lmblmb 10.04.09, 07:53 Nie sądzę, aby udało się wywołać współczucie. Pokażcie mi osobę w Polsce, która lubi Romów. W Słowacji jest prawdobodobnie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska-z-jajami "zachodnia cywilizacja" 10.04.09, 08:12 tak wyglada "zachodnia cywilizacja" Odpowiedz Link Zgłoś
kpix a co to ma do cywilizacji tej czy tamtej? 10.04.09, 14:53 niby w innych cywilizacjach jest lepiej? rasizm jest wszedzie na swiecie i wykorzystywanie wladzy przez straznikow, kapralmajstrow i klawiszy jest w kazdym kraju, miescie i wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: a co to ma do cywilizacji tej czy tamtej? 10.04.09, 19:20 W innych cywilizacjach jest wręcz nienawiść do obcych/innowierców połączona z chęcia zabicia ich. A cyganie zasługują na to co mają, u nas jest tylu przestępców ile u nich nie-przestępców. Tu się pomija też (lub skupia bzdurach), że ci cyganie okradli staruszkę. Jakoś jej prawa dziennikarzy nie obchodzą, tylko prawa zwyrodnialców. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix nie ma czegoś takiego jak "cyganie zasługują" 10.04.09, 21:06 to są teksty w stylu "Polacy to pijacy, nieroby i złodzieje zegarków". Są tacy i inni Cyganie, i nikomu NIE WOLNO w ten sposób generalizować. > Tu się pomija też (lub skupia bzdurach), że ci cyganie okradli staruszkę a skąd tego niby jesteś pewien? Gdy mniejszość jest oskarżana grupowo podejrzenie może paść na byle kogo kto się na ulicy nawinie. Szczuciem psami chcesz wydobywać zeznania z aresztantów? Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: nie ma czegoś takiego jak "cyganie zasługują" 11.04.09, 20:20 Złodzieje zegarków? Może są tacy i inni Cyganie, ale proporcje też są jakie są. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: a co to ma do cywilizacji tej czy tamtej? 10.04.09, 22:07 Nie Cyganie jako grupa zasluguja na jakies kary a poszczegolne osoby ktore popelnily konkretne przestepstwa - bez wzgledu na to czy sa Cyganami czy "rodowitymi" Slowakami. Ale tez i kara ma byc zgodna z prawem. To co ci policjanci wyrabiali z tymi dziecmi to nie kara - bo taka wymierza sad i tylko sad - ale czysta tortura i sadyzm. Na dodatek w stosunku do malych przeciez dzieci. Nawet jezeli ci chlopcy okradli jakas staruszke, to kara ma byc zfodna z prawem i wymierzona przez organ do tego uprawniony. Kto jak kto, ale policjanci powinni o tym wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: wytłumacz to temu średniowieczu co się wpisuj 11.04.09, 20:21 Średniowiecze świetnie to rozumie i pozdrawia postępową część społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: a co to ma do cywilizacji tej czy tamtej? 11.04.09, 21:51 > Nie Cyganie jako grupa zasluguja na jakies kary a poszczegolne osoby To fakt, a ponieważ ok.98%* cyganów to przestępcy, to powinni siedzieć. *98% wyssałem z palca, bo nie znam i nie słyszałem o ŻADNYM uczciwym cyganie, ale podejrzewam że mają tam ze 2% odmieńców. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami do lmblmb 10.04.09, 08:15 ja lubie Romów, nie mam pochodzenia Romskiego, mieszkam w Polsce... podejrzewam,ze znajdziesz cala mase NORMALNYCH ludzi, ktorzy nie maja uprzedzen do nikogo. Lubisz jak o Polakach mowia "zapijaczone nieroby i zlodzieje"? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: do lmblmb 10.04.09, 19:23 > ja lubie Romów, nie mam pochodzenia Romskiego, mieszkam w Polsce... Jak daleko od cyganów? I czy znasz jakiegoś uczciwego cygana? Ja nie, ale podejrzewam że też mają tam odmieńców, nienormalnych, frajerów, czyli uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Czy ja coś negatywnego na temat Romów napisałem? 10.04.09, 21:20 mamuska-z-jajami napisała: > ja lubie Romów, nie mam pochodzenia Romskiego, mieszkam w Polsce... > podejrzewam,ze znajdziesz cala mase NORMALNYCH ludzi, ktorzy nie > maja uprzedzendo nikogo. Oczywiście, że znajdziesz masę ludzi bez uprzedzeń, ale ja pisałem o sympatii do nich, a to jest różnica. > Lubisz jak o Polakach mowia "zapijaczone nieroby i zlodzieje"? Czy ja coś negatywnego na temat Romów napisałem? Nie, to ty nie potrafisz czytać bez nadinterpretowania. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 08:52 mam wrażenie, że dane z artykułu są lekko nieadekwatne do rzeczywistości... tzn. te mniej istotne dane liczbowe (1,5 mln Romów w 5-milionowym kraju, 95% nie pracuje, co daje jakieś... 30% bezrobocia? zresztą źródła internetowe podają inne liczby). same działania policji to sk***stwo czystej wody, że już nie wspomnę o rządzie tego uroczego kraiku, który widać wynalazł sobie podział obywateli na niższe i wyższe kategorie... UE rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 09:34 eruve.elen napisała: że już nie wspomnę o rządzie > tego uroczego kraiku, który widać wynalazł sobie podział obywateli na niższe i > wyższe kategorie... > UE rulez! To nie rząd, kotku, nie rząd coś tu wynalazł. Niechęć do Romów w wielu krajach, bo przecież nie tylko w Słowacji, ma o wiele głębsze źródła. To tak samo jak w PRL w roku 1968 PZPR wcale nie musiała szczuć przeciwko Żydom. Wystarczyło tylko zdjąć z nich parasol ochronny a naród, który podobno w całości był antykomunistyczny, pogrążył się w amoku antyżydowskim i wykazał się propartyjną postawą, może nawet w większym stopniu, niż by sobie partia życzyła. Poza tym, ciekaw jestem, co na to Kościół w Słowacji. Bo w Polsce w 68 zachował się wyjątkowo "propartyjnie", z małymi wyjątkami, które tylko potwierdzają regułę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan.eu Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 11:25 > To nie rząd, kotku, nie rząd coś tu wynalazł. Niechęć do Romów w wielu krajach, > bo przecież nie tylko w Słowacji, ma o wiele głębsze źródła. W moim przypadku ta niechec wziela sie stad, ze bywajac dosc czesto za nasza płd. granica widywalem na wlasne oczy jak ci ludzie zyja. Obok nich zyja inni ludzie i chca zyc normalnie. To jakos nie dociera do tych, ktorym powinnismy wspolczuc. Nie dociera tez do nich, ze trzeba szanowac cudza wlasnosc, ze nie nalezy niszczyc dobra wspolnego, ze za to co wyniosa bez placenia ze sklepu ktos musi zaplacic, za zuzywana przez nich wode czy prad tez. Dlatego szanuje ich tak samo, jak oni szanuja tych, obok ktorych zyja... Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 13:08 dobrze, dobrze. w takim razie rząd i podległe mu instytucje twórczo kultywują stare ludzkie wynalazki. nie widzę różnicy in plus. BTW: > Poza tym, ciekaw jestem, co na to Kościół w Słowacji. Bo w Polsce w > 68 zachował się wyjątkowo "propartyjnie", z małymi wyjątkami, które > tylko potwierdzają regułę. wyjątki, z definicji, niczego nie potwierdzają, może poza istnieniem siebie samych. to, co napisałeś, to tylko bardzo, bardzo głupie powiedzonko zrównujące wszystko do najniższych poziomów dna. ładne założenie, tylko nie wiem, gdzie tu miejsce na ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
iwan.eu Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 10:59 Te dzialania policji wynikaja z tego, ze nie radzi sobie ona z problemem. Bo jak ma sobie poradzic z grupa spoleczna, ktora ma taka mentalnosc? A ten uroczy kraik jest rozwalany od srodka przez uroczych romow. Wszyscy, ktorzy tego problemu nie maja (np. Polacy), beda sie ladnie oburzac, ale pojedzcie tam i zobaczcie jak to wyglada. Pojedzcie do Brna na Cejl. Pojedzcie do Chomutova... Porozmawiajcie z ludzmi na ulicy. Nikt z Was by nie chcial takiego sasiedztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 13:03 wszystko rozumiem, ale mimo tego wszystkiego nie można dopuszczać, by instytucje jakiegokolwiek państwa podchodziły do _ludzi_ w ten sposób. jeśli będą romskie dzieci traktować w ten sposób (czy bicie, szczucie i urządzanie teatrzyków z 12-latkami bijącymi się pięściami po twarzy na zawołanie miało ich czegokolwiek oduczyć/nauczyć?), to będzie tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Nie patrz z góry na Słowację, bo nie masz podstaw 10.04.09, 21:28 eruve.elen napisała: > [...] że już nie wspomnę o rządzie tego uroczego kraiku, który > widać wynalazł sobie podział obywateli na niższe i wyższe > kategorie... PKB na głowę w Słowacji jest 1/3 większe od polskiego, a jeszcze gorzej, jeśli porówna się Słowację ze wschodnimi regionami Polski. en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)_per_capita Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 10:02 "Cyganie są zdecydowanie najbiedniejszą oraz socjalnie i społecznie izolowaną grupą obywateli." Izolowaną? Z tego zdania wynika, że ktoś umyślnie ich izoluje. Z reszty tekstu można wywnioskować, że umyślnie wpędza w nędzę. A tak nie jest. Cyganie w Słowacji (nie wszyscy) pomysł na życie mają jeden - narobić dzieci i się niczym nie przejmować. Jak to jest, że uczciwie pracujący Rom nie jest przez nikogo izolowany? No i jak to jest, że sam 'izoluje' swoich op...dalających się ziomków - czytaj nie chce mieć z nimi nic wspólnego? Jak to jest, że większość Cyganów nie kończy szkół, że nie mają żadnych kwalifikacji? Słowak im zabrania do szkoły chodzić? W Polsce jest podobnie. Cytat: "W zeszłym roku (2003 - przyp stv) na Nowosądecczyźnie po raz pierwszy od dziesiątków lat młody Rom zdał maturę." Tak jestem rasistą. Uważam, że to racjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 10:58 > Tak jestem rasistą. Uważam, że to racjonalne. sprawdziles swoich prodzkow... moze ktoras z twoich babc "sie zeszmacila" (wyraze sie rasistowkim jezykiem) i zrobila to z Zydem albo Cyganem ? Idiota ! Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 11:15 no to moze masz cos do Arabow... ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwan.eu Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 11:26 A moze ma cos do jednostek, ktore nie uznaja podstawowych norm spolecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska-z-jajami Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 12:03 jednosta to nie cala grupa spoleczna... nie kazdy Polak to zlodziej i pijak - a moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
iwan.eu Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 12:29 Obawiam sie, ze w tym przypadku jest to cala grupa spoleczna - i to calkiem liczna... Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 13:12 > Obawiam sie, ze w tym przypadku jest to cala grupa spoleczna - i to calkiem > liczna... no a jak to jest możliwe, żeby w przybliżeniu _wszyscy_ w tej licznej grupie społecznej byli niereformowalni? mówią, że interakcje z ludźmi wyznającymi inne wartości zmieniają człowieka. chyba pozostaje w takiej sytuacji założyć, że 'grupa społeczna' tych interakcji ma niewystarczającą ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Słowackie Abu Ghraib 11.04.09, 20:17 Właśnie - jak to możliwe, że jedni mogą kończyć szkoły i uczciwie pracować, a inni nie są w stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
elsby Wiem od Słowaków,co tacy 10.04.09, 14:49 chłopcy robią z tobą na niewłaściwej ulicy.Ci Słowacy to nie rasiści,ja też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Nie ma ani jednego przymiotnika na temat Romów. 10.04.09, 21:23 elsby napisał: > chłopcy robią z tobą na niewłaściwej ulicy. Gdybyś tylko potrafił przeczytać post ze zrozumieniem i bez nadinterpretacji, to zauważyłbyś, że nic na ich temat nie napisałem. Nie ma ani jednego przymiotnika na temat Romów. Ale to wymaga rozsądku, a nie tylko emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
nojuzjuz Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 14:51 Co wy za pierdoly piszecie?Banda pojebanych zboczencow urzadzila sobie zabawe kosztem dzieci!Ja tylko to widze na tym nagraniu.Po co dokladac tu jakies madre slowa? Odpowiedz Link Zgłoś
rst Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 19:26 nojuzjuz napisał: > Co wy za pierdoly piszecie?Banda pojebanych zboczencow urzadzila sobie zabawe > kosztem dzieci!Ja tylko to widze na tym nagraniu.Po co dokladac tu jakies madre > slowa? A ja jednak bym proponował się zastanowić, podobnie jak nad każdym innym sądem, aby nie wydać go pochopnie. Może ci stróże porządku byli bardzo mocno naciskani przez przełożonych, aby w końcu znaleźć sposób na zmniejszenie przestępczości w swoim rejonie, w rejonie zdominowanym przez Romów. Wiemy przecież bardzo doskonale, iz zapanować nad młodymi chuliganami jest bardzo ciężko. Może oni starali się znaleźć na to sposób. Jakikolwiek sposób, bo byli przyparci do muru. Nie mogli ich bić, gdyż za bicie by bardzo srodze odpowiadali, to wymyślili, niech sami się biją, może to pomoże. Może mam zeza, ale widzę tu jakąś inijatywę, jakieś dążenie do rozwiązywania problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina.live Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 20:11 > Może ci stróże porządku byli bardzo mocno naciskani przez > przełożonych, "Tylko wykonywałem rozkazy?" Ładna obrona... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Słowackie Abu Ghraib 11.04.09, 00:46 > A ja jednak bym proponował się zastanowić, > podobnie jak nad każdym innym sądem, aby > nie wydać go pochopnie. Ta słowacka policja jakoś nie powstrzymała się z pochopnymi sądami i wykonała wyrok samemu. > Może ci stróże porządku byli bardzo mocno > naciskani przez przełożonych, Hitlerowcy też się tak tłumaczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Ale TO z pewnością nie rozwiąże problemu. 11.04.09, 01:27 Nie coś takiego, co te pały sobie urządziły. To tylko nakręci spiralę. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Słowackie Abu Ghraib 11.04.09, 20:19 Ale my nie o nagraniu tylko np. o użyciu określenia 'izolowanie'. Odpowiedz Link Zgłoś
nosorozecwlochaty Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 16:25 Mnie tam tych Cyganów nie żal. Na pewno im się należało. Już oni wiedzą za co. A dziennikarzowi radzę zajrzeć choćby na Wikipedię nim napisze taki artykuł. Skąd on wziął półtora miliona Cyganów na Słowacji. Agnielska Wikipedia mówi, że jest ich tam 1,7% z 4,5 miliona ludzi czyli jakieś 70 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta obłuda! 10.04.09, 16:29 Gdy polski Cygan zabił młodego Belga ANI RAZU Wyborcza nie napisała o nim "Rom", zawsze był "Polakiem". Gdy jakaś krzywada dzieje się Cyganowi to wtedy już nie jest Polakiem , Słowiakiem itd tylko gnębionym Romem. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa_beta1 PiSowiec to pasożyt czekający aż jego wódz 10.04.09, 16:35 okradnie podatników i da mu za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: PiSowiec to pasożyt czekający aż jego wódz 10.04.09, 17:02 więc jesteś nim, ofermo. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 16:58 Dowcip uslyszany w Kanadzie: dlaczego murzynskie dzieci nie moga bawic sie w piaskownicy? Bo je kot zagrzebie w piasku. dla tych co nie zalapali: co kot zagrzebuje w piasku? Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Słowacki rasizm, nie tylko przeciw cyganom. 10.04.09, 17:09 Widziałem film dokumentalny od reportera Muchy, Ten biedny naród Cygański z głodu je psy. Dziewczyna Cyganka, skonczyla szkole handlowa, i nigdzie pracy niedostała, pomimo ze w drzwiach sklepów wisiały kartki, szukam sprzedawczyni. Chociaż i mnie, cyganka wykołowala na rynku, o 600 Zl, gdzieś między karty wlozyla, ta niedobra żmija te pieniądze, i tyle jem je widział. Zawolalem Policjanta, która to byla mnie pyta?. no taka bez chusty, dziwne jej jakos już nie było. Panie mówi do mnie, nie zadawaj się pan, z tym barachłem, to i pieniądze zostaną. Nie to, ale ten biedny naród, nie ma żadnej szansy, cos z praca. Ale gdybym ta żmije spotkal, wydarł bym jej ostatni was. Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: Słowacki rasizm, nie tylko przeciw cyganom. 11.04.09, 20:28 Może ludzie, którzy nie chcą zatrudnić Cyganów mają jakieś powody? Może zostali wcześniej przez Cyganów okradzeni i wolą dobierać pracowników z gdup społecznych, do których - racjonalnie, czy nie - mają większe zaufanie? Jakieś propozycje, co do rozwiązania tego problemu? Może parytet? Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 17:34 Gdzie drwa rabia, tam wiory leca. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 18:22 ""Populistyczny premier Słowacji "".Zapewne nie jest żydem i teraz będzie ustawicznie krytykowany przez GWno .tak samo krytykują prezydenta Czech i premiera WŁOCH . Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki GW moze się czepia niepotrzebnie tych, ktorzy.. 10.04.09, 22:28 gonią złodziei pospolitych, tylko dlaczego od razu się jej czepiać? Przecież wymowa artykułu to sprawa godności podejrzanego, zwłaszcza dziecka,gdy nie są przedstawione dowody przestępstwa. Dobrze byłoby Cyganów zlinczować na miejscu, frustrująca jest konieczność zbierania dowodów, tylko czy to powód by od razu łomotać Gazetę o semityzm i stronniczość? Odpowiedz Link Zgłoś
stoova Re: GW moze się czepia niepotrzebnie tych, ktorzy 11.04.09, 20:49 No tak... ponatrząsajmy się... Takie zachowanie policji zdarzało się, zdarza się i będzie się zdarzać. I to nie tylko na Słowacji i nie tylko w stosunku do Cyganów. Myślicie, że jak w Polsce postępowania w przestępstwach pospolitych wyglądają? Prawa człowieka? Konstytucja? Gó...arz kradnący radia dostaje na komendzie wp.....dol. I dobrze, że dostaje. Czasem tylko takie argumenty rozumie. A o tym, że kradnie wie i on, i policjant go 'przesłuchujący'. Oczywistym jest, że czasem policja przegina (dlatego nie powinna np. dostawać do rąk taserów), jednak na co dzień policja zajmuje się syfem, którego my nie chcielibyśmy mieć w swoim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Zamknij pysk, rasisto. Gwno to ci gębą się wylewa. 11.04.09, 01:10 ziarenko1.1 napisał: > ""Populistyczny premier Słowacji "".Zapewne nie jest żydem i teraz będzie > ustawicznie krytykowany przez GWno .tak samo krytykują prezydenta Czech i > premiera WŁOCH . Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Abu Ghraib; Chorego faszysty Ziarenko 11.04.09, 13:50 ziarenko1.1 napisał: Ziareko ty skamieniałe brunatne odchody Goebbelsa, mozdzek zakleszczony, debilizm się już przebija. > ""Populistyczny premier Słowacji "".Zapewne nie jest żydem (ty chyba tez nie, a kazdy cie nie lubi) i teraz będzie > ustawicznie krytykowany przez GWno . (Jeżeli masz takie zdanie o GW, to poco tu się wypowiadasz, wlasnie w tej gazecie, czyżby inne czasopisma juz ci zabronili, wpisywać rasistowskich komentarzy?.) tak samo krytykują prezydenta Czech (masz na mysly rasistę i faszystę Klausa?, twego wspolbratanka?) i > premiera WŁOCH . (Włoch? Mussolini juz przecie nie żyje.) Odpowiedz Link Zgłoś
trickstero Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 18:38 lmblmb napisał: > Nie sądzę, aby udało się wywołać współczucie. Pokażcie mi osobę w Polsce, > która lubi Romów. W Słowacji jest prawdobodobnie gorzej. > pier dol sie jeb any faszysto !!!!! mnie jest zal kazdego niewinnego czlowieka niealeznie od rasy plci czy wyznawanej religi Odpowiedz Link Zgłoś
daghome Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 18:50 złodziei należy karać, jeśli ktoś jest wrzodem na tyłku społeczeństwa, miga się od pracy to czego innego ma się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
allexamina.live Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 20:13 Od karania są sady a nie policja. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Słowackie Abu Ghraib 11.04.09, 00:52 daghome napisał: > złodziei należy karać, jeśli ktoś jest > wrzodem na tyłku społeczeństwa, miga > się od pracy to czego innego ma się > spodziewać? Polacy doznali wielkich strat z rąk w zasadzie wszelkich totalitaryzmów - hitlerowcy i komuniści zrobili swoje. Pomimo to zawsze znajdzie się taki idiota jak ten, który nie rozumie podstaw i skąd się to w ogóle wszystko wzięło. Synku oczywiście należy karać, tylko w normalnym społeczeństwie od karania jest sąd, a nie banda chamów bijących dzieci. To po pierwsze primo. Po drugie jesteś rasista bo stwierdzasz, że to *RASA* (Romowie) jest wrzodem, a nie konkretne *JEDNOSTKI*. Czy na Słowacji tak samo bije się słowackich chuliganów czy te atrakcje są przeznaczone tylko dla Romów? Odpowiedz Link Zgłoś
parolka Re: Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 21:36 Zamieszczanie takich nagran to obrzydliwe zerowanie na ludzkiej sklonnosci do podgladactwa, i to w najgorszym wydaniu. Jestem bardzo rozczarowana (to lagodnie powiedziane), ze gazeta.pl cos takiego zrobila. Nie obejrzalam tego materialu i nie chce go ogladac. Byloby najlepiej go usunac. -p. Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Takie zbydlęcenie pał musi zostać napiętnowane. 11.04.09, 01:24 Publikacja tego materiału to drastyczny, ale chyba konieczny krok, by pokazać, jak traktuje się mniejszości etniczne. Jakby ktoś pytał, twarze dzieci są zamazane, szczegóły obrazu też. Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura faszystowskie mendy 10.04.09, 21:49 A ci co tu na forum probuja ich tlumaczyc, czy wrecz takie zachowanie sie im podoba, nie sa wcale lepsi. Choc pewnie uwazaja sie za wzorcowych katolikow. Obrzydliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi kryzys ma ostrzejeszy przebieg, niemożliwe 10.04.09, 23:36 przecież mają euro które wg GW jest panaceumna wszystko... swoją drogą 1,5mln w 5 mln kraju to już nie mniejszość, to drugi równoprawny naród... u nas jest procent Litwinów a mają zagwarantowane wszelkie prawa... kiedyś byłem na Słowacji i poznałem słowackich policjantów - i wierzę w to, co napisano wartykule Odpowiedz Link Zgłoś
adammaja111 Słowackie Abu Ghraib 10.04.09, 23:41 CIEKAWE co powiedzial na to UNICEF i konstytucja ochrony praw dziecka ktora podpisali tak ze, slowacy przede wszystkim to dzieci,a to ze maja takie zycie to nie ich wina tylko ich ojcow i dziadkow i ich troche dziwnej koltory jak na standardy europejskie... to dzieci ktore placa za :glupote: ponoc madrzejszych starszych (ludzi)???? ciekawe co taki kretyn jeden z drogim by zrobil gdyby tak to jego syna ktos potraktowal???? a dzieki nim moze dojsc do zamieszek etnicznych,moze to nauczy wladze ze do policji bierze sie wyselekcjonowanych madrych/ Odpowiedz Link Zgłoś
sangerin Słowackie Abu Ghraib 12.04.09, 00:15 Zdarzyło mi się coś szokującego, kiedy czytałam o tym w papierowej gazecie. Zrobilo mi sie tak zle, ze rozplakalam sie na caly glos i nie moglam uspokoic. Zobaczylam nienawistnych doroslych gnebiących z okrucieństwem nastoletnie ofiary. "Romowie" "Słowacy" to tylko kostium. Nie rozumiem, czemu nagranie jest dolaczone do artykulu - jakby zdecydowal o tym ktos, komu juz wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś