ama18 To oni zdobyli mandat 08.06.09, 12:47 mnie tez to przeraża . Czarnecki ,Ziobro - dramat !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Jaki Marek Matuszewski?????? 08.06.09, 13:00 Marek Matuszewski z listy PiS uzyskał w woj. łódzkim 5974 głosy. Janusz Wojciechowski z tej listy zaś 56 292 głosy. Kto zmanipulował tę informację???? Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 To oni zdobędą mandat? Lista 50 europosłów 08.06.09, 13:27 a wam centusie to kremówki w głowach zamuliły Odpowiedz Link Zgłoś
xxzz Tylko 50 z polski to niesprawiedliwe 08.06.09, 13:36 Ciekawy jestem w/g jakie klucza wybierani sa parlamentarzysci UE.Taki duzy kraj jak polska a tak mało miejsc.Warto byłoby sie zainteresowac tym tematem blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
fc-inter To oni zdobyli mandat 08.06.09, 13:52 brawo dla PO , jak nie komuchy (Hubner) to agenci (Buzek , Zwiefka) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 To oni zdobyli mandat 08.06.09, 13:56 Wyniki sa wprost proporcjonalne do do liczby Polakow oglupionych przez antypolskie media. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Marzy mi się, że ktoś wyeliminuje tych z tej listy 08.06.09, 14:07 ... jakąś pepechą, albo jedną rakietką. Złodziejskie mendy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: rojberek 08.06.09, 14:35 rojberek napisała: > Marzy mi sie, ze ktos wyeliminuje tych z tej > ... jakąś pepechą, albo jedną rakietką. > Złodziejskie mendy. Mnie tez tak samo sie marzy!!! Powinnismy byli to zrobic w 1989 roku. Nie okradliby Polski i narodu nie pusciliby w skarpetkach. Dzis, niezaleznie od tego co zrobimy, pozostalo nam tylko policzyc straty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacaja Kamiński - polityczne animozje 08.06.09, 14:39 pozostawmy w Polsce. Teraz, w pana Kamińskiego, Kurskiego czy Ziobry przypadku, zarabiajmy kasę. Tak cynicznych homo sapiens ze świecą by szukać. Jedyny pożytek - niezbyt często będziemy zmuszeni oglądać tych panów. No i zobaczy Europa z kim musieliśmy tu przebywać. A co! Niech też posmakują tej groteski. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 no to Polska sprzedana 08.06.09, 14:39 z tą platformą daleko nie zajedziemy. Granica zachodnia znajdzie się na Wiśle a reszta będzie Izraelem bis. Już mamy z górki Odpowiedz Link Zgłoś
an_konta Re: no to Polska sprzedana 08.06.09, 15:09 PiS wdrapywał się na górkę i pod wiatr wiejący mu w oczy z mediów, z GW i TVN na czele , a Platforma zjeżdża na dupie w rozkroku ze wzgórza z wiatrem w plecy, a na dole rośnie drzewo... Oj, będzie ból !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Małopolskie wioski też zaorać 08.06.09, 15:22 Jednak mamy 3cia kategorię narodu.Ciemnogród wybrał tam Ziobrę,a wschodnie rubieże,kresy,przekreślić za Kurskiego...może Łukaszenka ich kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
wlorzel To oni zdobyli mandat 08.06.09, 15:08 To jakiaś bzdurna, niezrozumiała ordynacja wyborcza. Nie rozumiem, co stoi na przeszkodzie aby każdy wyborca miał prawo wybrać sobie osoby, które chce mieć w Europarlamencie. Ja w swim okręgu, gdzie było do obsadzenia 7 mandatów chciałbym wybrać 7 lub mnie wg mnie najlepszych, niekoniecznie z jednej partii kandydatów. Jeszcze lepiej byłoby, gdybym mógł zagłosować na kilkunaście a nawet 50 kandydatów z całego kraju niezależnie od regionu i partii. Wtedy ogromnie spadła by rola szefów partii i aparatczyków na obsadę mandatów w europarlamencie. Co prawda komisje wyborcze miałyby trochę więcej pracy ale nie byłoby sytuacji, że wyborca głosuje na Franka, Franek nie wchodzi do parlamentu a jego głos przekłada się na Józka, chociaż wyborca nie chciałby Józka. wlorzel Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Re: To oni zdobyli mandat 08.06.09, 17:19 wlorzel napisał: > To jakiaś bzdurna, niezrozumiała ordynacja wyborcza. Nie rozumiem, > co stoi na przeszkodzie aby każdy wyborca miał prawo wybrać sobie > osoby, które chce mieć w Europarlamencie. Ja w swim okręgu, gdzie > było do obsadzenia 7 mandatów chciałbym wybrać 7 lub mnie wg mnie > najlepszych, niekoniecznie z jednej partii kandydatów. Jeszcze > lepiej byłoby, gdybym mógł zagłosować na kilkunaście a nawet 50 > kandydatów z całego kraju niezależnie od regionu i partii. > Wtedy ogromnie spadła by rola szefów partii i aparatczyków na obsadę > mandatów w europarlamencie. Co prawda komisje wyborcze miałyby > trochę więcej pracy ale nie byłoby sytuacji, że wyborca głosuje na > Franka, Franek nie wchodzi do parlamentu a jego głos przekłada się > na Józka, chociaż wyborca nie chciałby Józka. > wlorzel > Bzdurna ordynacja-przyjęto ją po to aby nie dać szansy przebicia osobom z poza mafii bo gdyby byla uczciwa ordynacja to politycy PO-PiSU nie mieliby szans. Odpowiedz Link Zgłoś
gagagibabazyl wybrani (z narodu wybranego ?) do MEGA-KORYTA 08.06.09, 15:31 teraz to oni juz maja polityke gdzies, kasa jaka beda trzepac do konca zycia jest nie porownywalna nawet do dochodow Pruszkowa z jego najlepszych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
deniro2 To oni zdobędą mandat? Lista 50 europosłów 08.06.09, 16:21 Wiekszosc z tej listy to tlumoki bez znajomosci jezyka...zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: To oni zdobędą mandat? Lista 50 europosłów 08.06.09, 16:42 Tłumoki to ci co zostali wybrani i ci co ich wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
jagrudz Re: To oni zdobędą mandat? Lista 50 europosłów 08.06.09, 17:29 Nie znając Języka to dowód po co się tam wybierają,czy 24/dobę będą mieli tlumacza? ale pieniądz nie śmierdzi.Co oni nadzialają ,Ale Ziobrę Kaczorek wyslal tam jako urodzonego DYWERSANTA Odpowiedz Link Zgłoś