funny5 28.05.09, 17:32 Od kiedy Brudzinski jest specjalista od prawa autorskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woland7 Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kartk.. 28.05.09, 17:53 lecą pisowi słupki w dół lecą....A mordy mają nietęgie.... Teraz tylko czekać jak skumają się w PE z tymi śmiesznymi euroscepytkami, faszystami, onanistami i bóg wie kim jeszcze.... Byle szkodzić.... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Spotowa zupa, czarcia szalupa! 28.05.09, 18:26 Spotowa zupa, czarcia szalupa! Ornaty miesza miotła. Wrzucają jad do kotła. Medialna szkoła pali. Odczyn Rydz i ci Mali. Kipi spotowa zupa. Chytrusy, jedna krupa. Oszołomów zupa. Kręci człekiem jak stupa. Belzebuba zupa. Robi z człeka przygłupa. Paruje czarcia zupa. To nie Instytut Galupa. To z RadRyja zupa. Dla zombi, czyli trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Spotowa zupa, czarcia szalupa! 28.05.09, 18:47 Paruje czarcia zupa. To nie Instytut Gallupa. To z RadRyja zupa. Dla zombie, czyli trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 PO-jace! PO-jace? PO-jace! 29.05.09, 08:11 czy sądy są od rozstrzygania sporów politycznych, czy polemik medialnych? czy wyroki w takich "sprawach" nie są więc "wyrokami politycznymi"? zastanawia wiara tych pajaców z PO i "elyt" w przychylność sądów... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy jeż zeżarł mi wszystkie ślimaki i żaby w ogrodzie 28.05.09, 17:53 to je lepszy news.. Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: jeż zeżarł mi wszystkie ślimaki i żaby w ogro 28.05.09, 18:05 Serio ? Przyuczałeś go jakoś, bo ja mam okropnie duzo ślimaków juz trzeci sezon- żadne proszki nie pomagają. Pies na początku trochę zjadał, ale juz stracił apetyt. No i jaki areał, bo ja mam 6000 m kw. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy jeż to bardzo sympatyczne zwierzątko i nie boi się 28.05.09, 18:15 ludzi..a rąbie ślimaki jak Oleksy czarny kawior z plackami ziemniaczanymi.. 0,6ha - to potrzebujesz całej rodziny państwa Jeżów... Ja znalazłem w internecie opis technologii zbudowania schroniska dla tych przesympatycznych zwierzątek...Ja po prostu zostawiłem ścięte gałęzie sosen,daglezji i świerków tam gdzie spadły i dodałem jeszcze z innych drzew a jeżyki pojawiły się same..madam jeżowa zginęła jednak pod kołami terenówki pana redaktora z telewizji..został mi wdowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: jeż to bardzo sympatyczne zwierzątko i nie bo 28.05.09, 18:35 Costamcostam znalazłem. www.wymarzonyogrod.pl/ogrodnik/odpowiedz/8507 A telewizja jest i była be, nawet nie spytam z jakiej był ten zabójca jeży :( Będe w czerwcu robił podłoge w altance, trzeba przy projektowaniu pomyslec , że to może być dobre schronisko dla jeży. Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy odwiedza mnie też kuna leśna,rudy lis i bażanty.. 28.05.09, 18:42 z ptactwa sujki,sroki,sikorki, szczygły,szpaki...a od śpiewu słowików to mnie już uszy bolą..dzień i noc .. poprawia się przyroda w kraju..nie ma przemysłu..to i sumy pojawiły się w Narwii w dużych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: jeż zeżarł mi wszystkie ślimaki i żaby w ogro 28.05.09, 19:07 Pies na początku trochę > zjadał, ale juz stracił apetyt. No i jaki areał, bo ja mam 6000 m kw. w tv pani mówiła, żeby wyzbierać...;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: jeż zeżarł mi wszystkie ślimaki i żaby w ogro 28.05.09, 19:25 isa.stern napisała: > > w tv pani mówiła, żeby wyzbierać...;) > :D > Ci z telewizji tylko potrafią rozjeżdżać panie jeżowe terenówkami :( i później musza zbierać rencami. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: jeż zeżarł mi wszystkie ślimaki i żaby w ogro 28.05.09, 19:30 spróbuj użyć dłoni...;) Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: jeż zeżarł mi wszystkie ślimaki i żaby w ogro 28.05.09, 19:47 iq58 napisał: > isa.stern napisała: > > > > > > w tv pani mówiła, żeby wyzbierać...;) > > :D > > > > Ci z telewizji tylko potrafią rozjeżdżać panie jeżowe terenówkami : ( > i później musza zbierać rencami. A wracając do jeży, ten spot to nie pierwsza sprawa kradzieży własności intelektualnej przez PiSuarowych złodzieji, wcześniej była piosenka "Donald Marzy". Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c podkanclerzy..a resztki mózgu, co ci zeżarło ??? 28.05.09, 18:11 to byłby news... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy wszyscy POłamańcy nie lubią zwierzt 28.05.09, 18:19 ale lubią państwowem kasem za to nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: wszyscy POłamańcy nie lubią zwierzt 28.05.09, 18:23 Zaraz, zaraz a czyj jeż zniszczył naturalną faunę na Twojej działce? Stałeś facet z założonymi rękoma bezczynnie i zapewne z dziką satysfakcją, przyglądając się jak jeż morderca (pewnie szkolony na pismach wybranych Kaczyńskiego) zabijał Bogu ducha winne ślimaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy podaj adres a wyślę ci muszelki kurierem.. 28.05.09, 18:32 będzie tego z 20kg..przyozdobisz szkatułkę na doczesne prochy nadziei na lepsze czasy za rządów POgiętych. jeszcze trochę można skręcić ale nie tyle już co skręciła agentura.. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Pewnie zeżarł ślimaka z 3 milionami mieszkań z 28.05.09, 18:34 ze spotu pis Dziarsko ruszy ślimaczek winniczek w oczkach kamerki w pupce głośniczek! A znak ich Pajac i Ślimak, co ma chód kaczy i wszelką pracę ślimaczy! PiŚiOR z głosem, no i wizją, czyli bełkot z telewizją! Tło ze wspólnym domem, jak nie masz pracy, chodzisz za złomem! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Robi w domu dziury, a dla mnie domem karton z tektury! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Rodzinka z dywanem, głosujesz na nich, jesteś bałwanem! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Taki obraz wam dam, kaczorowe TeVałPe, no i Trwam Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Ślimaczek winniczek, w oczkach kamerki, w pupce głośniczek! Polakom potrzebny jest pies łowny taki na ślimaki, co ma apetyt na kuper kaczy i się nie ślimaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: wszyscy POłamańcy nie lubią zwierzt 28.05.09, 19:49 podkanclerzy napisał: > ale lubią państwowem kasem za to nieprawdaż ? Niekoniecznie - Irasiada tyż lubiom, nie tylko PiSdęt jest znawcą zwierząt, zwłaszcza psów. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: ale jad...twój POst ocieka jadem Stefanie 28.05.09, 19:55 podkanclerzy napisał: > ! Nie POst!!! I nie Stefan PiSiorku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cisowskibartek Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 17:55 Brudziński, zresztą jak wszyscy w PISie, to specjaliści w każdej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:54 cisowskibartek napisał: > Brudziński, zresztą jak wszyscy w PISie, to specjaliści w każdej > dziedzinie. A na jeżach i ślimakach się zna ? Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Aktorzy? Chyba statyści... 28.05.09, 17:58 Przecież to bicie piany i nic więcej, a GW kompromituje się dając to jako główną wiadomość w portalu. ŻENADA. Prawo i Sprawiedliwość moralnym zwycięzcą. Odpowiedz Link Zgłoś
szuwarek75 Re: Aktorzy? Chyba statyści... 28.05.09, 18:07 Nie mów tego głośno, bo z samogwałtu GW nie będzie orgazmu... Redaktorzy Wybiórczej zaślinili już swoje redakcyjne stoliki i właśnie są w drodze na szczyt... A wraz z nimi ich armia zwolenników Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Aktorzy? Chyba statyści... 28.05.09, 19:06 pcat napisał: > Przecież to bicie piany i nic więcej, a GW kompromituje się dając to > jako główną wiadomość w portalu. ŻENADA. Prawo i Sprawiedliwość > moralnym zwycięzcą. No to gratuluję. Złodziei, którzy okradają ludzi nie tylko z pieniędzy, ale prawa do ochrony własnego wizerunku uznaje pan za "moralnych zwycięzców"... Jaka partia taki elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Aktorzy? Chyba statyści... 28.05.09, 19:52 pcat napisał: > Przecież to bicie piany i nic więcej, a GW kompromituje się dając to > jako główną wiadomość w portalu. ŻENADA. Prawo i Sprawiedliwość > moralnym zwycięzcą. Dlaczego kradzież jest twoim zdaniem, biciem piany??? Bo złodziejem jest PiSuar???? Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Aktorzy? Chyba statyści... 28.05.09, 23:21 > Dlaczego kradzież jest twoim zdaniem, biciem piany??? Bo złodziejem > jest PiSuar???? Żadna kradzież-PIS pokazał niespełnione obietnice Tuska.Moim zdaniem miał do tego prawo bo nasz naród ma krótko pamięć dlatego należy pokazywać to co obiecali Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Aktorzy? Chyba statyści... 28.05.09, 20:56 To aktorzy w teatrze lalek Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Aktorzy? Chyba statyści.. a w GazWyb bez zmain 28.05.09, 21:51 pcat napisał: > GW kompromituje się dając to > jako główną wiadomość w portalu. Tak, dawno tu, na ten portal GazWybu nie zaglądałem, ale jest nadal tak jak było. Oni są niepoprawni. Kto im te mózgi zatruł? Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Łącznie z Panią Anną Cugier? 28.05.09, 18:29 Czy bez niej bo jedynym miernikiem jakości aktorów jest ich wsparcie dla PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
arawicz Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:00 może być problem, jeśli pozwanym obcym jest termin "własność intelektualna"... zanim ktoś im to wyjaśni, może sporo wody w Wiśle upłynąć. Odpowiedz Link Zgłoś
emulec Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:01 Aktorzyny, nie aktorzy, w dodatku to zadna wartosc intelektualna. Pozew smieszny i zostanie raczej odrzucony, w ogole jakos duzo tych oskarzen i pozwow ostatnio ;) A na glosowanie chodza tylko idioci, ktorzy mysla, ze wybrancy beda cokolwiek robic w slusznej sprawie dla Polski. Oni mysla tylko i wylacznie o wlasne kabzie i dozywotnich emeryturach po kadencji w PE. Smutne ale "pieniadz nie zna orientacji politycznych, on szuka tylko tych ktorzy sa aktualnie u wladzy" Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kartk... 28.05.09, 18:01 który to już raz PiS kradnie tego typu własność...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:05 isa.stern napisała: > który to już raz PiS kradnie tego typu własność...:/ który to juz raz wiadomością dnia jest wszczęcie postępowania albo złozenie pozwu w sprawie jakiejś "pisowskiej afery" a po jakims czasie - gdzies na ostatniuch stronach wstydliwie ukryta informacja o umorzeniu postepowania albo oddaleniu pozwu ale ciemne POspólstwo wyje z zachwytu : który to juz raz pis to pis tamto Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Odpowiedź na Twoje wątpliwości jest prosta 28.05.09, 18:09 w sądach i prokuraturze w dalszym ciągu pracuje klika Ziobry, która torpeduje wszystkie próby przywrócenia normalności prawnej, niestety..;( Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:20 Beata Kempa (PiS): Umorzenia spraw to dowód, że PO oszalała w oskarżeniach. 19 grudnia 2007 Warszawska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie domniemanych nieprawidłowości przy przejęciu przez Fundację Prasową Solidarność w latach 90. kilku budynków w stolicy, w tym przy ul. Nowogrodzkiej. Grudzień 2007 Katowicka prokuratura umorzyła postępowanie w sprawie podsłuchiwania prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego podczas wyborów samorządowych w 2006 roku. 8 lutego 2008 Poznańska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie działań CBA wobec posłanki PO Beaty Sawickiej. 5 marca 2008 Warszawska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie niegospodarności urzędników warszawskiego ratusza za czasów Lecha Kaczyńskiego. 10 lipca 2008 Warszawska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie podsłuchiwania premiera Kazimierza Marcinkiewicza, które miał zlecić Lech Kaczyński. 8 sierpnia 2008 Warszawska prokuratura odmówiła wszczęcia śledztwa w sprawie złamania prawa przez Arkadiusza Mularczyka z PiS ujawniającego akta IPN. 30 pazdzierniaka 2008 Adwokacki rzecznik dyscyplinarny umorzył postępowanie dyscyplinarne przeciwko posłowi, adwokatowi Arkadiuszowi Mularczykowi (PiS) za jego wystąpienie przed Trybunałem Konstytucyjnym ws. lustracyjnej. Uznał, że poseł nie popełnił przewinienia. Zarzut jakoby miał zataić fakt, że sędzia Adam Jamróz odmówił współpracy z SB okazał się nieprawdziwy - mówi Długopolski. - Takiej informacji nie ma w aktach IPN, które dostał rzecznik dyscyplinarny. Nie ma tam oświadczenia o odmowie współpracy. Poseł Mularczyk nie wiedział więc o tym, że sędzia Jamróz odmówił współpracy, a więc nie zataił tej informacji - mówi mec. Długopolski. Jeśli chodzi o fakt, że SB zarejestrowała sędziego Mariana Grzybowskiego już po wyborach w czerwcu 1989 r, to tej informacji poseł Mularczyk też nie zataił - wyjaśnia mec. Długopolski. - Ta informacja jest w notatce, którą poseł przekazał przewodniczącemu składu orzekającego TK. - W notatce pan poseł podał tę datę, a przewodniczący jej nie zauważył - mówi rzecznik dyscyplinarny mec. Janusz Długopolski. Ta data odpowiada temu co jest w aktach IPN - dodał. 05 listopada 2008 Ziobro nie przeprosi dziennikarzy Sąd Apelacyjny w Krakowie oddalił pozew dziennikarzy, podzielając opinię sądu pierwszej instancji, że ich dobra nie zostały naruszone. Sprawa dotyczy artykułu opublikowanego na łamach "Newsweeka" we wrześniu ub.r. pt. "Proces, który zmienił życie Zbigniewa Ziobry". Znalazła się tam informacja, jakoby podczas studiów Zbigniew Ziobro miał kupować marihuanę. W odpowiedzi na publikację Ziobro opublikował komunikat. Jak podał: "informacje zawarte w artykule 'Proces, który zmienił życie Zbigniewa Ziobry', jakobym kiedyś przed laty chciał kupić marihuanę są tak samo prawdziwe, jak to, że w każdy poniedziałek rano w redakcji Newsweeka autorzy tekstu - Panowie Andrzej Stankiewicz i Piotr Śmiłowicz, wspólnie z Redaktorem Naczelnym - Panem Michałem Kobosko molestują seksualnie pięcioletnich chłopców". 27 lutego 2009 Umorzono śledztwo ws. niszczenia akt w gabinecie Ziobry Rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Mateusz Martyniuk potwierdził, że śledztwo - wszczęte z doniesienia resortu za czasów ministra Zbigniewa Ćwiąkalskiego - umorzono 27 lutego. Dodał, że dotyczyło ono "ukrywania, niszczenia i usuwania danych w formie elektronicznej jak i dokumentów z gabinetu politycznego ministra". Decyzja jest nieprawomocna; resort może się odwołać. 07 kwietnia 2009 Kaczyński nie ujawnił tajemnicy Lipcowi. Prokuratura umorzyła sprawe Warszawska Prokuratura Okręgowa umorzyła postępowanie z powodu braku dowodów uzasadniających przestępstwo - powiedział Radiu Zet rzecznik Prokuratury Mateusz Martyniuk. Doniesienie do prokuratury złożyli posłowie z sejmowej komisji śledczej ds. nacisków. Były minister sportu Tomasz Lipiec zeznał przed komisją, że Jarosław Kaczyński informował go o obciążających zeznaniach w jego sprawie. Ówczesny premier miał Lipcowi sugerować, żeby minister podał się do dymisji. Prokuratura umorzyła też śledztwo w sprawie pokazywania Lipcowi tajnych materiałów z podsłuchów. O ujawnienie tajemnicy oskarżony był ówczesny wiceszef ABW Grzegorz Ocieczek. - Ocieczek nie zaprzeczał, że pokazywał Lipcowi tajne stenogramy. Wystąpimy do prokuratury o uzasadnienie tych dwóch umorzeń - powiedział Radiu Zet przewodniczący sejmowej komisji, Sebastian Karpiniuk. 07 maja 2009 Prokuratura odmawia wszczęcia śledztwa ws. Netzel-Kurski Gdańska Prokuratura Apelacyjna odmówiła wszczęcia śledztwa dotyczącego rzekomej korupcyjnej propozycji, jaką miał złożyć przed dwoma laty ówczesnemu szefowi PZU Jaromirowi Netzlowi poseł PiS Jacek Kurski. - Podczas czynności sprawdzających stwierdzono, że nie doszło tu do znamion czynu zabronionego - powiedział Krzysztof Trynka, rzecznik prasowy Prokuratury Apelacyjnej w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:25 > który to juz raz wiadomością dnia jest wszczęcie postępowania albo złozenie > pozwu w sprawie jakiejś "pisowskiej afery" szkoda tylko, ze nikt nie chce bawić się w Ziobrę i urządzać przy okazji konferencji połączonych z multimedialnymi pokazami, rekwizytami....;) Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:38 isa.stern napisała: > > który to juz raz wiadomością dnia jest wszczęcie postępowania > szkoda tylko, ze nikt nie chce bawić się w Ziobrę i urządzać przy okazji > konferencji połączonych z multimedialnymi pokazami, rekwizytami....;) z rekwizytów to Palikot chyba słynie. Ubili go czy co? jakoś brakuje tego czołowego PO-wca Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:42 a Palikot jest ministrem sprawiedliwości....?! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:07 Nie kradnie a nacjonalizuje.. Czyli dokonuje czynności, której wynikiem elitarne dobro intelektualne staje się własnością całego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:28 :D to w sumie nie powinno mnie dziwić, w końcu pisbolszewia czerpie garściami z dokonań ich ojców duchowych...:) Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:42 > Nie kradnie a nacjonalizuje.. > Czyli dokonuje czynności, której wynikiem elitarne dobro > intelektualne staje się własnością całego narodu. CZYLI DOKŁADNIE TAK SAMO, JAK WYKORZYSTANIE WIZERUNKU CZŁONKÓW "SOLIDARNOŚCI" W SPOCIE PO Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:47 Masz na myśli te dwie czerwone, podskakujące postacie? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:16 no który? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:29 któryś...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 19:02 isa.stern napisała: > który to już raz PiS kradnie tego typu własność...:/ > Koleś z PiS kolesia z PO czy SLD nie okrada. Było to wziął, rozliczą się na wózkach golfowych na Cyprze. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 19:08 > Koleś z PiS kolesia z PO czy SLD nie okrada. Było to wziął, rozliczą > się na wózkach golfowych na Cyprze. ale to inna inszość, teraz rozmawiamy o zwykłych ludziach...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kartk.. 28.05.09, 18:04 "....oraz ukradł własność intelektualną producenta spotu." Jakie to prawie i sprawiedliwe... oczywiście w czwartoerpowym znaczeniu tych słów. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:25 Uspokój się... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:33 Ty w życiu takiego spokojnego człowieka nie znałaś...:)) Ale jako człowiek spokojny, prawy i ceniący sprawiedliwość nie mogę przeboleć jak mogło do tego dojść... Jak partia semantycznie nadużywająca tych słów w nazwie mogła uczynić tak wodę z mózgów 20%- om naszego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:36 Naprawdę uważasz, że stało się coś niezgodnego z prawem? Czy w takim razie użycie wizerunku JK w spocie PO nie jest nadużyciem? Zastanów się tak bez emocji... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:38 anwad napisała: > Naprawdę uważasz, że stało się coś niezgodnego z prawem? > Czy w takim razie użycie wizerunku JK w spocie PO nie jest nadużyciem? > Zastanów się tak bez emocji... Od kiedy JK jest aktorem? Od kiedy ktokolwiek normalny uwierzy, że on na serio popiera PO? Naprawdę masz Polaków za idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 19:09 maaac napisał: > > Od kiedy JK jest aktorem? Od kiedy ktokolwiek normalny uwierzy, że > on na serio popiera PO? Naprawdę masz Polaków za idiotów ? Ja zaczynam wierzyc. Idiota żem. O zabawie w dobrego i złego policjanta słyszałeś ? Byle nie dopuscic do koryta nikogo spoza "jaja kobyły". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 19:43 > Ja zaczynam wierzyc. Idiota żem. O zabawie w dobrego i złego > policjanta słyszałeś ? Byle nie dopuscic do koryta nikogo > spoza "jaja kobyły". Jedynym czynnikiem niedopuszczającym innych do "koryta" jest większościowy charakter wyborów. Jak chcesz by się do końca umocnił poprzyj JOWy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 19:50 no ale JOW-y wszystkim nie na rękę, bo przepadnie kasa za miejsca na listach wyborczych... od lewa do prawa, od komuchów po najświętszych chrześcijan - kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Tak więc o JOWach możemy zapomnieć, ani Kaczyńskie, ani Tuski, ani Napieralskie nawet nie wspomną. To nie są wybory, to jest udawanie... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 20:16 Źle zrozumiałeś. JOWy utrwaliły by tylko tą patologię. Na to lekarstwem jest wzrost PROPORCJONALNOŚCI w wyborach. Wtedy nawet mały głos na małą partię miałby znaczenie. O JOWach głównie mówią ci co myślą że mają większość. Odpowiedz Link Zgłoś
oneflesh Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:39 bez emocji Jarek nie grał, powiedział co myślał. Zacytowano go, nie grał, wyraził opinię - zacytowao w całości, nikogo oprócz niego nie było. Aktorzy grają, zarabiają na tym. Więc używanie ich twarzy w czymkolwiek trzeba zapytać lub kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:45 To nie można niby korzystać na prawie cytatu? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:50 Sąd się wypowie. Tyle że to nie sam cytat. Gdyby podawał PiS co PO obiecywało, a co jest dziś, to można było to traktować tylko jako cytat. Tam jednak się pojawia sugestia, że nie tylko Pani Anna (osoba o wątpliwej reputacji jak udowodniło jej zachowanie na filmiku łącznie z Kurskim) ale i reszta grupy grającej w tym spocie najpierw czynnie, nie tylko swoją twarzą poparła PO, a dziś zawiedzeni popierają PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:53 tu chodzi o wizerunek, przecież w tekście to masz, po co zadajesz takie dziwne pytania...?! Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:52 Proszę: Art. 29. ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych - Wolno przeczytać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym wyjaśnianiem, analizą krytyczną, nauczaniem lub prawami gatunku twórczości. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 20:14 anwad napisała: > Proszę: > > Art. 29. ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych - Wolno > przeczytać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych > utworów lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym wyjaśnianiem, > analizą krytyczną, nauczaniem lub prawami gatunku twórczości. Zastanow sie i sama sobie odpowiedz PiSiaro, co artykul, ktory przytaczasz ma wspolnego ze spotem PiSu...? BUA HA H AH A H AH AH H AH H AH H AH A H HA H A H AH HA H AH Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:40 nie jest, Kaczyński jest osobą publiczną i można rozpowszechniać jego wizerunek... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:45 A aktor to nie osoba publiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:47 Nie. Aktorowi się płaci za używanie jego wizerunku on z tego żyje. Ile ty masz lat że zadajesz takie pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 19:46 anwad napisała: > A aktor to nie osoba publiczna? Szanowna osobo - aktorzy/statyści podpisują umowę z producentem dzieła audiowizualnego, scedowując na niego wszelkie prawa (w tym zgodę do publikacji). I biorą za to pieniądze. Pan Kaczyński, choć wielkim aktorem jest (by nie powiedzieć - pajacem) może być cytowany, bo jest osobą publiczną i politykiem. A że gada trzypotrzy, co zgrabnie wykorzystuje oponent, to już jego problem. Summa summarum - jak zwykle PiS okradł i wrzeszczy, że to jego okradli. Ale anwad kupi wszystko, co wytoczy się z ust pisowców. Nawet obrzydliwą pianę. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:41 J. Kaczyński, jako wybitny polityk opozycyjny wypowiedział te słowa, przeceiż nie jest to żadna manipulacja. Tak powiedział i PO postanowiła skorzystać z jego wielkiego autorytetu. W tym wypadku mamy parszywą manipulację mającą przekonać puliczność o rzeczach które nie mają miejsca. Pomijam zarzut kradziezy... Jeżeli Kaczyński uważa że skradzioo jego oblicze to niech idzie do sądu... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:47 JK nie jest pieniaczem...:) A PO już nie wie, jak się obronić przed celnym punktowaniem go przez PiS:) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:52 a co PO ma wspólnego z tą konkretną sprawą...?! Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:53 A zgadnij...:) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:54 to proste - nic....;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:56 Nie udawaj, Słoneczko...:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 19:01 TW_wielgus ma rację. Ty sobie jaja robisz. Poważnie tak pisać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:53 Jednym wszystko kojarzy się z seksem, innym z Żydami, kolejnym z Michnikiem. Tu mamy klasyczny przykład fobii na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
iq58 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 19:34 maaac napisał: > Jednym wszystko kojarzy się z seksem, innym z Żydami, kolejnym z > Michnikiem. Tu mamy klasyczny przykład fobii na PO. Sa i tacy, którym wszystko juz na zawsze kojarzyć się będzie z PO seksie z Żydem Michnikiem. Jest nim... zgadywanka... kto ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 18:52 > JK nie jest pieniaczem...:) JK jest pieniaczem. > A PO już nie wie, jak się obronić przed celnym punktowaniem go > przez PiS:) Póki co PiS to się tylko ośmiesza ze spotu na spot zamiast kogokolwiek celnie punktować. Tym razem poraz kolejny udowodnili że realne prawo i realną sprawiedliwość mają w *****. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że mnie 28.05.09, 18:57 Zatkało... Stoję teraz osłupiały z szczeną na podłodze i czuje się jak Święty Mikołaj stojący nago z workiem w ręku na wystawie domów towarowych "Centrum".... Jak napisałaś... niech to jeszczę raz przeczytam: "JK nie jest pieniaczem...:) " Aaaaaaa to dowcip... no to trzeba tak od razu... anwad napisała: > JK nie jest pieniaczem...:) > A PO już nie wie, jak się obronić przed celnym punktowaniem go przez PiS:) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:01 Nie martw się, wyborcy PO nie zauważą...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:05 Czegóż to mieli by nie zauważyć...? Mojego zdziwienia Twoim stwierdzeniem graniczącym z absurdem..?. Jeżeli Kaczyński nie jest pieniaczem to możemy również przyjąć, że Rydzyk jest cwanym ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:08 Nie o to mi chodziło, ale nie będę Cię naprowadzać...:) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:06 to <<wielgus>> startuje w wyborach do PE...?!.... no nie moze być...;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:09 No i nie widzą...:) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:15 Stasiu...? Nie, raczej nie, a jeżeli już to kandyduje do roli w filmie "Miss agent"..;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:18 cieszyła się duzym wsparciem boskiego Tadeo, skoro nie z PiS to moze z Libertasa...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:25 Tak, przy tych wyborach widać wielkie rozterki ojca polskiej goetermii. Rozbiegła mu się trzódka... Jurek-tu... Krupa-tam. A i Kaczyński zapewnia o swojej wierności.. Ma chłopina dylematy.... prawie mu współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Zatkało mnie... normalnie wyobraż sobie, że m 28.05.09, 19:31 niom, to moze zaowocować u niego rozstrojem nerwowym: rozbiegane oczy i ręce, a jak mu to przejdzie na nogi...?!...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kar 28.05.09, 20:09 anwad napisała: > Naprawdę uważasz, że stało się coś niezgodnego z prawem? > Czy w takim razie użycie wizerunku JK w spocie PO nie jest nadużyciem? > Zastanów się tak bez emocji... Kobieto, PiSiaro, a sprobuj wykorzystac kawalki z jakiegos filmu do swojego klipu na youtube, trafisz przed sad znacznie szybciej niz ci sie wydaje, albo sprobuj wykorzystac muzyke jakiegos wykonawcy jako podklad do swojej piosenki, tak jest w przypadku PiS, wedlug prawa autorskiego PiS ukradlo czyjas wlasnosc intelektualna i temu swoim PiSiarstwem i glupota nigdy nie zdolasz zaprzeczyc...;DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
trupojad Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kartk... 28.05.09, 18:05 Ale gościu ma problem "nie identyfikuję się z PiS". A kto ogląda te spoty ? Ja mam je głębiej w ... niż reklamy podpasek. Podobnie jak wybory. A co mnie obchodzi, czy będzie rządził PiS, PO, KGB, NCIS, czy Polska Partia Borsuków ? Mordy i tak się nie zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kartk.. 28.05.09, 18:06 Ale o co ten hałas, przecież to PiS, a oni nie uznają własności prywatnej ( chyba, że chodzi o ich własność), a jeszcze gdy o tym wypowiada się Brudziński, to wiem że to podejrzana sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c Czego sie PIS dotknie, to złodziejstwo i afera... 28.05.09, 18:08 łajdacy... Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb funny5 28.05.09, 18:10 funny5 napisała: > Od kiedy Brudzinski jest specjalista od prawa autorskiego??? w pisie sa przeciez specjalisci od wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
chuck.norris Bolszewicy nie uznają własności intelektualnej 28.05.09, 18:10 i towarzysz JOJO Brudziński to właśnie potwierdził Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c PIS zabuli , aż miło... 28.05.09, 18:13 kara dla złodziei musi być długa i dokuczliwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz chyba jaro ze swego konta 28.05.09, 20:40 choc konus cos tam zadusil na czarna godzine Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Dobrze przynajmniej że pan premier Kaczyński... 28.05.09, 18:20 chciał "wystąpić" w spocie PO i nie zgłasza pretensji... Przestańcie szkodzić Polsce ludzie z PO! __________ Rządy Tuska zapowiadające wolność gospodarowania, zapowiadające wolność słowa, zapowiadające wolność nauki są rządami zmierzającymi w kierunku totalitaryzmu... [poseł A. Macierewicz] „Z całą pewnością nie jest grzechem czy winą historyków a także instytucji powołanych do badania przeszłości wydawanie książek nawet jeśli są kontrowersyjne. Nie zmienię tej opinii.” [D. Tusk] premier RP, 28.06.2008 Rząd D. Tuska zmierza do wynarodowienia nas. Do zabicia w Polakach poczucia ich narodowej swojskości i odrębności. Czyli dąży do tego samego do czego dążył kiedyś zaborca i do czego dążył później okupant. Do czegoś takiego doszliśmy po 20 latach tzw. niepodległości. Ta świadomość przejmuje grozą. A jeszcze większą grozą przejmuje mnie fakt, że taki rząd większości moich rodaków najwyraźniej się podoba. W to im graj! Wygląda jak by ci rodacy chcieli udowodnić że mają rację Rosjanie gdy mówią o nas: „Polaki nacja niepodysznaja” – „Polacy to naród do niczego”. Nie możemy na to pozwolić. [prof. B. Wolniewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Dobrze przynajmniej że pan premier Kaczyński. 28.05.09, 18:28 > Przestańcie szkodzić Polsce ludzie z PO! Jakiej Polsce, że tak bezczelnie spytam, tej w której rządzi się strachem i aresztem wydobywczym, tej, która podzieliła Polaków na Naszych i Zomo, wiesz, jak chcesz to sobie żyj w takiej Polsce, ja nie chcę i nie muszę, 7 czerwca okaże się w jakiej to Polsce przyjdzie nam życ... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Polska jest tylko jedna przyjacielu... 28.05.09, 18:59 nie nabzdyczaj się tylko i pomnij że wszyscy pragniemy dobra, piękna i prawdy. Ot i wszystko. No i tolerancji i pluralizmu oczywiście... __________ Państwo nie jest nasze. Państwo nie chce kształtować Polaków, tylko kogoś innego. Wychodząc z tej smutnej konstatacji nawiązujemy do tradycji równoległego nauczania czy nawet tradycji równoległego państwa, którego centralnym elementem jest nauczanie młodzieży. Potrzebne są formy pomocy rodzinom... - Panie profesorze czy Polska jest pod okupacją? Tego bym nie powiedział , ale następuje wypłukiwanie treści polskich z tego co najważniejsze dla podtrzymania polskiej wspólnoty czyli systemu edukacyjnego. To zjawisko jest faktem. [prof. A. Nowak] Rząd D. Tuska zmierza do wynarodowienia nas. Do zabicia w Polakach poczucia ich narodowej swojskości i odrębności. Czyli dąży do tego samego do czego dążył kiedyś zaborca i do czego dążył później okupant. Do czegoś takiego doszliśmy po 20 latach tzw. niepodległości. Ta świadomość przejmuje grozą. A jeszcze większą grozą przejmuje mnie fakt, że taki rząd większości moich rodaków najwyraźniej się podoba. W to im graj! Wygląda jak by ci rodacy chcieli udowodnić że mają rację Rosjanie gdy mówią o nas: „Polaki nacja niepodysznaja” – „Polacy to naród do niczego”. Nie możemy na to pozwolić. [prof. B. Wolniewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Polska jest tylko jedna przyjacielu... 28.05.09, 19:09 wszyscy pragniemy dobra, piękna i prawdy. Z tym, że Wasza PiSowska prawda jest najprawdziwsza, co do piękna, to pojęcie względne, Wam podoba się p. Sobecka... Wy z PiSu pragniecie dobra... innych, jak niczego innego na świecie, vide Kownacki... Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Wygląda mi to na kompleksy... 28.05.09, 23:12 No i jak się ma do obiecanej polityki miłości Tuska i twierdzenia że to PiS ma wieczne pretensje do innych. No chyba że jesteś niechlubnym wyjątkiem popierającym tę partię mędrców (Wałęsa), hien (H. G-W), profesorów (Bartoszewski), komunardów (Hubner), tajnych współpracowników (Boni), aferalnych prywatyzatorów(Lewandowski) manipulantów medialnych (Michnik), ignorantów i nieudaczników (Tusk), partaczy (Buzek), nienawistników (Niesiołowski), polonofobów (europosłowie PO), kłamców wyrachowanych (Nitras), łapowników (Karnowski) czy zwykłych głupców i błaznów (Palikot). Resztę okryjmy płaszczem miłosierdzia... Rzeczywiście dobrze Ci w tym towarzystwie? Rozum i poczucie przyzwoitości się nie buntuje? Jeśli tak, no to jesteś u siebie rzeczywiście... Any way pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Co tam spoty, co tam prawa autorskie... 28.05.09, 18:37 Opowiedz nam przyjacielu o porażającym sukcesie toruńskiej goetermii. Zamieniam się w słuch... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Chcieć to on nie chciał, ale jak się nie wie co 28.05.09, 22:32 się mówi to się ma co się nie chce:))) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Ornaty miesza miotła. Wrzucają jad do kotła. Media 28.05.09, 18:25 Ornaty miesza miotła. Wrzucają jad do kotła. Medialna szkoła pali. Odczyn Rydz i ci Mali. Kipi spotowa zupa. Chytrusy, jedna krupa. Oszołomów zupa. Kręci człekiem jak stupa. Belzebuba zupa. Robi z człeka przygłupa. Paruje czarcia zupa. To nie Instytut Galupa. To z RadRyja zupa. Dla zombi, czyli trupa. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: Ornaty miesza miotła. Wrzucają jad do kotła. 28.05.09, 20:54 Cymbał za pióro chwycił Swe obsesje sycił I tak od rana Zmagam się z wypociną grafomana Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Wyrwać kase jeszcze raz... 28.05.09, 18:29 ...to logiczne. Czy wy,,aktorzy" nie jesteście czasem z UPR? Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c slavik222, czy ty czasem nie jestes z SB ???? 28.05.09, 18:32 dawniej w ZOMO ? To logiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon.0 PiS-komuchy potrafią tylko, kraść, pomawiać i pluć 28.05.09, 18:35 nawyki z SB-ZOMO... Odpowiedz Link Zgłoś
oneflesh Re: PiS-komuchy potrafią tylko, kraść, pomawiać i 28.05.09, 18:42 może jeszcze mieszanka z cyklistami, masonami i różowymi Odpowiedz Link Zgłoś
gamon1 Klonie z kropką, ja już awansowałem na gamon1... 28.05.09, 18:54 musisz sobie zmienić nicka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Biorąc pod uwagę kto kręci PiSowi spoty 28.05.09, 18:42 czy ktoś może być zaskoczony oskarżeniami o kradzież? Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 To że ciągle są na bakier z prawem dobitnie 28.05.09, 19:52 świadczy o niskim poparciu dla PiS-u . Wszystko muszą ukrać lub zachachmęcić bo nic w świetle prawa uzuskać nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Re: To że ciągle są na bakier z prawem dobitnie 28.05.09, 20:46 W XVII i XVII wiecznej Polsce były modne procesy o wszystko! Wywoływane przez specyficzny gatunek ludzki zwany pieniaczami! Widać moda wraca! Odpowiedz Link Zgłoś
cwany_cwajnos Najlepsze spoty nie naruszają prawa... 28.05.09, 18:55 Polecam spoty Pawła Poncyljusza, np. ten oto: www.youtube.com/watch?v=5vukvqrgih0 Zaleta ich jest taka, że choć dość ambitne pod względem fabuły (zwłaszcza jak na garażowe metody realizacji) nie uciekają się one do kopiowania cudzych spotów. Trochę razi fakt że PiS ma nieustanne kłopoty w prawem własności intelektualnej, ale indywidualni kandydaci jakoś tego nie robią, i mają się nieźle. Zastanawia mnie Wiedźmin w spocie Trzaskowskiego- czy to aby nie jest naruszenie praw autora książek czy producenta filmów? W końcu Żebrowski jako aktor nie jest właścicielem praw do wizerunku Wiedźmina. Sama PO też jest na bakier z prawami autorskimi bo bez zezwolenia stosuje wizerunek Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c cwany_cwajnos..Co to jest "wizerunek Solidarności" 28.05.09, 19:10 Nie znam czegoś takiego..chyba że mówisz o łajdactwach "związkowców" typu,Guzikiewicz,śniadek..itp. Sama nazwa i znak 'S" należy do nas wszystkich.. mogą sie nim posługiwać ci wszyscy, co byli i działali w i dla Solidarności.. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa kolejne miernoty chcą się wypromować na atakowaniu 28.05.09, 18:56 PISu bo to modne. Władza z PO pomoże, prawda? Być może nawet namwiła. Kto wie? a ta pani co twierdzi ze kilkuletni chłopiec nie popiera PIS ma chyba coś nie tak. Ile to już gwiazdek i miernot różnego kalibru chciało na atakowaniu PIS zrobić karierę. Wojewódzki, kabarety, chamy z RMF itd. ---- Religa: Dziś wiem, że Tusk nie nadaje się na prezydenta i nie chciałbym, aby nim kiedykolwiek został. Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c premier.z.krakowa. może tak merytorycznie,łobuzie? 28.05.09, 19:01 Każdy ma prawo walczyc o swoja własność, godność i swobode wyboru.. Ty byś chciał tak po bolszewicku, nie pytać sie nikogo o zdanie. Tak właśnie postępuje J.Kaczynski i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
w111mil M jak milosc 323) - genialna kreacja aktora Mazurk 28.05.09, 19:00 iewicza jako pacjenta w przychodni Kotowicza Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Bezprawne zawłaszczanie 28.05.09, 19:02 Bardzo dobrze że taki pozew został złożony. To komunistyczna mentalność PiS pozwala im brać co chcą niezależnie czyja to własność. Komunizm należy wreszcie zatrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Będzie pozew przeciwko PiS za spot "Żółta kartk.. 28.05.09, 19:02 PiS "specjalizuje" sie w łamaniu prawa osób trzecich. Kradną na potegę własność intelektualną, nie pytają o zgodę i wykorzystują czyjeś wizerunki. To partia nie tylko złodziei (vide Balcerzak) ale i krętaczy ("Fundatorów"), którzy sięgnęli dna amatorszczyzny. Ja rozumiem, że pan Kurski uległ zauroczeniu panienki "aktorki", ale trzeba myśleć głową a nie jądrami. A tak mam nadzieję, że PiS poniesie dotkliwą karę finansową Odpowiedz Link Zgłoś