostrzec tego, bo nie potrafią wznieść się na odpowiedni poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Obecny IPN = aparat represji agentów 09.04.09, 09:28 Prawda o Wałęsie budzi grozę wśród innych byłych agentów, którzy nieźle urządzili się w obecnym systemie. Poczytajcie wpisy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Czytam i zgrozą mnie porażasz 09.04.09, 09:44 Re: Czytam i zgrozą mnie porażasz Porażam. I tak się czuje ktoś kto współpracował, uzyskał z tego tytułu profity np. profesurkę, stanowisko, pozycję polityczną i teraz taki Żaryn czy Zyzak ujawnia. Zrobić im nic nie można bo z łatwością wygrają w każdym sądzie, więc trzeba przynajmniej ich poopluwać. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Czytam i zgrozą mnie porażasz 09.04.09, 10:14 kasia20055 napisała: > Re: Czytam i zgrozą mnie porażasz > > Porażam. I tak się czuje ktoś kto współpracował, uzyskał z tego tytułu profity > np. profesurkę, stanowisko, pozycję polityczną i teraz taki Żaryn czy Zyzak > ujawnia. Zrobić im nic nie można bo z łatwością wygrają w każdym sądzie, więc > trzeba przynajmniej ich poopluwać. Jeden już przegrał w sądzie i ma prawomocny wyrok, którego nie chce zrealizować. Mówię o niejakim kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Czytam i zgrozą mnie porażasz 09.04.09, 10:24 Zapominasz, ze milosciwie panujacy nam Kaczynscy tez dostali profesure i doktorat z prawa za poprzedniego systemu. Mam rozumiec, ze dzieci sanitariuszki i AKowca od tak sobie dostaly sie na prestizowe studia a potem poszly dalej? ooooo ... cos u nie gra. O nich tez mozna powiedziec, ze to beneficjenci poprzedniego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Czytam i zgrozą mnie porażasz 09.04.09, 12:24 black_halo napisała: > Zapominasz, ze milosciwie panujacy nam Kaczynscy tez dostali > profesure i doktorat z prawa za poprzedniego systemu. Dodaj jeszcze że ich rodzice (podobno AKowcy) dostali od komunistycznych władz wille i ciepłe posadki. Inni zwykli ludzia gnieździli się po kilka rodzin w jednym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Czytam i zgrozą mnie porażasz 09.04.09, 16:50 Abstrahując od Kaczyńskich, to od kiedy prawo to "prestiżowe studia"??? Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Obecny IPN = dawny aparat represji 09.04.09, 11:40 dornjuan napisała: > Jak oglądam obrazki z wręczania orderów tym facecikom z IPN to od razu mam przed oczami kroniki filmowe z lat 50-80 gdzie Bierut wręczał medale przodownikom terefere, każde wręczanie medali wygląda podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda na kacza komende szuje z ipn nurkuja w szambie - 09.04.09, 07:30 im bardziej kogos obsmaruja gownem, tym kurduple-wolacy bardziej ich doceniaja, sypiac orderami i judaszowymi srebrnikami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit żarynek płaci za kocią blaszkę 09.04.09, 07:46 żarynek płaci za kocią blaszkę Odpowiedz Link Zgłoś
safed Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na cie... 09.04.09, 07:47 Kublik i Czuchnowski wspólnie? Aż dwa cyngle na tego Żaryna? Może jeszcze niech p. Milewicz odda Żarynowi jakiś swój dyplom albo legitymację? Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Ile kaczych srebrników dziś za wierszówkę ? 09.04.09, 07:51 Ile kaczych srebrników dziś za wierszówkę ? A na kaczą blaszkę to ile takich trzeba napisać. Nie wiesz ? - zapytaj żaryna. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 08:21 safed napisał: > Kublik i Czuchnowski wspólnie? Aż dwa cyngle na tego Żaryna? Sprawy lustracji są zawsze priorytetowo traktowane w Gazecie więc się na ten odcinek rzuca najlepsze pałki. Ups, przepraszam, pióra. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_blizna Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 09:57 aha, aha, aha, cięty dowcip, nie ma co. A jak misternie skonstruowany. ohohoho. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 12:28 czlowiek_z_blizna napisał: > aha, aha, aha, cięty dowcip, nie ma co. A jak misternie > skonstruowany. ohohoho. > Jak zawsze u tej PiStirówki, tylko dlaczego KATARYNA. W kręgach KGB skąd się wywodzi ten instrument nosi nazwę SZARMANKI. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa2 Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na cie... 09.04.09, 07:48 Znane osoby, które weszły za naszych czasów do historii, należy zlustrować i prześwietlać od strony ich życia jak najszybciej i jak najdokładniej - niezależnie czy jest to dla nich przyjemne czy nie. Chodzi o to, aby współcześni mu osoby i bezpośredni świadkowie ich życia mogli się wypowiedzieć. Jeśliby te badania historyczne były przeprowadzane po 50 latach, to już wiele prawdziwych informacji znikłoby - na niekorzyść prawdy historycznej. Osoby historii nie powinny się obrażać, że historycy zaglądają im do łóżek, łazienek, czy innych przybytków samotni. Jedynie od kultury samych historyków i dziennikarzy zależy kultura i sposób ujawniania wykrytych intymnych informacji za życia badanej osoby. Uważam, że istnieją granice ujawniania szczegółów z życia prywatnego ogólnie zwanego intymnym. To co się stało ostatnio - to zwykłe wykorzystanie pracy historycznej w celach politycznych - zdyskredytowania obrazu jaki jest do zaakceptowania przez żyjących. Czyli działanie mediów - w tym przypadku jest naganne - to one robią wiwisekcję mniej istotnych elementów życia Wałęsy. Po prostu Wałęsa ma sporo wrogów - ale nic dziwnego - przypomnijmy sobie co pisano w latach międzywojennych na temat Piłsudskiego. Choć Wałęsie daleko do Piłsudskiego, jednak obaj znaleźli się w podręcznikach historii - musi to przeżyć i robić co chce, ale nie wolno mu się obrażać na społeczeństwo, bo inaczej umrze w zapomnieniu na emigracji - a społeczeństwo o nim zapomni. Wystarczy co się dzieje po śmierci papieża-Polaka - znaczna część pielgrzymów, którzy głosili, że ich pielgrzymki są niezależne od tego że JP II był Polakiem, to jednak już pielgrzymuje do Rzymu na niedzielne czy świąteczne msze do Watykanu. Znaczna większość Polaków tam uczestniczących w mszach w Watykanie, to Polacy będący we Włoszech z innych powodów, a do Watykanu to przy okazji. Tak że P. Wałęsa - nie obrażaj się Pan na społeczeństwo - bo na tym tylko stracisz bardziej niż Byś Pan chciał - a dodaje pan sobie następnych wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 15:06 lisa2 napisał: > Uważam, że istnieją granice ujawniania szczegółów z życia prywatnego ogólnie > zwanego intymnym. A ja mam nieco odmienne zdanie. Uważam, że jeżeli np. jakiś aktywny polityk zdradzał żonę/męża to wszyscy powinniśmy o tym wiedzieć bo to coś mówi o jego/jej charakterze. Dlaczego pod lupę bierze się wyłącznie udziały w spółkach a nie wiarołomstwo w stosunku do najbliższych? Odpowiedz Link Zgłoś
samhawkins A co z byłym esbekiem Nawrockim-Wątrobą z IPN? 09.04.09, 07:48 Koleś z ubecka ponoć przeszością był szefem IPN w Rzeszowie za rządów Kieresa a teraz szefuje archiwum IPN. Żeby było śmieszniej, jego 30-letnia kochanka, ledwo po studiach jest obecnie dyrektorem w Rzeszowie. A w mediach cisza, spokój.... Odpowiedz Link Zgłoś
edwardrydz Brawo IPN! Za odwage! 09.04.09, 07:50 Szacunek dla Pana Zaryna. Precz z kapusiami. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Brawo IPN! Za odwage! 09.04.09, 08:06 dlaczego nikomu nie przeszkadzało jak Kwaśniewski obwieszał medalami byłych esbeków? Dlaczego nikt się interesuje tym, że sam Michnik posiadał kopie akt i mógł manipulować i szantażować? Kieres w porządku facet no nie? Wysłał do Niemiec tysiące oryginalnych dokumentów, bez jakiegokolwiek spisu. Kieres jest prawnikiem. A kiedy Leszek W. odda dokumenty wypożyczone w 1992 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Brawo IPN! Za odwage! 09.04.09, 08:35 Cenie odwage tych,ktorzy czynnie przeciwstawiali sie systemowi przed 1989 rokiem.Wsrod nich znajdowal sie Lecha Walesa. Zas to cale dzisiejsze kierownictwo IPN i podlegli im janczarzy zadna odwaga w tamtych czasach sie nie wyroznili (wielu z nich nie bylo nawet zygota).Zatem piszesz glupstwa edwardzierydzu, ale z glupoty od dawna slynie pisuar et consortes. Odpowiedz Link Zgłoś
edwardrydz Szacunek dla Prezesa Kurtyki! 09.04.09, 10:29 Szacunek za odwage przeciwstawienia sie klamstwu i hucpie! Rzeczy nazywac po imieniu: kapus to kapus a PO to aferzysci :-D Odpowiedz Link Zgłoś
duch-2 Re: Szacunek dla Prezesa Kurtyki! 09.04.09, 11:02 No, dobrze, a co zrobisz, jeśli kapusiem lub aferzystą okaże się ktoś z PiS-u? Też będziesz, że "czarne jest białe..." itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
pare.slow Re: Szacunek dla Prezesa Kurtyki! ???? 09.04.09, 11:36 A za co mam szanowac Kurtyke? kiedy beda gilotyny w IPN p. Kurtyka? Bo przeciez robicie rewolucje francuska, szkoda tylko, ze sie spozniliscie 200 lat! OTOZ NALEZY PATRZEC NA ZASLUGI DLA NARODU CZYLI OJCZYZNY KTOS ZROBIL LUB NIE ZROBIL. LECH WALESA JEST BEZSPRZECZNIE WSPOLCZESNYM POLAKIEM KTORY ZROBIL DLA POLSKI NAJWIECEJ.DLA NASZEJ OBECNEJ WOLNOSCI, DZIEKI KTOREJ TACY JAK KA. I KU. MOGA OBECNIE OPLUWAC ZA NIEISTOTNE SPRAWY ( JUZ PAN ZAGLOBA TWIERDZIL, ZE TRZEBA FORTELIKIEM WZIASC WROGA!!) I ROBIC AFERY. POLSKI NOBLISTA L.WALESA JEST RESPEKTOWANY NA CALYM SWIECIE! BASTA. A CO ZROBILI DLA POLSKI "CZYSCI JAK LZA"? BRACIA KACZYNSCY? WG MNIE WYRZADZILI WIELE SZKOD. NA FORACH MIEDZYNARODOWYCH UCHODZA ZA FRATELLI TERRIBILI CZYLI PO POLSKU: STRASZNI BRACISZKOWIE.OSMIESZAJA POLSKE SWOIMI PRZEPYCHANKAMI Z PREMIEREM, KTORY CIEZKO PRACUJE. WIEC CO DLA POLSKI I WOLNOSCI ZROBILI JAROSLAW I LECH KACZYNSKI? GDZIE WALCZYLI WYSTAWIAJAC SWOJE ZDROWIE I SPOKOJ NA WIELKIE PROBY? BARDZO BYM CHCIALA TO WIEDZIEC P.KURTYKA! MOZE IPN O TYM NAPISZE KSIAZKE? A ZE PREZYDENT KACZYNSKI DAL PANU KURTYCE MEDAL TO TAK JAK W UB NAGRADZANO NAJLEPSZYCH FUNKCJONARIUSZY. WSTYD O TYM CZYTAC! Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Szacunek dla Prezesa Kurtyki! ???? 09.04.09, 12:31 pare.slow napisał: > A za co mam szanowac Kurtyke? Jak to za co, a chociażby za donos na pana Przewoźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
treblinek_jedwabnik Re: Brawo IPN! Za odwage! 09.04.09, 11:33 bolek byl glupim tlustym komuchem. caly jego kult to wielka mistyfikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: Vpieriod IPN! Za Rodinu, na boj! 09.04.09, 09:34 edwardrydz napisał: > Szacunek dla Pana Zaryna. Precz z kapusiami. Teraz, panie Żaryn, do roboty. Ojciec Rydzyk, ojciec Król, Jerzy Robert Nowak, Ryszard Bender, znany miłośnik metod Ernesto "Che" Guevary i inni piewcy "patriotyzmu inaczej" czekają na zlustrowanie przez pana gończych. Co, strach obleciał?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
duch-2 Re: Vpieriod IPN! Za Rodinu, na boj! 09.04.09, 11:04 ... a jak nie Żaryn, to zawsze można Zyzaka na ofiarę napuścić... ;) Jak nic wyszedłby z tego doktorat... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_adamski TW Bolek chyba się zagalopował... 09.04.09, 08:11 Spodziewa się że posiadanie kwitu pokrzywdzonego i sadu lustracyjnego, zabrania mowic prawdę o jego przeszlości i niewygodnych dla niego faktach? Zamiast robić nagonke na Zyzaka, dlaczego nie pozwie go do sadu za szerzenie nieprawdziwych informacji, np o nieślubnym dziecku? Oczywiscie odpowiedz jest prosta poniewaz okazaloby sie ze nie tylko IPN ale nawet bezczelny smarkacz Zyzak mowią o faktach, kotre w sadzie mozna udowodnic. Oczywiscie Walesa nie jest aż takim ćwokiem na jakiego wyglada. Inaczej nigdy nie zostalby TW Bolkiem, prezydentem itd. Dlatego rowniez nigdy nie pozwie nikogo do sadu - zbyt dobrze wie jaka jest prawda. Matka jego dziecka i inni świadkowie żyją i chetnie dzielą się swoją wiedzą z żyzakami, dziennikarzami i nie powinni mieć problemow z powtorzeniem tego w sadzie. Zdecydowanie bardziej skuteczne w tym wypadku jest robienie medialnego szumu - w koncu czesc ciemnej masy to kupi. Tym bardziej, że jest to po myśli różnych Michników i Kuroni i innych sprawiedliwych wśrod narodow świata, ktorzy robią z belkotu TW Bolka "niusy". Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 Jedyny sposób na IPN to oddać go w dzierżawę 09.04.09, 08:11 najlepiej Niemcom Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Krasowski nie broni czystości Wałęsy? 09.04.09, 08:17 Nie mówi, że Wałęsa nigdy nie był Bolkiem i dlatego dostał status? Proponuję odświeżyć sobie jak wyglądało przyznawanie statusu jak się naradzali i jak Kieres, który go osobiście przyznawał (oczywiście w ramach rutynowego działania, jak chce wmówić Krasowski) mówił potem, że jak trzeba to on za tę decyzję pójdzie siedzieć. Jasne, to była rutynowa procedura i niepozostawiająca wątpliwości decyzja :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Skleroza Kataryny. 09.04.09, 09:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93820416 Wczoraj jeszcze Wałęsa nie miał statusu pokrzywdzonego... No ok miał tyle że nie sąd mu go nadał, a IPN, bo inaczej być nie mogło. Tyle że o tym WCZORAJ już Kataryna nie śmiała wspomnieć. To są właśnie "prawdy" Kataryny. Dokładnie takie same jak "prawdy" IPNu. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.alek Re: Skleroza Kataryny. 09.04.09, 09:32 > Wczoraj jeszcze Wałęsa nie miał statusu pokrzywdzonego... P@@@ieerdolisz jak połamany, wróć jak Klubik z tą drugą spasioną prostytutką ... Odpowiedz Link Zgłoś
tw.alek Re: Skleroza Kataryny. 09.04.09, 12:56 > A może by tak merytorycznie? toż jest merytorycznie, tyle że wulgarnie... powtarzam dla myślącego wolniej: nie dyskutuje się z dziennikarskimi-k@@urwami takimi jak Kulbik i ta druga spasiona... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Skleroza Kataryny. 09.04.09, 13:03 Rozumiem że to tłumaczy "sklerozę" Kataryny? A może to Katarynę nazywasz "tą drugą spasioną"? Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 nic nie przebije Walesy 09.04.09, 10:49 plusy dodatnie/plusy ujemne nie chcem ale muszem cos tam kiedys podpisalem/niczego nie podpisywalem itp. itd. zestawienie lgarstw Wałka znajdziesz w pracy Zyzaka Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: nic nie przebije Walesy 09.04.09, 12:47 A gdzie znajdę zestawienie łgarstw Zyzaka? A łgarstw... ups przepraszam, przejęzyczeń i nadużyć semantycznych Kataryny? Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------------------=-=--- 09.04.09, 08:20 A później Żaryn będzie zdziwiony, że się w szkole śmieją z jego dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Żaryn jak Wozniesieński 09.04.09, 08:24 Znajdzcie mi człowieka a paragrafy się znajdą. Tak mniej więcej działa Pan Żaryn, Kurtyka. Dobrze odrobili lekcje z Polski Ludowej, mieli doskonałych poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
steku Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na cie... 09.04.09, 08:29 wrzodem na ciele naszego panstwa jest inkwizycja z IPNu i tacy maluczcy ludzie jak zaryn, kurtyka i ten pokurcz mieniacy sie prezydentem polski. walesa cos kiedys podpisal, ale mial odwage potem mimo tego poprowadzic nas do wolnosci, bez niego nie mozna sobie wyobrazic najnowszej historii Polski i chyba to tak boli cala ta zgraje, po ktorej za kilkadziesiat lat zostanie tylko fama tych co ukradli ksiezyc Odpowiedz Link Zgłoś
lanyp Czy Lechu powinien wyjechać? 09.04.09, 08:33 porozmawiajmy tutaj: www.nasz-parlament.pl/forum/viewtopic.php?f=2911&t=745 i tu: www.nasz-parlament.pl/forum/viewtopic.php?f=2898&t=747 Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 Jak można nisko upaść 09.04.09, 08:38 Lizodupstwo przez prof. uwłacza wszystkim pracownikom naukowym, starającym się godnie wypełniać obowiązki nauczycieli akademickich oraz jako naukowców. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jak można nisko upaść 09.04.09, 08:42 im dalej, tym gorzej. Czy tam naprawdę pracują same "wierne psy" i debile? Odpowiedz Link Zgłoś
morowy Dlaczego z moich pieniędzy (podatków)... 09.04.09, 08:40 opłacana jest instytucja, której już dawno powninno nie być. O tym, że ktoś tam kiedyś był taki, a taki pamiętają już tylko emeryci i starzy zawistni polacy (elektorat PiS), których na szczęście już niedługo nie będzie... wówczas będzie cudowny nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 wcale nie z twoich, twoje ida na emeryture Kiszcza 09.04.09, 09:19 i Jaruzelskiego. A moje na IPN. Bardzo dobrze, ze istnieje taka instytucja jak IPN. Zastanawia jedno - skoro chcemy znac blaski i cienie naszej historii (ot chocby Jedwabne) to skad ten opor i umilowanie lgarstwa milosnikow Wałka? Wałek jak Kim Ir Sen od poczatku naznaczony byl reka Boga? Juz w wieku 2 lat czytal Pismo Swiete w oryginale i rozmawial z sarenkami? Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: wcale nie z twoich, twoje ida na emeryture Ki 09.04.09, 12:40 koneser10 napisała: > i Jaruzelskiego. A moje na IPN. Bardzo dobrze, ze istnieje taka > instytucja jak IPN. Zastanawia jedno - skoro chcemy znac blaski i > cienie naszej historii (ot chocby Jedwabne) Uważasz że ten PiSuarowy postgebbelsowski INSTYTUT PLUCIA na NARÓD napisze coś nowego na temat Jedwabnego?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
10robo10 Janek, qrwa, nie zgrywaj bochatera 09.04.09, 08:47 Mogłeś być bohaterem a przynajmniej być blisko chwały. Coś ty wtedy robił? Byłeś w samorządzie studenckim czyli w SZSP - Socjalistycznym Związku Studentów Polskich. Lepiej już pij gorzałkę by odreagować. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na cie... 09.04.09, 08:49 Proszę podać uzasadnienie wyroku sądu lustracyjnego!On mówi jasno i wyraźnie, że nie ma dowodów na to, ze wałęsa był PŁATNYM donosicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
uchuchany Kto zlustrował Żaryna ? 09.04.09, 08:54 Wiadomo przecież wszem i wobec,że Żaryn, to UB-cka kapucha... Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 08:54 Panie Żaryn - to pan jest ropiejącym wrzodem powodującym gorączkę całego organizmu. Do usunięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na cie... 09.04.09, 08:53 Jeżeli Wałęsa jest wrzodem na ciele IPN, to jak nazwać całe ciało ? Kupą gnoju, karbunkułem czy - po prostu - KAŁEM, na które strach nastąpić ?! Odpowiedz Link Zgłoś
uchuchany Dlaczego IPN,chroni funkcjonariuszy UB-SB ??? 09.04.09, 08:58 Zbrodniarze,mordercy z UB-SB ,żyją sobie spokojnie, nikt ich nie przesladuje, ba!, IPN ich uwielbia !.. UB-SB, to dziesiątki tysiecy funkcjonariuszy, ilu doczekało sie napiętnowania, osądzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
duch-2 Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 11:08 stasieczek5 napisał: > Jeżeli Wałęsa jest wrzodem na ciele IPN, to jak nazwać całe ciało ? > Kupą gnoju, karbunkułem czy - po prostu - KAŁEM, na które strach > nastąpić ?! ... a może niestrawione szczątki organiczne...? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Re: Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na c 09.04.09, 08:59 Sram już na Wałęsę i sram na IPN. Kiedy dowiem się w końcu, ile domów zbudowano, ile dróg położono, ile przedszkoli otwarto !? Ku... jego mać, czy ktoś w ogóle myśli o przyszłości tego kraju !!!!!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
wuem43 Żaryn: Pokrzywdzony Wałęsa to jest wrzód na cie... 09.04.09, 08:59 Pokrzywdzeni to jesteśmy my, ciężko pracujący Polacy, którzy muszą utrzymywać takich niegodziwców i ich mocodawców, orderodawców też. Odpowiedz Link Zgłoś
verey Wałęsa to jest wrzód na ciele narodu 09.04.09, 09:00 Przykro to mówic , ale przywodca Solidarności i prezydent, który był TW bezpieki jest wstydem i wrzodem spolecznym i historycznym.I z tym musimy jako naród zyc i znalezc pogodzenie z faktami a nie tylko je odpychac od siebie w nienawisci do tych, co je unaoczniaja. Warto tez zauwazyc , ze znana jest tylko czesc tajnych aspektów zycia p.Wałesy a wiadomo , ze archiwa były przez jego ludzi czesane i czyszczone, kiedy był prezydentem i wczesniej. Mozliwe jest więc, ze to co widac to tylko częsć calosci a nawet , ze jest to czesc relatywnie mniej kompromitujaca i po to ujawniona aby kierowac na nia uwage a nie na to , co nadal czeka na odtajnienie. Czy ktos kto raz wszedl na sciezke wspolpracy mogl potem tak latwo z niej zrezygnowac? I czy torowanie pokojowej transformacji swoim bylym plenipotentom to przypadek? Naprawde najlepsza i jedyna opcja polityczna? Im wiecej czasu mija od toastów w Magdalence, tym bardziej jasne staje się , że byly inne opcje i mozliwosci. Kapus to nie zawod ale cecha charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
uchuchany verey,pisz w imieniu swoim i swojej "firmy" SB.. 09.04.09, 09:20 Ponad 70% Polaków popiera Wałęse... Odpowiedz Link Zgłoś
verey Re: verey,pisz w imieniu swoim i swojej "firmy" S 09.04.09, 10:06 No własnie, widac jak i Ty masz klopot z przyjeciem innego stanowiska i jak natychmaist za argument masz insynuacje.A nawet mnie przeciez nie widziales nigdy na oczy. Wlasnie 70 % narodu to tacy jak Ty,ktorym trudno jest zrozumiec zlozonosc i podwojnosc sytuacji, ktorzy potrzebuja , aby zyc, jasnego jednoznacznego obrazu i wodza. Najbardziej podoba mi sie argument ile tych procent popiera ponoc p.Wałęsę : w czym , w jakiej sprawie (sikania do chrzcielnicy ?) i kto to zbadał i jak? Dodac też warto , ze fakt , ze w jakims momencie wiekszosc grupy narodwej popiera jednostke nie znaczy o niczym innym niz to ze go popieraja , a juz na pewno nie o slusznosci czy prawdzie. Pewnie z 95% Niemców popierało Hilera i co, on miał racje i oni tez? Odpowiedz Link Zgłoś
giewont Re: Wałęsa to jest wrzód na ciele narodu 09.04.09, 11:55 verey napisał: > Przykro to mówic , ale przywodca Solidarności i prezydent, który był TW bezpiek > i > jest wstydem i wrzodem spolecznym i historycznym.I z tym musimy jako naród zyc > i > znalezc pogodzenie z faktami a nie tylko je odpychac od siebie w nienawisci do > tych, co je unaoczniaja. > Warto tez zauwazyc , ze znana jest tylko czesc tajnych aspektów zycia p.Wałesy > a > wiadomo , ze archiwa były przez jego ludzi czesane i czyszczone, kiedy był > prezydentem i wczesniej. > Mozliwe jest więc, ze to co widac to tylko częsć calosci a nawet , ze jest to > czesc relatywnie mniej kompromitujaca i po to ujawniona aby kierowac na nia > uwage a nie na to , co nadal czeka na odtajnienie. Prawdopodobnie jest znacznie gorzej niż przypuszczasz. Jeżeli prawdą jest to co piszą o jego ojcu to jedyny wniosek jaki można wyciągnąć to taki że w 67 LW został do stoczni z konkretną misją. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 A jaki tw Bolek jest pokrzywdzony. Przecież to 09.04.09, 09:23 wypasiony hochsztapler. Cwaniaczek robol co miał farta i kolaborował do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 obroncy Bolka - koalicja kłamstwa 09.04.09, 09:27 prawie jak w Korei Pólnocnej - nasz ukochany przywodca TW Bolek prawie jak Kim Ir Sen. Kazda podniesiona reke na TW Bolka zostanie obcieta.... Odpowiedz Link Zgłoś
duch-2 Re: obroncy Bolka - koalicja kłamstwa 09.04.09, 11:11 ... to drugie powiedział chyba Cyrankiewicz "najjaśniejsza lampa PRL" po wydarzeniach poznańskich... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: A jaki tw Bolek jest pokrzywdzony. Przecież t 09.04.09, 11:38 Zazdrosc cie zzera, co? Ty ze strachu w gacie robiles, a Walesa przewodzil strajkom... To musi byc okropne, zyc ze swiadomoscia, ze jest sie nikim. Co, olewus1? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: A jaki tw Bolek jest pokrzywdzony. Przecież t 09.04.09, 11:51 Widzę, że oceniasz według siebie. Ty może srałaś w gacie z reszta podobne jak Wałęsa. Tyle, że on miał opiekę kolegów z SB i czół się pewnie. To zwykły cymbał i niedorobiony dzieciorób. Ale rozumiem, że matoły nic nie rozumiejące, które przeczytały 2 książki na krzyż ida za nim jak w dym w końcu to jest idiota tej samej maści. Odpowiedz Link Zgłoś