Dodaj do ulubionych

Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem...

08.05.09, 16:15
zieeeewwwww
Obserwuj wątek
    • podkanclerzy POdwójny zieeeew.. 08.05.09, 16:24
      jw ...a ci bez końca swoje melodie..
      • podkanclerzy pan prokurator ma rację ,mamy w Polsce demokrację 08.05.09, 16:37
        tak śpiewał Maciej Zębaty na Festiwalu Piosenki Prawdziwej
        zgadnijcie pryszczaci miłośnicy PO w którym roku ? nie zgadliście .
        w 1981r. Pewnie nie wiecie też że odbył się w tym samym roku
        Festiwal Muzyki Zajebistej . pan czerwony spiker dziennika
        telewizyjnego oglądał trzy razy text zanim przeczytał tę wiadomość
        ale zrobiłto profesjonalnie bez zmróżenia oka ani wybuchu śmiechu..
        ale do czego zmierzam...jakaś niezwykła nobilitacja zawodu
        prokuratora nastąpiła w tzw.wolnej Polszcze..a przecież nie są to
        ludzie kryształowi..każdy którego okradziono albo pobito lub
        zgwałcono może coś na ten temat powiedzieć...
        • maruda.r Re: pan prokurator ma rację ,mamy w Polsce demokr 08.05.09, 16:43
          podkanclerzy napisał:

jakaś niezwykła nobilitacja zawodu
          > prokuratora nastąpiła w tzw.wolnej Polszcze

Fakt. Wszyscy prokuratorzy są równi, a prokuratorzy IPN równiejsi.

• akkj Re: pan prokurator ma rację ,mamy w Polsce demokr 08.05.09, 17:02
          Czy mógłbyś poprosić kogoś mądrzejszego żeby przetłumaczył ten bełkot na język
          polski z wolskiego?

podkanclerzy napisał:

> tak śpiewał Maciej Zębaty na Festiwalu Piosenki Prawdziwej
          > zgadnijcie pryszczaci miłośnicy PO w którym roku ? nie zgadliście .
          > w 1981r. Pewnie nie wiecie też że odbył się w tym samym roku
          > Festiwal Muzyki Zajebistej . pan czerwony spiker dziennika
          > telewizyjnego oglądał trzy razy text zanim przeczytał tę wiadomość
          > ale zrobiłto profesjonalnie bez zmróżenia oka ani wybuchu śmiechu..
          > ale do czego zmierzam...jakaś niezwykła nobilitacja zawodu
          > prokuratora nastąpiła w tzw.wolnej Polszcze..a przecież nie są to
          > ludzie kryształowi..każdy którego okradziono albo pobito lub
          > zgwałcono może coś na ten temat powiedzieć...
          • podkanclerzy czytaj synku to się czegoś dowiesz.. 08.05.09, 17:18
            od tatusia nie masz szans.
        • koloratura1 Re: pan prokurator ma rację ,mamy w Polsce demokr 08.05.09, 17:57
          podkanclerzy napisał:

>n każdy którego okradziono albo pobito lub
          > zgwałcono może coś na ten temat powiedzieć...

Tak, tak. Najlepiej niech mówi - bez zmrÓżenia oka!
      • dokto Aaa teczki dwa, szarobure obydwa 08.05.09, 16:55
        nic nie będa robiły...

bo ipn i tak wyłapie za nie wszystkie myszy
    • loppe Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 16:32
      Polowanie na czarownice i to w żenującym sosie dulszczyzny - na to
      przyszło Ci Gazeto?:)
      • tw_wielgus Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 16:34
        ?!... to się teraz nazwywa czarownica? U mnie na podwórku to na taką
        inaczej wołali.
      • loppe "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzie 08.05.09, 16:35
        bo już wam - autorom tytułów teczkowych te teczki się na mózgi
        rzuciły:)
        • maruda.r Re: "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzi 08.05.09, 16:45
          loppe napisał:

> bo już wam - autorom tytułów teczkowych te teczki się na mózgi
          > rzuciły:)

Prawiczek?

• loppe Re: "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzi 08.05.09, 16:47
            Forum Gazety Wyborczej przywyczaiło mnie do poważnych, zawierających
            pełne zdania, wypowiedzi inteligenckich - a nie takich knajackich
            wtrętów rodem z marginesu społecznego, jak ten twój:)
            • maruda.r Re: "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzi 08.05.09, 17:02
              loppe napisał:

> Forum Gazety Wyborczej przywyczaiło mnie do poważnych, zawierających
              > pełne zdania, wypowiedzi inteligenckich - a nie takich knajackich
              > wtrętów rodem z marginesu społecznego, jak ten twój:)

Tłumaczę. Przy podrywaniu ważny jest bajer. Czego jeszcze nie rozumiesz, chłopcze?

• loppe Re: "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzi 08.05.09, 17:05
                No ale teraz już doprawdy - you hit the roof, I mean nie umiesz się
                komunikować po czym grubiańsko zrzucasz na odbiorcę odpowiedzialność
                za niepowodzenie twojego wysiłku komunikacyjnego:)
        • tw_wielgus Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 16:56
          Fragmentów nowej, sensacyjnej książki wybitnego historyka o
          nazwisku na Z.

….Weszłam dziarskim krokiem do jego gabinetu. Byłam umówiona wiec
          zjawiłam się punktualnie. Do moich nozdrzy dotarł ukochany zapach
          teczek. Nie jestem jakąś tam młodą dzierlatką z „GP” której na widok
          teczki „Bolka” majki same zjeżdżają do kostek, nie, nie…
          Niemniej ten upojny zapach zaczynał powodować to, że poczułam
          mrowienie na udach.
          On uśmiechnął się szarmancko jakby widząc co się ze mną dzieje.
          Delikatnie odsunął szufladę… Mój wzrok natychmiast pomknął w tym
          kierunku.
          Oh „Grey” …. „Grey” nie mogłam oderwać wzroku od etykiety na
          teczce, a moje piersi zaczeły się rytmicznie unosić. Nie mogłam nad
          tym zapoanować…

Ciąg dalszy po 22…
          • loppe Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:01
            No właśnie...to jest ten poziom (maruda, jesteście tam?) do którego
            przyzwyczailiśmy się wszyscy na inteligenckiej finezyjnej Gazecie:)
            • tw_wielgus Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:12
              Ależ nie Loppe, to autentyczne wspomnienia Katarzyny H. do których
              po wielkich trudach udało się dotrzeć wybitnemu, jednemu z
              najlepszych polskich pariotycznych historyków ze stajni Centkiewicz&
              Short Brothers sp z o o
              • loppe Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:14
                dobrze, tak trzymać
                • loppe Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:17
                  to forum może jeszcze rozkwitnąć, wystarczy chcieć - yes we can!
                • tw_wielgus Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:19
                  loppe napisał:

> dobrze, tak trzymać

Oj loppe Ty zboczeńcu, fuj... a co to bedzie po przeczyaniu
                  następnych fragmentów.
      • akkj Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:05
        Już wiesz? Jak Ziobro? A nie załatwił w wyjątkowo brudny sposób swego
        konkurenta, byle się dostać do koryta w IPN? Ta pisowska szmata jest wyjątkowo
        odrazająca.. dawno powinien wylecieć na zbity psyk za te "kontrolowane"
        przecieki i obrzucanie ludzi g..em.

loppe napisał:

> Polowanie na czarownice i to w żenującym sosie dulszczyzny - na to
        > przyszło Ci Gazeto?:)
        • loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:09
          pan Kurtyka był delegowany przez PO na stanowisko szefa IPN (PiS się
          ociągał za zaakcetowaniem kandydata PO), gdybyś czytał pana Adama
          Michnika to byś wiedział żałosny ćwirćinteligencie
          • loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:11
            żałosny ćwierćinteligencie - bo wymyślasz od pisowców kandydatowi
            platformy
    • czan-dra Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 16:41
      Kurtyka wyznaje zasadę, w zdobywaniu kobiety wszystkie teczki dozwolone...
      • tw_wielgus Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 16:58
        To człek wielkiej zacności i zasług...
        Nie cofnie się nawet przed grzechem głównym aby wyzwolić prawdę z
        kajdanów stanika.
        • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:03
          Byłem już w papierniczym i wykupiłem wszystki teczki, będę rwał panienki na
          akta, czuje że to jest to na co czekałem tyle czasu...

A widziałeś może jej zdjęcie, bo ja tak...
          • tw_wielgus Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:14
            Nie no laska jest fizycznie niczego sobie aczkolwiek umysł ma
            straszliwie zmolestowany wieloletnią pracą dla Macierewicza.
            • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:20
              Wg. mnie, ten straszliwie zmolestowany umysł widać jak na dłoni, musi wykonywała
              okropnie hańbiące zadania, wredny niedobry wykorzystywacz Maciarewicz, tak
              sponiewierać biedną kobietę...
              • tw_wielgus Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:07
                Ale trzeba przyznać że sprytna z niej kobitka...
                Lisica polskiego dziennikarstawa ( nie mylić z żoną Lisa)
                Dysponując walorami w rozmiarze 78C potrafiła zdobyć materiały dla
                innych ukryte.
                Taka Mata Hari z "Gazety Polskiej"...
                Koledzy z "RP" chętnie widzieliby ją w swojej redakcji, nawet gdyby
                zgodziła się jedynie robić kawę.
          • loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:16
            chłopie, Kurtyka to przystojniak, sprawdź logikę swojego rozumowania
            zanim panna walnie cię w głowę twoją teczką
            • tw_wielgus Hmmm... tak Ci się podoba jak Olejniczka gejom. 08.05.09, 17:20
              loppe napisał:

> chłopie, Kurtyka to przystojniak, sprawdź logikę swojego
              rozumowania
              > zanim panna walnie cię w głowę twoją teczką
              • loppe Re: Hmmm... tak Ci się podoba jak Olejniczka gejo 08.05.09, 17:21
                Wielgus, nie zadrość chłopakom good looks
                • tw_wielgus Nie zmieniaj tematu Loppe 08.05.09, 17:35
                  Napisz nam proszę co Cię tak ujmuje w powierzchowności Kurtyki?
                  Czy to, że pachnie teczkami? Czy esbecki błysk w jego oczach?
                  A może całkiem coś innego.... Napisz bo jestem niesamowicie ciekaw
                  co to jest...

loppe napisał:

> Wielgus, nie zadrość chłopakom good looks
                  • loppe Re: Nie zmieniaj tematu Loppe 08.05.09, 17:36
                    Zgłoś się może do PR-owców PO, partii która rekomendowała go na
                    szefa IPN, oni Ci dostarczą pełną teczkę pozytywów których
                    zachłannie szukasz
                    • pakulec Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:47
                      na szczęście dzielny Arschloch już nie jest w PO
                      • loppe Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:49
                        Jan Rokita, premier PO z Krakowa, na długo pozostanie w naszej
                        pamięci
                        • tw_wielgus Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:53
                          I w pamięci pracowników Luffthansy...
                        • czan-dra Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:53
                          Rokita, premier z Krakowa? A w jakiej rzeczywistości żyjesz?
                        • pakulec Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:54
                          i niech w waszej pamięci pozostanie nawet do końca świata, razem z
                          żona która jest podporą intelektualną Pisu - my na szczęście już o
                          nim zapomnieliśmy
                          • loppe Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:56
                            Panowie, chyba nie dostrzegacie że im bardziej krytykujecie pana
                            premiera z Krakowa, tym bardziej krytykujecie Platformę i pana Tuska
                            którzy desygnowali Go na stanowisko Premiera RP!
                            • pakulec Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:00
                              chyba nie zauważyłes że premierem jest Tusk - a na stanowisko
                              premiera to Jasiu Rokita sam się desygnował. I powiem Ci że całe
                              szczęście że facet przekalkulował i z PO musiał odejć - osobiście
                              nogdy go nie lubiłem
                              • loppe Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:02
                                no daj spokój, z wami się nie da rozmawiać - przecież to abecadło że
                                pan Rokita został przed wyborami 2005 desygnowany na przyszłego
                                premieraz rządu Platformy przez pana Tuska
                                • pakulec nie będę się sprzeczać w tej kewstii 08.05.09, 18:05
                                  może masz i racje - co nie zmienia faktu że pana Janka jak nie
                                  lubiłem tak nie lubię i bardzo się cieszę że już go w PO niema -
                                  jeszcze tylko Gowin mi pzeszkadza-ale nie ma róży bez kolców ;-)
                                • koloratura1 Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:08
                                  loppe napisał:

> no daj spokój, z wami się nie da rozmawiać - przecież to abecadło że
                                  > pan Rokita został przed wyborami 2005 desygnowany na przyszłego
                                  > premieraz rządu Platformy przez pana Tuska

Sprawdź w słowniku znaczenie słowa "desygnować", bo coś wypisujesz głupoty...
                            • czan-dra Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:00
                              Kiedy??

Co ćpasz?
                            • koloratura1 Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:06
                              loppe napisał:

> Panowie, chyba nie dostrzegacie że im bardziej krytykujecie pana
                              > premiera z Krakowa, tym bardziej krytykujecie Platformę i pana Tuska
                              > którzy desygnowali Go na stanowisko Premiera RP!

Kiedy, kiedy?
                    • tw_wielgus Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 17:51
                      Napisz chłopie wprost co Cię tak w nim fascynuje.
                      Czy chciałbyś zobaczyć jego zdjęcie w rozchełstanej koszulce na
                      okładce "Wprost"? Czy to jego tors najbardziej Cie rajcuje?

loppe napisał:

> Zgłoś się może do PR-owców PO, partii która rekomendowała go na
                      > szefa IPN, oni Ci dostarczą pełną teczkę pozytywów których
                      > zachłannie szukasz
                      • loppe Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 17:54
                        uuuuu, słabiutko!, już nie dałeś rady wejść na nastepny szczebel
                        wymiany myśli, zostałeś tam gdzieś wśród swoich pedalskich
                        wątpliwości, a myślałem że to już mamy za sobą Wielgus:)
                        • koloratura1 Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 18:11
                          loppe napisał:

> uuuuu, słabiutko!, już nie dałeś rady wejść na nastepny szczebel
                          > wymiany myśli, zostałeś tam gdzieś wśród swoich pedalskich
                          > wątpliwości, a myślałem że to już mamy za sobą Wielgus:)

Niestety, ale Wielgusowi to ty raczej do pięt nigdy nie dorośniesz...
                          • tw_wielgus Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 18:18
                            Dzięki Kolorcia...;)
                            Wcale bym sobie nie życzył aby urósł jeszcze troszeczkę.
                            Znając jego zamiłowania mogłby mu zacząć do głowy przychodzić jakieś
                            głupie pomysły...;P
                            • koloratura1 Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 18:25
                              tw_wielgus napisał:

> Dzięki Kolorcia...;)
                              > Wcale bym sobie nie życzył aby urósł jeszcze troszeczkę.
                              > Znając jego zamiłowania mogłby mu zacząć do głowy przychodzić jakieś
                              > głupie pomysły...;P

I co z tego???

Nil desperandum!
                              No chance!

Czy jeszcze po jakiemuś...
                              • tw_wielgus Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 18:32
                                Ano właśnie... Jestem i mam nadzieję że tak już pozostanie
                                nieustannym wielbicielem kobiet. Pozdrów, mój ukochany Wrocław bo
                                bodajże jesteś mieszkanką tego zacnego grodu..

Hmmm, ale Loppe, czy ja wiem...;P
                                • koloratura1 Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 21:18
                                  tw_wielgus napisał:

> Ano właśnie... Jestem i mam nadzieję że tak już pozostanie
                                  > nieustannym wielbicielem kobiet. Pozdrów, mój ukochany Wrocław bo
                                  > bodajże jesteś mieszkanką tego zacnego grodu..

Z przyjemnością!

Kocham to miasto, choć się urodziłam i wychowałam w Warszawie i dopiero po
                                  studiach trafiłam "za mężem" do Wrocławia.
            • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:23
              Wiesz co piszesz, ja tam nie znam się na urodzie mężczyzn, może i przystojniak,
              nie gustuję, pozostawiam to Tobie...
              • loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:25
                i słusznie, bo faceci nie rozróżniający między przystojnością Johny
                Deppa i Kazimierza Kaczora powinni to mi zostawiać
                • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:31
                  Będę łaskawy, zostawiam Tobie wszystkich facetów, rób z nimi to na co masz
                  ochotę, pod jednym warunkiem, nie opowiadaj co robisz...
                  • loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:32
                    tu już posuwasz się za daleko w swoich aluzjach (anty)homoseksualnych
                    • loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:34
                      brak riposty na Depp-Kaczor nadrabiasz Czandra swojską jurnością-
                      durnością
                      • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:38
                        Ripostuje, i Johny depp i Kazimierz Kaczor nie leżą w moim zasięgu
                        zainteresowań, o ich rolach to mogę podyskutować, ale nie o ich urodzie...
                    • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:36
                      To nie były aluzje, a uczciwe postawienie sprawy...
                      • loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:38
                        no cóż, uczciwie stawiając sprawę, nie pozostaje mi nic innego jak
                        współczuć facetowi który nie ma zielonego pojęcia startując do
                        panien czy jest przystojniejszy czy nie od swoich konkurentów:))
                        • czan-dra [...] 08.05.09, 17:46
                          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • menelgame.pl Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 16:42
      Nakarm menela:
      change.menelgame.pl/change_please/4613616/
      Dziękuję
    • trzymilionowy.post Ten cały tekst, to ewidentne kłamstwo!!! 08.05.09, 17:04
      Przecież wszyscy wiedzą, że niezależni dziennikarze Hejke
      i Sakiewicz siedzą w areszcie od 13 grudnia!
      • podkanclerzy czytałeś to w książce ,,Ubek w demokracji panem,,? 08.05.09, 18:14
        ?
        • trzymilionowy.post Nie, w "Kity i mity niezależnych styropianów" 09.05.09, 02:23
          j/w
    • pyffello114 Niosl wilk razy kilka 08.05.09, 17:07
      Wreszcie sie dowiemy kim naprawde jest Janusz Kurtyka!
    • pyffello114 Kamasutra po polsku 08.05.09, 17:13
      Uprawianie milosci na teczkach UB-eckich!. Tego nawet w "Kamasutrze" nie wymyslili!
      • loppe Re: Kamasutra po polsku 08.05.09, 17:28
        masz b. perwersyjny umysł bo ty to wymysliłeś
        • pakulec Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:43
          normalny Polak wymiotuje gdy widzi teczki
          • loppe Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:44
            uuuuuu, to dlaczego kolega jeszcze nie zwymiotował....
            • pakulec Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:45
              nie jestem twoim kolegą, a nie zwymiotowałem bo w mojej okolicy nie
              ma żadnej teczki
              • loppe Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:46
                1. nie jesteś moim kolegą i nie będziesz
                2. skoro nie zwymiotowałeś to nie bredź że normalni wymiotują
                • pakulec Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:50
                  nie przymilaj mi się tu Pisdzielcu i nie łas się do mnie nawzywając
                  mnie kolegą - wedy ja też ci tego oszczędzę
                  co do wymiotowania - to może przeczytaj sobie jeszcze raz mój
                  pierwszy post na temat wymiotowania - potem przeczytaj go jeszcze
                  raz potem postraj się pomysleć - to nie boli i dopiero potem napisz
                  coś ciekawego ;-)
                  • loppe Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:52
                    no ale teraz to już się zaplatałeś:)

pokój z tobą, nie jestem brain surgeonem
                    • pakulec to było do przewidzenia Pisdzino nic nie rozumiesz 08.05.09, 17:57
                      więc wytłumacze ci to łopatologicznie - w pierwszym poscie którego
                      nie pojąłeś napisałem że normalny Polak wymiotuje jak WIDZI
                      teczki
                      ja nie patrzę na teczki więc wymiotować nie musze ;-)
                      • loppe Re: to było do przewidzenia 08.05.09, 17:58

Generalnie nie rozmawiam za osobami na tyle ...że swoje inwektywy
                        pod moim adresem pchają aż do nagłówków, jakby nie wystarczyła tym
                        psychopatom treśc uwłaczająca pod moim adresem normalnie w poście
                        poniżej
                        • pakulec to masz pecha 08.05.09, 18:02
                          trafiłeś na mnie a ja jestem ekumeniczy i rozmawiam z każdym a
                          szczególnie z Pisdzielcami - nawet z tak nierozumnymi jak Ty ;-)
          • koloratura1 Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 18:16
            pakulec napisał:

> normalny Polak wymiotuje gdy widzi teczki

Ale niektórzy się ślinią.
    • garfield69 Instytucja panstwowa jaka jest IPN nie moze... 08.05.09, 17:38
      ...zajmowac sie sprawa przyprawiania rogow, natomiast moze upadlac
      ludzi przypinaniem im latki donosicieli i kapusi.
      Paczkowski !! Cwoku, kto ci dal tytul profesora ?
      Zachodzi powazne domniemanie, ze kupiles swoje dyplomy na Bazarze
      Rozyckiego. Na pewno nic nie macie tam w IPN-owskich papierach na
      ten temat ?
    • pakulec swawolny Jasiu? 08.05.09, 17:40
      swoją drogą to ta dziennikarka musiał być mocno napalona by się
      oddac za teczkę
      • tw_wielgus Re: swawolny Jasiu? 08.05.09, 17:53
        Ty nie rozumiesz menalności kobiet z "GP"...
        One dla "sprawy" są gotowe na wszystko.
        • pakulec Re: swawolny Jasiu? 08.05.09, 17:58
          moralność na wagę teczki ;-))))
          • tw_wielgus Re: swawolny Jasiu? 08.05.09, 18:12
            Teczki zasuwanej na suwak...:)
            • pakulec Re: swawolny Jasiu? 08.05.09, 18:19
              na guziki też może być
              ważne by odpowiedni dokument był odpowiedniej nogawce- by nie wyszło
              że Jasiu to jakiś lewus ;-)
              • tw_wielgus Re: swawolny Jasiu? 08.05.09, 18:41
                Sugerujesz, że w ten sposób podnsi sobie męskie ego?
    • mista_onanista jaka gazeta taka dziennikarka.... nic dodać nic uj 08.05.09, 17:41
      jaka gazeta taka dziennikarka.... nic dodać nic ująć
    • mista_onanista a kurtyka kurw tyka... 08.05.09, 17:42
      • czan-dra Re: a kurtyka kurw tyka... 08.05.09, 17:48
        :DDD
    • ute_ute Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 17:51
      ja odnośnie wypowiedzi Szefa kolegium IPN prof. Andrzeja Paczkowskiego, który "mówił niedawno "Gazecie Wyborczej", że "sprawami damsko-męskimi" instytucje państwowe się nie zajmują oraz że "nie jest nigdzie powiedziane, że prezes Instytutu nie może nikomu przyprawiać rogów"." a to Panie profesorze nie do końca prawda, art. 11 ust. 1.ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej - Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu (Dz. U. 2007 r. Nr 63 poz. 424 z późn. zm.) mówi:

Na stanowisko Prezesa Instytutu Pamięci może być powołany obywatel polski wyróżniający się wysokimi walorami moralnymi oraz wiedzą przydatną w pracach Instytutu Pamięci.

uwiedzenia czyjejś żony, będąc samemu żonatym (vide notka biograficzna Pana Kurtyki na stronie internetowej IPN: www1.ipn.gov.pl/portal/pl/28/203/ ) moim zdaniem nie świadczy o wysokich walorach moralnych...

hmm... wprawdzie nie jest to przesłanka do jego odwołania (prezesa), ale może zablokować powołanie na drugą kadencję - jeśli to wszystko prawda
    • tw_wielgus Czy teczka może działać jak Viagra? 08.05.09, 17:57
      To zastanawiające jak wielka jest magia esbeckich teczuszek?
      Może je pociać w niszczarce i sprzedawać emerytom w aptekach bez
      recepty?
    • anwad SB-eckie metody 08.05.09, 17:57
      O czym tu dyskutować, skoro prawdopodobnie cała sprawa jest zwykłą grubymi nićmi
      szytą intrygą.
      • loppe Respect Anwad 08.05.09, 18:00
        z Tobą zawsze chętnie, bo samodzielnie myślisz, a to dziś rzadkie
        wśród polskiej inteligencji"
        • loppe Re: Respect Anwad 08.05.09, 18:04
          i na tym pieknym akcencie na dziś kończę uczestnictwo w dyskusji na
          forum Gazety:)
          • koloratura1 Re: Respect Anwad 08.05.09, 18:21
            loppe napisał:

> i na tym pieknym akcencie na dziś kończę uczestnictwo w dyskusji na
            > forum Gazety:)

Naprawdę?
            Dzięki Ci, Panie!
        • anwad Re: Respect Anwad 08.05.09, 18:09
          Dziękuję:)
          • pakulec to brzmi jak romans 08.05.09, 18:11
            będziecie sobie mogli pooglądać swoje teczki
      • tw_wielgus Re: SB-eckie metody 08.05.09, 18:04
        Naprawdę? oczyiste staje się to, że całą tą zawieruchę wywołał
        niezrównoważony psychicznie maż z zwykłej męskiej zazdrości.
        A jego niewierna żona miała dostęp do extra teczek jedynie w wyniku
        zalet swojego dziennikarskiego pióra.
        A że pióro i zacięcie literackie Kurtyka ma również niezgorsze,
        postanowili połączyć siły w demaskowaniu układu byłych esbeków.
        • pakulec w Pisie teczka zastępuje Viagrę 08.05.09, 18:09
          stąd nie dziwi że Macierewicz tak teczki pokochał
          • tw_wielgus Re: w Pisie teczka zastępuje Viagrę 08.05.09, 18:14
            Muszą ich zazywać straszliwe ilości. Środek musi mieć również
            uboczne działanie narkotyczne. Zwróć uwagne na fakt jak potrafią
            tumanić..
            • pakulec widze te orgietki w IPNie 08.05.09, 18:18
              zapraszają ulubionych dziennikarzy i razem tarzają się w teczkach
              fuj
              • tw_wielgus Re: widze te orgietki w IPNie 08.05.09, 18:26
                To pewnie dlatgo prezes ma alergię na kurz...
                • pakulec Re: widze te orgietki w IPNie 08.05.09, 18:34
                  taka burza hormonówu 55-letniego młodzieńca może być
                  zabojcza,alezdrugiej strony jakoś musiał tego zbysia sobie poderwać
                  • tw_wielgus Re: widze te orgietki w IPNie 08.05.09, 18:45
                    Ubolewam nad tym, że ta paskudna choroba jakiej nabawił się w wyniku
                    tych kwerend penetracyjnych w archwiach IPN uniemożliwia prezesowi
                    uczestniczenie w posiedzeniach sejmowych.
                    Właśnie , właśnie posiedzeniach...być może dochodzi do tego pewna
                    niewygoda jaką powodują twarde sejmowe krzesła po intensywnym
                    grzebaniu w aktach IPN..
        • anwad Re: SB-eckie metody 08.05.09, 18:18
          Nie emocjonuj się. Poczekaj do rozstrzygnięcia tej sprawy.
          • iq-ok Re: SB-eckie metody 08.05.09, 18:28
            To właśnie zalecam Ci od miesięcy bezskutecznie:).
            • anwad Re: SB-eckie metody 08.05.09, 18:40
              Niektóre sprawy są jasne od początku.
      • pakulec SBeckie teczki - SBeckie metody 08.05.09, 18:07
        i Tylko swawolny Jasio wprowadza tam czynnik erotyczny
      • iq-ok A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 18:26
        Twa przenikliwość jest dość selektywna:) Gdy rzecz dotyczy
        przeciwników politycznych PiS nie takiej bzdury, w którą byś nie
        uwierzyła choć rzecz na milę śmierdzi manipulacją. Na życzenie podam
        liczne przykłady:).
        Zrozumiałbym jeszcze argument, że publiczne grzebanie się w sprawach
        damsko-męskich jest obrzydliwe, ale to akurat chyba Ci nie wadzi
        sądząc po Twych licznych postach w obronie Jarosława K. w jego
        konflikcie z Dornem.
        • anwad Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 18:37
          Po prostu wydaje mi się, że jest to próba zdezawuowania Kurtyki i IPN
          nieuczciwymi metodami.
          • iq-ok Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 18:59
            Teraz Ci się już tylko wydaje:).Dwa posty wyżej byłaś bardziej
            kategoryczna.
            A co do metod to Kurtyka od czasu chamskiej intrygi z Przwoźnikiem
            nie zasługuje na żadne wspólczucie w tych sprawach, zaś jego
            zwolennicy o nieuczciwych metodach powinni raczej milczeć:).
            • anwad Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 20:16
              Nie chodzi o Kurtykę, chodzi o IPN.
              • iq-ok Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 21:44
                Przed chwilą pisałaś "próba zdezawuowania Kurtyki i IPN"
                Teraz, że nie chodzi o Kurtykę.
                Wybacz ale mętne to jakieś:).
                A co do samego IPN to trzeba sie było o niego martwić gdy sie go
                skrajnie upolityczniało powołując ludzi, którzy nigdy nie powinni w
                jego władzach zasiadać (Urbańśki, Żaryn, Gwiazda) bądź z
                jednostronnego klucza politycznego.
                To zdegradowało tą instytucję a nie obecna (słuszna najczęściej)
                krytyka.
                • anwad Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 09.05.09, 13:06
                  Atak na Kurtykę to oczywiście atak na IPN, nie rozumiesz? A ja oczywiście jestem
                  większą zwolenniczką Żaryna niż dyplomaty Kurtyki. Dla mnie prawda jest
                  najważniejsza.
                  • iq-ok Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 10.05.09, 00:43
                    Prawda mówisz.
                    Z logicznego punktu widzenia to Palikot w Kozłówce powiedział co
                    najmnie tyle samo prawdy o Kaczyńskim co Żaryn o Wałęsie:)

A wy ciągle na wojnie każda krytka to zaraz atak , zamach,
                    zagrożenie itp itd. Skąd to poczucie niepewności? PiS, jak to prawił
                    Kurski, jest wielką i dumną partią. Kto by sie śmiał "zamachiwać" na
                    jej żołnierzy?

A tak na poważnie to polecam Ci pod rozwagę mądre słowa
                    prof.B.Skargi:
                    "Trzeba nam dziś ludzi prawych , mądrych i niezapalczywych,
                    wyrozumiałych i ważących ludzkie czyny nie według bezdusznych reguł".

Od siebie dodam, że w IPNie zwłaszcza. A cały ten PiSowski zaciąg od
                    tego ideału odległy jest o lata świetlne.
    • isa.stern Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 18:04
      od tego jest prokuratura...
      • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:13
        isa.stern napisała:

> od tego jest prokuratura...

Od czego, od rogów? Wiesz że w takim układzie, żaden prokurator, nic innego by
        nie robił tylko piłował rogi...:))
        • isa.stern Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:23
          :)
          widzę, że w tej sprawie tylko ten wątek wydał Ci się interesujący...;)
          • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:33
            Hej,
            Nie, bawi mnie cała ta sytuacja, to chyba wszystko opiera się na denuncjacji
            rogatego męża, któremu Kurtyka zniewolił żonę...;)
            • isa.stern Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:50
              hej,
              zniewolił to chyba zbyt mocne słowo, chyba że sugerujesz, iż Kurtyka pożyczył
              kajdanki od kolegi z CBA, a następnie ich użył...;)
              • czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 19:04
                Nie, Kurtyka użył w tym zacnym celu teczek, jak widać ta pani na hasło teczka,
                jest otumaniona, no i Jasiu to wykorzystał...
                • isa.stern Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 19:26
                  jak widać ta pani na hasło teczka,
                  > jest otumaniona,
                  może to jakiś skrajny przykład z zakresu behawioryzmu, niemniej zgadzam się z
                  Tobą, że sprawa jest naprawdę zabawna, ciekawe, co zrobi prokuratura po
                  rozpoznaniu sprawy... to chyba nie bedzie pozew o rozwód...;)
            • koloratura1 Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 21:27
              czan-dra napisał:

> Hej,
              > Nie, bawi mnie cała ta sytuacja, to chyba wszystko opiera się na denuncjacji
              > rogatego męża, któremu Kurtyka zniewolił żonę...;)

Gdzie tam, "zniewolił"; kupił za teczki.
    • cyklista Absurdalny absurd, 08.05.09, 18:27
      jak oczywista oczywistość. SB donosiło kto z kim sypiał. Później te donosy
      zostały ogromnym nakładem kosztów i wysiłku zgromadzone żeby świadczyć czystości
      moralnej urzędników Rzeczpospolitej. Donosy są bezcenne, ale można je kupić za
      dupcenie pozamałżeńskie. Koło się zamknęło.
    • zbigstar Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 18:38
      To, że Kurtyka to osobnik bez moralnego kręgosłupa wszyscy wiedzą od dawna.
      Ale takich farfałów PiS pozostawił nam w spadku wielu i oni trwają na swoich
      stołkach bo kadencyjność jest święta dla PO. Więc siedzi taki farfał w CBA, z
      samych farfałów składają setki rad nadzorczych w naszym pięknym kraju oraz
      KRRiT. Farfałowie w służbach specjalnych udostępniają materiały z podsłuchów i
      tak oto IV RP żyje sobie życiem pośmiertnym dzięki kompletnemu sfarfałowienu
      życia publicznego i gospodarki.
    • wet3 Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem.. 08.05.09, 19:31
      Nie bylem i nie jestem wielbicielem Kurtyki. Tym niemniej sledztwo
      to odbieram jako jawny napad na IPN i wolnosc slowa. Hanba!!!
      • koloratura1 Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 21:31
        wet3 napisał:

> Nie bylem i nie jestem wielbicielem Kurtyki. Tym niemniej sledztwo
        > to odbieram jako jawny napad na IPN i wolnosc slowa. Hanba!!!

Uważasz, że wolno udostępniać teczki osobom niepowołanym? I że prokuratura nie powinna wkraczać, gdy zachodzi takie podejrzenie?
        • piccolo61501 Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 09.05.09, 13:17
          Wszystkie teczki z IPN ujawnic a mordercow narodu Polskiego ukarac ,nie ma
          przedawnienia dla zbrodni hitlerowskich ,to niema przedawnienia ludobojtwa
          Polakow!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka