klikacz.net 28.07.09, 10:48 Ale on jest z PiSuaru to ma prawo, tylko ci są nie należą do tej bolszewickiej partii nie maja prawa do niczego, jak za PZPR, hehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chilly "Rz" prześwietla majątki europosłów. Czarnecki ... 28.07.09, 10:50 Kupię od Miśka dom (440 m2 o wartości 440 tys. zł) za pół miliona. Płatne "od ręki"! A w zwrocie "słynny politolog" proponuje użyć cudzysłowu w przypadku pierwszego wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Luksusowe auto za 130 tys? 28.07.09, 11:22 Tyle kosztuje trochę lepiej wyposażony VW Passat. Gdzie ten luksus? Odpowiedz Link Zgłoś
gizberniasty Kto to wycenia? 28.07.09, 14:18 "Michał Kamiński ma "tylko" jeden dom (440 m) o wartości 440 tys". Chyba sobie jaja robią! W Wrocławiu tyle kosztują 3-4 pokojowe mieszkania w bloku. Z takim metrażem to może tyle są warte jakieś poniemieckie rudery, a podejrzewam że standard w jakim misio siedzi jest większy. Ładne wałki kręcą... Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: "Rz" prześwietla majątki europosłów. Czarneck 28.07.09, 12:02 To chyba jest jakiś biedny bungallow,a nie dom Miśka...za 440 tys.Oj.kłamczuszek z tej "małej dziewczynki". Odpowiedz Link Zgłoś
zzbyszekz rrrysiu pedziwiatr wie jak sie przykleic zeby ... 28.07.09, 10:51 ... kaska leciała !!! Jestem ciekaw co za imbecyle na niego głosowali ??? Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Najbardziej zalosny"polityk"RP-debil Czarnecki 28.07.09, 10:58 Jakala,niepotrafiacy sklecic poprawnie zdanie,latajacy Holender polskiej polityki,od Sasa do lasa,ale o kase potrafi dbac.I za to go nienawidze.Kto w ogole na te prostytutke glosowal.Przeciez on poszedlby do Hitlera na sluzbe,aby byla tylko zwiazana z apanazami.No i dorownuje klasa kaczorom.To ten sam gabaryt,ten sam kaliber.Wart Pac palaca,a palc Paca... Odpowiedz Link Zgłoś
idfree Za te pieniądze... 28.07.09, 11:37 ...nigdy nie kupi szacunku. Ciekawe jak to jest żyć w wiecznej pogardzie swoich rodaków. Za życia i po śmierci. Żałosny osobnik. Odpowiedz Link Zgłoś
martady "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 11:04 "Były premier ma co prawda ok. 190 tys. zł oszczędności, ale "tylko" dwa małe mieszkania warte w sumie 75 tys. zł, z czego jedno należy do żony." Jestem ciekawa co to za mieszkania, które w sumie warte są 75tys. zł, bo nawet moje 36m2 w bloku z lat '70 jest więcej warte niż te dwa pana premiera :) A swoją drogą to nie wiem czym się ci dziennikarzyny podniecają, chyba zaniżoną wartością nieruchomości :) Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 11:47 A ja sie zastanawiam, jak mozna miec mieszkanie, ktore nalezy do zony. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 12:33 1. Mieszkanie może być w takim miejscu, że naprawdę będzie tanie. 2. Mieszkanie może być Żony, jeżeli było takie przed małżeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
golfstrom Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 14:25 Jeżeli coś jest własnością żony, to to nie jest własnością nikogo innego. (nie mówię o współwłasności) Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 12:35 To tak, jak u tych biednych mafiozów, wszystko należy do żony, dzieci, babci. golfstrom napisała: > A ja sie zastanawiam, jak mozna miec mieszkanie, ktore nalezy do zony. Odpowiedz Link Zgłoś
olias "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 11:15 tak na marginesie .. ładnie to tak? Pani Leno Kolarska-Bobińska , profesor socjologii - ładnie to tak okradać ojczyznę. to ma się dwie działeczki rolne żeby co? koniczynę pani uprawia? pszenżytko może? czy zwyczajnie - oszukuje państwo polskie, ucieka z podatkami. może jeszcze KRUSIK? co? Odpowiedz Link Zgłoś
djbunio Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 11:44 Pani profesor przynajmniej wie jak pożytkować czas na pomnażanie własnego majątku. Normalne, że chce zarobić - co w tym dzwinego. Ma siedzieć i czekać aż samo przyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 12:08 Przecież wiadomo,że co drugi polityk,to rolnik z Marszałkowskiej.Dlatego też KRUS jest nie do ruszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 12:35 Płacenie KRUS, jeżeli ma się kawałek ziemi rolnej to miejska legenda. Ludzie którzy zarabiają niewielkie nawet pieniądze z nierolniczej działalności, muszą płacić "zwykłe" ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
grastep00 "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 11:16 Skąd p.R.Trzaskowski zdobył TYLE kasy na takie mieszkania?Pracowa łam ,razem z mężem ,w oświacie przez 32 lata i stać nas było tylko na zakup fiata 126p.Mąż zmarł a ja mam emerytury 952 zł.Jestem po studiach. Pani Suchocka ,aby podnieść swoim zarobki ,TAK BYŁO!,uczyniła ze mnie i mnie podobnym,nędzarzy.Na emeryturę przeszłam w 1989r.Komentarze chyba zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 12:36 Wykładowcy na prywatnych uczelniach mogą zarobić całkiem sporo. Ale trzeba mieć doktorat, a najlepiej profesurę. Nauczyciel w szkole to inna para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 11:23 Mr Richard, popierając nauki Kościoła i sam Kościół ( afiszując się z tym wszędzie ) pomyliłeś UBÓSTWO z UBÓSTWIANIEM. Ale w życiu - jak widać - nie stosujesz się ani do pierwszego, ani do drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisllaw mieszkania dla żon bez ślubu. 28.07.09, 11:23 Jak się jest pedałem i ma męskie żony ,to gdzieś one muszą mieszkać.Tak więc te mieszkania są na własny użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
kupidon "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 11:28 hm, co to za mieszkania za 75 tys. nory po 10 m2? kto ustala te ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
gustav45 "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 11:28 Nie zazdroszczę Czarneckiemu majątku, ale generalnie ten typ powoduje u mnie złe odczucia, nie ufam mu jako politykowi myślę że raczej koleś chce się obłowić. Odpowiedz Link Zgłoś
evident czemu pisobolszewicka gadzinówka 28.07.09, 11:37 nie przeswietli ministra Kownackiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
polsz "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 11:46 cztery mieszkania warte w sumie ok. 800 tys - co to jest?? Kawalerki czy garaże? A te dwa mieszkania za 75 tys to chyba drewniane altanki na działce Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisllaw To zagadkowy szalet metr na metr. 28.07.09, 12:08 polsz napisał: > cztery mieszkania warte w sumie ok. 800 tys - co to jest?? Kawalerki czy garaże > ? > A te dwa mieszkania za 75 tys to chyba drewniane altanki na działce Bo to są sracze /szalety/ metr na metr z wyciętą dziurą w podłodze na które sie siada i oddaje naturze co sie nachapało.. Ten typ inaczej nazywa się w obecnych czasach PIS-uarem nie do sikania, lecz sr...a . Wszyscy członkowie muszą takie mieć obowiązkowo ,dla kontaktu z naturą i beretami moherowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
punter Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 12:17 Ujawnianie tzw. oświadczeń majątkowych powinno być chyba początkiem dyskusji po co tą fikcję utrzymywać, jeżeli primo można tam wpisać dowolną głupotę, secundo nikt tego nie weryfikuje, tertio nie ma żadnej kary za ewidentne kłamstwa. Inaczej to możemy nacieszyć oczy domami 440 mkw po 1000 zł za metr (stan surowy pod granicą z Białorusią ???) albo "dwoma mieszkaniami za 80 tys. łącznie". To ja je od p.Buzka w ciemno odkupuję za 180 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda491 "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 12:09 Bycie posłem się opłaca,bycie europosłem tymbardziej. Widzicie,że mają o co się bić, a my naiwni zapieprzamy do urn. Czy ktoś tych dorobkiewiczów rozliczy z tego, co zrobili dla Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
teka62 "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 12:15 no, tak dieta poselska byla, w czasie obad Sejmu siedzieli gdzies w spolkach na 3 - 4 etatach. Ciekawe, czy wynajmuja te mieszkania i czy odprowadzaja od tego podatek ? A niektorzy dostali moze spadek od Pinocheta ? Odpowiedz Link Zgłoś
dwabe Kupię dom Michała Kamińskiego 28.07.09, 12:27 Michał Kamiński dalej jedzie na świecy... Ciekawe, kiedy zauważy, że słaby z niego sportowiec i rozbije sobie tą swoją niesympatyczną buźkę z rozbieganymi oczkami... W każdym razie - zasmucił mnie jego niski status majatkowy i w związku z tym chętnie przepłacę za jego dom (on sobie kupi coś lepszego). Dam 1500 za metr kwadratowy - 50% więcej, niż dom jest warty. Co pan na to, panie Michale? Odpowiedz Link Zgłoś
hotham dalej twierdze, panstwowe poselskie posadki to 28.07.09, 12:36 to dobry sposob na krecenie lodow w majestacie prawa. Posel powinien byc wierny idei sluzeniu spolenstwa i dla jego dobra dzialac. Ale to fantassy w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 12:37 Solidaruchy - czarne pająki wzbogaciły si]ę na krwi ludu pracującego rozgrabiając państwowe dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosł 28.07.09, 15:20 Państwowe czyli niczyje. Trzeba było brać a nie narzekać po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista A co mnie to #¤%&= obchodzi? 28.07.09, 12:39 Nie mają gryzipiórki o czym pisać. Czy jest dziś w Polsce dziennikarz klasy Kapuścińskiego? Bo tak na tak na oko to same niedouczone śmiecie medialne. Odpowiedz Link Zgłoś
chemiczny.donald kretyni z rzepy liczyć nie potrafią 28.07.09, 13:50 przecież z tego co piszą majątek thun jest znacznie większy od majątku czarneckiego! dlaczego więc piszą że czarnecki jest na czele? dlatego że to pisowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 Oczywiscie wszystko legalnie 28.07.09, 14:34 Za ciezka prace ... Rzeczywiscie wartoby ich (i tym podobnych) dobrze przeswietlic! Odpowiedz Link Zgłoś
trv 440 tys za 440m2? 28.07.09, 15:19 To wychodzi dokładnie 1000zł/m Ku... za takę cenę to nawet ziemi pod dom czy pustego magazynu nie da się kupić a jebany pajac na tyle swoją chatę wycenia. Z chęcią odkupie - dołożę nawet 50% wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba 2 małe mieszkania warte 75 tyś? gołębniki? 28.07.09, 15:27 Ten Buzek ciągle wciska kity - te jego mieszkania musżą mieć po 10 m kw żeby ich sumaryczna wartośc wyniosła 75 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 15:36 taa..cztery mieszkania warte w sumie 800 tys zlotych czy dwa warte 75 tys ,jakis idiota moze tylko w takie bzdury uwierzyć, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 p. J. Buzek po prostu budzi zaufanie, ale reszta.. 28.07.09, 17:28 W ogóle uważam p. Buzka za jednego z najlepszych polskich polityków /wg. mnie jest najlepszy/, bez wątpienia najlepszego premiera Polski po II wojnie. Reszta zaś tych "europosłów" budzi tzw. mieszane uczucia. Wyglądają jak stado wygłodniałych wilków. Hałastra przynosząca Polsce jeno wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morane "Rzeczpospolita" prześwietla majątki europosłów... 28.07.09, 19:23 Moim zdaniem to nic dziwnego, że człowiek w wieku 35 - 40 lub więcej lat posiada 2 mieszkania i ze 100 tys oszczędności. Znam wielu ludzi, nawet młodszych, którzy tak mają. Jeśli ktoś np. wyjechał 5 lat temu do Anglii czy Irlandii i żył oszczędnie, to spokojnie może sobie pozwolić na zakup nawet 2 mieszkań w tej chwili. A Europoseł zarabia więcej niż przeciętnie Polacy w UK. Zwykły poseł powiedzmy podobnie, ale ma niższe koszty utrzymania niż za granicą. Inna sprawa to deklarowana wartość tych mieszkań, całkiem możliwe że na podstawie wycen z dnia kupna na przykład. Ale to wynik nagonki jaka cały czas w Polsce jest na ludzi, którzy coś posiadają. Niestety, z komuny tak łatwo nie da się wyleczyć, to w ludziach cały czas siedzi. Przez lata wmawiano nam że ci co mają pieniądze to złodzieje, kułaki i spekulanci, słowem przestępcy. I to cały czas pokutuje. Odpowiedz Link Zgłoś