lavojtek 10.04.09, 13:30 Another one bites the dust!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fuchsgs Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:30 NO I CO Z TEGO???? Odpowiedz Link Zgłoś
lactum Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:57 Jak to co z tego? Wiecej pieniedzy w kasie panstwa. Emerytura byla nie niska a koszta leczenia i pobytu w szpitalu nie male. Prosimy o wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Dzieki TW Bolkowi zylo mu sie pieknie i spokojnie. 12.04.09, 03:31 ruski sługus i stupajka odszedł do piekła Autor: slon2002 10.04.09, 14:26 M: moze teraz dosiegnie go sprawiedliwosc bo w UBeskistanie wiodlo mu sie znacznie lepiej od robotnikow Solidarnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rahowa7 Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 18:27 piecuch.pl/blog/?p=262 ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
radzio54 Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:33 W piekle święto. Smoła sę gotuje. Hurrra. BELZEBUB Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:39 Jeszcze jeden zbir z grupy "ludzi honoru" umknal wymiarowi sprawiedliwosci! PS - Jak tak dalej pojdzie, to oni wszyscy wymigaja sie. A wszystko do dzieki pieczolowitym opiekunom okraglego mebla z mr. "gruba kreska", Bolkiem, tym z chora golenia i rudym na czele. Hanba wam, slugusom i niankom czerwonych zbirow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:44 piekło. dusza przyjęta włąśnie jako nowy pensjonariusz ziwedza mw towarzystwie diabełka. wsżędzie miło-wódeczka dzioewczyzny, chłodne piwko, muzyczka. dochodzą de sciany a tam przez okno wida jak dusze gotują się w smole, belzebuby smoły dolewają, koksu dokładają. diabełku a co tam jest??? tam jest piekło katoli-jak se wymyślili-tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:45 Wolałbym abyś hańbą określał stan wojenny a nie okrągły stół. Nie wiem czy robisz to świadomie ale gloryfikujesz taką wypowiedzią sprawców i pognębiasz ofiary. Chciałbym aby mimo śmierci tego czy innych oskarżony proces dobiegł końca i żeby wprowadzenie stanu wojennego zostało napiętnowane publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: az100 10.04.09, 14:07 az100 napisał: > Wolałbym abyś hańbą określał stan wojenny a nie okrągły stół. Nie wiem czy > robisz to świadomie ale gloryfikujesz taką wypowiedzią sprawców i pognębiasz > ofiary. > Chciałbym aby mimo śmierci tego czy innych oskarżony proces dobiegł końca i żeby > wprowadzenie stanu wojennego zostało napiętnowane publicznie. Zarowno stan wojenny jak i okragly stol powinny byc osadzone i napietnowane publicznie! Nie widze zadnej roznicy miedzy stanem wojennym, gruba kreska i okraglym stolem. Wszystkie one zaistnialy w tylko i wylacznie jednym celu - ochrony czerwonych zbirow, zlodziei i donosicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
grymas50 Re: az100 10.04.09, 18:05 wet3 napisał: > Do tej litanii zapomnialem dodac nocna zmiane! ////////wet3, w ktorej piekarni pracujesz?. Odpowiedz Link Zgłoś
birdy-niam-niam Re: az100 10.04.09, 14:55 wet3 napisał: > Zarowno stan wojenny jak i okragly stol powinny byc osadzone i napietnowane publicznie! Nie widze zadnej roznicy miedzy stanem wojennym, gruba kreska i okraglym stolem. Wszystkie one zaistnialy w tylko i wylacznie jednym celu - ochrony czerwonych zbirow, zlodziei i donosicieli. +++++++++++++++++++++++++++++++ ty, wet3 naprawdę tak myślisz, czy cię bóg opuścił zabierając ze sobą twój rozum ? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: az100 10.04.09, 15:16 Z obaleniem rządzących zbirów i później zapewnieniem im bezkarności jest zawsze problem, na większą skalę było to w Ameryce Płd i to całkiem niedawno. Z jednej strony gdy się zbirom (np typu Pinochet) nie zapewni bezkarności to istnieje ryzyko że za wolność narodu będzie trzeba przelać sporo krwi, że zbir władzy po dobroci nie odda. Z drugiej natomiast strony pozostaje kwestia odpowiedzialności za to co było robione, nazwałbym to też może jakimś szacunkiem/długiem/pamięcią tym co polegli z rąk oprawców, zapewniając bezkarność oprawcy możliwe że bezcześcimy jakoś ofiarę tych co polegli. Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: az100 10.04.09, 19:29 krzysiozboj napisał: Z jednej > strony gdy się zbirom (np typu Pinochet) Pinochet zbir?? więcej takich przywódców Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: az100 10.04.09, 19:43 Pytanie chyba równie dobre jak i to o ocenę naszego "bohatera" czy Jaruzelskiego w kwestii stanu wojennego. Czasem ktoś skutecznie zrobi nawet coś dobrego stosując metodę "cel uświęca środki" i po drodze przyłoży rękę do czyjegoś nieszczęścia. Ktoś tu wspomniał Piłsudskiego, ten też za grzeczny nie był jeśli chodzi o dobór środków jeśli miał zamierzony cel. Ja osobiście mam mieszane odczucia w takich sprawach ale zazwyczaj mocno emocjonalnie reaguję gdy do osiągnięcia celu akceptuje się mordy na niewinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: emelem1 11.04.09, 00:33 emelem1 napisał: > Pinochet zbir?? więcej takich przywódców Masz racje! Gdybysmy w 1989 roku mieli polskiego Pinocheta, to dzis bysmy byli krajem mlekiem i miodem plynacym. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: az100 10.04.09, 15:33 Niedawno jacyś dziennikarze chcieli z Kiszczakiem pogadać o okrągłym stole, Kiszczak "w skowronkach" się zgodził a ci go pytają o dwóch księży zamordowanych w 89 roku, zakończyło sie mało przyjemnie. Myślał że o "wielkich" jego zasługach będzie rozmowa a tu go o mordy pytają., to taki przykład gdzie nie zawsze ocena jest prosta, gdzie oprawca chciałby być bohaterem tylko z tego samego tytułu że bez rozlewu krwi oddał władzę. Mógł przecież wyrżnąć jeszcze trochę narodu a nie zrobił tego więc bohater w mniemaniu niektórych. Tu też napiszę odnośnie tych co o katolicyzmie i katolikach tu piszą, wpierw prawda, prośba o przebaczenie a dopiero później owo przebaczenie powinno być, jest niestety nieco inaczej. Zresztą zarówno nas jak i ich ktoś tam oceni, każdy za swoje odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: az100 10.04.09, 15:40 ....Nie widze zadnej roznicy miedzy stanem > wojennym, gruba kreska i okraglym stolem. Wszystkie one zaistnialy w > tylko i wylacznie jednym celu - ochrony czerwonych zbirow, zlodziei > i donosicieli. za "za gruba "kreskę" "serdeczne podziękowania" dla tow. Mazowieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: az100 11.04.09, 23:29 wet3 napisał: > Nie widze zadnej roznicy miedzy stanem > wojennym, gruba kreska i okraglym stolem. A czyja to wina, żeś tępy? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: pogrzeb za tydzien na Placu Czerwonym 10.04.09, 15:35 Ciekawe, czy na pogrzeb przyjedzie jakiś cep z CCCP Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_zd Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 16:16 dokladnie ... jeszcze jeden, kolejny sie wymigal i to dzieki komu? bolkowi? i calej reszcie ... a tak na marginesie nieopodal bilgoraja jest miescina chyba na s sie zaczyna ... moj ziomek z pracy,mieszkaniec tegoz bilgoraja powiedzial mi ze miescina ta to zasadniczo zamek ... na wzgorzu ... a administruje nim i ma go na wlasnosc niejaka byla pani premier suchocka panna zatwardziala i coz moi mili maluczcy ? ...patrzcie jak to jest w latach 80 gdy ja tyralem do berlina wystarczylo byc tylko dzialaczem by dzisiaj byc panem/pania na wlosciach /// posrana ta polska jak nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 11.04.09, 23:36 zibi_zd napisał: > dokladnie ... jeszcze jeden, kolejny sie wymigal i to dzieki komu? bolkowi? i > calej reszcie ... A nie - Panu Bozi? Odpowiedz Link Zgłoś
pereiro Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:44 A pod zdjęciem podpis: Tadeusz Tupaczewski... Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
rahowa7 Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:47 Niech spoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 14:11 rahowa7 napisała: > Niech spoczywa w pokoju. Wraz z rokosowskim, woroszyłowem, kalininem, dzierżyńskim, breżniewem i resztą ludzi honoru z czerwoną gwiazdą na czole. Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 13:52 Już by dali spokój tym dziadkom. wykopgier.pl/gry-online/404/mario-rampage/ Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac A jeszcze nie tak dawno temu wrzeszczał... 10.04.09, 14:10 ...do pokrzywdzonego w stanie wojennym: "umyj się"! Do końca dzielny, prawdziwy komuch, były współwłaściciel PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
nojman0 Re: A jeszcze nie tak dawno temu wrzeszczał... 10.04.09, 18:00 Nie rzucajmy inwektyw.Historia rozsądzi.A tak naprawdę był jednym z przyzwoitszych generałów. Odpowiedz Link Zgłoś
88i88 Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 14:12 Tylko Historia (a nie historycy) mogą Go oceniać. Cześć jego pamięci! pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Tuczapski Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Re: To dzieki takim jak Tuczapski 10.04.09, 14:24 macie Wrocław i Szczecin, Gdańsk i Kołobrzeg. Zaczadzona ciemnota tego nie chwyta. Amnezja, głupota czy perfidia? 88i88 napisał: > Tylko Historia (a nie historycy) mogą Go oceniać. Cześć jego pamięci! > pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Tuczapski Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: To dzieki takim jak Tuczapski 10.04.09, 14:54 Pewnie niewiele więcej zmanipulowałbym historię niż Ty pisząc że dzięki Hitlerowi, bo gdyby pewnie nie on i II wojna to do dzisiaj ziem zachodnich byśmy nie mieli, za to sporo na wschodzie. Dla mnie ten człowiek, podobnie jak wielu innych to okres zniewolenia komuną narodu, też niemało zbrodni na tym narodzie po 45 roku. Za wolność kraju walczyło wielu, nie tylko AL, Ciebie zapytam z ciekawości czystej - wiesz jak kończyli po wojnie żołnierze AK? Umiesz mi napisać za co ich to spotkało i z czyjej ręki? wiec jeśli tak wiele zasług mu przypisujesz to też zapytałbym - głupota czy perfidia? Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Re: Tym sie roznisz, ze "gdybasz" co by 10.04.09, 15:02 bylo gdyby bylo. Ja Ci podaje FAKTY - Ziemie Zachodnie czynia z Polski Najwiekszego beneficienta II ws. TO jest fakt. Wariantow bylo jeszcze duzo, ale stal sie ten dla Polski najlepszy, nie przypadkiem. M. i. dzieki takim Tuczapskim, Jaruzelskim....i oczywiscie Stalinowi (o zgrozo, ale niestety rowniez fakt). krzysiozboj napisał: > Pewnie niewiele więcej zmanipulowałbym historię niż Ty pisząc że dzięki > Hitlerowi, bo gdyby pewnie nie on i II wojna to do dzisiaj ziem zachodnich byśm > y > nie mieli, za to sporo na wschodzie. > Dla mnie ten człowiek, podobnie jak wielu innych to okres zniewolenia komuną > narodu, też niemało zbrodni na tym narodzie po 45 roku. Za wolność kraju > walczyło wielu, nie tylko AL, Ciebie zapytam z ciekawości czystej - wiesz jak > kończyli po wojnie żołnierze AK? Umiesz mi napisać za co ich to spotkało i z > czyjej ręki? wiec jeśli tak wiele zasług mu przypisujesz to też zapytałbym - > głupota czy perfidia? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Tym sie roznisz, ze "gdybasz" co by 10.04.09, 15:09 Nie kłam i nie przeinaczaj, to nie ten Twój "bohater" ustalał granice to raz. Dwa odpowiedz mi proszę na to gdzie ten Twój idol był po 45? co się stało z żołnierzami AK? za co ich to spotkało? Za co ginęli niektórzy po 45 roku z rąk władz PRL? Dla mnie stoi w tym samym rzędzie co pozostali wymienieni przez Ciebie, w większym lub mniejszym stopniu upaprani w zbrodnie na własnym narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
shopenheim Re: Tym sie roznisz, ze "gdybasz" co by 10.04.09, 16:28 Tak utrata 20% ludnosci i 1/3 terytorium i 50 lat sowieckiej okupacji, ktróra sprawiła że nawet w stosunku do Grecji czy Hiszpani jestesmy zapóźnionym krajem czyni nas największym beneficjentem (c). Mógłbyś się podzielić innymi rewelacjami. Już nawet sami niemcy lepiej na tej wojnie wyszli. ziemia teraz nie jest zbyt potrzebna, japończycy mają takie terytorium jak polska i są swiatowa potega Odpowiedz Link Zgłoś
kig7276 Re: To dzieki takim jak Tuczapski 10.04.09, 16:26 Polaka nigdy nie stac na obiektywna ocene historii,co widac nieprzerwanie do dnia dzisiejszego.Polak zawsze musi w kazdym czlowieku znalesc wroga i z nim walczyc nawet nie wiedzac kim on byl i czego dokonal.Definicja slowa "historia" w polskim przekladzie to uzgodniony zestaw klamstw.Zarowno wsrod zolnierzy Al jak i Ak byli bohaterowie i zdrajcy i to po rownej ilosci,tylko ze sami najgorsi kanalie i mordercy sa zawsze w tym okresie kto sprawowal lub sprawuje wladze.Niestety jest to smutne ale prawdziwe,czysto katolickie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: To dzieki takim jak Tuczapski 10.04.09, 18:42 Zarówno AK jak i AL walczyły o to samo, tu nie rozstrzygałbym o "jakości" tych i tych. Natomiast nieco inaczej wygląda to po 45 gdzie zazwyczaj ci z AL na polecenie ZSRR/KGB występowali w roli oprawców tych z AK. Nie mieszałbym też tutaj katolicyzmu i polskości, znaczy nie dawał na takie postrzeganie monopolu. Nie mniejszy problem w ocenie niedalekiej przeszłości mają Ukraińcy czy np byłe kraje Jugosławii. Wszędzie tam gdzie dochodziło do wynaturzeń/mordów na masową skalę na tle światopoglądowym/religijnym/narodowościowym są takie problemy, nie tylko u nas. Niemniej jestem zdania że takie rzeczy należy nazywać po imieniu. należy o nich mówić, nie wolno ich przekłamywać natomiast już mniej radykalnie patrzę jeśli chodzi o zaciekłe ściganie winnych. Miałbym kłopot nazwać bohaterem Jaruzelskiego czy Gorbaczowa (też krwawo tłumił Bałtów) ale też i do ścigania ich mi nie prędko bo uznaję im też to co zrobili a nie musieli. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Jeden wrog wolnej Polski mniej 10.04.09, 14:21 Szkoda, ze nie umarl w wiezieniu-bo tam powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 14:29 >Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą< Pozwolę sobie zauważyć że jesteś w błędzie,bo od drugiej wojny św. aż do tej POry (oprócz 2005-2007)w każdym polskim rządzie jest sPOry odsetek talmudycznych, a więc POdszywających się POd Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 14:35 sądząc po treściach wielu wpisów pełnych miłości do bliźniego, miłosierdzia i zadumy nad smiercią Polska jest rzeczywiście krajem katolickim. wpisy te są jeszcze jednym dowodem,że gdyby nie stan wojenny to doszłoby do wojny domowej.każda epoka ma swoich oszalałych pampersów.najgłośniej krzyczą ci,których nie było wtedy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: venus99 10.04.09, 14:42 venus99 napisał: > sądząc po treściach wielu wpisów pełnych miłości do bliźniego, > miłosierdzia i zadumy nad smiercią Polska jest rzeczywiście krajem > katolickim. > wpisy te są jeszcze jednym dowodem,że gdyby nie stan wojenny to > doszłoby do wojny domowej.każda epoka ma swoich oszalałych > pampersów.najgłośniej krzyczą ci,których nie było wtedy na świecie. Supercyniku! Milosc NAKAZUJE pisac PRAWDE!!! Watpie czy to dojdzie do twej czerwono-lewackiej lepetyny i moralnosci. Ty oczywiscie wolisz czerwono - lewackie klamstwo i oszczerstwo polaczone z wybielaniem czerwonych zboirow. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: venus99 11.04.09, 23:44 wet3 napisał: > Supercyniku! Milosc NAKAZUJE pisac PRAWDE!!! Watpie czy to dojdzie > do twej czerwono-lewackiej lepetyny i moralnosci. Ty oczywiscie > wolisz czerwono - lewackie klamstwo i oszczerstwo polaczone z > wybielaniem czerwonych zboirow. Miłości bym może w to nie mieszała, ale inteligencja nakazuje w dyskusji posługiwać się argumentami, nie - chamstwem i inwektywami. Jeśli argumentów brak - należy milczeć. Ale do tego, to tej inteligencji to trzeba choć trochę mieć... Odpowiedz Link Zgłoś
kirk12 Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 14:44 Wojna domowa mogła być w 1989, wyglądałaby tak jak w Rumunii - Jaruzelski śladem Ceauşescu pod ścianę i po wojnie. My zaś w kilka miesięcy mielibyśmy załatwioną grubą kreskę i lustrację. Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Re: v99 - masz racje i to 10.04.09, 14:55 dobrze widac z dwoch poprzednich odpowiedzi na Twoj wpis. venus99 napisał: > sądząc po treściach wielu wpisów pełnych miłości do bliźniego, > miłosierdzia i zadumy nad smiercią Polska jest rzeczywiście krajem > katolickim. > wpisy te są jeszcze jednym dowodem,że gdyby nie stan wojenny to > doszłoby do wojny domowej.każda epoka ma swoich oszalałych > pampersów.najgłośniej krzyczą ci,których nie było wtedy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 15:04 Wpierw prawda, bez tej ciężko o wybaczenie. Część ludzi potrafi oddać zycie za wolność drugiego czy ideę, często zastanawiam się czy warto z ich strony bo zawsze znajdzie się taki co ich np "oszalałymi pampersami" nazwie. Część bez żadnych skrupułów, niezależnie od systemu czy epoki zniewoli lub upodli innych, sobie natomiast przypisze bohaterstwo i wszelakie zasługi/profity. Jest też masa ludzi którzy w każdym systemie "jakoś się znajdą", gdzie nadrzędną ideą jest "byle mnie dobrze było, byle się nie wychylić" ale ci akurat historii nie piszą Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Re:Unioslo cie - blizej tematu kolego 10.04.09, 16:10 O jakim klamaniu ty bredzisz - myslisz o czym innym niz ja pisalem. Poniosla cie biegunka myslowa. Jezeli chcesz polemizowac i zarzucasz mi klamstwo, to odpowiedz na pytanie zasadnicze: Czy Ziemie Z. sa wygrana Polski i dzieku komu je ma? Ja nic nie mowilem o Ak itp. To juz twoja fantazja i inny temat. Jedno jest oczywiste, ze Ak nie walczyla o ZZ a o kresy. krzysiozboj napisał: > Wpierw prawda, bez tej ciężko o wybaczenie. Część ludzi potrafi oddać zycie za > wolność drugiego czy ideę, często zastanawiam się czy warto z ich strony bo > zawsze znajdzie się taki co ich np "oszalałymi pampersami" nazwie. Część bez > żadnych skrupułów, niezależnie od systemu czy epoki zniewoli lub upodli innych, > sobie natomiast przypisze bohaterstwo i wszelakie zasługi/profity. Jest też mas > a > ludzi którzy w każdym systemie "jakoś się znajdą", gdzie nadrzędną ideą jest > "byle mnie dobrze było, byle się nie wychylić" ale ci akurat historii nie piszą Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re:Unioslo cie - blizej tematu kolego 10.04.09, 18:55 Re: To dzieki takim jak Tuczapski Autor: wi42 10.04.09, 14:24 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz cytującOdpowiedz macie Wrocław i Szczecin, Gdańsk i Kołobrzeg. Zaczadzona ciemnota tego nie chwyta. Amnezja, głupota czy perfidia? Nie chcę polemizować bo sprowadzasz dyskusję do rynsztoku, sprostuję Cię tylko, nie tylko Twój idol walczył o wolną Polskę, walczyło też np AK i dlatego wstawiłem ich tutaj, odnośnie granic nie miał nic do powiedzenia, to ktoś inny ustalał. Natomiast Twój idol po 45 roku na usługach obcego mocarstwa występował w roli oprawcy "niepoprawnych światopoglądowo" (szczególnie tych z AK) w swoim narodzie. Więc śmiem twierdzić że walczył w czasie wojny o wolność Polski jak inni, w sprawie granic nie miał nic do powiedzenia natomiast po 45 roku jego "zasługi" oceniłbym raczej w kategoriach zbrodni na narodzie polskim. Mam też nieco inne zdanie niż Ty na temat "beneficjentów" wojny, część ziem nie była nasza jeśli chodzi o zamieszkałe je narody, po wojnie masa Polaków została poza naszymi granicami a w odwecie za wojnę na ziemiach odzyskanych doszło do masowych zbrodni na Niemcach. Mam gdzieś Twoje ziemie, dla mnie ważni byli ludzie a za sztuczne granice zapłacili dotychczasowi ich właściciele. Z mojej strony tyle, nie lubię rynsztoku który tu serwujesz.; Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 Re:Skrzywiona logika niby humanisty 12.04.09, 02:43 Podanie najbardziej istotnych faktow to dla ciebie sprowadzanie dyskusji do rynsztoku. Mowienie o "oprawcach" brzmi tak jak nalezy. Daleka twoja droga do zrozumienia tego co sie dzieje na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wi42 PS: cutuje inny wpis- ciszej nad trumna 12.04.09, 02:48 Stoi już przed Panem, więc nie wtrącajmy się w kompetencje Boga. Bóg jest sędzią sprawiedliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
birdy-niam-niam Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 14:51 uuuuu..... jestem rozczarowany. jak przeczytałem nagłówek na stronie głównej, to zanim mi się załadowała strona z newsem, przez chwilę myślałem, że to sam ON był zszedł. a tu tylko jakiś podrzędny generałek. prawie jak w tym kawale: -panie majster, ruskie w kosmos polecieli. -wszyscy ? -no nie, tylko dwóch... -to co mi d.u.p.e. zawracasz. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski6 Oby "tam" - po drugiej stronie - spotkala go zaslu 10.04.09, 14:52 zona "nagroda" za brodnie, ktorych byl sprawca; bo "polskie" sady w ponoc - od 20 lat - "wolnej" Polsce, nie byly w stanie go sprawiedliwie osadzic Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Oby "tam" - po drugiej stronie - spotkala go 10.04.09, 17:54 Ostro, ale dobrze powiedziane. Też chciałbym, by "tam" ta czerwona bandycka hołota odebrała należyte wynagrodzenie. "Tu" pewnie wdowa będzie pobierać z 10 tys emerytury, mieszkając w zagrabionej willi, a AKowcy bohaterowie do dziś przymierają głodem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Oby "tam" - po drugiej stronie - spotkala go 10.04.09, 19:01 Jednym z celów/idei solidarności było hasło by wszyscy mieli równe szanse, żyli mniej więcej równo, by nie było klasy uprzywilejowanej. Jak bardzo to zostało wypaczone po 89 to szkoda mówić. Natomiast odnośnie życia "po" to ja tam wolę mieć nadzieję że Bóg sprawiedliwy ale przede wszystkim dobry. Miast życzyć nawet oprawcom coś złego to wolałbym jednak by mnie tam coś dobrego spotkało ;) Ale też mam taką nadzieję że tamta sprawiedliwość jest trochę inna od tej naszej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
manonik Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 14:57 jeszcze nie piszą o drogim profesorze Tadku? Odpowiedz Link Zgłoś
kmd_rohan Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 15:08 Cześć Jego Pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Niech żyje jeden z twórców stanu wojennego! 10.04.09, 15:15 reszta niech zdechnie!A ten jeden co "niech żyje" na końcu!Fertig.;) pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:DSCF6113.JPG&filetimestamp=20061213174814 tam gdzie ZOMO stoją kaczyńscy! Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Jednego czeswonego zdajcy mniej 10.04.09, 15:53 czekam na reszte,.Mam nadzieje ze sprawiedliwosc Boska okaze sie szybsza od tej ziemskiej.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Czlowiek honoru-zdechl........... 10.04.09, 15:51 Placz w Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
artur_borubar Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 15:56 Cześć jego pamięci [*] Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 16:04 Cześć jego pamięci! Wykończył go dyktatorski reżim platformersko-pisuarowski! Niedobici faszyści mają ręce unurzane we krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 16:05 Piłsudski ma szcęście,że nie żyje w epoce IPNu. Jemu by też nie darowali masakry Zamachu Majowego w 1926.Berezy Kartuskiej,Twierdzy Brzeskiej itp.Dziwię się,że Żaryn nie każe zburzyć jego pomników.Widać jego ciasny móżdżek,tego nie ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 16:22 Piłsudski był dyktatorem, jak Bolek, tylko teraz czasy już inne, na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 16:23 Ile to ludzi liczyla PZPR?Jak ukarac to trzeba bylo wszystkich. Oczywscie niemozliwe.A moze byli lepsi i gorsi komunisci? Kto to mial ocenic? Dlatego ta polityka grubej kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 18:06 > Piłsudski ma szcęście,że nie żyje w epoce IPNu. > Jemu by też nie darowali masakry Zamachu Majowego w 1926.Berezy > Kartuskiej,Twierdzy Brzeskiej itp.Dziwię się,że Żaryn nie każe > zburzyć jego pomników.Widać jego ciasny móżdżek,tego nie ogarnia. To wam podyktowali na WUMLu czy wlasne przemyslenia? Odpowiedz Link Zgłoś
rebel85 Nie żyje jeden z twórców stanu wojennego 10.04.09, 16:36 (de)generacja polskojęzycznych piewców czerwonego bata i pałki o duszy niewolników, na szczęście i o nim i was historią zamilczy, no może wymienią was w kronikach hańby zdrady i zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo I w ten sposób w kloace historii 10.04.09, 16:42 wylądowała kolejna sprzedajna kanalia, adiutant tow. rokossowskawo, absolwent moskowskich NKWDowskich "akademii", zdrajca, prześladowca i morderca AK i Polaków. Zgnij w piekle, bolszewicka szmato. Odpowiedz Link Zgłoś
cheyenne20 Re: I w ten sposób w kloace histori 10.04.09, 16:57 komarowo napisał: > wylądowała kolejna sprzedajna kanalia, adiutant tow. rokossowskawo, absolwent > moskowskich NKWDowskich "akademii", zdrajca, prześladowca i morderca AK i Polak > ów. > > Zgnij w piekle, bolszewicka szmato. - A kolega moze sie pochwali swoimi uczelniami ? Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: I w ten sposób w kloace histori 10.04.09, 17:15 > > wylądowała kolejna sprzedajna kanalia, adiutant tow. rokossowskawo, absolwent moskowskich NKWDowskich "akademii", zdrajca, prześladowca i morderca AK i Polaków. > > Zgnij w piekle, bolszewicka szmato. > - A kolega moze sie pochwali swoimi uczelniami ? Ivy League. Przebijasz, "kolego"? Odpowiedz Link Zgłoś