thegreatmongo 20.06.09, 11:36 RIAA to chyba najglupsza organizacja na swiecie. Sciganie samotnych matek w srednim wieku??? To ma niby pomoc? Wyrok jest absurdalny i nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milet1 Jako społeczeństwa mamy prawo do zmiany prawa auto 20.06.09, 11:44 rskiego. To które obowiązuje nie tylko jest z XIX wieku, nie przystaje do współczesnego świata, ale jest potwornie niesprawiedliwe, nie wspomaga rozwoju kultury, zmusza do piractwa, a przede wszystkim nas okrada. Tantiemy muzyczne muszę płacić, choć muzyki np. Ich Troje nie słucham. Trzeba zmienić prawo autorskie i patentowe ("szczepionki" na malarię nie, bo koncernom się nie opłaca, a nie opłaca się bo XIX prawo patentowe nie zmusza ich do innowacyjności). Skończmy z tym wyzyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: Jako społeczeństwa mamy prawo do zmiany prawa 20.06.09, 12:13 No to znalezli sobie kozla ofiarnego. matka z 4 dzieci wiazaca ledwo koniec z koncem. pytanie czy pobierala oplaty za udostepnienie piosenek. W radio tez leca piosenki i jesli ktos sobie nagra to tez powinien zaplacic 2 mln grzywny. Niech ci panowie zamowia soabie dodatkowe posiedzenia u psychoterapeuty. To tez jest takie popularne w USA ale rozumu im nie dodaje. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jako społeczeństwa mamy prawo do zmiany prawa 20.06.09, 14:00 wrd6611 napisał: Niech > ci panowie zamowia soabie dodatkowe posiedzenia u psychoterapeuty. ********************************* Psychoterapeuta rozkłada ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
pedror Re: Jako społeczeństwa mamy prawo do zmiany prawa 20.06.09, 14:41 >Tantiemy muzyczne > muszę płacić, choć muzyki np. Ich Troje nie słucham. Przyznam, że nie bardzo rozumiem to zdanie. Po pierwsze tantiem nie płaci ten kto słucha, tylko ten kto nadaje.* Po drugie płaci za to, co nadaje, więc jak nie nadaje "Ich Troje" to za "Ich Troje" nie płaci. * Oczywiście nadawca (komercyjny) zarabia na reklamach, więc de facto płaci reklamodawca, który z kolei koszty promocji wlicza w cenę produktu, a zatem owszem, kupując coca-colę, płacisz tantiemy muzykom. Podobnie jak płacisz za papier, którym podciera się załoga fabryki, służbową furę dyrektora i jeszcze kilka innych rzeczy. Ale nie przypuszczam, żeby akurat tantiemy zwiększały cenę za butelkę choćby o grosz, więc nie ma się o co gorączkować. Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Re: Jako społeczeństwa mamy prawo do zmiany prawa 20.06.09, 22:26 kupując czysty nośnik np cd-ka płacisz w cenie haracz Odpowiedz Link Zgłoś
piokuk Re: 2 mln dol. za 24 piosenki 20.06.09, 12:15 Absurdalny to jest twój komentarz. 32-letnia kobieta to kobieta w średnim wieku? Rozumiem, że 40 latka jest już w wieku podeszłym? Odpowiedz Link Zgłoś
itilli 2 mln dol. za 24 piosenki 20.06.09, 12:38 hej! czy jest w sieci serwis gdzie można ściągać legalnie piosenki za 1,25 od sztuki i fiilmy za 5-10zł? skorzystałabym bo lubię być legalna :) a na orygiały mnie nie stac i prędko stac nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
smarek12 2 mln dol. za 24 piosenki 20.06.09, 15:36 Dzisiaj rano, jadac samochodem, uslyszalem w radiu piosenke "rhytm is a dancer" zespolu snap. Nie jestem wielbicielem tego rodzaju muzyki ale ogarnal mnie jakis sentyment do szczeniecych lat (1992 rok), i po powrocie do domu popelnilem straszna zbrodnie. Nielegalnie sciagnalem 3 wersje tego utworu. Zdaje sobie sprawe z ogromu szkod ktore wyrzadzilem i chcialbym dobrowolnie poddac sie karze. Moim zdaniem grzywna jest nieadekwatna w stosunku do popelnionego przeze mnie przestepstwa. Mysle ze jedynym zadoscuczynieniem bedzie kara smierci, wykonana w trybie natychmiastowym.Skruszony. Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: 2 mln dol. za 24 piosenki 20.06.09, 16:05 Koneserem to ty nie jestes. Zapomniales o torturach. Przed smiercia mozna sie rozkoszowac przypalaniem, kluciem podtapianiem. Amerykanie maja w tym doswiadczenie a i nowy prezydent nie mowi "nie". Dla kazdego cos milego. Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Ja bym tych z RIAA na Łubiankę wsadził 21.06.09, 03:37 I tam przesłuchiwał aż by mi ręce omdlały. Komuno WRÓĆ! Odpowiedz Link Zgłoś