o90 12.07.09, 17:35 banalnie proste MOTO - wodniaków zapraszamy na Bałtyk. Jeziora tylko i wyłącznie dla żagli i siły mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga435 Strefa huku 12.07.09, 17:40 I co zrobić z takimi motorówkami, zakazanie tego przyniosłoby pewnie spore straty... -- Seksualny klucz do kobiecych emocjii Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Strefa huku 12.07.09, 17:46 motorowkami mozna pływać po Bałtyku nikomu to przeszkadzać nie będzie akwen duzy każdy się zmieści a żaglówki na jeziora i wszyscy są szczęśliwi Odpowiedz Link Zgłoś
ech_1 Re: Strefa huku 12.07.09, 18:38 o90 napisał: > motorowkami mozna pływać po Bałtyku > nikomu to przeszkadzać nie będzie > akwen duzy każdy się zmieści > > a żaglówki na jeziora > > i wszyscy są szczęśliwi No nie do konca. Nad mozem wole sluchac szumu fal i spiewu mew a nie ryku silnikow i smrodu spalin... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Strefa huku 12.07.09, 18:49 200 m od brzegu, i niczego nie usłyszysz :) w przeciwieństwie do jezior Odpowiedz Link Zgłoś
ech_1 Re: Strefa huku 12.07.09, 19:25 Nie no, jasne. Na wydmach tez jest milo... Wlasnie o ten fakt mi chodzi; to MY musimy ustepowac, tak jak palaczom na przystankach. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Strefa huku 12.07.09, 19:39 strefa do plywania 200m od brzegu :) nie musisz niczego ustępować motorówki też są fajne i dla ludzi będą pływać 200m od brzegu i po problemie a Bałtyk jest naprawdę duży Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Re: Strefa huku 12.07.09, 22:12 Mylisz sie i to bardzo co do morza. Zapewniam cie ze slychac jak cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
ech_1 Egoisci 12.07.09, 18:36 ... jak zwykle wygrywaja... Nie bedzie na nich mocnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax Nu, kazdy kto nie slucha klechy ten egoista. 12.07.09, 21:26 Wychowali Was na grzecznych zjebkow i nie potraficie sobie wyobrazic, ze inni ludzie robia to co chca i maja gdzies opinie reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzysta Właśnie stałeś się takim samym fanatykiem jakim są 12.07.09, 22:18 fanatycy religijni . Jeżeli ci nasram na czoło i będziesz protestował to powiem "wychowali cię na grzecznego zjeba ,więc nie becz tumanie" . Odpowiedz Link Zgłoś
fichtel1 Re: Nu, kazdy kto nie slucha klechy ten egoista. 12.07.09, 22:36 Nie przejmuj sie az tak kylax. Wpraw swoje du-pie tipsy na łapy a sobie na szyje gruby łancuszek z dmuchanego złota. Jestes spoko kolo o to kazdy zauwaza czytajac twój post Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Własnie wśród motooszołomów jest wielu klechów. 12.07.09, 23:57 A skoro każdy może robić co chce, to zrobię ci taki tor przeszkód że swoja smrodliwą motorówą zanurkujesz i nie wypłyniesz i skarga do Bozi bo sam napisałeś iz każdy może robic co mu się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: Strefa huku 12.07.09, 18:53 Tu już nie da się założyć stalowych linek (vide: quady)... Tylko strzelać do ruchomego celu! Walek Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Strefa huku 12.07.09, 19:38 Sabotowac w przystani? Moze jakies torpedy samonaprowadzajace sie na silny halas? Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Strefa huku 12.07.09, 19:58 od wielu lat omijam Mazury holota motorowa znszzy ten piekny zakatek Europy tak jak jure Krakowsko - Czestochowska zniszczyly quady i motocykle rzady holoty w imie holoty i nikt nic nie robi - ani urzednicy ani parlamentarzysci ale nic dziwnego spotkalem ich kilku na Majorce - zapitych jak samoloty - nawet tam mi popsulu wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
dobrakobra STARE JUCHY/Ełku cisza i spokój 12.07.09, 20:56 strefa ciszy wywalczona przez miłośników tego rejonu . JEST PIĘKNIE I CICHO.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 "Poczuć wiatr we włosach.." 12.07.09, 21:23 - jak słyszę takie infantylne brednie... Banda głupków na tych swoich motorkach, traktorkach i motorówkach... Ja na drodze nie ustępuję już "czarnym wdowcom";))) z Koziej Wólki. Odpowiedz Link Zgłoś
jaclucz1 Strefa huku 12.07.09, 21:40 Jedyna alternatywa dla pragnących ciszy i spokoju w dzisiejszej dobie pędu to PODLASIE. Zachęcam i pozdrawiam odwiedzających Odpowiedz Link Zgłoś
radamant Strefa huku 12.07.09, 21:56 Wypraszam sobie sformułowanie policjanta , cyt. "warszawka płaci i dalej robi swoje". W ubiegłym roku, łódki mojego brata omal nie staranowali "panowie" z Białegostoku w swojej lśniącej "maszynie". Zapłacili mandat i z rykiem i stekiem wyzwisk odpłyneli. Udanych wakacji w ciszy i spokoju wszystkim zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Strefa huku 12.07.09, 21:58 no to coz, jak sie nic nie da zrobic to Tatry beda rozdepatane, Mazury zamienia sie w motorowodny poligon itp. Te rozmaite "uprawnienia" zeglarsko-motorowodne to spuscizna socjalizmu, chyba tylko u nas wystepuje, swietny moment na dorobienie paru groszy dla wielu. Narody naprawde zeglarskie, cala Skandynawia tego nie znaja, natomiast nie pozwolaja na jakiekolwiek plywanie czy to po alkoholu czy na wodach zakazanych. Mandaty sa wymierzane w "zarobkach dziennych" wiec kazdy poczuje w miare jego mozliwosci. Wszystko mozna zrobic, tylko trzeba chciec. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodwoz Strefa huku 12.07.09, 22:18 To nie do końca tak. Owszem, są buraki z tzw. kasą. Duża część tych motorowodniaków potrafi, jednak jakoś, pogodzić swoje hobby z żeglarzami. Sam nim jestem i nie zauważyłem aż tak alarmującej sytuacji jak to pisze gazeta forum. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Strefa huku 12.07.09, 22:26 Mnie najbardziej zaskoczył fakt że porty nie mają sprzętu do opróżnienia zbiorników z fekaliami. Przecież to powinno być oczywiste że gó... nie trafia do jeziora, za to chyba się płaci stając w porcie a nie w trzcinach. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Strefa huku 12.07.09, 22:30 A czy swołocz nie można odstrzelać jako zwierzęta zagrażające życiu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Niedorozumom, miłośnikom smrodu i huku już nie 12.07.09, 23:52 wystarczają polskie drogi i musieli wryć się na dotychczasową oazę ciszy i spokoju, czyli piękne jeziora. Jeżeli nasi ustawodawcy nie obronią naszych akwenów przed motoidiotami, chyba będziemy musieli zrobić to sami, niezależnie od tego jakie pociągnie to za sobą ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
janq43 Strefa huku 13.07.09, 06:25 Nie bywam na Mazurach od 20 lat,wole Suwalszczyznę i Podlasie:) Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 A gdzie byl Wajrak, jak rozjezdzano jezioro Necko? 13.07.09, 08:19 To on ma wrazliwosc tylko na Rospude? A juz na pobliskie jezioro Necko, to juz nie?A mogl sie przywiazac sznurkiem na srodku jeziora i zapobiec temy brutalnemu wyscigowi? Odpowiedz Link Zgłoś