111slavo Re: Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest 07.07.09, 13:10 Bolek rozmienil sie na drobne z Libertasem, ktory zniknal szybciej niz sie pojawil czym zaskoczyl szanujacych go w coraz mniejszej liczbie ludzi. Wojna krzyzowa zrazi do siebie polowe z pozostalych. Zostanie wiec wylacznie beton i mohery. Tak czy owak Walesa sie stacza i nie potrafi zadbac o swoj wizerunek na stare lata. Odpowiedz Link Zgłoś
raffdigital Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 13:10 Ja natomiast proponuje akcje przeciwko polskim katotalibom. Nie dajmy stalibanizowac Polski bandzie nawiedzonych maniakow. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzoid Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 13:16 Dawno się tak nie uśmiałem. Przyznam szczerze, że rozbawiły mnie protesty w ogóle, ale modlenie się w tej sprawie... Monty Python normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Zwycięstwo przyjdzie przez... Madonnę. 07.07.09, 13:18 Jakby nie patrzyć. Jedni pójdą na procesję, drudzy na koncert. To wspaniałe, że żyjemy w wolnym kraju. Ja się nie czepiam katolików, że obrażają jakieś moje uczucia i wartości. A obrażają, i to bardzo często. Głównie swoją podwójną moralnością, nietolerancyjnym, religijnym fanatyzmem i piętnowaniem seksu jako czegoś, co jest dziełem jakichś złych mocy. Tylko, jeśli przyjąć na wiarę jeden z głównych dogmatów, to Bóg storzył człowieka takim, jakim jest. Podobno na swoje podobieństwo. A Wałęsa? Cóż. Ogólnie jest super, ale jak każdy człowiek też popełnia błędy. Mimo swojej megalomanii, na szczęście, robi znacznie więcej dobrego dla społeczeństwa niż złego. I chwała mu za to :). Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Co na to św. Maryjan z Podkarpacia ?!!!! 07.07.09, 13:24 Ten z PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Re: No. Szatan wcielony! :) 07.07.09, 13:38 Lepiej nie czytaj moich wpisów bo to grzech. Buuuuuuuu!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Co na to św. Maryjan z Podkarpacia ?!!!! 07.07.09, 13:29 ?! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest 07.07.09, 13:25 Nie ma kto temu pajacowi Walesie powiedziec zeby sie schowal gdzies i nie wqrvial tych co jeszcze troche go szanuja? Odpowiedz Link Zgłoś
aap.sa Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 13:26 Umysł Lecha osiągnął próg krytyczny. Dalej już tylko Alzheimer. Odpowiedz Link Zgłoś
rasta-mw Miałem Wałęsę za fajnego gościa... 07.07.09, 13:29 Jeśli Wałęsa brata się z takim typem jak Brudzynski to przestałem mieć do niego nawet odrobinę szacunku. JAK można tak BEZCZELNIE wykorzystywać Maryję Pannę do swoich czysto politycznych celów??? wmawiając przy tym ludziom bzdury??? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Co na to św. Maryjan z Podkarpacia ?!!!! 07.07.09, 13:30 rasta-mw napisał: > Jeśli Wałęsa brata się z takim typem jak Brudzynski to przestałem mieć do niego > nawet odrobinę szacunku. > JAK można tak BEZCZELNIE wykorzystywać Maryję Pannę do swoich czysto > politycznych celów??? wmawiając przy tym ludziom bzdury??? Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman w co wierzą idole 07.07.09, 13:32 Kabbalah Learning Center - założyciele i przywódcy Philip Berg, rabin Eytan Yardeni, związani z tą sektą, m.in.; Madonna, Demi Moore, Ashton Kutcher, Elizabeth Taylor, Barbra Streisand, Roseanne, Courtney Love, Gwyneth Paltrow i Dolly Parton Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: w co wierzą idole 07.07.09, 13:34 Madonna, supergwiazda estrady i filmu, w połowie czerwca 2005 r., kupiła za ok. 7,5 mln funtów kamienicę w centrum Londynu. W pięciopiętrowym budynku ma powstać hotel dla miłośników kabały. Licząca dziś 48 lat amerykańska piosenkarka i aktorka zainteresowała się kabałą ponad 10 lat temu. Poświęca wiele czasu tej dziedzinie wiedzy tajemnej, wspomaga też centra kabalistyczne na całym świecie. Kabała jest nurtem ezoterycznym wyrosłym z judaizmu, związanym z gnozą. Kabaliści doszukują się ezoterycznych treści w Biblii i innych świętych księgach. Wg nich magiczna siła tkwi w literach. A największą moc mają kombinacje liter imienia Boga. Tradycja tego rodzaju badań liczona jest w tysiącleciach, jednak najważniejsza księga kabalistyczna - “Sefer ha-Zohar”, zwaną księgą “Zohar” - powstała dopiero w 1285 r. Napisał ją w Hiszpanii Mojżesz z Leonu. W następnych stuleciach dziedziną tą interesowali się adepci alchemii. Postacią sławną na obydwu polach był żyjący w XVI w. Izaak Luria. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: w co wierzą idole 07.07.09, 13:36 Macie wiec swoja nowoczesnosc.Zwolennicy Madonny to prymitywizm judaizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: w co wierzą idole 07.07.09, 13:37 k... prawdziwy-moher ty wierzysz w zmartwychwstanie, wino z wody i inne bajki, co ci ona przeszkadza, zazdrościsz jej kasy, a KK nie zazdrościsz tego bogactwa zagrabionego od naiwnych ludzików? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: w co wierzą idole 07.07.09, 13:39 Powiem ci jedno.Prawo wlasnosci.Jezeli ci sie ono nie podoba glosuj na PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: w co wierzą idole 07.07.09, 13:45 zagrabione mienie, wyłudzone podstępem nie podlega temu prawu. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 wisi mi to w co kto wierzy 07.07.09, 14:37 jkredman napisał: > Kabbalah Learning Center - założyciele i przywódcy Philip Berg, rabin Eytan Yar > deni, związani z tą sektą, m.in.; Madonna, Demi Moore, Ashton Kut > cher, Elizabeth Taylor, Barbra Streisand, Roseanne, Courtney Love, Gwyneth Palt > row i Dolly Parton ludzie ida na koncert posłuchac muzyki, potanczyc i pobawic się a prywatne zycie gwiazd interesuje tylko takich durnych pismakow z bulwarowych gazet Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor junkier spółkował ze stadem kaczek matoł... 07.07.09, 14:13 "Palikot pyta się Jarosława Kaczyńskiego tylko o to, czy jest tym kim jest, czyli homoseksualistą"-powiedział poseł Martyniuk w TVN24 Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 13:37 Bez sensu to wszystko. Organizatorzy decydując się na zrobienie koncertu 15 sierpnia liczyli na prowokację, szum i darmową reklamę. Niestety, prowokacja się udała. Na szczęście to nie jest protest kogoś oficjalnego, np. episkopatu. Protestują jakieś pojedyncze środowiska, zgromadzone wokół jakiegoś nieznanego mi radnego - pozostaje pytanie, czy przypadkiem te środowiska nie działają w porozumieniu z organizatorami. Nie powinno się organizować mszy z tej okazji, bo w ten sposób sprowadza się mszę do roli czarów, służących odpędzeniu nieprzychylnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest 07.07.09, 13:47 to teraz powinni robić koncerty tylko w święta i mieć w doooopie katoli. Reklama za free, może bilety będą tańsze, a ludzie nauczą się myśleć - samodzielnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bashah Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 13:41 alez my jesteśmy zacofani, do tyłu z wszystkim, jak takie wiejskie państewko.. ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Bolek niech 07.07.09, 13:51 się już nie wygłupia. Sam by wystąpił w skórach i kagańcu jako pies Madonny, gdyby tylko mu odpaliła z 50 kEUR, a za drugie 50 pewnie pozwoliłby się wybatożyć.. Ciekawe co na to rudy i jego adiutant "szatyna"? Ci są pochłonięci wprowadzaniem 3x15% i reformą KRUS i nie mają już czasu na modlitwy z Bolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vortex21 Ciekawe skad katolicy wiedza ze Maria zostala .... 07.07.09, 13:59 wniebowzieta? To swieto jest chyba najdziwniejsze w calej tej religii... Odpowiedz Link Zgłoś
nieprawomyslny Re: Ciekawe skad katolicy wiedza ze Maria zostala 07.07.09, 14:08 pewne jest jedno - napewno została "wzięta". Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor jak to skąd...?...z www.radiomaryja.pl.....: 07.07.09, 14:17 Donald Tusk trafił do nieba. Oprowadza go św. Piotr i mówi: - Widzisz Donaldzie, u nas każdy człowiek ma swój zegar... Jak powie jakieś kłamstwo, to wskazówka przesuwa się o jedną minutę. Tu jest twój zegar - twoja wskazówka sporo się przesunęła. To jest zegar Matki Teresy, stoi jak stał na godzinie 12. - A gdzie zegar braci Kaczyńskich? - pyta Tusk. - Pracują w korytarzu jako wentylatory. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Ciekawe skad katolicy wiedza ze Maria zostala 07.07.09, 15:37 Bo tak zadecydowal Pius XII w 1950 r. pl.wikipedia.org/wiki/Wniebowzi%C4%99cie_Naj%C5%9Bwi%C4%99tszej_Maryi_Panny Odpowiedz Link Zgłoś
ckuk Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 14:12 czy to jakis zart? 7 lipca to nie prima aprilis... Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 pan brydzyński 07.07.09, 14:26 Pan brudzyński, to może nie tylko tego dnia leżeć krzyżem w swoim kościółku, dla mnie może nawet tam popełznąć na kolanach, albo wyjść trochę wcześniej i popełznąć prosto do Częstochowy...i tam odmawiać koronki i wszelkiej maści dyrdymały, służące podtrzymywaniu jego wiary...Ale nie każdy tego dnia będzie świętował Wniebowstąpienie czy cokolwiek innego. Świąt "matki boskiej"w naszym kraju jest od groma i bawić się w nie może każdy jak chce. Ale religia katolicka z roszczeniowym prawem przemawiania głosem ludu, jest coraz bardziej wkurzająca. Niechaj szanowni katolicy przyjmą do wiadomości, że oprócz nich i ich obrazy religijnej, jest jeszcze rzesza społeczeństwa, która ma gdzieś pogańskie modły i stawianie Polski w szeregu państw czy w zasadzie ludów, ogarniętych fanatyzmem religijnym.. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Wałęsa!Jestes dla mnie przegranym gościem 07.07.09, 14:12 a koncert i tak się odbędzie, trzeba było protestowac wtedy jak zostało publicznie ogłoszone ze zamierza Madonna przyjechac do Polski 15 sierpnia(dzień przed swoimi urodzinami zresztą) a nie teraz miesiąc przed koncertem jak ponad 70 tys. biletów zostało sprzedane, tobie gościu przymilanie się do koscielnych czarnuchów i tak nic nie da, bo kościół jest na dobrej drodze do tego zeby go jeszcze bardziej znienawidziec, wiec dobra rada dla ciebie, odpłyn lepiej stąd Odpowiedz Link Zgłoś
greetgreet znowu sie dał zmanipulować... 07.07.09, 14:15 ciekawe czy za darmo czy klechy rzuciły groszem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rx-2 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 14:15 QWAAAA co znowu za kompromitację na oczach świata robimy. A Wałęsę miałem za trochę bardziej normalniejszego. Jest święto to się bawmy. Jak ktoś chce to może cały dzień przeklęczeć w kościele, inny może kupić karton gorzały i chlać do upadłego, a jeszcze inny pójdzie na koncert madonny i nikomu nic do tego. Mnie też wkurzają czasami pielgrzymki i procesje i ten cały polski obłudny i przeżarty hipokryzją katolicyzm, ale mam to gdzieś. Do kościoła nie chodzę,bo go nie poważam. Podobnie te obłąkane pajace jak nie chcą to niech na madonnę nie pójdą, ale łapy od niej precz. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Zaznaczanie terytorium 07.07.09, 14:16 kundelki cierpliwie obsikuja perymeter swojego podworka, radykalne katolickie koltunstwo w tym celu stosuje metode agresywnej demonstracji buty. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 koncert i tak bedzie - nawet jak czarni uloza na P 07.07.09, 14:17 na Placu Piłsudzskiego stos pogrzebowy. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest 07.07.09, 14:21 w wolsce jest blisko 96 proc. katolików. koncert będzie klapom. nikt nie przyjdzie, bo przecież obrażono ich uczucia religijne. dobrze kombinuję? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest 07.07.09, 14:46 Nie chce mi sie wiezyc zeby tylko 4% nie katolikow to squ...syni. Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 14:21 odstrzelic tych co zaplanowali wystep tej pani na 15-08. To jest prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest 07.07.09, 14:35 kapo masz wprawę w strzelaniu w potylicę? :D Szukasz roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest 07.07.09, 14:41 kap0 napisał: > odstrzelic tych co zaplanowali wystep tej pani na 15-08. To jest > prowokacja zaraz ja ciebie odstrzele ale do psychiatryka odrazu Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Zobacz junkier :) 07.07.09, 14:26 jak zabawnie sie prezentuje w twoim wydaniu słowo obrazobórczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tupkal Wałęsa kontra show Madonny: "Popieram protest" 07.07.09, 14:26 Najlepiej zakazać!!! Skoro jednak występ Madonny koliduje z wartościami powszechnie podzielanymi w katolickiej Polsce, to nie ma obawy, bo jak rozumiem Polak-Katolik na ten koncert nie przyjdzie! Zatem jak zawsze wolny rynek, tu rynek idei, rozwiąże ten problem! tupkal Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 musze cię zmartwic:( 07.07.09, 14:51 tupkal napisał: > Najlepiej zakazać!!! Skoro jednak występ Madonny koliduje z wartościami > powszechnie podzielanymi w katolickiej Polsce, to nie ma obawy, bo jak > rozumiem Polak-Katolik na ten koncert nie przyjdzie! > > Zatem jak zawsze wolny rynek, tu rynek idei, rozwiąże ten problem! > > tupkal katolicy tez idą na ten koncert:) Bo nie ma znaczenia czy na koncert idzie katolik, żyd, arab czy buddysta, czy inny protestant, wazne że ida tam normalni ludzie którzy ida po prostu posłuchac muzyki, nawet mohery im tego nie zabronią Odpowiedz Link Zgłoś
godfater 15 nie jest świętem państwowym 07.07.09, 14:32 Poseł Marian Brudzyński powinien trochę poczytać o świętach ponieważ 15 sierpnia nie jest świętem państwowym tylko kościelnym. Jak powiedział poseł Palikot żyjemy wolnym kraju i każdy ma prawo tego dnia robić co chce. Niektórzy zapominają również, że konstytucja określa Polskę jako kraj bezwyznaniowy więc nie każdy polak musi być katolikiem i świętować 15stego Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 ale nie zdaniem moherow 07.07.09, 14:45 godfater napisał: > Poseł Marian Brudzyński powinien trochę poczytać o świętach ponieważ 15 > sierpnia nie jest świętem państwowym tylko kościelnym. Jak powiedział poseł > Palikot żyjemy wolnym kraju i każdy ma prawo tego dnia robić co chce. > Niektórzy zapominają również, że konstytucja określa Polskę jako kraj > bezwyznaniowy więc nie każdy polak musi być katolikiem i świętować 15stego mohery uwazaja że wszyscy musza robic to co oni mówia bo jak nie to łeb odstrzelą, juz tu paru gosci pisało zeby odstrzelic tych co ida na koncert, dziwie się ze moderatorzy jeszcze nie zareagowali na posty łamiące prawo Odpowiedz Link Zgłoś
langston 15.08 swiato Wojska Polskiego-zw. na Rosja durniu! 07.07.09, 15:28 15.08 swiato Wojska Polskiego-zwycestwo na Rosja Sowiecka durniu! Odpowiedz Link Zgłoś