podkanclerzy POdwójny zieeeew.. 08.05.09, 16:24 jw ...a ci bez końca swoje melodie.. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy pan prokurator ma rację ,mamy w Polsce demokrację 08.05.09, 16:37 tak śpiewał Maciej Zębaty na Festiwalu Piosenki Prawdziwej zgadnijcie pryszczaci miłośnicy PO w którym roku ? nie zgadliście . w 1981r. Pewnie nie wiecie też że odbył się w tym samym roku Festiwal Muzyki Zajebistej . pan czerwony spiker dziennika telewizyjnego oglądał trzy razy text zanim przeczytał tę wiadomość ale zrobiłto profesjonalnie bez zmróżenia oka ani wybuchu śmiechu.. ale do czego zmierzam...jakaś niezwykła nobilitacja zawodu prokuratora nastąpiła w tzw.wolnej Polszcze..a przecież nie są to ludzie kryształowi..każdy którego okradziono albo pobito lub zgwałcono może coś na ten temat powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: pan prokurator ma rację ,mamy w Polsce demokr 08.05.09, 16:43 podkanclerzy napisał: jakaś niezwykła nobilitacja zawodu > prokuratora nastąpiła w tzw.wolnej Polszcze **************************** Fakt. Wszyscy prokuratorzy są równi, a prokuratorzy IPN równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: pan prokurator ma rację ,mamy w Polsce demokr 08.05.09, 17:02 Czy mógłbyś poprosić kogoś mądrzejszego żeby przetłumaczył ten bełkot na język polski z wolskiego? podkanclerzy napisał: > tak śpiewał Maciej Zębaty na Festiwalu Piosenki Prawdziwej > zgadnijcie pryszczaci miłośnicy PO w którym roku ? nie zgadliście . > w 1981r. Pewnie nie wiecie też że odbył się w tym samym roku > Festiwal Muzyki Zajebistej . pan czerwony spiker dziennika > telewizyjnego oglądał trzy razy text zanim przeczytał tę wiadomość > ale zrobiłto profesjonalnie bez zmróżenia oka ani wybuchu śmiechu.. > ale do czego zmierzam...jakaś niezwykła nobilitacja zawodu > prokuratora nastąpiła w tzw.wolnej Polszcze..a przecież nie są to > ludzie kryształowi..każdy którego okradziono albo pobito lub > zgwałcono może coś na ten temat powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy czytaj synku to się czegoś dowiesz.. 08.05.09, 17:18 od tatusia nie masz szans. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: pan prokurator ma rację ,mamy w Polsce demokr 08.05.09, 17:57 podkanclerzy napisał: >n każdy którego okradziono albo pobito lub > zgwałcono może coś na ten temat powiedzieć... Tak, tak. Najlepiej niech mówi - bez zmrÓżenia oka! Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Aaa teczki dwa, szarobure obydwa 08.05.09, 16:55 nic nie będa robiły... bo ipn i tak wyłapie za nie wszystkie myszy Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 16:32 Polowanie na czarownice i to w żenującym sosie dulszczyzny - na to przyszło Ci Gazeto?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 16:34 ?!... to się teraz nazwywa czarownica? U mnie na podwórku to na taką inaczej wołali. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzie 08.05.09, 16:35 bo już wam - autorom tytułów teczkowych te teczki się na mózgi rzuciły:) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzi 08.05.09, 16:45 loppe napisał: > bo już wam - autorom tytułów teczkowych te teczki się na mózgi > rzuciły:) ************************* Prawiczek? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzi 08.05.09, 16:47 Forum Gazety Wyborczej przywyczaiło mnie do poważnych, zawierających pełne zdania, wypowiedzi inteligenckich - a nie takich knajackich wtrętów rodem z marginesu społecznego, jak ten twój:) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzi 08.05.09, 17:02 loppe napisał: > Forum Gazety Wyborczej przywyczaiło mnie do poważnych, zawierających > pełne zdania, wypowiedzi inteligenckich - a nie takich knajackich > wtrętów rodem z marginesu społecznego, jak ten twój:) ****************************** Tłumaczę. Przy podrywaniu ważny jest bajer. Czego jeszcze nie rozumiesz, chłopcze? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: "Uwiódł za pomocą teczek" - leczcie się ludzi 08.05.09, 17:05 No ale teraz już doprawdy - you hit the roof, I mean nie umiesz się komunikować po czym grubiańsko zrzucasz na odbiorcę odpowiedzialność za niepowodzenie twojego wysiłku komunikacyjnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 16:56 Fragmentów nowej, sensacyjnej książki wybitnego historyka o nazwisku na Z. ….Weszłam dziarskim krokiem do jego gabinetu. Byłam umówiona wiec zjawiłam się punktualnie. Do moich nozdrzy dotarł ukochany zapach teczek. Nie jestem jakąś tam młodą dzierlatką z „GP” której na widok teczki „Bolka” majki same zjeżdżają do kostek, nie, nie… Niemniej ten upojny zapach zaczynał powodować to, że poczułam mrowienie na udach. On uśmiechnął się szarmancko jakby widząc co się ze mną dzieje. Delikatnie odsunął szufladę… Mój wzrok natychmiast pomknął w tym kierunku. Oh „Grey” …. „Grey” nie mogłam oderwać wzroku od etykiety na teczce, a moje piersi zaczeły się rytmicznie unosić. Nie mogłam nad tym zapoanować… Ciąg dalszy po 22… Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:01 No właśnie...to jest ten poziom (maruda, jesteście tam?) do którego przyzwyczailiśmy się wszyscy na inteligenckiej finezyjnej Gazecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:12 Ależ nie Loppe, to autentyczne wspomnienia Katarzyny H. do których po wielkich trudach udało się dotrzeć wybitnemu, jednemu z najlepszych polskich pariotycznych historyków ze stajni Centkiewicz& Short Brothers sp z o o Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:17 to forum może jeszcze rozkwitnąć, wystarczy chcieć - yes we can! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Udało mi się dotrzeć do 08.05.09, 17:19 loppe napisał: > dobrze, tak trzymać Oj loppe Ty zboczeńcu, fuj... a co to bedzie po przeczyaniu następnych fragmentów. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:05 Już wiesz? Jak Ziobro? A nie załatwił w wyjątkowo brudny sposób swego konkurenta, byle się dostać do koryta w IPN? Ta pisowska szmata jest wyjątkowo odrazająca.. dawno powinien wylecieć na zbity psyk za te "kontrolowane" przecieki i obrzucanie ludzi g..em. loppe napisał: > Polowanie na czarownice i to w żenującym sosie dulszczyzny - na to > przyszło Ci Gazeto?:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:09 pan Kurtyka był delegowany przez PO na stanowisko szefa IPN (PiS się ociągał za zaakcetowaniem kandydata PO), gdybyś czytał pana Adama Michnika to byś wiedział żałosny ćwirćinteligencie Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:11 żałosny ćwierćinteligencie - bo wymyślasz od pisowców kandydatowi platformy Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 16:41 Kurtyka wyznaje zasadę, w zdobywaniu kobiety wszystkie teczki dozwolone... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 16:58 To człek wielkiej zacności i zasług... Nie cofnie się nawet przed grzechem głównym aby wyzwolić prawdę z kajdanów stanika. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:03 Byłem już w papierniczym i wykupiłem wszystki teczki, będę rwał panienki na akta, czuje że to jest to na co czekałem tyle czasu... A widziałeś może jej zdjęcie, bo ja tak... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:14 Nie no laska jest fizycznie niczego sobie aczkolwiek umysł ma straszliwie zmolestowany wieloletnią pracą dla Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:20 Wg. mnie, ten straszliwie zmolestowany umysł widać jak na dłoni, musi wykonywała okropnie hańbiące zadania, wredny niedobry wykorzystywacz Maciarewicz, tak sponiewierać biedną kobietę... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:07 Ale trzeba przyznać że sprytna z niej kobitka... Lisica polskiego dziennikarstawa ( nie mylić z żoną Lisa) Dysponując walorami w rozmiarze 78C potrafiła zdobyć materiały dla innych ukryte. Taka Mata Hari z "Gazety Polskiej"... Koledzy z "RP" chętnie widzieliby ją w swojej redakcji, nawet gdyby zgodziła się jedynie robić kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:16 chłopie, Kurtyka to przystojniak, sprawdź logikę swojego rozumowania zanim panna walnie cię w głowę twoją teczką Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Hmmm... tak Ci się podoba jak Olejniczka gejom. 08.05.09, 17:20 loppe napisał: > chłopie, Kurtyka to przystojniak, sprawdź logikę swojego rozumowania > zanim panna walnie cię w głowę twoją teczką Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Hmmm... tak Ci się podoba jak Olejniczka gejo 08.05.09, 17:21 Wielgus, nie zadrość chłopakom good looks Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Nie zmieniaj tematu Loppe 08.05.09, 17:35 Napisz nam proszę co Cię tak ujmuje w powierzchowności Kurtyki? Czy to, że pachnie teczkami? Czy esbecki błysk w jego oczach? A może całkiem coś innego.... Napisz bo jestem niesamowicie ciekaw co to jest... loppe napisał: > Wielgus, nie zadrość chłopakom good looks Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nie zmieniaj tematu Loppe 08.05.09, 17:36 Zgłoś się może do PR-owców PO, partii która rekomendowała go na szefa IPN, oni Ci dostarczą pełną teczkę pozytywów których zachłannie szukasz Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:47 na szczęście dzielny Arschloch już nie jest w PO Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:49 Jan Rokita, premier PO z Krakowa, na długo pozostanie w naszej pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:53 I w pamięci pracowników Luffthansy... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:53 Rokita, premier z Krakowa? A w jakiej rzeczywistości żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:54 i niech w waszej pamięci pozostanie nawet do końca świata, razem z żona która jest podporą intelektualną Pisu - my na szczęście już o nim zapomnieliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 17:56 Panowie, chyba nie dostrzegacie że im bardziej krytykujecie pana premiera z Krakowa, tym bardziej krytykujecie Platformę i pana Tuska którzy desygnowali Go na stanowisko Premiera RP! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:00 chyba nie zauważyłes że premierem jest Tusk - a na stanowisko premiera to Jasiu Rokita sam się desygnował. I powiem Ci że całe szczęście że facet przekalkulował i z PO musiał odejć - osobiście nogdy go nie lubiłem Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:02 no daj spokój, z wami się nie da rozmawiać - przecież to abecadło że pan Rokita został przed wyborami 2005 desygnowany na przyszłego premieraz rządu Platformy przez pana Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nie będę się sprzeczać w tej kewstii 08.05.09, 18:05 może masz i racje - co nie zmienia faktu że pana Janka jak nie lubiłem tak nie lubię i bardzo się cieszę że już go w PO niema - jeszcze tylko Gowin mi pzeszkadza-ale nie ma róży bez kolców ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:08 loppe napisał: > no daj spokój, z wami się nie da rozmawiać - przecież to abecadło że > pan Rokita został przed wyborami 2005 desygnowany na przyszłego > premieraz rządu Platformy przez pana Tuska Sprawdź w słowniku znaczenie słowa "desygnować", bo coś wypisujesz głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kurtykę rekomendował Rokita 08.05.09, 18:06 loppe napisał: > Panowie, chyba nie dostrzegacie że im bardziej krytykujecie pana > premiera z Krakowa, tym bardziej krytykujecie Platformę i pana Tuska > którzy desygnowali Go na stanowisko Premiera RP! Kiedy, kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 17:51 Napisz chłopie wprost co Cię tak w nim fascynuje. Czy chciałbyś zobaczyć jego zdjęcie w rozchełstanej koszulce na okładce "Wprost"? Czy to jego tors najbardziej Cie rajcuje? loppe napisał: > Zgłoś się może do PR-owców PO, partii która rekomendowała go na > szefa IPN, oni Ci dostarczą pełną teczkę pozytywów których > zachłannie szukasz Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 17:54 uuuuu, słabiutko!, już nie dałeś rady wejść na nastepny szczebel wymiany myśli, zostałeś tam gdzieś wśród swoich pedalskich wątpliwości, a myślałem że to już mamy za sobą Wielgus:) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 18:11 loppe napisał: > uuuuu, słabiutko!, już nie dałeś rady wejść na nastepny szczebel > wymiany myśli, zostałeś tam gdzieś wśród swoich pedalskich > wątpliwości, a myślałem że to już mamy za sobą Wielgus:) Niestety, ale Wielgusowi to ty raczej do pięt nigdy nie dorośniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 18:18 Dzięki Kolorcia...;) Wcale bym sobie nie życzył aby urósł jeszcze troszeczkę. Znając jego zamiłowania mogłby mu zacząć do głowy przychodzić jakieś głupie pomysły...;P Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 18:25 tw_wielgus napisał: > Dzięki Kolorcia...;) > Wcale bym sobie nie życzył aby urósł jeszcze troszeczkę. > Znając jego zamiłowania mogłby mu zacząć do głowy przychodzić jakieś > głupie pomysły...;P I co z tego??? Nil desperandum! No chance! Czy jeszcze po jakiemuś... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 18:32 Ano właśnie... Jestem i mam nadzieję że tak już pozostanie nieustannym wielbicielem kobiet. Pozdrów, mój ukochany Wrocław bo bodajże jesteś mieszkanką tego zacnego grodu.. Hmmm, ale Loppe, czy ja wiem...;P Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: migasz się Loppe, unikasz odpowiedzi 08.05.09, 21:18 tw_wielgus napisał: > Ano właśnie... Jestem i mam nadzieję że tak już pozostanie > nieustannym wielbicielem kobiet. Pozdrów, mój ukochany Wrocław bo > bodajże jesteś mieszkanką tego zacnego grodu.. Z przyjemnością! Kocham to miasto, choć się urodziłam i wychowałam w Warszawie i dopiero po studiach trafiłam "za mężem" do Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:23 Wiesz co piszesz, ja tam nie znam się na urodzie mężczyzn, może i przystojniak, nie gustuję, pozostawiam to Tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:25 i słusznie, bo faceci nie rozróżniający między przystojnością Johny Deppa i Kazimierza Kaczora powinni to mi zostawiać Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:31 Będę łaskawy, zostawiam Tobie wszystkich facetów, rób z nimi to na co masz ochotę, pod jednym warunkiem, nie opowiadaj co robisz... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:32 tu już posuwasz się za daleko w swoich aluzjach (anty)homoseksualnych Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:34 brak riposty na Depp-Kaczor nadrabiasz Czandra swojską jurnością- durnością Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:38 Ripostuje, i Johny depp i Kazimierz Kaczor nie leżą w moim zasięgu zainteresowań, o ich rolach to mogę podyskutować, ale nie o ich urodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:36 To nie były aluzje, a uczciwe postawienie sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 17:38 no cóż, uczciwie stawiając sprawę, nie pozostaje mi nic innego jak współczuć facetowi który nie ma zielonego pojęcia startując do panien czy jest przystojniejszy czy nie od swoich konkurentów:)) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra [...] 08.05.09, 17:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
menelgame.pl Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 16:42 Nakarm menela: change.menelgame.pl/change_please/4613616/ Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Ten cały tekst, to ewidentne kłamstwo!!! 08.05.09, 17:04 Przecież wszyscy wiedzą, że niezależni dziennikarze Hejke i Sakiewicz siedzą w areszcie od 13 grudnia! Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy czytałeś to w książce ,,Ubek w demokracji panem,,? 08.05.09, 18:14 ? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Nie, w "Kity i mity niezależnych styropianów" 09.05.09, 02:23 j/w Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Niosl wilk razy kilka 08.05.09, 17:07 Wreszcie sie dowiemy kim naprawde jest Janusz Kurtyka! Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Kamasutra po polsku 08.05.09, 17:13 Uprawianie milosci na teczkach UB-eckich!. Tego nawet w "Kamasutrze" nie wymyslili! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kamasutra po polsku 08.05.09, 17:28 masz b. perwersyjny umysł bo ty to wymysliłeś Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:43 normalny Polak wymiotuje gdy widzi teczki Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:44 uuuuuu, to dlaczego kolega jeszcze nie zwymiotował.... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:45 nie jestem twoim kolegą, a nie zwymiotowałem bo w mojej okolicy nie ma żadnej teczki Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:46 1. nie jesteś moim kolegą i nie będziesz 2. skoro nie zwymiotowałeś to nie bredź że normalni wymiotują Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:50 nie przymilaj mi się tu Pisdzielcu i nie łas się do mnie nawzywając mnie kolegą - wedy ja też ci tego oszczędzę co do wymiotowania - to może przeczytaj sobie jeszcze raz mój pierwszy post na temat wymiotowania - potem przeczytaj go jeszcze raz potem postraj się pomysleć - to nie boli i dopiero potem napisz coś ciekawego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 17:52 no ale teraz to już się zaplatałeś:) pokój z tobą, nie jestem brain surgeonem Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to było do przewidzenia Pisdzino nic nie rozumiesz 08.05.09, 17:57 więc wytłumacze ci to łopatologicznie - w pierwszym poscie którego nie pojąłeś napisałem że normalny Polak wymiotuje jak WIDZI teczki ja nie patrzę na teczki więc wymiotować nie musze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: to było do przewidzenia 08.05.09, 17:58 Generalnie nie rozmawiam za osobami na tyle ...że swoje inwektywy pod moim adresem pchają aż do nagłówków, jakby nie wystarczyła tym psychopatom treśc uwłaczająca pod moim adresem normalnie w poście poniżej Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to masz pecha 08.05.09, 18:02 trafiłeś na mnie a ja jestem ekumeniczy i rozmawiam z każdym a szczególnie z Pisdzielcami - nawet z tak nierozumnymi jak Ty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kamasutra po Pisowsku 08.05.09, 18:16 pakulec napisał: > normalny Polak wymiotuje gdy widzi teczki Ale niektórzy się ślinią. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Instytucja panstwowa jaka jest IPN nie moze... 08.05.09, 17:38 ...zajmowac sie sprawa przyprawiania rogow, natomiast moze upadlac ludzi przypinaniem im latki donosicieli i kapusi. Paczkowski !! Cwoku, kto ci dal tytul profesora ? Zachodzi powazne domniemanie, ze kupiles swoje dyplomy na Bazarze Rozyckiego. Na pewno nic nie macie tam w IPN-owskich papierach na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec swawolny Jasiu? 08.05.09, 17:40 swoją drogą to ta dziennikarka musiał być mocno napalona by się oddac za teczkę Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: swawolny Jasiu? 08.05.09, 17:53 Ty nie rozumiesz menalności kobiet z "GP"... One dla "sprawy" są gotowe na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: swawolny Jasiu? 08.05.09, 18:19 na guziki też może być ważne by odpowiedni dokument był odpowiedniej nogawce- by nie wyszło że Jasiu to jakiś lewus ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: swawolny Jasiu? 08.05.09, 18:41 Sugerujesz, że w ten sposób podnsi sobie męskie ego? Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista jaka gazeta taka dziennikarka.... nic dodać nic uj 08.05.09, 17:41 jaka gazeta taka dziennikarka.... nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
ute_ute Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 17:51 ja odnośnie wypowiedzi Szefa kolegium IPN prof. Andrzeja Paczkowskiego, który "mówił niedawno "Gazecie Wyborczej", że "sprawami damsko-męskimi" instytucje państwowe się nie zajmują oraz że "nie jest nigdzie powiedziane, że prezes Instytutu nie może nikomu przyprawiać rogów"." a to Panie profesorze nie do końca prawda, art. 11 ust. 1.ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. o Instytucie Pamięci Narodowej - Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu (Dz. U. 2007 r. Nr 63 poz. 424 z późn. zm.) mówi: Na stanowisko Prezesa Instytutu Pamięci może być powołany obywatel polski wyróżniający się wysokimi walorami moralnymi oraz wiedzą przydatną w pracach Instytutu Pamięci. uwiedzenia czyjejś żony, będąc samemu żonatym (vide notka biograficzna Pana Kurtyki na stronie internetowej IPN: www1.ipn.gov.pl/portal/pl/28/203/ ) moim zdaniem nie świadczy o wysokich walorach moralnych... hmm... wprawdzie nie jest to przesłanka do jego odwołania (prezesa), ale może zablokować powołanie na drugą kadencję - jeśli to wszystko prawda Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Czy teczka może działać jak Viagra? 08.05.09, 17:57 To zastanawiające jak wielka jest magia esbeckich teczuszek? Może je pociać w niszczarce i sprzedawać emerytom w aptekach bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad SB-eckie metody 08.05.09, 17:57 O czym tu dyskutować, skoro prawdopodobnie cała sprawa jest zwykłą grubymi nićmi szytą intrygą. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Respect Anwad 08.05.09, 18:00 z Tobą zawsze chętnie, bo samodzielnie myślisz, a to dziś rzadkie wśród polskiej inteligencji" Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Respect Anwad 08.05.09, 18:04 i na tym pieknym akcencie na dziś kończę uczestnictwo w dyskusji na forum Gazety:) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Respect Anwad 08.05.09, 18:21 loppe napisał: > i na tym pieknym akcencie na dziś kończę uczestnictwo w dyskusji na > forum Gazety:) Naprawdę? Dzięki Ci, Panie! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to brzmi jak romans 08.05.09, 18:11 będziecie sobie mogli pooglądać swoje teczki Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: SB-eckie metody 08.05.09, 18:04 Naprawdę? oczyiste staje się to, że całą tą zawieruchę wywołał niezrównoważony psychicznie maż z zwykłej męskiej zazdrości. A jego niewierna żona miała dostęp do extra teczek jedynie w wyniku zalet swojego dziennikarskiego pióra. A że pióro i zacięcie literackie Kurtyka ma również niezgorsze, postanowili połączyć siły w demaskowaniu układu byłych esbeków. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec w Pisie teczka zastępuje Viagrę 08.05.09, 18:09 stąd nie dziwi że Macierewicz tak teczki pokochał Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: w Pisie teczka zastępuje Viagrę 08.05.09, 18:14 Muszą ich zazywać straszliwe ilości. Środek musi mieć również uboczne działanie narkotyczne. Zwróć uwagne na fakt jak potrafią tumanić.. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec widze te orgietki w IPNie 08.05.09, 18:18 zapraszają ulubionych dziennikarzy i razem tarzają się w teczkach fuj Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: widze te orgietki w IPNie 08.05.09, 18:26 To pewnie dlatgo prezes ma alergię na kurz... Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: widze te orgietki w IPNie 08.05.09, 18:34 taka burza hormonówu 55-letniego młodzieńca może być zabojcza,alezdrugiej strony jakoś musiał tego zbysia sobie poderwać Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: widze te orgietki w IPNie 08.05.09, 18:45 Ubolewam nad tym, że ta paskudna choroba jakiej nabawił się w wyniku tych kwerend penetracyjnych w archwiach IPN uniemożliwia prezesowi uczestniczenie w posiedzeniach sejmowych. Właśnie , właśnie posiedzeniach...być może dochodzi do tego pewna niewygoda jaką powodują twarde sejmowe krzesła po intensywnym grzebaniu w aktach IPN.. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: SB-eckie metody 08.05.09, 18:18 Nie emocjonuj się. Poczekaj do rozstrzygnięcia tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: SB-eckie metody 08.05.09, 18:28 To właśnie zalecam Ci od miesięcy bezskutecznie:). Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec SBeckie teczki - SBeckie metody 08.05.09, 18:07 i Tylko swawolny Jasio wprowadza tam czynnik erotyczny Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 18:26 Twa przenikliwość jest dość selektywna:) Gdy rzecz dotyczy przeciwników politycznych PiS nie takiej bzdury, w którą byś nie uwierzyła choć rzecz na milę śmierdzi manipulacją. Na życzenie podam liczne przykłady:). Zrozumiałbym jeszcze argument, że publiczne grzebanie się w sprawach damsko-męskich jest obrzydliwe, ale to akurat chyba Ci nie wadzi sądząc po Twych licznych postach w obronie Jarosława K. w jego konflikcie z Dornem. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 18:37 Po prostu wydaje mi się, że jest to próba zdezawuowania Kurtyki i IPN nieuczciwymi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 18:59 Teraz Ci się już tylko wydaje:).Dwa posty wyżej byłaś bardziej kategoryczna. A co do metod to Kurtyka od czasu chamskiej intrygi z Przwoźnikiem nie zasługuje na żadne wspólczucie w tych sprawach, zaś jego zwolennicy o nieuczciwych metodach powinni raczej milczeć:). Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 20:16 Nie chodzi o Kurtykę, chodzi o IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 08.05.09, 21:44 Przed chwilą pisałaś "próba zdezawuowania Kurtyki i IPN" Teraz, że nie chodzi o Kurtykę. Wybacz ale mętne to jakieś:). A co do samego IPN to trzeba sie było o niego martwić gdy sie go skrajnie upolityczniało powołując ludzi, którzy nigdy nie powinni w jego władzach zasiadać (Urbańśki, Żaryn, Gwiazda) bądź z jednostronnego klucza politycznego. To zdegradowało tą instytucję a nie obecna (słuszna najczęściej) krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 09.05.09, 13:06 Atak na Kurtykę to oczywiście atak na IPN, nie rozumiesz? A ja oczywiście jestem większą zwolenniczką Żaryna niż dyplomaty Kurtyki. Dla mnie prawda jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: A skąd wiesz ,że to intryga? 10.05.09, 00:43 Prawda mówisz. Z logicznego punktu widzenia to Palikot w Kozłówce powiedział co najmnie tyle samo prawdy o Kaczyńskim co Żaryn o Wałęsie:) A wy ciągle na wojnie każda krytka to zaraz atak , zamach, zagrożenie itp itd. Skąd to poczucie niepewności? PiS, jak to prawił Kurski, jest wielką i dumną partią. Kto by sie śmiał "zamachiwać" na jej żołnierzy? A tak na poważnie to polecam Ci pod rozwagę mądre słowa prof.B.Skargi: "Trzeba nam dziś ludzi prawych , mądrych i niezapalczywych, wyrozumiałych i ważących ludzkie czyny nie według bezdusznych reguł". Od siebie dodam, że w IPNie zwłaszcza. A cały ten PiSowski zaciąg od tego ideału odległy jest o lata świetlne. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 18:04 od tego jest prokuratura... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:13 isa.stern napisała: > od tego jest prokuratura... Od czego, od rogów? Wiesz że w takim układzie, żaden prokurator, nic innego by nie robił tylko piłował rogi...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:23 :) widzę, że w tej sprawie tylko ten wątek wydał Ci się interesujący...;) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:33 Hej, Nie, bawi mnie cała ta sytuacja, to chyba wszystko opiera się na denuncjacji rogatego męża, któremu Kurtyka zniewolił żonę...;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 18:50 hej, zniewolił to chyba zbyt mocne słowo, chyba że sugerujesz, iż Kurtyka pożyczył kajdanki od kolegi z CBA, a następnie ich użył...;) Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 19:04 Nie, Kurtyka użył w tym zacnym celu teczek, jak widać ta pani na hasło teczka, jest otumaniona, no i Jasiu to wykorzystał... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 19:26 jak widać ta pani na hasło teczka, > jest otumaniona, może to jakiś skrajny przykład z zakresu behawioryzmu, niemniej zgadzam się z Tobą, że sprawa jest naprawdę zabawna, ciekawe, co zrobi prokuratura po rozpoznaniu sprawy... to chyba nie bedzie pozew o rozwód...;) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 21:27 czan-dra napisał: > Hej, > Nie, bawi mnie cała ta sytuacja, to chyba wszystko opiera się na denuncjacji > rogatego męża, któremu Kurtyka zniewolił żonę...;) Gdzie tam, "zniewolił"; kupił za teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Absurdalny absurd, 08.05.09, 18:27 jak oczywista oczywistość. SB donosiło kto z kim sypiał. Później te donosy zostały ogromnym nakładem kosztów i wysiłku zgromadzone żeby świadczyć czystości moralnej urzędników Rzeczpospolitej. Donosy są bezcenne, ale można je kupić za dupcenie pozamałżeńskie. Koło się zamknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigstar Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem... 08.05.09, 18:38 To, że Kurtyka to osobnik bez moralnego kręgosłupa wszyscy wiedzą od dawna. Ale takich farfałów PiS pozostawił nam w spadku wielu i oni trwają na swoich stołkach bo kadencyjność jest święta dla PO. Więc siedzi taki farfał w CBA, z samych farfałów składają setki rad nadzorczych w naszym pięknym kraju oraz KRRiT. Farfałowie w służbach specjalnych udostępniają materiały z podsłuchów i tak oto IV RP żyje sobie życiem pośmiertnym dzięki kompletnemu sfarfałowienu życia publicznego i gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia tajem.. 08.05.09, 19:31 Nie bylem i nie jestem wielbicielem Kurtyki. Tym niemniej sledztwo to odbieram jako jawny napad na IPN i wolnosc slowa. Hanba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 08.05.09, 21:31 wet3 napisał: > Nie bylem i nie jestem wielbicielem Kurtyki. Tym niemniej sledztwo > to odbieram jako jawny napad na IPN i wolnosc slowa. Hanba!!! Uważasz, że wolno udostępniać teczki osobom niepowołanym? I że prokuratura nie powinna wkraczać, gdy zachodzi takie podejrzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Jest śledztwo ws. domniemanego ujawnienia taj 09.05.09, 13:17 Wszystkie teczki z IPN ujawnic a mordercow narodu Polskiego ukarac ,nie ma przedawnienia dla zbrodni hitlerowskich ,to niema przedawnienia ludobojtwa Polakow!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś