anwad 09.07.09, 09:51 Dlaczego w PO ciągle wychodzą na jaw jakieś afery? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polonski Paweł na górze a Gaweł na dole.. 09.07.09, 10:03 Przepraszam nie Gaweł a Hans. Uważam, że wlaśnie dlatego ludzie folksdojcz_pokroju Tuskowego nie powinni ubiegać się o wysokie stanowiska państwowe. Honor, uczciwośc i patriotyzm Polskich Ludzi zostaly zmasakrowane przez komunę i ludzi pokroju Dyzmo_Kwaśnikowskiego a pózniej dobite przez sprzedawczyków i ludzi z obozu folksdojcz_Tuska. "Dostałeś chamie złoty róg....." Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 agent BND sponsorem polskiego ministra spec-służb 09.07.09, 10:55 ale to czysty przypadek, przecież ufamy naszemu drogiemu Tuskowi Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim kon.. 09.07.09, 10:04 a dziwisz sie??liberalowie zyja na aferach ,biznes tu biznes tam, zawsze tak bylo,zaczelo sie od KLD i kolesie kreca lody dalej,wystarczy zrobic dobra scieme a ludzie uwieza(przyklad rzecznika rzadu-zalosne to tlumaczenie) Malutcy dojeni są zawsze i jak na ironię głosują zawsze za dojącymi... Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 anwad..jakie ciągle, kłamliwa zdziro ? 09.07.09, 10:11 ciągle mylisz PO z PIS... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..To jest najlepsze.......... 09.07.09, 10:24 Zarzucaja mu ze byl cieciem u Niemca a Gras mowi-. "Nie jestem niemieckim szpiegiem i do dymisji się nie podam" - mówi Paweł Graś. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To jest najlepsze.......... 09.07.09, 10:25 Caly tekst. www.dziennik.pl/polityka/article412356/Gras_Nie_jestem_niemieckim_agentem.html Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: ..To jest najlepsze.......... 09.07.09, 10:29 CDU, CSU ,PO - Gras, Tusk, nie za duzo Niemcow w tej biednej Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
oberfeldkurat_katz Re: ..To jest najlepsze.......... 09.07.09, 21:20 prawdziwy-moher napisał: Zarzucaja mu ze byl cieciem u Niemca a Gras mowi-. "Nie jestem niemieckim szpiegiem i do dymisji się nie podam" - mówi Paweł Graś. Mój głupawy ordynans Szwejk oskarżany o szpiegostwo na rzecz Rosji, szybko przyznał się do wszystkiego co tylko sobie życzono i nic mu się nie stało. Myślę, że taka taktyka jest lepsza od zaprzeczania. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 10:26 anwad napisała: > Dlaczego w PO ciągle wychodzą na jaw jakieś afery? Może dlatego, że PiSowska opozycja przy pomocy warujących pod telefonem w oczekiwaniu przecieku "dzienikarzy śledczych" od lat nie zajmuje się niczym innym jak wyszukiwaniem najczęściej urojonych haków na wszystkich przeciwników politycznych. Nie po to obsiedli na dwa lata wszystkie prokuratury , służby specjalne, IPN i wszelkie instytucje dysponujące jakimikolwiek danymi o obywatelach by teraz z tej wiedzy nie korzystać:). Konstruktywne i programowe myślenie polityczne ich nuży więc robią "politykę" jaką lubią najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 10:39 Konstruktywne i programowe myślenie polityczne!!!!! czyli robienie afer i walkow napewno to masz na mysli to powinno byc sztandarowym haslem platfusow jednym slowem cytat dnia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sydio Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 10:49 Obrócenie zarzutów w absurd nie oznacza ich odparcia. To tylko intensyfikuje niemiły zapaszek zepsucia, jaki wydziela otoczenie premiera Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 11:00 Nie wiem czy zauważyłeś ale ja w ogóle nie pisałem o otoczeniu premiera, nie odniosłem się do zarzutów wobec Grasia więc i żadną miarą nie próbowałem obracać niczego w absurd. Odpowiedziałem jedynie zatroskanej anwad czemu i w jaki sposób co chwila próbuje się rozpętać jakaś aferę wokół PO. To wszystko:). Odpowiedz Link Zgłoś
sydio Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 11:12 Uwaga odnosiła się do pseudo-wyjaśnień Grasia, a nie do treści Twojego wpisu. Smutek ogarnia, kiedy okazuje się, że alternatywą dla pisowskiego chamstwa politycznego jest bezczelność zadowolonego z siebie drobnego (nie mam na myśli budowy ciała) cwaniaczka Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 11:26 No tu muszę się zgodzić. Cała sprawa również mi się nie podoba i nawet jesli wszystko było zgodne z prawem to nie było z pewnością zgodne ze standardami politycznymi jakich bym oczekiwał. Nie zmienia to jednak faktu, że polityka sprowadzająca się do ciągłego wrzasku patrzcie co oni nawywijali, z lubością uprawiana przez wszystkich uczestników tej pożal się Boże sceny politycznej, zaczyna byc nużąca zwłaszcza, że nikt z uczestników tej gry nie ma do końca czystych rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
sydio Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 11:36 Pełna zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 10:52 Trzy zdania,osiem wykrzykników, zero treści. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c Zapłać zaległy podatek 240.000zł + odsetki + 09.07.09, 10:47 Prosty rachunek: koszt wynajmu willi ok 10.000zł miesięcznie X 5 lat(tylko tyle można wstecz)= 600.000 zł dolicz do przychodu X 40% = 240.000 zł podatku + odsetki + grzywna Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Żadnych dowodów, tylko pomówienia SBkiej 'Rz"... 09.07.09, 11:11 A SB-PIS, już osądziło ,skazało...UB-kie zwyczaje... Odpowiedz Link Zgłoś
weronika77.net piemont: są dowody! 09.07.09, 15:57 Poszperaj trochę, dowody są wystarczające. O tym, że 13 lat Graś mieszka w zameczku gratis (jak on to mówi, za opiekę nad zamkiem i ogrodem) powiedział przed kamerami sam Graś. Że nie płaci za wodę, gaz i energię, sprawdzili dziennikarze „RZ” u dostawców tych mediów. Pozostała sprawa do wyjaśnienia, kiedy złożył rezygnację z zarządu spółki. On twierdzi, że wtedy, gdy został ministrem w 2007 roku a z Krajowego Rejestru wynika, że w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika77.net Re: piemont: są dowody! 10.07.09, 22:32 Sprostowanie: a z Krajowego Rejestru wynika, że Graś dalej jest członkiem zarządu (żona zastępcą prezesa). Każdy może sprawdzić w NECIE. Odpowiedz Link Zgłoś
cli-ff Re: Zapłać zaległy podatek 240.000zł + odsetki + 09.07.09, 11:18 tony.c napisał: > Prosty rachunek: koszt wynajmu willi ok 10.000zł miesięcznie X 5 lat(tylko > tyle można wstecz)= 600.000 zł dolicz do przychodu X 40% = > 240.000 zł podatku + odsetki + grzywna Dokładnie tak został potraktowany znajomy, który opiekował się i zamieszkiwał w lokalu kuzyna który przebywał za granicą. A dodatkowo ten kuzyn został ukarany przez US, bo wysokość opłat jakie wnosił jego kuzyn za mieszkanie (konkretnie czynsz) zostały uznane jako jego dochód. Widać politycy żyją wg zupełnie innych standardów podatkowych, takich które dla nich są korzystne. Podobnie pani Szymanek-Deresz spytana czy płaci abonament RTV, odpowiedziała że oczywiście płaci bo comiesięcznie opłaca rachunek za kablówkę. Takie pojęcia mają prawnicy III RP. Ukarzą kioskarkę za 2 grosze, ale prominenci mogą być bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika77.net Re: cli-ff: Zapłacić zaległy podatek 09.07.09, 15:37 cli-ff napisał: > Takie pojęcie mają prawnicy III RP. > Ukarzą kioskarkę za 2 grosze, ale prominenci mogą być bezkarni. A wczoraj czytałam w Salonie znanego dziennikarza GW, który szacował, że te 5 groszy pomnożone przez liczbę stron kserowanych w ciągu roku przez nieuczciwych dysponentów kserokopiarek, to są miliardy zł., które nie wpływają do budżetu. Czy ktoś z Was zna szczegóły sprawy kioskarki? Ten kiosk, jak pamiętam, nie należy do niej, tylko ona trochę tam dorabia (pewno w soboty, skoro podała zarobek ok. 200 zł. miesięcznie. Dlaczego nie został pociągnięty do odpowiedzialności właściciel czy dzierżawca kiosku? To on powinien zadbać o kod usługi kserograficznej. Jak nie było kodu, to nie mogła „nabić” na kasę fiskalną. Odpowiedz Link Zgłoś
pisochlapus Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim kon... 09.07.09, 11:18 Tak obrzydliwej, obłudnej. zakłamanej partii jak PiS jeszcze w Polsce nie było. Czyżby6 to nauki w Radiu Maryja tak na nich wływały? Mówili np. że poprą Buzka na stanowisko szefa Parlamentu Europejskie- go, a jeśli nie przejdzie, to będzie to złe działania Tuska itd. itp. Teraz, jak już Buzek jest pewien swego stanowiska, tez jest źle, bo lepiej było mieć jakiegoś komisarza. Ciągle szukają dziury w cały, ciągle robią coś, żeby dołożyć PO, ta nienawiść, te oszczerstwa, to przeszkadzanie na każdym kroku. I nic nie robią sobie z tego co nawet biskupi mowili w czasie procesji Bożego Ciała. Oni mają swojego o. Rydzyka, popiera ich abp. Głódź. Nawet teraz nagle upomina się o TVP i publiczne radio, żeby im dogodzić i znowu płacić abonament i żeby PiS-acy kierowali mediami i wygrali wybory, bo będą spełniali zachcianki Radio Maryja, jego szefostwa itd. itp. Ludzie już to roz- szyfrowali i dlatego w ostatnich wyborach PiS przegrało z kretesem, a w następnych bedzie jeszcze gorzej. Ich prezydent będzie na szarym końcu.Teraz szukają na Grasia haków, ciekawe kto następny. A sami ochlapusy, widzieliśmy jak rozrabiali za granicą, albo ich pani Kruk się zataczała i mówiła ,,coś tam, coś tam". Również podobno sa roz- wodnikami i nie w porządku z alimentami jak mówił Dorn o Gosiewskim. A ostatnio ich chyba nazwał eunuchami. I oto oblicze tej partii, któ- ra powinna zniknąć az horyzontu. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim k 09.07.09, 11:21 Wyplules cala zolc?.Nienawisc doprowadzi cie do wyplucia mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
franekwolusz Byłem zwykłym krawcem 09.07.09, 11:19 Szyłem jednej rodzinie za darmo a oni w zamian utrzymywali mi działkę. Ktoś doniósł do urzędu skarbowego. Dostałem straszną karę finansową, po której zapadłem na zdrowiu. A czym się różni to co pan minister Graś robi? Odpowiedz Link Zgłoś
b52h Re: graś jest oszustem 09.07.09, 11:24 > A czym się różni to co pan minister Graś robi? niczym, nie ma czegoś takiego jak bezpodatkowe "świadczenia wzajemne" podobnie jak nie ma pomroczności jasnej.... Odpowiedz Link Zgłoś
artur74 Politycy PO kpią sobie z wyborców! Do czasu! 09.07.09, 11:21 Sprawa Grasia nie jest aferą na miarę Watergate - to fakt - ale jest przykładem Polaka-kombinatora. Przeciętny Kowalski na każdym kroku stara się omijać wszelkie przepisy, by żyło się lepiej i wygodniej. Sprawa nabiera zupełnie innego smaczku, gdy Polak-kombinator zasiada w polskim Sejmie lub zostaje członkiem rządu. Wtedy robi się smród. Graś robi sobie kpiny z polskiego prawa podatkowego, nie płaci podatku od korzyści majątkowych, bo takich nie zyskuje pracując przykładnie jako dozorca zamieszkiwanego przez siebie domu. Swój głos oddałem na PO głosując przeciw PiS-owi ale rządząca partia kpi sobie teraz ze mnie i nawet się z tym nie kryje. Polskie media obrały rolę surowego cenzora zachowań PiS-u i Lecha Kaczyńskiego, zgoda, ale kiedy GW i TVN zaczną być obiektywne, krytykując nieróbstwo rządzącej Platformy? Nie da się rządzić Polską obwiniając codziennie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Politycy PO kpią sobie z wyborców! Do czasu! 09.07.09, 11:22 dobrze napisane.Gras to PRLowski cinkciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Politycy PO kpią sobie z wyborców! Do czasu! 09.07.09, 11:24 i dodam.Grasie sa i w PiS i SLD.Chodzi o jedno.Wyrzucmy ich z polityki.I z medialnego zycia.Niech zajma sie nimi urzedy skarbowe czy sady.Wara od polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
pisochlapus Re: Politycy PO kpią sobie z wyborców! Do czasu! 09.07.09, 11:25 Już widać jak na tym forum odezwały się PiS-aki. A ja ich bym zapakował do paki i wyrzucił w krzaki. Tam czekają robaki. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika77.net Re: Politycy PO kpią sobie z wyborców! Do czasu! 09.07.09, 15:40 artur74 napisał: > kiedy GW i TVN zaczną być obiektywne, > krytykując nieróbstwo rządzącej Platformy? Chyba się nie doczekasz. Lepiej popierać media, które się nie podlizują PO. Odpowiedz Link Zgłoś
b52h świadczenia się znoszą: opinia radcy Kretyniuka? 09.07.09, 11:23 zapewne... gdyby sie znosiły to w PL, wszyscy by sobie wzajemnie a oszust Graś miałby pewien problem bo jako poseł żyjący m.in. z podatków skąd by miał na pensję? Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden A Peetera żyje? Czy ją graś struną od fortepianu 09.07.09, 11:35 załatwił i trzyma w szafie? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Sawicka też świadczyła usługi wzajemne 09.07.09, 11:39 Wzięła niby 100 tysięcy, ale ile musiała zrobić w zamian... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Chętnie popilnuję chaty Palikotowi 09.07.09, 11:41 Mogę też zająć się jego samochodami i resztą tych kłopotliwych dupereli. ZA DARMO! Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Krakowska Izba Skrabowa to ta od Kluski 09.07.09, 12:08 teraz widać z kim jest zblatowana ekipa Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Graś ws. zarzutów: Mogę się poddać wszelkim kon... 09.07.09, 19:17 to,czy jest szpiegiem czy nie i czyim to się jeszcze okażesie więc zapewnenia niczego nie zmieniają a te świadczenia wzjemne to jak barter ? Odpowiedz Link Zgłoś