jacek230 11.07.09, 20:41 Dlugich lat zycia, Panie Generale. Trzymal mnie pan sila w tym zasranym PRLu, ale ja juz o tym zpomnialem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
placek358 Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K.. 11.07.09, 20:48 To już są , naprawdę , niezłe jaja...! Kto odprawiał - Leszek Głódź (Sławoj) ? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 11.07.09, 21:56 ,.Jakie jaja? przeciez ponoc ten nasz Bóg kocha wszystkich i wszystkim bez wyjatku,wybacza. Ale katotalibów to oczywiscie nie interesuje,tylko krew i jatka! Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Jak na garbatego Generał trzymał się całkiem prost 11.07.09, 22:06 o. Żył w okreslonych realiach i decydując się na Okrągły Stół wyszedł przed bardzo szereg. Inna sprawa, że za zgodą Gorbaczowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanahab Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 12.07.09, 01:02 cleryka napisała: > ,.Jakie jaja? przeciez ponoc ten nasz Bóg kocha wszystkich i > wszystkim bez wyjatku,wybacza. Ale katotalibów to oczywiscie nie > interesuje,tylko krew i jatka! Modlę się szczerze o zdrowie dla Jaruzelskiego. Musi być w dobrej kondycji jak sąd skaże go za zbrodnie na Polakach. 100 lat generale !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 12.07.09, 09:30 > Musi być w dobrej kondycji jak > sąd skaże go za zbrodnie na Polakach. Ciekawe, czym go skaże? Jakimś jadowitym wirusem, a może śmiertelną bakterią? No, ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 12.07.09, 13:35 cleryka napisała: > ,.Jakie jaja? przeciez ponoc ten nasz Bóg kocha wszystkich i > wszystkim bez wyjatku,wybacza. Ale katotalibów to oczywiscie nie > interesuje,tylko krew i jatka! *************** ale czy pan generał o tym wiedział ... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 12.07.09, 13:36 cleryka napisała: > ,.Jakie jaja? przeciez ponoc ten nasz Bóg kocha wszystkich i > wszystkim bez wyjatku,wybacza. Ale katotalibów to oczywiscie nie > interesuje,tylko krew i jatka! ****************** ale czy pan generał o tym wiedział ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 11.07.09, 20:55 Chodzi o twój rozumek czy kogoś innego. Przecież Polska to podobno kraj listościwych katolików więc w czym problem z tą mszą. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 11.07.09, 21:05 Nogi mu drzaly w kolanach gdy wital Papieza.Dla mnie to byl znak,ze to nie taki komuch na jakiego pozowal. Bog i historia go osadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
scetyczny_malkon ktos robi sobie totalitarne jaja 11.07.09, 21:03 i z obrzadku religijnego i z jenerela jaruzelskowo Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyk324 Re: ktos robi sobie totalitarne jaja 12.07.09, 10:25 Jak widzę te głosy to od razu wiem, że jestem w Polsce, tym kraju tak katolickim i który wie jak przebaczać. Może dosyć tej nagonki na starego człowieka, który swoją młodość spędził na Syberii a potem walczył na froncie. Nie jego to wina,że los go rzucił do, jak niektórzy mówią, polskojęzycznej armii. Każdy może mieć przekonania inne od tych prawicowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zimmel Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K... 11.07.09, 21:03 Jedyny z bardzo mądrych polityków,inteligentnych-życzę 100 lat ..... Odpowiedz Link Zgłoś
scetyczny_malkon szczegolnie inteligentnie wierzyl... 11.07.09, 21:10 w demokracje ludowa Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: szczegolnie inteligentnie wierzyl... 11.07.09, 21:50 Bredzenie sierot po peerelu. Teraz... na msze daja. Komuna i PiSs- bolszewia to blizniacze siostry dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: szczegolnie inteligentnie wierzyl... 11.07.09, 22:01 ...bo o taka demokracje dalej walcza ludzie.Czy ciebie to dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: szczegolnie inteligentnie wierzyl... 11.07.09, 22:26 cleryka napisała: > ...bo o taka demokracje dalej walcza ludzie.Czy ciebie to dziwi? No trochę zaczynasz być wkurzająca ! Albo nie pal więcej tego świństwa , albo pomyśl zanim napiszesz kolejny idiotyzm , pliizzz! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanahab Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 12.07.09, 01:05 zimmel napisał: > Jedyny z bardzo mądrych polityków,inteligentnych-życzę 100 lat ..... Krótka biografia "polskiego" człowieka honoru: -1943-przyjmuje w Bijsku /Syberia/ tymczasowe obywatelstwo radzieckie, -1947-wstępuje do PPR/Polska Partia Robotnicza/, -1945-47 -niszczenie podziemia antykomunistycznego ,walka z `bandami' i reakcyjnym podziemiem ,za zasługi w `utrwalaniu władzy ludowej' awansowany w ciągu 3 lat / 1945-48/ od porucznika do majora w LWP, -14.stycznia 1946r. otrzymuje `Krzyż Walecznych 'za walkę z `reakcyjnym podziemiem i walkę z bandami' -do 1952 r. wszystkie kierownicze stanowiska w LWP obsadzone były przez kadrę oficerów Armii Czerwonej, do 1956 r.w Polsce 500 `doradców' wojskowych AR,Ministrem ON-Konstanty Rokossowski , -1949-54-współpraca,w stopniu ppłk/płk, agenturalna z Informacją Wojskową/zdominowaną przez radzieckie NKWD/GRU/,pseudonim `Wolski'- tropienie i inwigilacja żołnierzy AK i PSZ powracających do kraju, -1956-awansowany do stopnia gen. bryg./za zasługi jak wyżej?/, jako jedyny oficer opowiada się za pozostawieniem w Polsce radzieckiego marszałka- Konstantego Rokossowskiego, -1960-powołany na szefa GZP WP/Główny Zarząd Polityczny WP/,odpowiednik KC PZPR w wojsku, -1962-68-wiceminister Obrony narodowej, -1964-zostaje członkiem KC PZPR, -1967-68-współodpowiedzialny za czystki w LWP -wydalenie ok. 1300 oficerów pochodzenia żydowskiego,/był wtedy szefem GZP WP/, -1968-współodpowiedzialny za tłumienie `Praskiej Wiosny' -kierowanie interwencją w Czechosłowacji/Śląski Okręg Wojskowy-3 dywizje/ -1970-71-zastępca członka KC PZPR, jednocześnie zostaje Ministrem ON/po dojściu Gierka do władzy/,uczestniczy w przewrocie i odsunięciu Gomułki ze stanowiska I sekretarza KC PZPR, -1970-81-Minister Obrony Narodowej, członek KC PZPR, -1970-kierowanie tłumieniem wystąpień robotników na Wybrzeżu, pacyfikacja strajków przez LWP/był wtedy ministrem ON/, -1981-I sekretarz KC PZPR, -1981-90-kolejno:przewodniczący WRON/Wojskowa Rada Ocalenia Narodowego/ premier, przewodniczący Rady Państwa, Prezydent RP, 10 lat upodlenia Narodu Polskiego, czasu `getta komuny'- prób ocalenia ustroju socjalistycznego w Polsce-kartki na paliwo ,mięso, kawę, TV, lodówki, meble, buty, .ocet i musztarda na półkach sklepowych, Oskarżony przez Główną Komisję Ścigania Zbrodni Przeciwko Narodowi Polskiemu, pod zarzutem popełnienia zbrodni komunistycznej: -tłumienie strajków robotników na Wybrzeżu w 1970r. -podżeganie i namawianie członków Rady Państwa do podpisania dekretów stanu wojennego, -kierowania związkiem przestępczym o charakterze zbrojnym. Opracowanie: z akt IPN~~2008.02.19 Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Msza za gen. Jaruzelskiego bo nie kradl 11.07.09, 21:11 Tak jak robia to ludzie styropianu. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Msza za gen. Jaruzelskiego bo nie kradl 11.07.09, 21:53 ...za to mordowal ...cudzymi rekami. Odpowiedz Link Zgłoś
dena33 Re: Msza za gen. Jaruzelskiego bo nie kradl 11.07.09, 22:21 shithead napisał: > ...za to mordowal ...cudzymi rekami. moherowy berecik pustą główkę uwiera? Odpowiedz Link Zgłoś
seniorsenior Za Jaruzelskiego było normalnie, korupcja mała... 12.07.09, 00:19 A rządzić w tych czasach było trudno, przy rosyjskim oddechu. Gdzie obecnym politykom do Generała. Są żałośni, niedouczeni, pazerni i skorumpowani. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Msza za gen. Jaruzelskiego bo nie kradl 11.07.09, 22:05 Jeszcze raz podkreslam,że Bóg nie był ani socjaista ani libera łem,kochał wszystkich ludxi,A Wy gnojki? kogo kochacie? Sami siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: Msza za gen. Jaruzelskiego bo nie kradl 11.07.09, 22:30 cleryka napisała: > Jeszcze raz podkreslam,że Bóg nie był ani socjaista ani libera > łem,kochał wszystkich ludxi,A Wy gnojki? kogo kochacie? Sami siebie? TAK!! I jeszcze parę - paręnaście osób... Ty się , niestety , raczej nie "załapiesz".... I za poglądy i za nicka.... Żenua ! Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: Msza za gen. Jaruzelskiego bo nie kradl 11.07.09, 22:37 cleryka napisała: > Jeszcze raz podkreslam,że Bóg nie był ani socjaista ani libera > łem,kochał wszystkich ludxi,A Wy gnojki? kogo kochacie? Sami siebie? Udowodnił to np.w Auschwitz i w paru innych miejscach świata , w róznych momentach historii.... proszę Cię ! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba To Bóg zbudował Auschwitz ? Pierwsze słyszę. 11.07.09, 22:52 A ja myślałem, że ludzie. Głównie Niemcy, narodowi-socjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: To Bóg zbudował Auschwitz ? Pierwsze słyszę. 11.07.09, 23:01 zwyklaosoba napisał: > A ja myślałem, że ludzie. Głównie Niemcy, narodowi-socjaliści. Ale Panu Bogu zdarzyło się "przydrzemać" ? Czyżby tych , przypadkowych >4 mln ludzi "nie ukochał" ? Narodowi socjaliści.... szkoda , że nie pogroził im paluszkiem i nie spuścił kilku "plag"... No tak... Zapomniałem , że ukochał WSZYSTKICH LUDZI , również narodowych socjalistów.... ( przecież mieli na klamrach pasków "Gott mit uns" ) Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba Ludzie nasrali, a Bóg ma za nich sprzątać ? 11.07.09, 23:09 Bóg to nie jest cieć czy chłopiec na posyłki. Jest PANEM. Więc to my ludzie mamy rozwiązywać swoje problemy. A, że On chce nam pomagać wg swego uznania - chwała Mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s I tu trafiłeś w sedno! 11.07.09, 23:29 Załóżmy, że byś wymordował (nie zabił bo to znaczy trochę co innego) 40 milionów ludzi tzn. spełniał sprawcze kierownictwo w ich wymordowaniu. Potem się jednak opamiętał i poprosił o przebaczenie. Bóg by ci wybaczył. Trochę gorzej by było z ludźmi nawet gorliwymi chrześcijanami;) Wszystko by wróciło do stanu jak było przed wymordowaniem. Niczemu nie byłbyś winny. Tak wygląda miłość Boga do ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sysiler Re: To Bóg zbudował Auschwitz ? Pierwsze słyszę. 12.07.09, 10:07 ...może oni nie byli "przypadkowymi" placek358 napisał: > zwyklaosoba napisał: > > > A ja myślałem, że ludzie. Głównie Niemcy, narodowi-socjaliści. > > Ale Panu Bogu zdarzyło się "przydrzemać" ? > Czyżby tych , przypadkowych >4 mln ludzi "nie ukochał" ? > Narodowi socjaliści.... szkoda , że nie pogroził im paluszkiem i > nie spuścił kilku "plag"... > No tak... Zapomniałem , że ukochał WSZYSTKICH LUDZI , również > narodowych socjalistów.... ( przecież mieli na klamrach pasków "Gott > mit uns" ) > > Odpowiedz Link Zgłoś
xyxyxyx Re: Msza za gen. Jaruzelskiego bo nie kradl 11.07.09, 23:19 a po co miał kraść - cała Polska była folwarkiem jego i całej komunistycznej hołoty kuriozalnie wygląda ta msza - najpierw walczył z kościołem a dziś... każdy może się jednak nawrócić życzę długich lat życia w Polsce, wolnej Polsce chyba los nie może być bardziej złośliwy Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: Msza za gen. Jaruzelskiego bo nie kradl 12.07.09, 04:43 > kuriozalnie wygląda ta msza - najpierw walczył z kościołem a dziś... > każdy może się jednak nawrócić Pier.olisz jak potłuczony! W tamtych czasach służyłem w wojsku i co niedziele każdy żołnierz miał prawo wyjść do kościoła na mszę. To jak on walczył z tym kościołem? Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K... 11.07.09, 21:29 > ... ukrywający się pod nazwą (...) Co to za tekst "ukrywający się pod nazwą". Czy autor tego tekstu ukrywa się pod nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 11.07.09, 22:05 Religia jest jak Lenin - wiecznie zywa... Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Czerwona msza? 11.07.09, 22:13 Jeżli już, to powinna to być czarna msza odprawiona w mauzoleum tego boga na placu Czerwonym w Moskwie, w którego wierzył sługus sowiecki... Odpowiedz Link Zgłoś
dena33 Re: Czerwona msza? 11.07.09, 22:23 wirusx napisał: > Jeżli już, to powinna to być czarna msza odprawiona w mauzoleum tego > boga na placu Czerwonym w Moskwie, w którego wierzył sługus > sowiecki... czarny wirus z archiwum x dał głos. Odpowiedz Link Zgłoś
lena.kmr Re: Czerwona msza? 11.07.09, 22:32 A co jest gorszego od tej czarnej stonki, co zalewa nasz kraj. Niedługo to będzie kolonia Watykanu. Już płacimy im za nic haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: Czerwona msza? 11.07.09, 22:40 lena.kmr napisała: > A co jest gorszego od tej czarnej stonki, co zalewa nasz kraj. Niedługo to będz > ie kolonia Watykanu. Już płacimy im za nic haracz. Tak , tak ! Konkordat kłania się nisko ! Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Re: Czerwona msza? 12.07.09, 10:11 Nie plać i nie płacz, ja nie płacę (nie ma przymusu) i głupich postów nie piszę lena.kmr napisała: > A co jest gorszego od tej czarnej stonki, co zalewa nasz kraj. Niedługo to będz > ie kolonia Watykanu. Już płacimy im za nic haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Re: Czerwona msza? 12.07.09, 10:14 Jakoś nie widzę protestów z twojej strony na płacenie wysokich emerytur i lewych rent wywłokom z PZPRu lena.kmr napisała: > A co jest gorszego od tej czarnej stonki, co zalewa nasz kraj. Niedługo to będz > ie kolonia Watykanu. Już płacimy im za nic haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Msza za gen. Jaruzelskiego. 11.07.09, 22:19 A cóż jest złego w mszy za polityka, który, choć przyszło mu funkcjonować w bardzo trudnych czasach, mógłby być wzorem uczciwości i - tak, tak! - PATRIOTYZMU dla wielu dzisiejszych politycznych oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
bcax lepszy biedny i patriotyczny narod niz.. 11.07.09, 22:22 mieszadlo kulturowo rasowe sprzedawane unii europejskiej. tusk powoli ogranicza liczbe i wydatki wojsk tak jak to bylo przed rozbiorami polski. w czasie rozbiorow liczba wojsk liczyla 30 tys. teraz zostala ograniczona do 80 tys. juz niedaleka droga jesli mialbym wybierac pomiedzy PRL'em niz tym kawalkiem unii europejskiej ktora juz jest praktycznie przejmowana przez niemcy to zawsze wybiore PRL Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: lepszy biedny i patriotyczny narod niz.. 11.07.09, 22:35 bcax napisał: jesli mialbym wybierac pomiedzy PRL'em niz tym kawalkiem unii europejskiej > ktora juz jest praktycznie przejmowana przez niemcy to zawsze wybiore PRL ---------------------------- Sądząc po ilości głupot zawartych w jednym koślawym zdaniu musisz być bliźniakiem niejakiego "junkra" albo nawet "katolika polskiego"... Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: lepszy biedny i patriotyczny narod niz.. 12.07.09, 04:48 > Sądząc po ilości głupot zawartych w jednym koślawym zdaniu musisz > być bliźniakiem niejakiego "junkra" albo nawet "katolika > polskiego"... Wcale nie musi. Większość myślących ludzi widząc co się dzieje z tym krajem wolałaby PRL, ja zresztą też. Jakoś niezręcznie mi jest, gdy patrzę na ludzi wyjadających resztki ze śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: lepszy biedny i patriotyczny narod niz.. 11.07.09, 22:42 bcax napisał: > mieszadlo kulturowo rasowe sprzedawane unii europejskiej. > tusk powoli ogranicza liczbe i wydatki wojsk tak jak to bylo przed rozbiorami > polski. w czasie rozbiorow liczba wojsk liczyla 30 tys. teraz zostala > ograniczona do 80 tys. juz niedaleka droga No i siedź sobiew tymciepłym gó...e wspomnień ! Ciekawe co wtedy robiłeś , zasr..y PRL-owcu! > > jesli mialbym wybierac pomiedzy PRL'em niz tym kawalkiem unii europejskiej > ktora juz jest praktycznie przejmowana przez niemcy to zawsze wybiore PRL Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: lepszy biedny i patriotyczny narod niz.. 11.07.09, 23:00 bcax napisał: > mieszadlo kulturowo rasowe sprzedawane unii europejskiej. > tusk powoli ogranicza liczbe i wydatki wojsk tak jak to bylo przed rozbiorami > polski. w czasie rozbiorow liczba wojsk liczyla 30 tys. teraz zostala > ograniczona do 80 tys. juz niedaleka droga > > jesli mialbym wybierac pomiedzy PRL'em niz tym kawalkiem unii europejskiej > ktora juz jest praktycznie przejmowana przez niemcy to zawsze wybiore PRL i jak tu wierzyć w społeczeństwo obywatelskie, jak sie takie posty czyta... ciągle wierzę... ale chyba trzeba na wszelkiego rodzaju fora przestać zaglądać. Czy aż tylu ludzi jest głupich, czy może tylko tacy się na forach udzielają? Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: lepszy biedny i patriotyczny narod niz.. 12.07.09, 04:51 > Czy aż tylu ludzi jest głupich, czy może tylko tacy się na forach udzielają? A oprócz twoich fobii to możesz coś merytorycznie napisać? Np. o tym, jak to solidarnoścowcy sprzedali wszystko, co było nasze? Jak zadłużyli ten kraj do niewyobrażalnych sum (ok. dziesięć razy tyle co Gierek)? Chcesz więcej tematów? Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K... 11.07.09, 22:41 Gdyby ten sługus kacapów,kapuś Wolski miał oficerski honor dawno walnął by się w łeb,ale łajdak podszyty tchórzem dalej trzyma się życia jak każdy zbrodniarz z krwią wielu niewinnych ofiar na rękach. Ale zdechnie i wtedy powinien być pochowany za murem cmentarza pod kupą śmieci i gnoju tak jak każda swołocz bez przymiotów człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 11.07.09, 22:43 bokassa napisał: > Gdyby ten sługus kacapów,kapuś Wolski miał oficerski honor dawno > walnął by się w łeb,ale łajdak podszyty tchórzem dalej trzyma się > życia jak każdy zbrodniarz z krwią wielu niewinnych ofiar na rękach. > Ale zdechnie i wtedy powinien być pochowany za murem cmentarza pod > kupą śmieci i gnoju tak jak każda swołocz bez przymiotów człowieka. Przesadziłeś ! Jak "zejdzie" , to zobaczysz jaki będzie "jubel" ! No , moze nie taki jak po M. Jacksonie , ale.... zobaczysz ! Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba Modlić się można za każdego. Nawet za Hitlera 11.07.09, 22:45 czy Stalina. Więc dlaczego nie za gen. Jaruzelskiego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 12.07.09, 04:53 > Gdyby ten sługus kacapów,kapuś Wolski miał oficerski honor dawno > walnął by się w łeb,ale łajdak podszyty tchórzem dalej trzyma się Piszesz o Kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy 12.07.09, 13:33 To ty byłeś tym bohaterenm, który w księgarni w łeb go cegłówką rąbnął? Odpowiedz Link Zgłoś
placek358 Re: Santo Subito 11.07.09, 23:03 scetyczny_malkon napisał: > za chwile komunisci powiedza :) 10/10 !!! Brawo ! Powtarzam: Niezłe jaja ! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright czy nie wiekszy wstyd dla KK? Oczywiscie kasa jest 12.07.09, 00:28 wazna, oczywiscie KK zrobil niezly interes z czerwonymi przed i przy Okraglym Stole, ale odrobina godnosci by sie przydala. Odprawianie mszy w intencji zdrajcy narodu, agenta obcego kraju, majacego na swym kolektywnym sumieniu miliony istnien ludzkich? Gdybym byl wierzacy, to juz nigdy bym do kosciola nie poszedl. Ale przeciez to ta sama organizacja, ktora blogoslawila oddzialy maszerujace 1 wrzesnia (na wschod). Organizacja popierajaca Adolfa, Benito, czy Franka Franco. Padliniarze. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K... 12.07.09, 00:33 Te ch...je z sojuszu di pięt Jaruzelskiemu nier dorastają więc ich nie było tłumoki Odpowiedz Link Zgłoś
bernabeu17 A co wy wiecie o Jaruzelskim ? 12.07.09, 01:55 Tak sobie czytam te wszystkie komentarze i jak sobie uświadomię, że piszą je ludzie w wieku 15,20 czy nawet 30 lat, to mi się niedobrze robi. Kiedy generał ogłaszał stan wojenny, większości z was nie było nawet na świecie. Nawet nie byliście w planach. Inni mieli po 5-10 lat. No to co wy do cholery możecie wiedzieć o Jaruzelskim ? Nic !!! Jakim więc prawem wypisujecie te wszystkie brednie ? I ja tu nawet nie chcę bronić generała - historia go osądzi. Ale ludzka głupota po prostu nie zna granic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: A co wy wiecie o Jaruzelskim ? 12.07.09, 03:40 bernabeu17 napisał: > Tak sobie czytam te wszystkie komentarze i jak sobie uświadomię, że piszą je > ludzie w wieku 15,20 czy nawet 30 lat, to mi się niedobrze robi. Kiedy generał > ogłaszał stan wojenny, większości z was nie było nawet na świecie. Nawet nie > byliście w planach. Inni mieli po 5-10 lat. No to co wy do cholery możecie > wiedzieć o Jaruzelskim ? Nic !!! Jakim więc prawem wypisujecie te wszystkie > brednie ? I ja tu nawet nie chcę bronić generała - historia go osądzi. Ale > ludzka głupota po prostu nie zna granic !!! Jak ma go ocenić "historia", skoro tej "historii" co go będzie oceniać np. za 50 lat - nie było jeszcze, kiedy ogłaszał stan wojenny ? Ci ludzie, jeszcze się nie narodzili. Skoro więc ludzie mający wtedy po 5 lat nie mają moralnego prawa oceny, bo co oni mogą o nim wiedzieć, to o czym ty durniu piszesz ? 100% poparcia. Ludzka głupota po prostu nie zna granic !!! Zwłaszcza czerwona głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: A co wy wiecie o Jaruzelskim ? 12.07.09, 04:56 >alik666 napisał: [jakieś pierdoły] >Rzekłem. A dokładniej - pierdłem. Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: A co wy wiecie o Jaruzelskim ? 12.07.09, 05:59 Czerwona konstruktywna krytyka. Idź trzeźwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ja zas pamietam ofiary na Wybrzezu, pamietam pozba 12.07.09, 06:13 wienie mnie pracy, w sytuacji, gdy zona byla w szpitalu, a ja musialem opiekowac sie malym dzieckiem. Pamietam, ze SB pozbawilo mnie mozliwosci pracy w innych instutucjach. Uratowali mnie prywaciarze. Teraz ten sqsyn i jego agenci maja sie dobrze uwlaszczeni na wspolnym lub pobierajacy wysokie emerytury. Ta kanalia powinna gnic w pierdlu na Wybrzeze i stan wojenny. Jak zdechnie to mu sie wyszczam na grob. Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Re: A co wy wiecie o Jaruzelskim ? 12.07.09, 07:57 chopie ! jego miejsce jest na szafocie ! Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: A co wy wiecie o Jaruzelskim ? 12.07.09, 08:26 A ja myślałem, że ta czerwona menda już zdechła, że msze za niego odprawiają. Niestety, chyba trzeba będzie jeszcze parę miesięcy poczekać... Poczekamy ... Co ma wisieć, nie utonie. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: A co 12.07.09, 09:04 Na klepsydrze będzie miał to co Breżniew - "Wreszcie zdech" Odpowiedz Link Zgłoś
podkanclerzy Kamitiet Gasudarstwiennoj Biezapastnosti ? 12.07.09, 08:25 jasne że nie....przecie po prostu smiersz.. Odpowiedz Link Zgłoś
orion-nemo Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K... 12.07.09, 08:58 Jaruzelski to zdrajca i służalec Moskwy, a nie żaden patriota. Są dowody na to, że to on zabiegał w Moskwie o interwencję, a dopiero gdy Moskwa powiedziała mu "niet" zdecydował się na wprowadzenie stanu wojennego. Z uporem maniaka dziś trzyma się swojej linii obrony, że stan wojenny był mniejszym złem w obliczu interwencji... Jan Nowak Jeziorański w książce "Wojna w Eterze" wspomina, że Jaruzelski w 1956 stał naczele grupy wojskowych sprzeciwiającej się usunięciu z Polski Rokossowskiego i sowieckich "doradców".... Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. 12.07.09, 09:40 Jeśli się nie mylę, każdy ma prawo dać na mszę za każdego niemal, żywego czy martwego, wierzącego czy niewierzącego. Choć moja mama ostatnio przypominała, jak w głębokim PRL zdenerwowała się słysząc, iż nasza sąsiadka dała za mszę za moją duszę - na dzień przed czekającą mnie operacją. W kościele marnie poszło, w szpitalu lepiej - bo dalej żyję. GW znowu idzie trochę "na siłę" - dla mnie to normalne, iż Generał nie poszedł na mszę za niego, że nie poszły władze SLD. Jaruzelski żył w ciężkich latach - jakieś pół wieku lub więcej czekał na szansę by odwiedzić grób ojca zmarłego gdy razem byli na Syberii zesłani. Walczył na wojnie, nie jego wyborem było że po wschodniej stronie, robił karierę w wojsku. Ofiar stanu wojennego było mniej niż drogowych wczoraj. Ale przyjął za to odpowiedzialność moralną - termin obcy wielu prawym i katolickim. Poza stanem wojennym także "okrągły stół" organizował, zaczynając "jesień ludów" i koniec tzw. "realnego socjalimu". Jakoś nikt nie potrafi mu zarzucić, by na tym się wzbogacił. Choć ciągle są pomysły by go uwięzić, zabrać rentę generalską czy prezydencką /tą pierwszą wybrał, nie podwójną/, pozbawić potem prawa do zasiłku dla bezrobotnych. Nie byłem nigdy u niego w domu - widziałem tylko relacje TV jak przed tym dość skromnym, przedwojennym domkiem, który kiedyś kupił, jacyś ludzie krzyczą nocą. Gdyby Generał nie był takim sztywniakiem, wyszedłby dać po gębach - bo jego bardzo ciężko chora żona nie mogła usnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. 12.07.09, 10:25 japolak napisała: > Jakoś nikt nie potrafi mu zarzucić, by na tym się wzbogacił. Choć > ciągle są pomysły Stalin w ogóle nie brał kasy za to co robił, ale będzie się i tak smażył w piekle :) Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. 12.07.09, 13:39 A jeden Kaczyński nawet konta nie miał, drugi żony... Koło Placu Zawiszy stoi biurowiec za komuny zbudowany, łyknięty przez Kaczyńskich razem z redakcją i drukarnią "Życia Warszawy" - kiedyś to był jeden z nawiększych dzienników w Polsce ... Zaś ich tatuś na warszawskiej politechnice "marksistwa-lenistwa" uczył, więc jak słyszę, że po jednej stronie są ci z AK a po drugiej ci z ZOMO ... preminger napisał: > japolak napisała: > > Jakoś nikt nie potrafi mu zarzucić, by na tym się wzbogacił. Choć > > ciągle są pomysły > > > Stalin w ogóle nie brał kasy za to co robił, ale będzie się i tak > smażył w piekle :) Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Msza za gen. Jaruzelskiego. 12.07.09, 10:30 > przed tym dość skromnym, przedwojennym domkiem, który kiedyś kupił Jadłospis dla chorej baby, to też nie 2-jajeczny makaron i flaszka octu. Odpowiedz Link Zgłoś
marconius Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K.. 12.07.09, 10:31 Hej Joanno! Ty takze widzisz w mszach swietych pozytywna energie? Zastanawiajace. Poniewaz Kwach wybiera sie na szefa ONZ to ja skladam swoj akces na papierza - a wowczas znajde ci w Watykanie jakas fajna fuche. Zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Zamówił ją Ludowy Komisariat Innostrannych Diel ? 12.07.09, 12:30 a, to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stanbln Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K.. 12.07.09, 12:22 Powinni morderce codziennie - oby zyl jak najdluzej - zawiezc na Krakowskie Przedmiescie, posadzic na krzeselku, by kazdy kto obok przechodzi, mogl swinie opluc. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Jenerał nawróci się, w przyszłym istnieniu... 12.07.09, 12:26 pozytywnej energii na drogę nie zaszkodzi, a wręcz pomóc może... Odpowiedz Link Zgłoś
valdi46 Msza za gen. Jaruzelskiego. Zamówił ją Ludowy K... 12.07.09, 16:18 az dziw ze jest tylu jeszcze przeciwników gen.Jaruzelskiego.Ja przezyłem jego czasy i nie byłem nie jestem jego przeciwnikiem.Zycze mu 100 lat zycia Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo To ta sprzedajna moskiewska kukła 12.07.09, 20:42 nie została jeszcze zdegradowana i wydalona za zdradę stanu? Nawet Rumuni wiedzieli jak się postępuje z moskiewskimi namiestnikami... Odpowiedz Link Zgłoś