r.maszkowski 28.04.09, 07:35 Na księżyc? Przez chwilę było mi przykro, że miał odlecieć, a jednak nie odleci. A to chodzi o wybory... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polityk-a Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 07:39 Jak ta kobieta uzyskała profesurę to ja nie wiem. Ale bredzi przepięknie Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Bredzi ale jest dobrze umalowana do TV. Proponuję 28.04.09, 07:44 zrobić jej dowcip i zapisać to proroctwo jak już robiłem to z róznymi zapowiedziami. potem się jej przypomni. Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Niestety wystartuje 28.04.09, 07:55 Wystartuje w wyborach i zdobędzie 23 % głosów. Żelazny elektorat jest stabilny, moze nieco sie zmniejszy na skutek braku poparcia ojca Rydzyka, ale wokół 20 % bedzie się utrzymywał. Czy to wystarczy by przejść do II tury? Czas pokaże. W II turze wyborów poparcie Radia Maryja pewnie bedzie, więc jaki będzie wynik końcowy trudno przewidzieć. Na pewno nie należy lekceważyć tej kandydatury i nie osiadać na laurach nim jeszcze nie rozpoczął sie wyścig. Odpowiedz Link Zgłoś
sai_mon Re: Niestety wystartuje 28.04.09, 09:04 [...]moze nieco sie zmniejszy na skutek braku poparcia ojca Rydzyka[...] No i jeszcze trochę powyzdycha ze starości. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Niestety wystartuje 28.04.09, 09:53 sai_mon napisał: > [...]moze nieco sie zmniejszy na skutek braku poparcia > ojca Rydzyka[...] > > No i jeszcze trochę powyzdycha ze starości. To nie pomoże, gdyż rośnie narybek młodych hunwejbinów Ojdyra i młodzieżówki PiS, jeszcze bardziej fanatycznych i nietolerancyjnych, niz stare mohery. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Nie wierzę,żeby normalny zdrowy głosował na PiS. 28.04.09, 18:38 Coś z nim musi być, albo debil, albo osobowość patologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Jadźka, ale u obu Kupów to masz przesrane po tej 28.04.09, 22:26 "analizie". Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy PiS ma inna kandydaturę? 28.04.09, 09:24 w_u_j_e_k napisał: > Wystartuje w wyborach i zdobędzie 23 % głosów. Żelazny elektorat > jest stabilny, moze nieco sie zmniejszy na skutek braku poparcia > ojca Rydzyka, ale wokół 20 % bedzie się utrzymywał. Czy to wystarczy > by przejść do II tury? Czas pokaże. W II turze wyborów poparcie > Radia Maryja pewnie bedzie, więc jaki będzie wynik końcowy trudno > przewidzieć. Na pewno nie należy lekceważyć tej kandydatury i nie > osiadać na laurach nim jeszcze nie rozpoczął sie wyścig. Zgadzam się z Tobą. Dla nas , dla elektoratu PiS po prostu nie ma alternatywy. Nie sądzę , aby PiS nagle wystawił jakąś inna kandydaturę. Nie sadzę też aby nagle pojawił sie ten "trzeci", z zewnątrz- do przyjęcia dla ludzi wyznających wartości tradycyjne, patriotyczne, prorodzinne, katolickie. Lech Kaczyński nie jest najlepszym dla nas kandydatem , ale "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma". No bo ani Tusk , ani jakiś postkomuch -nie wchodzą w rachube (chociazby z uwagi na kolizje wartości , ideologii). Pewnie bedzie II tura - i wcale nie jest pewne,że Tusk ja wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jest kilka lepszych kandydatur 28.04.09, 09:34 problem leży w ambicjach rodzinnych Kaczyńskich. Podobnie jak w PO jest też kilka osób które mogłyby kandydować. Za daleko poszła wzajemna niecheć miedzy Tuskiem a J.Kaczyńskim by mogło dojść do zmiany kandydatur. Ja uważam że L.Kaczyński mógłby pełnic funkcję druga kadencję pod warunkiem zrozumienia jakie stanowisko piastuje i nie rozciągania prawa na wzór Wałęsy, bo to akurat teraz jest szkodliwe dla RP. Tuska zas widziałbym nadal w zarządzaniu, szkoda takiego człowieka na stanowisko prezydenta, za pracowity, za ambitny no i ma pojecie o życiu Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: mógłby pełnic pod warunkiem zrozumienia 28.04.09, 11:47 Jasne - przez ponad trzy lata nie zrozumiał, ale teraz go nagle oświeci ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: mógłby pełnic pod warunkiem zrozumienia 28.04.09, 22:03 Wałęsa mógł nie rozumieć - technik elektryk, cóż po takim się spodziewać? Jednak jak "profesor" prawa nie potrafi zrozumieć jakie są ograniczenia prawnego jego stanowiska to co może wpłynąć na to by dostał "oświecenia"?" Odpowiedz Link Zgłoś
w_u_j_e_k Re: Czy PiS ma inna kandydaturę? 28.04.09, 11:19 To prawda, jest bardzo mało prawdopodobne, że PiS wystawi inna kandydaturę. Nie wiazałbym jednak tego z brakiem takowych lecz z siłą braci Kaczyńskich w PiS. Natomiast nie jestem tak pewien, czy nie pojawi się trzeci. Sądzę, że na scenie politycznej jest miejsce dla kandydata o tradycyjnych i prawicowych pogladach a jednoczesnie dalekiego od awanturniczej retoryki i skłonnego do kompromisów. Styl polityki bazującej na wzniecaniu konfliktów i sporów o wszystko zaczyna być męczący i niezrozumiały wobec braku aktywności na polach istotnych politycznie i gospodarczo. Tę przestrzeń mogłby zagospodarować trzeci, zwlaszcza, że niezadowolenie z rządow PO będzie rosło. Rząd nie jest najlepszy, to prawda, warunki rządzenia są trudne, to też prawda. Tak jak prawdą jest to, że styl polityki PiS i pałacu napędza notowania PO. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kaczynski l. to zdycydowanie najgorszy prezydent 28.04.09, 11:55 w historii Polski! Już jego ucieczka do podziemia po zwycięstwie PO pokazuje jego małość. Afery wywoływane przez jego spindoktorów oraz polityka liberum veto - to wstyd! Co ten człowiek dokonał w trakcie swojej tzw. prezydentury? Po co nam marionetka sterowana z cienia przeze żądnego władzy matołka, co nawet odwagi nie ma, aby się przyznać do swoich preferencji i który otwarcie twierdzi, że "moralność daleko by PISu nie zaprowadziła". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: kaczynski l. to zdycydowanie najgorszy prezyd 28.04.09, 22:08 Ja najgorzej oceniam jego akcję w Gruzji. OK. Mógł "chcieć dobrze" - tyle, że chyba sobie nie zdawał sprawy CO by się stało jakby chociaż został zraniony przez rosyjskich żołnierzy.On swoim prywatnym Lecha życiem może ryzykować. Życie i zdrowie prezydenta RP to co innego. No chyba że WIEDZIAŁ że nic mu się nie stanie z rąk rosyjskich żołnierzy... ale to jeszcze gorzej by o nim świadczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: kaczynski l. to zdycydowanie najgorszy prezyd 29.04.09, 01:24 1410_tenrok napisał: kaczynski l. to zdycydowanie najgorszy prezydent jaki prezydent???!! on jest KROL MACIUS-KACZYNSKI -1... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok to ciekawe, co piszesz 28.04.09, 11:49 a jakie wartości masz TY? No bo, chyba nie moralność i etykę? Dyskusja o Rozpudzie dobrze to unaoczniła. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Czy PiS ma inna kandydaturę? 29.04.09, 01:21 OCZYWISCIE ZE pis MA INNEGO KANDYDATA,,,,,,BRATA BLIZNIAKA,,hahahahahahahahahahaahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a niech sobie startuje, co mi tam? 28.04.09, 09:28 Jak brat i mamusia będa kazali to wystartuje, a mnie nikt nie zmusi by na to towarzystwo głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Nie tak dobrze jak panna Zbysia. Albo Ela Kruk. 28.04.09, 12:08 Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 07:58 polityk-a napisał: > Jak ta kobieta uzyskała profesurę to ja nie wiem. Jaką drogą Pani Staniszkis uzyskała tytuł profesorski - jest zrozumiałe. Natomiast jak do tego doszło, że ty nie uzyskałeś tytułu profesorskiego - to jest frapujące!... Odpowiedz Link Zgłoś
jola5033 Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 07:44 Byłaby to najmądrzejsza decyzja Kaczyńskich...... Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 08:52 Wystartuje niestety. Co prawda nie ma większych szans, ale on po prostu musi to zrobić. Taki charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
dodeni Staniszkis nieobiektywna pijaczka z małymi... 28.04.09, 07:48 czerwonymi oczkami, Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: Staniszkis nieobiektywna pijaczka z małymi... 28.04.09, 08:15 dodeni napisał: > czerwonymi oczkami, W czym ci przeszkadzają opinie pani Staniszkis, że aż tak otwarcie ujawniasz swą naturę? Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Staniszkis nieobiektywna pijaczka z małymi... 28.04.09, 10:10 a ty gnoju co piles z nia glupku Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Kaczyński nawet nie wie kto to są torysi. 28.04.09, 07:51 Kaczyński nawet nie wie kto to są torysi. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kaczyński nawet nie wie kto to są torysi. 28.04.09, 07:59 A czy musi wiedzieć? Tradycyjne obiegowe nazwy dawnych angielskich partii politycznych, wigów i torysów, wywodzą się od wyzwisk: "Whig" oznaczało w szkockim dialekcie "koniokrad", "tory" w irlandzkim dialekcie oznaczało wyrzutka społeczeństwa. Po prostu, posłowie w parlamencie obrzucali się wyzwiskami i dwa najbardziej popularne przyjęły się jako nieoficjalne nazwy partii. Za jakiś czas historycy będą pisać, że w Polsce po roku 1990 sprawowały stronnictwa Aferałów i Oszołomów, co jakiś czas zmieniające oficjalne nazwy partii. Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: Kaczyński nawet nie wie kto to są torysi. 28.04.09, 08:23 zigzaur napisał: > A czy musi wiedzieć? Ależ nie musi nic wiedzieć. I obficie korzysta ze swego prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kaczyński nawet nie wie kto to są torysi. 28.04.09, 09:00 W końcu, jest profesorem! To będąc profesorem jeszcze musi zdobywać wiedzę? To ON jest źródłem wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
arek47 Re: A jedza torysi szparagi , czy wola bigos ? 28.04.09, 12:15 Ja wiem, Pan Zigzaur i Pan pruufesor Kaczynski to wiedza ! Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Re: Kaczyński nawet nie wie kto to są torysi. 28.04.09, 20:23 zigzaur napisał: > To będąc profesorem jeszcze musi zdobywać wiedzę? Najwyraźniej uważa, że nie musi! > To ON jest źródłem wiedzy. Pewno jest o tym głęboko przekonany... Odpowiedz Link Zgłoś
peterliberty Prezydent myśli raczej o olimpiadzie 28.04.09, 07:54 i konkursie skoku wzwyż. liberalnydemokrata.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Kazde sponiewieranie Jednojajucha to dobry uczynek 28.04.09, 08:22 Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Lech Kaczyński - wystartuje Dorn ! 28.04.09, 08:43 Każdy z PiS ma większe szanse na 5 punktów niż Kaczyńscy. Oni wyjadą na placówkę do Gabonu jeśli nie będą gadać takich głupot jak ich protegowana tragiczna - Fotyga. Odpowiedz Link Zgłoś
fnc Kim jest Staniszkis? 28.04.09, 08:52 Nie jestem zwolennikiem Lecha Kaczynskiego ale Staniszkis juz tyle razy sie skompromitowala, ze trudno brac na powaznie jej komentarze :( Pytanie, dlaczego wciaz jest obecna w mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok staniszkis? to ta bziągwa, który po wyborze Kwasni 28.04.09, 11:47 ewskiego na prezydenta wypowiedziała słynny tekst "jak naród, taki prezydent". Jej prognoza, podobnie jak prognoza turysty kaminskiego, co płaszcz pinocheta sliną czyścił, są do bani!!! 1. Kaminski ma racje - szanse Kaczynski ma wielkie, ale na co? Na wykopanie go, ponieważ jest to zdecydowanie najgorszy prezydent w całej historii Polski! 2. Wygra Tusk, chyba że znów kłamca Qrevski wyciągnie mu jak asa z rękawa w kiepskim pokerze jakiegoś przodka, co nie tak..... czy siak..... A wówczas, ponieważ "jaki naród, taki prezydent" wygra jakis inny, na razie nie znany nam wałek. Zresztą, jakie to ma znacznie, że ktos wygra, skoro i tak rządzą nami urzędnicy idioci???? A politycy wydzierają nasze pieniądze na szczerzenie się i plucie do kamer, zamiast na pracę dla kraju. Lepiej robić swoje i mieć ich w doooooopie. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: staniszkis? to ta bziągwa, który po wyborze K 28.04.09, 14:24 1410_tenrok napisał: ...Zresztą, jakie to ma znacznie, że ktos wygra, skoro i tak rządzą nami urzędnicy > idioci???? A politycy wydzierają nasze pieniądze na szczerzenie się i plucie do > kamer, zamiast na pracę dla kraju. Lepiej robić swoje i mieć ich w doooooopie. Słusznie! Już w Talmudzie napisano: "Podczas kiedy ONI zajmują się swoimi sprawami, MY zajmijmy się naszymi" (Talmud, Chagiga 2) Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 08:55 Będę się za to modlił każdego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 13:49 ja.ja222 napisał: > Będę się za to modlił każdego dnia. pierwsze pytanko do kogo ty się c modlisz? Czy czasem nie do wodza czwartej rzeszy nazistów w prostej linii z wermachtu? A co do pani profesor bez okularów widać ze jest przesiąknięta Po srańcami i ich ideologią. Sondaże? a kto je robi? Sondaże są tak samo skorumpowane jak premier i jego cały rząd. Podając kłamstwa robią wodę z mózgu narodowi. Przykład? Nagrody 58 milionów dla nierobów z ratusza, Misiaczek 48 milionów za damski wuj, miliard dotacji dla firm niemieckich. Wystarczy by czytelnicy Polacy przejżeli na oczy a zobaczą jaki mamy rząd. Zakłady i firmy polskie doprowadzają do upadku a wspomagają obce. Prasa i media w rekach obcych czyli niemieckich, banki tak samo. Podwyżki nośników energii co rusz po 30 procent. To takie rządy PO mamy w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
qte_r Re: pIs może wystawić tylko 4 litery i nic więcej 28.04.09, 09:41 Kaczuś się po prostu nie nadaje na prezydenta - lansując go brat wyrządził mu krzywdę . Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Kaczyńscy muszą odejść.!! 28.04.09, 09:54 qte_r napisał: > Kaczuś się po prostu nie nadaje na prezydenta - lansując go brat > wyrządził mu krzywdę . Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: pIs może wystawić tylko 4 litery i nic więcej 28.04.09, 13:50 qte_r napisał: > Kaczuś się po prostu nie nadaje na prezydenta - lansując go brat > wyrządził mu krzywdę . To wybierz Tuska narkomana z wermachtu a SS zajmie się tobą Odpowiedz Link Zgłoś
sandino to dobra wiadomość. chory powinien się 28.04.09, 09:43 wyleczyć z syndromu gorączki filipińskiej. nie jest łatwo sprawować urząd, gdy się mlaska, bełkocze i ręce się trzęsą. kwestie przynależności do haniebnej opcji politycznej pomijam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.3 Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 09:44 Jadzia Staniszkis to był kiedyś naprawdę mądry socjolog. Ale od dawna jest tylko naukową poetką. Zbiera plotki, ubiera je w socjologiczny żargon i sprzedaje jako naukowe analizy. Trochę żal patrzeć, ale tak przemija chwała tego świata (sit transit gloria mundi). J. Kwaśniewski Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 10:12 Tym razem zgadazam sie z opinią prof.Staniszkis.Kampanii przed tymi wyborami byc nie powinno,ale raczej panelowe dyskusje nt. Klubów w UE.i aktywności naszych tam posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 Re: Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 10:17 jacek.3 napisał: > Jadzia Staniszkis to był kiedyś naprawdę mądry socjolog... No właśnie. Ciekawostka przyrodnicza to fakt, że jeszcze całkiem niedawno gorąco popierała kaczogród i wielbiła ptasi móżdzek tow. Jarosława. Niestety, w ramach strategicznego myślenia i z wrodzonym sobie wdziękiem tow. Jarosław kopnął ją w d..ę. Musiało mocno zaboleć, bo teraz przy każdej okazji stara się odwzajemnić i ładuje w obydwa kacze kupry aż pierze leci - i bardzo dobrze. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie ;-) Sic transit gloria mundi (tak przemija chwała tego świata). Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 09:55 Najwyższa pora, żeby sie zebrać i zacząć szukać prawdziwego kandydata na Prezydenta Normalnej RP, a nie partyzantów z Wojny Ojczyźnianej 1980-89. Odpowiedz Link Zgłoś
acc4 Lech Kaczyński wystartuje - Jarek mu nie popuści. 28.04.09, 10:03 Dla PISu przezydentura Lecha to być albo nie być. Poza tym Lech poczuł się pomazańcemi nie zrezygnuje z szansy miłościwego nam panowania przez kolejnych 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
patriotaa Re: oby slowa pani prof ciałem sie stały 28.04.09, 13:54 osa102 napisała: > dla dobra narodu u steru władzy i wermachty z nazistowcami na czele Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Tusk jest skończony 28.04.09, 10:13 Obie partie muszą zmienić swoich liderów. Z PiS powinni odejść Kaczyńscy, z PO Tusk, Schetyna i Chlebowski. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dobrze, że ty esbeku odeszłeś z Polski! 28.04.09, 11:56 to już jakis dobry krok, Wajdzik Odpowiedz Link Zgłoś
bary1234 Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 10:26 A ja wierzę że ponownie wygra Prezydent Kaczyński bo tylko jemu leży sercu dobro tego kraju. Chociaż zdarza mi się życzyć wygranej Tuskowi aby puścił w skarpetach ten zidiociały naród. Może to byłby sposób na przebudzenie i opamiętanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Teraz czas na Jarka Kaczyńskiego. 28.04.09, 10:31 Lech to zużyty bufor. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik1942 Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 10:44 Niestety zmierzch władców z "dynastii kurduplingów" jest nader widoczny. Dni ich zostały już policzone. Odpowiedz Link Zgłoś
bohdanek-net Kamiński,Kam iński, 28.04.09, 11:00 P.Kamiński,gotów jestem zrozumieć wszystko co tylko się w świecie "polityki" dzieje nigdy jednak nie zrozumiem Pańskiego WŁAZIDUPSTWA.Pan się składa z mięśni,mózgu ...czy tylko z WAZELINY ??? Odpowiedz Link Zgłoś
woj-77 Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 11:05 pierwszy żołnierz IV RP, jego opinie są ostatnimi które bym brał pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 L.Kaczyński wystartuje w sztafecie 4 x 100 ml 28.04.09, 11:27 Czyli 4 małpki albo teraz 4 kaczuszki. No to chlup w ten kaczy dziób. No to chlup w ten głupi dziób. Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 11:28 Powinni wystartowac obaj - Lech i Jarek. I tak nie ma miedzy nimi zadnej roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dalarna Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 11:44 Prognoza o niekandydowaniu w najblizszych wyborach prezydenckich obecnego prezydenta jest niezrozumieniem potrzeby Narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Tak, tak temu panu juz dziękujemy 28.04.09, 12:35 tylko jak wytrzymac jeszcze 1,5 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 12:47 Szkoda, bo mogliśmy chociaż trochę się pośmiać! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Staniszkis: Lech Kaczyński nie wystartuje 28.04.09, 14:27 michalparadowski napisał: > Szkoda, bo mogliśmy chociaż trochę się pośmiać! Nie bądź taki chojrak! "Wielu z tych, którzy się dotąd śmiali, dziś już się nie śmieje. A tym, którzy się jeszcze śmieją, już wkrótce nie będzie do śmiechu" (A. Hitler) Odpowiedz Link Zgłoś