dekaton Antykoncepcja, czyli kto pyta, nie błądzi 04.08.09, 13:20 Jak funkcjonuje pigułka antykoncepcyjna? To proste: 1. Kobieta bierze pigułki, a następnie wydala je wraz z moczem 2. Żaby w wodzie wchłaniają te hormony i w następstwie nie mają potomstwa 3. Bociany nie znajdują żabek na polach, więc giną z głodu 4. ...i nie ma kto przynosić dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
rubra antykoncepcyjne iluzje... 04.08.09, 13:44 ..a to tylko jedna z wielu: "Niektórym kobietom przeszkadza też tak długi czas bez miesiączek - nie zawsze to akceptują, bo ich obecność kojarzą mimo wszystko ze zdrowiem i kobiecością." - ha ha ha..a to, że biorąc pigułki tez nie mają miesiączki -tylko krwawienie z odstawienia - to nie przeszkadza? Tylko, że po co mówić prawdę i nazywać rzeczy po imieniu? a nóż by któraś naprawdę pomyślała o swoim zdrowiu i kobiecości... Odpowiedz Link Zgłoś
jus1981 Krazek hormonalny 29.09.09, 12:49 Szczerze polecam. Uzywam go okolo roku i jestem zadowolona. Ma bardzo malo hormonow, wiec nie tyje, nie puchne, nie wypadaja mi wlosy itp. I co wazne przy dolegliwosciach gastrycznych - omija zoladek. Ale faktycznie trzeba notowac date, bo mozna zapomniec, ze sie go ma. Nie mam problemu z kupnem (nie mieszkam w PL). Odpowiedz Link Zgłoś
alba-ania Antykoncepcja, czyli kto pyta, nie błądzi 29.09.09, 20:37 I nawet ani słóweczka o metodach naturalnych (pewnie "Gazeta" też uważa, że to "kalendarzyk małżeński" i "watykańska ruletka", która sprawdza się tylko u idealnych kobiet w idealnym świecie - czyli NIGDY :p). Tymczasem ja stosuję te metody od 8 lat i jestem bardzo z nich zadowolona. (Dodam, że mam BARDZO NIEREGULARNE cykle i tryb życia).Oprócz już dawniej stosowanych - metody Billigsów czy Rotzera pojawiło się w tym zakresie wiele ciekawych nowości (jak np. testery płodności ze śliny czy komputery cyklu) których skuteczność dorównuje pozostałym metodom. Odpowiedz Link Zgłoś
madziunska Antykoncepcja, czyli kto pyta, nie błądzi 30.09.09, 14:49 Niestety antykoncepcja hormonalna nie jest dla każdego. Lekarz onkolog zabronił mi jej stosować, bo mogę mieć raka jajników lub piersi. Jestem w grupie ryzyka, bo miałam już wcześniej guza na jajniku. Onkolog potwierdził, że syntetyczne hormony mogą wywołać raka u osób z grupy ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś