ktopyta 14.06.09, 14:11 zdecydowanie najlepszy polski reżyser Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prakseda2 Niestety żona to najsłabszy punkt jego filmów 14.06.09, 16:14 Drewniany głos, słaba dykcja, twarz bez wyrazu. Rozumiem sentyment, miłośc małżeńską, ale filmy te naprawde przyjemniej by się oglądało, gdyby nie pani Grażyna. Odpowiedz Link Zgłoś
dorwoj1 Re: Niestety żona to najsłabszy punkt jego filmów 14.06.09, 16:23 prakseda2 napisała: > Drewniany głos, słaba dykcja, twarz bez wyrazu. Rozumiem sentyment, miłośc > małżeńską, ale filmy te naprawde przyjemniej by się oglądało, gdyby nie pani > Grażyna. Nie zgadzam się - filmy Kolskiego stanowią pewną całość, dotyczą świata, który jest pełny, samowystarczalnym, jest całością. I pani Grażyna stanowi cześć tego świata. Razem z jej włosami, gestami, takim czy innym głosem, sposobem poruszania się, uśmiechem, itd. Być może ta wizja świata został mi narzucona przez reżysera, ale to tym lepiej o nim świadczy - ja w ten świat wierzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Niestety żona to najsłabszy punkt jego filmów 14.06.09, 16:30 Nie cierpię filmów Kolskiego! - Pretensjonalna tandeta dla pseudointeligentów. Cepelia. Pseudowyrafinowanie. Udawactwo. - Żeby robić kino kreacyjne - trzeba mieć słuch. Kolski go nie ma w najmniejszym stopniu. - I jeszcze ta FATALNA aktorsko żona! _________________ (to cytat usera z innego forum z wątkiem filmowym) Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Niestety żona to najsłabszy punkt jego filmów 14.06.09, 20:56 Prawdopodobnie piszesz tak o każdym, który odniósł jakiś sukces lub przynajmniej żyje w zgodzie z sobą. Całe kino to udawactwo, więc nie róbmy z tego zagadnienia. A żeby robić jakiekolwiek kino trzeba mieć przede wsztstkim wzrok, a ten Kolski ma. Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Niestety żona to najsłabszy punkt jego filmów 14.06.09, 22:20 Czło nie ma cze3gos takiego jak zycie w zgodzie ze sobą, gdyby tak było prawdopodobnie pełżałbyś na brzuchu i wił patrząc w nieboskłon. Napad śmiechu. Hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
hadassa79 Minialfabet Kolskiego 14.06.09, 20:42 Nie moi drodzy, Kolski po prostu nie jest dla głupców! Odpowiedz Link Zgłoś
no_one2 Re: Minialfabet Kolskiego 14.06.09, 22:11 Do autora 1 posta: rozumiem ze chodzilo Ci od najlepszego ZYJACEGO polskiego rezysera... Bo do takiego Munka czy Hasa wiele mu brakuje...Nie mowiac o innych... Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Minialfabet Kolskiego 14.06.09, 22:21 A nie, udawajmy, że nie jesteśmy przy nim głupi! Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Minialfabet Kolskiego 14.06.09, 22:14 G jak zona, no trudno na to wpaść. Już po takim peanie trudno domyśleć się jaka będzie reszta. Byłaby, się znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Minialfabet Kolskiego 14.06.09, 22:16 nieairtair napisała: > G jak zona, no trudno na to wpaść. Już po takim peanie trudno > domyśleć się jaka będzie reszta. Byłaby, się znaczy. Niech będzie- no nie wpadłabym- tak brzmiałoby w oryginale, natomiast zbyt dociekliwym radzę uważac na własne wydalone pomysły. Haha. Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Minialfabet Kolskiego 14.06.09, 22:18 , ze względu na moje niemieckie korzenie naprwdę uwazam, że Polacy to stos smiecia i to jeszcze nie wszystko. ;DXDDDDD. Tak naprwdę, duma zwróciłaby mi uwagę, że zewsząd nalezy brać przykład i robić to samo co niejed rezyser- zachwycac się własnym ego którego w istocie nie posiadam. Tak naprwdę twierdzę, że tacy wybrakowanie a przez to głupi jesteście. Na teraz. Mamma mia. Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Minialfabet Kolskiego 15.06.09, 12:32 Anie, panie Lis, wcale nie myslę o panu :DDDDDDDDDDDD. Odpowiedz Link Zgłoś
2_sara Minialfabet Kolskiego 14.06.09, 23:09 K jak kolejne grafomaństwo Kolskiego:( Odpowiedz Link Zgłoś
marianka55 Minialfabet Kolskiego 14.06.09, 23:26 Kolski to jeden z najoryginalniejszych polskich reżyserów, natomiast ci którzy piszą negatyw żonie chyba są zazdrośni, jej gra jest powściągliwa, tak jak każe reżyser, gra swoją osobowością, nie musi twarzą, którą zresztą też "gra',żona jest na swoim miejscu w filmach męża. Jesr równie ciekawa w swej grze jak mąż w reżyserce. Zachęcam do głębszej analizy filmów Kolskiego.MP Odpowiedz Link Zgłoś
prakseda2 Re: Minialfabet Kolskiego 15.06.09, 00:39 Weź przestań. Reżyser każe jej mówić niewyraźnie? Półgębkiem, takim samym tonem w każdym filmie, choć odgrywa często skrajnie różne postaci? Gdzie i o co miałaby być zazdrość? Niektórzy tak mają - ktoś coś skrytykuje lub wyrazi opinię nie po myśli - to na pewno zazdrości. :] Nie przesadzajmy. Po prostu obiektywna opinia, do której każdy ma prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
orientmen Re: Minialfabet Kolskiego 16.06.09, 23:08 ale pitolisz, wybacz ale jak de niro gra od 40 lat niewyraznie polgebkiem to to jakos nie przeszkadza mu byc gwiazda wielkiego formatu ale jak jest to ktos z naszego podworka to juz jest to zenujace, dla mnie kolski, jego filmy i ludzie ktorych obsadza to co najlepsze co w polskim kinie od lat Odpowiedz Link Zgłoś
szambolan_prezydenta Ta fotografia jest wspaniała!!! 15.06.09, 00:11 Przypomina mi moją Krysię!!! Cenzura na gazecie mnie wyrzuciła i dała mi bana!! Kto mi powie za co?? kozaczek3 Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ta fotografia jest wspaniała!!! 15.06.09, 00:59 szambolan_prezydenta napisała: > Cenzura na gazecie mnie wyrzuciła i dała mi bana!! > Kto mi powie za co?? > kozaczek3 ******************************* Admin wybiera się do seminarium. Za zbanowanie antyklerykała ma mieć dodatkowe punkty na egzaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Ta fotografia jest wspaniała!!! 15.06.09, 12:36 > Admin wybiera się do seminarium Czas się składa. Na datki. To głeboka mysl. Tyle kryje się w kluczu. ;D. Odpowiedz Link Zgłoś
blanzeflor Minialfabet Kolskiego 15.06.09, 10:04 Kolski to autor ładnych ruchomych obrazków i tyle, niby wszystko ładnie-pięknie, jest orkiestra i żadnego instrumentu nie brakuje, ale dla mnie jako całość to nie brzmi, dźwięki puste i fałszem czasem zajeżdża, jednak nie kreowania magii mógłby się nauczyć choćby od Kondratiuka, chyba brakuje mu pokory i dystansu tamtego Odpowiedz Link Zgłoś
airtair Re: Minialfabet Kolskiego 15.06.09, 12:35 Pan Gie jak Gudowski ma juz za sobą 40 lat edukacji, albo no niech będzie te dwadzieścia dziewięc- dla dorbrych, znających matematykę w przeliczeniu na dane statystyczne w porówaniu do tego co sam mówi i co powtórzyłby za panem rezyserem w glorii debiutu swego produktu- to jakby nie skończył , nie ukończył zadnej z klasy przy tym, jaka wiedze zdobywa za pośrednictwem innych mediów. WOW. Albo ja jestem skromna,albo pan Gudowski źle edukowany. Po pańskiej nauce blizej mi do czewonych niz panu po wygłoszeniu tychże. Odpowiedz Link Zgłoś
blackdoggy Minialfabet Kolskiego 19.06.09, 15:04 Nie rozumiem fenomenu Kolskiego. Mam wrażenie, że on sobie myśli: "zróbmy durny film, o pierdołach, a widzowie niech doszukują się w nim jakiejś głębi". Często mu się to udaje. Jednak - zwróćcie uwagę - głównie w Polsce. Podczas gdy Kieślowski, czy Has wzbudzali ogromny entuzjazm za granicą, Kolski nie może się przebić na Zachodzie. Może tamtejszych ludzi nie można tak łatwo nabrać? Odpowiedz Link Zgłoś