Gość: ciekawski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:21 Dlaczego przyjaciółka urodziła mu syna a nie żona ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Logika i Wiedza Bo to Czechy! IP: 80.55.158.* 21.06.07, 17:29 Bo to czechy,kraj w miarę cywilizowany i laicki, a nie prymitywna, religijna, zaściankowa Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araukaria Re: Bo to Czechy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:44 Bardzo jest mi Cię szkoda człowieku!!! Jak możesz tak obrażać religijność, wiare katolicką i tym samym samego Boga. Biedny(a) jesteś i po prostu szczerze Ci współczuję. Kto Cię tak skrzywdził i zubożył? Ja mam 28 lat, nie myśl sobie, że to pisze jakaś staruszka nad grobem. Wiesz co, nie wypisuj takich głupot. Jak nie masz co do powiedzenia to się nie kompromituj.Kto Ci broni żyć tak jak chcesz? Tak Cię drażni wiara, katolicy? A może to tak olbrzymie poczucie winy i po prostu wyrzuty sumienia i marazm? To są rzecz jasna pytania retoryczne, wręcz nie interesują mnie człowieku Twoje odpowiedzi bo z góry je przewiduję niestety.Może już dość tej laickiej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Bo to Czechy! IP: *.asm.bellsouth.net 21.06.07, 17:52 Prymitywny i "religijny" kraj - Twoj przedmowca po prostu cudzyslowia zapomnial; samej wiary i religii nie chcial obrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pynky Re: Bo to Czechy! IP: *.bg.univ.gda.pl 21.06.07, 17:55 Gość portalu: araukaria napisał(a): > Bardzo jest mi Cię szkoda człowieku!!! Jak możesz tak obrażać religijność, > wiare katolicką i tym samym samego Boga. Biedny(a) jesteś i po prostu szczerze > Ci współczuję. Kto Cię tak skrzywdził i zubożył? Ja mam 28 lat, nie myśl sobie, > > że to pisze jakaś staruszka nad grobem. Wiesz co, nie wypisuj takich głupot. > Jak nie masz co do powiedzenia to się nie kompromituj.Kto Ci broni żyć tak jak > chcesz? Tak Cię drażni wiara, katolicy? A może to tak olbrzymie poczucie winy i > > po prostu wyrzuty sumienia i marazm? To są rzecz jasna pytania retoryczne, > wręcz nie interesują mnie człowieku Twoje odpowiedzi bo z góry je przewiduję > niestety.Może już dość tej laickiej cywilizacji Po pierwsze dajesz doskonały przykład swojej pięknej postawy katolickiej pisząc ociekający agresją post - więcej takich katolików nam trzeba Po drugie to prawda ze polski katolicyzm jest zaściankowy i prymitywny - albo ludowo-odpustowy - spytaj się każdego badacza wiary w Polsce i powie ci, ze poziom refleksji religijnej jest wyjątkowo niski jak na kraj z 95% udziałem katolików Po trzecie skoro życie bez ślubu w Polsce jest takie normalne - to jak wytłumaczysz pierwszy post "dlaczego nie z żoną"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewierzący Araukaria potwierdzasz żeś debil. IP: *.icpnet.pl 21.06.07, 18:18 Araukaria jakiego Boga ? Mowisz o tej bajce wymyślonej przez ludzi dla kontrolowania innych ludzi (czytaj baranów). Polska to tak jak napisał twój przedmówca to zaścianek i prostactwo, dzięki takim barankom bożym jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Bo to Czechy! IP: *.crowley.pl 21.06.07, 19:10 no popatrz: napisz cos o prymitywnej religijnosci a juz katolik wie, ze to napewno o nim :D :D nawet nie trzeba wymieniac o jakie wyznanie chodzi :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0rbi Re: Bo to Czechy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 20:49 > .Kto Ci broni żyć tak jak chcesz? Mi np - pan Nowak, swoją czarną listą zakazanych zespołów :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t To do widzenia IP: *.chello.pl 21.06.07, 18:39 Nikt cie w tym kraju nie trzyma. Ja, mimo że do kościoła nie chodzę, to jestem dumny z naszej historii, która jest spleciona z religią. W trakcie wojny my stawialiśmy opór wrogom, czesi się z nimi bratali. Ot cała różnica. Chcesz konformizmu - głosuj na LiD albo jedź do czech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: To do widzenia IP: *.crowley.pl 21.06.07, 19:16 ciebie tez nikt tutaj nie trzyma, jak ci sie nie podoba, ze spoleczenstwo jest wbrew pozorom coraz bardziej laickie, to mozesz wyjechac, najlepiej na bliski wschod, tam pelno fundamentalistow, ktorzy uwazaja, ze maja prawo dyktowac wszystkim jak maja zyc i w co wierzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi-wo Re: Mazoch został ojcem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.07, 18:22 czemu na dziewczyne/konkubine/partnerke zyciowa mowi sie "przyjaciółka" przyjaciółka to kobiecy odpowiednik przyjaciela,z nimi nie chodzi sie do łóżka,przynajmniej nie z reguły,sam mam narzeczoną i kilka przyjaciółek i relacje z nimi podobne jak z kumplami - po prostu dobrze sie rozumiemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echtom Re: Mazoch został ojcem IP: 153.19.98.* 21.06.07, 18:41 Ludzie, o czym wy piszecie?! Facet niemal cudem wyżył i wraca do zdrowia, teraz jeszcze wszyscy się cieszą, że w rodzinie przybył nowy człowiek - i jakie ma znaczenie: dziecko ślubne czy nieślubne, żona, konkubina, czy przyjaciółka, kraj laicki czy katolicki. Życie jest ważne, nie konwenanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaadamEK jakiez to niemorlne!!! Co Ojciec DYrektor powie?? IP: *.dhcp.insightbb.com 21.06.07, 18:45 Media powinny cenzurowac takie wiadomosci, zeby nam ducha katolickiego nie zwichnac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Mazoch został ojcem IP: *.globetrotter.de 21.06.07, 19:19 Bo to Czech, kumasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOW Mazoch został ojcem IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.07, 19:23 JAAAAA, NIESAMOWITE!!! Co mnie to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Mazoch został ojcem IP: *.wroclaw.mm.pl 21.06.07, 20:32 a może żona akurat nie mogła, bo pranie robiła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipok Re: Mazoch został ojcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:17 Bo przyjaciel nie był zdolny Odpowiedz Link Zgłoś